Idag: Derby, Örebro SK - Degerfors IF


Svart/vita mot de röda! Bild: ANDREAS CARLSSON (
Sportbladet)

Årets höjdpunkt är här. Ikväll smäller det. Derbyt mellan Örebro SK och Degerfors IF i Superettan rankas som Sveriges åttonde hetast derby. Där enbart storstadsderbyn ligger på de sju övre placeringarna.

Ikväll klockan 19:00 sker avspark på Behrn Arena (Eyravallen in my heart....). Det är alltså storebror mot lillebror. Det är Örebro mot Dergfors.
Det är derby!
Det väntas ca: 10 000 personer till matchen, vilket skulle slå Superettans publikrekord det här året med råge-. Det nuvarande ligger på ca: 6500 personer, mellan Örebro och Norrköping. Stämningen inför matchen är spänd, Örebro vägrar tappa poäng nu när de som mest behövs i deras strävan efter Allsvenskan, Degerfors vägrar låta storebror slå dem igen, som i våras då Örebro vände 1-0 borta på Stora Valla till 1-2 och snuvade där med Degerforsarna på vinsten. en match som jag för övrigt var på. Och Örebro vägrar låta sig förnedras av lillebror och går för en vinst, om inte för poäng, så för ren prestige.


Lars Larsen på jakt efter Allsvenskan! Bild: MATS ENDERMARK (Sportbladet)

Degerfors som blivigt av med deras målspritare Medez till AIK får kalra sig på det som de har, ÖSK har givetvis sin stora stjärna Lars larsen som kommer styra och dondera på mittfältet ikväll, Larsen som för övrigt har blivigt utsedd till årets bästa spelare i Superettan av Sportbladet.

Superettan är långt ifrån avgjord och kvällens match är alltså inte bara ett derby, utan även en viktig match för ÖSK om de ska till Allsvenskan. Speciellt då serien öppnades upp förra omgången då Örebro förlorade borta mot Umeå med 1-0 Detta konstaterar bland andra Sportbladets Lasse Sandlin här!

Så ikväll smäller det. Där fotboll är som bäst. På plats, på riktigt, på derbyt mellan Örebro och Degerfors.
Jag kommer vara där. Har du chansen, be there! Mitt tips? 3-0 till Örebro.

Signerat,
Fredrik

Kommentarer
Postat av: Snow

Öh, vad e det här?! Hammarby ska det ju va!! Ett fullsatt Söderstadion i solnedgång kan inget slå ju ;)

Postat av: Fredrik

Till Snow:
Ne, detta är så mycket bättre. Vilket kalas det är när ens Örebro vinner mot bönderna från Degerfors.... :)

Må FINT

2006-08-23 @ 21:42:11
URL: http://freddan888.blogg.se

Du tänker väl kommentera?

Ditt namn:
Glöm för fan inte bort mig!
Din E-postadress:

Din hemsida:

Dina åsikter:

Trackback