Imorgon är en annan dag! Full med händelser...

Snart ska jag krypa till kojs så att säga... Just nu: Las Vegas, på Kanal5. Imorgon så ska jag gå på en massa föreläsningar om hur det är att studera utomlands, leva i andra länder och en massa annat. Det ska bli roligt. Imorgon så slutar jag klockan 15:30, men jag hoppas på at det ska bli 15:00 istället. Jag är rätt så övertygad om att det kommer bli någonstans därimellan. Hmmm... det är ju redan torsdag imorgon, fan vad snabbt tiden går. Nu ska jag sova, så att tiden går lite snabbare.

God natt!

//Fredrik

Inför Idol-finalen! Sköna klipp från Idol-finalisterna!

Idag så var det "Idol 2005 - Nedräckningen" på TV4. Efter mycket om och men, med bland annat sköna kommentarer från både Virre och Von Sydow så kom de fram till att Sebastian har lite övervikt till finalen, alltså han är inte tjock utan han är lite större favorit.

Läs vad jag skrev om förra Idol-avsnittet... där finns en stor utvärdering av Agnes och Sebastian.


Videos:


Här gör Agnes en mini Carola... alltså ett wierd skrik!
Sebastian flummar... i bussen påväg till Löfbergs Lila Arena!
Clabbe dansar loss... Sebastian filmar!
Lite mer flumm... Agnes filmar...
Agnes är creepy med ögonen... Sebbe filmar...
Sebbe och Agnes flummar... Agnes sköter kameran...

Nu ser i alla fall jag fram emot finalen, då Sebastian ska framföra min favorit låt. Born To Run av Bruce Springsteen. Ska bli kul och se hur han klarar den.

//Fredrik

Jävla rubriker! Man blir ju lurad...

Nu ska jag dra en nyhet, men det är inte den som man först tror när man läser rubriken på Sportbladet. (Artikeln) Sportbladet har följande rubrik: "Svenska toppdomare lockas av proffsjobb i NHL". Vad tror ni att detta betyder? Jag trodde att det var alltså så att en svenks toppdomare faktiskt fått ett erbjudande, vilket skulle vara otroligt roligt. Men när man väl läser så ser man att rubriken var otroligt manipulerande, sedan så inser man att det är ju en kvällstiding man läser, så man blir ju inte förvånad över "vilseledandet" med rubriken. Det avr ju så att NHL-basen har sagt att de vill rekrytera domare ifrån Europa. Men inte fan har någon svensk domare fått ett erbjudande. Utan det var domaren Thomas Andersson som hadde kommenterat nyheten om NHL-basens önskan. Då han hadde sagt att han var intresserad av det. Men så kan det vara.

//Fredrik

Fy fan! Två dagar efter är ju fan värst!

Nu har jag som värst verk efter måndagens träning! Aj, aj, aj. Jag kan ju inte sätta mig utan att det gör ont! Detta är ju inte bra. eller det kanske är det som det just är. Ont har jag i alla fall. I magmusklerna. I armarna. I benen. Aj. Jag är ju alldeles för klen!

//Fredrik

Dagens Fredrik "Virre" Virtanen!

Dagens låt är "Sleepy Jean" med Monkees

Dagens låt tillängnar jag Fredrik "Virre" Virtanen, eftersom att han publicerade mitt mejl i hans
blogg.


//Fredrik

Ursäkta, men jag ska med! (Din blinde fan!)

Klockan 15:00 så gick jag till bussen, jag skulle hem. Den skulle gå klockan 15:01... Den kom inte förens 15:05! 4 minuter sen! Men det var inte det värsta! Han höll ju på att missa mig, han var på väg att köra förbi! Jag fick signalera till killen som körde, då var bussen typ halvägs förbi, så han fick stanna mitt i vägen. När jag klev på så sa jag "Ursäkta, men jag skulle med" på ett lite skämtsamt sätt... och i mitt huvud la jag till "din blinde fan"... Jag vet! Jag var dum. Jag borde inte ens ha tänkt så. Men jag var frusen, irriterad och hadde en längtan att ta mig hem... Vem vet... Han kanske råkade missa mig bara. Och genast så kör jag igång och klagar, för att i ärlighetens namn så tror jag inte att han missa mig med flit, han stannade ju till och med mitt ivägen, för min skull. Så kan det vara. Förlåt länstrafiken, men ni får se till så att era bussförare plockar upp alla som ska med!

//Fredrik

Fredrik Wikingsson is the man!

Fan vad nöjd jag är nu! Jag sitter här och lyssnar på Filip och Fredriks version av låten "Pretty Belinda". Jag fick den nyss av Herr Wikingsson himself på mejlen... jag är helnöjd! Han är för övrige en av världens trevligaste människor! Han är för att utrycka mig som han själv skulle gjort, helt jävla fucking dandy! haha

 //Fredrik


100 Höjdare var återigen kvällens höjdare!

Fredrik och filip gör en aldrig besviken. De kommer alltid att ge en det bästa de har. Igår kväll så var det 100 Höjdare på Kanal 5 som tog hem trofen, roligare program får man ju leta efter. De pressenterade bland annat det klassiska klippet med en kvinna som säger att hon är Martin Dahlins mamma.

Här är listan från 10 - 1...

10 En distanslös Peter LeMarc breakar som Duracell-kanain (1984).
Han är ju helt jävla nere i det här klippet! Man kan ju fatta att han fick ett break-down en vecka senare.

9 Sven Wolters kuk ser dagens ljus (1976).
Dettan var mest äckligt... haha Men ändå lite roligt...

8 TV4-programmet "Vinnare" värvar 193 cm nervvrak (1997).
Haha, här har ju Fredrik till och med kvar sin Vänersborgs dialekt, dessutom så låter det som om han ahr något nerkört i halsen. Han är ju så sjukt nervös här... Otroligt roligt klipp!

7 Gruvfyllo (1993).
Haha, detta var fan ett av de roligaste! Han ser ju för fan helt jävla packad ut! Detta är ju så skönt... haha

6 Jan Guillou kandiderar till titeln som Sveriges yngsta 50-åring (1966). 
Jan Guillou, han var ju lite gay på den tiden eller? haha Jan är alltid skön, det får man ju faktiskt lov och säga!

5 Kanal 5 lanserar Hotel Seger, en såpa om en man med lapp för ena ögat (2000). 
Detta måste ju ha vart världens jävla flopp! Vilket kast program, lappen för ögat gör det snarare bara mer patetiskt än vad det redan är.

4 Jonas Åkerlund regisserar sin första musikvideo (1986).
Vilken orginel video! Haha, vilket fiasko Jonas! Men roligt var det...

3 En dansk kameraman tröttnar på att vänta och fokar istället på något intressantare som dyker upp i ögonvrån (2002).
Haha, snacka om att han har ögonen på helspänn! Skönaste kameramannen som blir helt till sig och får svårt med att sköta kameran, roligt, roligt!

2 Elisabeth Ettüe-Balck lanserar sig själv som Martin Dahlins "mamma" (1984).
Haha, detta är ju så skönt! Hon säger ju för fan nästan fel, "Jag är Nikl... Jag är Martin Dahlins mamma" Haha!

1 En lite till åldern kommen man drar den felaktiga slutsatsen att vem som helst kan göra TV (1992).
Vilken skön film! Guldbaggen nästa! Nä, men sämsta jag sett på länge! Otroligt roligt... speciellt sättet som han göra grejerna i filmen på.. haha Han låter människor sitta och invänta hans signal, och de läser innantill... haha Helt klart en värdig 1:a!

Ni kan hitta alla klippen här!

//Fredrik

Dagens Eldsjö!

Dagens låt är "Fire Lake" med Bob Seger

//Fredrik

A, aj, aj... jag kan ju knappt röra mig!

Fan, nu har jag ont i hela jävla kroppen! Det var som jag skrev igår, jag skulle få en sjuhelvetes träningsverk dagen efter! Fan, detta är ju det värsta som finns nästan!

//Fredrik

Ps. Skulle vara kul med lite fler kommentarer... Ds.

Ronaldinho tog hem Guldbollen! Zlatan åtta!

Det kom ju inte som någon större överaskniung att det blev Ronaldinho, 25 som tog hem Guldbollen idag. Guldbollen vinner den spelaren som har vart bäst i de Europeiska ligorna. Grattis Ronaldinho, Europas bästa, om inte världens bästa fotbollspelare! Zlatan blev 8 i omröstningen.

Här är hela listan!

100 Höjdare - Kvällens höjdpunkt!

 
Nu har jag en ny kategori som heter TV. Jag ska försöka lägga över lite av mina gammla inlägg till den här kategorin.

Hur som helst så är 100 tillbaka ikväll, i förra veckan så listade de Efterkrigstidens 10 största hjärnsläpp, den här gången så är de akompanierade av Robert Gustavsson, och tillsammans ska de lista Tidernas (på ett eller annat sätt) mest spektakulära TV-debuter". Några av de som kommer få sig en känga är Peter Le Marc, Sven Wolter och Fredrik Wikingsson himself.

Missa inte 100 Höjdare, Kanal5 klockan 22:00, skulle du nu missa detta så kan du ju alltid titta på fredag klockan 20:00.

//Fredrik

Dagens Request!

Dagens låt är "I wanna Hold your Hand" med Beatles

Jag tar gärna emot tips på bra låtar, för musik kan man aldrig få för mycket av. Om ni vill veta vad jag gillar för musik så kan ju titta på mina tidigare låtval
här!

//Fredrik

"Det här passet kommer gå lätt, suru!"

I dagens samhälle så lever vi en livstil där vi äter massor med dålig mat, detta är såklart inte bra. Men gott. Fast fortfarande inte bra. Så allt fler börjar gå på olika sorters träning. Idag så var jag på en träning. När jag satt på bussen, som hadde Örebro Universitet som hållplats, eftersom att träningspasset skulle vara där, så tänkte jag på tre saker. 1. Varför måste vi åka och träna, det är ju så jobbigt. 2. Finns det inte bekvämare bussar. 3. Åh, vad han bakom mig luktar illa. Den tredje kan vi kanske stryka. Men hur som helst så insåg jag hur lat jag är! Jag har ju blivit alldeles för bekväm! Jag är absolut inte tjock med mina 65 kilo, men otränad... Så jag bestämmde mig för att ge gärnet på passet. När vi kom fram så var jag regält jävla taggad. "Det här passet kommer gå lätt, suru!" sa jag till en bakom mig. Oboy, hadde jag fel?! Jobbigare har jag nog inte haft det. Detta var det värsta träningspasset jag haft. Eller i alla fall ett av de värsta.

Vi körde en massa jobbiga övningar, jag trode jag skulle sträcka mig både här och där. Mot slutet så var jag helt skakig och slut som fan. Jag kunde knappt gå! Men visst var man tolt på sig själv och nöjd som fan, jag vet inte om dett berodde på enorfinet som strömmade ut i kroppen, men skönt var det. Alltså, att träna är jobbigt som fan, men man mår ju så mycket bättre efteråt. På bussen hem så satt jag mest och sov, när jag kom fram till Järntorget för att byta buss så gick min andra buss precis! Fan! Hadde det vart den tidigare jag, alltså den innan träningspasset så hadde jag gått in och satt mig i Pressbyrån, men nej! Jag gick längs med busslinjen, så jag gick busshållsplats efter busshållsplats, tills dess att bussen kom, då klev jag på den och sov lite till. Ok, jag sov inte men vilade ögonen, samtigigt som Bruce Springsteen sjöng låtar från sitt album "The Rising" i mina öron, helt underbart.

När jag väl kom hem så hammnade jag här, framför datorn. Fan vad nöjd jag känner mig. Så nu sitter jag här och äter på ett par, tre Winegums... Ut och träna med er, hur jobbigt det än må vara att komma igång så betalar det sig senare efter all svett och tårar, i ett lyckorus! Nu ska jag inte ge något sorts intryck av att träöning är vägen till lycka, men man mår så otroligt mycket bättre nu. Fast vi vet ju alla vad som väntar... Vad som slår till imorgon när vi går upp. Sjuhelvetes träningsverk, men va fan, allt som du inte dör av stärker dig, i nästan 90% av fallen...

//Fredrik

Marek Malik, hur fan gjorde du? Snyggaste målet på länge!

Här kan du se på ett av de snyggaste målen jag sett på länge inom ishockey. Marek Malik från NY Rangers drar till mot målvakten Olaf Kolzig! Frågan är om inte detta slår Foppas berömda mål? Vad tycker ni?

