Sluta skylla på vägverket!

Alltså. Sluta säga att Vägverket bär ansvaret för att den där vägen på västkusten drutta ner.
Hur i hela världen skulle de veta att ett regnoväder skulle göra så allt rasade?
Vägverket får göra det de kan för att återställa vägen.
Detta är fan precis lika illa som när man beskyllde Laila Freivalds för Tsunamin.
Det var ju inte hennes fel att Tsunamin inträffade. Kring jul. Alla är upptagna kring jul och lediga. Visst hon kunde ha agerat snabbare. Men att det var hennes fel att folk dog? Helt konstigt att säga så.
Tro nu inte att jag tycker hon var en bra utrikesminister för det var hon inte. Hon gjorde massor med misstag och jag var en av de som blev gladast då Jan Eliasson (för övrgit bättre utrikesminister än Bildt) tog över.
Laila var en dålig minister. Men man kan iinte lägga skulden på henne för att tsunamin inträffade och att svenskar dog.
Vi kan inte lägga skulden på Vägverket för att det regnade.

Signerat,
Fredrik

Kommentarer
Postat av: Anonym

Bra skrivet! :) Snygg design på bloggen också.

2006-12-21 @ 20:29:08
Postat av: Emelie

Den kommentaren var från mig. :P

Postat av: Emma

Haha ska jag vara ärlig så känner jag mig helt dum i huvet när jag läser sånt här. Jag har ingen koll alls på det där med politikerna, vem som gjort vad osv haha lite pinsamt

2006-12-21 @ 20:53:44
URL: http://babyhoe.blogg.se
Postat av: Angelica

Jag har bara en sak att säga: Word! ;)

2006-12-21 @ 22:34:05
URL: http://angelica1987.blogg.se
Postat av: Fredrik

Till emelie:
TACK :)

Till Emma:
Men naaae :/ dont feel så! Du kommer ha koll om fyra år =)

Till Angelica:
Tack :)

ha det

2006-12-22 @ 09:10:24
URL: http://freddan888.blogg.se
Postat av: Sportochmusikbloggaren

Gå in på min blogg och svara på frågan i senaste inlägget.
mejl: [email protected]

2006-12-22 @ 09:57:03
URL: http://www.sportochmusik.blogg.se
Postat av: Danne

Härligt att du börjat dricka kaffe. Din väg mot skribentlivet har tagit fas :)

God Jul!

2006-12-22 @ 10:55:10
URL: http://writers-edge.blogspot.com
Postat av: Spanskmannen

Nej Fredrik, det är faktiskt så att det är Vägverket som bär ansvaret (dom har tagit på sig ansvaret också) och då är det dom och bara dom man ska skylla på. När man bygger en väg, i synnerhet en stor Europaväg, så gör man det för att den ska klara av precis vilka förhållanden som helst, man bygger inte en stor väg och tänker "hoppas det inte börjar regna".

Vägen rasade på den del av sträcken som inte var "säkrad", en missbedömning av dom eller så var dom för snåla. En väg är som sagt byggd för att klara allt, nu gjorde den inte det då har ju någon misslyckats. I USA byggde man ju WTC så starkt att det skulle stå emot vad som helst, inklusive att två flygplan flög in i tornen. Med facit i hand var alltså inte det heller ett så jävla bra bygge...

Laila Freivalds blev inte beskylld för själva tsunamin, en sån sak kan man inte påveka. MEN när en sån sak händer kan man ju göra det bästa av situationen, Laila gjorde det sämsta av situationen och det är det hon fått välförtjänt kritik för. Tar man inte allvarligt på en katastrof som kostade 200 000 människoliv har man ingen vidare bedömningsförmåga. Vet man heller inte var Phuket ligger är man direkt olämplig som utrikesminister.

Ha det bra!

2006-12-22 @ 11:04:02
URL: http://spanskmannen.blogg.se
Postat av: Fredrik

Till Sport och..:
Done :)

Till Danne:
haha ja, precis. gött!

Till Spanskmannen:
Ja, vägverket får ta ansvar. Det har jag inte sagt något om. Men det är inte deras fel att marken rasade. Och man kan inte förutse allt. Då hade inte Anna Lindh vart död.
Angåeende Freivalds. Ingen fattade att det var så omfattande och jag sa ju att hon gjorde fel. Hon borde agerat på en gång. Men att det är hennes fel att folk dog, som många påstår gör mig arg. man kan inte lägga det på henne.

Ha det

2006-12-22 @ 13:57:41
URL: http://freddan888.blogg.se
Postat av: Spanskmannen

Vägverket bär inte ansvar för att marken rasade, däremot gör dom det för att vägen rasade. Det går inte att kolla upp ett bra landskap och tänka "schyst, här drar vi en europaväg", man måste ju kolla hur marken under ser ut, om den är i farozonen för ras osv. Allt går inte att förutse, åtminstone inte sånt som människor bär ansvar över. Men naturkatastrofer t.ex. är något som vi kan förutse med dagens teknologi. Orkaner, klimatförändringar och dylikt kommer inte som någon överraskning eftersom vi har våra varningssystem för t.ex.orkaner, tsunamis osv.

Freivalds visste varken vad Phuket eller en tsunami var, hur man kan få jobb som utrikesminister utan godkända geografikunskaper är inte försvarbart. Om man inte vet om något är allvarligt eller inte så måste man ju kolla upp det, man kan ju inte räkna med att det inte är nån fara på taket. Laila bär kanske inte ansvaret för några människoliv, men hennes oseriösa inställning var den direkta anledningen till att väldigt många svenskar i Sydostasien fick leva i ett ovisst helvete under tsunamidagarna.

2006-12-23 @ 00:21:30
URL: http://spanskmannen.blogg.se
Postat av: Fredrik

Som sagt, jag tror nog att de utförde tester och så kring de här området, övervägdae vart de kunde lägga vägen där det var minst risk för att något skulle hända... och valde då detta stället. Bygger en väg som man iförhand anser ska hålla. Sen kommer regn, mycket regn, och marken rasar. Nu får vägverket ta ansvar för att bygga upp vägen igen på ett nytt sätt och lära sig av det här. Kanske var det som de trodde avr bäst inte bäst. Ingen kan veta allt i förväg.

Laila, visste inte avrt Phuket låg, det är dåligt, men hon visste ju vad en tsunami var. Laila ficki sparken för att hon inte toig det på allvar och kollade upp. Så det finns ju inget att klaga på. Hon fick ta smällen för hennes beslut att inte kolla upp detta. Mer kan man inte göra, än att sparka henne.

Ha det

2006-12-23 @ 11:29:37
URL: http://freddan888.blogg.se

Du tänker väl kommentera?

Ditt namn:
Glöm för fan inte bort mig!
Din E-postadress:

Din hemsida:

Dina åsikter:

Trackback