Tre Kronor är i OS-final - Vem trodde det? Jo, jag...

Efter dagens match mellan Sverige och Tjekien är Sverige klara för OS-final. Detta efter ett målkalas, totalt 10 mål släpptes förbi respektivelags burväktare. Sverige lyckades - väldigt skickligt - smälla in 7 av dem. Lundqvist fick släppa förbi 3 puckar, sen var det igenspikat.

Sveriges Fredrik (Snyggt namn!) Modin slog in 1-0 efter bara 34 sekunder! Detta avr en kanon öppning. Men efter ca: 2 minuters spel slår Tjeckien till, det är utjämnat och Lundqvist kan bara konstatera att Tjeckien fick in ett skitmål. Sverige kämpade opch visade att de ville till final. Nu kom ett mål kalas som Tjeckien inte njöt av:
2-1, 13:37, Per-Johan "Pebben" Axelsson.
Period 2:
3-1, 01:16, Henrik Sedin.
4-1, 03:54, Christian Bäckman
5-1, 07:54,  Jörgen Jönsson.
Sverige svävar nu på moln, det går bra, de leder.- De är vid det här laget - som de flesta anar - i final. Men Tjeckien ahr inte räknat bort sig själva än. 5-2 och 5-3 kommer inom loppet av 45 sekunder, i mitten av den andra perioden.

Sverige är vid det här laget lite skakat. Men de står på sig, Forsberg och killarna visar att de ska till final. Lundqvist spikar här med igen. Inte ett enda Tjeckiskt mål skulle printas ned i protokollet avr förmodligen avd han tänkte (Okej, kanske inte...). Henrik spelar starkt och mål medvetet. Att killarna känner att de har en stjärnmålvakt bakom sig så vågar de mer. Rättare sagt två mål till. Innan slutet av den andra perioden så slår Daniel Alfredsson in 6-3. Sedan i andra halvan av den tredje perioden är det våran "mean-machine" - som Wikegård uttrycker sig - som destinkt klappar in 7-3. Därmed har Sverige säkrat en OS-final och ytterligare en medalj. Sverige spelade hela matchen kanon. Det märktes inte att de har spelat som höftopererade pensionärer. Det avr ett nytt Sverige. Sedinarna var visserligen fortfarande nere i hörnen (som alltid), men det glör inte någonting. De får vara där. I alla fall nu. När Sverige är i final.

Nu hoppas hela Sverige på en repris av OS i Lillehammer 1994, vem vet, kanske gör "Foppa" en repris på sin historiska straff. Men förhoppningsvis behöver vi inte uppleva straffar. Förhoppningsvis är guldet kirrat redan efter 60 minuterspel. I en final där jag tror vi får möta Finland. Dags att ladda för ett derby mot "Finnarna", ett derby som kommer bli hett.