//Fredrik

Nu: Barcelona - Racing!

Nu ser jag på Barca... men Henke är inte på plan... men på bänken! Hoppas att han får göra ett inhopp... Nu ska jag ta mig lite té. Ha det!

//Fredrik

Melodifestivalens startfält artar sig!

Nu har både Niklas Wahlgren och Carola sagt att de kommer ställa up i årets Melodifestival. Jag tror att det kommer bli en av de bättre på länge! Det sägs att anledningen till att Carola ställer upp är för att hon vill ge något tillbaka till sina fans. Dessutom så sägs det att hennes uppträdande i Eurovision´s 50 års jubileum var en av de avgörande orsakerna. Hon fick en kick av det framträdandet....

Läs mer om detta i Aftonbladet!

//Fredrik

Dagens Gay - 1:a advent!

Dagens låt är "Jag kommer hem igen till jul" - Peter Jöback

//Fredrik

"Men jag trodde ju att den här filmen skulle vara som hans tidigare filmer, lite mer humor..."

Igår var jag som sagt och fikade. Det blev pepparkakor, lussekaka, glögg och julmust som serverades. Det var gott. Sedan så beställde vi lite asiatisk mat, så att vi inte skulle gå hungriga till bion sen. Jag beställde in oxfilespett, med ris och en god vitlökssås. Vi beställde även till en påse med friterad kyckling. Vilket är underbart gott. Efter maten så vilade vi. För att vi har helt slut. Vi satt och kollade på Paradiset, på TV4 (Vi övervägde att stanna hemma och titta på den istället). Tills dess att vi var tvungna att gå, så vi inte skulle komma försent till bion.

När vi väl var framme så valde vi att köpa godiset och drickan i en liten butik bredvid bion, eftersom att SF har sjukt dyra priser. (9,90 /h för lösvikt!) När vi skulle gå till vå salong, så mötte vi våra kusiner, de skulle på HArrys Potter. Hur som helst, vi sa hej då till dem och gick vidare mot salong 7, som heter Avenyn. När vi kom in i den lilla salen (den var liten! 5 rader bara) så satte vi oss på våra platser. Nu var det ju bara att avnjuta filmen, men nej! För när den väl hadde börjat s¨å var bilden hellt buggad. Det fattades en bit på vänster kanten, jag kunde inte sluta irritera mig på detta. För jag är sådan, är det en liten grej som sticker i ögat så kan jag inte konsentrera mig. efter kanske 5 minuter så korrigerades detta från kontrollrummet.

Filmen Zozo var helt ok, Den var ju helt sjukt bra gjord, med så väl effekter som skådespeleri. Josef Fares kommer förmodligen bli en av Sveriges bästa regissörer, så är det bara. Filmen var tyvärr lite seg, i alla fall för min smak. Dessutom är kanske inte just den här typen av film något som tilltalar mig så daär oerhört. Men om jag ska sätta F på den så blir det 4F (FFFF) Det är en film jag kan rekomendera att se, men om man inte tål filmer som är lite sega så bör man nog stanna hemma.

Kvällens...

...mat:
Friterad kyckling med chillisås...
...dryck: Coca-cola
..,citat: "Men jag trodde ju att den här filmen skulle vara som hans tidigare filmer, lite mer humor..." - Min syster E!
...irritation:
Godispåse prassel!!!
...andra irritation: Bilarna utanför fönstret! Hur ska man kunna sova?
...uttryck: Tandohri-boy - M (E´s kille) åt Tandohrikyckling... så jag började på ett ostigt sätt kalla honom för Tandohri-boy.
...Fredrik: Det är ju så typiskt mig att nästan spilla ut min Coca-cola på bion. Den här gången så klarade jag mig, precis!
...godbit: Lussekaka...
...sista: God natt!

//Fredrik

Dagens Underdrift!

Dagens låt är "It's alright ma (I'm only bleeding)" med Bob Dylan

//Fredrik

Uppbokad lördagskväll!

Ikväll så är jag upptagen, snart bär det av till syrran. Vi är bjudna på fika, vilket är trevligt. Sedan så ska jag, syrran och hennes kille gå på bio. Min syster röstade snabbt fram ZoZo, och hennes kille, M, hakade på. Jag hadde gärna sett komedin 40 year old virgin. Men man kan ju inte få allt, dessutom så hoppas jag att de betalar för mig.. haha

Nu ska jag åka...
Ha en skön kväll!

//Fredrik

Låtarna du måste ha till jul!

Nu när julen snart är här så tänkte jag slänga ut en lista på låtar som ni måste spela i jul! Självklart är det julsånger vi pratar om, men de flesta kommer framföras av kända artister.

Julsånger ni måste ha:

"Hej Mitt Vinterland" - Vikingarna - Detta är en helt fantastisk låt!
"Santa Claus Is Coming To Town" - Bruce Springsteen - Springsteen, behöver jag säga mer?
"All I Want for Christmas is You" - Maria Carey - En otroligt bra version.
"Driving Home For Christmas" - Chris Rea - Den här låten får en att längta som fan!
"Please Come Home For Christmas" - Eagles - Detta är en fin låt som man inte bör vara utan.
"Its the most wonderful time of the year" - Peabo Bryson - En gammal goding...

Klassikerna:

"Gläns över sjö och stand" - Tommy Körberg . Klassiker om något!
"Nu tändas tusen ljuleljus"Carola - Ok, hon är wierd, men hon sjunger bra!
"Ser Du Stjärnan I Det Blå" - Jan Malmsjö
"Rudolph The Red-nosed Reindeer" - Dean Martin - Detta är ju också en skön låt!
"Julen Är Här" -  Sissel Kyrkjebo & Tommy Körberg

Speciella låtar:

"Ho Ho Fucking Ho" -
 Monty Python - Monty Pyton beskriver tomten... som jag vet inte vad!
"Vår Julskinka har Rymt" - Verner och Verner - Den här låten är otroligt speciell! Och rolig...

Låtar som ni har tipsat om:

"White christmas" - The Drifters - Tips från
Spanskmannen
"Rocki'n around the christmas tree" - Brendan Lee - Tips från Spanskmannen
"Last Chrismas" - Wham - Tips från anonym
"Det är inte snön som faller" - Anders F. Rönnblom - Tips från Skvallerblogg

Har ni fler låtar som ni tycker borde finns med här?, berätta så slänger jag in dem så fort jag kan!

//FredrikSouth Park karaktär!

South Park
Titta vad jag ahr gjort! Lite häftigt....
Gör er egen South Park karaktär här!

//Fredrik

Adventstök! Idag ska de fram...

Idag ska adventsljustakarna fram, och lite annat smått och gått. Så idag får man ju även ta och städa upp lite. Bort med damm och in med... ehh.. in med... ingenting! Det snöar även. Hur kul som helst. Men det finns ett problem. Så fort som de landar på marken, så smälter de, typ. Fan. Vem vill inte ha ett fint täcke av pudersnö? Kanske de som ogillar snö. Men jag som gillar snö. Jag blir ju besviken. Dumma väder. Sluta smälta bort snön. "Hej, mitt vinterland.....nu e jag här..."...

Ha det!
//Fredrik

Stor Idol utvärdering och en klick FCZ!

Vi börjar med Idol! Det blev alltså Agnes och Sebastian, som gick vidare. Det var otroligt självklart enligt mig. Efter dagens framträdanden så hadde Sibel inte en chans mot Sebbe och Agnes. Hon var inte dålig! Men Sibel var heller inte tillräkligt bra. Grattis "Rockräven" Sebastian och Agnes. Nu får vi hoppas att Sibel inte bryter ihop, även om det är förståligt, hon ska fortsätta med musiken, för hon har en helt enorm potensial. Men nu ska vi fokusera på de som har chansen att bli Idol 2005:

Men först en liten utvärdering av Sibel:
Sibel var bra, men inte bäst. Hennes bästa låt var "How you remind me" med Nickelback, FFF. Hon var som sagt bra, hon var otroligt energirik, på scen. Men hon lyckades inte ge det där lilla extra. Totalt så får hon FFF, för kvällens insats!

Finalisterna

Agnes Carlsson:

Bästa låt: "Flashdance... What a feeling" - Irene Cara,  FFFF! Den var otroligt bra, en fantastisk version!
Kommentar: Hon kommer gå långt! Hon har ju allt, röst, rörelserna och utseendet! Otroligt duktig! Agnes har det som inte Sibel hadde, det lilla extra!
Star quality: FFFF - Hon har ju en helt fantastisk Star quality!
Scen närvaro: FFFFF - Verkligen bra, hon får kontakt med publiken och uttrycker sig verkligen när hon sjunger!
Karisma: FFFF - Hon måste våga prata mer, säg vad du tycker Agnes! Det krävs mer attityd, men hon är ju inte helt blek, men som sagt det kan bli bättre!
Totalt: Agnes får FFFF stycken starka F... Ett solidt framträdande under kvällen!

Sebastian Karlsson:

Bästa låt: "Start me up" - The Rolling Stones, FFFF! Båda Sebastians låtar höll hög klass, men den här var snäppet bättre! Otroligt bra framförd!
Kommentar: Sebastian äger scenen! Han äger stället, och det syns när han kliver ut för att underhålla! Han har röst, utseende och attityden!
Star quality: FFFF - Så stor och bra han är! Han har en enorm Star quality, både han och Agnes!
Scen närvaro: FFFFF - Han har en helt otrolig scen närvaro, även han får en skön kontakt med publiken.
Karisma: FFFFF - Han kan snacka! Han har ju den där fantastiska karisman, Sebastian är en naturbegåvning!
Totalt: Sebastian får FFFF, det kunde vart en femma! Fattades dock lite...

Idol-Juryn: De får totalt FFFF, de hadde klockrena kommentarer och jag gillade det som de sa. Idag var Idol juryn i toppklass!

Mitt tips: Sebastian tar hem det, han har "fjortisarna" på sin sida! Men, Agnes har även hon en stor chans... Det kommer att vara avgörande i finalen, de får inte missa en låt, för det är otroligt jämnt! Ett litet misstag kan kosta dem titeln, Idol 2005!

Mina favorit: 
Detta är svårt, att välja en av dessa två... Jag skulle helst vilja se båda som vinnare. Men min favorit är nog med en hårsmån, Sebastian. Hans musikstil  tilltalar mig mer. Eller är det Agnes som är min favorit... äh, jag vet inte. Båda är värdiga vinnare enligt mig!


Fotnot: F = Fredrikar


Det var Idol det, nu går vi inn på FCZ... det var ju matchen mot Djurgården idag. Det blev 7-2 till Djurgården, som ställde upp med sitt D-lag, men FCZ var bra, de gjorde ett gott motstånd. Kul att Rhen och Bodström var med och spelade. Glenn är otroligt rolig, nu hoppas vi alla på en sässong till!

//Fredrik

Ps. Feel free to comment! Ds.

Virre tar steget till TV-världen!

Jaha, Fredrik "Virre" Virtanen tar klivet till TV. Han kommer få ett eget TV-program på TV8, det kommer heta "Studio Virtanen - med Fredrik Virtanen". Det har premiär den 9 januari och kommer sändas måndag - torsdag klockan 22:30 - 23:00. Men ni kan alla vara lugna, Fredrik kommer fortfarande att skriva i sin blogg, samt skriva sina krönikor. Då kan vi bara önska Fredrik lycka till med sin nya karriär inom TV!

//Fredrik

Förlåt, men jag ska ge mig in i Idol-debatten!

Alltså, efter det som jag har snappat upp och sett, så verkar ju Sebastian och Agnes vara favoriterna, Sivel är mer en outsider som kan vinna, men då krävs det en sjuhelvetes insats. Jag tycker att Sebastian har en otrolig star-quality. Han sjunger ju bra...  och ahr en extremt bra scen närvaro! Agnes har ju en otrolig röst även hon, hon är väl den av Sibel och hon, som har star-quality. men Sibel har något extra i hennes röst... det är svårt val mellan dem. Mitt tips blir att Sebastian och Agnes går vidare. ¨Tyvärr så har Sibel mest brister... så hon går inte vidare.

Vad tycker ni?

//Fredrik

Haha, Nöjesguiden äger!

Det här var otroligt roligt... i alla fall om man tar det för vad det är.

//Fredrik

Vi har blivit nyttiga! Kanske?

