Moderaterna? Absolut inte!

Ska inte ha allt för mycket politik. Men detta tycker jag.
Här kommer några anledningar till att jag inte tänker rösta på Moderaterna och "Alliansen" (undrar hur enade de kommer vara efter valet, då alla vill få sin åsikt sagd).

  • De vill sänka A-kassan - Alltså, de vill sänka dagens erssättningsnivå som ligger på 80% till som lägst 65 % efter 300 dagar. Det är inte bra. Alltså en succesiv sänkning från första dagen man är arbetslös. En genomsnittlig inkomst i Sverige kan tänkas vara 20000, titta här hur en person påverkas av Moderaternas politik. Skriv i din lön och vilket förbund du är med i. Om de blir arbetslösa det vill säga. Ska man behöva flytta? Ska man behöva leva avsevärt sämre? Ska man behöva försämra för sina barn? Bara för att man råkar bli arbetslös?! Nej. Det tycker inte jag. Man ska ha råd att leva och leta efter nytt jobb, med mindre A-kassa får folk svårare att klara sig och då blir det svårare att läga tid på att söka jobb. Och är det snyltarna ni vill åt med detta, gå då på bara dem och inte alla som har A-kassa och sköter den, samt behöver den. Därför är Socialdemokraternas taktik bättre, de vill rikta udden mot de som fuskar med inspektioner och kontroller, Alliansen riktar den mot alla. A-kassa är en försäkring som är bra att ha om man förlorar jobbet. Så man har råd att leva och söka nytt.
  • De har inget emot att privatisera sjukården - Varför ska vi låta företag som är börsstyrda att köpa ut vår sjukvård och driva den? Hur blir det om ett företag som är vinstinriktade ska sköta ett sjukhus?! Jag kommer in med skador och ber om hjälp, jaha, säger de; hosta upp 8000 kronor då. Detta har jag kanske inte. Då kommer en som har 8000 kronor, och denne får vård. FÖr denne kan betala. Det är inte rätt. När sjukvården går ut på att tjäna penagr är något fel. Alla ska ha rätt till vård!
  • De vill tillåta religösa friskolor - Detta är fel. Skolan ska vara en religionsfri plats. Alla barn ska ha rätt att bilda sin egen uppfattning och lärande ska inte ha med religion att göra, förutom då man läser i ämnet Religion. Problemet med religösa friskolor är att barn som kanske inte vill tro på en religion tvingas in i den, pga föräldrarna. Barn ska ha rätt att skapa en egen uppfattning om vilken tro de vill ha.
  • Deras förslag gör det dyrare för pensionärer - Varför ska de få det dyrare?! Prsierna på mediciner ska chockhöjas! Det är redan dyrt, nu ska det bli dyrare. Skatten för pensionärer ska inte få skattelättnader, utan de ska få det dyrare. De har ju det svårt som det är! De har slitit ett helt liv, nu ska de fan få leva bra när de är äldre. Jag unnar dem det!
  • Senaste gången borgare (M) styrde gick det åt pipan - Vi hamnade i en massiv statsskuld med en sinnessjuk ränta, så den ökar hela tiden. Vi blir nog aldrig av med den. miljontals kronor går bort, pengar som skulle kunna gå till annat. Undra på att Sossarna efter valet 94 fick sanera och därmed göra nedskärningar. penagrna måste ju fram. nu ahr Sverige en ekonomi som är bra. Den är en av de starkaste i Eyropa. Nu kommer jobben, nu kommer pengarna, nu har vi råd att statsa!
  • Deras förslag på minsterposterna är sanslöst dåligt - Titta här. Leijonborg som utrikesminister. Jo tjena. Vad har han för erfarenhet? Ingen! Den nuvarande, Jan Eliasson är genial och har kontakter med folk ute i världen. Bättre hittar vi inte. Maud ska bli näringsminsiter. Jaha, då har vi snart inget näringsliv. Och Fredrik om statsminister tror jag inte på, alla skyller på att Göran är bufflig och tar mycket plats, men det är ju bra! Ska Sverige få något sagt ute i Europa (där det är ännu värre!) så måste vi ha en ledare som vågar ta för sig och säga sitt. En riktig buffel. Då kan Sverige påverka i Europa. Fredrik har ju vart helt tam i samtliga debatter. Det håller inte.

