20 år efter Palme mordet - Insider Special

Nu: Insider special: 20 år efter mordet på Olof Palme. Insider är alltid bra. Hoppas att de har ett lika program nu. Palme skulle kunna jämnföras med John F. Kennedy. Båda kämpade för jämnställdhet och integreing. Tragiskt nog så mördades båda. Till skillnad från Palme mordet, har man hittat en skyldig till mordet på JFK. Hoppas att vi kan hitta det till Palme med. Jag tror att det avr C. P. som gjorde det. men man kan aldrig så noga veta. Christer verkar väldigt passande på den skyldiga. Men efter att det har disskuterats om eventuell polisinblandning så vet man inte riktigt.

Olof Palme var i alla fall - vad jag har uppfattat det som - en stor man. Olof, R.I.P.

//Fredrik

Dagens Semla med extra allt och lite till

Dagens låt är "Colorblind" med Counting Crows


//Fredrik


Det finns massor med dödsfällor där ute, dolda under snö!!!

De är livsfarliga. Idag har jag vart nära och halka flera gånger. När man trampar på vad som verkar vara vanlig snö, vilket det är.
Men. Den döljer något farligt under sig.
Is.
Blank och hal is.
Det är rena dödsfällan för fan!!! Tänk vad många som får åka till sjukhuset och gipsa för att de bruttit benet så här års. Inte bara för att de har åkt skidor - vilket är en stor bov - men för att de tagit en promenad, eller vart på väg någonstans.
Det bara sker.
De tar ett steg och trampar på ett ställe där dödsfällan lurar.
Vips, ligger man där på marken... och i värsta fall har man ådragit sig en fraktur på ett ben eller en hand som försökte ta emot sig med.

Ta det lugnt nu där ute, blank is är inte nice. Inte nice över huvud taget. One day it will kill us all, I tell you!  All!!! (Mental / paranoid?!)

//Fredrik


Dagens Medborgarplats är årets fest

Dagens låt är "Tack Ska Du Ha" med Magnus Uggla

//Fredrik

Jag fick mitt första oranga kuvert!

Idag kom mitt första oranga kuvert, ni vet pensionsgrejen. Gissa om man blev lite förvånad. Ha. Men jag har ingen ljus pension. 0 kr. haha. Bäst att man skaffar sig ett bra jobb... faktiskt... Så att det står många kronor där sen.

//Fredrik

Firandet på Medborgarplatsen...

Grymt att SVT sände från Medborgarplatsen förut idag. Såg hela grejen. Men du. Vilken glädje spelarna verkligen visade.... Grymt att se. Riktigt coolt. En av de roliogaste och mest - enligt mig - givna sakerna avr ju att våra hockeydamer fick komma upp och fira. Det efterlyste jag faktiskt. Kul även för dem. Svensk hockey blomstrar.

Jag tycker faktiskt att det bvorde vart ett OS-firande. Faktiskt. Dit alla medaljörer borde få komma. I alla fall alla guldmedaljörer. Men jag är nöjd ä'ndå. Jag fick dit Tre Kronor och Dam Kronorna. Det var grymt kul. Såg ni hur Leif "Paggan" Pagrotsky var med. I sin blåa Tre Kronor-matchtröja. Han är faktiskt grym. han ser ut som en lite tomtenisse. Med sitt skägg och allt. Så "Paggan" är cool...

Tack för OS-guldet killar. Och silvret, tjejer...

//Fredrik

Lite tankar om OS - Slutsummering

OS. Olympiska Spelen. Så heter det mästerskapet som nyss har varat i två långa - men långa på ett bra sätt - veckor. Detta har vart Sveriges bästa OS genom tiderna. Detta har vart svenska damers OS. De har regerat. Den mängd sport som jag har konsumerat under detta OS har jag aldrig gjort under något annat mästerskap. Det var kul. OS var kul. Vi fick tillslut 14 medaljer. FJORTON MEDALJER! Det är stort och grymt. Riktigt bra gjort av våra svenska idrottsutövare. Stort grattis till alla ni som hjälpte oss få dessa 14 medaljer. Så väl idrottare som tränare och människor bakom organisationen. Tack. Vi kan konstatera att OS i Turin 2006 kommer kommas ihåg som Sveriges bästa OS genom tiderna. Coolt.

Men vilka vann och i vad?

14/2 guld, sprintstafett, damer
Anna Dahlberg och Lina Andersson tar Sveriges första guld i vinter OS 2006. Detta efter en stark insats av så väl Lina som Anna.

14/2 guld, sprintstafett, herrar
Björn Lind och Thobias Fredriksson. Dessa herrar tog Sveriges andra guld, detta skedde 20 sekunder efter att Lina och Anna dragit hem vårt första. Att Björn Lind är Sveriges bäösta sprineter... eh va fan, världens bästa sprinter är ingen att snacka om.

15/2 brons, störtlopp, damer
Anja Pärson tar här sin första medalj, ett brons. Tackar Anja.

16/2 silver, skidskytte, damer
Anna Carin Olofsson tar hem silvret. Men hade det inte vart för hennes bomskott som gav henne en straffrubnda hade hon vunnit guld. Fast det är bäst att vi inte spekulerar.

18/2 brons, kombination, damer
Anja Pärson
tar här sitt andra brons. men hon är långt ifrån nöjd med sin insats i tävlingen och knäcker en stav över hennes knä. Lite coolt.

19/2 brons, stafett, herrar
Mathias Fredriksson
, Mats Larsson, Johan Olsson och Anders Södergren tar hem Sveriges första medalj i stafett sedan 1988. Ett Brons blev det för killarna. Riktigt bra gjort!

29/2 silver, ishockey, damer
Detta är kanske den häftigaste medaljen. Att Sveriges Dam Kronor tar hem ett silver var otippat. Men kul. Kul som fan. Det avr deras super insats i matchen mot USA som kommer minnas i semifinalen. Att spräcka USA - Kanada final trenden var bra. Synd att de förklorade i finalen med 4-1. Men de visade att Svensk damhockey är under uppsving. See you in 2010 Canada!

22/2 guld, sprint, herrar
Björn Lind kör hem Sveriges tredje guld. Vem är inte glad här? Jag tittade med spänning på då han vann. Och som han vann! Bragdgukdet nästa?!

22/2 brons, sprint, herrar
Thobias Fredriksson tog hem bronset i samma final som Björn Lind tog hem guldet. Grymt med två svenskar på pallen. Grattis Fredriksson!

22/2, guld, slalom, damer
Nu fick Anja Pärsson äntligen hänga den åtråvärda medaljen kring sin hals. Hon var där. Som vinnare. Skönt för Anja.

23/2 guld, curling, damer
Anette
Norberg och hennes lag spelade hem Sveriges femte OS-guld i den här OS turneringen. Riktigt spännande final. Bra jobbat tjejer...

24/2 brons, storslalom, damer
Anna Ottosson
gör ett kanon åk i andra omgången... och kör in ett nytt brons för Sverige. Kul för Anna.

25/2 guld, skidskytte, damer
Anna Carin Olofsson
 tar sin andra medalj - ett guld - i OS på 12,5 km masstart. En spännande tävling, men hon vann överlägset. Grattis...

26/2 guld, ishockey, herrar

3-2 mot Finland blev slutresultatet i tidernas OS-final. Nicklas Lidström, 35, sänkte Finland med ett drömskott i början av den tredje perioden. Otagbart. Hela laget gör en fantastisk insats. Tack Tre Kronor.

---

Slutgiltig OS-medalj status: 14st
Guld: 7st
Silver: 2st
Brons: 5st

---

Några tankar om Sveriges OS:

Bengt-Åke Gustavsson börjar varje mening med "Näää"...
---
Häftigaste medaljen: Damkronornas OS-silver
---
Största medaljen: Tre Kronors guld!
---
De i SVT studion borde få hjälp mjed slipsarna!
---
Kristina Kappelin borde inte få finnas...
---
Peter Forsberg är en hjälte!
---
OS suprisen: Att vi tog så många medaljer!
---
Sveriges OS-kung: Björn Lind
---
Sveriges OS-drottning: Anja Pärsson
---
Sveriges OS-prins: Henrik Lundqvist
---
Sveriges OS-prinsessa: Kim Martin
---
Kungen ser ut som en fågel, i profil. Det är möjligen en skata men det är inte bekräftat. Alltså Carl XIV Gustav, inte Björn Lind...
---
Wikegård skriker mer än någon annan... (Skrikegård!)
---
Staffan Lindeborg är Sveriges bästa kommentator.
---
Curling damernas musikvideo var cool... Men kändes den inte lite krystad?!
---
OS om 4 år kommer inte bli lika bra...
---
Inte OS om två år heller.
---
Skandal: Att inte Dam Kronorna kommer få fira sitt silver på "plattan" i Stockholm, eller åtminstonde med herrarna på Medborgarplatsen
---
Peter Jhide borde byta frisyr... (Även om det inte angår mig...)
---
Anna-Carin Olofsson är Sveriges nya - och förbättrade - Magdalena Forsberg!
---
Sverige är bäst. Okej, kanske inte. Men bland de bästa.
---
Jag har följt så gott som varje gren i årets OS. Sjukligt beteende?!
---
Det är synd om Finland... faktiskt! Men sen om man bryr sig eller ej är ju en annan femma...
---
OS-fiasko: Plattmatchen mot Ryssland!!!
---
Stackare: Mikael Tellqvist. Han fick stå i en match han visste att de skulle förlora.
---
Osportsliga: Läggmatchen mot Slovakien.
---
Genidrag: Läggmatchen mot Slovakien....
---
Skönsångare: Mats Sundin, framför nationalsången... Storslaget. Publiken uppges ha ropat "Dacapo".
---
Knasiga: Låta Göran Pärsson uttala sig i SVT-studion om OS-finalen i hockey för herrar. Det var lite knasigt - knasigt som i kul då så klart...
---
Sista tanke: OS i Turin 2006 är det häftigaste och största inom Svensk sporthistoria. Genom tiderna!

