Min playlist just nu består av följande låtar...

Jag, precis som andra har oftast en playlist som står och spelar upp sig när man använder datorn. Kanske inte alla. Men jag har en. En som jag tycker är sjukt bra. Så här kommer min nuvarande playlist:

 • "Beautifull World" med Colin Hay - (Otroligt bra låt! Har ni inte hört den, leta upp den och lyssna!)
 • "Stormy Wather" med Moneybrother  - (Kanske Moneybrothers bästa låt!)
 • "The Sweetest Thing" med U2 - (Bra låt, skön och lugn)
 • "Bitter Sweet Symphony" med The Verve - (Denna är otroligt skön... Den är verkligen mäktig!)
 • "The Joker" med Steve Miller Band - (Speciell men bra som fan)
 • "The Free Electric Band" med Albert Hammond - (Den här är en riktigt skön låt. Albert är bra!)
 • "Overkill" med Colin Hay - (Colin är bra som fan! Overkill, den är otroligt bra och sköN!)
 • "Imagine" med John Lennon - (Lugn och fin)
 • "It´s Not Easy Being Me" med David Gray - (David är bra, likaså låten...)
 • "Mr. Jones" med Counting Crows - (Otroligt bra låt. Den så gott som allt...)
 • "Make Me Pure" med Robbie Williams - (Skön, mäktig och bra)
 • "Trubaduren" med Magnus Uggla - (Ugglas bästa!)
 • "Streets of Philadellphia" med Bruce Springsteen - (Bra låt, har vunnit en Oscar för den!)
 • "I´m No Superman" med The Thrills - (Scrubs titel-låt, väldigt bra!)
 • "Astrologen" med Magnus Uggla - (Ugglas näst bästa låt!)
 • "My girl" med The Temptations - (Man glömmer lätt hur bra den här är...)
 • "Hurricane" med Bob Dylan - (Bob Dylan när han är som bäst. Så otroligt bra låt)
Här är alltså 17 stycken låtar som jag gillar just nu. Dessa går på högvarv i min Media Player (ja, jag är så pass ovetande om musik så att Media Player räcker åt miG!). Jag noterade nyss att det inte är en enda kvinnlig artist med. Hmmm, det reflekterar nog min musiksmak rätt så bra, jag gillar låtar som killar sjunger bättre.... Så kan det vara. Dessutom så märker jag att detta är en väldigt lugn playlist, mycket akustisk gitarr i den...Vad tycker ni? Verkar det vara en okej playlist eller är det bara skit? Givetvis så beror ju detta på ens musiksmak. Men det är alltid kul att få lite kommentarer.

//FredrikEn trött dag, av sovande och läsande av Strages senaste bok, "Fans"

Idag ahr jag vart så lugn som man kan vara. Inte lyft ett finger i onödan, men för dens skull har jag inte vart lat. Jag har avrt trött helt enkelt. Idag har vart en dag där min energi nivå har vart i botten. Sådana dagar är jobbiga. Men jag har uthärdat ytterligare en. Inte för att jag har dem så ofta. Men jag har det någon gång i månaden Ibladn ingen. Det beror på om jag ahft mycket att göra. Har vart lite tugnt den senaste tiden. Men jag har tagit mig igenom även det. Dagen har som mest spenderats till att sova, prata med en otroligt trevlig vän, samt läsa "Fans" av Fredrik Strage. Den här boken är bra på ett konstigt sätt. Man rycks med och vill läsa mer. Strages sätt att skriva är helt lysande... Jag befarar att jag kommer ha läs ut den imrogon. Då har jag bara haft boken i tre dagar. Jag brukar inte läsa ut böcker så snabbt. Jag gilalr att ha en bok, bara för att ha en. Läsa lite då jag får tid. Nu skapar jag tid för att läsa "Fans"... Så jag antar att den är bra...

//Fredrik

Dagens Chuck Norris

Dagens låt är "Trouble Sleeping" med The Perishers

//Fredrik

Dagens Scrubs 2

Dagens låt är "Overkill" med Colin Hay

//Fredrik

Skridskoåkning och Strage har förgyllt min dag!

Även om jag nu inte är så förtjust i skridskoåkning så var det ändå skönt att glida runt på isen. Jag, J, Mi, D, Mo, G och Ma åkte. Jag har inte åkit på 7 år. När jag var liten så åkte jag väldigt ofta. men med åren så avtog intresset. Jag märkte idag att lite ändå satt i.´Men du fan vad ont i fötterna jag hadde efteråt. Jag märkte rätt så snart att "hockeystoppet" som jag bemästrade när jag var liten inte fanns kvar i mig... Inte för fem öre. Istället för att stoppa så fortsatte jag rakt fram, om en stapplande och i full aktivitet med att inte rammla efter mitt misslyckade "hockeystopp". Jag rammlade inte. Jag rammlade inte över huvudtaget idag. Jag är rätt så stolt över det. Vi spelade bandy. Tjena vad jag sög! Men herregud, det var kul.

När jag kom hem så tog jag ett bad. Samtidigt läste jag Fredrik Strages nyaste bok, "Fans". Den är sjukt bra... faktiskt riktigt intressant. Jag kommer givetvis ge en recenssion av den sen här i min blogg, precis som jag gjorde med
Filip och Fredriks, "Två nötkräm och en moviebox". Så jag har ägnat eftermiddagen till att läsa. Jag började idag. Redan läst 100 sidor. Som sagt, den är sjukt bra!

//Fredrik

The Janitor in Scrubs

Denna man, han är helt sjukt brilliant! I alla fall hans karaktär på "Scrubs". Så jäkla rolig! Jag talar så klat om Niel Flynn. Jag skrattar alltid åt hans skämt, alltid! Så fort som han och "JD" (Zack Braff) interagerar med varandra så är det avsnittets highlight. Nä, jag vill se honom i flera "janitor" roller. Han är brilljant! Ge killen en Oscar!

Här läs och njut:

Janitor: Door is broken. Every fifth time or so it don't open.
JD: Maybe there's a penny stuck in there.
Janitor: Why a penny?
JD: I don't know
Janitor: Did you stick a penny in there?
JD: No, no. I was just making small talk.
Janitor: If I find a penny in there - I'm taking you down.

later

Janitor: (holding up a penny as JD walks past) I'm watching you ...

//Fredrik


Idag har jag tagit det easy och promenerat!

Det ahr avrt en soft dag idag. Jag steg upp klockan 10:30... det blev lite sent igår eller imorse.. eller hur man nu ser det... 02:30 somnade jag. Idag har jag gått till Coop Forum, ca 4 km dit. Sen gick jag hem igen, samma sträcka. Tyvärr så har jag ingen tid, för jag glömde klockan. Men jag har ju gått 8 kilometer i alla fall. Det får duga. Sedan att jag köpte tuggummi, Läkerol (Blue Fruits) och en Mer på Coop är ju en annan sak (Tänker då mest på Mer-flaskan, den är ju inte super nyttig). Men herregud, you only live once!

Lyssnar nu på: "Overkill" med Colin Hay
Nuvarande bok: "Fans" av Fredrik Strage

//Fredrik

Dagens Scrubs

Dagens låt är "Beautifull World" med Collin hay

//Fredrik

Stellan - He is the real deal!

Stellan Skarsgård. Så heter han. Sveriges enligt mig bästa skådespelare. Även om Persbrandt inte ligger långt bakom. Men Stellan. Vilken man! Vilken skön kille! Vilken lirare! Han har bland annat spelat filmer som "The Glass House" och "King Arthur". Nu har han skadat sig. På en isfläck i Stockholm. Fan ta Stockholm! Sorry. Han ahr brutit armen. men inte gnäller han för det. Stellan is the man. Han biter ihop. Han skiter i gips. Det får räcka med skenor för han. Vilken actor! Även om detta förmoldigen beror på att han inte kan ha gips när han ska spela in scener i "Pirates of The Caribbean 3". Men still. Vilken lirare. Stellan är kung. Med stort K. Kommer Persbrandt bli lika bra? Förmodligen bättre. men still. Skarsgård, vilken lirare. han har allt! Han har även en dandy hemsida. Vilken skön kille. Även namnet är dandy - Stellan Skarsgård.

//Fredrik

Ps. Detta kan vara rekord i länkningar för mig... Ds.

Dagens Bohem

Dagens låt är "Bohemian like you" med The Dandy Warhols

//Fredrik

Igår kväll blev det film och tacos. Idag har jag shoppat!

Igår var jag hos min kära syster och hennes sambo... Vi åt först tacos. Tacos är inne! Tacos är gott! Nog om tacos... Vi såg klart på Let´s dance.... Bye-bye Paolo! Peppe... alltså haha Sjukt att han klarade sig... Han är ju inte bra! Verkligen inte bra. Sedan såg vi på "Hon och hannes". Även det en väldigt rolig serie med Claes Malmberg i sitt essä. Kul som fan. Sedan såg vi på nyheterna och sporten fram till halv elva. Därefter så tittade vi på Wallander-filmen, "Innan frosten". Otroligt tam film. Men bra. Fast tam. Men bra. Varför upprepar jag mig?! Skit samma... Sedan somnade jag in... det var kvällen i sin helhet...

Idag så var jag till "Marieberg", ett köpcentrum här i Örebro. Köpte kläder och lite annat för ca: 2200 spänn. Lite lagom summa sådär... Tydligen så har jag bra musiksmak! Han i kassan på musikstore:en sa att jag hadde gjort ett ypperligt val och att jag hadde bra musik smak. Hans kvinnliga kollega tyckte inte det. Det var typ lite rivalitet mellan dem. Maybe en crush... vad vet jag. Jag köpte i alla fall "U2 All that you cant leave behind" Verkar bra...

Nä, ingen promenad idag... lite synd, men jag har ju shoppat. Man blir ju slut av bara det!

//Fredrik

Utmaning? jaha....

Den otroligt begåvade Danne har alltså utmanat mig... så jag får väl göra ett försök... Så här skrev han till mig:

"Här kommer en utmaning till dig: (läs på min blogg om det verkar oklart)

Du skall göra upp en lista på fem konstiga ovanor eller egenheter du har och sedan utmana fem andra bloggare att göra det samma och fortsätta kedjan. De skall även bifoga de här korta reglerna i sitt meddelande. Längst ner i det här inlägget finns en lista över vilka jag utmanar, jag kommer även att gå in på deras bloggar och meddela att de är utmanade. "

Här kommer mina fem egenheter / ovanor:

Klappar händer när jag är nervös
När jag blir nervös eller allmänt rädd så klppar jag med mina händer. Helt sjukt. vet ej varför. De flesta klappar sina händer när de blir exalterade och glada över något. Jag gör det när jag är nervös. Som innan jag skulle åka "Kanonen" på Lisseberg. Då klappade jag i mina händer hela vägen fram till "Kanonen". Alltså, inge högt, jag klappar med en låg ton. Så jag SUPER-klappar ju inte. Men still, jag klappar.

