Hannibal är en... medmänsklig gubbe och Luuk är het!

Ute är det grymt varmt alltså. Nu tänker jag i alla fall våga yppa att det är sommar. Screw våren, våren är pasé. Ingen vill ha vår. Nu är det sommar som gäller, eller hur? Ja, vi säger så i alla fall.

Värme, sol och bad. Tre saker som är synonymt med sommar, enligt mig.

Även att bara ligga i en solstol eller helst en hammock (visst är hammockar grymt fina att ligga och dega i?) med en riktigt jävla bra bok och njuta. Kanske ha iPoden ipluggad och lyssna på exempelvis Huddinge Huddinge med Mikael Wiehe, riktigt fin låt. Eller kanske klassikern, om man får säga så, Sommartider med Gyllene Tider. Per Gessle har ju på något rätt imponerande men samtidigt läskigt sätt gått och personifierat sig som Mr. Sommar här i Sverige. Det känns som han alltid släpper sina album till sommaren och har väl åtminstone minst en stor hits varje sommar? Eller också så är det bara så det känns för att Sommartider spelas som det var dödstraff om man inte lätt den ljuda.

Det är spännande hur det fungerar.

Fast Lars Winnerbäck är ju också synonym med sommar, men det är ju för att man gärna slänger på hans platta när man är några stycken en sommarkväll.

Det dåliga med att det blir sommar är givetvis att alla börjar klippa gräset. Inte för att jag är någon som tror varje grässtrå har ett liv och att det är mord att klippa ned det, utan för att jag är svinigt allergisk mot nyklippt gräs. Helt jävla sjukt. Och se på fan, vad sker utanför dörren just nu? Jo, någon klipper gräset.
Och jag har slut på allergitabletter.
Gött mos!
Inte.

Igår såg jag för övrigt någon film på trean, minns inte vad den hette och orkar inte - på grund av ren och skär lathet - kolla vad den heter. Men till det viktiga, i den spelade Alec Baldwin - en mycket duktig aktör - och även Anthony Hopkins, som också han är en ytters skicklig skådespelare.  Men, han är så sjukt låst i mitt sinne till att vara Hannibal Lector! Hela filmen satt jag och väntade på att han skulle mörda och äta upp Alec Baldwin... Men istället spelade han en gammal gubbe som var hur jävla medmänsklig som helst!

Det där är ett 1 plus 1 som inte blir 2 för mig.

Men skulle jag få välja att träffa tre personer så skulle han vara en av dem. Helt klart. Anthony då...

Eller i alla fall som det känns nu. För jag tenderar att väldigt ofta säga liknande saker om andra personer. Så jag får ta mitt eget ord med en nypa salt och det hoppas jag ni också gör. Ni som hänger i och läser här.

Läste i Bladet att Idol-vinnarna ger upp alla sina rättigheter i det kontrakten de skriver. Vilken skräll va? Inte direkt, klart att de som ställer upp i en talangjakt som Idol blir utnyttjade till max och screwade till stor del. Men de får väl vara glada att de ens har ett kontrakt, de små Idolerna. Att en sådan nisse som Peter Swartling eller Herr. Breitholtz skulle låta Idolerna få chansen att dra vidare till andra bolag är ju lika med noll. Det vore naivt att tro att de inte kräver alla rättigheter.

Själv är jag trött på Idol. Faktiskt. Jag är trött på alla talangjakter faktiskt. Det känns som att talangjakter är de nya dokusåporna, alltså ute. Vad vill vi ha på TV:n då? En mysande Ernst Krischtieger (?) eller en glad Rickard Olsson? Mycket möjligt. De håller nog ett par år till. Likaså mina personliga favoriter Fredrik Wikingsson och Filip Hammar kommer snart behöva göra något nytt, tror inte 100 Höjdare-konceptet håller särskilt länge till. Hur bra det än må vara.  Jag hoppas och tror på en ny version av High Chaparall eller en till sässong av Grattis Världen från killarna.