Tack för mig. Hoppas ni har uppskattat OS lika mycket som jag. OS är slut. Lika bra det. Nu kan vi gotta os i våra 14 medaljer...

//Fredrik

Dagens Hockey OS-guldyra bland Tre Kronor

Dagens låt är "That's The Way I Like It" med KC & The Sunshine Band

//Fredrik

Sverige tog hem tidernas OS-final i hockey! Grattis!

Grattis Forsberg, Sundin, Lidström, Lundqvist, Kronwall, Öhlund, Modin, Sedin, Sedin igen, Jönsson, Jönsson igen, ja, grattis alla.... Hela laget ska ha en eloge för vad de har presterat. OS-guld. Det är stort. Mycket stort. Inte minst Bengt-Åke Gustavsson ska ha stor kredd för hur han har lett laget till den här vinsten. Det var förmodligen skönt för "Bengan" att få vinna sin första stora turnering. Hans taktik har vart lysande. Även om jag är lite negativ till läggmatchen, men va fan. Vi har ett OS-guld. Vem trodde det? Förmodligen ingen, men vi hade det alla någonstans in the back of our heads.

Skönt att vi slog finnarna. Det var nästan bättre än guldet... Eller nä... Det var det inte. OS-guldet är stort. Bra insats från killarna gav oss segern. Jag säger bara som Nicklas "Skrikegård" Wikegård sa: "Sverige. Vinnare" någonstans där i Guldyran.... Håller med honom. Det räcker med att säga så. Kort och bra.

//Fredrik

Tidernas OS bjuder på vad som kan bli tidernas OS-final?

Idag, snart, spelas OS.-finalen mellan Sveriges Tre Kronor och Finlands Lejon. Jag tror på Foppa oc co. Vi vinner. Med 3-1. Mål av Foppa, Alfredsson och Zetterberg. Vilken finne som gör mål orkar vi inte bry oss om, vi har ju vunnit en IOS.-final. Eller, vi ska snart vinna en OS-final. Jag giick lite för fort fram där. Ursäkta. Men nu ska vi ta bastumänniskorna!

Heja Sverige!

//Fredrik

Böcker upp till öronen...

I går kväll beställde jag mig en drös med böcker. Från AdLibris Nu väntar jag bara på att de ska komma. Jag ahr nämeligen inte några bra... Jag har beställt följande uppsättning:

"Bruce Springsteen´s America" av Robert Coles, 88 kr
"Jordens smartaste ord" av Fredrik Lindström, 40 kr
"Världens dåligaste språk" av Fredrik Lindström, 43 kr
"Konsten att vara snäll" av Stefan Einhorn, 136 kr
"Vad gör alla superkända människor hela dagarna?" av Fredrik Lindström, 79 kr (CD-bok)
"Jag är en sån som bara vill ligga med dej" av Fredrik Lindström, 169 kr (CD-bok)
"Mikrofonkåt" av Fredrik Strage, 40 kr

Totalt: 595 kr

Hoppas det blir lite rolig läsning och roligt lysnande. Lindström är bra. Nu har han verkligen stärkt sina andelar i min bokhylla....

//Fredrik


Kicki Danielsson ser ju ut som en stor teddybjörn... i ett tält.

Ikväll så var det alltså Melodifestivalen. Från Karlstad (En stad jag gillar väldigt mycket...). Självfallet så kom Färjestad på tal, konstigt vore ju annat. Men kvällen bjöd på ett sunkigt startfält, dock bättre än förra veckans ännu sunkigare startfält. Men compared to last year... oj, oj, oj... då har vi ingen chans. Förra året var tusen gånger bättre än vad som visats i år... Frågan är om vi hittar en artist vi kan skicka ner till Athen? 

Kvällens stora Schlagerdrottning var Kicki Danielsson, en teddybjörn iklädd... ett tält. Ett tält i alla dess färger... Väldigt färgrandt. Det var hon och Magnus "Hårtransplantationer" Carlsson som gick vidare... Jag gissade på Magnus... och på, ja Östen med vad fan det nu är. Ta det inte för allvarligt att jag placerade han högt. Det var en kul grej. De kunde ju behöva lite stöd. Dom och deras förfrågan efter kakor... till kaffet.

De som tog sig till andra chansen var Nicklas Whalgren och Velvet. Som jag, om mitt minne inte sviker mig tippade att gå dit. Även om jag bara trodde att någon av dem skulle gå dit. Men låt oss säga att jag hade ett fel i mitt tidigare tips. Det var Östen med allt och alla som avr felet... Melodifestivalen var ljummen i kväll. Väntar på att den ska hetta till och vi ska få se på lite bra bidrag.

Några tankar om kvällens Melodifestival:

Magnus Carlsson skulle nog - vad jag förmodar enligt han själv - behöva köra en ny transplantation. Ser lite tunnt ut där uppe. Inte för att det gör mig något, men han måste ju upprätthålla sin image. Eller kanske inte... Hur som helst, dit jag vill komma är att jag vill påpeka att Magnus Carlsson transplanterar hår.
---
Lena PH var still virrig. Men bättre än förra gången. Även om jag stör mig något så ofantligt på hennes dialekt
---
Östen med allt och alla som jag kallar dem var lite coola De har redan en skara fans - beståeende av småungar.
---
Kicki var väldigt stilig.. i sitt tält. Tror ni hon hade en fickplunta i det?
---
Att Nicklas Whalgren drog till med ett av sina berömda ansträngda leenden då han var lite trängd kom inte som en överasskning. Att Nicklas har en rätt så svag sångröst är synd, låten skulle kunna bli bra med en annan artist som framför den.
---
The Elephantz. Jag visste inte riktigt hur jag skulle hantera deras bidrag... Vi lämmnar det där.
---
"La chica de la copa" med Pablo Copeda var årets kryddigaste, med extra allt. Fast inte på något bra sätt...
---
Sonya. Tja, kanske skulle låten ha vart lite mindre entonig... eller?
---
Mikrofonstativet var roligare denna veckan. Förra veckan så ville jag som Foppa en gång uttryckt det: "Ge han en riktig smäll". Men denna gången var det kul.
---
Körberg! Vad fan gjorde han ens där? Vi lämmnar det vid den frågan.
---
Vad är det för jävla spektakel de har som pausunderhållning?! Sluta med sådant där. Jag klarar mig. Jävla magnet och TV-apparater och rörelser. Nej tack!
---
Väldigt fin scen...
---
Är det bara jag, eller låter Pekka Heino väldigt besvärad, nästan skitnödig?
---

Det var allt jag hade för denna gången. Med hopp om ett bättre startfält nästa vecka så säger jag adios.

//Fredrik

Ikväll är det Östen med resten som kommer leverera en riktig slagdänga...

Ja, Östen med resten... Deras bidrag ikväll kommer sitta i många huvuden efter kvällens Melodifestivalomgång. "Ge mig en kaka till kaffet" heter deras bidrag. Det är ett jävla drag i låtan kan jag ju säga. Lyssna på den och de andra bidragen ikväll här.

Mitt tips inför kvällens festival:

Till final: Östen med resten och Magnus Carlsson. (Vi vet av tidigare erfarenhet att Magnus går vidare, no matter what. Östen med resten kommer sitta i era huvuden, i era barns huvuden. De kommer vinna ikväll. Sen om den är bra kan ju disuteras.)

Andra chansen: Hit går Kicki Danielsson och, tja, där är det en hård kamp mellan vad jag tror Nicklas Whalgren och Velvet. (Vi får se hur det går. Men Kicki är klar. Sedan så vet jag inte...)

Note: Detta reflekterar inte vad jag tycker att låtarna ska hamna på för platser. Detta är mina tips om hur det Svenska folket kommer rösta...

//Fredrik

Dagens Beatles blir dagens guldfrossa...

Dagens låt är "Let it be" med The Beatles

//Fredrik

Vem är Björn och vem är Benny?

Ja, vem är Björn och vem är Benny? Vet någon det? Man refererar till dem båda som Björn och Benny. Ingen säger bara: - Hej Björn. Eller: - Hej Benny. Alla säger: Hej Björn och Benny. Är detta något som du funderat på? Eller har du kanske funderat på varför man alltid får den låten som man minst gillar, alltså den du stör dig på, på hjärnan? Då är boken "Vem är Björn och vem är Benny? - Och andra intressanta mysterier..." något som du borde läsa. Fredrik Lindström och Hasse Pihl tar båda upp och disskuterar några av livets mysterier i den här boken. Här nedan föjer ett kort utdrag över de enigman som Fredrik och Hasse försöker besvara:

Varför lägger man på luren utan att säga hej då i amerikansk film?

Varför är roliga historier inte roliga?

Varför räknar unga familjer upp även spädbarn och husdjur på sina telefonsvarare?


Varför är danskarna så glada när de inte har något att vara glada för?

Varför är det egentligen så svårt att ljuga?

Vad gör de på vitamininstitutet i Schweiz?

Finns det egentligen parallella universum?


På ett humorisktiskt och bra sätt pratar de och förklarar de flesta mysterierna som vi har i dagens samhälle. De flesta tror nu att detta är som Lindströms tidigare böcker. Men den här är är mer lagd åt det humoristiska hållet än det rent fakta mässiga. De mesta hittar nämligen Fredrik och Hasse på, alltså de ljuger ihop det. Men. Det blir kul. Jag skrattade otroligt mycket när jag läste (Alltså, lyssnade, men läste låter bättre) den här boken. Humorn är fokus i boken. Detta är lite av en besvikelse, faktiskt. Jag hade velat få ut mer av boken, att Hasse och Fredrik skulle gå steget djupare och verkligen förklara mysterierna ingåeende. Men man kan inte få allt.

