Bildt är så jävla dålig!

Alla som har läst tidninagrna och sett första delen av dokumentären om Göran Persson vet att Persson inför valet 1998 sa följande om Bildt:

"Klart det gynnar mig att Bildt är så jävla dålig".

Och nu tycker folk att Persson är en gris som säger så om Carl Bildt. Hur kan man säga så om en person?

Men saken är den, Persson sa aldrig att Bildt som person är jävla dålig. Persson syftade på hur Bildt var som opositionsledare i valet 1998 och efteråt.. Dvs, jävla dålig.

Efter valet 1994 så stannade Bildt kvar som partiledare för Moderaterna och i samma veva blev han opositionsledare. Istället för att stanna i Sverige och driva oposition så distanserade sig Bildt från Sverige och var runt i Europa, men stannade kvar som opositionsledare. Detta gjorde att Bildt tappade massor i de inrikespolitiska frågorna och han drev ingen bra oposition.

Carl Bildt fick svidande kritik från de egna partimedlemmarna för att han var ute i Europa och inte hemma i Sverige och drev oposition.

Persson uttalar sig alltså om hur Bildt var som opositionsledare, inte som människa. Så när Göran säger "Klart det gynnar mig att Bildt är så jävla dålig" syftar ju Göran på att det är klart det gynnar honom inför valet när Bildt är så jävla dålig som opositionsledare och inte har koll på det inrikespolitiska och försöker driva oposition från utlandet. Vilket inte går.

Man kan kort sagt säga att media har verkligen vinklat Perssons uttalande från att vara ett uttalande om Bildts insats som opositionsledare till att bli ett uttalande om Bildt som person.


Jag håller med Göran, Bildt var jävla dålig då. Som opositionsledare kan man inte lalla runt ute i Europa och tappa greppet om det inrikespolitiska. Klart det gynnade Göran och Sossarna.


Kommentarer
Postat av: Theresia

och Göran Persson har ju alltid varit världsbäst på att uttrycka sig så att det inte vinklas heller? Klart att han struntade fullständigt i hur det skulle låta, ju elakare det verkar desto bättre.
For the record så tycker jag att Göran Persson är en stor buffel som skiter fullständigt i andra, spelar ingen roll att han är socialist tydligen

Postat av: Fredrik

Theresia: Of cours, Göran är en buffel. Det var hans stil. Den behövdes i krisen, men inte nu. Jag är glad att han avgick nu, tycker personligen han borde gjort det efter valet 2002. Nu hoppas vi på Mona :).

2007-03-20 @ 19:05:08
URL: http://freddan888.blogg.se
Postat av: Tennis

Det mest..ehm.. roliga var ju hur märkla fred på balkan blev "lalla runt ute i Europa".

2007-03-20 @ 19:24:21
URL: http://tenniscresendo.blogg.se
Postat av: Fredrik

Tennis: Nu är ju givetvios fred där nere viktigt. Men det jag ville få fram var att han gjorde annt istället för att driva oposition. Han borde inte mäklat fred och drivit oposition samtidigt.

2007-03-20 @ 19:38:32
URL: http://freddan888.blogg.se

Du tänker väl kommentera?

Ditt namn:
Glöm för fan inte bort mig!
Din E-postadress:

Din hemsida:

Dina åsikter:

Trackback