Dubbel kollar om jag låste - nästan alltid!

Det spelar ingen roll om jag vet att jag låste. Jag låser dörren, går typ 10-20 meter. Där vänder jag om, för att titta en extra gång. Lite jobbigt. Lite tvångsbeteende. men jag vill ju inte att alla ens grejer ska vara stulna när man kommer hem, bara för att man inte låste dörren!

Slänger in engelska när jag pratar...
Det gör jag väldigt ofta. Jag pratar helt normalt på svenska så kan jag säga ett prd på engelka istället för svenska till personen i fråga. Det gör jag ofta, även när jag skriver. Jag tycker nog att det blir lite mer freaking cool då...

Har en förkärlek till USA - men aldrig vart där...
Läser allt och följer med intresse allt som händer i det "fria" landet i väst. Jag älskar USA, men never been there... Danne hadde samma haha

Svär lite mycket - speciellt vid fel tillfälle...
Nu talar jag om vanliga svordommar som "fan" och "jävlar" ingen grivt. Men jag brukar svära när jag inte borde göra det. Ofat om det är en kristen person i rummet. Då alla andra (tror jag) sitter och håller sig för att svära. Men jag tänker givetvis också på att man kanske inte ska svära, men jag gör det ändå. jag svär nästan mer när jag pratar om det är en kristen person där. Det är inte med flit. Det bara blir så...

Nu skickar jag vidare den här utmaningen till: Eremo, Vanda, Spanskmannen och Anna

//FredrikSlösat bort 15 minuter av mitt liv...

... på googlefight! Men nu har jag ju gjort fighter mellan typ allt och alla som jag kan komma på. Kan meddela att Fredrik Wikingsson - konstigt nog - inte vann över Filip Hammar. Ca: 200 träffars skillnad. Örebro vann däremot stort över Visby... men fick stryk mot Stockholm... Tja, 15 minuer av mitt liv. På att initsiera googlefigheter mellan olika saker och personer. Inte så smart. Men tydligen - eftersom att jag satt i 15 minuter - underhållande. Ja, jag ska söka hjälp för detta...

//Fredrik


Fredag - Nyss: Promenad. Ikväll: Film

Fredag. Dagen som avslutar en veckas vardagar. Nyss var jag ute och promenerade. Ni som har läst min blogg ett tag nu vet att jag är lite av en promenad-addict. Idag så drog jag sträckan på 45 minuer... Känns bra. Har även skrivit lite på ett arbete. Mejlade nyss in det. Så jag kan sammanfatta min eftermiddag med att den ahr vart skön. I förmiddags så hadde vi tre timmar med bokföring. Vi har alltså lärt oss bokföra inom företag. Vilket är bra. Man vill ju inte få problem med skatteverket sen när ens företag är igång och rullar. Men det avr still lite jobbigt.

Ikväll ska jag till min syster E och hennes kille  M. Ska se på film och äta tacos. Som sagt, tacos är inne igen. Mycket inne! Frågan är vad det blir för film. E får inte välja. Då blir det oftast bara crap. Som förra gången hon valde. Då gick hon ifrån och struntade att se klart på den. Hon tyckte den var för dålig (kommer ej ihåg namnet på filmen). Vilket den var. Men jag och M fick ju sitta och genomlida den. Har man betalt för en film så ska man ju se den. Så ressonerade i alla fall vi.

Nu ska jag förmodligen läsa Aftonbladet, samt kolla om det finns något skojigt i min inbox.

Lite useless information:

Spelas nu: "The Free Electric Band" med Albert Hammond
Favorit låt just nu: "It aint gonna work" med Moneybrother
Bra bok just nu: Trump: Så blir du rik av Donald Trump
Nästa bok som ska plöjas: "Fans" av Fredrik Strage
Nuvarande idol (ehh... idol?): Fredrik Wikingsson
Must see movie: Fletch (Gammal 80-tals klassiker!)
Favorit citat just nu: "Suck it easy" - Fredrik Wikingsson i ett mejl till mig.

//Fredrik

Dagens Livsnjutare

Dagens låt är "Bitter Sweet Symphony" med The Verve

//Fredrik

Inne och ute?

Vad är inne och vad är ute? Fredrik berättar vad som gäller i den här listan (no specific order). Just nu är fäljande...

...INNE:

Polo Blue,
av Ralph Lauren. Svindyr parfym för män, men helt klart värd varje krona.

Halsdukar, vilka som helst! Halsdukar är bra. De värmer. Jag har en Färjestadshalsduk. Inget märkvärdigt.

Taco, väldigt god mat, denna trevliga maträtt har återvänt och blivigt super populärt igen. Den fick ett fall då sushi blev super populärt, även Kina-mat låg högre än tacos, men nu är den tillbaka.

The OC är inne igen, premiär nästa onsdag! Den här serien börjar lite så smått spåra ur, men va fan. Bit ihop och se på den. Den är i alla fall still inne.

Promenenader!
Nu ska man promenera! Det är det nya svarta (Alltså det som är inne, det som alla vill göra). Ut och promenera med er.

Kanal5,
nu börjar massor med bra serier på Kanal5! Kanal5 håller måttet. De har alltid roliga och bra serier som man kan titta på. Kanal 5 erbjuder helt enkelt de bästa programmen.

Té,
 detta är nog mest inne... efter promenader... Té har igentligen aldrig vart ute, men kaffet har puttat bort té från att bli riktigt populärt. Men nu ska man ju vara hälsosam, då är det té som gäller.

Fredrik Wikingsson
, han är super-inne nu! Jävligt på gång, snart kommer de med ett nytt program i Kanal5. Han är helt enkelt inne!

Ronnie Sandahl,
han är inne som fan nu! Denna sköna krönikör på Aftonbladet. Hans krönikor hittar ni i Stockholmsversionen av Aftionbladet. De är alltid underhållande!

Mixa svenska och engelska, nu är det otroligt populärt att lägga in engelska words i meningar både när man talar och skriver. Försvenska dem även lite, så som: Speak:ar (Talar).

...UTE:

Expressen, inte en bra tidning! Deras nya fredagsbilaga är som en crappy english-tabloid. Deras hemsida är förfärlig, de har inte ens råd att göra färg i hela tidningen. Dessutom så dras de inför rätt i flera fall nu under våren.

Poker, den är ute nu. Ingen mer poker.... Sorry, men vågen är över. Nu är det dags för alla poker-wanna-bees att lägga ned. Ni är ute, poker är ute!

Svennis,
är ute som fan. Den lilla värmlänningen har bara ett begär av pengar. Det spelar ingen roll om han gör bra ifrån sig på planen. han måste kunna hantera sitt liv runt ikring!

Commander in Cheif, Geena Davis är inte bra som president! Hon ser ut som ett botoxoffer! Serien kommer inte upp i Vita Huset-klass. Sorry, men TV4 borde lägga ned skiten!

Geena Davis,
behöver jag ens motivera?

Hockey, inte alls lika populärt, hockey är ute. Elitserien har inte avrt mer ointressant. Lika så NHL. Hockey kommer nog igen. Men nu känns den lika kall som isen de åker på.

NOTE: "Jag kan inte garantera att dessa påsteenden stämmer. Så ni får ta det för vad det är, mina åsikter!"

//Fredrik

 


Jag avancerar i mitt promenerande!

Idag lyckades jag gå min slinga som tidigare tagit 1 timma på bara 45 minuter! Om detta beror på att jag inte tog en massa kort, gicka snababre eller har förbättrat min gångteknik vet jag inte... Men det känns bra. Mtcket bra. Idag avr det Gyllene Tider i MP3:an. Var trevligt. Mötte H. Vi hälsade. Vi shitchattade. Vi sa adjö. Vi gick vidare med våra liv. H är välidgt trevlig. Han var lite förvånad över att jag har gått så mycket. Men hur som helst så var det skönt att gå även idag. Samma tid som förut. 16:00 gick jag ut. Men som sagt. Idag blev det abra 45 minuter. Inte 1 timma. Jag är lite stolt. Promenera is the shit! Det är verkligen det nya svarta!

´//Fredrik

Dagens Pastagratäng

Dagens låt är "Stormy Weather" med Moneybrother

//Fredrik

Malmvägen var bra!

Kanal 5:s nya TV-.program, Malmvägen med Johnny och Mathias från Roomservice var super intresant och bra. Jag gillar verkligen hur de har klippt och väljer att visa programmet. Riktigt bra. Detta blir nog ett av de bästa programmen som kommer ha sänts i Kanal 5. Det är lite som Jamie Olivers gammla program. Ni vet då han skulle göra 15 ungdomar till kockar i hans resurang. Detta är lite samma stuk, fast mycket bättre. Missa inte Malmvägen på Kanal 5. Onsdagar klockan 20:00!

//Fredrik

Dagens Reflexväst!

Dagens låt är "It´s Not Easy Being Me" av David Gray

//Fredrik

Otroligt skön promenad.... men jag har ingen reflexväst!!!

Som jag ahr nämnt tidigare. Promenader... de är beroendeframkallande. Jag tog som sagt en "promenadfri dag" igår. Idag gjorde jag inte det. Idag var jag verkligen på promenadhumör. Jag tog mig ut ca: 16:00. Jag avr i full mundering. MP3:n spelade redan Bruce Springsteen låtar. Idag tog jag på mig reflexband, eftersom att jag visste att mörkret skulle hinna falla innan jag kom hem. Jag tog två¨reflexband. Jag satte ett på armen. Ett på benet. Nu var jag redo. Jag kände mig riktigt på gång. Idag så gick jag samma slinga som vanligt. Som sagt. Det ahr blivigt en freaking rutin. Jag vandrade på i en behaglig ocj skön takt. Stannade lite här och där för att ta kort. Som vanligt väldigt mediokra kort. Men va fan. Kort som kort. Jag hoppas de blev bra. Ni får se några längre ned. I alla fall. Jag är ju som sagt nybörjare på att promenera. Jag går där. Ser en massa andra som också är hooked. Som också är addicted av promenader. Jag ahr sett ett mönster. Somliga. Som har gått länge. De har en reflexväst! En väst! Jag ahr ingen väst. Jag är inte tillräkligt erfaren. Skulle jag ha väst skulle de andra som ahr väst abra fnysa åt mig. Det gäller att hitta sin plats i promenad-hirarkin. De med västar ska man som nybörjare ha respekt för. De med västar är de mest erfarna. Många av "västpromenerarna" har hundar. Det innebär att dem går mycket. För en hund behöver rastas. Detta ger dem den erfarenhet som man måste ha för att skaffa väst. Kanske ska jag skaffa hund?! Hmm.... det tål att tänkas på. Men inte så troligt. Jag ahr ju lite av en hundräddsla. Vad den bottnar sig i? Det har jag ingen aning om. Den bara är där. Jag kom i alla fall hem någon gång vid 17:05: så Det blev en timmas promenad. Sen gick jag och duschade (rutin?). Sedan har jag svarat på mejl. Gjort några kommentarer och svarat till folk som har kommenterat.