Boken håller från början till slut. En av de bra - beroeende på hur du ser det - sakerna är att du kan lätt skippa en sida eller två och fortfarande vara med i handlingen. Detta kan givetvis vara en dålig sak, men jag väljer att se det på ett positivt sätt. Att boken inte är så komplex och jobbig att läsa (Återigen, jag lyssnade, men vänder på det så att det blir lättare för er... Det är för övrigt Hasse och Fredrik som läser boken...). Detta är helt enkelt en enkel och läsvärd bok.

Bokens betyg: 3F av 5F
Min kommentar: Rolig, men en besvikelse. Jag ger den inte mer än en trea på grund av att de inte går tillräckligt djupt i sina resonomang. Fast helt klart läsvärd.

Information:

Titel: "Vem är Björn och vem är Benny? - Och andra intressanta mysterier..."
Författare: Fredrik Lindström och Hasse Pihl
Förlag: Albert Bonniers Förlag AB
Antal sidor: 216
Utgiven år: 2005
Kategori: Romaner och noveller.

//Fredrik

Tre Kronor är i OS-final - Vem trodde det? Jo, jag...

Efter dagens match mellan Sverige och Tjekien är Sverige klara för OS-final. Detta efter ett målkalas, totalt 10 mål släpptes förbi respektivelags burväktare. Sverige lyckades - väldigt skickligt - smälla in 7 av dem. Lundqvist fick släppa förbi 3 puckar, sen var det igenspikat.

Sveriges Fredrik (Snyggt namn!) Modin slog in 1-0 efter bara 34 sekunder! Detta avr en kanon öppning. Men efter ca: 2 minuters spel slår Tjeckien till, det är utjämnat och Lundqvist kan bara konstatera att Tjeckien fick in ett skitmål. Sverige kämpade opch visade att de ville till final. Nu kom ett mål kalas som Tjeckien inte njöt av:
2-1, 13:37, Per-Johan "Pebben" Axelsson.
Period 2:
3-1, 01:16, Henrik Sedin.
4-1, 03:54, Christian Bäckman
5-1, 07:54,  Jörgen Jönsson.
Sverige svävar nu på moln, det går bra, de leder.- De är vid det här laget - som de flesta anar - i final. Men Tjeckien ahr inte räknat bort sig själva än. 5-2 och 5-3 kommer inom loppet av 45 sekunder, i mitten av den andra perioden.

Sverige är vid det här laget lite skakat. Men de står på sig, Forsberg och killarna visar att de ska till final. Lundqvist spikar här med igen. Inte ett enda Tjeckiskt mål skulle printas ned i protokollet avr förmodligen avd han tänkte (Okej, kanske inte...). Henrik spelar starkt och mål medvetet. Att killarna känner att de har en stjärnmålvakt bakom sig så vågar de mer. Rättare sagt två mål till. Innan slutet av den andra perioden så slår Daniel Alfredsson in 6-3. Sedan i andra halvan av den tredje perioden är det våran "mean-machine" - som Wikegård uttrycker sig - som destinkt klappar in 7-3. Därmed har Sverige säkrat en OS-final och ytterligare en medalj. Sverige spelade hela matchen kanon. Det märktes inte att de har spelat som höftopererade pensionärer. Det avr ett nytt Sverige. Sedinarna var visserligen fortfarande nere i hörnen (som alltid), men det glör inte någonting. De får vara där. I alla fall nu. När Sverige är i final.

Nu hoppas hela Sverige på en repris av OS i Lillehammer 1994, vem vet, kanske gör "Foppa" en repris på sin historiska straff. Men förhoppningsvis behöver vi inte uppleva straffar. Förhoppningsvis är guldet kirrat redan efter 60 minuterspel. I en final där jag tror vi får möta Finland. Dags att ladda för ett derby mot "Finnarna", ett derby som kommer bli hett.

5F får Tre Kronor i betyg.

//Fredrik

Dagens Penny är dagens semifinal

Dagens låt är "Penny Lane" med The Beatles

//Fredrik

"100 Höjdare: Sveriges Roliagste Ögonblick Genom Tiderna"

Två killar skriver 2003 en succébok om hur det var att växa upp i DDR Sverige. Samma herrar fick 2004 för sig att skriva en ny. Denna gången listar de i boken Sveriges 100 roligaste ögonblick. Samma ögonblcik som de har visat i deras TV program "100 Höjdare" på Kanal 5. De har väldigt enkelt valt att kalla boken för "100 Höjdare: Sveriges Roliagste Ögonblick Genom Tiderna". Herrarna som ligger bakom detta är självfallet Fredrik Wingsson och Filip Hammar, humorduon som möttes på Aftonbaldet för ca 10 år sedan och har sedan dess vart oskiljaktliga. Herrarnas förra bok var som sagt en braksuccé. Inga förändringar här, även "100 Höjdrae" är en succé.

Boken listar alltså Sveriges 100 roligaste ögonblick genom tiderna. Till varje plats finns det en tillhörande text, där de berättar och resonerar kring ögonblicket. Att killarna har gjort denna humorristiska bok med stort engagemang märks. Den researche som ligger bakom boken lyser igenom, de har verkligen lagt ner tid. Dessutom låter grabbarna de olycksaliga själarna som ufförde höjdaren komma till tals. Somliga vill, andra inte.

Deras lista bjuder på storslagna ögonblick. Allt från hur Lill Babs framställs som ett luder i "Här är ditt liv" med Lasse Holmqvist år 1983, till hur kungen gör det ödesstigra misstaget att slänga ur sig: "Kära Örebroare", när han ska adressera folkmassan i Arboga, inte i Örebro, utan som sagt i Arboga. Dessa ligger på plats 81 respektive 11. Killarna får med deras lysande sätt att förklara och uttrycka sig i ord boken att bli så väl läsvärd som skickligt skriven.

Som ni kanske förstår, lockar boken till många skratt och i vissa fall minnen. Att man inte kan slita sig från boken är absolut ingen konstig företeelse, man vill inte sluta läsa. Som läsare vill man fortsätta, veta vad som är nästa höjdare, hur de beskriver den och hur de resonerar kring den. Filip och Fredrik lyckas få läsaren att bli intresserade i händelserna. De är inte rädda för att uttrycka sig i boken, det är inget som gömms eller läggs åt sidan, allt kommer fram. !00 Höjdare är helt enkelt en höjdarbok!

Bokens betyg: 4F av 5F
Min kommentar: Roliga, skön och framförallt bra skriven bok som lockar dig till massor av skratt. Rekommenderas starkt.

Information:

Titel: "100 Höjdare: Sveriges Roliagste Ögonblick Genom Tiderna"
Författare: Fredrik Wikngsson och Filip Hammar
Förlag: Albert Bonniers Förlag AB
Antal sidor: 359
Utgiven år: 2004
Kategori: Humor

//Fredrik

En nattkonsert med The Boss...

Hittade en väldigt fin sida där de har klipp på Bruce Springsteen låtar. Alltså när han uppträder så det är video klipp. Jag tänkte därför komponera ihop en liten nattkonsert - som givetvis även kan ses på dagen - till alla er som läser min blogg. Konserten är gjord efter de medel som fanns. Jag fick sålla en del. Men kom fram till det här resultatet. Lyssna och njut...

Då kör vi!

Vi inleder med låten The Rising och det är en väldigt känd person pressenterar allt...

Dags att håla tempot på en bra nivå... Så nu kommer Tougher Than the Rest...

Dags för den OScarbelönade låten Streets of Philadelphia (Är lite seg att ladda, men värd varenda sekund!)

Att vara född i USA, det är inte det lättaste. Här kommer Born in the USA.

Här kommer en av hans vackraste låtar, The River. Njut...
 (Ta detta klippet för vad det är!)

Springsteen påverkar många människor. Här är en av dem. Dags för en duett. Thunder Road.

Den här är riktigt bra. Den handlar om en man som blev skjuten med 41 skott av massor med poliser. Mannen som blev skjuten var obeväpnad. Här visar Springsteen på hur det finns övervåld inom poliskåren i USA. Den är riktigt vacker... Det är American Skin. 
Det är även denna som avslutar den här nattliga konserten.

Ha det bra and may The Boss be with you...

//Fredrik

Bra tjejer! Nytt guld för Sverige!

Bra jobbat tjejer. Curling-damerna tog idag Sveriges femte guld i årets Olympiska spel. Riktigt nice. Grattis.
Sverige dominerar i curling. På så väl herr- som damsidan. Även om herrarna inte lyckades i år. Men damerna gjorde som sagt en prestige match. Det känns som att curlingen som såport har ökat i värde hos det Svenska folket.
Det är bra. Även väldigt kul.

OS-medalj status: 11st
Guld: 5st
Silver: 2st
Brons: 4st

//Fredrik

Dagens Lindström med extra allt!

Dagens låt är "I´m a Train" med Albert Hammond

//Fredrik

En liten gott och blandat mix av musik - Detta lyssnar jag på...

Musik. En vädligt viktig del i ens liv. Den gör en lugn, glad, ledsen och ibland arg. Även om det sist nämnda inte är något som jag upplevt.
Hur som helst. Musik är bra.
Det finns massor med musik.
Men.
Här kommer några låtar som jag starkt rekommenderar. Dessa har alla en plats i min totalt egenmixade (?) playlist. Alltså en gott och blandat mix av musik. Det är bara att ni tar för er. It´s on the house som jag - förmodligen inte - brukar säga.

