Vilken dramatik, Färjestad!!!

Färjestads BK är vidare till final efter semifinalvinsten mot HV71, det var en jämn semifinalsserie som togs till en sjunde och avgörande match. HV71 hade hemmais. Det var vinna eller försvinna för båda lagen. Färjestad pressar och Jörgen Jönsson slår in 0-1 efter bara några sekunder, HV71 är i chock. Stefan Liv är förlamad. Matchen svajar fram och tillbaka, i slutet av den första perioden kvitterar HV71 med Andreas Karlssons klubba sist på pucken innan den försvinner in bakom Henriksson i FBK-målet. 1-1.

Efter en jämn första period inleds den andra perioden med att samma Karlsson petar in 2-1 till HV71 i powerplay, Färjestad är lojt och visar liten kämparglöd, de har dessutom svårt att hitta positionerna. bara minuterna senare slår Martin Thörnberg in 3-1 till hemmalaget. Färjestad pressade massivt och försöker med det mesta. I mitten av andra perioden snirklar sig 0-1-skytten Jörgen Jönsson igenom och forcerar in 3-2 bakom en grundlurad Stefan Liv i HV-kassen. Den andra perioden speglar en svajande hockey, där HV öppnade starkast men som sedan pressades tillbaka av Färjestad.

Då var det dags för den tredje perioden, Färjestad måste göra ett mål - en kvittering -  annars är det slutspelat för "Vargarna" från Karlstad. Det blir en period fylld med chanser för båda lagen, men inget lag lyckas gör det lilla extra... Det dröjer ända tills den 59:onde minuten, då Jonas Höglund lyckas sprätta in den ack så viktiga kvitteringen för hans FBK. Liv är ställd. Detta efter att FBK tagit ut Henriksson ur sin kasse och forcerat mot HV71:s målbur. Hela arenan blev tyst och efter värmlänningarnas kvittering, HV som nyss var klara för final är har nu en förlängning att vänta. Henriksson återvände till sin målbur och alla förväntade sig nu en förlängning, men så sker ett ödesdigert misstag där HV tappar pucken vid Färjestads förlängda mållinje, kontringen är ett faktum, med bara sju sekunder kvar fixar Färjestads Rickard Wallin 3-4 till det lilagula värmlandslaget, nu var chocken ett faktum, HV71 hade missat deras chans till final och hela arenan var i chock av vad som nyss hade hänt, Karlstadlaget däremot firade och jublade... HV gjorde ett sista försök att få in en kvittering, genom att plocka ut Liv på en gång, men lyckades inte. Detta innebär att Färjestad är i final mot Frölunda, det är alltså en repris på förra årets finaldramatik. Nu får vi se om Färjestad kan få sin efterlängtade revanch.

Matchens spelare: Jörgen Jönsson, FBK
Kommentar: Jörgen är nästintill felfri i matchen och med två mål lyckas han få sitt lag att vinna den sista och avgörande finalen. Jörgen tog sitt ansvar som kapten och tog sitt lag till final.