The King of Pop is dead.

Rubriken på mitt förra inlägg hade lika gärna kunnat vara inledningen, eller likväl rubriken på detta inlägget. Allt har sitt slut... även de mest magiska och bisarra livshistorier.

Den 29 augusti, 1958 föddes pojken som skulle komma att erövra en hel värld och senare krönas till "the King of Pop". Den 25 juni, 2009, dvs ca 50 år senare, skulle samma man avlida, strax före starten på hans sista avskedsframträdanden.

Jag talar om Michael Jackson - legenden. 

Tänk att vad som skulle bli världens kanske bästa och mest framgångsrika artistsaga slutade i tragik. En livshistoria så sorglig att man knappt vill se tillbaka på dess senare del. 

Vi borde minnas honom som vår tids största artist. Vi SKA komma ihåg Michael Jackson som vår tids största stjärna. Men många kommer minnas Michael Jackson för alla skandaler, rubriker, pedofilanklagelser, knepiga utspel och skvaller. 
Det är tragiskt. Det är ovärdigt. 

Vi kan egentligen bara anta att de kommande avskedsspelningarna var hans sista försök att resa sig upp från vad som såg ut att bli ett tragiskt livsöde och missvisande arv till världen. Han hann aldrig resa sig.

Vi vet inte om de här konserterna hade blivit den värdiga avslutningen, på en stundom magisk karriär, som han faktiskt förtjänade. Han dog i ett sista försök att avsluta sin karriär och knyta ihop säcken vi kommer att kalla Michael Jackson - artisten.

Vi vet egentligen bara att The King of Pop borde fått avsluta sin karriär på ett bättre sätt än genom ett hjärtfel och med ett livsverk som för alltid kommer förföljas av skandaler och svarta rubriker.

Men han efterlämnade ett magisk musikarv.

Och Det mina vänner kan vi aldrig ta ifrån honom - oavsett hur hans karriär sett ut i övrigt.

RIP - Michael Jackson.Kommentarer
Postat av: Micke -Words and Art of Mighty Mike

Helt underbar text!

Postat av: Fredrik

Niklas: din kommentar försvann :/ galet. Men tackar för de fina orden =)

Micke: oj tack! :)

2009-06-27 @ 13:51:31
URL: http://freddan888.blogg.se/

Du tänker väl kommentera?

Ditt namn:
Glöm för fan inte bort mig!
Din E-postadress:

Din hemsida:

Dina åsikter:

Trackback