De borde ha skjutits!

Såg nyss scener från 2001 års demonstration i Gbg.

Hur idioter kastar gatsetenar mot poliser. Hur de helt omotiverat slår sönder fönsterrutor, bilar och dylikt. Jag kan inte förstå hur man tänker om man gör så. Jag kan inte förstå det alltså.

En del av mig vill att polisen skulle plocka fram tjänstevapnet och skjuta ner varenda en som kastar gatsten och förstör.

En annan del tycker mest synd om demonstranterna, hur de kan vara så debila och fullkomligt rubbade i skallen att de gör som de gör.

Men mest att de borde skjutas.

Sen förstår ju även jag att det inte är bättre det, men man blir ju så förbannad på omotiverad galenskap. Poliserna skulle i alla fall ha belägg för att skjuta dem, nämligen för att inte få en gatsten i huvudet och dö.

Kommentarer
Postat av: Theresia

Varför de gjorde det? Civil olydnad. Inga revolutioner utan civil olydnad och då hade vi fortfarande levt i ett feodalsamhälle vilket jag inte tror att någon vill.

De ville säga sin åsikt och sättet var visserligen riktigt stinky-poopy som min kära engelskalärare skulle ha sagt. Vissa åkte bara dit för att bråka, andra ville säga något och det har iaf framgått. Men att skjuta dem är väl lite väl drastiskt, snacka om att sänka sig till deras nivå vilket bara skickar budskap om att våld löser problem.

Förlåt om jag verkar negativ idag, jag blir bara en aning upprörd och jag har både skrivit och skriver arbeten om revolutioner (förut cuba, nu franska med koppling till upploppen i fr idag) så jag känner mig insatt :P

Postat av: Sara

Det finns människor som har den politiska inställningen: anarkister, syndikalister och så vidare. Om man vet NÅGOT om dessa politiska inriktiningar så fattar man lätt varför de gjorde dom de gjorde i göreborg.

Om man sedan håller med dessa EU och staten-negativa personer är ju en annan sak...

2007-03-21 @ 14:21:10
URL: http://sarateresa.blogg.se/
Postat av: Anna

Man ska kunna demonstrera utan att bli utsatt för polisvåld! Uppenbarligen spårade denna demostrationen ur, och det är ju inte säkert att det är bara demostranternas fel, eller hur? Jag var inte där, och kan inte säga vem som gjorde rätt eller fel. Men att anta saker, och dra alla över en kam, det tycker jag faktiskt inte att man ska göra.

2007-03-22 @ 20:42:42
URL: http://menmankanjualltiddromma.blogg.se
Postat av: Fredrik

Jag tycker i alla fall att de inte har någon rätt att förstöra allt de ser bara för de inte gillar något. Visst, demonstrera, det har jag inget emot. Men då får man göra det sansat. Och jag sa inte att ALLA som demonstrerade borde skjutas. Jag sa att egentligen inte att de borde skjutas heller, jag sa att en del av mig ville (kände) att de borde skjutas. Och då syftar jag enbart på de som kastade sten (läs stora jävla gatstensklossar) mot poliserna. De som demonstrerade fredligt har jag inga problem med. Jag är för att folk ska få demonstrera o0ch visa att de inte gillar det som politikerna gör. Men som sagt, fredligt, utan att utsätta folk för osäkerhet och våld.

2007-03-22 @ 20:54:31
URL: http://freddan888.blogg.se

Du tänker väl kommentera?

Ditt namn:
Glöm för fan inte bort mig!
Din E-postadress:

Din hemsida:

Dina åsikter:

Trackback