Med risk för att trampa många läsare på tårna...

.. men visst är Stockholmare ett skällsord ute i landet, även här i Örebro... Gärna i kombination med valfri svordom. "Jävla Stockholmare" är populärt. Alternativt "Jävla 08:a", fast det sistnämnda tror jag nog dog ut i början av 2000-talet.

Detta används då man blir sur/irriterad på någon som tror sig vara extra "fin" eller bättre än alla andra. Eller egentligen, det används mot folk som är rent utsagt dryga.

Det används även om man blir sur på en ifrån Stockholmsområdet. Personen ifråga behöver då inte vara dryg, utan det räcker att man ifrån vår huvudstad för att det ska vara legitimt att säga det. Eller tja, särskilt legitimt är det ju inte men ni vet vad jag menar.

Nu vet ni hur det ligger till.


Kommentarer
Postat av: Malin

Mycket sant. Det får man höra mkt av som sthlmare i Karlstad (där det normalt inte finns mkt sthlmare). Det är så enkelt att "klanka ner" på nån från den kungliga hufvudstaden. Antar att vi får ta smällarna. Hm, konstigt egentligen, varför är det så??..

Postat av: Anonym

hrrm, tråkigt att höra

2007-03-26 @ 19:32:35
URL: http://kassandra.blogg.se
Postat av: Lilli

Haha så jävla rätt! Har hört det så många gånger! Brukar iof själv också köra med den fast jag är en sthlmare själv... men den är ju klockren! alla vet ju vad man menar, hur en "sthlmare" är! :P

2007-03-26 @ 19:54:48
URL: http://annalinnea.webblogg.se
Postat av: Sara

Ha, att sthlmare är dryga, vet vi alla. Men oftst är vi snälla och söta. (A) :P

2007-03-26 @ 20:18:29
URL: http://sarakristina.blogg.se
Postat av: Sofie

Jo, vet mkt väl hur det ligger till. Bodde ett tag hos min mamma i norra värmland, o då fick man höra mycket om stockholmare hit o dit. Fast jag anser mig inte som stockholmare själv. 08-ja. Men det är en annan sak :P

2007-03-26 @ 21:07:47
URL: http://click.blogg.se
Postat av: Lisa

Stockholmare är stämplade. Oftast, eller ja, alltid till våran nackdel. Tyvärr...

2007-03-26 @ 21:58:49
URL: http://lisai.blogg.se
Postat av: Amanda

Stockholmare är överlag jävligt dryga och det märker man inte minst när vi kommer ut i övriga landet. Men det är väl det som är charmen med oss ändå, lite Percy Nilegård liksom :) Sen så tycker jag att "stockholmare" är snudd på det roligaste skällsordet man kan använda, oavsett om det är ämnat för någon i landskrona eller vasastan. Bortsett från "subba", det är det roligaste ordet.

2007-03-27 @ 00:38:50
URL: http://mopinginstyle.blogspot.com
Postat av: Fredrik

Skönt att ni inte lynchar mig :) Men det är ju så att man faktiskt säger "jävla stockholmare" till en dryg person... Ni får leva med det. Ni klassas som dryga haha. Precis som vi i Örebro klassas som gnälliga (helt oförtjänt vill jag tillägga!).

2007-03-27 @ 10:54:30
URL: http://freddan888.blogg.se

Du tänker väl kommentera?

Ditt namn:
Glöm för fan inte bort mig!
Din E-postadress:

Din hemsida:

Dina åsikter:

Trackback