Fredrik´s Playlist:

"Human Afterall"
med Morrissey
"Joanna" med Moneybrother
"They are Building Walls Around Us" med Moneybrother
"En solig väg till dig" med Håkan Hellström
"Beautiful World" med Colin Hay
"Mr. Jones" med Counting Crows
"Time of your life (Good Riddance)" med Green Day
"Hurricane" med Bob Dylan
"
Stuck in Middle with You" med Bob Dylan
"Streets of Philadelphia" med Bruce Springsteen
"Fields of Gold" med Sting
"Bitter Sweet Symphony" med The Verve
"American Girl" med Tom Petty
"All You Need Is Love" med The Beatles
"Mad World" med Gary Jules
"I´m a Train" med Albert Hammond
"Cought by the River" med The Doves
"Imagine" med John Lennon

Den läsare som bestitter "hawkeyes" kan snabbt skåda att det inte finns en enda kvinna med på listan. Förlåt. Jag vet att det ska vara ett jämnställt samhälle.
Men.

Jag tycker inte att det finns någon kvinna som är bra just nu. Kanske kommer det en sen. Nu är det dessa låtar som jag "diggar" (Jäklar vad töntigt det där lät).
Samme läsare kan även skåda att det bara finns två artister som har två av sina låtar på listan.
Jag kan klargöra att detta betyde inte att jag nödvändigtvis gillar dessa bättre.
Men.
De har helt klart gjort bra låtar. Eftersom att de finns på listan.
Kommentera in era åsikter nu, vare sig du är en "hawkeye"-läsare eller regular-läsare....

//Fredrik

Ronnie, du har gjort det igen! Men att jag skulle bli mordhotad av Alexander Bard? Nä!

Kvällstidningskrönikören Ronnie Sandahl på Aftonbladet skriver idag en av de bästa krönikorna jag läst på länge. Riktigt roligt skriven krönika. As usual..
Att han är Sveriges nästa Virtanen och/eller Skugge är det ingen tvekan om. Han lyckas få de flesta - i alla fall mig - att skratta. Många gånger.
Han är rolig.
Den där Ronnie. Han på Aftonbladets Stockholmsversion.
Läs hans krönika om modhotandet och Elit´s mejlingslista
här. Njut av den...
En lista som för övrigt har medlemmar som Fredrik Virtanen, Filip Hammar, Fredrik Wikingsson och tomten - Alexander Bard.
Det är Bard iförd shorts och en lustig mustasch som styr mejlöinglistan med järnhand. En man som styr något med järnhand och har en lustig - och väldigt ful - mustasch låter bekant. Men det bäst att vi inte spekulerar för mycket i den frågan.
Då.  
Kan det vara jag som är nästa man att mordhotas av - den som de flesta tror mordhotade kvällstidningskrönikören - "Tomten" Men detta är bara spekulationer och indicier. Förmodligen så stämmer inte detta. Stämmer säker inte alls. Jag kanske gick för långt nu... Förlåt Alexander...
Fast man kan ju aldrig så noga veta...

//Fredrik

Bilder från Österrike

Här kommer lite bilder från min skidresa i Österrike. Kanske lite snet men va fan, ta det för vad det är. Tyvärr så har jag inte så många bra bilder att visa. Mer kommer inom kort - alltså när jag fått en CD-skiva med bilder från de jag åkte med...
Bild 1: En "Ägglift" i dåligt väder. Det där var i slutet på veckan.
Bild 2: Väldigt fin utsikt över alperna.
Bild 3: Sitliftshuset. Ca: 2000 meters höjd befinner vi oss på här. Kanske lite mer.
Bild 4: Där ser ni hurmäktiga alperna är!
Bild 5: Okej, känns lite krystad. Men det är en bild på en bergstopp.
Bild 6: Utsikten från vår balkong. Väldigt fin.

//Fredrik


Tre Kronor spelar bra, men inte tillräckligt...

Tre Kronor tog hem matchen mot Schweiz.
Med 6-2.
Bra spel från hela laget. Det var skillnad mot gårdagens match mot Slovakien. Mycket stor skillnad.
Hela laget spelade med glädje och gick in i duellerna, men inte för fult. Detta säger jag med tanke på att det tog 56 minuter innan Sverige fick sin första utvisning.
Men.
Det var Holmström som drog på sig en två minutare i slutet av den tredje perioden. Vad gör det? Sverige vann och är i Semifinal. Ör de värda det? Kanske. Det beror på om man ser läggmatchen - ja det var en läggmatch - mot Slovakien som en smart grej eller som en dum grej.
Jag hoppas på OS-guld.
Men.
Då måste spelet bli bättre och framför allt snababre. Lundqvist var stabil i målet. Släppte bara två relativt svåra puckar förbi sig.

4F (Fredrik:ar) till hela laget.

//Fredrik

Bra Anja! Du kan faktiskt ta ett till guld!

Anja tog idag guld i slalom. Hon har chansen på ett till. Hon kan vara hel nöjd med sin OS-insats. Två brons och ett guld på fyra möjliga medaljchanser hittils. Mycket imponerande. Med hopp om ett till guld önskar jag Anja lycka till och säger grattis.

OS-medalj status: 10st
Guld: 4st
Silver: 2st
Brons: 4st

//Fredrik

Dagens Land of the free

Dagens låt är "American Girl" av Tom Petty

//Fredrik

Björn Lind, du är number 1!

Grattis Björn, till ditt andra OS-guld i ett och samma OS: Fredriksson ska även ah en eloge för sin insats och han knep bronset.
Men Lind.
Björn Lind. Bra gjort.
Han är Sveriges och världens bästa sprinter just nu. No question about it! Han är hel överlägsen alla andra sprinters. Björn har koll ända från början till slut.
Starkt.
Mycket starkt!

OS-medalj status: 9st
Guld: 3st
Silver: 2st
Brons: 4st

//Fredrik

Arsenal imponerade och dominerade mot Real madrid

Arsenal slog ikväll Real madrid med 1-0 nere i Madrid. Arsenal är där med det första engelska laget att slå Real Madrid på deras hemmaplan. Real som visade upp ett svagt och sorgligt spel. Ingen känmparanda över huvud taget. Men det hade i alla fall Arsenal.

De nederlagstippade Londolaget som kom till matchen med ett gäng förluster i bagaget spelade som om deras bagage var tomt på förluster och fyllt med vilja och kämparglöd. De spelade sitt spel och imponerade stort. Ljungberg och Henry visade att de är Arsenals stora. Även de yngre och mer orutinerade spelade stort.

Arsenal visade upp deras tidigare patenterade Arsenalspel.- Snabbt och smidigt. De hittade stora ytor i Real Madrids sårbara försvar där ingen imponerade. Den enda i Reals "stjärnaöversvämmade" lag som spelade bra var David Beckham. Han var den enda som ville något och kämpade sort, men det är svårt. Mycket svårt. Ingen hjälp fick han. Att en sådan köttbulle som Ronaldo ens får spela är ett enigma. Hans "lovehandels" är stora som sälar och den killen borde verkligen se till att stoppa i sig mindre pizza och mer sallad.

I det stora hela är Arsenal värd vinsten. Trots en del farliga kvitteringsförsök från Real Madrid så höll The Gunners undan och tog hem segern. en för Arsenals del mycket viktig seger. Champions League är det sista som Londonklubben kan vinna i år. Arsenal ångar i alla fall på men Real Madrid är lika pigga som ett gäng pensionärer i koma. Något måste ske. Annars så kan Real vänta sig ytterligare en sässong utan en titel.

//Fredrik

Säg att det var en läggmatch?!!

Oj, oj, oj...
Inte bra. Inte bra alls.
Vad f*n vad det där?! Det var inte hockey som jag såg presteras från Sveriges sida. I alla fall inte bra hockey. Utan riktigt dålig hockey, om vi nu ens kan säga att det var hockey...
Jag hoppas för Sveriges skull att det var en läggmatch. Om inte. Då är Sverige inte en guldkandidat. Det dåliga och pinsamma spelet som de visade upp ikväll var ju bedrövligt. De skämmer ju ut Sverige som hockeynation.
Det är synd att ett lag med sådant bra spelarmaterial inte kan få ihop ett par passar mellan varandra. Ingen fart på spelet alls! Det avr ett gäng stela pensionärer på isen. Sätt fart för f*n. Snabbare spel och bättre passnignar. Spela tillsammans.
Var detta en ren läggmatch så tror jag att vi har chans på guld. Om vi nu ens är värda det. Men var det inte en läggmatch så kan de packa väskorna och åka hem. 3-0 till Slovakien. Det kunde vart mer. Mycket mer. Tack Tellqvist. Du var den enda som inte gav upp.

//Fredrik

Promenad idag!

Idag var jag ute och gick i ca: 45 minuter. Riktigt skönt.
Som vanligt så spelade Mr Springsteen i mina öron. Nice.
Det är bra att röra poå sig lite. Även om hela förra veckan bara bestod av rörelse... (Tänker då på skidåkningen)Bild 1: Tja. Det är lite träd och snö... och en sten längre fram...
Bild 2: Väldigt fint. Kanske. Det är i alla fall ett träd på en öppen yta täckt av snö.

//Fredrik

Dagens Mänskligaste

Dagens låt är "Human Afterall" med Morrissey

//Fredrik

Fy fan vilken dum fråga!!! Riktigt dum!!!