Här kommer i alla fall ett urval av några bilder som jag tog under min promenad:Bild 1: En väldigt "jordnära" tagen bild...
Bild 2: Granar mellan två stora stenar... inte mycket mer.
Bild 3: Två tomma bänkar (eh... det blir mycket bänkar...).
Bild 4: En fotbollsplan. Detta är vår A-plan, med läktare och allt...
Bild 5: En tom fotbollsplan... detta är vår C-plan.

//Fredrik

Promenader - Sveriges nya svarta!

Som ni kanske vet så har jag vart ute och gått en del. Det är väldigt skönt att gå promenader. Låt mig bara först få förklara. Det är skillnad på att promenera och på att power-walk:a. Power-walk:a är ett jävla skämt! Det gör bara alla (som vill vara) hurtiga människor. De som tror att de är bäst, men i själva verket så gör de fel. De Power-walk:ar inte, de tror att de gör det, men de går igentligen bara en vanlig promenad. Lite som hela den här stavgångs grejen. Ingen fattar att de måste ta stavtag och verkligea kliv. Inte trippa med stavarna. Inte dra dem efter sig. Det är bara sorgligt. Kom ihåg det. Ska man gå, så ska man promenera. Det är "the real deal"! Även om det är väldigt penssionärs-aktigt. Men vem bryr sig? Inte jag. Jag promenerar hur mycket jag vill. Idag ville jag inte gå. Även om suget finns där. Men det var skönt att ta en promenadfri dag. Förmodligen nödvändigt. Annars så är jag snart helt fast. Snart en addict. Man vill ju inte att man ska behöva åka in på rehab. Bara för ett att man promenerar för mycket. Därför tar jag en paus. Men visst saknar man den. Promenaden alltså. Den har ju lagt sig som en av alla mina rutiner. En väldigt trevlig rutin. Frågan är ju om jag kommer kunna ta promenadfria dagar i framtiden. Nu är det ju enkelt. Nu är jag ju bara i det inledande stadiet. Men sen! Sen, när jag har vaggats in i promenadernas förlovade land. Kommer jag kunna ta en promenadfri dag då? Tveksamt. Är det så att promenaderna är beroendeframkallande? Kanske. Eller vem försöker jag lura? Klart det är beroendeframkallande! Promenaderna sprider sig över Sverige. Fler promenerar. Promenader är bra. Läkare ordinerar ju en halvtimme per dag och person. Då måste det ju vara bra. Jag litar blindt på läkare. Sån är jag. Jag litar på läkare. Likaså poliser. Likaså brandmän. Ni fattar.

Jag promenerar för att samla tankarna och röra på mig. Men det finns ju dåliga sidor. Om man promenerar för mycket så kanske man bortprioriterar annat. Så som TV. Då skulle ju TV:n dö ut. Okej. Kanske inte. Jag ger mig. Fler behöver promenera. Men jag väljer att ändå ta mig en välbehövd promenadfri dag. Man kan ju gå sönder sig. Det är inte bra. Detta känns lite som bloggande. Helt plötsligt skulle alla blogga. Tills de bloggar sönder sig. De bloggar för mycket. Men det var ju inte deras fel, det var ju faktiskt inte det. De blev ju beroende av bloggen. Jag har vart beroende av bloggen (jag vill helst inte tala om det). Men jag har hittat balansen (fan vad jag låter som den där Scan-reklamen). Kan man hitta en promenadbalans. Det är nog tveksamt. Jag får nog inse att jag inte kommer kunna ha promenadfria dagar. Jag kommer gå sönder mig. Alla kommer gå sönder sig. Vi får helt enkelt inse det faktum som många redan gjort. Promenader är Sveriges nya svarta! Lite som bloggande var för ett år sedan.

Kommer promenademänniskorna tröttna efter ett tag? Förmodligen. Men tills dess så går vi. Spelar ingen roll. Nu i början så bedömmer vi nog efter väder och vind om vi ska ta en promenad. Men sen. Då man är fast. Då man är en promeand-addict. Då skiter man i vad det är för väder. Då går man ut klockan 16:00. För att det ligger i ens rutiner. Man måste ut och gå för att må bra. hmm.. kanske ska uppfinna ett "Nicorette-plåster" för alla som blir promenadberoende. Vilken grej. Jag kan ju bli rik. Men jag är nog vid det laget så fast i promenaderna att jag inte har en tanke på att uppfinna något som är anti-promenad. Som sagt. Vi, du och jag får inse faktum. Sverige kommer inom en snar framtid gå sönder sig. Alltså gå så mycket så att de blir ett beroende. Till slut så kommer de inte gå, för att de njuter av det. De går bara för att gå. Men va fan. Jag bryr mig inte. Det är förjävla skönt att gå. Så jag ska gå. Men inte idag. För idag har jag en promenadfri dag. En sådan dag som man bara har i början av sin promenadkarriär. En sådan dag som man inte kommer tillåta sig när man är fast. När man är en promenad-addict. Fan. Jag känner redan suget av att gå. Det märks att jag inte gick idag. Är detta något som jag kanske borde söka hjälp för?! Nä. Jag får helt enkelt inse att jag borde sökt hjälp för detta, sen. Då jag redan är fast. Då jag är en promenad-addict. Som sagt. Promenader är Sveriges nya svarta och vi kan inte göra något åt det.

//Fredrik

Dagens Snödriva

Dagens låt är "Stuck in the middle" med Bob Dylan

//Fredrik

Wikingsson och Hammar visar vägen in i framtidens TV!

"NOTE: Detta var alltså mitt Expressen-bidrag som aldrig kom fram... Läs mer om det här!"

Svensk TV måste bli bättre! Några har redan tagit initiativet, nu uppmanar jag fler att hänga på. Året då förändringens gnista först sprakade till var 2002 då svensk TV gick på sparlåga… Men så ryckte det lite i TV4 (nej det är inte TV4 som är gnistan), som tog en chansning, de slängde ut ett program som hette Ursäkta röran (Vi bygger om). Detta var första gången Fredrik och Filip (dessa herrar är gnistan, de får dela på den) visade sig tillsammans på tv, för Filip var det dessutom debut. Fredrik hade däremot lite mer erfarenhet och gjort en minst sagt medioker insats i TV4-programmet Vinnare, som då var ett av Sveriges ledande travprogram (som om någon bryr sig?). Ursäkta röran (Vi bygger om) blev snabbt ett fall för den dåvarande Granskningsnämnden. Detta var för övrigt inte alls befogat enligt mig. Killarna hann inte göra mer än fyra - otroligt humoristiska och geniala - avsnitt innan TV4 lade ner programmet efter påtryckningar från samhället, ett samhälle som jag tror för övrigt inte riktigt var redo för Fredrik och Filip…
 Killarna var 2003 tillbaka i Kanal 5. Nu hade de förmodligen vart inne och tjatat hos Kanal 5:s programansvariga - Johan Westman - för att få Kanal 5 att nappa på deras nya idé, den som jag anser har revolutionerat svensk TV för all framtid. Succén som jag yrar om är självfallet High Chaparall. Programmet där killarna med sin egen stil intervjuade amerikanska kändisar på ett väldigt privat och alldagligt sätt. Detta är nog det bästa programmet genom tiderna. Det finns ett enkelt svar på frågan om deras framgång, de är sig själva. Detta uppskattas hos den nya genrationens tv tittare (där jag självfallet ingår), detta har F&F fattat, detta är något som de just nu – med största sannolikhet - har ensamrätt på. 
 Nu är svensk TV lika seg och tråkig som koda. Koda är inte roligt. Kanske om man är fem år och aldrig sett koda förut.  Men annars så är det rätt så trist.
 Jag vet att Fredrik och Filip bara har börjat sina – förhoppningsvis - långa och fantastiska karriärer inom den mediala världen. Att deras koncept fungerar har de visat om och om igen. De har bland annat visat det i deras verkliga succéprogram Grattis Världen och High Chaparall. Hammar och Wikingsson är i rullning, mot ny TV som jag kan se den. Frågan är nu om de resterande ”TV-folket” (Ni vet, Adam Alsing, Robert Aschberg och de där nördarna på SVT (Anders och Måns), med Hasse Aro i spetsen och en hel drös med andra mediala personligheter i släptåg bakom) vill hänga på eller om de stannar kvar i stenåldern? Vem vet, kanske är det bara Fredrik och Filip - med deras personligheter - som gör succé med den här stilen. Skulle det vara så, hoppas jag att de stannar i Tv-rutan väldigt, väldigt länge! För skönare programledare och stil inom det mediala medlet TV har nog inte skådats på mycket länge. Om fler följer dessa pionjärer, så kanske svensk TV kan gå från koda till tja, hallonsaft!

//Fredrik

Teknikst haveri har stoppat mig från att bli nästa Skugge, Marklund och Lindström!

Nu är det så här. I fredags var sista inlämmningsdagen för krönike-tävlingen på Expressen. Jag lämmande in min på onsdagen, alltså mejlade in den. Nu har jag upptäckt att min inte kom med bland de utvalda. Vilket jag blev sur på. För min är bättre än många andras där. Men nu har jag efter lite efterforsknignar kommit fram till varför den förmodligen inte kom med bland de utvalda. Den låg kvar i min utkorg. Jävla Outlook Express! Alltså, mitt bidrag kom aldrig fram! Hur sjukt jobbigt är inte detta?! Jävla Outlook, först Wikingsson-incidenten och nu detta! Fan för tekniken!

//Fredrik

Tog mig en promenix även idag! Snart är man ett fullfjädrat hälsofreak!