Då var det gjort! Nu har vi bytt till en sundare livsstil!  Vi har bytt från vanlig pasta till hör och häpna fullkornspasta! Den smakar faktiskt nästan bättre, den är i alla fall inte äckligare. Och den är sjuhelsikes mycket nyttigare. Nu känns det ju ändå lite futtigt. Att byta pasta sort gör ju inte ens liv så mycket sundare. Men i alla fall lite. Jag känner mig som Christer Sandelin då han berättade vad han gjorde för förändringar i sitt liv så att inte miljön skulle påverkas... haha

Ha det!
//En litte sundare Fredrik

Talböcker är fan bland det bästa som finns!

Nu lyssnar jag på en talbok! Alltså en bok som jag får uppläst för mig. Det är hur behändigt som helst. Man kan lyssna med MP3:n... och om man är trött så kan man bara ligga ner och lyssna, man slipper anstränga ögonen, det är bara att blunda.

Talboken just nu:
"En drink före kriget" med Dennis Lehane

//Fredrik

Ps. Har ni några tips på bra böcker, släng dem till mig! Så ska jag skicka dem rakt in i käften. Ds.


Snälla TV4, visa repris av Pangbulle...

 Någon annan som också vill se en repris på Pangbulle, ni vet humor programmet med Fredrik Lindström som programledare. Jag kan fortfarande minnas inslag som "Män i Sås" och "Kalle Ankan min..." Det var nog ett av de skönaste programmen som gjorts av TV4. Fredrik Lindström är ju en otroligt skön programledare, som för övrigt har gjort ett annat av mina favorit program, "Värsta Språket" som gick på SVT

Är Fredrik Lindström programledare, så kan det bara bli succé!

//Fredrik

Ps. Fan vilket taffligt inlägg det här blev! Ds..

Dagens Jul abstinens

Dagens låt är "Driving Home For Christmas" med Chris Rea

//Fredrik


Royal League överaskar! Likaså Djurgården...

Igår tillbringade jag kvällen med Royal league. Jag tycker inte att det är någon usel kvalité på de matcherna. Royal League är ju ett måste om svenska lag ska ha en chans i Champios League m.m. Men, Djurgården spelade ett helt fantastiskt spel, rent taktikmässigt. De hadde en plan och genomförde den. Kell Jonevret är nog något av det bästa som hänt Djurgården! Likaså Hysén. Hysén slog in två mål mot Ålborg igår kväll. Djurgården vann för övrigt matchen med 3-1. Det är bra för svenks fotboll att vi har lag som Djurgården, de vågar spela ett osvenkst spel, som nästan bara de är ensamma om. De spelar bland annat med en 4-3-3 uppställning.

Mitt tips är att Djurgården tar hem Royal League i år... Sedan får ni säga vad ni vill, men jag tycker att Djurgården är Sveriges bästa lag. Men att Hysén inte lämmnade DIF för en bättre klubb blev jag förvånad ööver, men det tar nog inte så lång tid tills klubbarna runt om i Europa inser vilket framtidslöfte vi har i Hysén.

Ha det!
//Fredrik

Jaha. Kvällen ser ut som följer...

Som sagt, kvällen ser ut som följer...

... titta på TV! (Just nu Time Out, sen Royal League)
... skriva lite mer på min bok. (Den blir nog bra tillslut)
... läsa lite ur en engelsk bok...  (det är "The Chamber" av John Grisham!)
... sist ska jag förmodligen sova...

//Fredrik

Dagens Filip och Fredrik!

Dagens låt är "500 Miles" med The Proclaimers


//Fredrik

Nej, ZTV! Inte HC Z...

Nu kommer det fram att ZTV planerar att lansera ett till nördlag. Fast nu ska det bli ett hockeylag. Det kommer ju vara hur svårt som helst! Att spela hockey kräver ju för fan en hel jävla massa muskler. Tänk er Tore få en tackling av tillexempel Emil Kåberg i Färjestad. Tore har då inte en chans. Nu kommer det ju kanske inte att vara FBK som laget får möta, förmodligen Djurgården även denna gången. Inte heller Tore... men... va fan. Jag använde honom som exempel för en nörd. Jag hoppas istället på en till sässong av FCZ.

//Fredrik

Schyfferts skämt stoppas i "Dokument: Humor"!

Ikväll sänds ju SVT´s dokumentärserie Dolument: Humor. Det är Henrik Schyffert som ligger bakom det hela och i egen hög person "host:ar" serien. Han möter som jag saggt tidigare bland annat Conan O´Brien och John Cleasse. Ikväll så drar Schyffert ett perdofilskämt som SVT anser är för grovt. Jag tänker nog personligen inte yttra mig, efftersom att jag inte har hört skämtet. Läs Aftonbladets artikel, där yttrar sig i alla fall Henrik om skämtet.

SVT kommer slå av ljudet och slänga in en ruta underskämtet då det står att de inte tänker sända skämtet för att materialet anses vara för grovft. Ikväll tänker i alla fall jag titta på Dokument: Humor

//Fredrik

Men vilken miss, Fredrik! Är du debil eller?

Nej, jag är inte debil... men kanske senil...

Jaha. Först så säger jag att jag se Lasermannen till alla personer som ahr frågat. Men sedan när det väl är dags. Då har jag glömmt bort att jag skule se Lasermannen. Utan jag slår på TV:n och så klart Kanal 5, den slår jag alltid på först... haha "nämen, är det OC?! Vad trevligt... jag tittar på detta" Sedan så sitter jag och tittar på OC där Kirsten blir intagen på behandlingshem för alkoholism och Ryan vill slå ner soin bror Trey. Sedan när OC är slut så tänker jag oh, Las Vegas. Men jag slår ändå över till några andra kanaler för att titta vad det är. Då slår det mig. Fan. Jag har missat Lasermannen. Så nu sitter jag här och tittar på Las Vegas på kanal 5 och ska snart kolla upp när Lasermannen går i repris.

Jag är lite senil. I alla fall när det gäller mitt korttidsminne. Men i mitt långtidsminne så är jag hur skarp som helst. Jag minns alltiud mer än alla andra. Så mitt dåliga närminne brukr alltid förstöra. Här om dagen så påminde jag mig själv: "nycklarna låg på bänken, ta med dem innan du gå!" Sedan så går jag. Jag kommer hem lite tidigare, vips. Jag kommer inte in i huset.  Fan. Men detta löste jag genom att få tag på ett par extranycklar. Men ändå! Nä nu är det bäst att jag går och sover innan jag glömmer det med!

God natt!
//Fredrik

Dagens Orkan!

Dagens låt är 'Hurricane Gilbert' med Håkan Hellström

//Fredrik

Ronaldinho och Larsson stod för matchen!

Igår kväll fick Henrik Larsson äntligen förtroendet att spela en hel match. Och Henrik tog sin chans med råge. Matchen var böljande, och Ronaldinho samt Larsson var alla innblandade i samtliga mål. Larsson gjorde 3-1 målet till Barcelona.

1-0 kom genom Gabri... på en passning av ronaldinho. Men det avr Larsson som skapade ytan för Gabri, så att han kunde slå in bollen i mål. 1-1... på straff... dåligt av Puyol och Motta innan, med det blev gio som fällde Werder anfallaren i straffområdet. Vips så var det 1-1... Sedan avr Henke inblandad i en närkamp som gav Barca frispark. Nu slog Ronaldinho till, och bollen smet in i mål, men det avr tack vare en målvaktstabbe.

Sedan så var det återigen Ronaldinho som lyckades hitta Henke i en luka. Henrik får med sig bollen i en touch. Sedan avslutar Larsson distinkt och det står 3-1. Matchen slutade för övrigt 3-1. Men Larsson hadde en till boll i mål, men det dömdes bort, för en ytters tveksam offside.

Se en spansk video från matchen här!

Totalt sett, bra spelat av Barca...

//Fredrik


Men Filip! Vad tråkig du är, haha

Nu har jag fått svaret... eller tja svaret..  han är lite kryptisk i sitt svar! Men han är ju skön som fan! Här är svaret som jag fick av Filip Hammar:

Fredrik.

Vis av tidigare erfarenheter, misslyckade relationer, så vågar jag inte ta ut några segrar i förskott.
Eventuellt har jag tjej, eventuellt har jag det inte.

Oj, vilket tråkigt svar.

Tack för dina snälla ord i alla fall.

Varmast. Filip.

Vi får helt enkelt tolka detta som att han har en tjej. För annars så hadde han ju sagt blank nej. Ne, nu ska vi inte snoka mer i hans liv.

Må gott!
//Fredrik 

Svaret kan komma idag!

Som jag tidigare rapporterat så har Filip setts med en tjej... Idag inväntar jag svaret. Från Filip himself. Vi kan ju anta att han förnekar det rätt så hårt. Men vi fårse vad han säger. Uppdatering följer...

//Fredrik

En kväll med utslag! Förbannade apelsin!

Jaha, jag valde att koppla av med ett bad så här innan matchen mellan FC barcelona och Werder Bremen. Det avr otroligt skönt. Jag brukar ju inte bada, i alla fall inte på den senaste tiden. (Jo jag tvättar mig, men jag duschar oftast). Efterbadet så tog jag mig tid att skala en appelsin, jag älskar appelsiner, förmodligen det godaste som finns. Nästan. I alla fall, så satt jag där och petade upp skalet, sedan så valde jag att bita upp det, för mina naglar är inte direkt något att skryta med. Smakar skit, att bita i apelsinskal. Jag klyftar min apelsin, och tar min första tugga, då skvätter det apelsinsaft i ögat. Aj! Jag känner mig halft blind. Skyndar ut och tar vatten i det. Sedan blev det bra. Så jag äter upp min apelsin, som nu gett mig både ont i ögat och "apelsiniga" naglar. Då känner jag det! Det börjar klia kring min läpp... nej. Jag börjar få något som ser ut som exem eller utslag. Fan. Kan det vara så att jag är allergisk mot apelsiner. Nej. Så kan det ju inte vara! Eh, det går nog över. Hoppas att det bara var något tillfälligt.

Nu ska jag se på matchen mellan Barcelona och Bremen. Mitt tips är 3-1 till FCB!

Ha det bra!
//Fredrik

En skön playlist! Tror jag i alla fall....

Nu har jag fått några förfrågningar på att jag ska sätta ihop en bra spelningslista... alltså en playlist. Så nu efter mycket om och men så får jag väl göra det. Men kom ihåg det är på egen risk, jag gillar otroligt många olika artister, dessutom så kommer det inte att vara världens mordenaste lista...

1. "Make your own kind of music" - Mama Cass
2. "Holiday Road" - Lindsay Buckingham
3. "Stairway To Heaven" - Led Zepplin
4. "Lucky Town" - Bruce Springsteen
5. "The Joker" - Steve Miller Band
6. "4th Of July" - Shooter Jennings
7. "Pretty Belinda" - Chris Andrews
8. "Big Yeallow Taxi" - Bob Dylan
9. "Passenger" - Iggy Pop
10. "Rockin´ In The Free World" - Niel Young
11. "Tripping" - Robbie Williams


Bruce Springsteen, Bob Dylan, Shooter Jennings, Chris Andrews och Robbie Williams är några av de artisterna som finns med i listan.


Som ni ser så är det en varierande lista, om en inte så modern. Men va fan, ta det för vad det är, som jag brukar säga. Så enkelt är det. Har ni några åsikter om den här "playlisten" så kan ni ju kommentera in dem... Tipsa gärna om era "playlists"...

//Fredrik
Visst Carola var wierd... men va fan är inte detta?

Alltså... visst var det sjukt när Carola stod och höll på i ett Livets ord möte... ni vet det som 100 Höjdare visade igår. Men hur religös är inte det här "nutcase:t"?

//Fredrik

Dagens Låt!

Detta är en låt för alla er där ute... haha Dagens låt är "Keep on running" med Spencer Davis Group

//Fredrik

Premiären av 100 Höjdare var över förväntan....

 Jag antar alla trogrna Fredrik och Filip fan såg premiären av 100 Höjdare igår kväll på Kanal5... De listade "Efterkrigstidens 10 största hjärnsläpp". Programmet var över all förväntan. Denna nya sässong av 100 Höjdare ser ut att gå och bli mycket bättre än båda de tidigare sässongerna tillsammans. Med den fina djungel-tema studion så blev det genast lite roligar. Ett lejon som heter Håkan Loob var ju även det lite roligt. Bröderna Timell underhöll bra. de lyckades få till ett bra premiär program. 4F till premiären. Men Carola går till attack! Haha, jag håller med Kanal5...

Fredriks kommentar (alltså jag):

10. Olga Kazmierska ritar en alldeles egen kostcirkel (1998)
Hon äter alltså jord.... Äckligt värre... det kan ju inte vara bra för magen... det kan ju för fan inte vara bra för någonting.

