Årskrönikan 2006

NOTE: Jag ber om ursäkt men jag kan inte publicera nya inlägg på grund av något tekniskt problem. Hoppas det är löst inom kort.

Jaha. Nu sitter jag här och ska summera ett år.

Trehundrasextiofem dagar.

Åttatusensjuhundra sextio timmar.

Ja, ni fattar. En hel del tid i alla fall. Och massor har hänt, så väl privat som allmänt. Givetvis. Det skulle kännas mycket besynnerligt om inget ändrat sig…

I alla fall. Nu ska jag som sagt, här på ett vitt papper (ja, i alla fall ett vitt elektroniskt papper), summera 2006.

Försöka gräva fram det göttigaste, köttigaste och det mest relevanta ur ett helt år. Inser ni hur svårt detta är? Jag kommer ju missa helt otroligt många spännande och relevanta saker. Speciellt då mitt minne kan liknas vid en guldfisks. I alla fall mitt närminne och årsminne, om det nu finns något som kallas så. Enligt Word finns det inget sådant då det lägger en tunn vågad röd linje under ordet. Årsminne. Men om ordet skulle finnas skulle det i alla fall stavas så, det är jag säker på.

Nä, innan jag skrivit bort allt utrymme här så är det bäst vi sätter igång. Låt oss gör en djuphavsdykning in i vad vi minns som år 2006. På med dykarutrustningen och fram med dykarcertifikatet, nu dyker vi.


 

Året för min del inleddes på soliga Lanzarote, där vi skålade med champangeglasen högt i skyn och firade in det nya året storslaget. Med sol och bad, så klart. Nu stod jag där redo att tackla det nya året, jag satte mig på planet på väg hem och var besluten om att jag skulle fan göra något av det här året. Sen kom vi hem och det var kallt. Det var jävligt. Det var som en smocka, given av Mike Tyson, rakt i ansiktet.


 

Jag hade ju under julen och resan inte direkt vart särskilt hälsosam, mer än timmarna jag spenderade i poolen och simmade. Så när jag kom hem vill jag påminna mig att jag sögs in i 2006 års nya svarta. Promenader.

Man skulle promenera. Alla promenerade.

Med reflexvästar, stavar, metoder och med musik i öronen.

Jag promenerade, givetvis, också. Med det senare alternativet; musiken i öronen.

Väldigt larvigt var det egentligen. Att alla skulle börja gå… Men jag får väl erkänna att det var ju hälsosamt. Men nog fanns det mer intressanta saker, som Fredrik Virtanen gav sig in i TV-branschen. Jag tror till och med jag var så generös att jag skrev att detta var en orsak till extas år 2006. Vilket så klart var överdrivet. Även fotbolls-VM var en orsak till extas och visst känns det mer relevant än Studio Virtanen, i ärlighetens namn. 


 

När vi ändå nuddar sportens värld ska vi väl i ärlighetens nämna OS. Där vi måste applådera våra hockeylandslagsherrar, även damerna som tog ett sensationellt silver. Men herrarna var bra. Ett OS-guld blev det. Även ett VM-guld. Underbart.

Att de inte fick bragdguldet är ju fan otroligt. Juryn, som förmodligen var mutad, gav Anja Persson det. Va fan? Hon har ju haft ett misslyckat år. Ingen bragd vill jag påstå. Nä, ibland känner jag att världen skulle vara bättre om jag fick bestämma allt.

Detta säger jag på fullaste allvar.

Så, vote for me in the next election!

Och inte på moderaternas Fredrik. Det är fel.

Men valet dyker upp senare på hösten. Nu till ett annat val, nästan lika viktigt, för svenska folket.

Vad talar människan om, frågar ni er. Jo, jag talar om Melodifestivalen. Där Carola smackade hem hela skiten med sin ”Evighet”. Och, vi kan alla erkänna att hennes låt var den bästa även ute i Europa. Lordi är en svordom numera för mig. Seriöst. Istället för fan eller jävlar, säger jag Lordi.

I samma veva hypeades Johny Cash, med all rätt. En av världens genom tiderna bästa artister. Och filmen om honom, Walk the line, har blivigt en av mina absoluta favoritfilmer. Och det var även i samma veva som den som jag blev ”kär” i Reese Witherspoon. Underbar kvinna.

Och man kan nog säga att Cash peakade här under våren försommaren. Nåågra andra som inte peakade och som as a matter of fact inte allas är nära att göra det, är Fredrik och Filip. Hela Sveriges små mysgossar.  Genom att ha revolutionerat tv som vi känner till den van de i höstas tv-priset Kristallen. Väl värda den. Och jag var på inspelning av Ett herrans Liv, helt underbart underhållande och Tommy Körberg som var gäst är numera en av mina stora favoritartister.


 

Ja, musik har vart en viktig del för mig under året. Och under den tidiga delen av året lyssnade jag mycket på Tom Petty, Counting Crows och The Beatles.

Jag har under året börjat älska så väl Håkan Hellström som Ulf Lundell. Hela sommaren lyssnade jag på Uffes ”Håll mej…Åh ingenting!”, som blev sommarens ledmotiv.

En sommar som var väldigt lat och degig för min del. Med en resa till Tallinn som var mer än trevlig. Men utöver den var sommaren mest lat. Mycket sol, lite bad, tyvärr.

Men framförallt var ju sommarens mantra fotboll. Fotbolls VM. Sverige gjorde en godkänd insats inte mer. De hade kunnat ta sig längre. Men VM’s två babes var SVT’s Sladjan och allas våran Freddie Ljungberg. Utan dem hade VM nog vart ett av våra största fiaskon genom tiderna. Och jag vill även påstå att alla larviga uttalanden om att Lasse Lagerbäck skulle avgå var helt debila. Han har i alla fall mitt fulla förtroende.


 

Just ja, i April fyllde jag ju även arton år. En milstolpe. Ville bara sticka in det.


 Sommaren tar slut, jag är besviken på att jag inte lyckades se en enda konsert. För let’s face it, sommaren 2006 var en av tidernas bästa gällande konserter. Robbie Williams, Lars Winnerbäck, Bruce Springsteen, Ulf Lundell, Håkan Hellström and the list goes on.

Detta är något jag fullkomligt hatar mig själv för.

Väldigt mycket.


 

Just ja. Besökte ju även det väldigt populära resemålet Marstrand på västkusten. Väldigt fint och för övrigt mitt första och enda havsbad det här året. Så det kan bli.

Besökte även Göteborg. Fin stad. Men tyvärr, mina goa’ gubbar, ni slår inte Sthlm. Året 2006 var året då jag började älska Stockholm mer än Göteborg.


 

Rent bloggmässigt utvecklades jag mest under sommaren och hösten. Om jag får säga det själv, har jag blivigt rätt bra bloggare nu. Det tog nästan ett och ett halvt år. Men det kom tillslut. Minns min lista på 100 saker om mig själv. Avslöjande ja. Men någonstans där vände det. Och visst har jag haft två blogghaverier detta året. Där jag skulle sluta blogga, men det är väl något alla får?


 

Sommaren slutade med att jag köpte en ny mobil, en Sony Ericsson k610i. TV3 lanserade haveriet ”Fling” på tv. Vilken smörja!


 

Hösten rusade förbi, med valet, där Alliansen vann. Kan ju säga att jag röstade på Socialdemokraterna. För övrigt mitt första val. Och jag hoppas få vara med och rösta i många fler.

Örebro SK gick upp i Allsvenskan igen. Det, mina damer och herrar, är årets sporthändelse. Och jag minns att jag grät av glädje.

Annars rent nöjesmässigt så hände ju en del under hösten. Britney Spears lämnade K-Fed. Och började ett liv av troslöshet. Not family-fresh.

Och Idol-Markus gick och vann Idol. Väl värd att vinna. Mina favorit var dock Felicia.

Vi får ju inte glömma att Steve Irwin dog! Krokodiljägaren! Men det var väl kanske inte bara jag som kände på sig att han en vacker dag skulle gå bet. Vad fan om man som han håller på och jävlas med massa livsfarliga djur och retar upp dem är ju döden självskriven.

Känner ingen sorg för det.


 

Och vips. En dagen dog Steve Irwin. Andra dagen är det julafton. Året har passerat och idag är det nyårsafton. Jag kan inte med fullt förstånd greppa året som gått. Jag vet att det här försöket till krönika ni läser inte alls har tagit upp de väsentligaste händelserna. Men för att fasa in lite substans i den här annars rätt innehållslösa texten så ska vi väl nämna att Saddam Hussein har avrättats. Med all rätt. Då var det bara Geroge W Bush kvar då. Höhö.

Men jag hoppas USA väljer bort honom. Han har förstört det landet mer än det förtjänar. Och det som skrämmer mig är att svenska folket har valt Moderaterna (okej, Alliansen… men ni fattar), som vill driva den Svenska politiken så långt det går mot samma som Bush.


 

Men med hopp om ett ljust 2007 så tackar jag er för i år. Och hoppas vi ses nästa år också. Och till alla er som röstade blått i valet, inatt träder deras budget i kraft. Nu lämnar Sverige helt det röda och går mot en blå framtid. Och jag hoppas verkligen det inte är samma framtid som i början på 90-talet. Så Reinfeldt, visa oss nu att du ger oss jobben. Och då menar jag inte massa låglönejobb utan trygghet.


Ikväll ska jag precis som förra året höja champangeglaset högt mot skyn och fira in ett nytt år. Förmodligen ett år som inte är likt detta för fem öre. Men jag hoppas det blir ett bra år. har en svag känsla av att allt kommer ordna sig. Så inatt skålar vi. Tackar av 2006 och välkommnar 2007. Nu jävlar ger vi järnet!
 

Gott Nytt År! Love you all!


 

Signerat,

Fredrik


Fru, två barn, villa och volvo?

Hjälp! Är det normalt för en 18åring att längta tills man är 35 och förhoppningsvis har en fru, två barn en vill och en volvo?
Jag tror jag gör det. Wierd.
Jag vill vara en familjefar??
Allt är helt bananas... men det är långt till 35 och man vet ju aldrig. Kanske är ogift, inga barn, lägenhet och en cyckel istället...
Hmm...

Signerat,
Fredrik

A Blogg on the Rocks ber om ursäkt...