Jag är snart en promenad addict! Jag är on my way to become a häslofreak! Men va fan. Det är ju könt att promenera. Trots kylan. Trots all is. Det är nog bland det mest underskattade i vår värld! Som ni vet så var jag ute även igår och gick. Idag drog jag samma slinga. Mitt liv har många rutiner. Snart så är min priomenad en enda stor rutin. Får se om jag går annorlunda imorgon (Jaha, då måste jag tydligen ut imorgon med, det är ju i alla fall vad jag har sagt här). Som sagt. Häslofreak. Idag var klockan 16:20 när jag gav mig av. Vandrade på i min sköna takt. Även idag var det bara jag, min mp:3 och vägen som jag följde. Även idag spelade mp3:n ett urval av Bruce Springsteens alla hits. Även idag tog jag kort. Även idag blev de crap. Även idag så skyller jag på min dåliga kameramobil. Även idag var det en dålig fotograf (jag...). Även idag tog jag en dusch när jag kom hem. Som sagt. Rutinen är redan lagd. Det var mycket "varmare" idag. Inte alls lika kallt. När jag gått halvägs så hittade jag 10 spänn! Guldpengen bara låg där i snön. Jag tog guldpengen. Sedan vandrade jag vidare. Kom hem någon gång vid 17:15. Nästan en timmes vanding idag. Jag duschade som sagt. Sedan åt jag mat. Fixade och donade lite. När jag var klar med allt det så loggade jag in på min blogg. Nu skriver jag detta. En väldigt skön eftermiddag även idag. Just ja. Här kommer mina bilder:Bild 1: En fin sten (fin sten?!), som är täckt med snö...
Bild 2: En stuga. Inte min. Någon annans...
Bild 3: Som sagt. Rutin. Även idag min skugga.

Jag kom nyss på en ostig slogan för att få folk att promenera mer! "Promenera mera!" HA.

//Fredrik

Dagens Backhand

Dagens låt är "Sail Away" med David Gray

//Fredrik

En promenad i vinterns kyla och mörker!

Klockan var 16:30, då gick jag ut för att gå. Jag var tvungen att promenera lite, för att röra på mig och få lite frisk - men ack så kall - luft. Det var jag, min mp:3 och vägen. mp:3:n spelade ett urval av Bruce Springsteens alla hits. Jag gick i en timma, det var otroligt skönt. Man kan verkligen tänka och varva ner. Men du helvete vad kallt det var. Jag var personligen glad för att jag tog på mig långkalsonger. Så jag var varm. Min halsduk värmde även den. Halsdukar är bäst! Jag brukar inte ha mössa på mig. Det är obekvämt. Idag gjorde jag givetvis ett undantag. Det var skönt. Det var varmt.

När jag kom hem så tittade jag klart på reprisen av Roomservice. Otroligt bra program. Jag gillar Jhonny och Mathias. De är bra på det som de gör. Hela programmet är bra! Nu har klockan letat sig fram till 18:00. Jag var trött. Jag var fortfarande lite kall. Jag tog så klart en dusch! Den varade i ca: 30 minuter. Jag var varm och jag var belåten. Sen läste jag tidningen (Aftonbladet). Gjorde mig även en kopp té. Sen när jag var klar så gick jag till datorn, dels för att skriva detta, dels för att kolla mejlen. Satte även på TV:n. Henke spelar. På TV4+. Så här sitter jag nu. Helt utvilad och allmänt skön i kroppen. Henke är bra. Ronaldinho är bättre. Jag tog även några bilder när jag gick. Det är några dåliga bilder. Tagna med en dålig mobil. Med dåliga förutsättningar. Av en dålig fotograf. Så ta det för vad det är, snälla. Här är de:
 
"NOTE: Skit, nu har jag hållt på i 20 minuter här. Äntligen lyckas jag få över mina kort från mobilen till datorn."Bild 1: En taskig bild på isbanan här! Isbanan är alltså det som syns bakom den främmre snödrivan.
Bild 2: Det är en bild på fotbollsplanen. Fotbollsplanen är alltså den snötäckta ytan bakom stängslet.
Bild 3: En bild tagen på tja, det ska finnas en bänk där någonstans...
Bild 4: Som ni ser så är det en bild på kvistar som sticker upp ur snön...
Bild 5: En bild på en väg, där man ser min skugga. Vägen leder till isbanan!

Tja, det var min eftermiddag/tidig kväll. En söndag i januari. Väldigt trevligt.

//Fredrik

Dagens Klassiker

Dagens låt är "Never Met A Girl Like You Before" med Iggy Pop

//Fredrik

It is all about the sports!

Det var ett tag sedan jag faktiskt skrev något om sport. Så här kommer ett inlägg som är all about sport! Så som fotboll, ishockey, golf, friidrott, tja ni fattar. Var beredda på en hel del åsikter nu, så kör vi!

 • Roland Andersson gör en groda? Att säga att kvinnor kunde se matchen mellan Sverige och Saudiarabien på TV var väldigt dumt. Nu när han ahr kommit hem så bojkottar han nu media, för att han ska ha blivigt felciterad. Vilket han inte var. Borde Roland avgå? Svaret är så klart nej. Borde han be om ursäkt? Svaret är så klart ja. Borde han sluta bojkotta media? Svaret är ja. Skärp dig Roland, stå för vad du har sagt och gå vidare i ditt liv.
 • Tony vann "jerringpriset"! Äntligen, fanns ingen annan som var värdare det. Tony är bra, han är bäst!
 • Färjestad är i kris! Laget ligger femma i tabellen. Ingen bra plasering. De spelar inte heller så bra. Det finns en tre stegs plan som jag anser är nödvändig: 1.Sparka tränarna. 2.Ta ett snack med spelarna, fråga om de vill ha något SM-guld eller ej. 3.Kör igång igen, med nya tränare och med ett nytänt lag, från början, från grunden! Steg 1 är gjort, nu vill jag se 2 och 3 bli avklarade.
 • Anja har problem! Hon har kört ut flera gånger nu. Tyvärr Anja, du ahr tappat det. Det som gjorde till den bästa förra sässongen. Det blir inget OS-guld, det blir ingen världskupp seger. Anja är slut. Vinner hon inte idag, så är det slut för hennes del. Hon blir den nya Elofsson!
 • Larsson tar över efter Etoó. Äntligen får han spela, Larsson ska visa världen vad fan han går för. Hoppas han lyckas. Jag kan lova alla er att när Etoó är tillbaka så ahr Larsson slängt in 10 mål! Så bra är han, så bra kommer han vAra i VM.
 • Svensk friifrott går sådär. Carolina är borta, Olsson är borta, Holm är borta, nu är det bara Kajsa kavar. Heja Kajsa!
 • Foppa är livsviktig i OS! Utan han så kan vi inte vinna och nu är han skadad! Han kommer nog inte tillbaka innan OS. Han missar förmodligen OS med. Men Lundqvist är viktigare. För utan han så kan vi inte ens ta medalj. Alltså, inget guld i OS, men kanske ett silver eller brons.
 • Aleander Östlund borde söka sig ett nytt lag. Han är bra, men han behöver ett lag som kan ahntera honom. Aston Villa skulle nog vara bra för herr Östlund. Finns igentligen ingen grund i mitt ressonemang, men Aston låter bra!
 • Beckham är okej. David Beckham är inte så bra som han har vart, men han kan fortfarnade göra frisparksmål. England kommer tack vare Beckham gå till kvartsdinal i VM.
 • IFK Göteborg faller ihop som ett korthus. Snart har de inga kvar i sin förening. Alla avgår. Stackars Götebrog, men de ska ner i Superettan om de fälls för skattebrott så är det bara.
 • Svennis är lurad! Han blev lurad. Stackars Svennis. Nej, helt ärligt så får han skylla sig själv. Sitte rhan och säger till en främmande människa om hur hans landslag är så får han skyulla sig själv. Sedan att han nu stämmer tidiningen som blåste han är ju klockrent! Bra Svennis, men ta det lugnt nästa gång en främmande man frågar om ditt landslag.
 • Pokern är förstörd! Nu har "sporten" poker blivigt förstörd. Det är för många idioter som inte kan spelet som spelar nu. Jag är trött, jag tänker inte lägga ned mer tid och ork på poker. Jag tar ett brejk, det borde hela poker Sverige göra!
 • Ne, det blev ingen golf! Tyvärr jag orkar inte ta upp golfen, det finns ingen intressant nu på den fronten, sorry att jag gav er falska förhoppningar...
//FredrikStrömavbrott är inte kul.

Imorse var det freaking strömavbrott hos oss! Ingen väckarklocka ringde, eftersom att det inte fanns någon ström i den. Det ska igentligen sitta i ett batteri med, om det blir strömavbrott så ska den då fungera. Inget batteri satt i imorse. Orask: Jag hadde pillat ut batteriet. Jag behövde batteriet till en annan sak. En sak som jag inte använder nu. Kanske är dags att byta tillbaka. Eller köpa ett nytt. Ett nytt låter väldigt bra. I alla fall, det var lite kallt imorse. Men strömmen kom tillbaka någon gång vid klockan 11. Så jag överlevde. Men still, otroligt irriterande. Det är så jobbigt med strömavbrott. Det är något som jag kan konstatera. Nu ska jag inte klaga mer.

//Fredrik

Kebab är skit, men sååå gott!

Är det så att lördagar är = pizza? Förra lördagen åt jag pizza, ska även göra det idag, hmm kanske ska ta en kebablåda istället, kan vara gott med variation. Usch, jag lovade ju mig själv att inte äta mer av den här skiten, för det är ju bara skit för kroppen. (Nej, jag äter inte sådant här onyttigt varje helg!) Ne, det här får väl bli sista gången, inget mer i alla fall inte mer sådant här på en månad eller två! Ska nog beställa "skiten" nu... fan vad gott det ska bli! (Sorgligt nog, så är det gott).

//Fredrik

Ps. Nej, jag väger inte 160 kilo och har en kost som bara är sådant här skit. Jag väger 65 och har en bra och balanserad kost, är 1.80 för övrigt...Ds.

Snö, snö och mera snö!

Nu har det snöat oavbrutet här i Örebro, hur länge ska det hålla på? Det känns som att det inte har snöat så här mycket på år och dar här. Det är otroligt fint ute när det är sådan här fin pudersnö, men sen när den smälter, då blir det bara skit. Då är snön jobbig, nu är den fin. Hoppas den är fin väldigt länge. Det värsta är att man får skotta hela tiden. Även om jag inte har gjort det än... Men snö är bra, jag älskar snö! Men bara när det är kallt, en ahtar jag den. När det är en kall vinter vill jag avra i Sverige, om det är en skitvinter, ni vet när allt smälter och ahr sig, så vill jag avra i ett avrmt land. Spanien. Ne. USA, kanske? Ja. Florida, USA. Eller Kalifornien, USA. Men nu. Nu är det Sverige som gäller. Jag fick plötsligt ett sjukt sug av att åka skidor. Tur att jag drar till Österrike vecka 7. Vilken skön vecka det kommer bli. En vecka av skidåkning. En vecka av nöje. En vecka av mitt liv. Förhoppningsvis en bra vecka av mitt liv. Förhoppningsvis ett bra liv. Nä, nu får jag sluta. Jag gräver lite för djupt nu. Som sagt. Snö är bra när det är kallt ute. Annars så är det skit.