Men vad vet jag? Nu pratar jag ju mst ur min egen vilja att se mer av Grattis Världen och High Chaparall. Ni andra kanske inte vill se det igen. Ni kanske vill ha mer Idol och uttjatad Hey Baberiba-humor... TV4 har vart dominerande senaste tiden, men är de verkligen så bra? Jag tycker faktiskt inte det. De misslyckades totalt att skapa en svensk version av det absolut lysande Thank God you're here!, vilket gör mig förbannad. Att ens välja David Helenius som programledare gör mig sur. Sen orkar jag heller inte med att se folk dansa och att man redan vet vem i juryn som kommer ge höga och vem som kommer ge låga poäng. Nu vill jag inte att det här inlägget ska mynna ut i en attack på TV4, men jag måste bara säga att jag inte orkar med Parlamentet mer. Anders S Nilsson som programledare? Han är bara jobbig. Henrik Schyffert var ju inte bättre han. Jag är trött på honom också. De kan gärna få lägga ned parlamentet nu i alla fall. Tack.

Nä, den hetaste just nu enligt mig är Kristian Luuk efter hans insats i Mello. Han var helt jävla överlägsen alla programledare genom tiderna.

Mello är för övrigt den enda "talangjakten" jag uppskattar. för där är större delen av artisterna reda kända och faktiskt kan sjunga. Och jag tycker inte ens att det är rättvist att kalla det för en talangjakt. Det är en tv-sänd musiktävling. Som för övrigt är den enda behållningen gällande TV-utbud varje år.

Nä, nu till lite mer glada saker, för nu har jag "dissat" så mycket här så det känns som om jag borde "hissa" lite.

Så jag vill hissa alla som bloggar. Ni är varenda en värd något pris för att ni utvecklar era skrifliga förmågor och för att ni faktiskt gör något kreativt, även om ni skriver om vad ni åt till lunch eller ett långt argumentativt inlägg om krisen mellan Estland och Ryssland. Tummen upp till er! Blev själv förbannad då Linda Skugge ansåg att "dåliga" bloggare inte borde få blogga. Vem fan är dålig? Förmodligen Skugger själv, då hon har åkt snålskjuts på Expressen.

Vet ni vad? Nu ska jag ut i solen!

Puss och kram, eller en high-five - ert val!

Kommentarer
Postat av: Malin

Visste inte att det fanns låtar om mitt kära Huddinge. Måste genast söka upp den låten för det är ju ändå där my roots är. Tummen upp!

Postat av: Alva Karolina

Tv4 återanvänder gamla programledare något extremt.
Det är som för några år sedan när man använde Harald Treutiger till allt.
Han kunde ju vara programledare i tre program på raken en lördagskväll.

Håller med om att man vill se ett nytt grattis världen och även high chaparall kan funka, men ännu roligare skulle det ju vara med något helt nytt.

yes, oh yes. Alla vi bloggare ska ha en jävla eloge,särskilt du.PUSS

2007-05-06 @ 14:20:49
URL: http://berthold.blogg.se
Postat av: Frida

haha parlamentet är visst kul, när de allra bästa komikerna är med såklart. titta ikväll! jag såg den inspelningen live i fredags :P

2007-05-06 @ 15:47:24
URL: http://frullaaan.blogg.se
Postat av: Lisa

Det ska ju typ komma ännu en till säsong av 100 höjdare!!
lite småtråkigt faktiskt..

2007-05-06 @ 16:11:03
URL: http://lisai.blogg.se
Postat av: Kassandra

Mer Grattis Världen!

2007-05-06 @ 18:34:40
URL: http://kassandra.blogg.se
Postat av: Fredrik

Malin: Den är bra, men kritisk :)

Alva: TV återanvänder som en smäck, speciellt då de tror de hittat en ultimat, då ska den göra ALLT. Ja, mer Grattis :) och puss på di också du!

Frida: Parlamentet har sina ljusa stunder, ja. Men jag vill se ngt nytt nu.

Lisa: Faktiskt. Men det blir nog bra.

Kassandra: Mm som fan! :)

2007-05-06 @ 19:04:57
URL: http://freddan888.blogg.se
Postat av: Ebba

Ja, mer grattis världen :D och MINDRE hey baberiba killar. Har just köpt ett par avsnitt av grattis världen på kanal 5:s hemsida, jättekul att få se dem igen.
Läste i en artikel att FFs nästa projekt är en animerad serie, vilket inte låter så lovande...

2007-05-18 @ 15:22:55

Du tänker väl kommentera?

Ditt namn:
Glöm för fan inte bort mig!
Din E-postadress:

Din hemsida:

Dina åsikter:

Trackback