9. Sveriges medieelit käkar moralkaka med extra allt i samband med WASPs Sverigebesök 1984. 
haha otroligt roligt klipp, man får ju se till hur han programledaren utalade WASPs, haha

8. Nalle "Liberace" Knutsson uttrycker en önskan om att köpa indier på burk (2005). 
Haha, Nalle... vilken skön människa... men lite äckligt att han ville ta hem en 30-årig indier...

7. Tysken Gert Spritzenluder tänder en majbrasa och skriver in sig själv i manuset (1991). 
Detta var ett roligt klipp... Så skönt när allt tar eld... haha

6. Albin, 10, genomför sitt unga livs mest katastrofala busringning (1998). 
Fy, fan vad jag skrattde... Stackars unge....

5. Christer Sandelin presenterar sitt åtgärdspaket för att rädda miljön (1989). 
Snacka om noll koll... haha Blåst värre... men det var inte så roligt...

4. Ken Helgeson ställer upp sitt libido för arkebusering i amerikansk TV (1999). 
Haha, vilken skön kille... Otroligt roligt...

3. Carola spelar över TOTALT under en Livets Ord-predikan och nån driftig person spelar in skiten (1990). 
Alltså... detta var nog det mest sjuka jag ahr sett på länge. Jag ahr tappat all respekt för Carola... Hjälp henne någon...

2. Annifrid Lyngstad lanserar sig själv som ett förhistoriskt alternativ till Tommy Lee (1968). 
Haha, att hon inte visste om vad det betydde... och att ingen sa något till henne... haha

1. Staffan Schmidt gör bort sig inför en cool, brittisk popstjärna, mest beroende på att han, 1: är töntig, 2: lånade ut sin Världsatlas till sin brorsa i mellanstadiet och sen aldrig fick tillbaka den (1981). 
Haha... detta var otroligt roligt... han förstör ju bara mer och mer för sig själv. Vilken blåst kille... Lär dig geografi...

Här kan ni se alla klippen!

//Fredrik

En fågel viskade i mitt öra att Filip Hammar....

Filip Hammar, 30 slängde ifrån sig en kontaktannons i hans och Fredriks programserie Grattis Världen. Det var så klar för att han kände sig ensam. Enligt en högt OSÄKER källa så har Filip setts sitta och hångla med en tjej. Detta betyder alltså alltså att Filip inte är singel längre eller?, sorry tjejer.

Nu är det ju så att jag ahr inte bekräftat med källan att det verkligen var Hammar som satt och hånglade med en tjej. Men jag återkommer med mer info, för er skull...

Ha det!
//Fredrik

Fick min röst hörd i Rockbjörnens blogg!

Jag fick mitt mail publicerat i Rockbjörnens bloggAftonbladet. I inlägget som heter: "Från er..." så finns det en massa mail. Mitt är det där jag försöker muta till mig en rockbjörn åt världens genom tiderna bästa artist, Bruce Springsteen!

//Fredrik

Dagens 100 Höjdare!

Dagens låt är "Pretty Belinda" av Chris Andrews Även denna gången så är Filip och Fredriks version mycket bättre... men vi får nöja oss med den här!

//Fredrik

Ikväll smäller det... 100 Höjdare is back!

Ännu än gång så listar Fredrik Wikingsson och Filip Hammar listor. Den här gången i nya sässongen av 100 Höjdare... Denna gången så kommer vi få 10 olika listor, varav en lista i varje program. Ikvällens program så listar de båda herrarna tillsammans med bröderna Timmel, alltså  Anders och Martin ”Efterkrigstidens Tio Tyngsta Hjärnsläpp”.  Där vi bland annat kommer få se Carola som får ett helt otroligt religöst jävla hjärnsläpp.... haha Läs om inspelningen på Aftonbladet!

Missa inte 100 Höjdare ikväll klockan 22:00... men om ni nu mot allföromdan gör det så kan se dem igen på fredag klockan 20:00...

//Fredrik


Så otroligt skönt... och framförallt lugnt!

Idag så har man vart och fått as skön massage... jag är helt återställd känns det som... sedan fick vi som var där vila, till lugna toner, med en lugn berättar röst. Allt var lugnt. Vi slappnade av. Lugnet spred sig igenom kroppen. Ett par sommnade... inte jag... men det avr nära. För det var så lugnt.

Nu ahr vi blivit instruerade att göra så här när vi ska sova. Vi ska ta det lugnt. Vi ska tänka oss en lugn berättar röst, som säger vart vi ska slappna vav. Vi ska helt enkelt tänka oss det lugnet som vi upplevde idag. Det avr en trevlig liten utflykt...

//Fredrik

Gay Army - Funny as hell

Haha. Kanal 5´s nya serie är otroligt rolig, men jag tycker fortfarande att programidén är tveksam. Gay Army får en att gapskratta, visst... men... det är ju helt otroligt hur gay de beter sig. Och han amerikanska serganten verkar ju inte ha mycket till överst för homosexuella. Den här serien kan ju faktiskt bli rätt så se värd, vi får se hur den artar sig, men jag har fortfarande en halvbra inställning till den.

//Fredrik

Dagens Wikingsson!

Dagens låt är "Make your own kind of music" med Mama Cass. Den tillägnar jag Fredrik Wikingsson... jag vet ju at det är din favo haha

//Fredrik


Mat hos mormor...

Nu ska jag snart åka till min kära mormor... där bjuds jag på mat! Sedan så måste jag städa när jag kommer hem, det blev ju inte så mycket med det igår... haha Jag lovar. Jag ska städa idag. Inga undanflykter. När jag kommer hem så ska jag även skriva Träfflistan!

//Fredrik


Kvällen var Barcelonas, framförallt Ronaldinhos...

Real Madrid är blekare än deras matchtröjor...
Igår kväll klockan 20:00 gick avsparken på Santiago Benabeu Stadion. Publiken var i stämning, Real skulle ju vinna, så var det ju bara. De hadde hemmaplan och ett stjärnlag. Dessvärre så syntes inget av det där på planen, detta var ju dessbättre för Barcelona, som verkligen kom med rätta inställningen, en vinst! Matchen körde igång, en kvart senare slog Samuel Etoó in ett rättvist ledningsmål för sitt FCB. Nu började Real Madrid att tappa allt. Det "ståtliga" Real Madrid blir bara blekare och blekare, de gör ingenting rätt längre. De är nu blekare än deras matchtröjor. Domaren blåser av första halvleken.

En Gud slår till, gånger två!
I andra halvlek så slår en lirare, en gud, en artist till... Ronaldinho... han får med sig bollen ifrån sin egen planhalva, ca 1 meter ifrån mittlinjen. Ronaldinho accelererar upp på Real Madrids halva. Där försöker Sergio Ramos att bryta, men vad hjälpte det? Ronaldinho glider lätt föbi... och avancerar lätt in i Reals straffområde. Där inne så fullkomligt grundluras Ivan Helguera, han går bort sig riktigt lätt, detta utnyttjat Ronaldinho. Han drar till! Roberto Carlos glidtacklar... men till ingen nytta, han kan bara tillsammans med en sprudlande stjärna som Ronaldinho se att i den 59 minuten så är bollen i mål... Hela arenan är förundrade. Kommentatorerna på TV4+ skricker... Kåmark fattar inte hur Real kav vara så likbleka... och gå bort sig så lätt. Från och med nu var kvällen Barcelonas och framförallt Ronaldinhos. För bara 20 minuter senare, i den 78 minuten så lurar Barcelonas stjärna Ramos... och Ronaldinho kan bara slå in bollen med för honom en enkel bredsida. Många på stadion applåderar, så väl Barcelona fan som Real Madrid fan, alla vet samma sak, alla vet att Ronaldinho är Guden, han är kungen av Barcelona....

Inget inhopp för Henke
Igår kväll så fick Henrik Larsson, 34 nöja sig med att titta på den här makalösa showen ifrån sin plats på avbytarbänken... (bänk och bänk...) För det blev inga fler inhopp för någon Barca spelare. Det var bara Inisesta som fick byta av Messi i kvällens match. Men Henrik var förmodligen lika glad av att sitta på bänken en sådan här kväll, för det var igår kväll Barcelona visade vilka som är fotbollens kungar..

Finns bara en fråga....
Hur kan ett lag av Real Madrids kaliber vika ner så mycket? Mitt svar är: - De är för bra... varje spelare i Real är för bra, de tänker mer som individ, än vad de tänker som ett lag. Barcelona har fått sitt stjärnlag att fungera. Real Madrid har bara slängt in spelare efter spelare i truppen. Vänta, jag har en fråga till.... Varför fick inte José María Guti spela från start i Real tröjan?

Barca ångar på...
Nu finns det inget som kan stoppa världens bästa fotbollslag, nu ångar de på... nu så är siktet inställt på Liga Guld... och kanske till och med Champions Leagu bucklan... Grattis FC Barcelona till en strålande match och ett ännu större grattis till Ronaldinho, världens bästa fotbollspelare...

//Fredrik

Snön har landat!

Nu har även Örebro fått sig ett tunnt lager av de vita vattenkristallerna. Otroligt fint... nu väntas det på mer av samma vara. Det känns genast mycket mer vinter nu när snön har fallit... det är otroligt fint nu, men sedan så kommer det att bli plasksnö. Ingen gillar den. Men man får njuta så länge det varar.

//Fredrik

Sista uppdateringen om städningen...

Förlåt. Det blev inget med det. Jag har inte städat. Fan. Nu måste jag ju ta det imorgon. Jag vill inte städa imorgon. Men det måste göras. Nu tittar jag på Barca mot Real... Barca leder med 1-0. Henke finns inte på planen, men på bänken. Fan. Jag måste städa imorgon. Fan. "Suck it up, Fredrik". Jag ska städa imorgon, jag lovar!

//Fredrik

Fredrik "Virre" Virtanen verkar ju ha samma humor som mig...

Herregud. Nu har jag gått och blivit publicerad även i Virres blogg... jag skickade en rolig länk till honom, ni vet den som fanns med i det här inlägget, om "Ginger Kids" Så nu finns man både på Skugges och Virres. Hur jäkla kul som heslt, men pressen... den stiger ju något så makalöst! Fan, nu måste jag ta och städa!

//Fredrik

Uppdatering på städningen...

Ok... det var ca: 2 timmar sedan jag berättade att jag skulle ägna dagen åt att städa. Jag har inte ens börjat. Jag vet! Lite dåligt av mig. Men det var så här. Jag skulle precis köra igång med den "efterlängtade" städningen. Då faller mina ögon på en påse sedan igår. Det står Karamellkungen på påsen. Jag tittar i påsen, det fanns godis kvar sedan igår. Jag slänger även en blick på TV:n. Där är det poker, på Kanal 5. Det som inte får hända händer. Jag tappar mitt "städa-humör" och slår mig ner framför TV:n med en godispåse och ett bra poker program. Fy skäms, Fredrik! Men jag ska snart börja, jag lovar...

Mer info kommer förhoppningsvis senare.

//Fredrik

Dagens Ovilja!

Dagens låt är "I don´t wanna be" med Gavin DeGraw

//Fredrik

Städa! Idag så ska jag städa!

Det är så otroligt tråkigt att städa... Men efteråt så känner man hur kroppen konstigt nog delar ut endorfin, så då känner man sig otroligt nöjd och glad, då går man i ett debilt tillstånd... man abra tar det lungt... åh, jag vill att min städning ska vara klar nu, men den blir ju inte klar om jag inte börjar, så jag ska nog ta och kila nu. Stäta, städa, städa...

//Fredrik

Dokument: Humor... Det var inte roligt...

... men intressant! Jag skrattade bara en gång... kanske, jag minns inte ens om jag skrattade, om jag nu gjorde det så berodde det säkert på någont som hände utanmför TV:n alltså i samma rum som jag tittade på programmet i. Hur som helst så var det otroligt intressant, jag väntar redan på nästa program, då kommer ju en av de största att vara med! Conan O`Brien... mannen som enligt Sout Park är ett Ginger Kid! (Dnna länk leder till en video, med ett utdrag ur South Park, det som sker i videon får inte tas personligt, utan som ett skämt. Ni som sett South Park tidigare vet hur deras humor är... roligt!)

Skit samma... Henrik berättar i Expressen om vad han tycker om sitt "omtalde" program "Dokument: Humor"... Jag skrev om programmet innan det började.. här!


