Skitsnack att man inte kan bli rik i Sverige!

Jag blir lite sur på alla som säger att Sverige hämmar ALLA från att bli rika. På grund av vårt höga skattetryck.
Läs här! Sverige får bara fler och fler miljardärer. Trots skattetrycket lyckas de. Så alla ni som sitter och vill bli miljardärer och säger att de är omöjligt att driva företag i Sverige bör nog ta sig en titt på for example Ingvar Kamprad. Han byggde IKEA från grunden. I Sverige.
Han är fan en förebild. Jag ser upp till honom. Han är ett geni.
Sluta klaga på att skattetrycket är högt. Jag har inget emot att betala skatt då det gör att Sverige blir ett bra land att bo i för så gott som ALLA.
Och inte bara för de som har de lite finare jobben.
Och ni som undrar vart alla skattepengar går och bara klagar. Ni kanske ska fundera på varför Sverige har en väldigt hög medelklass om man jämför med andra länder. Och väldigt liten del fattiga.
Jag vill påstå att vi haft mer fattiga, en lägre medelklass och några få rikare om vi haft låga skatter, likt de nivåerna Moderaterna egentligen vill ha.

Jag klagar inte på skatterna. Jag är glad att vi har det systemet vi har. Utan det vet jag inte om jag haft råd att gå i skolan eller på universitet sen. Kanske. Kanske inte.
Jag tackar alla som arbetar och betalar skatt. Det möjliggör att jag kan utbilda mig lika bra som de rikaste och som de fattigaste. Och givetvis betala tillbaka det senare då jag arbetar och betalar skatt själv.

Men givetvis finns de de som ser en orättvisa att de får skatta mer bara för att de tjänar mer... Men hade ni haft det jobbet ni har idag om skatterna vart lägre? Somliga ja. Andra nej.

Sen finns det mycket saker som skattepengar går till som är fel. Men det handlar om en prioritering, inte om att vi har ett högt skattetryck.

Men det kanske bara är jag som tycker det är bra med höga skatter?

Signerat,
Fredrik

Kommentarer
Postat av: Emma

Haha jag ser också upp till IKEA-gubben, han är som sagt ett geni.. och bra sagt de där om moderaterna

Postat av: Jessica

Ja, det är bara du. Haha, nejdå. Men jag delar dock inte din skatte-åsikt till fullo. Du har vissa poänger men fortfarande tycker jag svenskarna ska vara självförsörjande och den del av skatten som betalas sk a kunna räcka till de som verkligen behöver.

Ingvar is the man! :)

2006-11-21 @ 20:29:21
URL: http://jessipessi.blogg.se
Postat av: Fredrik

Till emma:
Thank you. Och ja, ettt geni!

Till Jessica:
Jag har very många poänger. Jag tolkar det som att du vill avskaffa många bidrag?

Må KANON

2006-11-22 @ 09:54:47
URL: http://freddan888.blogg.se
Postat av: Jessica

Well, inte avskaffa många bidrag men få mer i arbete så vi slipper ge ut så många bidrag.

2006-11-22 @ 23:17:42
URL: http://jessipessi.blogg.se
Postat av: Fredrik

Till jessica:
Men bara för att ma är socialdemokrat betyder inte det att man vill att folk ska gå på bidrag istället för jobb. Vi vill också att alla som kan ska arbeta. Men jobben som kommer får inte bli lågönejobb som man inte kan leva på utana tt ha två jobb.

Må KANON

2006-11-23 @ 17:36:24
URL: http://freddan888.blogg.se

Du tänker väl kommentera?

Ditt namn:
Glöm för fan inte bort mig!
Din E-postadress:

Din hemsida:

Dina åsikter:

Trackback