Jag, Fredrik, den nöjesnördiga lilla killen som skriver den här bloggen - A Blogg on the Rocks - vill be om ursäkt till alla berörda gällande det faktum att jag olyckligtvis har stavat Kjell Bergqvists namn fel. Jag har skrivit det med ett k, Bergkvist, men skådespelaren Kjell Bergqvist stavar med ett q.
Jag hoppas ingen har tagit allt för stor skada av detta och jag ber om ursäkt till så väl Kjell himself, som alla läsare för misstaget.
Den ansvariga har fått sparken (läs omplacerats).
Detta är givetvis bara en olycklig slump. Jag kallar alltid upp alla källor minst tre gånger före det som skrivs går ut i etern.
Återigen. Förlåt.

Signerat,
Fredrik


Dr. House! Jag citerar Virre: "Årets största TV-ögonblick"


Mina tio bästa chick flicks, ladies and gentlemen.

Jag kan helt ärligt - och öppet - erkänna att jag älskar så kallade "chick flicks", lite försvenskat kallat "Tjejfilmer". Kanal fem listade nyss de femtio bästa tjejfilmerna, i ett av alla deras otaliga listprogram. Jag ska nu inte lista 50 stycken, men väl tio stycken. Det vill säga grädden på moset av alla mina favoriter bland alla de otaliga "tjejfilmerna" som finns. Så luta er tillbaka och låt er minnas alla klassiska scener som finns hos samtliga av dessa tio filmer. Och med risk för att framstå som gay eller töntig så kommer här mina tio favoriter bland de otaliga chick flicks out there...

10. Legally Blond
Reese Witherspoon är Elle Woods. Den är nog höjden av tjejfilm på ett sätt, men inte alls på ett annat. Jag vet också att filmen i sig inte är den bästa, men på något sätt gillar jag den, om det är för att Reese är med, må så vara.

9. Jerry Maguire
Med en titelsång av Bruce Springsteen kan man inte misslyckas. Tom Cruise är en framgångsrik sportsagent som blir kär i den ensamma mamman och kollegan Reéne Zellweger, som ha världens mest charmiga unge. Även Cuba Gooding Jr ger den klassiska repliken, "Show me the money!", those were the 90's... Och för att inte tala om Tom's "You... complete me!"... Egentligen sentimentalt dravel men ändå fint.

8. Ghost
Kan man göra något annat än tycka en film är bra då Demi Moore, fortfarande ung och het, får uppleva en sista stund med sin man, Patrick Swayse, genom ett medium, Whoppi Goldberg? Och när demi spelade in keramikscneer med Patrick Swayse var hennes nuvarande kille, Ashton, bara 12 år gammal. Creepy!

7. Dirty Dancing
Patrick Swayse har aldrig vart hetar än i just den här rollen, då var han oåtkommlig och hela hans karriär låg framför honom. Och vem kan inte gilla hela mentaliteten att en rik tjej blir kär i tuffingen, som visar sig vara quite the dancer...

6. The Bodyguard
Helt otroligt bra film där Whitney Huston spelar den bongstyriga pop-sångerskan som allas våran Kevin Costner ska beskydda i sin roll som livvakt. Och vem kan inte komma ihåg låten "I will always love you"? Man blir ju varje gång man ser den förbannad över att hon ska vara så jobbig. Och scenen då han i slutet offrar sig och tar en kul för henne, där har ni filmens höjdpunkt.

5. Pride and Prejudice
Keira Knightley är snygg. Och Jane Austens berättelse gör sig helt fantastiskt bra på film. Got to love it!

4. Sleepless in Seattle
Tom Hanks. Meg Ryan. Behöver inte säga mer. Jag tror jag har sett dena minst 10 gånger. Och kan inte sluta gilla den.

3. Love Actually
Denna helt geniala film som bjuder oss att följa en serie av människors liv och bevittna hur olika alla är, men endå lika. Jag kan inte göra annat än att älska den. Den har julstämning! Och även den en riktigt charmig unge som gör en glad. Om ni inte har sett den, se den!

2. Notting Hill
Jag kan inte sluta tycka att denna är en av de bästa filmerna genom tiderna. Den har Julia Roberts och den har Hugh Grant. Skulle jag få ta en persons utseende skulle det bli antingen hans eller Johnny Depp's. Hur som haver, helt sjukt bra film.

1. Pretty Woman
Kan det bli finare än när den superrika miljonären faller in freaking kärlek med en hora? Richard Gere är obetalbar i sin tolkning av rollen som Edward Louis. Och Julia, vad ska man säga? Det är ju inte ens trovärdigt att någon så snygg skulle vara en prostituerad. Men vad gör det? One of the best films ever made, kort sagt. Jag vet att många har valt att ogilla den bara för att så många gillar den, men med handen på hjärtat, den är perfekt. Och första gången jag såg denna kom jag fram till att jag vill vara som Richard Gere då jag blir old and grey.

Ja! Jag har missat massor med klassiker. Och jag lovar er att det är jämnt mellan alla dess tio och jag var tvungen att välja tio. Då fick det bli så här. Några av er saknar Titanic och andra "When Harry Met Sally", båda bra filmer. Och de ligger på en delad bubblareplats med minst ett dussin filmer till. Vilken är er absoluta favorit?

Signerat,
Fredrik

Succé med Bergkvist och Co...

Kjell Bergkvist är för övrigt en av Sveriges mest underskattade skådespelare.
Jag har aldrig sett honom dålig i en film eller serie. Aldrig.
Eller jo. I filmen Tre solar. Men vem fan var bra i den? Inte ens Persbrandt.
Vi förlåter honom för den filmen tycker jag. Vi förlåter alla som hade med den usla filmen att göra. Utom Richard Hobert, mannen bakom filmen. han borde inte få göra fler filmer.
Han borde spärras in.
Men Kjell Bergkvist är förlåten.
Jag gillar honom. Skarpt. En favorit faktiskt. Uppe i topp med Mikael Persbrandt, Krister Henriksson, Stellan Skarsgård och Peter Stormare.

Alla dem i en film. Fan vilken succé!

Signerat,
Fredrik

Såg nyss filmen Hundtricket...

... och kom fram till att jag helt enkelt får skaffa hund.

Signerat,
Fredrik

Tre Kronor, falukorv och Hedman...

Haha. Jag sitter och ser på den gamla serien Tre Kronor. Helt enkelt uselt skådespeleri.
Det finns inga andra ord för det. Och manuset är ju så obra så man får ont ända från fingerspetsarna till fotlknölarna.
Men det gör inget. Jag finner det ändå underhållande. Nästan överdrivet mycket.
Jag tycker det är helt otroligt hur man kunde tycka det här verkligen var en seriös proffsserie back in the days.
Jaja. Det är många saker som är oförklarliga. Som varför är det bara Kicki Danielsson och Linda Bengtzing som turas om att "tala ut" i diverse kvällstidningar? Snart måste de ju ha sagt allt.
It's all bananas...

Signerat,
Fredrik


Hur var 2006 enligt mig själv?

Jag sätter mig ned i skinnsoffan som står parkerad i vardagsrummet, i vårt fairly lilla radhus beläget i Örebro. Jag har fått för mig att göra en intervju med mig själv, vilket kan uppfattas som rätt ego, men jag gör det för att öva mig på intervjuer, dessutom blir det en stor utmaning.

Om vad, frågar ni. Så klart om mina minnen och intryck av året som gått, hur jag upplevde det minst sagt händelserika 2006. Detta är steg ett i vad jag hoppas blir en två stegad serie om året som gått, där steg två innefattar en årskrönika, baserad lite på svaren jag ger mig själv här.

Jag förstår om många nu uppfattar mig som schizofren, när jag här sitter och meddelar att jag ni ska bjudas på en frasig och exploderande intervju med mig själv, av mig själv.

 
Ute ligger mörkret redan på. Jag är trött och med vad man skulle kunna kalla tröttmabaserade påsar under ögonen blickar jag ned på laptopen. Sakta men säkert flyter mina fingrar över tangentbordet och på skärmens oskrivna vita Word-blad dyker små bokstäver upp som bildar ord, meningar och stycken. Förhoppningsvis ska det resultera i vad man kan kalla en fungerande hel text när fingrarna slutar klirra på tangenternas yta..

Vi får se.

Då hela intervjun är väldigt improviserad ? och inspirerad av Fredrik och Filips nyaste bokbilaga till tidningen Café. Vid namn Så hämtar du ut din lön i choklad ? så hoppas jag att den blir läsvärd. Inte en enda förberedd fråga har jag till mig själv. Vi får se vart det bär hän. Kanske som en aldrig publicerad text som snart glöms bort och försvinner då datorn på grund av något oklart fel måste omformateras. Eller kanske slutar den som en tidig text i en bok om mitt liv, i framtiden? Vad fan vet jag?

Nä, nu kör vi. På med läsglasögonen, intresset och vad mer som kan tänkas behöva. Vi ? du och jag ? ska ge oss ut på en resa genom 2006, ett år i vårt liv ? from my point of view.

Så klart.


Hej, Fredrik!

- Hej. 

Ja, nu har ett år gått. Gick det snabbt?

- Absolut. Känns som om jag dök ner från luften i den där Airbus:sen igår och klampade in i Sveriges kyla och Sveriges 2006. Då jag själv, tillsammans med många andra svenskar, invigde det nya året i soliga Spanien, eller tja, Lazarote var det ju. Men det tillhör Spanien så vi säger så.

Ja, du var utomlands då du tog klivet från 2005 till 2006. Vad hade du för nyårslöfte?

- Året är ju tekniskt sett inte över än, Fredrik, så skulle jag säga det nu så skulle det väl inte slå in. Det är väl någon sådan där lite luddig ?Du-får-inte.berätta-för-någon?-lag kring nyårslöften?

Så det har inte slagit in än?

- Nej, precis. Vilket är för jävla synd enligt min mening då jag faktiskt hade tyckt det vart lite skönt om det kunnat slå in under året. Och ser inte att det är någon överhängande risk att det ska slå in nu de här sista trevande dagarna på året så jag kan väl lika gärna säga vad jag hade för löfte. Man kan kort formulera det som så; Jag lovar att engagera mig i det fenomenet som många kallar, att skaffa tjej. Har dessvärre inte vart allt för lyckosam eller aktiv kring detta. Jag borde givetvis inte lovat något så svårt. Jag vet. Men jag röker ju inte och då kan jag absolut inte dra till med det klyschiga löftet att jag ska sluta röka. Så det blev som det blev.