//Fredrik


Kan det bli en Larsson i det stora derbyt,

Ryktena går nu att våran kära Henrik "Henke" Larsson som i måndags tog hem Tidernas Guldboll på debn Svenska fotbollsgalan, kommer få spela från start i det prestige fyllda derbyt "El Classico" som spelas mellan de båda topp lagen Barcelona FC och Real Mardid FC. Henrik ahr ju fått nöta bänk sedan han kom tillbaka från sin skada, han har haft ett par starter i Barca tröjan, och gjort bra ifrån sig, han ahr dessutom gjort några strålande inhopp, där han bland annat har nätat. Men att Larsson skulle ta en plats... inte kommer tränare Rijkaard att ta bort någon av Ronaldinho, Etoó eller Messi/Giuly? Nä det tror inte jag heller, men det är heller inte det ryktet handlar om, istället för att ta plats i den attackerande trion så tar han plats i mittfälttet...

Det kommer sig som så att när tränare Rijkaard ställde upp på att träffa och fotograferas av den spanska tidningen "Sport" så började Rijkaard att flytta på spelare och skapa lite olika laguppställningar på taktiktavlan, i en av hans uppställningar så placerade han Larsson på den offesiva mittfältsplatsen, som annars har vart Xavis. När fotografen skrattade och sa att: Larrson är ju ingen mittfältare?! - Då svarade Rijkaard: - Inte? Jag ska i alla fall överväga det, jag har fortfarande några dagar på mig.

Det ryktas även om att detta enbart vart för att förvilla Real Madrid inför den viktiga matchen på Lörda (Imorgon) klockan 20:00.

Läs om detta på bland annat
Expressen

//Fredrik

Tackar Linda Skugge!

Just ja... för er som inte redan har upptäkt detta så har jag blivigt publicerad i Linda Skugges blogg på Expressen som ni kan hitta här! Jag kan säga att detta känns otroligt kul... men helvete vilken press jag hammnar under nu! Nu krävs det ju att man bloggar dubbelt så bra inlägg... haha Men det ska bara bli roligt...
 
Här dansar Linda loss med vår egen statsminister....

//Fredrik

Benny is back!

ABBA-Benny gör nu en ringsignal... till fömån för Röda korsets kampanj...

Jag har självklart tagit mig friheten att ge denna lilla raritet ett betyg... Benny har gjort en fin melodi, men ett bra start och avslkutnings moment. den håller en jämn och bra klang genom hela... Ringsignalen får 4F av 5 möjliga. Problemet är att man kanske inte hör att mobilen ringer... för den är ju så låg till tonarten.

Lyssna på den specialkomponerade signalen
Läs mer om detta här!

//Fredrik

Va fan, ingen Zlatan, Ljungberg eller Henke i VM och EM! Jävla klubblag som vill förstöra VM/EM drömmarna!

Nu är det så här att en stor twist inom fotbollen har hmnnat överst på agendan! Denna otroligt viktiga fråga som kan avgöra om Sverige kommer kunna ställa upp i några fler mästerskap i framtiden... i alla fall om vi kan ställa upp med den bästa truppen. Twisten är som följer:

Tvistens huvudkärna är enkel:
Ska klubbarna även i fortsättningen behöva släppa sina spelare till landskamper utan löneersättning och försäkringsskydd från de nationella förbunden?

 • På ena sidan:
  Lilla belgiska klubben Charleroi, uppbackad av den mäktiga G14-koalitionen, som består av världens 18 största klubbar. Som vill att det ska vara ersättning.
 • På andra sidan:
  Internationella fotbollsförbundet, Fifa. Som inte vill att det ska vara ersättning.

 • Om dom faller som så att Förbunden blir skyldiga att ersätta alla klubbar som man lånar spelare ifrån under EM och VM så kommer det svenska fotbollsförbundet inte kunna ge oss det bästa landslaget till framtida VM och EM mästerskap. Sverige har ca: 20 miljoner att spendera, och detta räcker ju för fan inte långa vägar, med spelare som ahr ca: 500 000 i veckan ska spela. Om Sverige då skulle ersätta alla klubblag för lån av en VM eller EM trupp så kommer ju detta kosta mer än de ynka 20 miljonerna som SvFF ahr att förfoga över. För SvFF får inte inn mer än ca: 20 miljoner under sommarens stora VM! Hur fan ska man då kunna ha de största stjärnorna i laget? Det kommer inte att gå... VM och EM drömmar kommer att spräckas om beslutet att de Internationella förbunden ska ersätta klubbarna för den tid som de tar spelarna!

  I mars faller dommen i EU-dommstolen...

  Jag hoppas att FIFA får rätt, annars så är Sveriges VM och EM drömmar krossade!

  //Fredrik

  Veckans... eller?

  Nu vet ju ja att det inte har gått en hel vecka än... men det har gått en hel arbetsvecka... precis som förra "veckans"... haha

  Veckans...

  ...tv-program,
  var sista avsnittet av Grattis Världen
  ...hetaste, är ju Zlatan, det brinner om den kiillen nu! Det ryktas om en Zlataniho
  ...låt, är "Finns det lite stolthet kvar finns det också hopp om bättring" av Pugh Rogerfeldt
  ...media-personlighet, är Robert Laul, som ahr fått massiva påtryckningar om att ta bort sin blogg från Bloggtoppen.se... men han stog emot! Bra Robert!
  ...nyhet, är CIA har landat i Sverge, än mer i Örebro!
  ...sorgligaste, är att Henke Larsson inte kunde närvara vid Fotbollsgalan
  ...chock, är att Svea hovrätt tycker att "Barn kränks mindre än vuxen av våldtäkt"... Vad tänker de med?
  ...idiot, är alla de som tror att man kan mickra en hund... jag säger inte mer än så...
  ...gud, är Bruce Springsteen, även denna gång så är det han!
  ...blogg, är Rockbjörnens nya blogg på Aftonbladet
  ...maträtt, är så klart Kebabpizza!
  ...oväntade, är att Runar skulle ha varit ihop med Mischa Barton! Befängt!
  ...roligaste, är de nedladdade avsnitten av Ursäkta röran (Vi bygger om)
  ...dummhet, är att vissa var "rude" mot Rober Laul, de ville att han skulle lämmna bloggtoppen.se
  ...sista, var ju även det Grattis Världen... som sände sitt sista avsnitt... haha

  Det finns självklart massor med fler av "veckans..." att utnämna men det skulle ta en sådan tid... men ni kan som vanligt köpa hela den här listan plus allt som jag har utelämnat för 250 kronor i valutan norska kronor...

  Vad tyckte ni? Har jag rätt eller fel, borde det ha vart något annat på en viss plats? Kommentera...

  //Fredrik

  Dagens Ursäkta röran (Vi bygger om)

  Dagens låt är "Finns det lite stolthet kvar finns det också hopp om bättring" av Pugh Rogerfeldt

   

  //Fredrik

  Humor i SVT.... med bland annat John Cleese!

  Ikväll börjar den nya serien på SVT, "Dokument: Humor" med Henrik Schyffert... Jag hoppas och tror att det här faktiskt kan bli ett sevärt program. Bara en sådan sak som att han gör en intervjuv med en sådan stor underhållare som John Cleese är ju ett plus i hatten, eller är det fjäder... skit samma. För att inte tala om Conan O´Brien, Conan ska ju vara med och yttra sig... detta höjer ju förväntningarna... Henrik brukar oftast göra bra program... jag personligen är inte säker på att jag kommer skratta mycket... men vi får se hur program är utformat. Bland annat Aftonbladet skriver om programet...

  //Fredrik

  Dagens Speleman!

  Dagens låt är "Trubaduren" med Magnus Uggla

  //Fredrik

  Kan inte helgen komma nu!

  Jag längtar till helgen, lite lugn och ro... då ska jag tjonga i mig en fantastisk Bruce Springsteen konsert... åh, I want the weekend to be here right now! Bara en dag kvar Fredrik... sedan är allt över, veckan alltså. Nä, nu ska jag ta itu med lite grejor, so to speak...

  //Fredrik

  Dagens viljestryka!

  Dagens låt är "Aint No Mountain High Enough" med Marvin Gaye och Diana Ross

  //Fredrik

  Ursäkta röran (Vi bygger om) - Fredrik och Filip ångar på!

  Vilket otroligt roligt program... haha De lyckas ju driva med allt och alla... Man får ju inte ta det som de gör allt för seriöst. Utan man får som jag brukar säga: Va fan, ta de för det är!... Otroligt synd att de bara gjorde 4 avsnitt... Fredrik Wikingsson säger: "det blev bara fyra program ja. ojämna, men ibland rätt okej. brutalt ibland" Man kan väl tolka att Fredrik tyckte att programmet var helt OK i slutändan. Nu väntar alla Fredrik och Filip fans på att 100 Höjdare ska börja, det börjar alltså på måndag för er som inte vet det, i vanligt Fredrik och Filip maner så kommer de att lista 100 roliga ögonblick inom vår kära värld av media.

  Jag har ju berättat tidigare att Fredrik och Filip har planer på att göra ett program som kommer sändas någon gång nästa år. Det kommer att utspela sig i USA, säger Fredrik. Han säger även att de är under föhandlingar med Kanal5.... budget m.m ska ordnas.    
          
  Läs om vad upphovsmännen hadde och säga när serien laddes ned,
  här och här!
                                                         
  //Fredrik 

  Ps. Jag undrar om någon vet vad intro låten i "Ursäkta rölran (Vi bygger om)" heter? Ds.

  Jag är otroligt trött...

  Vakna! Jag sover ju nästan... Jag är otroligt trött... jag vet inte varför. Jag var ju sjuk för en vecka sedan ungefär... hoppas inte att det är på väg tillbaka! Det är så jobbigt att vara sjuk, det finnsw inget possetivt. I have to stay healthy... I am going to eat some apples. An apple a day, keeps the doctor away! Eller hur är det man brukar säga?

  //Fredrik

  Va patetisk det ser ut...

  Här alla länder jag har vart i utmärkta på en karta... det ser så futtigt ut... Men jag har sjuhelvetes många år kvar, så kartan kommer förmodligen att fyllas på... haha  Gör er egen karta
  här!

  //Fredrik

  Har du också sex tår?

  Idag läste jag i "bladet" att Halle Barry har sex stycken tår... lite läskigt... Titta själva på länken.... Tur att man i alla fall är normal och har 8 tår på varje fot... (sarkasm)

  //Fredrik


  Dagens Rockare i den fria världen!

  Dagens låt är "Keep On Rocking In The Free World" av Neil Young...

  //Fredrik

  Ps. Jag uppskattar tipsen ni gav mig! Ge mig gärna fler tips på bra musik. Det är bara att titta på ´"Dagens låt"- kategorin... men min smak är spridd... jag gillar det mesta... Ds.

  Julen närmar sig, julklapparna behöver inhandlas... fan!

  Nu kommer den smygande... julstressen... Idag blev jag återigen påmind om julklappar... man måste ju köpa julklappar! Varje år så vill man vara ute i god tid... och tänker att man ska börja i November. Men ändå så skjuter man på det... så snart så kommer man stå där den 18 December... och ha ångets över att man ahr 3-4 st kvar att köpa till... Men det är väl det som tillhör julen... I år så kommer jag däremot bara köpa julklappar till några utvalda. Gi i familjen ahr valt att lägga dessa pengarna på en resa. Vi sticker den 23 december till Lansarote... Ska bli otroligt skönt, trots att jag är ett stort jul-freak... jag kommer sakna den! Ingen snö, ingen juylgran, ingen julmat... men det blir nog ändå en bra jul... det blir nog en fantastisk jul, på ett speciellt sätt!

  //Fredrik

  Sista Grattis Världen... men snart är ju 100 Höjdare här...

  Det känns lite sorgligt att det avr sista Grattis Världen igår... men va fan... de är ju tillbaka nästa måndag med 100 Höjdare, så man ska väl överleva.  Sen så hadde de en plan att åka till USA och göra något roligt, så det lär ju bli kul... man längtar redan... Fredrik Wikingsson och Filip Hammar står för underhållningen i dagens TV... så enkelt är det.

  //Fredrik

  Sammanfattning av Fotbollsgalan!

  Det var en otroligt trevlig fotbollsgala, fast ändå den sämsta hitills... jag saknade en man bland programledarna (mest för att man är van vid att det är minst en man)... men de skötte sig bra. Galan var trevligt arrangerad och TV4 lyckades, visst finns det massor som kan bli bättre, men man kan ju inte få allt. Men om inte våra stjärnor vill dyka upp så är det ju ingen idé att fortsätta att ha en.