//Fredrik

Dagens Wikingsson så klart!

Dagens låt är "The Free Electric Band" av Albert Hammond

Tack för låten Fredrik! Den är sjukt bra...

//Fredrik

Sorry Wikingsson! Det var inte med min mening...

Imorse hittade jag ett mejl som jag inte läst. Det hadde kommit in den 29/12 2005. Då var jag i Spanien. I varma och soliga Spanien. Nu när jag hittade det i min rätt så röriga inkorg, så är jag i det svinkalla men ack så underbara Sverige. Hur som helst, det var ju från en av världens trevligaste och skönaste människor. Det var från Fredrik Wikingsson. Jag hadde alltså missat just hans mejl när jag kollade igenom min inbox efter semestern, just hans. Stackarn. Han hadde ju för fan bifogat en julklapp till mig i det. Som sagt, han är väldigt trevlig. Jag fick en mp3:a, jag fick "The Free Electric Band" av den o så förtjusande och bra Albert Hammond. Wikingsson har verkligen en bra musiksmak, speciellt eftersom att vi har så gott som samma. Vi har givetvis hörts av efter semestern, men nu kändes det ju så dumt, för jag har ju inte tackat han för låten, inte en enda gång av vad kan det vara... de  två gångerna som vi har hörts. Han måste ju tycka att jag är förjävligt ungreatfull. Men nu skrev jag tillbaka, där jag gav honom en väldigt fin låt som heter "Forever young" - den framförs av Springsteen och Dylan - som tack för låten jag fick av han (En lite late julklapp kan man ju säga). Hoppas han blir nöjd, jag var i alla fall nöjd med hans låt. Han satt tydligen på ett plan mellan Miami och Frankfurt då han skrev sitt god jul i efterskott-mejl till mig. Han hoppades att jag hadde det bra i Spanien, det hadde jag. Tur att Freddan inte är långsint. Så ytterligare en gång, sorry Fredrik, det var inte med meningen. I blame my Outlook Express!

//Fredrik

Dagens Gata av gammlingar!

Dagens låt är "Street of love" med The Rolling Stones

//Fredrik

Virre i "Lantz i P3"!

Bilden är lånad från Lantz i P3:s hemsida. Klicka på bilden för att komma till den.

Idag var Fredrik Virtanen med i "Lantz i P3", hur kul som helst. Virre avslöjar alltid så mycket då han är med i det programmet. Sjukt kul, han har bland annat puttat ner en bil, i "Strömmen", i Stockholm. haha. Men enligt han så är det preskriberat, tur för han. Även Josefin Crafoord var med, hon är faktiskt rätt så reko. Ni kan lyssna på detta här, men bara om ni har Real Player, annars så går det inte. Jag hadde inte Real Player, så när jag skulle lyssna så fungera det inte, sedan tog det mig sjukt lång tid att hitta en Real Player! När jag väl hittade den och jag skulle ladda hem den (Den är gratis!) så fungera det inte. Jag fick nästan phsykbryt, men jag upptäkte att det var brandväggen som stoppade den. Till slut fick jag ned den. Så jag har nu lyssnat på "Lantz i P3", riktigt bra program. Om ni vill höra Virre så får ni "spola" fram till typ 11:00, in i klippet. Men jag tycker att de första 11 minuterna då hon pratade med Josefin var helt okej. Men det bestämmer ni själva.

//Fredrik


Vad hände med Chevy? Det är dags att skylla på Pitt!

Alltså, varför är då så många skit filmer nu för tiden? Ingen bra humor.. ingenting. Det finns bara några filmer som jag tycker är riktigt bra, detsamma gäller skådespelare. Det har ju blivigt så uselt, varför kan det inte vara som innan jag blev född, alltså som filmerna var då, inte att jag ska bli ofödd (eh? ofödd?).

En av de bästa är ju den gamla filmen som rullade på biodukarna år 1985 (förmodligen världens hitills bästa år och jag var inte ens född! fan), ni vet den med
Chevy Chase, rullen som hette Fletch. Den sköna snuten som undersökte brott på sitt eget sätt (det var väldigt mycket polisfilmer på den tiden). Tiden då Chevy faktisk var en av de stora, nu är han nästan bortglömd, hans senaste film var liksom "Ellie Parker" (lugn, jag vet fan inte heller vad det är för film!). Lite synd, Chevy var ju ett geni, speciellt i "Fletch". Som när han alltid utgav sig för att vara någon annan och hamnade i svåra sittuationer, som den här:

(Fletch har ingen aning om vem "Ed" är, han spelar att han känner honom)

Dr. Joseph Dolan: You know, it's a shame about Ed.
Fletch: Oh, it was. Yeah, it was really a shame. To go so suddenly like that.
Dr. Joseph Dolan: He was dying for years.
Fletch: Sure, but... the end was very... very sudden.
Dr. Joseph Dolan: He was in intensive care for eight weeks.
Fletch: Yeah, but I mean the very end, when he actually died. That was extremely sudden.

Men jag antar att detta är sådant där skämt som man se filmen för att tycka att det är kul. Men jag kan ju i alla fall intyga att det är as kul i filmen, bara så att ni vet!

Nu så är det tydligen skådespelare som Brad Pitt som gäller, men ärligt, vem fan bryr sig om hans karriär? Så bra är han som inte! Nä, jag ska nog starta en kampanj som kommer ha fäljande budskap: "Chevy, for president"! (Eh, okej, kanske lite överdrivet, men han är bra). Jag tycker i alla fall att Mr Pitt är överreklamerad (oh, fancy language, now is it?!). Jag vill att dagens filmer ska vara mer, 1985, mer Chvey, om ni fattar vad jag menar.

Kom igen, ut med Mr Pitt och in med Mr Chase! Eller är jag den enda som vill tillbaka, till livet, "ni" (Alla ni som var födda innan 1985) levde igen, 1985? (Ehh? Det där lät väldigt Isaksson:skt, eller?). Kanske är det bara jag som upskattar Chevy Chase, då får jag ta det. Men jag hoppas att det finns någon mer som håller med att han var fan genial på sin tid, vilket inte nödvändigtvis innebär att han är det idag, men va fan, vi lever alla på minnen! (Eller som i mitt fall, minnen från då Kanal 5 sedavanligt varje år sänder hans filmer mitt i natten). Minnen som minnen, utan dem skulle vi inte kalra oss, så är det bara!

Jag skyller Chevy Chase´s fall på Brad Pitt, det känns som att i år kommer man kunna skylla allt på han, faktiskt. Lite som att alla skyllde allt på Laila Freivalds förra året.

//Fredrik


Ronnie, du är ju hur skön som helst!

Nu har jag valt att gå ut med det offentligt, Ronnie Sandahl på Aftonbladet är en av Sveriges bästa krönikörer just nu! Hans krönikor är helt sjukt bra, väldigt roliga och intressanta. Synd att han bara skriver i Stockholmsversionen av Aftonbladet... lite synd, men sånt är livet, jag kan ju läsa hans krönikor på nätet. Så missa inte honom, han är riktigt duktig!

//Fredrik


Dagens Däggdjur

Dagens låt är "Fula gubbar" med Magnus Uggla

//Fredrik

Dagens Snöfall

Dagens låt är "Speed Of Sound" med Coldplay

//Fredrik

Halsdukar är ju helt sjukt sköna!

När jag avr liten och mamma bestämde vilka kläder jag skulle ha så var jag ofta ifärd en halsduk på vintern (med en massa andra kläder så kalrt). Sen när jag började klä mig själv så slutade jag använda halsduk, jag har alltid känt mig strypt och så har den kliat. Men igår så gjorde jag ett försök, det var ju helt freaking otroligt skönt! Nu när kylan piskar en i ansiktet och på halsen. Mössa har jag inte, för jag passar inte i mössa. Men nu kan jag skydda halsen med en, halsduk! Från och med nu ska börja använda halsduk varje dag, så varm om halsen har jag inte vart på länge. Så slutsumering: Halsduk är bäst, varje människa borde ha en!

//Fredrik

Ps. Jag har en Färjestads halsduk! Ds.


Dagens Mattematiktal

Dagens låt är "Hospital Food" med David Gray

//Fredrik

Idrottsgalan slog i alla fall mig med höpnad och glädje...

Gårdagens Idrottsgala slog mig med både häpnad och glädje. Jag blev faktiskt riktigt positivt överaskad av hur bra den var, detta kan nog ha vart den bästa galan på länge... sedan att Tony Rickardsson äntligen fick sitt pris, det är ju helt sjukt bra! Att han inte fått "Årets manliga idrottare" eller "Jerringpriset" tidigare är ju ofattbart... men bra att han fick det nu. Det roligaste var Robert Gustavssons imitation på Tony, den är så otroligt klockren. Ingen anade att Robert skulle dyka upp, så det arv jäkligt kul att se han, när hjälmen for av den mystiska motorcyckelföraren som spexade på scen. För alla er som nu missade galan, eller inte har läst i aftonbladet (Högst otroligt), så kommer här en lista på samtliga vinnare:

Årets kvinnliga idrottare
Anja Pärson, Alpint
Kommentar: Rätt att hon vann, otroligt bra val!

Årets manlige idrottare

Tony Rickardsson, Speedway
Kommentar: Ingen anna var mer värd denna, inte ens Zlatan!

Årets lag
Fotbollslandslaget, Herrar
Kommentar: Finns nog inget annat lag som kunde få detta, så bra som våra herrar vart är otroligt svårt att slå, grattis Mellberg och gänget!

Årets ledare
Yannick Tregaro, Friidrott.
Kommentar: Han ahr ju tränat de bästa, så det är abra att säga grattis...

Årets nykomling
Emma Green, Friidrott.
Kommentar: Otroligt duktig tjej, kan nog bli lika bra som Kajsa!

Årets prestation
Kajsa Bergqvist, Friidrott.
Kommentar: Vilken otrolig prestation, att återvända efter den svåra skadan och vinna! Helt klart värd priset...

Årets idrottare med funktionshinder
Alexandra Polivanchuk, Simning.
Kommentar: Jag vet inte mycket om den här tjejen, men av vad jag ahr förstått så har hon presterat otroligt bra och är värd det.

Jerringpriset
Tony Rickardsson, Speedway
Kommentar: Behöver jag säga något? Ne, han han skulle ha det så var det bara, grattis!

Galans betyg:

Gästerna (Publiken): FFFF (4F)
Kommentar:
Stor publik och många kända gäster, bland annat många politiker och framförallt idrottare!