Besviken?

- Som fan. Men jag hade väl inga högre förväntningar inför det hela heller. Då jag inte ser ut som vare sig Johnny Depp eller Fredrik Ljungberg, förnamnet till trots. Jag får köra på min personlighet. Och den kan man väl hoppas duger. Vad vet jag.

Ja men Ljungberg ser väl inte många ut som, mer än han själv?

- Kanske det.

Du får ge ett nytt löfte inför nästa år då. I alla fall, året 2006 var ju ett mångkultur år, kände du till detta?

- Nej. Faktiskt inte förens jag inför den här intervjun slog upp året som gått på Wikipedia. Jag finner det synnerligen spännande, as a matter of fact. Fast nej, jag har inte känt av det. Jag är inte alls så mångkulturell av mig. Mest gällande mat där jag gärna prövar nytt. Men annars är jag lite konservativ.

Ja, då lämnar vi det där hän. Hade du det trevligt på Lazarote, det ryktas om att Babben Larsson var på samma resa, stämmer det?

- Ja, det stämmer. Hon köpte ohälsosamt mycket ost i ?vår? matvarubutik. Oklart varför faktiskt. Själv köpte jag ohälsosamt mycket munkar. Så det jämnar väl alltid ut sig någonstans.

Jag misstänker att du stoltserade med en nådig brun nyans här hemma där alla andra var sådär typiskt svenskt likbleka..

- Nja. Jag blir mest röd. Tyvärr. Även om jag för ovanlighetens skulle intog en brun nyans i slutet av resan, som vi kan sammanfatta som en; jävligt bra resa. Nu tycker jag vi lämnar den.

Jasså det tycker du. Ja då gör vi det då. Du lämnade tvåan och intog trean under året. Har det gett dig mer makt i korridorerna?

- Ja. Jag går runt och driver de yngre som slavar. Givetvis inte, även om den lilla diktatorn som ligger gömd i mig och dyker fram vid speciella tillfällen skulle uppskatta det.

Vilken diktator skulle du likna den vid?

- Fidel Castro. Förmodligen ett soft diktatorsliv. Om jag får vara lite opolitiskt korrekt. 

Care to utveckla dina tankar här? Det är ändå rätt kontroversiellt av dig att säga att du anser att Castro förmodligen hade ett, citat: ?Soft diktatorsliv?.

- Nej. Jag är född till att skapa rubriker.

Jasså det säger du? På tal om diktatorer, vad anser du om Fredrik Reinfeldt? Därmed inte sagt att Fredrik är en diktator.

- Snyggt förnamn. Det är väl ungefär vad jag anser om honom.

Ja, du är ju en uttalad Såsse, som de brukar sägas i de finare salongerna. Vad anser du om Göran Persson då?

- Borde lämnat sin post som ledare för S i början av 2000-talet. Inför valet 2002 tycker jag. Han sanerade budgeten efter den borgliga kraschen i början av 90-talet. Det är jag tacksam för. Men han borde gett plats åt någon ny mycket tidigare då hans Socialdemokratiska synsätt är förlegat. Jag hoppas på en ny och starkare Socialdemokrati inför 2010. Och då inte minst en rörelse UTAN Göran Persson.

Okej. Nog med politiskt tjafs. Det känns som det är dags att fasa in lite nöje i den här, kanske rätt haltande, intervjun. Går det för sig? Vilka tre stora nöjeshändelser vill du kommentera?

- Bring on the nöje! Hmm. Tre säger du? Svårt. Ett Herrans Liv på kanal5 har enligt mig tagit TV-underhållningen in i en ny era. Helt klart. Sen tycker jag det vart en otrolig festival sommar. Och det som gör mig förbannad där är att jag inte var på någon konsert. Jag har pryglat mig själv flera gånger på grund av detta. Och mer stryk borde jag få. Och ja, för min egen del så var detta året jag upptäckte Ulf Lundells storhet. Jag är frälst. Även om jag är dubbelt så frälst på Springsteen, som för övrigt hade sin konsert i Globen och jag var inte ens där. Det är så Änglarna skvalar.

 


Besvikelsen verkar ligga gällande så väl sitt oinfriade nyårslöfte som det faktum att han lät den guldkantade konsertsommaren rinna genom hans händer. Han har nu intagit en mer bekväm Buddhistställning i soffan och tar ständigt sig en liten, liten klunk av glaset Coca Cola som står på vardagsrumsbordet. Det är ungefär här som vi avbryts och Fredrik ska iväg och äta middag hos några bekanta. Tydligen kyckling. Han ursäktar sig och bedyrar att intervjun ska färdigställas senare ikväll. Jag förstår hur Fredrik resonerar då jag själv känner hungerns käftar ryta åt mig.

 


Nu, tillbaka, lite berusad och glad så tycker jag vi fortsätter intervjun. Jag tror inte Fredrik heller har något emot det.

 


Så, vad har vart de tre största ljuspunkterna det här året?

- Oj, tja, den största var nog att jag blev morbror. Det är så man blir helt ödmjuk inför allt då ens lilla systerdotter hamnar i ens grepp. Hon är helt sjukt söt. Det kan jag bedyra. Så att bli morbror till Svea är helt klart nummer ett. Sen på delad tvåa är nog att jag fyllde 18 i april, den 27 närmare bestämt. Det var ju, så klart, en stor milstolpe. Och den tredje var nog den känslan jag fick då jag satt uppe på fjällresturangen i Österrike med en öl och blickade ut över bergen och den helt otroliga utsikten. Det var för övrigt då jag valde att jag skulle ge järnet det här året i skolan. Så jag kan få ett bra jobb eller få en bra utbildning och i sin tur kunna ha råd att åka på helt underbara resor, likt den jag då i tänkande stund var på. Ett råd till alla, res! Man du kan aldrig i skolan lära dig så mycket som du gör på en utlandsresa.

Okej, ja det är ju helt otroliga saker alla tre. Det är så jag kan sätta mig in i samtliga situationer konstigt nog. Men låt mig fråga, då vi ändå snuddar vid ämnet. Vad är årets ölmärke?

- Carlsberg. Inget annat märke är egentligen värdigt mig. Tycker jag.

När vi ändå är inne på detta kör vi en årets?

? mat?

 - Kinamat

... Sporthändelse?
- VM! helt klart. även om jag trodde vi kunde slå Tyskland. Även OS var ju coolt. EM i Gbg känndes bara överhypat.
? låt?

- Oj. Svårt. ?Dom vet ingenting om oss? med Moneybrother kanske... Den sneglade i alla fall upp sig rejält nu på slutet då den släpptes. Kanske mest för att det är den enda jag har i minne nu.

? svenska artist?

- Lars Winnerbäck. Han är kung. Med Lundell som bubblare.

? resa?

- Österrike. Helt klart. Underbar skidåkning och lite trevligt umgänge.

? hetaste person?

- Mikael Persbrandt. Vem fan kan mäta sig med honom?

? snygging?

- Fredrik Ljungberg.

? utländska babe?

- Reese Witherspoon alternativt Lindsay Lohan. Lets face it, Lindsay skapar rubriker.

? svenska mediapersonlighet?

- Fredrik Lindström. Mästare av lingvistiken.

? mest överskattade person?

 - Carolina Gynning. Hur får hon jobb på TV?

? mest underskattade?

- Svårt. Finns många. Men en underskattad person är helt klart unga och lovande journalisten Ronnie Sandahl.

... nöjesnyhet?
- Att Britney skiljde sig från K-Fed. Genialt smart av henne. en nytändning på henns dalande karriär. Jag lovar att det håller i sig tills sommaren. Sen glömmer vi henne igen.
? blogg?

- Fredrik Virtanens blogg. Med hästlängder före alla andra. Sorry, men it?s true.

Inte din?

- Gud nej! Jag kan fortfarande inte fatta att jag har läsare på min blogg. Jag skulle inte placera min högt. Och som favorit? Nej. No way José!

Enligt uppgifter har du fått problem med självförtroendet under året, stämmer det?

- Ja. Det har jag nog fått. Fast det har jag nog alltid haft, men det har tagit form det här året ja?

Jobbigt?

- Ja.

Du har även under året kommit till insikt med att du är en hycklare?

- Ja.

Utveckla!

- Tja, finns inte mycket att säga. Jag säger och tycker en sak. Kanske gör en annan i vissa fall.

Är det en stor svaghet?

- Givetvis.

Har du lärt dig något nytt under året?

- Ja. Att jag inte har utseendet med mig, men att jag nog har en humor som är anpassad för denna tid vi befinner oss i.

Något du vill ändra på som skett under året?

- Nej. Jag tror inte på att man ska gå och ångra sig. Jag får bita de sura äpplena jag plockat. Och skylla mig själv. Ger man sig in i leken får man leken tåla och nog leker jag allt.

Jasså. Ja men avslutningsvis nu då, beskriv året som gått med tre fristående ord.

- Degigt. Tungt. Överskattat.

Då får jag tacka för din tid, Fredrik. Jag hoppas du får ett helt underbart nytt år nu, 2007 då. Och kanske ses vi här om ett år och gör den här proceduren. I alla fall, tack så mycket.

- Tack själv. Var ett nöje.

 


Det ni nyss har läst är min intervju med mig själv. Helt sinnes. Jag vet. Jag är knappast nöjd med den. Men den får duga då jag inte har tid att göra om den och känner även att det vore att lura er om jag filade för mycket på den. Trots att den kanske är lite förvirrande dessutom. Hoppas ni tog er igenom den utan problem. Nästa gång kanske jag gör en mer intim intervju med mig själv. Nu var jag rätt låst till att det skulle handla om det gångna året.


Signerat,
Fredrik


Den 24 december - Julafton i mitt hjärta!