  Här är samtliga vinnare i galan:

  Här är årets...
  ...guldbollvinnare: Zlatan Ibrahimovic, Juventus. (Han är helt klart en klar vinnare, även om jag ville att Teddy Lucic skulle ta hem den)

  ...diamantbollenvinnare: Hanna Marklund, Sunnanå. (Otroligt duktig spelare, helt klart värd priset)

  ...målvakter: Andreas Isaksson, Rennes, och Hedvig Lindahl, Linköping. (Isaksson är en av världens bästa målvakter, helt outstanding, Hedvig har vart bra i Svenska landslaget också hon kan bli stor)

  ...backar: Teddy Lucic, Häcken, och Hanna Marklund, Sunnanå. (Teddy var ju ett klockrent val, jag gillar han, han är alltid bra!. Hanna sköter sig bra i försvaret, hon kan sin sak helt enkelt)

  ...mittfältare: Fredrik Ljungberg, Arsenal, och Malin Moström, Umeå. Det avr väl ingen överasking att Fredrik skulle få det här priset, även om jag kände lite för Tobias Linderoth. Fast Ljungberg är också värd det. Malin är otroligt skicklig och målfarlig, en bra spelare)

  ...anfallare: Zlatan Ibrahimovic, Juventus, och Hanna Ljungberg, Umeå. (Zlatan var ju självklar på det här priset, Hanna har också vart en av de bästa kvinnliga anfallarna och är självklart värd det)

  ...tränare: Kjell Jonevret, Djurgården och Andrée Jeglertz, Umeå. (Båda är otroligt bra)
  ...nykomling: Mattias Bjärsmyr, IFK Göteborg. (Har bara sett lite av honom, men han verkar vara ett tillskott till svensk fotboll)

  ...genombrott: Caroline Seger, Linköping.(Caroline är ju en bra spelare, som just precis fick sitt genombrott i år, men jag är inte så insatt i damfotbollen...)

  ...mål: Daniel Sjölund, Djurgården. (Snuggt mål... tavla av Asper... fast ändå inte. Även om det fanns snyggar mål, det här målet borde ju varenda spelare med lite bollkänsla kunna sätta.)

  ...domare: Peter Fröjdfeldt, Eskilsutina, och Jenny Palmqvist, Göteborg. (De är ju Sveriges bästa domare)

  ...fair play-pris: Gefle, Kif Örebro och Gais. (Känns jätte kul att KIF fick den här utmärkelsen, även Gefle och Gais förtjänar den)

  Tidernas guldboll vanns av Henrik Larsson, nu i Barcelona. (Jag tycker att han är värd den, med den spelförståelsen, tekniken, viljan uppskattningen och ödmjukhet som han besitter så är han självklar. Guldskon, Guldbollen m.m har Henrik plockat hem. Han har tagit sig tillbaka från två knäskador! Starkt jobbat... Henrik du är värd den här utmärkelsen)

  Jag måste bara säga att Micke Persbrandt stal showen, han har en otrolig karisma! Kul att Sir Bobby delade ut priset...  Sedan ska det väl sägas att Gunnar Nordahl var en av mina aspiranter på Tidernas Guldboll...

  //Fredrik

  Hoppas att fotbollsgalan håller en hög klass...

  Nu så har fotbollsgalan börjat på TV4... hoppas att den håller en hög standard... hoppas att Teddy Lucic får Guldbollen...

  //Fredrik

  Dagens Löpare...

  Dagens låt är "Born to Run" av Bruce Springsteen, av en enda anledning... den äger!

  //Fredrik

  Springsteen, i en klass för sig! Born to Run, världens bästa album, någonsin!

  Nu har jag tagit mig tid att blogga... och jag är lyrisk! Jag har vart klistrad framför TV-rutan sedan jag kom hem. Jag var och köpte Bruce Springsteens jubileumsbox, "Born to run-30th anniversary edition" Bruce är fan helt jävla fantastisk! Att bara låten Born to Run tog så jäkla lång tid att göra är ju helt unikt, han la verkligen ner ett ton arbete på den här albumet som kom ut 1975. Nu är det 2005 och jag ahr som sagt nyss hört en digitalt förbättrad version, med klockrent ljud. Sedan ahr jag kollat på den dokumentärfilm som fanns i boxen, en dokumentär om skapandet av "Born to Run". Det fanns även en DVD.-skiva med en konsert från London, 1975. Strax innan hans första Sverige besök.

  Jag skrev i bloggen att Markus Larsson på Aftonbladet hadde skrivit om boxen,
  läs om det här... Han gav den 5 Plus... och jag kan fan bara hålla med. Detta är bland det bästa jag har sett! Albumet "Born tpo Run" är nog ett av världens bästa album... och den här boxen är fan klockren... Jag ger "Born to run-30th anniversary edition" - 6F av 5 möjliga! Japp... den får ett bonus F, detta beror på att de har verkligen lagt ner ett enorm arbete både på orginal albumet pch på den här boxen, jag älskar den!

  //Fredrik

  Dagens Farsdagpresent

  Jag kör samma stil som Fredrik Viratanen... Dagens låt är "Father and Son" men jag kör versionen av Ronan Keating och Cat Stevens

  //Fredrik

  5 Plus från Markus... hoppas att det stämmer!

  Imorgon släpps den... boxen som jag väntat på hur JÄVLA länge som helst... Bruce Springsteens Born to run-30th anniversary edition Detta är en box som kommer för att fira 30 års jubileumet av hans mest framgångsrika och bästa platta "Born to run"! Detta är kanske till och med en av världens bästa plattor som någonsin gjorts... Den är bra alltså!

  Aftonbladets Markus Larsson har pratat med Bossen om detta,
  här! Han har dessutom tagit sig den välkomnade friheten att betyg sätta boxen, här!  Gav han boxen... jag hoppas att jag kan hålla med honom imorgon!

  I morgon så kommer jag att köpa den här boxen, sedan så kommer jag att betygsätta den själv...

  //Fredrik

  Drakwind passade tydligen inte...

  Jaha... nu byter robert Drakwind tillbaka sitt gammla efternamn Andersson. I och med detta så lyckas han ju få ett ton medial uppmärksamhet. I bland annat Aftonbladet. Jag skrev om hans efternamnsbyte då när han bytte till Drakwind, detta kan läsas här!

  //Fredrik

  Dagens Hetaste

  Dagens låt är "Het" med Björn Rosenström

  //Fredrik

  Högt besökar antal!

  Det har vart mycket mer besökare de senaste dagarna... Jag är otroligt förvånad att min blogg har fått ett sådant uppswing... Det är ju super skoj... Nju snittar jag på ca: 95 unika besök per dag... och 180 sidvisningar...

  Fortsätt gärna att besöka min blogg... ge gärna synpunkter ohc berätt vad ni tycker...

  //Fredrik

  Dagens Zeplin

  Dagens låt är "Stair Way To Heaven" av Led Zeplin

  //Fredrik

  H&M kan ju tacka Moss... i alla fall lite grann!

  Läste att det avr Stell hysteri på H&M igår då de släppte den nya kollektionen. Jag gissar på att det hadde vart hysteri hur som helst, men att Kate Moss-skandalen blev så uppmärksammad gjorde ju att att alla fick höra om den nya "Stella" kollektionen. Vem visste inteom att den fanns? Nu tror ju jag som sagt att de riktiga fansen skulle slänga ut pengar på det den vare sig Moss var hadde uppmärksammats i sin drog skandal. Men den publiciteten som H&M fick i Moss affären är obetalbar att få! Det kan jag ju tala om att den avr... där tjänade H&M massor med pengar. Och de behövde bara sparka Moss, för det var ju hon som fick ta skiten... Grattis H&M till ett av världens största oväntade "publicity-stunt"!

  //Fredrik

  Dagens Födelse!

  Dagens låt är "Born To Run" med Bruce Springsten

  //Fredrik

  Sverige vann mot Tjeckien!

  Vilken vändning Sverige! Från 1-3 till 6-3... bra spelat grabbar. Tjekien är otroligt fula i sitt spel och osportsliga... men det är ju Tjeckien... så man blir ju inte förvånad... Sverige visade upp ett starkt svenskt landslag. Jag tycker att Bengt-Åke har öppnat utmärkt som förbundskapten. Men man hadde ju inte förväntat sig något annat när han var så bra i Färjestad. Färjestad har däremot har öppnat svagt, de får rycka upp sig. Kom igen nu "kulon" ta tag i laget och spela Färjestad kvalité.

  Läs mer i Sportbladet...

  //Fredrik

  Tack flör alla fantastiska tips jag har fått!

  Tack för alla låt tips jag ahr fått inn.... jag ska kolla upp samtliga så fort jag kan. Ni får gärna kommentera in fler låt tips. Titta gärna igenom kategorin "Dagens låt" här på bloggen, så får ni kanske en uppfattning om vad jag lyssnar på och ej... Men jag är öppen för så gott som allt. Inte Rapp, Hipp Hop eller dödts metal. Gärna Classical Rock, alltså lite Bruce Springsteen aktigt... "Gubbrock" som det kallas...

  Ha det bra!

  Möten är ju det tråkigaste som finns...

  Det är inte kul att gå på möten! Fy fan... möten är otroligt tråkiga... vi hadde ett möte innbokat klockan 16:00 visst det är helt ok... men sedan så ändras det till 17:30... FAN... detta innebär att man kommer hem senare. Mötet kom inte igång förens klockan 17:45. Sedan så var vi klara klockan... 19:15... det blir ju 1 & 1/2 timma. Det var inte kul! Sedan så var man hemma klockan 20:00! I vanliga fall är jag hemma klockan 16:00... Tur att man inte går på så många möten... i alla fall inte nu när man utbildar sig till Entreprenör. Men det blir nog mer möten med vårat UF företag senare... vilket jag inte ser fram emot. UF företaget är ju meswt till besvär... i alla fall när man måste göra sådana här jobbiuga saker.  Även om de roliga stunderna väger upp de dåliga.

  Ha det bra!

  Fan va bra, Las Vegas is back on track!

  Först så bjöds man på ett bra avsnitt av Roomservice, sedan så blev det OC... där det skedde en del oväntade saker, jag fattar inte hur manus-författarna kan komma på så mycket...Och nu så är det Las Vegas! Kan det bli bättre? Skulle inte tro det... Onsdagskvällen spenderas bäst i Kanal5!

  //Fredrik

  Roomservice! Fan vad bra det blev...

  Roomservice projektet blev jätte bra... fast jag skulle ju ta bort mattan! Vilken äcklig matta.... och sedan så skulle jag som den TV-oholic jag är trycka in en TV... Men annars så blev det ju hur snyggt som helst.

  //Fred

  Dagens "du med", jag vet den var lam...

  Dagens låt är "I will follow" av U2

  //Fredrik

  Ps. Om ni har några bra låtar som ni tror kan passa mig utifrån mina "Dagens låt" val, så kan ni gärna tipsa mig... Ds.

  Godis är gott!

  Svenskarna äter tydligen mest godis i hela världen, uppger aftonbladet.se... konstigt! Eller inte... vi är ju nästan det enda landet som har "lösviktsgodis" vilket gör att vi köper mer... Sen kan det ju också bero på att svenskt godis är gott. Det vet ni ju själva! Om man åker till utlandet så smakar inte godiset lika gott... Men vi ligger bara två om vi räknar in choklad... då leder danskarna... men snackar vi bara rent godis så är våran första plats ohotad...

  Mmmm... godis!

  //Fredrik

  It always ends up with an evening in front of the television...

  Då avr det snart dags för att fortsätta titta på Komissionen... som ångar på klockan 21:00... men man vill ju se på Desperate Housewifes med... det blir väl till att zappa imellan de två programmen, så istället för att förstå ett program bra så kommer jag att förstå två program dåligt... fan vad smart man kan vara... Sedan efter det så blir det ju lätt Joey på Kanal5... han ger en den lilla vänner nostalgin som behövs... haha han är ju dessutom för jävla rolig!

  Det blir kort och gott en helkväll framför TV:n...

  //Fredrik

  Varför blir det engelska och svenska?

  Jag måste fan sluta med detta! Jag pratar en slags blandning, vissa meningar i engelska och vissa i svenska... de samma när jag skriver, men då slänger jag ofta in ett eller ett par engelska ord i den svenska texten... Snacka om "enoying" eller? Men det är väl USA som har influerat mig lite mycket... och berättar rösten i Grattis Världen... haha...