Kristin och Peter (Värdarna):
FFFF (4F)
Kommentar:
Bra, Jhide avr otroligt bra, men det är han ju nästan alltid, även om han borde raka av sig sliskskägget, men som sagt det är hans ensak, Kristin var även hon strålande!

Underhållning:
FFFF (4F)
Kommentar:
Bra och rolig underhållning, Robert Gustavsson var bäst!

Längd:
FFF (3F)
Kommentar:
Lite för lång, men de fick allt att rulla, så det var okej.

Totalt:
FFFF (4F)
Kommentar:
Galan var helt sjukt bra, över all förväntan, jag vet inte om det var Tony som gjorde det eller bara den fantastiska stämmningen... Men bra var den!

//Fredrik

Filip och Fredrik räddade Rockbjörnen!

Igår var det den väldigt kända musikgalan, Rockbjörnen. Det är Aftonbladet som står för den, så alla läsare kunde då surfa in på Aftonbladet.se och se på den... trodde vi. Aftonbladet hadde gått ut med detta, stort och mycket, det var tydligen en stor grej, att sända galan på nätet med en timmes fördröjning. Men alla vi som satt där och tittade, vi blev sjukt irriterade och besvikna, det blev en kväll utan gala och en massa arga läsare (tittare i det här fallet). Jag satt där från klockan 20:00 till klckan 22:30 någon gång, fan, en kväll bortkastad. Tack bladet, tack! Vad som är sjukt mycket mer irriterande, det är att de lägger ut vinnarna på hemsidan, innan vi ens har fått sett galan, vilket ni vid det här laget kanske har fattat att vi aldrig fick.

Sjukt irriterad på bladet, så gick jag och la mig... Någon gång mellan att jag vaknade imorse och att jag satte mig framför datorn förut idag klockan 16:30 så har Aftonbladet lagt ut klipp från galan på Internet. Så hela eftermiddagen har jag spenderat åt att kolla på galan... jag har bara en sak att säga, fy fan vilken kass gala.

Men självfallet så fanns det ljuspunkter, det var varje gång som Fredrik och Filip tog ton, utan dem så hadde den här galan förmdligen ruttnat bort. Dessa två herrar är så sjukt bra och underhållande, när de kommer in och gör en egen hatlåt mot poker, till tonerna från OC-låten "California" så blev man sjukt road, för den var sjukt bra! Att dessa herrar fortsatte roa under galan var ju ingen överaskning, för när de drar en sjukt skön version av Håkan hellströms bästa låt "Hurricane Gillbert" så blir man ju helt lyrisk, deeras version riktade sig till Jocke Berg, ni vet han, Kent-killen... Bra låt! Sedan fick Filip "stagedive:a", Fredrik fick leva ut sin dröm som rockstjärna och tillsammans så fick de hela galan att rocka! Att de fick Virren och klä ut sig till Dylan och kasta ut stora bilder med en massa Virtanen motiv på, i form av alla hans bildbylines som han haft i Aftonbladet, samtidigt som Fredrik W spelade och sjöng James Blunts "You´re Beautifull", var otroligt bra! Nä, galan i sig var kass, men tack vare Fredrik och Filip så blev den okej... Dessutom så avr Fredrik och Filip inte sena med att dra sköna skämta och störtsköna kommenatrer, som för övrigt ingen av alla fjortisar fattade, men likväl skrattade de!. Så som ni kanske förstår så var grabbarna igår helt jävla outstanding!

Jag orkar inte ens ta upp alla vinnarna... tycker inte att någon var rätt, faktiskt... Det märktes att det var fjortisarnas Rockbjörn, en orsak kan ju vara att Aftonbladet har marknadsfört sin omröstningskampanj på Lunarstorm! Bara en sådan sak som att Darin blev årets artist, hallå? Darin?! Inte Hellström? Darin! Skulle någon ha haft det så borde det vart Hellström, han dominerade hela 2005, mer än Darin, lite synd att Rockbjörnen blev Popbjörnen i år, för det var inte mycket rock som prioriterades... det enda var när Moneybrother uppträdde på själva galan i en otroligt bra Springsteen-anda.

Nä nästa år så får inte fjortisarna rösta! Aftonbladet får inte strula med tekniken och Fredrik och Filip ska vara värdar igen! Detta avr Rockbjörnen enligt mig, ha det bra!

//Fredrik

Dagens Tennis-dubbel

Dagens låt är "Fanfanfan" med Thåström

//Fredrik

Dagens Rockbjörn

Dagens låt är "Lycklig man" med Ulf Lundell

//Fredrik

Sverige är sjukt, dags att göra någonting åt det!

"NOTE: Detta är krönikan som skulle vart mitt bidrag till Expressen, men eftersom att jag är så dålig på att läsa regler, så såg jag nu i efterhand att min krönika innhåller för mycket tecken, så jag försökte skära ner den, men kom fram till att det bara förstörde den, så jag skriver en ny till Expressen tävlingen och här får ni istället läsa min lite för långa krönika.!"

Något är sjukt i dagens samhälle, mycket sjukt.
Så som samhället ser ut idag, så kan man inte nog efterlysa civilkurage. Vi lever i ett samhälle, där det förekommer misshandel, rån och sexuella övergrepp. När inte polisen räcker till, mest på grund av nedskärningar och strama budgetar, så behövs det vardagshjältar som rycker in!

Jag slår på datorn, går in på Internet och klickar mig till Expressen, där finns en artikel som gör mig både imponerad och upprörd. I artikel så kan man läsa om en person som nyligen enligt mig blev en vardagshjälte och som jag vill ge en hedersmedalj åt (bland många andra), det är en busschaufför i Jönköping, Nikolai Jungsin, som ingrep och kanske räddade livet på en ung grabb. Enligt artikeln, så var det tre unga grabbar som stod och slog mot en tjej och en kille utanför bussen som Nikolai körde. Killen ramlade och grabbarna började sparka mot hans huvud. Nikolai ropade att de skulle sluta, men när han inte fick något gehör, så ingrep han. I och med detta så kan han ha räddat den unga killen från ett liv med hjärnskador, eller ännu värre inget liv alls för det hade mycket väl kunnat leda till att killen skulle ha avlidit.

Det är stort att göra det, det är stort och borde vara en självklarhet, man ska ingripa om man ser att något inte står rätt till. Men tyvärr så finns det människor som inte anser att man ska ingripa, för enligt samma artikel så anser Nikolai Jungsins arbetsgivare, att genom sitt ingripande så lämnade Nikolai sin buss och i och med det så bröt han mot arbetsreglerna, samt att han ska ha ingripit i ett polisärende, vilket han då inte fick för sin arbetsgivare. Fan vad förbannad jag blir. Saken hör till det hela att Nikolai (som förmodligen räddade livet på den unga killen) hotas av uppsägning om han gör samma sak igen, om han visar civilkurage och räddar en person från att dö. Att han över huvudtaget varnas för sitt ingripande är helt sjukt, men det kanske är så Sverige är på väg att bli, om vi inte redan är det… ett sjukt ”mind your own business” land, lite som USA…

Det behövs fler människor som Nikolai, fler som kan visa civilkurage när samhället ser ut som det gör. Tyvärr så kan inte tjejer gå ut utan att känna sig rädda för att bli våldtagna, hur sjukt är det? Äldre människor blir misshandlade och rånade, hur sjukt är det? De som gör något åt detta, de som försöker stoppa detta (utöver Sveriges tyvärr otillräckliga poliskår) varnas, hur sjukt är inte det? Sverige är sjukt!

Jag vill tacka både poliserna som ägnar sina liv åt att försöka stoppa detta så väl som alla människor med civilkurage som vågar säga ifrån och ingripa. Jag hoppas verkligen inte att det finns människor som anser att sådana som Nikolai Jungsin inte skulle ha ryckt in, människor som hans arbetsgivare. Nä, jag vill se hårdare tag mot sådant här, mer pengar till polisen, vilket är lätt att säga och svårt att genomföra, men jag avstår gärna den försvarsmakten som Sverige har för dyra pengar, den kan ju inte ens skydda oss mot en armé med myror! Så mycket pengar som vi slänger ner i försvarets kassa är ju sjukt (mycket är sjukt...) och dumt! Öka polisens budget med de pengarna istället. Försvaret må ha som ursäkt till att vara kvar och kosta pengar, att man använder våra militära styrkor till att bevara och rädda andra länder, men borde vi inte rädda vårat eget land som äts upp inifrån av alla dessa hjärndöda människor som tyvärr i de flesta fallen har haft en dålig uppväxt och ingen uppfostran över huvudtaget först, innan vi ska ordna upp saker i andra länder? Jag anser att det största hotet mot Sverige är inte en annan nation, det är vår egen, det måste vi inse och lösa, nu!

Visst ska inte vi vanliga människor behöva utsätta oss själva för skada genom att ingripa i farliga situationer, det är ju polisens arbete. Men i vissa fall så måste man, i vissa fall så kan ett liv stå på spel, det är då man ska göra det. För jag vill, förmodligen ni likaså, att när, precis, inte OM, i dagens samhälle är det NÄR man ligger där och blir misshandlad, när polisen tyvärr inte finns i närheten, att någon ska ingripa, att någon ska visa civilkurage, att någon räddar ens liv!

Sverige är sjukt, vi måste göra vad vi kan för att få vårat land att tillfriskna, vi måste göra som Nikolai och många andra, vi måste ingripa! Vi måste visa civilkurage att göra det! Nu ska ni inte tro att jag är en enfaldig idiot som tycker att man ska ingripa i precis alla lägen, för det kan ju vara så att man verkligen inte kan ingripa, med risk för att mista livet själv. Man får ju även ha sådan självinsikt så att man ser till så att man klarar av att ingripa, att man bedömer situationen. Står det en idiot med en pistol riktad mot en annan, är det kanske inte läge att ingripa, men blir en tjej våldtagen av en kille eller vice versa och man faktiskt kan göra något så ska man ju göra det, men kom ihåg, det minsta ni kan göra, det är att ringa polisen, glöm inte det!

Fredrik
Dagens Stevens

Dagens låt är "Oh Very Young" med Cat Stevens

//Fredrik

Tävling here I come!