Stearinljusen brinner lågt. Men med precis samma klara låga som tidigare på kvällen.
Jag sitter i soffan och äter mandlar. Trots att det finns en uppsjö med godis att välja på. Jag vet inte varför men jag gillar mandlar.
Äter alltid mandlar på julafton.
Ja, för det var ju julafton igår. Den 24 december varje år dyker den upp. Lika säkert som amen i kyrkan eller som att Kicki Danielsson kämpar med viktien fram och tillbaka likt en Jojo.
Och jag älskar det. Jag älskar julafton. En dag på året helt tillägnad familjen och till att njuta av lugnet och den fantastiska stämmningen.
Precis så som jag kände där i soffan. Med mina mandlar. Och chokladbitar ska tilläggas.
Julen är en av de få tider då jag faktiskt äter choklad. Är ingen chokladmänniska. Mer än att jag kan äta lite chokladkaka någon gång ibland. Marabou, givetvis.
Men jag är inte världens godismänniska överhuvudtaget. Kanske därför jag hellre äter mandlar på julafton är allt annat. Vad vet jag.
Men något jag absolut äter är julbordet. Så klart.
Köttbullar, prinskorv, skinka, lax, bröd, potatis, ägg, ostar, korvar, revbensspjäll och Janssons... eller tja, jag gillar inte Janssons, så stryk den. Janssons.
Ni vet ju alla att julbord har något för alla. Nästan.
Sen sitter man där med hela släkten och sin julbordtallrik som ser ohälsomsamt laddad ut. För man måste ju även ta lite extra köttbullar då det är jul. Och en extra stor smörklick. Ja, ni vet hur orden går när man står/sitter där och tar till sig.
Äter en bit, tar några klunkar av julölet och konverserar, givetvis. Även sjunger. Eller, tja, man kan inte kalla det att jag sjunger, för jag kan nog inte sjunga.
Pratar om allt möjligt. Skolan, resor, julen, maten och givetvis, som alltid då äldre finns med, krämpor. Det är en del av livet.
Hur var Oldsberg som julvärd?
Var prinskorven tillräckligt god?
Farfar, vad tog du för ost där, den måste jag ha missat, skickar du en bit...?
Och så vidare.
Oldsberg var för övrigt helt okej som julvärd. Lite småskojig och gubbgammal. Dock horribel slips. Enligt min mening. Tog dock inte allt för stor del av Ingvar under julen. Ser bara Kalle då på dagen och sen någon film senare på kvällen. Kalle är lika bra varje år. Älskar det. Minnena, kära ni, minnena. Helt underbart. Sen på kvällen blev det Snowroller. Helt underbar film. Det är ju för övrigt bara de tre första filmerna som är bra. Sällskapsresan, Snowroller och S.O.S. Den igår är en favorit.
Jag säger bara en sak:
"Tyngden på dalskidan, älskling!".
Ja, vi har alla våra små traditioner på julafton. Vi har många. Frukosten på julafton består av skinkmacka och en flaska julmust. Enbart på julafton, barn, enbart på julafton.
En annan är att granen enbart ska vara klädd i silver och rött. Och inget glitter.
Och ska någon skiva ha spelats så är det Tommy Körbergs "Julen är här", det albumet är genialt juligt och fint.
Vi delar ut våra julklappar på kvällen. Mysigt. Får dock ett på morgonen i min julstrumpa. Trots min ålder av 18 år så är det klart jag har en julstrumpa. Vart ska tomten annars lägga morgonpaketet?
Kommer jag nog ha tills jag dör. Haha. Så den damen som planerar på att leva med mig får ha överseende att jag blir som ett barn på nytt varje jul. Med tindrande ögon och spännd förväntan.
Jag har dessutom lovat mig själv att aldrig tappa mitt barnasinne. Då tror jag att jag lika gärna kan dö. Om jag leker med en sju åring och inte kan sänka mig till hans/hennes nivå och leka med dockor eller Lego med han/hon, så känner jag att det är rätt värdelöst. Speciellt då jag älskar barn och att se de glada. Känns som man måste kunna leka med även de små på deras nivå för att ha full mening med livet.
Barnasinne, mina vänner, tappa aldrig det.
Vad fick jag i julklapp då? Jo, en del blev det. Jag listar här nedan för säkerhetsskull.

Skivorna När jag kysser havet Bästa 75 - 84 med Ulf Lundell och Pengabrorsan med Moneybrother.
Presentkort: Bio (100), HM (250) och  Friösr för att färga om håret (400).
Boken Den svenska kannibalen - En sann historia av Pelle Tagesson. Och en DVD, PotC - DMC (gissa vilken jag syftar till!).
Handuk, rakhyvel och tandborste.
Strumpor och Björn Borg-kalsonger.
Ett sittplatssässongskort till Örebro SK's samtliga matcher i Allsvenskan.
Min Österrikeresa som sker vecka 7, tillsammans med pappa.
Och av min farbror fick jag en utlandsresa till sommaren. Då åker vi, han och jag. Vi funderar på Grekland.

Jag är rätt nöjd med min jul. Speciellt då resorna och sässongskortet är rätt dyra saker. kan man ju säga.
Vi spenderade ju inte julafton hemma. Utan hos farbror (inte samma farbror jag fick utlandsresan av) och kusinerna och sen på kvällen hos syrran. Trevligt.
Trött som få stegade vi ut till bilen och började glida hemmåt. Inte en snöflinga ute. Lite dystert men vad gör det? Det blev bra ändå. Det blev en julig julafton. Och när vi rullade förbi fönstret och hemmåt såg jag stearinljuset. Fortfarande brinnandes, lika klart som förut, trots att det var på sista versen.
Imorgon är en ny dag, tänkte jag. Ett nytt ljus ska tändas och vi ska hem till mormor och morfar. Trevligt. Sen njöt jag hela bilfärden hem.
Med jul i tankarna och ett brinnande ljus framför ögonen. Ur högtalarna på bilen spelades My Imortal med Evanescence (?) som min bror fick av mig i julklapp. Ur högtalarna i mitt huvud spelades Tommy Körbergs O-Hela natt.
Bara ett år kvar. Sen är det den 24 december igen. Underbart!

Signerat,
Fredrik

Signerat,
Fredrik


Från mig till er alla...

julkort

Tjejer! You are beautiful just the way you are!Dove-reklam för sitt försök att höja självkänslan hos tjejer. Man mår lite dåligt över att tänka på att vissa känner så.. Usch. Så många som är fina men inte fattar det. Förbannat att idealen är som de är. Egentligen.
Här sitter jag och säkerligen bidrar till dem.

Signerat,
Fredrik

It's the moast wonderfull time of the year...

Nu klär vi granen.
Det är jul.
Det luktar julskinka...
Jag mår riktigt bra...

Och, hey, se där, Carola sjunger duett med Christer Sjögren i högtalarna...

Signerat,
Fredrik

Det är att nästan en tår kommer...

Arne, Arne, Arne... Jag saknar honom varje jul. Han har liksom personifierat julaftonen under alla min unga år. Likaså förkroppsligat den.
Jag saknar Arne.
Läste detta och fick minnen. Jag saknar den mannen. En riktigt snäll gamal gubbe är han som i stort sett var julen i för hela svenska folket i 30 år. All heder åt den mannen.

Signerat,
Fredrik

I think I'm in love with Lundell!

Här sitter jag och lyssnar på Ulf Lundell's "Jolly Roger". Jag vet inte avrt jag ska ta vägen. Den är helt otroligt vacker. Uffe i toppklass vill jag påstå.
Alltså. Lundell är underskattad av alldeles för många människor.
Han är inte bara en hes gamal gubbe.
Han är en lysande artist.

Signerat,
Fredrik

Sluta skylla på vägverket!

Alltså. Sluta säga att Vägverket bär ansvaret för att den där vägen på västkusten drutta ner.
Hur i hela världen skulle de veta att ett regnoväder skulle göra så allt rasade?
Vägverket får göra det de kan för att återställa vägen.
Detta är fan precis lika illa som när man beskyllde Laila Freivalds för Tsunamin.
Det var ju inte hennes fel att Tsunamin inträffade. Kring jul. Alla är upptagna kring jul och lediga. Visst hon kunde ha agerat snabbare. Men att det var hennes fel att folk dog? Helt konstigt att säga så.
Tro nu inte att jag tycker hon var en bra utrikesminister för det var hon inte. Hon gjorde massor med misstag och jag var en av de som blev gladast då Jan Eliasson (för övrgit bättre utrikesminister än Bildt) tog över.
Laila var en dålig minister. Men man kan iinte lägga skulden på henne för att tsunamin inträffade och att svenskar dog.
Vi kan inte lägga skulden på Vägverket för att det regnade.

Signerat,
Fredrik

Märkeskoll

Sneakers: Adidas
Jeans: Lee
T-shirt: Levi's
Underkläder: Björn Borg
Väska: Fred Perry
Plånbok: Skinnask.
Solglasögon: Prestige
Klocka: Accent
Tv: Panasonic.
Stereo: Panasonic.
Mobiltelefon: Sony Ericsson.
Mp3: iPod nano.
Dator: Dell
Kamera: Kikkon
Tandkräm: Colgate
Tvål: Vet ej.
Hårprodukt: Ice
Huvudvärkstablett: Alvedon
Doft: Hugo Boss / Ralph Lauren
Hudkräm: Acco fuktgivande gel.
Schampo: EFA
Balsam: EFA
Medicin: Clarityn (sommar).
Mineralvatten: Loka Björnbär
Öl: Carlsberg
Bröd: Olika.
Läsk: Coca cola
Choklad: Marabou
Säng: No idéa, något specialbeställt.
Bil: Har ingen.
Flygbolag: SAS
Taxibolag: Taxi Kurir
Cykel: Cresent
Bank: Handelsbanken
Betal/kreditkort: VISA

Signerat,
Fredrik

Ve(m?) är den debila ungen som tagit detta beslutet?

Idioti! Unna henne sin färdtjänst så hon får fira jul med sina släktingar.
Dumma politiker!
Välfärdsstaten Sverige försvinner snart med den borgliga politiken (jo, nog var det en moderat som fattade detta beslutet)...
Visst kan man tycka att hennes släktingar borde kunna åka och hämta henne men ändå! Vi vet ju inte vad de har för förhinder. Nä. Snart ska vi väl vara beredda på att ta bussen in till sjukhuset för att ambulansen inte kommer.
Jag blir så upprörd! Äldre människor som levt ett liv och slitit ska fan få åka färdtjänst.

Signerat,
Fredrik

Tack, Micke!

Idag dök det in ett helt underbart fint och sjukt vackert ritat julkort. Det stod; God jul och tack för en härlig blogg.
Då blir man glad. Mycket glad.
Tack
Micke och god jul på dig också!

Signerat,
Fredrik

Var med familjen och låt oss unna luffaren sin sprit. Det är trots allt jul!

