Yes We Can.



Efter att ha kollat på Barack Obamas tal så satt jag helt hänförd. Han talade med sån passion och kraft att jag tillslut satt där med gåshud. Hela talet, från första till sista ord, var briljant.
Så mäktigt. Så engagerande. Men framförallt så träffande.

Jag tror att Obama är precis vad USA behöver just nu. En vettig människa som fattar besoluten i det ovala rummet med klokhet. Han är ingen mirakelman. Men han är heller inte en ny George W Bush. Och det är ett stort plus bara det.

Obama är en man av folket. Och det är så man kan få en förändring att ske. Det vet Obama, det är därför han talar så starkt för att det är "vi tillsammans" som ska jobba mot en bättre framtid.
Inte bara han själv. Inte bara folket. Utan tillsammans.
En "Ask not what the country can do for you, ask what you can do for your country"- mentalitet som jag tror kommer gå hem i de amerikanska hemmen.

USA är ett land i behov av förändring, nystart och hopp om framtiden.
Det är inget lätt jobb och förväntningarna är skyhöga på den stackras Obama.
Det kommer ta längre tid en mandatperiod.
Men om han får tid på sig, samt tålamod från det amerikanska folket... Kommer han klara uppgiften?

Tre ord; Yes, he can.

Kommentarer
Postat av: Sanna

Det är också betryggande att höra att han inser vikten av den uppgift han tagit på sig, att han har respekt för att det kommer bli svårt och också påminner folket om det. Som han uttyckte det, att vinna valet är inte förändringen, att vinna valet ger Chansen att förändra. Hela första perioden kommer gå åt till damage control och jag hoppas amerikanska folket också har respekt för att det kommer ta tid och inte kommer känna sig besvikna och vända honom ryggen så fort han tar ett beslut de inge håller med om. Sen hoppas vi självklart att Obama kan leva upp till uppgiften också, only time can tell. Men det blir intressant att se!

Postat av: Fredrik

Sanna: indeed, Sanna :) han är minst sagt en intressant president, på så många plan...

2008-11-15 @ 13:11:06
URL: http://freddan888.blogg.se/

Du tänker väl kommentera?

Ditt namn:
Glöm för fan inte bort mig!
Din E-postadress:

Din hemsida:

Dina åsikter:

Trackback