Är jag en snyltare?

Fick denna kommentaren av Mezzanine 4:20:

"Om det upprör att A-kassan sänks, skaffa då ett jobb - late snyltare!"


Vad är det för människa?! Jag går för det första inte på A-kassan över huvud taget. Jag går i skolan och utbildar mig för att få ett jobb och förhoppningsvis, som nästan ALLA vill, hoppas jag slippa att gå på A-kassan över huvud taget. Sen ska det kanske finnas jobb att skaffa också. Alliansen får slänga fram jobben innan de slänger ut de arbetslösa i botten av samhället och säger "Ta ett jobb då!"...

Alla borde bli arbetslösa så de får känna på hur det är. Varför tror folk att alla som har A-kassa är snyltare? Varför tror folk att det är bra och sänka den här försäkringen för alla, i syfte att få bort snyltarna? Då folk verkligen behöver den. Man ska rikta udden mot de som snyltar inte mot alla som sköter det och behöver den. För 95 % av de som går på A-kassa vill ha ett jobb.

Debila människor.

De finns tydligen överallt.

Som Mezzanine 4:20...

Uppdatering:
Sen fick jag denna kommentaren av
Jenn, bra formulerat.

"Måste poängtera en sak som många inte verkar veta! A-kassan betalas ju ut till såna som är arbetslösa men som har haft jobb! De har alltså själva betalat in en viss summa till facket under deras arbets-period för att vara försäkrad att få a-kassa om man skulle bli arbetslösa. Man måste dock ha jobbat cirka ett år för att få tillgång till just a-kassan. Sen finns det något som heter Alfa-kassan som är en annan sak för ungdomar som inte har haft/har ett jobb. Den måste man ansöka om och kan då få cirka 4000 i månaden(efter man varit arbetslös i minst 3 månader). Vem kan leva ett roligt liv på den summan?

Jag står på din sida Fredrik, du har sunda värderingar! :)"


Signerat,
Fredrik

Kommentarer
Postat av: Spanskmannen

"nästan alla vill ha ett jobb" stämmer inte och kommer aldrig att stämma så länge a-kassan är hög och folk kan få massa kosing trots att man går hemma. Att 95% av de som har A-kassa skulle vilja ha ett jobb är de mest påhittade och orealistiska siffrorna jag någonsin sett, bara du och Göran Persson kan tro på det. Att få mycket pengar utan att behöva göra ett skit är något som lockar väldigt många fler än bara 5%. Hade A-kassan varit lägre så hade folk ansträngt sig mer för att få ett jobb. Så är det.

Postat av: Fredrik

Till Spanskmannen:
Japp jag och Göran då... Men jag tycker att vi istället för att sänka den ska öka kraven för att få ha kvar den. Dvs inför hårdare tag för att stoppa uskarna, sätta upp mer riktlinjer för vad man ska göra för att få den, exempelvis leta aktivt efter jobb och om man får jobb som man kan ta och ahr kunskapsnivår för ska man ta det exempelvis.

Må FINT

2006-09-15 @ 19:08:05
URL: http://freddan888.blogg.se
Postat av: Jenn

Måste poängtera en sak som många inte verkar veta! A-kassan betalas ju ut till såna som är arbetslösa men som har haft jobb! De har alltså själva betalat in en viss summa till facket under deras arbets-period för att vara försäkrad att få a-kassa om man skulle bli arbetslösa. Man måste dock ha jobbat cirka ett år för att få tillgång till just a-kassan. Sen finns det något som heter Alfa-kassan som är en annan sak för ungdomar som inte har haft/har ett jobb. Den måste man ansöka om och kan då få cirka 4000 i månaden(efter man varit arbetslös i minst 3 månader). Vem kan leva ett roligt liv på den summan?

Jag står på din sida Fredrik, du har sunda värderingar! :)

2006-09-15 @ 19:11:09
URL: http://elsaa.blogg.se
Postat av: Fredrik

Till jenn:
precis... Många fattar inte att man själv bidrar till A-kassan varje månad den är ju en slags försäkring. :/ Du har lika sunda värderingar!

Må FINT

2006-09-15 @ 19:18:19
URL: http://freddan888.blogg.se
Postat av: Spanskmannen

Som arbetslös måste man inte nödvändigtvis ansluta sig till en A-kassa. Man kan istället gå med i Alfa-kassan. Det är gratis och ger en fast summa för de antal timmar man varit arbetslös. Om man t.ex. bor hemma kan man som "arbetssökande" få en månadsinkomst på drygt 5000kr efter skatt. Jämför det med det studiebidrag man haft under skoltiden på 950kr och det är en jäkla skillnad. Men som Socialdemokrat antar jag att du tycker att det är ett bra system att låta ungdomar välja mellan ett heltidsjobb och en inkomst på t.ex. 8000kr efter skatt och ett bidrag där man får 5000kr för att inte göra någonting? För vad tror du att många väljer?

2006-09-15 @ 19:49:10
URL: http://spanskmannen.blogg.se
Postat av: Fredrik

Till Spanskmannen:
Jag vet det kära du. Jag skulle vilja ha ett jobb...

Må BRA

2006-09-15 @ 23:33:24
URL: http://freddan888.blogg.se

Du tänker väl kommentera?

Ditt namn:
Glöm för fan inte bort mig!
Din E-postadress:

Din hemsida:

Dina åsikter:

Trackback