  Ha det bra!
  //Fredrik

  I am finally well!

  Nu mår jag mycket bättre! Min sjukdom har ebbat ut... Det känns i alla fall som det... så jag hoppas att det stämmer!

  "Holiday roooaaad...."

  //Fredrik

  Dagens Virre Ripp-Off

  Dagens låt storhärmar jag från  Fredrik Virtanens blogg... men den är ju så klockren... Dagens låt är "Holiday road" med Lindsey Buckingham, även om Fredrik och Filips version är bättre... men den får ni dödliga höra i nästa Grattis Världen.. Jag tillängnar dagens låt till Fredrik Wikingsson!

  //Fredrik

  Virre parodi i allra högsta grad...

  Den här sidan är ju rätt så rolig... men ändå lite taskigt mot Vire... men va fan han får ta det för vad det är, en stolle som är avundsjuk...

  //Fredrik

  Grattis Världen var sämmre än smaksatt té!

  En trevlig morgon har det vart... trots att sjukdomen sitter i! Jag har tagit mig en kopp té idag! Vanligt té, iget smaksatt skit... Såg ni på Grattis Världen? Det gjorde jag, det var fan det sämsta avsnittet jag ha sett på länge... det vr ju sämmre än det där koppen med vartabinbärs té, m jag drack igår.drack igår! Jag tror (vet) att Filip och Fredrik hatade avsnittet lika mycket, de var riktigt missnöjda med skiten... men så kan det gå. Nästa vecka så åker de ju till Estland, det avsnittet ska bli mycket bättre. Man längtar redan, trots att det kommer vara det sista avsnittet.

  Men snart börjar ju 100 höjdare igen.... det får man ju inte missa! De är för roliga, Fredrik och Filip är vår tids stora programledar gestalter....

  //Fredrik

  Ryktet säger att kvällens Grattis Världen kommer vara riktigt dåligt!

  Ikväll är ju som sagt Grattis Världen tillbaka.... Vilket är otroligt skönt... Men... men ryktet från F&F säger att det kommer vara ett av de sämsta avsnitten, om inte det sämsta... Men man får vänta tills nästa vecka då de är i estland säger en säker källa.. haha för det blev mycket bättre enligt F. Vi får helt enkelt se hur kvällens avsnitt är... sedan får vi dömma eller rosa det...

  //Fredrik

  Jag fick mitt te!

  Mitt te problem är löst... jag skaffat mig vanligt te... Jag får väl drika det lite senare ikväll. Kanske till Grattis Världen, eller liknande... Nä nu får ni ha det bra....


  Vad behöver man göra för att få en kopp te? Utan någon jävla bärsmak?

  Som jag sa tidigare så mår jag inte bra... jag är sjuk. Hur som helst så har jag nyss avnjutit ett avsnitt av South Park i lugn och ro. Jag tänkte göra det lite trevligare genom att göra te. Först så ska jag värma vatten i min vatten kokare. Men den lilla plattan som sätter fast kannan i var borta. Så jag får helt enkelt koka det på det hederliga sättet. När jag väl hadde ställt in mig på att koka vattnet på dett här något gammla sättet så skulle jag ta fram lite vanligt Lipton te... ni vet helt vanligt te utan en massa smaker och skit. Men det fanns inte. Detfanns något te smaksatt med svartavinbär! Vem vill ha te som smakar svartavinbär? Inte jag... Det är otroligt äckligt. Så vid det här laget så löverväger jag att inte drika te... eller drika svartavinbärste... jag valde att strunta i te. Så nu sitterjag här... utan te.  Jag kunde ha haft te. Men så blev det inte. Oh, vad dåligt jag mår nu.

  Nä, jag får väl helt enkelt genomlida en kopp med smaksatt te! Så får det bli... tänk om grannen ahr vanligt te? Hmm... förmodligen inte... Sluta klaga, Fredrik! Ok, jag ska.. (Hjälp, skitsofreni på¨gång eller) Ha det bra. Om ni har vanligt te hemma så hör av er...

  //Fredrik

  Dagens sker vid skolgården...

  Dagens låt är "Me and Julio down by the schoolyard" med Paul Simon

  //Fredrik   Polarpriset till Led?

  Aftonbladet skriver att de "erfar"... vadå erfar? Skulle det vara dåligt eller? De erfar i alla fall att Led Zepplin får 2006 års polarpris... Jag tycker personligen att det känns rätt. Han har bidragit med så otroligt mycket till rockens utveckling... Zepplin får gärna få årets Polarpris för mig!

  Detta är det 15 året som priset ska delas ut... Det första delades ut 1992! Då gick det till Paul McCartney och The Baltic States. Sedan dess har artister som, Elton John, Bruce Springsteen, Ray Charles, Stevie Wonder, Bob Dylan,  B. B. King och nu senast Gilberto Gil och Dietrich Fischer-Dieskau vunnit det "åtrovärda" Polarpriset

  Här är alla tidigare vinnare:

  2005: Gilberto Gil och Dietrich Fischer-Dieskau
  2004: B. B. King och György Ligeti
  2003: Keith Jarrett
  2002: Sofia Gubaidulina och Miriam Makeba
  2001: Burt Bacharach, Robert Moog och Karlheinz Stockhausen
  2000: Bob Dylan och Isaac Stern
  1999: Stevie Wonder och Iannis Xenakis
  1998: Ray Charles och Ravi Shankar
  1997: Bruce Springsteen och Eric Ericson
  1996: Joni Mitchell och Pierre Boulez
  1995: Elton John och Mstislav Rostropovitch
  1994: Quincy Jones och Nikolaus Harnoncourt
  1993: Dizzy Gillespie och Witold Lutoslawski
  1992: Paul McCartney och The Baltic States

  Ska det bli Led Zepplin? Vad tycker ni?

  //Fredrik

  Jag är sjuk! Det känns som en undersjukdom till "pesten"!

  Jag är hemma idag... Jag mår dåkigt. Jag är kort och gott sjuk. Huvudverken tränger på. Lika så hostan och det jobbigaq kliandet i halsen. Fan. Jag blir ju aldrig sjuk. Jag har vart sjuk en gång tidigare i år. Det var i Januari. Någon gågon gång kring den 10 januari tror jag. Jag visste att jag skulle få mig en släng av den här skiten. Varför åt jag inte fler äpplen? "An Apple A Day, Keeps The Doctor Away" Kan det vara så?

  Jag vet inte. Jag vet i alla fall att jag är sjuk. Jaha, nu börjar snoret rinna. Otrevligt värre, om man kan säga så. Jag ska försöka hålla er uppdaterade kring min sjukdom. Denna undersjukdom till vad som känns som "pesten". Nu ska jag nog sova ett tag. God natt... Eller jag menade så klart God dag.

  //Fredrik

  Ska världens bästa anfall rå på lilla Getafe?

  Ikväll möter Barcelona, det lilla laget Getafe... Hoppas att Henke får starta, så att han kan visa vad han går för...

  Barca kommer förmodligen vinna. Som vanligt. De ska tydligen ah det högsta målsnittet per match i hela Europa... vilket bekräftar deras styrka offensivt. Vilket anfall de har. Larsson, Etoó, Messi, Maxi Lopes, Giuly och Ronaldinho. Hoppas jag inte glömmde någon. Lycka till ikväll Barcelona! Matchen sänds på TV4+

  Barca
  Ett rätt så starkt lag... även om några fattas på den här bilden... (Ronaldinho m.m.)

  //Fredrik

  Ernst stämmer Ica-"Horst"

  Har ni sett Ica reklamen? Med "Horst"... Ni vet han som ska snygga till i butiken, han som är så gott som en kopia av "Somartorps"-Ernst! Haha... första gången jag såg den reklamen så sa jag för mig själv: "Visst den är ju rolig, men vore jag Ernst så skulle jag stämma skiten ur dem"... Nu funderar Ernst Kirshtiger på att göra just det... fan vad rätt! Stämm dem bara!

  //Fredrik

  Dagens tuffa rättvisa kommer från de äldre...

  Dagens låt är "Rough Justice" med The Rolling Stones

  //Fredrik

  IKEA - Ett måste?

  Är det inte så? Visst måste man åka till IKEA... man får ett sug av att åka dit. Detta möbelföretag som gör "billiga" möbler... som vi köper... och eventuellt klagar på sedan... men vi fortsätter ändå att köpa. Att åka till IKEA, är som att åka till en nöjespark. Det är ju kul att åka till IKEA. Det är ju ett helg nöje. Frågan är ju om inte så gott som alla svenska har något från IKEA, en lampa, soffa, säng eller kanske ett paket med stearinljus...

  IKEA är Sverige, Sverige är IKEA... eller? Pratar man med personer från USA... och säger att man är från Sverige så får man alltid höra tre saker på en gång... "Hur är det med isbjörnar på gatorna?" "Ni har otroligt snygga tjejer!" Och så får man höra, "IKEA är jätte bra..." Sverige förknippas med IKEA! Så är det bara... och vi älskar vårat varuhus! IKEA...

  Tänk er vad dyrt det skulle vara att få ett snyggt och modernt hem inrett om inte IKEA hadde funnits? Tack Ingvar! tack för IKEA... Det ska ju också sägas att just nu sitter jag i en IKEA stol, vid ett IKEA skrivbord och har musen på en IKEA musmatta! Titta er omkring... hur många IKEA varor ser ni? Haha

   

  //Fredrik

  Ett klick från att resa till New York...

  Jag var inne på Resfeber alldeles nyss.... och började boka en resa till New York... jag gjorde alla steg, tillslut stod jag där med en 4 dagars resa till NY för 4 personer... det skulle totalt gå på 45 000 kronor... det var ju bara att trycka på "Boka". Men det gjorde jag inte. Jag valde att avbryta där. Det skulle bli lite dyrt. Även om jag gärna hadde bokat. Men som sagt, det blev för dyrt. Men det var kul att boka fram tills dessa att man ska bekräfta. Innan den knappen så kan man välja och vraka och drömma sig bort. Men som sagt jag bokade inget. Så det blev som en dröm, som någon slet ur mitt huvud. Men jag har lovat mig själv att jag ska till NY och LA så klart... någon dag så åker jag. En dag så kommer jag att klicka på boka...

  Det är otroligt kul att resa, det är något som jag kommer göra efter skolan. Garanterat.

   

  //Fredrik

  Grattis Ingmar Stenmark...

  Jaha... det blev tillslut Ingmar Stenmark som vann titeln Sveriges största stjärna... det var väl helt ok, eller? Jag kan förstå att det blev han... han är ju trots allt en stjärna... jag fick till och med gåshud när han åkte i mål... vilken åkare! Men kag fick det dessutom av Forsbergs underbara mål, så det kanske inte avgör vem som är stjärna eller ej... Carola kom 3:a... helt ok, även om hon var mitt stora tips till titeln. Carolina Klu(tyskt y)t var ju en "suprise"... tur att Zlatan inte vann... men om ett par år såp är Zlatan en fullväxt stjärna...

  Grattis Ingmar...

  //Fredrik

  Sluta krångla!

  Varför ska alltid datorer krångla... den här gången så kanske det inte är datorns fel, men jag väljer att lägga skulden på den ändå. Det är så här, jag kan inte ta emot eller skicka några mejl... Fan vad agr jag blir... men sådant är livet, vi lär ju få vänbja oss vid sådana här problem mer och mer ju längre in i dataåldern vi går... Nä, nu måste jag ta reda på hur jag ska fixa detta... Ha det bra allihoppa

  //Fredrik

  Nej, nej, nej... inte Zlatan!

  Han kan ju inte bli Sveriges största stjärna! Enligt omröstningen på Aftonbladet.se så leder herr Ibrahimovic... men va fan! Han är ju inte större än Björn Borg... som har gått och blivit min nya favorit... sluta vara små fjortisar som måste rösta på Zlatan... ok, inget ont om honom... men han är ju inte vår största stjärna just nu, i så fall tycker jag att Henrik Larsson är en större stjärna...

  Rösta med hjärnan... och självklart hjärnan... men inte den delen som vill vara fjortis och rösta på en person som Zlatan! Han är inte vår största stjärna... inte än...

  //Fredrik

  Dagens Nationaldag!

  Dagens låt är 4th of July med Shooter Jennings...

  //Fredrik

  Ska Persbrandt bli Sveriges största stjärna?

  I kväll så smäller det, det ska avgöras i Folktoppen på SVT... vem ska bli sveriges största stjärna?