"Ska Sverige lägga sig mot Slovakien?", lyder den korrkade och totalt onödiga frågan.
Jag blir irriterad.
Nej! Svaret är NEJ! Hur svårt kan det vara. Varför ens ställa en sådan fråga?!
SVT och hela jävla media-drevet ställer den frågan. Sluta ställan den! Sverige ska inte lägga sig. Det spelar ingen roll om Sverige får en "lästtare" motståndare i kvartsfinalen om de lägger sig mot Slovakien. Ingen som helst roll! In the end måste Sverige ändå slå de svåra lagen. Hur svårt kan det vara att förstå det?!
Det spelar ingen roll om det sker i kvartsfinalen eller i finalen. Ska Sverige vara värda ett OS-guld, ska de se till att de kan slå samtliga lag i OS:
Dummheter är vad det är.
Sverige ska ska gå ut med inställningen att slå Slovakien. Inget annat. I så fall blir jag besviken. Visst är det taktiskt smart och genererar en större medaljchansen om man får möta ett "enklare" lag i kvartsfinalen. Men är man värd medaljen då? Kanske. Men inte helt. Eftersom att man vet att man kanske inte skulle ha tagit sig hit om man hade spelat sportsligt. Det är ändå det som OS och sporter i allmänhet handlar om. Sportslighet.
Tre Kronor ska fan visa vad de går för. Ut och slå Slovakien. Slå alla lag. Slå fan och hans moster! Ni kan det. Ni behöver inte lägga er i en match för att få en "enklare" väg till finalen.
Sluta upp med dummhetrerna och spela hockey!
Spela för Sverige. Spela för guld! Inte bara en medalj. Spela för GULD! Då ska ni fan spela seriöst mot alla lag!

//Fredrik

Fan vad bra ni är tjejer!!! Silver, fy fan vad bra!!!

Nu är jag uppe i glädje yra!
Sverige har tagit ett till OS-silver..Silver!!!
Fy fan vad bra ni är tjejer. Ni gör en strålande match. Hela laget.
Martin!
Asserholt!
Rooth!
Röndqvist!
Alla!!!
Hela laget spelar över förväntan. Guld var ett svårt mål. men jag vill påstå att om fyra år. Alltså nästa OS. Då kommer Sverige vara med ännu mer i striden om guld. Kanske till och med ta det!
Men nu.
Nu ska vi fira att vi har fått ett välförtjänt och väldigt - enligt mig-. högt värderat silver.
Detta är alltså historiskt!!! Tidigare så har det bara vart USA och Kanda i samtliga finaler! Aldrig något annat lag. Det är Sverige som bryter den trenden.
Sverige är bra.
Sverige är på gång.
Att få till 4-1 mot Kanda. Det är bra. Det är stort. Det är väldigt fint gjort. Sverige avr med i matchen, stundtals riktigt bra. I slutet av tredje så togm Sverige - enligt mig - över och dominerade lite. Sverige hade minst 3 stora chanser att reducera på. Det var helt enkelt en bra och riktigt grymt genomförd OS-final av våra Damkronor!
5F (Fredrik:ar) till hela laget!
Grattis till ett välförtjänt OS-silver tjejer.

//Fredrik

Dåligt OS av Anja? Inte alls. Hon åkte efter vad hon klarade. Vi ska vara nöjda.

Anja.
Anja Pärsson.
Det blev två brons för Anja.
Två!
De flesta trodde på två.
Men inte brons. Vi trodde på guld. Minst två guld.
Anja var ju vårat stora guldhopp. Vart tog gulden vägen?!
Redan innan OS så insåg jag att Anja inte skulle palla trycket. Hon har inte haft någon bra säsong innan OS. Många uråkningar och halvtaskiga placeringar.
Vi satte ribban lite för högt när vi – eller rättare sagt media - talade om Anja Pärsson. Ca: två valörer för högt. Jag tycker att vi ska vara nöjda med brons.
Två brons!!!
Jag är helnöjd. Jag hade inte förväntat mig mer än brons. Enligt mig har vårt största guldhopp alltid vart curling damerna. Där har vi förmodligen ett guld. Anja ska vara nöjd med brons. Att Anja skulle ta guld känns orimligt. Otroligt orimligt.
Att Anja skulle ta medalj trodde jag. Jag trodde på bron kanske silver. Guld kom aldrig på tal från min sida. Titta så rätt jag fick. Men ingen lyssnade. Alla sa bara: ”Anja tar guld i alla grenarna”.
Men det trodde ju inte jag. Jag trodde som det gick. Genom att verkligen se till hur Anjas form har vart. Jag fick alltså rätt. Som många gånger tidigare.
Ja. Ni märker nu att jag verkligen anstränger mig för att framhäva att jag hade rätt och de flesta andra fel. Men nästa gång kanske ni lyssnar på mig lite mer. Ni vet vilka ni är. Ha.
Men det är inte över än. Hon kan vinna mer...
//Fredrik


Dagens Schlagerdrottning

Dagens låt är "När Löven Faller" med Carola

//Fredrik

OS - Det är som en drog... Droga dig med OS!

Just nu så har förmodligen SVT största delen av Sveriges alla sportintresserade TV-tittare. Jag är sportintresserad, men väldigt begränsat till speciella sporter. Men så här i OS så blir det som en drog, nu tittar jag på typ alla sporter. Just nu: Isdans... Strange. Jag skulle förmodligen inte titta på det om det inte vore för OS. Inget ont om isdans. Men. Jag tycker inte att det är så intressant. Men still. Rätt coolt att de kan utföra sådana där rörelser på is. Till musik. Synkroniserade till varandra! Kredd till alla isdansare...

Men en av dagens höjdpunkter är ju Anja som ska ta revanch och förhoppningsvis ta en bättre valör än brons på medaljen. Den stora höjdpunkten idag är trots allt kvällens final i ishockey mellan våra framgångsrika Damkronor (Väldigt töntigt namn!) och det sora starka Kanada... Hur som helst, under OS tid så går alla sporter ner. Det är som en drog. Hela OS är en drog!

//Fredrik

Men Skugge, varför har du inte alltid vart så här smart och bra?!

Linda skugge har under senaste tiden (Kanske ett par, tre månader) växt i mina ögon. Innan tycker jag mest att hennes krönikor och åsikter reflekterat hennes bitterhet på onödiga saker. Som sagt, under den senaste tiden har Linda vart hur bra och smart som helst i sina krönikor. Jag har börjat följa hennes krönikor mer intensivt och tycker att hon har väldigt mycket bra att säga. Nästan alla de sneaste har haft ett relevant och bra innehåll. Jag tycker att Linda Skugge just nu är en av de smartaste och mest insiktsfulla människorna vi har i Sveriges mediala värld. Så läs Lindas krönikor i Expressen. De är väldigt bra. Jag uppskattaer dem verkligen och jag håler med henne i nästan vartenda ord.

//Fredrik

Dagens OS-medalj glädje!

Dagens låt är "Round Here" med Counting Crows

//Fredrik

Dagens Hemkomst

Dagens låt är "Känn ingen sorg för mig Göteborg" med Håkan Hellström

//Fredrik

Back från Österrike!!!

Efter en vecka med skidåkning är man slut. Jag lovar det! Jag känner det i hela kroppen. Det suger så där otäckt gott i benen. Man har ju även fått lite rygg problem efter bussresan hem (och dit för den delen!). Men jag är glad, lycklig, nöjd, slutkörd och solbrännd (i ansiktet då...). Det ahr helt enkelt vart en av de bästa veckorna i mitt liv. Alperna är en upplevelse som alla borde få uppleva. Att åka skidor på en glaciär, att ha bergen och den underbara naturen runt omkring sig., Helt sjukt vackert...Allt blir även hundra gånger bättre med skönt resesällskap och helt underbart boeende och väder. Men nu är det skönt att vara hemma.... Skönt att komma hem till sin egen säng.

Tack alla ni som skrivit hälsningar till mig. Jag tackar och bockar. Ni vet själva vilka ni är. Jag ska försöka svara er så fort som möjligt. Tack igen.

Ett tips: Åk skider i Alperna!!!


Jag är i Österrike!!!

Hej.

Nu när ni läser detta så är jag på väg eller redan är i Österrike på skidsemester. Bussen går imorgon - fredagen den 10:e - klockan 07:30. Tyvärr så kommer bloggen ta en paus under den här tiden. Vilket kommer ske ända fram till nästa lördag. Alltså inte den 11 utan den 18:e. Detta beror på att jag med största sannolikhet inte kommer ha Internetuppkoppling. Kanske en risig modemlina som jag kommer kunna kolla av mina mejl med. På sin höjd! (Vad är detta?! Det låter som om jag ska till ett U-land!)  Vi får se, kanske får jag tag på en dator med Internet, då lovar jag att göra ett inlägg...Under tiden får ni hålla till godo med följande:

Läsa mina tidigare krönikor.

Mina tidiager låtar (eftersom att jag inte kommer kunna presentera "Dagens låt" under veckan.

Surfa runt lite fritt på bloggen.

Samt kommentera en hälsning här!!!

Hoppas ni fortsätter att följa min blogg trots att jag tar en veckas uppehåll. Som sagt. Jag är back lördagen den 18:e. Så kommer ni bjudas på allt möjligt som jag vart med om under resan...

Ha det freaking sweet och dandy nu allihoppa! Det ska jag i alla fall ha...

//Fredrik

Resfeber!!!

Nu sätter den in. Imorgon bär det av. Klockan 08:00. Till Österrike. Ska bli kul, men väldigt jobbigt. Jag syftar då på den 35-36 timmar  långa gussresan ner.
Nu har resfebern satt in. Mina nerver börjar ge ifrån sig någo form av markerinb att de är oroliga.
Jag är orollig.
Som fan.
Men jag ser fram emot lite över en vecka med skidåkning! Ingen snowboard, inga snowblades bara vanliga slalomskidor.
Förvisso ett par relativit nya och jäkligt bra sådana. men jag är nöjd. Jag behöver inte ge mig på en planka eller två små skidor. Jag kör the real deal.
Slalom is the shit just nu!
Hmm.. har jag packat allt?! Har jag all utrustning?! Har jag passet?! Bäst att gå igenom allt igen. Även om jag redan gjort det minst 10 gånger.
Resfeber är jobbig. Brukar inte ha det,
Men nu är det different.
Nu ska jag ju till Öserrike, till Alperna!