Expressen har en tävling där man ska skriva en krönika... så nu har jag gjort det och är beredd att ta emot priset... haha Hoppas jag vinner. Jag kommer publicera den här, samma dag som den publicerars i Expressen. Eller tja, den dagen som de utser en vinnare...
//Fredrik

New York maraton nästa, eller? (fan)

Grattis! Fredrik, du har lovat bort dig själv till The New York Marathon! Detta skedde på en resturang, på Lancarote, på Fredagen den 30:de december, 2005. Fan! Varför? - Inte vet jag. Jag är inte någon som helst löpar form för att springa de 26,2 mil (tror det är amerikanska mil) långa loppet. Men dum som jag är så säger jag... att visst, kanske... (fast det var nog ett ja från min sida, inte kanske). Fan. han som "lurade" med mig är M, min syrras sambo... han har sprungit skiten innan, han kan springa, han är duktig. Jag har typ som största löpar prestation klarat av att springa en slinga på 2,5 kilometer, på 20 minuter (om detta är bra kan ju disskuteras). Om jag har riktigt otur så händer något av följande:

- Jag snubblar vid starten och blir nedtrampad.
-.Jag får håll och går igenom skiten, för att få den sämsta tiden genom tiderna.
- Jag överanstränger mig och dör någonstans vid Brooklyn Bridge. Skicka blommor tack...
- Jag dyker aldrig upp vid starten för att jag låste in mig på hotelltoaletten... (detta kanske är mer tur i mitt fall...)

Eller så går allt as bra och jag får en okej tid, det är ju bara att träna, börjar jag nu så är jag nog i form... hoppas jag. Ska jag vara helt ärlig så vet jag fan inte ens när det går av stapeln, så insatt är jag. men jag vet att vinnaren förra året sprang hela sträckan på 2:09:30... lycka till med att hålla den takten, Fredrik!

Nä, nu börjar jag nog att smida på en plan för att komma ur hela den här grejen, en del av mig vill åka, det är idealisten, men realisten i mig säger att jag inte klarar det.. så jag får se hur jag gör.. vi skrev ju i alla fall inget kontrakt på det... eller?

//Fredrik

Dagens Otur

Dagens låt är "Astrologen" med Magnus Uggla

//Fredrik

Dagens Strålkastare

Dagens låt är "I Saw The Light" av Todd Rundgren

//Fredrik
Ps. För övrigt så är den här låten med i en av de bästa filmerna som någonsin gjorts,
"Kingpin" Ds.

Va, vad sa du? Jag hör lite dåligt på höger öra!!! Nej, jag är inte Sveriges svar på den "Nakna kocken"!

Jag vet inte hur, men jag har utvecklat något sorts super-lock för mitt högra öra. Det går inte att tryckutjämna skiten (ni vet då man håller för näsan och blåser som en galning). Helt sjukt, hmm kanske är det därför... Jag har nog fått det här "locket" för örat på grund av att jag är helt sjuk och snyter mig hela tiden, kan det vara så?... kanske... (Hoppas jag inte blir döv!!!) Så är det nog, det beror nog på att jag är sjuk och då påverkas örat, precis, vi säger så.

Idag åt jag en hemmagjord pasta-sallad, otroligt god... Jag borde bli Sveriges svar på Jamie Oliver, eller kanske inte. Någon "Naken kock" är jag då inte, men kanske så kan jag bli en sådan där cool kock som lagar på TV4:s moprgonprogram, ni vet där de står mitt i en stad i något främmande land... Och en massa människor går förbi och går lite extra sakta för att vara med på kamera så mycket som möjligt, sedan så bjuder man alla dessa mediakåta människor som gått fram och tillbaka bakom en på det som man slängt ihop, hmm vilket underbart jobb. Eller kanske inte. Nä, det överlämmnar jag åt kockar som Joakim Lundblad, som för övrigt lagade
"Ramen tori udon" (okej, jag vet inte vad det betyder, det är tydligen ett namn på en soppa) imorse, i Japan.

//Fredrik, alltså inte Sveriges svar på den "Nakna kocken" (Jamie Oliver)


Min blogg har bytt namn...

Nu har alltså min blogg bytt namn, från "Fredriks sport- och nöjesblogg" till "Blogg On the Rocks" Man skulle kunna säga "Blogg med is"... Då fattar ni nog vad jag menar. Jag kände att det gammla namnet begränsade mig, med detta så kan jag skriva mer om allt möjligt, så jag är nöjd...

Ha det bra
//Fredrik


Jag är sjuk, igen!

Fan, jag är sjuk, igen. Jag som trodde jag kommit över det, men igår kväll så slog det till igen. En huvudvärk som slår det mesta, jag frös en stunden för att i andra svettas... Jag är helt täppt i näsan, i morse kunde jag inte andas genom den. Det är inte kul att vara sjuk, det är knappt så att jag orkar skriva detta...

//Fredrik

Dagens Alvedon

Dagens låt är "Home" med Michael Bublé

//Fredrik

Dagens Telefonsamtal

Dagens låt är "En midsommarnattsdröm" med Håkan Hellström

//Fredrik

Igår var det premiär på Fredrik Virtanens nya program...

... Studio Virtanen - med Fredrik Virtanen, heter det. Där han ska agera i någon form av en Lill-Letterman, vilket är intressant. Jag såg så klart premiären, den var bra... jag blev positivt överaskad, faktiskt... Det är Fredriks första program och han lyckas med programidéen så klockrent. Det märktes att Fredrik var nervös, han stammade lite mer än vanligt, orden snubblade på hans tunga, dessutom så satt han och vaggade på sin stol, fram och tillbaka, precis som Fredrik Strage i SVT:s Nöjespanel... men vem fan bryr sig? Det var ändå bra...

Han hadde Alexandra Rappaport och Fredrik Wikingsson som gäster, samt Hans Ronsefeldt... Mycket trevligt. När Fredrik (W) klev fram så blev det lite surreal, jag vet ju att de är bra vänner (Fredrik V och Fredrik W), samt att det är första gången jag har sett dem samtidigt på TV... trevligt värre, dessutom så var ju Wikingsson på två kanaler samtidigt, kanal 5 i egenskap av programledare för 100 Höjdare samt TV8 i egenskap av gäst hos Fredrik Virtanen. Fredrik W är otroligt skön och bjuder verkligen på sig själv, han är en trevlig och allmänt skön kille, det har han i alla fall vart då jag har snackat med honom....

Hela programmet var bra, inga fel på det, fortsätter det i samma anda så blir det nog bra, jag håller med Linda Skugge, "Studio Virtanen - med Fredrik Virtanen" är verkligen "Dagens rätt"

Most gay-moment: När Virres introvideo kördes, lite gay med blomman och han som ser helt konstig ut, men kul!
Skönaste kommentar: "Jag hörde att Woody Allen gillar "Reine och Mimi i fjällen"" - Fredrik Wikingsson som säger det till Hans Ronsefeldt, manusförfattaren till "Reine och Mimi i fjällen"
Udda föremål på bordet: Semlorna... antagligen skulle de göra något med dem, men det blev visst inte så... Lite udda, men det gav en touch av mystik kring programet.. haha
Antal black outs: 2, nästan 3 stycken, så vi säger väl 2,5.
Grymmaste inredningsdetalj: Träskivorna!!!
Irritationsmoment: Ljudproblemen... men det var inte så farligt

Betyg:
Fredrik Virtanen: 5/5, han var sig själv, helt klockrent, det ska vara lite felsägningar och stammande, det var ju premiär.
Studion: 4/5, snyggt, riktigt grym studio!
Gästerna: 5/5, Wikingsson väger ju tungt, Alexandra och hans var helt okej.
Tekniken: 3/5, ljudet krånglade, tydligen även för dem, måste åtgärdas tills dagens avsnitt.

Totalt: 4/5
, inte en klar femma än, men snart, öva lite mer och få ljudet och allt att fungera så blir det en femma för "Studio Virtanen - med Fredrik Virtanen"

//Fredrik

Igår var det sässongsavslutning i 100 Höjdare...

 

Anders, Fredrik, Måns och Filip poserar så fint på den här bilden, tagen i 100 Höjdare studion. Källa: Kanal5

Som vanligt så tänker jag sammanfatta gårdagens avsnitt av 100 Höjdare, genom att som vanligt räkna ner klippen, ett efter ett...

Programmet var bra, kanske det bästa, Anders och Måns som var gäster hjälpte givetsvis till, igår så bjöd Fredrik och Filip på sig själva, precis som vanligt, men igår blev det extra bra, det blev klassiska Fredrik och Filip kommentarer. Det var riktigt bra...

De senaste 34 årens punkigaste ögonblick

10 Kungen och Silvia gör sin första gemensamma TV-intervju! (Och Claes Elfsberg ser bindgalet cool ut i skägg) (1976).
Haha, detta var en bra början på programmet... Att se kungen på detta viset var otroligt underhållande, vår kära lilla kung...

9 Pinky The Cat Strikes Back! (1999).
Detta var kanske inte det roligaste men helt klart underhållande, humor helt enkelt!

8 Robert Aschberg lånar ut 19 miljoner till den pålitlige "Solvallakungen" (1977).
Robban blev ju lite lurad här, att ens trodde på att han skulle få veta allt, "Solvallakungen" lurade Robban så hårt, humor på hög nivå!

7 USA behandlar omvärlden som ett parti "Risk" (2005).
De är ju helt blåsta där borta... Att de inte ens reagerar över att det Australien de sätter den lilla nålen på är ju skammligt... Att de ens tror att Iran är där, stackars människor, men det blir ju sjukt kul...

6 Ralf "Raffe" Edström är på lyset i direktsänd radio (1988).
Ralf äger! Skönaste, men det är klart han ahr tagit sig lite att dricka, annars så låtar han ju otroligt tråkig, detta var nog mer en possitiv grej, en negativ... och rolig!

5 Några sköna soulbrothers piffar upp en musikvideo med några sköna soulsisters (1971).
Tja... Filip var ju skön, när han sa att detta var den tidens rapp haha.... Fille, han försöker men det går ändå lite fel, tillslut fick han rätt... att han menade att detta figurerade lite som dagens rapp...

4 En kreativ redigerare på Sveriges Television förvandlar i ett dråpslag en helylletjej till kokainist och sånt bör givetvis premieras (2003).
Haha, detta är kul! Jäkligt bra gjort faktiskt, man kan ju undra vem som kom på den här idén på SVT... Lite roligt...

3 Narkoleptiska getter sätter myror i huvudet på en hel forskningsvärld (1991).
Skönaste getterna! Jag såg faktiskt det här inslaget då det först sändes, alltså det verkar ju mest synd om getterna, ändå så föder man upp fler... tja, så kan det vara... det blev ju kul i alla fall...

2 Kenta deltar i Melodifestivalen i en skön t-shirt och bevisar att en haschare alltid är mer avspänd i TV än en  före detta alkoholist (1980).
Kenta... haha, skönaste T-shirten, platsar faktiskt på andra platsen, detta är humor...