  Mitt svar är ju givet... Carola Häggkvist. Hon har ju allt som en stjärna ska ha! Hon kan sjönga, hon har utseendet med sig, dessytom så är hon stor nog att ställa krav. Hon valsar in hos SVT och kräver saker från en lista som hon ska har om hon ska ställa upp i Melodfestivalen... och allt detta kan hon göra för att hon är ju en "star"! Carola kan kräva precis vad som helst...

  Vem vet kanske blir det allas våran Ingmar Stenmark... Eller Björn Borg, som är vår största tennisspelare genom tiderna... allt avgörs i SVT´s Folktoppen...

  En som det inte får bli är Zlatan Ibrahimovic! Han kan fåp blid et om se sådär 10 år... men inte nu, då vet vi att bara är små fjortisar som röstar, precis som i Idol, och så vill vi ju inte ha det, eller?

  Här är alla nominerade:

  Mikael Persbrandt, skådespelare
  Kajsa Bergqvist, friidrottare
  Stellan Skarsgård, skådespelare

  Carola Häggkvist, artist
  Ingemar Stenmark, skidåkare
  Agnetha Fältskog, artist
  Zlatan Ibrahimovic, fotbollsspelare
  Victoria Bernadotte, kronprinsessa
  Ingmar Bergman, regissör
  Lena Olin, skådespelerska
  Per Gessle, artist
  Lena Philipsson, artist
  Peter Forsberg, ishockeyspelare
  Barbro "Lill-Babs" Svensson, artist
  Carolina Klüft, friidrottare
  Björn Borg, tennisspelare
  Annika Sörenstam, golfare
  Ingemar Johansson, boxare
  Helena Bergström,skådespelerska
  Robert Gustafsson, skådespelare

  //Fredrik


  Fan vad bra det är med repriser...

  Jäklar vad trött jag är... nu har datorn vart upptagen hela kvällen... så jag ahr inte kommit åt den förens nu... så kan det vara!

  Tja, just nu lyssnar jag på följande låt... 
  "Blinded By The Light" av Bruce Springsteen

  Riktigt bra låt... den blev föresten dagens låt, idag... haha FAN, jag kunde inte heller se på FCZ idag, så jag får helt enkelt se på reprisen på söndag... sådant är livet, så det är tur att det finns repriser, utan dem så hadde jag desutom missat både OC och Karin 21:30 i onsdags, p.g.a Champions League... Tack för repriserna!

  //Fredrik

  Veckans... händelser i listform..haha

  Nu vet ju ja att det inte har gått en hel vecka än... men det har gått en hel arbetsvecka... så vi får ta det för det. Så här kommer arbetarveckans skönaste saker och händelser. (Detta är ju lite rippat från Virre... men va fan ta det för vad det är!)

  Veckans...

  ...tv-program,
  det var Karin 21:30 som Filip Wikingsson och Filip Hammar var med i...
  ...hetaste, Mikael Persbrandt, ingen brinner lika mycket som han, alla vill veta och prata om honom... så är det bara...
  ...låt, Tripping med Robbie Williams
  ...media-personlighet, Fredrik Virtanen, som imorse var med i Gomorron Sverige och dessutom donerade 12 kronor till en sorglig man...
  ...nyhet, aftonbladet skapar ett nytt band... mot kvinnovåldet...
  ...sorgligaste, är att Kent Andersson har avlidit...
  ...chock, att IFK Göteborg var dumma nog att ge sig in i skummraskaffärer...
  ...idiot, är Zlatan Ibrahimovic... som fick en knäpp i matchen mot Bayern Munchen och fick sig i och med knäppen utvisad...
  ...gud, är Bruce Springsteen som får en att må så mycket bättre i den grå vardag...
  ...blogg,  är Martin Melins blogg...
  ...maträtt, är en findus färdiglagat... Utsökt Lövtunn bit... (Utsökt my ass)
  ...oväntade, är att Thomas Bodström körde Dolce Vita med Krister Lindarv på Sossekongressen...
  ...roligaste, South Park avsnitten på TV4... (Jag vet att det är ett tv-program... men va fan...)
  ...dummhet, är VVF (Våga Vägra Färjestad)
  ...sista, är ju CSI avsnittet som gick i måndags... så jävla bra, men det sista för sässongen...

  Det finns självklart massor med fler av "veckans..." att utnämna men det skulle ta en sådan tid... men ni kan som vanligt köpa hela den här listan plus allt som jag har utelämnat för 250 kronor i valutan pessos...

  Vad tyckte ni? Har jag rätt eller fel, borde vart något annat på en viss plats? Kommentera...

  //Fredrik

  Väder och vind... De fyra årstiderna är ju fantastiska!

  Det är mörkare nu än igår... och det kommer bara att fortsätta bli mörkare och mörkare för varje dag som går... Men med detta så kommer ju den lite lugna stämmningen som hör hösten till... folk blir gennerellt mycket tröttare så här års. Det är som att vintern är ett sätt att ta det lungt... fast ändå inte, för i och med kylan och mörkret så dyker det upp en massa problem som måste lösas... vinterdäck, julklappar, köpa varmare kläder, julpynta, skotta snö och mycket annat... men det hör ju den här årstiden till... Jag skulle inte vilja byta ut den mot något, tänk er vad vi har det, vi får uppleva åprets fyra årstider på ett otroligt markant sätt... tilskilnad från alla de som bor i lite varmare delar, som har det varm året om... och aldrig får se snö...

  Tänk er alla dessa människor som aldrig fått sett snö! Snön är ju en självklarhet, annars så är det ju inte vinter... annars så är det ju inte jul... nä tck för att vi får bo i Sverige där vi får uppleva alla årstiderna... Även om ett hus i Spanien, Kalifornien (USA) eller kanske en till och med lägenhet i New York skulle sitta fint så här års... fast lägenheten i New York är ju inte en så stor skillnad.... men ändå en otroligt stor skillnad...

  //Fredrik

  Haha, killarna vill ha det jämnställt i Idol...

  Japp, så är det, killarna i Idol vill ha mer smink och glamour... de känner sig diskriminerade för att den mesta fokusen läggs på tjejerna... Nu vet ju inte jag hur det är att vara en kille som tävlar i det framgångsrika TV-programmet Idol, men är de inte lite löjliga nu?...

  Läs mer om det här...

  //Fredrik


  Dagens Förblindade

  Det här nog en låt som har världens mest fyndiga text, det är bra rimm dessutom... Dagens låt är "Blinded By The Light" av Bruce Springsteen
  (Genom at klicka på länken så kan ni se en video där Bruce spelar upp låten)

  //Fredrik


  Störande roligt!

  Det gäller att man ha lite humor för att se den här videon... men va fan... jag skrattar i alla fall åt den, den är tagen från tv-serien Family Guy...


  Ok, visst är den "distubingly funny", det är ju lite Michael Jackson humor över den här, eller vad säger ni? Det ska väl tilläggas att man bör ha sett Family Guy för att tycka att den här rolig...

  //Fredrik

  Hoppas Persbrandt goes Hollywood!

  Mikael Persbrandt, 42... mannen som alla vill prata med just nu... Media drevet kring honom är ju enormt, hans agent uppgern att Mikael känner sig jagad som ett djur, vilket stämmer, för människor är ju ett slags djur! Han är en av Sveriges genom tiderna bästa skådespelare, från hans teater framträdanden, Beck och till alla filmer... där ibland den svenska filmen "Som man bäddar" där jag tyckte att han gjorde en suverän insats, så har Persbrandt alltid get publiken "acting" i världsklass.

  De flesta frågar sig nog fortfarande varför vår kära skådespelare inte har sökt sig "transatlantic" till USA och Hollywood... platsen där Svenskar som Ingrid Bergman, Lena Ohlin, Stellan Skarsgård och Peter Stormare har gjort sig sina namn... om en inte alls lika stora som som de flesta amerikanska skådespelare... om man bortser från Ingrid Bergman det vill säga... Men när ska vi få se Mikael sålla sig till denna skara av begåvade skådespelare? Kanske aldrig... kanske imorgon... Vi kan aldrig veta vad Mikael har planerat... men jag hoppas att han i alla fall prövar på livet som skådis i Hollywood, för med den talangen som Mikael besitter så kan man ju inte förvänta sig annat än underbart bra spelade roller...

  Personligen så hoppas jag att vi får se rubriken: "Persbrandt goes Hollywood"... ja, det ska stå goes Hollywood... alltså inte goes to Hollywood som många tror... utan just det som jag skrev... goes Hollywood! Det låter bättre, tuffare och mer Mikael...

  //Fredrik

  Kent Andersson har avlidit!

  En av våra mest folkkära skådespelare har avlidit... Kent Andersson blev 71 år gammal. Med sin fantastiska talang så fångade Kent det svenska folkets när han spelade... det är synd att en sådan bra skådespelare har gått ur tiden...

  Läs mer om det här!

  //Fredrik

  Dagens Taxi kör Dylan!

  Dagens låt är "Big Yellow Taxi" av Bob Dylan!

  //Fredrik

  Zlatan, såg du rött eller?

  Va fan gorde du! Zlatan så där får du inte agera... jag vet att du kan vara hetlevrad... men att få sig själv utvisad så där! Fy! Inget mer sådant tack!

  Läs som det här:
  http://www.expressen.se/index.jsp?a=463976

  //Fredrik

  Låt Henke spela!

  Henrik Larssons Barcelona möter ikväll Panatenikos... Henrik Larsson borde få spela... han är i mycket bättre skick än Giuly och Etoó...

   -----------------Valdes--------------
  --Belletti----Puyol---Edmilson---Sylvinho--
     -----Bommel---Xavi---Deco---
     --------------Ronaldinho----------
     ------------Messi----Henke-------

  Det skulle avra min startuppställning! Henke kan skapa ytor och gör fina passningar, han kan dessutom som vi fått klart för oss i de senast matcherna, göra måL! Etoó har vart blek, han kan lika gärna vila den här matchen, Larsson har dessutom rätt rutin som behövs i sådana här matcher.. Messi ska spela han är ung och frisk... duktig av bara helvete... Larsson är ju sjukt mycke bättre än Giuly. Så min startuppställning är perfekt, haha

  //Fredrik

  Fy fan vad mycket sjuka människor det finns!

  Här är bara några av alla sjuka saker som försigår... jag tänker inte säga mer...

  http://www.expressen.se/index.jsp?a=463743

  http://www.expressen.se/index.jsp?a=463396

  http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,720761,00.html

  ... nä nu får det räcka med alla dessa sjuka människor därute... det värsta är att det finns så mycket mer som försigår i våran värld...

  //Fredrik

  Dagens band!

  Dagens låt är "The Joker" med Steve Miller Band

  //Fredrik


  IFK Göteborg borde tvångsnedflyttas!

  Vad håller Göteborg på med? En Allsvensk klubb ska ju inte få hålla på med sådana här saker. Läs i Sportbladet... om skattehärvan som IFK har syltat in sig i... Nu kommer min fråga: Ska klubbar som syltar in sig i sådana här saker få stanna i Allsvenska`? Det som IFK Göteborg gör är ju olaglit... ÖSK blev nedflyttade för att de hadde ett underskott på ca: 500 000 kr... ÖSK gjorde ju inget olagligt... men det gör ju IFK Göteborg... Ner med IFK:arna.. till Superettan NU!

  //Fredrik

  Fan vad skönt, Alvbåge!

  Äntligen! Detta har jag väntat på länge... John Alvbåge är med i landslaget... vår kära talangfulla fotbollsmålvakt som startade i Frölunda och vandrade vidare till Örebro SK följt av IFK Göteborg och nu är han i danska Viborg... Alvbåge har visat att han ska stå i mål. I NA så tackar John bland annat Örebro SK för speltiden han fick där... tillslillnad från den han fick i IFK, INGEN! Nu är han en självklar första målvakt i Viborg vilket är bra för hans karriär... Alvbåge är alltså utagen till landskampen mot Sydkorea...

  //Fredrik

  Dagens Hassel-ögon!

  Dagens låt är "Behind These Hazel Eyes" av Kelly Clarkson

  //Fredrik

  Senaste rycktet! F&F intar USA igen! Virre in i TV-rutan?

  Det går ett ryckte att Fredrik och Filip försöker sälja in en ny programidé till Kanal 5... som förmodligen kommer gå nästa höst! Den kommer utspela sig i uSA... mer information kommer väl, om Kanal 5 väljer att köpa in den det vill säga! ett annat rykte är att Fredrik Virtanen är på G med sitt eget program i TV. Jag återkommer då allt är klart...

  //Fredrik