Här sitter jag. Allmänt sliten av en termins slit och släng. Sista inlämningen skedde idag, en filmanalys av Köpmannen i Venedig.
Bra film. Sheakspeare är, jag menar var, en skicklig manusförfattare. Även om det ryktas i att han själv inte skrev sina manus. Men det är inget jag orkar ta notis om eller diskutera. Jag lever gärna i drömmen om att unge herr William skrev allt själv. Känns lättast så.
Nu sitter jag som sagt här. Vid datorn. Och lyssnar på julmusik. Tommy "Kolanäsan" Körberg med sin fullkomligt underbara röst sjunger Julen är här, akompanjerad av den förtjusande norska sångerskan Sissel Kyrkjebo. Även hennes röst är grymt bra.
Låten står på repeat.
Jag känner mig lättad.
Jag känner mig lugn.
Jag känner mig glad.
Japp. Jag känner mig för första gången på länge riktigt glad. Vet inte om det är för att julen är här och att det är julafton på söndag, eller om det är det faktum att jag har ledigt nu i några veckor och lämnade in det sista som påminner mig om skolan idag. Eller kanske något helt annat.
Jag orkar inte bry mig om det just nu. Det är en världslig sak. Vem var det som sa så nu igen?
Det är ju jul snart.

Julen ja. Denna tid på året då vi ska vara snälla. Jag tycker det är sorgligt. Och helt oacceptabelt att vi säger så om julen. Varför är det just under julen vi ska vara snälla? För att tomten ska komma och ge oss julklappar?
Skitsnack. Vi borde vara snälla året om. Inte bara för att det är jul. Skänk den där slanten till tiggaren även när det är juni och värmen sköljer oss med välbehag. Visst han kanske köper sig sprit för pengen, men va fan, han ahr inte så mycket annat. Och jag tror han känner sig lycklig med sin spritflaska. Låt honom då få dricka.
Jag unnar honom att få köpa sig sprit för mina skänkepengar. Om jag ens skänker det vill säga.
Jag är en stor hyucklare som sitter här och skäller över alla er och hur dåliga ni är på att vara snälla. Vad vet jag om det? Alla ni kanske är precis lika snälla året om. Och ger tiggaren sin slant även om det är sommar. Och skänker pengar till organisationer under andra tillfällen än då de små tanterna kommer fram med Röda Korset-bössor på julmarknaden.
Jag gör det inte. Jag känner förakt mot alla som börjar tjata på en om en slant. Jag tänker också att de borde skaffa sig ett jobb. Men vad som jag inte reflekterar över då de tigger är att de på något sätt hamnat där i skiten. Ofrivilligt. Jag tror ju egentligen ingen skulle vilja vara tiggare/uteliggare/fattig frivilligt. Så dum är jag inte. Men det är väl sånt jag inte har tid att tänka på i min vardag.
Jag har ju så mycket annat som snurrar i min skalle.
Som vad jag ska köpa för dryck, Coca cola eller Fanta?
Om jag ska köpa den där tröjan nu eller vänta.
Att jag måste hinna lämna in historiauppsatsen innan den 16:e.
Inte har jag tid med en luffare.
Men visst fan borde jag ta mig tid till även luffaren.
Säga hej och inte bara skynda vidare. Ge honom en tjuga. Och sedan låta honom köpa sprit för pengarna. Så han också får vara lite lycklig.
Hmm. En Tjuga. Vad fan är det egentligen?
Räcker ju inte långt. Snål är jag tydligen också.
Ska äta lite nu.
Skriver klart detta snart...
Luffaren har säkerligen inte ens mat. Det är ju heöt bananas.
Sådär. Nyäten.
Kan man säga så? Nyäten? Vi säger så i alla fall.
Hur som helst. Jag blir extra snäll på julen. Jag kan skänka pengar utan problem.
Sen är ju jag, faktiskt, inte elak egentligen resten av året.
Jag får för mig att jag är en rätt snäll kille som reser mig upp på bussen för äldre och ger plats, släpper före folk när man kliver ombord på samma buss, hjälper äldre över övergångställena, lyfter barnvagnar av och på bussen eller tågen, hjälper till så ofta jag kan med diverse saker och är sällan otrevlig mot personer, även om jag ogillar dem. Respekterar andra och så vidare. kanske är jag abra självgod och blind för min egen elakhet som kanske finns där och smyger sig på utan att jag vet om det. 
Jaja. Kontentan av allt det här ska i alla fall vara att vi borde vara snälla året om. Utan invändningar.

Nu byter jag låt. Tommy i all ära, men jag behöver - givetvis - omväxling. Kanske en dos Loa Falkman? Eller nej. Fan vad pretto.
Jag letar. Och letar.
Rod Stewart? Givetvis. Man with the voice of a God.
Downtown Train. Vacker.
Oh if I was the one you chose to be your only one... sjunger han.
Tänk alla er lyckliga jävlar där ute med någon som valt att ni ska vara deras only one.
Ni har det bra. Givetvis
Jag väntar på att någon ska välja mig. Så jag kan välja den.
Välja är svårt.
Man får hoppas man väljer rätt då man väl väljer. Som pappa valde mamma och mamma valde pappa.
Utan de valen hade vi inte vart just den här familjen. Och då hade jag inte kunnat fira jul med dem.
Skulle vart hemskt.

Julen ska man ju spendera tillsammans med sina nära och kära.
Jag spenderar den med min familj och släkt. Som alltid. Och jag kan inte göra annat än att älska det.
Man vet vad man har den 24:e varje år. Man? I alla fall jag vet det.
Och jag älskar det.
Jag älskar julen.
Jag älskar min familj.
Och jag älskar att älska allt det där.
Jag mår bra av allt det där.

Nu hör jag hur min systerdotter Svea dök upp. Hon gör mig också glad.
Givetvis.
Så glad att jag ska gå och ge henne en puss.

Signerat,
Fredrik

Google Analytics

Här små barn ska jag ge er länken till Google-tjänsten jag snackat om. Klicka här.

Signerat,
Fredrik


Wikingsson leads straight to me!

Hmm. Kul grej.
Kollade nyss på Google's tjänst som håller koll på besökarna till min blogg vilka sökord de har använt. Haha.
Flest söker på "Fredrik Wikingsson" och kommer hit. Någon har sökt på "fotboll vomera" och någon har sökt på mitt favvouttryck från USA (eller tja, ett av dem) "no way josé".
Kul att se vad alla söker på för hitta hit.

För övrigt översätts No way José till Ingen chans Frans på svenska.

Signerat,
Fredrik

Easy come, easy go...

Jaha. Snön är borta.
Tråkigt. Verkligen tråkigt.

Julen var här..

Signerat,
Fredrik

House

Haha. Jag älskar House!
Jag finner det helt galet genialt att Dr. House haltar runt med en käpp och är allmänt sur.

Detta är en ny favvoserie.

Signerat,
Fredriik

Blogg.se's stats suger!

Hmm. Nu har jag använt Google's tjänst för att räkna hur många besök min blogg får. Och enligt den är det MER än vad bloggens tjänst visar.
Vad är rätt?
Det roliga är att jag kan se vartifrån alla besökare är och jag har en del besök från folk i utlandet! Sweet!
Någon ahr besökt min blogg och bor i Djupdalen... Någon som känner sig träffad?

Jag väljer i alla fall att lita på Goggles räknare. Den visar mer folk.

Signerat,
Fredrik

Årets första snö!

Jaha, så kom den. Årets första snö, samtidigt som jag kom hem från karlskoga från föreläsningen. För övrigt hur bra som helst.
Älskar föreläsningar och sådana saker. Speciellt då de är intressanta och bra. Denna var om att våga vara en vinnare och tro på sig själv.
I alla fall. Snö! Nu! Wonderfull!
Synd att det dröjde ända tills den 19:de december. Men jäklar vad fiunt det var på stan med alla ljus och snön som föll ner. Och slottet i bakgrunden.

Julen är här...

Signerat,
Fredrik

Ein biiieeeer bitte! And some goulash mit bread...

Okej. Nu kommer lite för er - kanske? - tråkig info. Men jag måste skriva ned lite av detta. Bara att bläddra förbi om ni inte intresserar er av mitt privatliv. Det är ju inte riktigt lika intressant och händelserikt som kanske Britney Spears eller Mark Levengods...

I alla fall. Idag gjorde jag om mitt matteprov i matte (okej, här kan jag sudda, för jag ser själv att jag skrev "Matteprov i matte". Nähä, Fredrik?? Var det matteprov i svenska? Jag låter det alltså stå för att ni ska se att även jag - Fredrik - kan göra misstag), det gick bra tror jag. Matte C. Svårt.Hoppas på G nu i alla fall.

Imorgon skulle jag haft mitt favoritämne, marknadsföring, men då jag vart så väldigt social och aktiv kring mitt program så bjöds med av några entreprenörslärare till Karlskoga imorgon på en föreläsning istället. Något om hur man får ett bra liv.
Kan behövas.
Så det blir jag och några andra elever som åker med lärare. Man får allt lite utdelning på att ställa upp och åker och föreläser om Entreprenörskap och Marknadsföring för niondeklassare. Och biobljetter fick jag också. Går säkerligen åt.

Lyssnade nyss på Fredrik Lindströms CD,
Matapa.
Hur kul som helst. Rekommenderas. Han är kul den där Lindström. Hoppas bli lite av en sådan figur när man är äldre. Han är så grymt smart.

Ikväll ska jag se hångel på femman. Filip Hammar och Persbrandt kommer hångla loss. Alltid spännande att se. Lite små-gay men på ett väldigt liberalt sätt. Som vanligt när det gäller Fredrik och Filip.

Såg Wallander - Fotografen tidigare. Lite som alla andra Wallander. Men. Kurt verkar ju både hångla upp och ned en redan upptagen kvinna. Kul. Att han gör lite sådant. Tja, inte för att jag vill se. Men ni fattar. Det ger lite mer roll åt hanns karaktär. Eller hur blev den där meningen? Haha. Jag är knäpp. Mer roll åt hans karaktär. Mer karaktär åt hans roll ska det stå.

Har lite blogg tips. Två bloggar kan jag tipsa om. Den ena är
Sannah's blogg. Vi har nästan identisk musiksmak. Och den andra är Andreas' blogg. Han skriver på ett kul sätt. Kika in.

