Demokraterna är röda, kära smurfar, röda.

Majoriteten i Sverige är ju blåa. Rent politiskt, det märkte vi ju efter valet.
Personligen förstår jag inte varför.
Någa säger att de var trötta på Persson... vilket enligt mig är helt fel orsak till att rösta blått. Dessutom kommer ju S att få ny partiledare.
Andra påstår att det var för jobben. De fattar jag inte heller.
Jag kan inte se hur de blåas politik ska ge fler jobb. De försämrar ju bara för folk med sänkt a-kassa. Och att den dessutom blir dyrare och obligatorisk. Och nej, för låginkomsttagare under 25 000 får inte 1000 kronor tillbaka på skatten, de får mycket mindre och förlorar på detta.
Hörde imorse att det kommer fler jobb än någonsin under det här året och med nuvarande förutsättningar ska det bli fler nästa år också. Men. Eftersom att nuvarande förutsättningar (Socialdeokraternas politik) håller på att ändras så hoppas jag att jobben ändå kommer nästa år också. Detta är dock osäkert. Det kommer massor med jobb, men de abretslös måste utbildas för dem, det råder brist på utbildning. Om jag minns rätt sa Socialdeomkraterna så här, jobben kommer och vi satsar på utbildning så folk kan ta jobben. Nu kommer jobben, men folk behöver utbildas. Moderaterna, förlåt, "Allians-regeringen" sa ju att Sossarnas strategi med att utbilda de arbetslösa var fel och att det bara var ett sätt att hålla ned siffran på arbetslösa, så de drar ju in utbildningar nu för att få folk att ta första bästa jobb istället. Till vilket pris frågar jag? Deras politik gör låginkomsjobben fler och med lägre inkomst.
Smart.
Inte.
Hade de låtit folk utbilda sig som Sossarna ville så skulle de kunna ta jobben som kommer nu inom telecom och IT. 
Jag blir så trött.

Oj, nu spårade jag.
Det jag egentligen skulle säga är att det är konstigt hur alla som blir tillfårgade i Sverige säger att de vill att Demokraterna ska vinna i USA... Då många av de som säger det, röstade blått i svenska valet. Demokraterna är ju klart rött och vänsterlagt och är systerparti med Socialdemokraterna. Republikanerna, som många tydligen ogillar, är ju blåa och höger. Alltså, om man skulle försöka placera inom de svenska färgerna. De svenska Moderaterna har ju Republikanerna som förebild, som mål att det ska bli som Republikanerna styr, även i Sverige. Privatiseringar och Gud vet vad.
Helt wierd.
Och råder det en oförståeelse hos de blåa väljarna månne?

Signerat,
Fredrik

Kommentarer
Postat av: Sofia

anledningen till att sossarna förlorade tycker jag är ganska enkel; de valde helt enkelt fel strategi. Persson stod och sa att "Allt är så bra, så bra," och det är nog inget som fungerar. Men, det ska läggas till att jag hört massor att folk som röstade på "allians för sverige", som nu ångrar sig och säger att det nog är mycket möjligt att de röstar rött nästa år.
Själv röstade jag grönt, men så har jag ju inte heller någon bil.

Och angående republikanerna och demokraterna: De båda partierna är så lika att de nästan har samma åsikter, men de bråkar ändå, bara för den goda sakens skull. Det jag tycker är mest skrämmande med årets val var just att alla blå partier slogs ihop. Nog måste det vara bra för politiken att höra många röster? Och nu ska de tydligen ha åsikt i allt? Nej, jag måste säga att jag tror sossarna får tillbaka makten nästa år, Fredrik Reinfeldts Sverige är inget man vill ha i längden. Tack gode gud att man inte är arbetslös, för det är väl så strategin går: Att man ska vara livrädd för arbetslös het så att man inte ska våga annat än att bli barnflicka?

Postat av: Anonym

Demokraterna är Blåa!
Efter att ha bott i USA vid några tillfällen, t ex under senaste presidentvalet så kan jag kanske rätta dig lite Fredrik.

Rött i USA är Republikanernas färg, och Blått är Demokraternas. Dessutom finns det inte en enda del av det svenska politikersamhället som INTE är vänster om både republikaner och demokrater. De har nämligen inte "socialism" på skalan - de väljer mellan konservatism (Rep) och Liberalism (Dem). Alla partier i Sverige vill ha kvar den "Svenska socialism" som funnits så länge - i alla fall i en överblickbar framtid. I Sverige är bägge de politikgrenarna "till höger", och faktiskt är det mest liberala partiet Moderaterna (Folkpartiet till trots).
Mvh. Hedas.
PS. Jag skulle rösta "D" i USA :-)

2006-11-08 @ 16:02:32
Postat av: Emily

Om jag inte är helt ute och cyklar så står det på wikipedia.org såhär: "Officiellt är folkpartiet demokraternas samarbetsparti i Sverige"...Utan båda är högerlagda.

2006-11-08 @ 18:45:36
Postat av: anna

Kanske inte hör till ämnet, men moderaterna är ju så motsägelsefulla som man bara kan bli. De vill satsa på utbildning - genom att strypa platsantalet på svenska universitet och högskolor, räkna studenter som arbetslösa (men vi har minsann ingen rätt till a-kassa för det, nejnej), avskaffa kårobligatoriet (hey, de kunde lika gärna avskaffa hyresgästföreningen!) och absolut inte höja studiebidragen eller lånen. Det får mig som student att känna mig riktigt jävla utstött från samhället. Är vi som pluggar inte värda ett piss förens vi har fått ett jobb med superlön? Och ändå sitter massa blåsta "jag önskar att min farsa var rik" killar och tjejer och studerar, och hyllar Reinfeld. För vad frågar jag mig. Läskigt.

2006-11-08 @ 22:36:36
URL: http://stjernlof.blogg.se
Postat av: Fredrik

Till Sofia:
Ja, men folk är ju så jobbiga som inte läser på inför valet. Sverige ahr det ju bra, jämfört med andra länder, men, vi kan få det bättre.... Sossarna gjorde inget nytt, där var felet. Sen att de borgliga blev en allians är ju otroligt missgynnande för politiken, varför kan de inte bara bli ett parti? haha Jag tror också sossarna kommer tillbaka nästa val. Och ja, ett Reinfeldt sverige vill vi inte ha i längden.

Till Anonym:
När jag säger rött och blått menar jag vart de skulle vara i den svenska modellen. Jag försökte bara visa avrt de skulle vara om man ställde mot varandra som svenska partier. Då är demokraterna mer likt socialdemokraterna och moderaterna mer likt republikanerna. Men i det stora hela är de inte särskilt lika något svensk parti. För det är en helt annan ploitik som förs i USA.

Till Emily:
Först och främst, Wikipedia är INTE en tillförlitlig källa då den skrivs av vem som helst. Och för de andra, ja båda partierna är mer högerlagda. MEN. Om man ska ställa dom mot varandra och se vart de skulle hamna i ett svensk system så är republikanerna mest högerlagda, dvs modareter och demokraterna minst, de är även besläktade med Socialdemokraterna. USA är ett kapitalistland, dvs borgligt och de två alternativen, D och R är därmed borgliga.

Till Anna:
Håller med, sjukt :/

Må ABSOLUT bäst

2006-11-09 @ 16:29:08
URL: http://freddan888.blogg.se

Du tänker väl kommentera?

Ditt namn:
Glöm för fan inte bort mig!
Din E-postadress:

Din hemsida:

Dina åsikter:

Trackback