Var med och disskutera nedan i kommentarfunktionen :)

Signerat,
Fredrik


Kommentarer
Postat av: Anna

Bra skrivet. Helt på min linje!!

Ha det

Postat av: Fredrik

Till Anna:
Ja, precis. tack! :)

Må BRA

2006-09-14 @ 21:37:08
URL: http://freddan888.blogg.se
Postat av: Emily

Att sänka A-kassan tycker jag är helt vettigt. Det ska löna sig att arbeta och inte leva på bidrag.
Sverige har helt enkelt för många bidrag. och istället drar folk nytta av bostadbidraget, barnbidraget, akassan och får en bättre månads inkomst än om de skulle jobba. Det ska bli större skillnad mellan att jobba och att leva på bidrag.

En privatesering av sjukvården ska leda till något positivt.Och priser om 8000 kommer inte existera. Priskrig, lilla du. Ta exempelvis Lidl, har inte detta tyska företag fått både Konsum, Ica och Willys att sänka sina priser? Konkurrens kommer bildas inom vården och kan bli positivt för oss.

Och ang. att det gick åt pipan sist. När ett ny regering kommer till makten är de inte vana vid något. De måste få pröva sig fram och har troligtvis också lärt sig något av sist.
Ett företag går inte framåt i början. Det är ju bara att inse att så funkar det med reformer i Sverige också!

2006-09-14 @ 21:50:22
URL: http://mly.blogg.se
Postat av: Kerstin

Jag håller med Emily.. Just nu lönar det sig i vissa fall att leva på bidrag ist för att jobba, det är fel! Sverige behöver nytt!

2006-09-14 @ 22:01:34
URL: http://musikenhartystnat.blogspot.com
Postat av: Fredrik

Till Emily:
Kul med mothugg. :)

A-kassan kära du är en försäkring, inget bidrag. Vi betalar själva in till den varje månad för att ha rätt till den då vi blir arbetslösa. Jag tror inte att folk som går på A-kassa hellre vill något annat än att få ett jobb, Borgarna sänker ju A-kassan för att de vill att det ska bli sämmre, man ska inte rikta udden mot de arbetslösa, utan mot arbetslösaheten. och att sänka A-kassan ger INTE fler jobb, det försämmrar bara för de som är arbetslösa. Det som är syftet med sänkningen från Borgarnas sida är att de tror att folk sitter på A-kassa och skiter i att söka jobb, visst de finns men de är inte många och det ska man inte låta gå ut över de som behöver A-kassan. Man ska ta hand om de som fuskar, man ska inte de3ras fusk påverka de som behöver A-kassan.

En privatisering av Sjukvården är INTE bra, i USA är sjukvården privatiserad, många har inte råd med vård där. Priserna som jag snackar om kommer INTE att prispressas, sjukvård ÄR dyrt, den kan de inte rabbatera och om de gör det måste ju det betyda att de drar ner kvalitén, vilket vi INTE vill. Sen ska du nog inte jämnföra sjukvården med mat. Det är skillnad, stor skillnad. Maten handlar inte om liv och död. Jag vill inte att de ska använda billigare behandlingar på mig om jag är på väg att dö, bara för att jag inte har råd. Så enkelt är det.

Så här är det, visst de måste komma in i det, men det är ingen större skillnad i politiken som de för nu och då. Alltså, jag ahr inget större förtroeende för deras politik, med tanke på hur det gick sist.

Må KANON

2006-09-14 @ 22:03:59
URL: http://freddan888.blogg.se
Postat av: Fredrik

Till kerstin:
Just det! Därför har Socialdemokraterna statsat och satsar fortfarande pengar på att stoppa fusket, alltså inte låta det gå ut över de som behöver A-kassan. Man har genomfört många inspektioner och man ahr även personer som kollar efter fusk, detta ahr avrt effektivt och de tänker forsätta med det. Man ska rikta udden mot fuskarna, inte mot de som behöver A-kassan. :)

Må FINT

2006-09-14 @ 22:07:27
URL: http://freddan888.blogg.se
Postat av: Kerstin

Men ja gtycker ändå det är fel, visst är det fel att alla kommer "straffas" om moderaterna nu vinner men sverige har styrts alldeles för länge av S och det är ju helt klart att Sverige är eller på att bli ett bidragsland, det är fel! Sen får man tänka också att allt Moderaterna säger nu kommer ju inte gå igenom, skulle de vinna skulle de inte bli några större skillnader`