//Fredrik

Dagens Gotlänning

Dagens låt är "Mad World" med Gary Jules

//Fredrik

TV - Blir lite mycket kanske...

Nu är TV:n het.
Det går bra serier nästan varje dag. Detta är inte bra. Man rör sig ju för lite då.
Inte bra.
Inte bra alls.
Men still skönt och kul.
Måndag, tisdag och nu onsdagskvällarna ahr gått till TV.
Nu: Malmvägen.
Sen: The OC.
Senare: Invasion
Ska bli kul. Men det är ju så synd att allt bra går samtidigt på olika kanaler. Som Prison Break och CSI. Blir lite sur på det. Men jag väljer CSI. Jag har tyvärr inte satt in mig i Prison Break allt för mycket.
Som sagt.
Nu är TV:n het. Det är både bra och dåligt. Nästan så att det blir inflation på bra serier. Sedan så kommer en period efter detta utan något bra alls. Det är lite synd.
Men det är så mediet fungerar. Mediet TV.

//Fredrik

Dagens Mobilsvar

Dagens låt är "Caught by the river" med Doves

//Fredrik

En krönika om bussmänniskor av en bussmänniska!

 Bussmänniskor.
 Alla dessa människor som faktiskt utsätter sig för att åka buss. Alla vet att ingen trivs på en buss. Bussresan är bara en sak som man sitter av.
 Bussen är jobbig. Bara en massa människor som irriterar oss - dig och mig, vi som åker buss - på ett eller annat sätt.
 Snoriga ungar som oftast inte sitter still. Högstadieelever som sitter på det innersta sätet men har fötterna på det yttersta. Pensionärer som sitter på det yttersta och har ett tomt - samt oanvänt - säte innanför sig eftersom att de blockerar det med sig själva och vägrar att flytta på sig.
 Sen har vi de som är vuxna.
 De som inte kan eller vill skaffa sig ett körkort eller bil. Även de som en gång haft ett körkort och skrattat åt alla bussresenärer, men dessvärre kört ”lite” för fort så att det snabbt blev indraget av farbror polisen. Och nu åker buss själva.
 De vuxna.
 De sitter så klart innerst.
 Men.
 De lägger deras väska/ryggsäck ytterst. De väntar ända tills det absolut måste ta bort den för att ge plats åt en ny tillkommen resenär.
 De är ju vuxna, tillslut måste akta på sig.
 Även om de önskar att ingen ska sätta sig bredvid dem och att de är en pensionär, högstadieelev eller snorig unge som ingen kan eller vill sitta vid.
 Dessa är typiska bussmänniskor.
 Jag är en av dem.
 Jag räknar mig till den vuxna skaran.
 Så är jag på bussen. Jag sitter där och väntar med att akta min väska tills det absolut behövs. 
 Människor vill sitta själva. Slippa en - förmodligen trevlig - främling som vi tror ska lukta illa, smitta oss med förkylning eller vara allmänt besvärlig.
 Det syns.
 När en buss fylls på. Då fylls varje sätes par med en människa. När alla två sitssäten har en person som ockuperat dem, då fylls de på med en till. Det är då som alla människor tar till sina metoder, medvetna om dem eller inte.        
 Alla vill att människan som nyss klev på inte ska sätta sig bredvid just dem. Det ligger i en bussmänniskas natur att tänka så. Det är jobbigt att sitta innerst. En främling som blockerar vägen.
 Somliga har med sig böcker eller lyssnar på musik för att kunna filtrera bort allt runt omkring sig själv.
 Det är smart. Det gör ibland jag.
 Men det är ändå jobbigt att ha en på sin yttersida.
 Alla vet att det blir extra jobbigt att gå av då. Om en annan människa sätter sig ytterst, vet man att man måste markera att man ska av. Annars så kanske inte den som sitter ytters reser på sig. Självklart hoppas man att de ska gå av före en själv.
 Då slipper man det jobbiga.
 Markeringsgrejen.
 Oftast hjälper det att trycka på stopp knappen. Om inte en annan ”jävel” har vart före en och pillat på den röda knappen.
 Då börjar man markera med att ta på sig handskar eller kanske lyfta på väskan. Detta fungerar oftast.
Men jag berättade om bok läsare och MP3-lyssnarna. De är extra jobbiga. För det är en stor chans att de inte märker ens försök att markera sin avstigning.
 Då måste man, som alla vill undvika, be dem att akta sig. Detta är bra med bok läsare. De märker på en gång och aktar sig. Men MP3-lyssnare måste man peta på och göra dem uppmärksamma.
 Detta är jobbigt.
 Men det är en bussmänniskas vardag.
 Detta är vad en bussmänniska har i huvudet under sin bussfärd. Nästan varje..
 Sen ska bara tillägga att allt som ny nyss har läst bara är tankar och indicier. Behöver inte alls stämma. Men någon sanning ligger de nog bakom allt. Det skulle jag i alla fall tro.
 Det är upp till er om ni vill tro på det eller ej.
 Ni som åker buss.
 Även ni som kör bil och skrattar åt oss som måste uthärda bussens alla
jobbiga saker.
 Försening.
 Platsbrist.
 Eller andra…
 … bussmänniskor.
 Men in the end, you got to love them... in one way or an other så att säga...

//Fredrik 

Major TV-kväll! kanal 5 och en skvätt TV 8!

Ikväll så är det TV:n som gäller. Hela kvällen är uppbokad. Följande program kommer jag att se i kvällens TV-maraton

  • Gilmore Girls, Kanal 5, 20:00 (Urbra program. Måste se!)
  • Desperate Housewifes, Kanal 5, 21:00 (Även detta är svinbra. Riktigt bra drama!)
  • Joey, Kanal 5, 22:00 (Vänner var bäst, Joey är bra. En spinn-off som duger helt enkelt...)
  • Studio Virtanen - Med Fredrik Virtanen, TV 8, 22:30 (Så skön. Borde sändas på en bättre kanal. Det är Virre värd)
  • The Office, Kanal 5, 22:55 (Haha, subtil humor när den är som bäst! The Office äger!)
Så tja, jag ahr min TV-kväll klar. Nu kan det inte bli bättre. Faktiskt. Nu: Jeopardy med Adam Alsing!!!

//FredrikVeckans Nyheter på Kanal 5 var otroligt bra!

Igår hade "Veckans Nyheter" premiär på Kanal 5. Det är Henrik Schyffert som leder humorprogramet och han gör det bra. Jag tycker att hans skämt var roliga och väldigt smarta. HAHA... Jag gillade den där "muppen" bäst. Tummen upp för "Veckans Nyheter" på Kanal 5 måndagar klockan 22:00.

//Fredrik


Dagens Moviebox

Dagens låt är "Camera One" med Josh Joplin

//Fredrik

Över 30 000!!!

Jag tackar alla er som tillsammans har bidragit till de 30 000 sidvisningarna som min blogg har haft. Jag hoppas och tror att den här siffran kommer öka. Vilket den redan gör. Kul att det har vart ett sådant stort intresse. Sedan så är ni nästan 14 000 unika besökare, men då gör jag kanske en grov avrundning uppåt. Men i alla fall. Jag är helnöjd och hoppas på fler.

Tack.

//Fredrik

Kommentar trassel

Fan. Mina kommentarer är borta. Inte alla. Men de som har gjorts sedan mitt "Vad fan äter jag?" inlägg.... Fan. Jävla krångel. Tur är ju att jag har svarat på alla de där. men i alla fall. Jag ahr ju sparat alla mina kommentarer since day one. Vet ej hur de förvann... Men så kan det vara.

Fan.

//Fredrik

Dagens Snömodd

Dagens låt är "Jag Hatar Att Jag Älskar Dig Och Jag Älskar Dig Så Mycket Att Jag Hatar Mig" med Håkan Hellström

//Fredrik

Min dag... Snö = problem?

 Det snöar.
 Jag älskar snö.
 Inte alltid.
 Idag älskar jag inte snö. Den är jobbig och ivägen.
 Var och tränade idag. Körde huvudsakligen kondition. Kände att jag behövde öva upp den. Men the same goes for musklerna. Fast idag blev det kondition.
 Jag valde att använda gymmets löparband, motionscyklar och roddmaskiner. Men. Det var kö till alla grejerna. Så det drog ut på tiden och man han varva ner mellan passen. Inte bra.
 Sen när jag duschat, klätt på mig och var på väg ut och hem, har snön börjat falla igen. Fan. 
 Mitt hår är still wet. Jag har ingen mössa. Fan.
 Jag kommer bli förkyld. Det vet jag.
 På vägen till bussen så fullkomligt täcktes jag av snö. Sedan lite till eftersom att jag fick vänta extra länge på den - alltid - försenade bussen. Busslinje 11 mot Hovsta.
 Aldrig i tid.
 Bussfärden var jobbig. Alla var snöiga och blöta. Jag fick ingen sittplats heller. Bussen var full.
 Nästan.
 Det satt en jobbig tant som inte kunde flytta in. Så där innanför henne så fanns det ett ledigt säte. Där satt ingen. Men tanten satt ivägen. Jag orkade inte be henne flytta på sig. Så jag stod hela resan hem. 
 Vägen hem låg snötäckt. Ingen plog har plogat än. Fan. Jag måste pulsa genom snön. Biverkning: Man blir blöt om jeansen. Precis där nere kring vristen. Men jag tog mig hem. Tillslut.
 Känner redan av en pre:förkylning. Men jag måste tränga undan den. Den ska inte få komma. Jag ska vara frisk. Jag MÅSTE vara frisk.
 På fredag åker jag buss till Österrike. Då kan man inte vara sjuk.
 Om jag bara hade haft en mössa. Vad varmt och skönt det hade vart.
 En mössa.
 Jag har en mössa. En ny. Den ligger i en Stadium-påse. Dumt av mig att inte använda mössan. Inte trodde jag att jag skulle behöva gå ut mitt i en snöstorm. Med nyduschat hår.
 Eller kanske. Jag tror nog att jag imorse hade en svag tankeverksamhet kring det här dilemmat. Jag valde väl att avbryta den så att jag kunde se klart på nyheterna.
 Ska aldrig mer lämna min mössa hemma. För det är kallt utan mössa. Speciellt med blött hår.
 Alltså.
 Snö. 
 "Jag Hatar Att Jag Älskar Dig Och Jag Älskar Dig Så Mycket Att Jag Hatar Mig"
 Håkan.
 Bra beskrivning av min "relation" till snö...