Ett snabbt tips på låt är också "These things Ive Done" - The Killers 
Är alla ni ungdomar glada nu? När jag inte slänger ut massa Dylan och Springsteen haha.

Tänkte för ett ögonblick slänga med en bild på mig, men ångrade mig. haha. Kanske vid ett senare tillfälle.

Och ja, just det. Det blir en Österrikeresa även i år. Niceigt värre. Vecka sju bär det av. Mot vidöppna snöiga backar, strålande sol och världens jobbigaste språk. Och - givetvis - skidåkningen i sig. Love it! Även de sagolika luncherna i solen där man köper sig en skål goulashsoppa och en bit bröd och så en öl på det.
För övrigt...Alla med bräda kan ta sig.. eller jag menar... slalom är bättre. Vi nöjer oss där.

Kör i vind så hörs vi snart.

Signerat,
fredrik

Förkroppsligande av en psykopat!

Den där "Biskopen" som de i England misstänker för Ipswich-morden... Nuahr de en bild på den misstänkta.
Han SER ut som en mördare.
I alla fall en psykopat på den här
bilden.
Bara jag som tycker det?

Läskigt never the less...

Signerat,
Fredrk


Parlamentet

Anders S Nilsson i Parlamentet tar upp nyheten att det är slut med champangesprut på krogen. Och så är det en bild på Peder "Greven" Fogstrand som sprutar med en champangeflaska. Så säger han:

"Men man kan ju ha svårt att se om det är ett brat eller ett uppförstorat boreliavirus på biilden..."

Haha. Det var kul och elakt.
Man bör dock ha sett bilden eller veta vem han är och hur han ser ut. Annars blir det inga kul.

Signerat,
Fredrik

Kära tomten, jag önskar mig en...


Grattis farfar, 79!

Idag fyller min kära farfar 79 år och han är hur pigg som helst. Man kan inte tro han är 79. Vilket är skönt och gör min lugnare och gladare.
Det blir - givetvis - massor att äta. Som alltid då man är hos äldre. Förrätt, efterrätt och givetvis fika. Och säkerligen tio saker till.

jaja. Gott är det i alla fall.
Men man blir lätt tjock! Kom för övrigt i en skojorta idag som jag INTE kom i innan somamren. Det märks att somamrens löpning har gett utdelning.
Nice.
Men jag gissar på att jag efter jul inte kommer i den igen. Hmm...

Signerat,
Fredrik

Tankar kring mat och ätpinnar från Kina...

Kinamat. Man känner sig nästan lite kulturell när man äter den.
Jag har dock inte bemästrat hela äta med pinnar grejen. Försöker varje gång men det slutar alltid i att en friterad räka hamnar på golvet eller i knäet...
Nä, tacka vet jag hederlig kniv och gaffel. Fungerar alltid. Jag är dock - vilket är väldigt ovanligt - en högerhandad gafflare... Dvs. jag äter alltid med gaffeln i höger hand. No matter what.

Gott var det i alla fall...

Signerat,
Fredrik

Mäktig Körberg akompanjerar mig i mitt julstök...

Nu lyssnar jag på min julskiva och ska börja slå in alla julklappar. Trevligt, trevligt...
Tommy Körbergs röst är fan helt jävla otroligt... Den är... hmm.. jag finner inte ordet... den är.. mäktig..
Den är mäktig!

Signerat,
Fredrik

Christmas - Julklappar, glögg och pepparkakor

Likt varje år kokar jag ihop en julskiva. Publicerade tydligen inte förra årets.
Synd.  
I alla fall. I år är det några nya med. Lundell är helt ny och har slagit in FYRA (ursprungligen tre, men så fick jag det kalrt för mig att jag missat en självklar liten låt..) låtar på listan. Japps.
Det kan man kalla debut.
Här kommer årets julskiva som bränns as we speak (as I write?) på pränt.

Titel: Christmas - Julklappar, glögg och pepparkakor

"Driving home for Christmas" - Chris Rea
"Jag kommer hem igen till jul" - Peter Jöback
"Julen är här" - Tommy Körberg och Sissel kyrkjebo
"And So This Is Christmas" - John Lennon
"Do They Know It's Christmas" - Band Aid
"Snön faller och vi med den" - Ulf Lundell
"Tänd ett ljus" - Triad
"Fairytale of New York" - The Pogues
"Someday At Christmas" - Stevie Wonder
"All I Want For Christmas Is You" - Mariah Carey
"Låt det snöa" - Ulf Lundell
"It's the most wonderful time of the year" - Peabo Bryson
"Juletid" - Carola och Christer Sjögren
"Snart kommer änglarna att landa" - Ulf Lundell
"Santa Claus Is Coming To Town" - Bruce Springsteen
"Mer jul" - Adolphson & Falck
"Falling in Love (With Christmas)" - Moneybrother och Jerry Williams
"O Helga Natt" - Tommy Körberg
"Sanna (Live Åre 1983)" - Ulf Lundell


Klart godkänd eller?

Signerat,
Fredrik

Ps. Som ni kan se så fick ÅSa Jinder släbnga sig i väggen med hennes osångiga julmelodi för att ge rum för Uffes "Snart kommer änglarna att landa"... Ja, detta innebär som ni redan listat ut att jag fått kasera den första skivan och bränna en ny Ds.

Hjälp mig!

Okej alla glada, roliga, sköna och heltokigt geniala läsare. Jag behöver er hjälp!

Jag behöver hjälp att få ihop sköna uttryck eller ord som vi minns. Engelska som svenska. Alltså, tips på uttryck och enskilda ord som är BRA och som nästan glömts bort. Eller sällan används. See?

Exempel: Ett ord som vi sällan använder men som är precis lika genialt är: VAJERT. Ordet varjert är ett ord vi håller på att glömma, men som är sagolikt bra. Fattar ni? Mer sådana ord! Eller uttryck.

Tack på förhand!

Signerat,
Fredrik

Avskeda idioten!

Läste detta i Bladet. Va fan? Hur kan han såga en bok som inte finns? Läser han överhuvudtaget någon av alla böcker han recenserar?
Jag kräver en utredning kring detta!
Tänk om han låter sin personliga åsikt om personen som skrev boken, i det här fallet Britt-Marie Mattsson, gå före sin opartiska och journalistiska åsikt?
Nu är han i alla fall avslöjad och borde få sparken.

Signerat,
Fredrik

Ge mig en hes man och gubbrock så är jag nöjd!

Jag älskar hesa män. Misstolka mig inte nu.
Jag älskar alltså hesa män som är artister. Dem och deras musik älskar jag. Jag tror jag är fast i det hesa gubbrocksträsket. För alltid.
Springsteen.
Lundell.
Moneybrother.
Bono.
Dylan.
Älskar samtliga av de fem artisterna.

Gemensam nämnare mer än att de är artister är att de är hesa. Det är ingen slump att jag gillar alla dem.

Ge mig en hes man och gubbrock så är jag nöjd!

Signerat,
Fredrik

Sandy och Sanna, Springsteen och Lundell


"4th of July Asbury Park (Sandy)" - Bruce Springsteen


"Sanna" - Ulf Lundell

Uppdaterad citatbörs!

Nu är citatbörsen nedan uppdaterad! Och kommer nog fortsätta uppdateras allt eftersom...

Signerat,
Fredrik

Vilket är ditt favoritcitat?

Här är lite sköna klassiska svenska filmcitat.

Repmånad
Över radio:
A: "Vi har trehundra man här som ska ha frukost, vi har tre chokladkakor. Vad ska vi göra?"
B: "Hörbarhet nolla, klart slut."

"Herr Larsson kan inte reglementet!"

"-Har nån sett min ena strumpa?
-Nääää....
-Min andra strumpa då?"

Ogifta par
”- Hur vill du att jag ska va', för att du ska bli nöjd??
- Vad sägs om kåt, glad och tacksam?”

Emil i Lönnerberga
”Förgrömmade unge!”

Beck
”Vill du ha en stänkare?”

"Gunvalld!!"

Drömkåken
"-Nä, proppskåpet hänger där på väggen.
-Jasså är det en såååån."

Sällskapsresan
"Invalido!"

"Jag kan flyga, jag är inte rädd"

"- Hur är det?
- Jag var nykter i morse, men nu börjar det ordna upp sig"

"- Du jobbar för suntrip va?
- Ja, det stämmer
- A det va fint. Ska du ta och kila upp på rum 113 och hämta mina röka."

"- Finns det svenskt kaffe på hotellet?"

Sällskapsresan 2 - Snowroller
"Tyngden på dalskidan älskling!"

"Number nine, bend your knees please!"

"Vargtass, hemkört med lingondricka!"

"Ska vi behöva veva upp liftarna också??"

"Bästa svängen, Hökarängen!"

Sunes sommar
"- Åh lakritsbåtar! får man ta?
- NEEEJ! för helvete!
- Tack"

"- What do you call those?
- Nege.... No, no, Winerbreads"
- Oh, no you don't"

"- Nej Håkan, JAG sover i förtältet.
(nästa morgon)
- År-hun-dra-dets kall-aste natt! Och pissmyror, överallt, massor med pissmyror!"

Den bästa sommaren
”Passa på nu. Man vet aldrig när det blir roligt nästa gång.”

"Jaha, tänkte bjuda på min paradrätt. Bruna bönor och fläsk!"

"- Jaha.. vad ska du bli då du blir stor då?
- Jag ska bli hora.
- Hora? Men vad är det du säger? Varför ska du bli hora?
- Ja, då kramas man ju och får betalt.
- Hmm, nej..eller ja..hmm..jo, ja man kan ju kanske säga så ja.... och vad ska du bli då?
- Jag ska bli advokat.
- Advokat? Jamen det var då själva FAN vad vi ska vara märkvärdiga här."

"--Karameller äter man inte för att det är gott,
bara när man förtjänar det!"

Jönssonligan
”Lysande, Sickan!”

"Jag har en plan"

"Ta en karamell och var som en människa. BLI som en människa!"

"Ja. det var mobila sektionen här"

"Vad är min människa för en människa?"

"En tjyv, en tjyv"

Yrrol
"Sjuksköterskor har vita dräkter, jag delar ut sprit"

"Man får inte va slö', för då blir man dö'!"

"Jag är faktiskt ingen jävla värphöna, jag handlar på champange!"