2006-09-14 @ 22:11:05
URL: http://musikenhartystnat.blogspot.com
Postat av: Fredrik

Till Kerstin:
Men hur vet vi vad som går igenom? Och eftersoma tt Moderaterna gör detta tillsammans med en Allians som måste få majoritet för att vinna så innebär det att de kan få alla förslag de vill att gå igen, då det då kommer ha majoritet i riksdagen. Bidrag är ju bra, det ska hjälpa folk till det bättre, sen ska vi inte bli ett bidragsland, det är fel, men många skulle inte ha det så här bra som de ahr idag om det inte vore för sossarna. Svenskarnas politik prisas i andra länder, där de ahr det betydligt sämmre än vi. Men tja, om man röstar för förändinringens skulle spelar ju inte politiska åsikterna så stor roll.

Ha det FINT

2006-09-14 @ 22:14:52
URL: http://freddan888.blogg.se
Postat av: Jenn

Jag tvivlar på att det lönar sig att leva på a-kassa eller annat bidrag. Precis som du sa Fredrik så är det ju mer en försäkring än ett bidrag. Håller med om att alla inte borde straffas och att man istället ska "rikta udden" mot arbetslösheten!

2006-09-14 @ 22:20:21
URL: http://elsaa.blogg.se
Postat av: Fredrik

Till jenn:
Precis. Det är fela tt rikta udden mot de arbetslösa, då den ska riktas mot arbetslösheten.

Må ABSOLUT bäst

2006-09-14 @ 22:24:50
URL: http://freddan888.blogg.se
Postat av: Anna

När jag var arbetslös var min högsta önskan att få ett jobb. Att det skulle löna sig att ha a-kassa istället för "vanlig" lön är skitsnack. Min a-kassa var ca 8000 kr efter skatt i månaden och nu när jag jobbar har jag en lön som är nästan det dubbla efter skatt.

Ha det.

2006-09-15 @ 12:14:54
URL: http://majsanna.blogg.se
Postat av: caroline

Jag håller med dig

2006-09-15 @ 12:38:24
URL: http://carolinesblogg.blogg.se
Postat av: Spanskmannen

I dagens Sverige tjänar man som sjutton på att ha A-kassa, den är på tok för hög. När skillnaden mellan A-kassa och lön är så liten som den är idag lockas många fler att inte söka något jobb eftersom dom ändå får pengar för att vara "ledig". Moderaterna vill bara att det ska löna sig att jobba och att alla ska vilja ha ett jobb. Därför satsar dom ju också mycket på att arbetslösa ska komma in på arbetsmarknaden till skillnad från sossarna.

Sedan Persson blev statsminister har klyftan mellan fattiga och rika i Sverige ökat. Sverige har dessutom en stor statsskuld som inte amorteras av, vilket innebär att vi betalar flera miljarder i ränta till utländska banker varje år.

Ett tips: När Göran Persson säger att allt är bra i Sverige och att det blivit bättre sedan han tog över som statsminister, tro honom inte. Kolla upp hur det egentligen ligger till istället.

2006-09-15 @ 12:59:10
URL: http://spanskmannen.blogg.se
Postat av: Andreas

Självklart kommer ett ev regimbyte att medföra kortsiktiga ekonomiska bakslag oavsett från vilket håll det byter till det andra...socialdemokratin är inbyggt i det svenska systemet...(demokrati?)
Jmf med att alla politiskt tillsatta poster på allt från ambasadörer till resten av alla befattnignar inom svensk samhällsförvaltning har samma partifärg...samt facken mm...tycka vad man vill men demokrati är det inte att bygga in sin partifärg i systemet.

Jag vill inte har en tillfällig nedgång men å andra sidan så tycker jag inte om Person för att han är bufflig ...du resonerar lite vridet men lycka till med bloggen.

2006-09-15 @ 13:31:54
Postat av: Fredrik

Till Anna:
precis. Klart det lönar sig att arbeta. :) Och jag kan tro att du mådde mycket bättre av att veta att du inte behlövde leva på existensminimum då du avr arbetslös. :)

Till Caroline:
Tack :)

Till Spanskmannen:
Men snälla du, de som uttnyttjar A-kassan ÄR fuskar, "lockas många fler att inte söka något jobb eftersom dom ändå får pengar för att vara "ledig"." skrev du, ja men gör något åt dem då! Rikta udden mot de, som bara sitter hemma, inte mot de som letar jobb och behöver A-kassan. Därför är jag glad över att Socialdemokraterna satsar penagr påa tt hitta fuskare och inte gör det sämre för de som behöver A-kassan.