//Fredrik


I Österrike ska Fredrik Wikingsson, Filip Hammar och Henning Mankell roa mig...

Idag köpte jag mig ett par böcker. Det var nice. Jag läste klart Fans av Fredrik Strage här i veckan. Pillade även ihop en recenssion på den. Men nu ska jag tjonga ner mig i 100 Höjdare av Fredrik och Filip, sen Djupet av Henning Mankell. Hoppas de blir bra. Det kan vara bra med en bok eller två jag ska sitta 36 timmar i en buss. Fan vad jobbigt. Men destinationen är riktigt dandy. 36 timmar i en buss kan jag gärna stå ut med när belöningen blir en vecka av skidåkning i alperna. Österike here I come. Jag, Fredrik, Filip och Mankell. Kanske inte alla i egna höga personer. Bara jag. Men i bokform följer de andra med. Vilket är okej. Lite lagom. Fast man kan tänka sig hur kul det skulle vara att åka med Fredrik och Filip i egna höga personer. Inget ont om Henning. men jag föredrar Fredrik och Filip framför han. Fan. 36 timamrs bussresa...

//Fredrik

Dagens VM-silver

Dagens låt är "Glory Days" med Bruce Springsteen

//Fredrik

Det var nice igår. Lilla Kycklingen blev på något sätt kvällens höjdpunkt...

 Var borta igår. Åt nice mat i form av en middag skulle man kunna säga. Diskuterade my skitripp to Österrike vecka 7.
 Det var väldigt god mat, köttbit med klyftpotatis och en god sås. Very nice.
 Det serverades även efterrätt.
 Någon amerikansk digestivebottnad glasskaka med choklad. Den avr väldigt god. Måste nog be om receptet så att man kan slänga ihop den själv. The american way, you know... Tydligen skulle det också ha vara chips i den
 Men det var det tyvärr inte.
 Glömde det, fick vi som svar. 
 Det gör inget. Det var gott ändå. Dessutom så blev inte efterrätten höjdpunkten (HA Det där lät elakt...). Men still one of them. 
 Kvällens höjdpunkt var en kyckling. Importerad från Kuala Lumpor. 
 "Chicken Little". Den nya storslagna Disneyfilmen. Den hade lite "Shrek", "Hitta Nemo" och "Toy Story" över sig. Med de klassiska skämten och den animerade tekniken.
 Den var bra. Helt okej. Om man bortser från de barnsliga sakerna. Men still bra.
 Som "Shrek"
 "Shrek" var och still är bra.
 Kvällen var bra.
 Tack.

//Fredrik

  


Dags att fixa till sig lite... (Ronnie-edition!)

 Nä, här sitter jag i min Springnsteen-tröja och ett par jeans.
 Om 30 minuter ska jag åka iväg till några bekanta. Vi ska äta middag. Middagar är alltid trevliga. Middagar där man diskuterar en up-coming skidresa är ännu trevligare.
 Och här sitter jag.
 Bara sitter. 
 Jag måste palla mig iväg till duschen och sedan garderoben. Ska man på middag så får man vara lite fancy kanske (Kör med jeans, nice T-shirt och en nice leviströja with dragkedja).
 Det är jag inte nu.
 Men snart. Kanske lite tidigare om jag börjar nu. Men det gör man inte. I alla fall inte jag. Jag börjar göra mig i ordning sent.
 Sen så är jag inte klar och alla väntar. Jag skyller så klart bort det hela på dem som väntar. Att jag kunde inte bli klar förens de var klara. Att de hade vart långsamma innan mig.
 Men sanningen är ju den att hade jag bara börjat 5 minuter tidigare så hade jag vart klar. Men jag skjuter upp saker. Det är ett problem. Men det är något som jag jobbar på.
 Dags att gå. Kan inte slösa tid här när jag har en middag att göra mig i ordning inför.
 Klockan 18:00 ska jag vara där!
 Hurry, Fredrik!
 Hurry!

//Fredrik


Tack för tipsen Ronnie!

Tack, Ronnie.
Tack för tipsen som du har gett mig.
Jag ska försöka ta dem till mig så mycket jag kan. Det har du mitt ord på. For what it’s worth.
Dina krönikor är bra. Jag tror och hoppas att dina tips kan hjälpa mig till samma professionella nivå som du har. Även om det är högst osannolikt.
Men man kan ju alltid hoppas.
Det gör jag. Jag hoppas.
Vi ses på bladet.
Du och jag, Ronnie.  

//FredrikDagens Ronnie

Dagens låt är "Dina färger var blå" med Tommy Nilsson

//Fredrik

Han kan få mig att börja gråta, visst är jag patetisk, det har jag alltid vart...

Hur kan en person jag aldrig har träffat ha en sådan stark effekt på mig? Hans låt ”Better Days” spelas i dvd-spelaren som jag använder som cd-spelare. Mest på grund av det bättre ljudet, med tanke på att det är surroundsound inkopplat till den. Detta gör att musik blir otroligt mycket mer påtaglig och på sätt mäktigare.
Han som sjunger är en av de få som kan få mig att gå från skratt till tårar på en handvändning och vice versa. Denna man som jag tycker är otroligt bra. Han är ”en folkets man”, det är i alla fall vad de i USA säger. Hans texter och melodier är otroliga. Han får alltid en sådan kraft och mening med dem. Meningsfulla och faktiskt riktigt vackra låtar som ”American Skin (41 Shots)” och ”Land of hope and dreams” kan få mig att gråta, visst är jag patetisk, det har jag alltid vart. Låtar som ”Dancing in the Dark” och ”Glory Days” kan få mig att skratta och skina av glädje, även detta visar hur pass påverkad jag blir av hans sånger. Denna lätt skrovliga röst men som ändå har en klarhet som ingen annan har. Jag ryser när han kommer till refrängen på ”Better Days”… ”These are better days, baby. It’s better days shining through. These are better days, baby, better days with a girl like you”. Han får ett otroligt tryck på orden i den här refrängen. Det får han på alla refränger, det känns i alla fall som det. The Boss. Det är vad han kallas. För visst är han The Boss. Han är och kommer alltid att förbli The Boss i mina ögon.

Just nu spelas ”Streets of Philadelphia” i bakgrunden, denna Oscars-belönade sång. Den skrevs till filmen Philadelphia. Låten är lugn, den är bra och framförallt berörs man av sången. Har man sett filmen Philadelphia så vet man varför… jag låter resten vara osagt. Han är lika bra på att framföra en lugn låt som ”Streets of Philadelphia” som att köra en med mer tryck, power och rock i sig, så som ”Murder Incorporated” Jag gillar detta. Att hans låtar varierar så mycket mellan varandra, från lugn till fartfylld och slagkraftig. Det är bra, det är som livet, man går mellan olika faser. För mig har han betytt mycket. Hans låtar har vart med mig i så väl jobbiga som lätta tider. Det känns tryggt. Det känns bra. Det känns skönt att veta att han finns där. Att hans musik hjälper. Alla har vi någon artist vars musik vi gillar mer än allt annat. En artist som vi lyssnar på när vi är extra glada eller ledsna. Han är i alla fall min artist. Han är The Boss.
Han är Bruce Springsteen…

//Fredrik

Dagens Musik-DVD

Dagens låt är "Thunder Road" med Bruce Springsteen

//Fredrik


Fans - en bok av Fredrik Strage

Hur är det att vara ett fan? Vad gör ett verkligt fan? När övergår ens beundran av en person till ett sjukligt beteende? Hur kom ordet "stalker" till? Varför gör dessa personer detta? Hur reagerar kändisarna på sina fan? Musikrecensenten och författaren Fredrik Strage slog igenom med boken "Mikrofonkåt" för snart 5 år sedan, nu är han tillbaka med ytterligare en succé. I Fredrik Strages nya bok, Fans så får vi de inledande frågorna besvarade och mycket mer därtill. Vi får följa med i "stalkers" egna berättelser och vi får även andra mer eller mindre kända stalkerberättelser berättade för oss. Boken tar upp frågan kring fans och dess livsstil. I boken berättar bland annat Agneta Fältskogs kändaste stalker Gert van der Graaf om hur han kände och fortfarande känner inför sin idol, om deras relation och hans sida av berättelsen. Fans är en intressant och väldigt gripande bok, till det sättet att man omvärderar mycket som man trott och tänkt om så väl stjärnorna som fansen.