"Blanda inte in mig i vårt förhållande!"

"Men farfar är ju lite mörk under ögonen..."

"Jag tänkte att när kavajerna ändå var så lika..."

"Han var ju tamejfan överallt! Ingenting sitter rätt"

"Wow, är det det här som är nya Ringleden?"

"Och så blir det svart..."

"Jag ska bara göra ett våldsamt uttag på 1,9 miljoner"

Signerat,
Fredrik

Världens modernaste land

Igår gick första avsnittet av Fredrik Lindströms nya program Världens modernaste land.
Hur bra som helst! Utan SVT hade vi inte fått sett en sådan lysande produktion. Inte Värsta språket heller för den delen.
Så jag är glad för min och Lindströms skull att SVT finns.
I alla fall. Det var ju hur bra som helst, fullkomligt älskade det. Intressant, roligt och betänkvärt. Dessutom är Fredrik Lindström genial. På alla sätt och vis.
Många sköna människor för Fredrik. Kan inte tänka på någon som har namnet Fredrik som är oskön. Faktiskt. Bara coola människor heter Fredrik.
Fredrik Lindström. Fredrik Wikingsson. Jag. Fredrik Ljungberg. Fredrik Virtanen. Fredrik Strage. And the list goes on som man brukar säga.

Missa inte nästa avsnitt av Lindströms helt underbara program Världens modernaste land.

Signerat,
Fredrik

Mer julklappstankar

Är det bara jag som kan få ångest när man tänker på hur många barn i Sverige som inte får några julklappar? Och här sitter jag och kommer få många, helt själv.
Kan göra mig lite ledsen faktiskt.

Signerat,
Fredrik

Julklappar i all ära, men så många?

Klar med alla julklapparna nu. Gött mos.
Ska slås in bara, sen kan jag luta mig tillbaka och vila fram tills jul. Och se på då alla andra springer runt som yra höns i butikerna efter last minute-gifts.

Har funderat över hur mycket onödigt som köps. Egentligen. Alltså, hur många saker som köps bara för köpandets skull. Jag tycker att det egentligen borde räcka om man köpte max en julklapp till sina barn. Somliga köper ju hur många som helst! När jag var liten fick jag massor. Många av dem var ju egentligen helt onödiga men köptes förmodligen bara för att.
Fatta vad pengar man skulle spara på att köpa en rejäl grej istället för massor med små. Och jag tror alla skulle må bättre av att slippa leta julklappar hela dagarna fram tills jul.

Äh. Vad vet jag? Julklapparna har ju sin charm... När man sitter där som sexåring och tittar på ALLA paket under granen. Och trånar efter dem. Fram tills julaftonskvällen (I alla för mig var det kvällen som gällde för utdelning, dock ett paket på morgonen). Men för mig är julen lika magisk som den var när jag var liten. Jag är en av de som blir som ett barn på nytt varje jul. 18 år förvandlas till kanske 10 år. I sinnet då. Sen beter jag mig ju fortfarande som 18. Givetvis.

Signerat,
Fredrik

Fanny och Alexander

Just nu ser jag på filmen Fanny och Alexander. A Bergman-classic!
Den är - faktiskt - väldigt bra.
Hittils i alla fall.

Hoppas den håller i sig. Jag är i alla fall väldigt imponerad av Börje Ahlstedt. Som jag för övrigt associerar starkast till rollen som Mattis i Ronja Rövardotter.
Hmm. Nu fick jag ett sug efter efter att se den geniala scenen då Ronja fastnar med foten hos rumpnissarna. Ska jag vara helt ärlig var jag väldigt feg som liten. jag var rädd för dem. Rumpnissarna då. Även för Vildvittrorna... Min farbror brukade lura mig att de bodde Vildvittror vid deras sommarstuga. Så jag var livrädd varje gång vi var där haha. Man är så lättlurad som unge.

Nä. Mer film nu.

Signerat,
Fredrik

Oproduktiv?

Jag vet inte hur produktiv jag är just nu. Egentligen borde jag skriva på lite skolgrejor men orkar inte.
jag Youtube:ar lite istället.
Jaja. Man har väl oproduktiva dagar också...
Jag har i alla fall en idag.
Det blir lätt så att man gör annat istället för att jobba när man har tillgång till dator och internet så här i skolan som jag har.

Signerat,
Fredrik

Allt handlar om placering, ladies and gentlemen...Ibland kan en del reklamer slå helt fel.
Som dessa.
McDonalds går ut med att de har Big Tasty som vinterklassiker och den ska man äta om man är riktigt hungrig. Sen på bilden som satts upp till höger ser vi Läkarmissionen som vill att man ska stödja ett hungrigt barn.
Dessa två för sig är ju helt okej. Men när de hamnar så här uppenbart bredvid varandra börjar man ju tänka. Och detta är ju inte något som gynnar McDonalds, enligt mig.
Vi kan i pricip äta vad vi vill - när vi vill. De har inte ens tillgång till mat på vissa ställen.

It's a cruel world.

Signerat,
Fredrik
Bild:
Reklamfeber

What's up with Telia-reklamen??

Alltså. Har ni sett Telia-reklamen där hon den relativt unga brunhåriga tjejen sitter med en MYCKET äldre man på en resturang?
What's up with that?
Han sitter och säger hur vacker hon är med mera... Är det bara jag som får en bad feeling av den reklamen? Det känns ju lite snuskgubbe över mannen.
Tycker jag...
Hoppas verkligen på att en fortsättning kommer som reder upp den här rätt luddiga reklamen...

Signerat,
Fredrik

"Vi har älskat varje sekund av det här, men nu är det raka vägen till Riche!"


I fell in love with a picture, a couple of months ago...

virrevirre

Jag vet inte varför men jag älskar den här bilden. Inte bara gillar. Utan älskar.
Någonstans vill jag sitta sådär, som Virre, drickandes öl i en rätt questionable kavaj och slipsen halft uppknuten.
Och rökandes. Givetvis.
Där med inte sagt att jag vill börja röka, för det vill jag inte.
Men.
Det känns makalöst harmoniskt att se bilden. Sorgset harmoniskt.

Och jag älskar det!


Signerat,
Fredrik

Ps. Denna bilden figurerar dessutom som min bakgrundsbild på min Sony Ericsson k610i Ds.

Motsägelsefull!

Men herregud! Jag spydde i ett tidigare inlägg på att alla medier lägger för stor fokus på Christer Fuglesang och hela rymd-hypen. Och att tidningarna skriver för mycket om det. Och vad har jag själv inte gjort nu? Mina två tidgare inlägg handlar uteslutande om Fuglesang. Likaså detta! Jag får sluta nu. Innan det spårar tottalt.

Signerat,
Fredrik

Nya bevis i fallet Fuglesang...


På bilden ser ni den svenska (?) astronauten Christer Fuglesang hållandes i en skylt. Där står bevisligen Heja Sverige, men i en lite mindre text under står det Hej Norge... 
Jag som i inlägget innan spekulerade i att Christer egentligen inte är, som han utger sig för att vara, svensk medborgare.
Utan norsk.
Men då han fått all kredd här i Sverige känner att han inte kan berätta sanningen, eller?

Signerat,
Fredrik
Bild:
Aftonbladet

Är sanningen den att Christer Fuglesang är NORSK??

Är det bara jag som snart spyr på allt som har med rymden att göra? Media har spottat ur sig helt överdrivet massa artiklar om rymden och inte minst om den svenska astronauten Christer Fuglesang.
Han som inatt fick resa iväg till rymden.
Helt ärligt kan jag säga att jag är faktiskt rätt likgiltigt inför detta. Kul med att han är första svensk i rymnden, men eftersom att tidningar har skrivit om detta sedan i, vad det känns som, augusti så orkar jag inte bry mig.

Men. Nu pratas det ju om att han ska bli årets svensk och allt det där. Och visst, har han stått ut i fjorton år av träning för detta, är han väl värd det. Även om min röst ligger kvar på samma person som alla tidigare år, Arne Weise, detta trots att han slutade vara julvärd för flera år sedan. Och det var ändå mitt starkaste argument till varför han alltid skulle bli årets svensk varje år. Nu kör jag mest på att han fortfarande är julvärd i mitt sinne... Läste för övrigt att han har insjuknat. Hoppas han blir frisk...
I alla fall. Fuglesang. Är det bara jag som får en norsk vibb av detta?
Tänk om han är NORSK??
Det skulle ju egentligen vara det ultimata. Om vi i sverge hyllar honom som tokar och skriker efter utmärkelsen årets svensk. Och så visar det sig att han egentligen är norsk.
DET, mina damer och herrar skulle vara humor på hög nivå.

Signerat,
Fredrik

"Där satte du dit mig!"


So happy Christmas, I love you baby..."Fairytale of New York" - The Pogues

We kissed on a corner, then danced through the night...

Snart är det jul, precis som alltid. Det börjar dra ihop sig nu och folk springer som idioter i butiker på jakt efter julklappar, julmat och annat jul relaterat.
Och inte minst börjar julmusiken dyka upp.
Nu skulle jag givetvis kunna lägga upp en lista på alla nödvändiga jullåtar som finns. Och de är några stycken.
Men.
Egentligen behöver jag bara säga en.
"Fairytale of New York" med The Pogues.
Den ultimata jullåten. Den har allt. Och den är framförallt, trots ens första intryck som består av att de svär i den, otroligt vacker.
Jag blir extra glad av just den här versen:

"You were handsome
You were pretty
Queen of New York City
When the band finished playing
They howled out for more
Sinatra was swinging,
All the drunks they were singing
We kissed on a corner
Then danced through the night"


Den består av en sorgelös lycka mitt i New York.
Så skaffa er den här låten och njut!

Signerat,
Fredrik

And bio it is!

Äntligen någon som vill gå på bio med mig. Men tack alla ni som svarade på mitt inlägg om bio för ett tag sedan. Kul med alla svar. Synd att vi alla inte kunde gå på bio  Kanske någon driftig person kan ordna...

Men nu har jag i alla fall en som vill gå.

Tack, Sara!

Signerat,
Fredrik

Åh! Räkna med att Moneybrother spelas i jul!

Kan för övrigt meddela att Moneybrothers nya skiva innehåller en engelskspråkig låt. Det är jullåten "Falling in Love (With Christmas Time)" som han framför tillsammans med Jerry Williams.
Helt underbar. Den kommer "snurra" i spelaren till jul...

