Vem är Björn och vem är Benny?

Ja, vem är Björn och vem är Benny? Vet någon det? Man refererar till dem båda som Björn och Benny. Ingen säger bara: - Hej Björn. Eller: - Hej Benny. Alla säger: Hej Björn och Benny. Är detta något som du funderat på? Eller har du kanske funderat på varför man alltid får den låten som man minst gillar, alltså den du stör dig på, på hjärnan? Då är boken "Vem är Björn och vem är Benny? - Och andra intressanta mysterier..." något som du borde läsa. Fredrik Lindström och Hasse Pihl tar båda upp och disskuterar några av livets mysterier i den här boken. Här nedan föjer ett kort utdrag över de enigman som Fredrik och Hasse försöker besvara:

Varför lägger man på luren utan att säga hej då i amerikansk film?

Varför är roliga historier inte roliga?

Varför räknar unga familjer upp även spädbarn och husdjur på sina telefonsvarare?


Varför är danskarna så glada när de inte har något att vara glada för?

Varför är det egentligen så svårt att ljuga?

Vad gör de på vitamininstitutet i Schweiz?

Finns det egentligen parallella universum?


På ett humorisktiskt och bra sätt pratar de och förklarar de flesta mysterierna som vi har i dagens samhälle. De flesta tror nu att detta är som Lindströms tidigare böcker. Men den här är är mer lagd åt det humoristiska hållet än det rent fakta mässiga. De mesta hittar nämligen Fredrik och Hasse på, alltså de ljuger ihop det. Men. Det blir kul. Jag skrattade otroligt mycket när jag läste (Alltså, lyssnade, men läste låter bättre) den här boken. Humorn är fokus i boken. Detta är lite av en besvikelse, faktiskt. Jag hade velat få ut mer av boken, att Hasse och Fredrik skulle gå steget djupare och verkligen förklara mysterierna ingåeende. Men man kan inte få allt.

Boken håller från början till slut. En av de bra - beroeende på hur du ser det - sakerna är att du kan lätt skippa en sida eller två och fortfarande vara med i handlingen. Detta kan givetvis vara en dålig sak, men jag väljer att se det på ett positivt sätt. Att boken inte är så komplex och jobbig att läsa (Återigen, jag lyssnade, men vänder på det så att det blir lättare för er... Det är för övrigt Hasse och Fredrik som läser boken...). Detta är helt enkelt en enkel och läsvärd bok.

Bokens betyg: 3F av 5F
Min kommentar: Rolig, men en besvikelse. Jag ger den inte mer än en trea på grund av att de inte går tillräckligt djupt i sina resonomang. Fast helt klart läsvärd.

Information:

Titel: "Vem är Björn och vem är Benny? - Och andra intressanta mysterier..."
Författare: Fredrik Lindström och Hasse Pihl
Förlag: Albert Bonniers Förlag AB
Antal sidor: 216
Utgiven år: 2005
Kategori: Romaner och noveller.

//Fredrik

Kommentarer

Du tänker väl kommentera?

Ditt namn:
Glöm för fan inte bort mig!
Din E-postadress:

Din hemsida:

Dina åsikter:

Trackback