När man läser boken så märks det att Fredrik har lagt ner otroligt mycket tid på att ta reda på fakta och visa allt ur sitt rätta perspektiv. Han har följt med ett gäng Westlife-tjejer, Michael Jackson-fanet Jeanette till USA för att följa rättegången, Morssay-älskare på deras konserter och mer där till. Allt för att ge en så bra beskrivning som möjligt av fans och hur de tänker.

Att vara ett fan är något som de flesta stalkers var från början. men när deras beundran av en person eller grupp övergår till mycket mer, ett sjukt beroende och en fixering kring personen/personerna och dess privat liv som man går från att vara ett fans till att bli en stalker. Att stalka. Så heter det när en person förföljer och kränker en annans persons liv. I boken visar Fredrik flera sidor av fans och deras liv, vi får både följa de sjukaste av fans till de mildaste. Man märker snabbt hur sjuka personer kan bli av att beundra en person. Jag tycker att detta är intressant. Jag tycker att det är spännande att läsa om hur ett fan tänker och varför de gör vad de gör. Jag älskar att läsa reportage när de är som bäst. I den här boken är de som bäst.

Jag har inte kunnat slita mig, den har vart otroligt kul och intressant att läsa. Att kapitlet om Lena Nylén och hennes tro om att Evert Toube var sjukt kär i henne och bad henne om att bränna ner Sjösala är bland det mest intressant och bästa jag läst på länge. Att han på ett sådant bra sätt lyckas ringa in "Idoldyrkan" och dess följder är otroligt, Starge ska ha en eloge för det arbetet han har lagt ner på boken.

Bokens betyg: 4F av 5F
Min kommentar: Intressantare och bättre böcker får man leta efter. Läs den!

Information:
Titel:
"Fans"
Författare: Fredrik Strage
Förlag: Natur och Kultur
Antal sidor: 300
Utgiven år: 2005

//Fredrik

Ledig dag = Nice dag!

Idag var jag ledig, eller tja jag är still ledig. Så idag ringde klockan inte förens 08:30 - vilket de flesta människor på sin lediga dag inte skulle göra, för det skulle gå upp klockan 11 eller något i den stilen, men jag har alltid vart en earlybird - fast jag låg kvar i sängen till kvart i. Då gick jag upp. Sedan när jag vaknat till så valde jag mellan att äta frukost eller att ta en morgonpromenad. Jag tog en promenad. I en timma, så klockan 10:00 var jag back. Det avr jäkligt skönt att gå ut så här på morgonen. Tack Joanna för tipset!  Sedan åt jag breakfast och duschade... så läste jag ut de sista 5 sidorna i boken. "Fans" av Fredrik Strage. Så nu är klokcan lite över 11 och jag sitter här... Nä, nu ska jag skriva en recenssion på boken.

//Fredrik

Vad fan äter jag?

Hittade följande 50/50 alternativslista hos Emma

Vad väljer jag?

Oxfilé eller fläskfilé: Oxfilé! Detta med bearnaise och pommes är sjukt gott!
Rökt lax eller gravad lax: Igentligen gillar jag grillad bäst, men jag tar gravad...
Kebab eller falafel: Kebab, rätt så lätt faktiskt...
Salsa eller guacamole: Den här är tuff... men jag väljer efter ett enhälligt dommarbeslut... salsa.
Grillchips eller sourcream&onion: Grillchips var från början långt underlägsen Sourcream & Onion, men nu ahr de gott om. Så jag väljer Grillchips.
Salt godis eller surt godis: Surt...
Big Mac eller McFeast: Big Mac. Men det var ett tag sedan jag åt en. jag har valt QP de senaste McD besöken.
Pommes eller klyftpotatis: Detta beror ju på vad jag ska äta till. Men om jag abra ska äta just detta så blir det pommes.
Pasta eller potatis: Pasta, det är alltid gott!
Kött eller fisk: Kött... eller fisk.. eller ne, kött. Fan. detta var svårt. Jag tar kött.
Gurka eller tomat: Gurka!!! Tomat smakar skit (i och med inte sagt att jag äter skit!)
Skinka eller kalkon: Skinka. Kalkon är inte gott. Jag klarar det inte. Vilket helvete jag kommer få i USA during Thanksgiving.
Pekingsoppa eller hajfenssoppa: Mmm.. precis... minestrone går bra.... HA
Pizza eller hamburgare: Detta beror helt på vilket "mode" jag är i. Men nu känns en hamburgare mest lockande, även om jag tror att jag oftast är mest sugen på pizza.

//Fredrik

Idag promenerade jag i alla fall! Även lite läsning och Österrike drömmande...

Äntligen! Det känns som om det avr år sen jag var ute och gick. Fast det är ju bara ett par-tre dagar sedan. I söndags var nog sist jag gick. Så det blir ju fyra dagar. Men i alla fall. En timmes promenad efter den vanliga slingan, jag la även till en liten bit idag. Det var skönt att gå. Det är alltid skönt att gå en timme. Man rensar hjärnan och får ett bredare perspektiv på livet. Dessutom så behlövde jag rensa hjärnan efter den senaste veckan. Så mycket att göra som jag ahft den här veckan är sjukt. Jag ahr faktiskt vart stressad. Det är jobbigt. Men nu är det klart. Nu behöver jag inte ora mig mer. Det gick bra och jag är nöjd med resultatet. En "marknadsföringskampanj" slänger man inte ihop på ett par timmar inte... Jag ahr även läst lite mer ur "Fans", boken som är skriven av Fredrik Strage. Snart klar. Jag kommer förmodligen ah läst ut den idag. Då behöver jag en ny. Så att jag klarar av bussresan till Österrike Vecka 7... Eller tja, vi reser på fredagen vecka 6. Men det ska bli kul. Riktigt skönt. Jag älskar att åka skidor. Slalom är det som jag kör. Inte snowboard. Nej tack! Det ska vara skidor. Jag på ett par skidor och en brant backe med nyfallen skön snö! Så ska det avra.... så kommer det vara. Vecka 7. För då är jag som sagt i Öserrike.

//Fredrik.


Fans - beundarare eller stalkers? Att vara känd är jobbigt värre...

Fan vad jobbigt att avra känd. Så mycket sjuka människor det finns alltså... Det är helt sjukt. Man kan ju säga att jag överanvänder ordet sjukt. Men seriöst, efter att nästan ah läst ut Fredrik Strages bok fans så får man ett helt nytt perspektiv. Den är intressant, så läs den om ni ha gjort det. Fans kan ju vara vanliga beundrare på normal nivå eller så kan det vara psykopater som övergår från beundrare till stalkers... Jag hoppas att ma slipper sånt skit NÄR man blir känd. Även om min högsta önskan inte direkt är att bli känd, men i alla fall någerlunda. Det räcker med att vara känd på en låg nivå, alltså inte "Jag-hadde-sex-i-BB-huset"-känd, heller inte "Hej-jag-är-Mikael-Persbrandth"-känd. Det är en för hög nivå av kändisskap. Utan i så fall så vill jag ju vara "Jag-skriver-krönikor-.på-aftonbladet"-känd. Man ska hålla sig på en lagom nivå, som Fredrik Virtanens kändisnivå, den skulle ju sitta fint.

Nu: Ut och gå!

//Fredrik

Dagens Simultanförmåga

Dagens låt är "Fields of Gold" med Sting

//Fredrik

Fan, ingen promenad idag heller!!!

Nu är det illa... jag måste ut och gå imorgon...

//Fredrik

Ikväll så står TV:n i centrum. Malmvägen och The O.C.

Ikväll så ska jag se på Malmvägen, som jag tycker är ett otroligt bra och intressant program. Det är ju som Jamie Olivers (Min favorit kock) gammla program "Fifteen". Där han lät arbetslösa ungdomar lära sig bli kockar. Men nu så lär Johnny och Mathias ut hur man snickrar och har sig istället.

Sen är det ju OC. Där allt kan hända. Jag frågar mig fortfarande hur The OC kan vara så underhållande. De kan ju inte komma på mer saker snart. Allt som kan hända har ju redan hänt, eller? De kommer nog på något. Jag kände ju likadant inför sässong två. Med tanke på att sässong ett redan hadde vart så händelserik... I alla fall. OC ikväll!

//Fredrik

Dagens Naturvetenskapliga

Dagens låt är "Hurricane" med Bob Dylan

//Fredrik

Gilmore Girls, en tjejserie?

Igår kväll var det sässongspremiär för Gilmore Girls på Kanal 5. Jag tittade. Men. Är detta en serie för bara tjejer eller? Varje gång jag yttrar mig om att jag ser på Gilmore Girls - vare sig jag yttrar mig till en kille eller tjej - så säger de lite förvånade: "Jaha, ser du på den tjejserien?"... Jag tycker den är bra. Men then again. Varför skulle en tjejserie avra dålig?... I alla fall. Är det så att Gilmore Girls riktar sig till tjejer? Det vill inte jag tro en sekund på. Jag tycker det är en dramaserie med sjukt bra humor. Även underhållande på alla sätt och vis. Så avrför får jag som kille den spontana förvåningen när man säger att man såg på Gilmore Girls... Det vet jag inte. Men det verkar som om både tjejer och killar har gjort det till en serie för tjejer. Lite synd. jag antar att många inte vill se på den abra för det. Men den är bra, den är för båda könen. Jag tänker i alla fall se den. vare sig den är en tjejserie eller inte! Men den heter ju Gimore GIRLS. Så teknikst sätt så är det ju en "tjejserie", alltså en serie om tjejer. Äh.. Nä nu orkar jag inte bry mig. Gilmore Girls är bra. Så är det bara! Jag tittar. Danne tittar. Jag är nöjd. Förmodligen även Danne. Så missa inte Gilmore Girls, tisdagar klockan 20:00 på Kanal 5!

//Fredrik