Den är väldigt bra. Den liksom klär sig själv i en jättestor och härlig tomteluva som bjuder in till en kärleksfylld jul.

Och vem är inte kär i julen?

Signerat,
Fredrik

Moneybrother lyckas i sin svenska tappning!

Moneybrothers (Anders Wendin) nya skiva är helt underbar! Han gör sig bra på svenska, den där Pengabrorsan... Och skivan med samma namn, "Pengabrorsan", bjuder på flera olika klassiker, fast de framförs i svenska versioner istället för orginalversionerna.
Jag sitter här och lyssnar på låtarna och dras till att sjunga med på engelska i vissa stycken, fast gör det ändå inte enbart för att höra vad han har satt in för svenska fraser...
Det är vardagsrock i allra högsta grad.

Låtar som "Downtown Train (Tåget som går in till stan)" och "Dom vet ingeting om oss" är redan två klara favoriter.

Gillar ni Moneybrothers tidigare skivor på engelska så kommer ni gilla även den här skivan på svenska. Precis samma klass.
Precis samma Moneybrother.
Dock i en ny tappning. En svensk tappning.

Lysnade coverskiva, fullkomligt lysande!

Signerat,
Fredrik

Dagens Svensk-Cover

Dagens låttips är "Downtown Train (Tåget som går in till stan)" med Moneybrother

Signerat,
Fredrik

House

Alltså. Jag tycker den serien, trots sin rätt upprepande dramaturgi, är riktigt bra. Och Hugh Laurie är så sjukt skön i sin tolkning av rollen som den rätt antisociala Dr. Gregory House.

Bra serie.

Signerat,
Fredrik

Ernst är höjden av manlighet. Egentligen.

Alltså. När jag såg Ett herrans Liv igår kom jag och tänka på en sak. Mer manlig än Ernst kan man egentligen inte bli. Fatta att han har full kontroll över sin manlighet och behöver inte hävda sig med en "försöka vara tuff"-attityd.
Kredd till Ernst.
Jag vill bli som Ernst och Wikingsson when I grow up som man brukar säga.
Wikingsson är en av de mest smarta och trevliga personer jag har träffat. Likaså Ernst.

Signerat,
Fredrik

Ett Herrans Liv med En Herrans Ernst

Åh! Mys-Ernst på femman nu!
Härligt! Det ska jag se!

Signerat,
Fredrik

That's me and my Sony Ericsson...

freeedrikglow

Inte bara SVT blåsta på fotbollsfesten!

Jaha. SVT förlorade kampen om EM 2008. Nu kommer TV4 och Canal Digital sända allt. TV4 tar som tur är hand om final, öppningsmatch och Sveriges matcher. Men många matcher kommer bara kunna ses av Canal Digital-användare.
Inte kul! Jag vill fan se fler matcher än bara Sveriges. Jag vill ha tillgång till hela utbudet.

Detta är en besvikelse.


Signerat,
Fredrik

Skrattar bäst som skrattar sist...

Min I-landsproblemslista som ni finner här har blivigt så uppskattad att Skrattnet.se har frågat om det är okej att de publicerar den.
Och det är det ju. Givetvis.
Länken till Skrattnet hittar ni här.

Signerat,
Fredrik


Dagens Första advent

Dagens låt är "Julen är här" med Tommy Körberg och Sissel Kyrkjebo

Signerat,
Fredrik


Mer Reese...

Ska man gifta sig är Reese Witherspoon den där perfekta giftesmålsmaterialet. Därmed sagt att Reese är en perfekt fru.
Fullkomligt perfekt.

Signerat,
Fredrik


Nu har jag börjat att...

... göra något som är ytterst hemligt och som ingen får veta. Så de så! Dessutom är det tyvärr något som man fastnar i. Svårt att sluta... Kanske slutar då jag blir äldre... 

Signerat,
Fredrik

Oj, höll nästan på att glömma...

Grattis, Markus Fagervall till första platsen i Idol! Och till Erik som också kommer bjudas ett kontrakt, som dessutom kan bli mer lukrativt än Markus' kontrakt, då Markus inte kan förhandla om sitt. 

Signerat,
Fredrik

Reese Witherspoon hänför och är värd mer än 15 miljoner dollar!

Den reklambaserade tv-kanalen TV3 visade tidigare ikväll ett E - The True Hollywood Story-program om Reese Witherspoon.
Helt underbart att se. Inte minst för att sådana program alltid är intressanta.
Men framförallt för att det var om Reese Witherspoon. Såklart.
Hon är en suveränt duktig skådespelerska. Älskar hennes instas i "Walk The Line". Där jag tror jag fell in love with henne ett par tre gånger innan filmen var slut.
Inte minst för att hon är väldigt vacker. Hon ser ju inte ut att ha fått två barn och vara kring 30. Eller hur?
I alla fall. Fredrik Virtanen
skrev i sin krönika idag om vad skådespelare borde tjäna. Jag citerar:

"Reese Witherspoon får 15 miljoner dollar. Det är alldeles för mycket för den nya Meg Ryan (ett enda ansiktsuttryck, men ett väldigt gulligt ansiktsuttryck). Hon är värd max 8 miljoner dollar. Kanske bara 7,5."


Jag brukar hålla med Fredrik i mycket men på den här punkten (och hans ståndpunkt kring droger) håller jag inte med.
Hon borde ju ha minst 15 miljoner för varje film.
MINST.
Hon har ju allt. Let's face it. Charmig, duktig och världens hetaste mamma.


Hmm. Visst känns det som att alla heta börjar få barn och nu snackar man bara om heta mammor. Innebär detta att eftersom den heta kändisgenerationen man växt upp och trånat efter får barn, att man, för att rädda det hela, har börjat tycka de blir hetare när de blir mammor?
Som då yttrar sig ganska oslipat i det unga och nya (?) rätt "rakt på"-uttrycket MILF (Moms I'd Like To Fuck).
Egentligen blir de ju mindre heta. Faktiskt. Titta på Britney.  Efter hennes barn började hon falla. Men just detta kan man ju inte aplicera på Reese, hon har ju inte blivigt mindre het... Snarare mer... Hon är nog det enda fallet där jag tycker att någon blivigt snyggare efter att de skaffat barn.
Fast hon är mer charmigt söt än "damn thats hot"-het... Vilket tilltalar mig. Men still, snygg.
Hon är alltiså inte fake. Inga implantat eller nosejobs. Utan väldigt alldaglig. Vilket även det tilltalar mig.
Hon är.. perfekt.
Väldigt söta barn för övrigt.
Hennes man ser inte så bra ut enligt mig. På tal om hennes familjs utseende.
Han är en lucky bastrard som får, ursäkta det något vulgära (?) uttrycket, ligga med henne. Han får iof dras med två ungar nu. Men det är ju något man lätt skulle ta för att få leva med filmernas största drottning. Lätt!
I fallet Reese skulle jag lätt kunna ha överseende med att det är ett glapp på 12 år mellan oss om tillfälklet att ligga med henne skulle dyka upp.
Men jag behöver nog inte oroa min hjärna med sådana här tankar då det är no chans in hell att en sådan chans ska dyka upp och än mindre att det skulle ske.
Fast konstiga saker har ju hänt, Finland vann Eurovision Song Contest, Moderaterna sitter i regeringsställning igen trots haveriet 91-94... och inte minst att Sanna och Mogge tilläts vara programledare för Idol.
Så chansen finns ju. Egentligen.
Men den är väl kanske inte överhängande direkt.
Men finns det någon där ute som är singel och ser ut som Reese Witherspoon, dra iväg ett mejl till mig.
Jag gillar långa promenader, mysiga hemmakvällar och att ta hand om personer som ser ut som Reese Witherspoon.
Det underlättar om det gärna finns någon som bor i Örebro, med omnejd då.
Oj, nu svävar jag ut. Verkligen. Förlåt.

I alla fall. Reese Witherspoon är värd mer pengar än vad hon får. Hon fullkomligt hänför mig!

Hänför!!

Signerat,
Fredrik
Bilder: Wikipedia.org

El grande final i Idol...

Tja, jag tror att Markus vinner. Faktiskt.
Han är redan en av de mest lysande talangerna på länge.

För övrigt anser jag att Darin kan slänga sig i vägen...

Signerat,
Fredrik

Ps. Sanna och Mogge är nog världens sämsta programledare. Genom tiderna. Ds.

En nazi kommer köpa bilen...

Den som köper Hitlers bil, som finns till salu i februari, måste vara en nazi...
Eller hur?
Eller är det bara jag som tror det...
Ingen annan skulle ju vilja betala så mycket pengar som det kommer kosta för Hitlers bil...
Läskigt.

Signerat,
Fredrik


"They gave me the Penskey File!!"

Idag har jag för övrigt vart väldigt oproduktiv. Fick lite uppgifter som jag inte ens började på.
Trots att jag egentligen kunde arbetat med dem nu i eftermiddags.
Jaja. Det får jag ta igen då min laptop återvänder.

Hmm... Det är en del jag behöver göra när den återvänder känner jag.
I can feel the stones pileing up on my schoulders...

Signerat,
Fredrik

Love is in the air?

Hmm.. råkade klicka in mig på Aftonbladets kärlekshoroskop för december.
Jag är Oxen...
Jag citerar:

"Julen kan gnissla lite men i övrigt blir december en synnerligen romantisk och skön månad. Är du singel krävs visserligen egna initiativ om något skall hända, men i övrigt står Amor på din sida och det mesta går mycket bättre än väntat. Mysiga stunder och mörka, erotiska vinterkvällar ger dig en fin månad. Dessutom är det lugnt på många andra fronter, du kan koppla av och strunta i ytliga bekanta, jobbet, ekonomin och andra saker som kan störa kärlekslivet."


Spännande. Då får man försöka ta lite initiativ då.

Ibland önskar man att dessa horoskop kunde stämma.

Signerat,
Fredrik

Laptop update!

Hårddisken har kraschat. Jobbigt.
De har beställt en ny hårddisk och jag kan hämta ut min dator på måndag. Trevligt, va?

Signerat,
Fredrik


A Blogg On the Rocks: Christmas Edition

Bloggen har julifierat sig lite nu.
Kika högst upp ska du få se.
Vad tycker ni?

Signerat,
Fredrik