1 Kungen går på Nobelfest och vill bara avnjuta en Red Prince utan filter i lugn och ro (1992).  
Som sagt, vår kära kung, han äger! Detta var humor, på sitt sätt... hur liksom måste dra ett bloss och får då en kamera i "facet"... kul, kul, kul... Vi ska ju inte avskaffa kungen, vem vet när nästa roliga grej sker?!

Som sagt, ett av de bästa avsnitten, men om ni nu missat det så kan du se alla roliga klipp inklusive dessa på deras hemsida! Men det är bara utvalda klipp som går att se på!

//Fredrik

"Två nötkräm och en moviebox - Hissnande generaliseringar om vår uppväxt I DDR-Sverige"

Här kommer en recension på boken "Två nötkräm och en moviebox - Hissnande generaliseringar om vår uppväxt I DDR-Sverige"

Boken är ett lysande litterärt verk, den har en otroligt skönt sätt att berätta på, Fredrik Wikingsson och Filip Hammar, som är författarna, har verkligen lyckats skriva om deras uppväxt på ett intressant och framförallt roligt sätt. Att man skrattar lite som oftast när man läser den här boken är en självklarhet, det går inte att vara tyst när man läser något otroligt roligt som de har skrivit. Fredrik och Filip är precis som i sina TV-program väldigt självironiska och ödmjuka inför deras uppväxt. Att de tar upp alla dessa saker som var så typiska för DDR-Sverige är otroligt roligt. Titta bara på en sådan sak som att de fått Ian Ziering att skriva ett väldigt intressant och spännande förord, han var ju på allas TV-apparater med "Beverly Hills, 90210", väldigt typsikt den tiden.

Fredrik skriver ut mer än Filip och avslöjar lite mer personliga och i vissa fall som för de flesta människor skulle vara genanta saker, men nu ska ni inte tro att Filip håller sig lugn och tyst, han berättar om hur han mådde då hans mamma kom på honom att onanera, Fredrik berättar även om när han förlorade oskulden. Detta är såklart inte det som gör boken, men att de berättar sådant, som de flesta människor inte skulle berätta för någon, mer än de närmaste indikerar på att de bjuder på sig själva, det är vad som gör boken till vad den är, den blir genast mer intressant. Jag citerar Fredrik från vad han sa till mig om en sak (att någon skrivit ihop en sexberättelse mellan han och Filip): "kan man inte bjuppa på sånt så har man inte i tv att göra. typ. eller vad tycker du?". Jag kan bara hålla med, hela den inställning visar sig i flera delar av boken.

Jag växte inte upp under "DDR-Sverige tiden", jag växte upp under "efter DDR-Sverige tiden", mycket är sig likt, i min uppväxt, som under deras. Samhället hadde inte förändrat sig så markant mellan 80- och 90-talet. Även om 90-talet var perioden då tekniken och teknologin slog ut på allvar. Det som jag vill ha sagt är att den här boken är precis lika rolig att läsa för oss som växte upp under 90-talet, alltså vi som är födda 85-88, vi som aldrig fick uppleva 80-talet på allvar, men var tillräkligt gammla för att följa det tidiga 90-talet och dess utveckling. Alltså, mitt råd är att ni läser "Två nötkräm och en moviebox - Hissnande generaliseringar om vår uppväxt I DDR-Sverige", den är helt klart läsvärd! Just ja, glöm inte att ringa till Fredrik och Filip på, 070 664 39 38, respektive 070 791 24 55, som sagt, de "bjuppar" på sig själva...

Bokens betyg: 4F (Fyra F) av 5 möjliga
Min kommentar: En jävligt intressant och rolig bok!


Information:
Titel: "Två nötcreme och en moviebox"
Författare: Filip Hammar & Fredrik Wikingsson
Kategori: Skönlitteratur
Förlag: Bonnier Fakta
Antal sidor: 285
ISBN: 9185015091
Utgiven år: 2003

//Fredrik

Orsaker till extas år 2006!

Här kommer några saker som jag anser är orsaker till att bli exalterad över... år 2006!

1. Fotbolls VM! Finns det något större?
2. Fredrik Virtanens talk-show - "Studio Virtanen - med Fredrik Virtanen" har premiär ikväll!
3. Bruce Springsteen drar ut på ny turné med The E-Street Band! det är mäktigt... mycket mäktigt!
4. Vinter OS är ju även detta en stor sak.. Ska bli intressant och se hur det går för våra stjärnor...
5. Jag fyller även 18, vilket kan vara en rätt såp stor orsak till extas... haha

//Fredrik

Dagens TV-dilemma!

Dagens låt är "The Sweetest Thing" av U2

//Fredrik

En sässongsavslutning och en premiär.. det står på schemat ikväll, men...

Ikväll är det sässongsavslutning av 100 Höjdare... klockan 22:00, det är som vanligt en timma långt. Ikväll börjar även Fredrik Virtanens nya program... fan.. inte för att det börjar utan för att det krockar... krockar med F&F! Virres show börjar klockan 22:30, då är det still (fortfarande) 30 minuter kvar av 100 Höjdare.

Vad ska jag göra?! Jag vet inte! Det finns ju några alternativ, 4 stycken... om jag inte räknar fel, det är följande:

1. Jag ser på 100 H och spelar in Virre
2. Jag ser på Virre men spelar in 100 H
3. Jag ser halva 100 H och zappar sedan som en galning mellan programmen (vilket jag ofta gör, zappar alltså)
4. Jag skiter i Virre och ser bara 100 Höjdare, eftersom att jag har följt Filip och Fredrik hela sässongen.. (men det är ju i och för sig premiär av Virres show, det vill jag ju inte missa...)

Helt ärligt så verkar det som alternativ 1 verkar mest troligt... eller kanske en kombination av alternativ 1 och 3... jag får se hur jag gör, hur kommer ni göra? Ni som vill se båda alltså... Att se 100 H i repris suger, det kan jag inte göra.

//Fredrik, som inte vet vad han ska göra åt problemet än...

En lite reflektion a´la Virtanen

Virre skriver detta i sin blogg, det fick mig att reflektera..

Tänk er att ha kaffespons! Snacka om grymt, att kunna säga... -Jag har kaffespons, du då? Det skulle vara helt unhderbart grymt, när någon säger: -Kaffe skulle smaka gott... Då svarar man bara: -Det är lugnt, jag har kaffespons...

Det ska ju sägas att jag inte dricker kaffe... men det är ändå grymt... dessutom så kan man ju reta Virre lite, att en själv har kaffespons, men inte han haha Klädspons skulle ju inte sitta fel.. heller.. Jag sumerar denna reflektion med att spons i allmänhet är bra.. Dagens ord är: "Kaffespons"

//Fredrik

Dagens Oväntade cover

Dagens låt är "Can´t help falling in love" med U2

//Fredrik

Lundqvist höll nollan!

Starkt spelat av Herr Lundqvist som höll nollan för sitt Rangers i dagens match mot Florida...  Han gjorde hela 38 räddningar och grundlade i och med det en stark och stor seger för NY Rangers, som slog Florida med 4-0... Henrik blev utsedd till en av matchens tre främsta spelare... Läs mer på Sportbladet (Sveriges bästa sport tidning!)

//Fredrik

Dagens Gös och potatis

Dagens lår är "My Hometown" med Bruce Springsteen

//Fredrik

Hemma igen...

Detta blir det sista inlägget med kategorin "Spanienresan"... Detta är för att jag nu e hemma, otroligt skönt, men kallt... Sverige är toppen på sitt sätt... Det känns otroligt rent och modernt, tillskillnad från Lancarote... där skräpet yrde kribng en.. thank god for the streetcleaners! (Streetcleaners?)...

Snart så ska vi till farmor och få oss ett mål mat, otroligt gott...  hoppas jag... I am so tierd on the spanish resturants... Resturangmat i all ära.. men svensk husmanskost är för jävla gott.... Jag har inte druckit mjölk på as länge nu, spansk mjölk är inte att lita på, så igår på vägen hem så drog jag i mig en mjökl till maten, hur gott som helst.. svensk mjölk är gott, så är det bara!

//Fredrik, over and out...

Ps. Nu kan jag skriva "å" igen! ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ åååååååååååååå! Ds.

Dagens Poolsejour

Dagens lat är "All Because Of You" med U2

//Fredrik

Imorgon aker jag hem...

It is time to go home... Men inte förens imorgon... om det är fredag imorgon alltsa... jag har ingen koll, jag antar att jag har ryckts med i Spaniens mañana attiyd... Men trevligt är det i alla fall här... Det är massor med birtter här, de har alla samma nyans... rosa-röda... Alla ¨(nästan alla) killar är snaggade, tatuerade och iförda deras lags mtachtröja (fotboll alltsa!)... Massor med Celtic, Man United, Arsenal och Barcelona här... de är typ "mainstream" av tröjor, själv är jag iförd en Arsenal tröja just nu... trevligt värre... alla Arsenal fan hejar glatt... Man United däremot, de ser mest arga ut... haha... Nä, Spanien är i alla fall sa som jag alltid tyckte, varmt soligt och lite skitigt... (mmm skräpet är inte trevligt.. det är typ (typ?) överallt...)

Nä, nu ska jag snart äta lite lunch... a'la Spain... (Spaghetti och Kötfärsas, sa det kanske inte aär sa mycket "a'la Spain" över det... men va fan... jag är ju i Spanien i alla fall...)

//Fredrik

Dagens Bussresa

Dagens lat är "The River" med Bruce Springsteen

//Fredrik

Ingen sol idag! Men ända se sa där... 18 grader...

Kul som fan... med allt som e här, idag akte jag buss in till huvudstaden, Arecif (eller nagot i den stilen hette den...) Trangt och jpobbigt pa bussen, staden var inte mycket att hänga i julgran... sa det var en crappy utflykt.. men man vet ju aldrig, det kunde ha vart kul. Det är ingen sol idag, bara mulet! Men ca: 18 grader... Trevligt.. Jag har reflekterat över och matt daligt över att jag missar hela 2 avsnitt av 100 Höjdare... men... de ska jag nog parera... rent mentalt... sedan sa hoppas jag ju pa att The Pirate Bay har lite avsnitt... haha.. jag far se...

Ha det bra!
//Fredrik

Dagens Sjukaste

Dagens lat är "Wonderful Tonight" med Eric Clapton

//Fredrik

Jag är förkyld... i värmen!

Ahhhh... det är hur jobbigt som helst, jag snorar... och hostar... i värmen... Jäkligt irriterande.. Men det har snart dragit förbi. Det var nog bara en sadan Här, once grej.. Hoppas jag i alla fall...

Idag är de flesta pa kamelutflyckt, men jag sa nej tack och stannade hemma... skönt!

ha det bra!
//Fredrik