Klyftan har ökat för att vår befolkning har ökat markant. Den reder sig snart. Sverige är trots allt några av de länderna som ahr minsta klyftan. När det gäller statsskulden så betalar vi ju av den, hela tiden, det är därför massor med penagr försvinner. Det var borgarna som satte oss i den otroligt stora skulden... Nu har Sossarna kämpat för att få ordning på ekonomin, nu är den iordning och Sverige har en av världens starkast ekonomier just nu. Sossarna fick ju göra nedskärningar och dylikt, på grund av den där statskulden. Nu har de fått iordning det hela och kan nu börja ge tillbaka till folket, vilket de gör nu. Nu händer allt, jobben kommer också. Det visar siffror från så väl AMS som SCB.

Till Andreas:
Anledningen till att som du säger patifärgen genomsyrar systemet är ju för att Sossarna tror ju på sin idé och den ahr lycklats jävligt bra. Sen att man ska byta hela altet på grund av att det är Göran Persson som sitter där, hallÅ? Man ska ju rösta på partierna och deras politik inte basera sin röst på att Göran suttit för länge. Jag har ju hellre kvar Göran och slipper nedgången. Det är vad jag tycker.

Må ABSOLUT bäst, samtliga.

2006-09-15 @ 13:43:45
URL: http://freddan888.blogg.se
Postat av: Emma

Man kanske kan börja uttala sig när man får ta hand om sina egna pengar.
När mamma & pappa betalar allt åt en är säkert moderaterna väldigt lockande, hrmm..

2006-09-15 @ 14:51:32
URL: http://emmagustafsson.blogg.se/
Postat av: Fredrik

Till emma:
Där sa du något bra! :) Visst är det så, de unga som bor hemma i de lite riakre familjerna tycker ju Moderaterna är bra, för de behöver ju inte ora sig. De ska som sagt vänta tills de ska ut och pappa inte betalar längre, även om det i många fall är så trots att de blivigt "viuxna"...

Må BRA

2006-09-15 @ 14:58:01
URL: http://freddan888.blogg.se
Postat av: Mezzanine 4:20

Om det upprör att A-kassan sänks,skaffa då ett jobb -late snyltare!

2006-09-15 @ 17:53:04
Postat av: Fredrik

Till Mazzanine 4:20:
Eller så tänker jag gå kvar på gymnasiet som jag gör nu snälla du. God utbildning ger bra jobb. Sen är A-kassan något som man betalar för kära du. Man kan säga att man själv betalar en del av den. Och att alla som går på A-kassa och inte klarar en sänkning skulle vara snyltare är jävligt debilt. e allra flesta vill ha ett jobb och letar, de behöver A-kassan för at kunna leta så de kan leva samtidigt. De som snyltar ska man ta itu med, men du får det ju verka soma tt alla som inte kalrar sänkt A-kassa är det. Nä, utbilda dig och hoppas du får sparken kära du och får känna på hur det.

Må BRA

2006-09-15 @ 18:16:39
URL: http://freddan888.blogg.se
Postat av: Hillan

Jag vill då inte att moderaterna ska vinna valet. a - kassan är bra som den är, den behöver varken höjas eller sänkas. Jag är helt emot religösa friskolor. Jag förstår inte heller varför de säger att folk inte ska behöva vara beroende av bodrag samtidigt som de tycker att det är helt ok att nyblivna mammor gårpå bidrag för att stanna hemma med barnen. Jag tänker då inte rösta på de borgliga imogon.

2006-09-16 @ 22:58:39
URL: http://musiclover.blogg.se/
Postat av: Fredrik

Till Hillan:
Precis. Hoppas vi får en vänstervinst. :)

Må BRA

2006-09-17 @ 10:45:42
URL: http://freddan888.blogg.se

Du tänker väl kommentera?

Ditt namn:
Glöm för fan inte bort mig!
Din E-postadress:

Din hemsida:

Dina åsikter:

Trackback