Dålig etik och moral = Expressen!

Expressen är en jävla pajastidning som inte borde få finnas. Riktigt dåligt av dem att gå ut med namn och bild på "Hagamannen".. Dålig etik och moral. Dålig journalistik. Jävla idioter rent utsagt. Sådana där publiceringar försvårar ju för utredningen och stackars hans barn och sambo! Hur fan ska barnen känna sig i skolan?! Nä, Expressen är inte bra. Jag bojkottar allt med Expressen från och med nu, det är enbart Linda Skugge som är värd att ägna en tanke åt. Expressen är en salladstidning, kom ihåg det! Då föredrar jag good ol´ Aftonbladet. Där finns i alla fall etik och moral kvar och de hittar inte på nyheter som Expressen kan få för sig att göra, lite då och då...

//Fredrik

Dagens Studsbollar

Dagens låt är "Heartbeats" med José Gonzales

//Fredrik

Dagens Untold story

Dagens låt är "Do You Remember" av Jack Johnson

//Fredrik

En liten stund av lugn, tack... Fredrik goes västvärldsbuddhist?

Jag har beslutat mig för att varje dag ta mig en stund där jag bara ska sitta helt tyst och tänka.
Väldigt Zen-buddhistiskt av mig.
Alltså, sitta i ett tyst rum och bara varva ner. Jag gör det så sällan, varvar ner alltså. Kanske ska man bli buddhist?
Men. 
I så fall enbart en västvärldsbuddhist, alltså en buddhist som enbart anamar de sidorna hos buddhismen som är nice och därmed lämna allt crappy med den borta i Asien. Det skulle vara väldigt Holywood:skt av mig, eller hur?!
Hur som helst, jag ska nu ta mig 5-10 minuter i total tystnad.
Detta kanske är totalt världelöst och enabrt bortkastad tid, men jag vill kasta bort lite tid.
Man känner sig så Hollywwod:istisk då.
Eller?

//Fredrik

Dagens Sommarlängtan

Dagens låt är "Sol, Vind och Vatten" med Ted Gärdestad

//Fredrik

Sveriges Sexigaste TV-kändisar!

På min beloved tidning, Aftonbladet, kan ni rösta på vilken man och kvinna ni tycker är absolut sexigast just nu i TV-rutan. Jag la min röster på de två uppenbara. Den allitd lika intelektuella Fredriki Wikingsson, han blir ju sexig tack vare att han är så jävla klipsk. Han är Snygg-Fredrik. Precis som jag... Sen den absolut snyggaste är helt klart, no question about it, Tilde De Paula. Hon ser INTE ful ut! Rösta ni också!

//Fredrik


Dagens Nakna sanning

Dagens låt är "Nu Kan Du Få Mig Så Lätt" med Håkan Hellström

//Fredrik

Virre är cool och Scrubs är bäst just nu...

Måste bara... alltså... hur grymt cool är inte Fredrik Virtanen? Han har fan träffat presidenten av USA... Virre ÄR cool, annat kan man inte säga. Jag har mycket respekt för honom, va fan han kör ju SMS-roulette! Kredd till Sthlms finest...

Nu ska jag tjonga ner mig i ett downloaded Scrubs-avsnitt. Scrubs äger, utan tvekan. No question about it, boys and girls...

//Fredrik

Ps. Vet någon föresten hur man räknar ut volymen på en jordnötsring? Det vet i alla fall inte jag. Fan. I feel so worthless. Jävla jordnötsringar. Varför ska jag ens räkna ut det?! Strunta i det här "ps:et" Bra. Ds.

Dagens Gnällbältesfilosoferande

Dagens låt är "Dreaming of you" med The Coral

//Fredrik

De bortskämda ungdomarna hotar Sveriges framtid - föränding behövs!

KRÖNIKA. Svenska ungdomars bortskämdhet hotar vår framtid. Så är det. Ingen idé att ljuga om det eller dölja detta. Vi vet alla att Sverige största konkurrenskraft är att svenskarna är välutbildade.
Hur länge kommer vi kunna vara konkurrenskraftiga?
Inte särskilt länge till.
Svenska ungdomar vill inte utbilda sig. Det finns ingen motivation hos Sveriges ungdomar längre, de har allt…
Skolan är något dåligt. I ungars ögon.
Fråga en unge vad den tycker om skolan, då får du i 90 % (detta är jag som gissar) av fallen svaret att skolan är det värsta de vet.
Varför? Därför skolan tar en massa tid! Tid som kan spenderas på något roligare istället, på något då de inte måste anstränga sig särskilt mycket.
I Sverige skolkas det nästan mest i världen. För ungarna vill inte vara i skolan, de vill spela dator, fika och göra annat istället.
De har inget mål med skolan, de känner bara att skolan är något besvärligt som man lider sig igenom. De har ingen motivation att gå i skolan, inget mål med den.
Deras föräldrar köper dem allt som de vill ha. I dagens bortskämda Sverige där nästan varje hushåll innehar en dator.
Svenska ungdomar är bortskämda, de har redan allt.
Speciellt under uppväxten, visst vill en unge mycket hellre spendera tid framför ”sitt” X-box eller ”sin” dator – som deras föräldrar betalat för - istället för att spendera tiden i en skola där man endast får skriva, läsa och räkna…
Vems fel är detta?
Föräldrarnas?
Ungarnas?
Skolans?
Vems?
Det är allas fel.
Det är föräldrarna som skämmer bort sina ungar, det är ungarna som inte fattar att de måste skaffa sig ett jobb i framtiden, för att få jobb behöver man vara utbildad. Detta inser ofta inte ungar eftersom att deras föräldrar förser dem med så väl kläder som saker. Det är även skolan som tar upp för mycket tid i en unges liv.
Läxor. Varför finns läxor?
Från början var läxor något man gjorde om man missat något, för att komma ikapp de andra eller också var det ett straff. Idag är läxor något som ALLA får. Det SKA vara läxor i dagens skola.
Läxorna tränger in i ungarnas fritid.
Som skolelev vill man slippa skola hemma. Det gör man inte. Varje vecka har man med sig massor med jobb hem.
Klart skolan blir en ”fiende” om den inkräktar på ens privatliv.
Avskaffa läxor!
Ge barn och ungdomar deras fritid tillbaka. Detta skulle göra att de slapp känna att skolan är något jobbigt. Att skolan kväver dem och finns där hela tiden.
Skolkningen skulle minska, om man som elev visste att ens fritid var fritid. När man slutar för dagen behöver man inte tänka mer på skolan. Detta skulle skapa gynnsammare förutsättningar för, fler skulle komma tillbaka till skolan dagen därpå.
Att faktiskt få en fritid att göra allt det som man måste skolka för att få tid att göra.
Väldigt elementärt.
Självfallet är inte läxor den ensamma orsaken till att svenska ungdomar underpresterar och skolkar från skolan. Det skulle vara lite väl naivt att tro det.
Rent utsagt korkat!
Vi måste även göra om skolan som institution i det svenska samhället. Vad behöver vi kunna och vad behöver vi inte kunna. Skolan måste sålla i allt som vi ska lär oss.
Behöver vi kunna sy?
Behöver vi kunna alla Asiens städer i dagens samhälle?
Svaret är nej.
I dagens samhälle behöver vi enbart lära oss att söka reda på den här informationen. Varför ta upp en massa hjärnkapacitet på att lära sig sådant som vi knappast kommer att behöva använda oss av i det samhället vi lever i? Idag kan alla söka reda på information via Internet. Skolan behöver anpassas till det samhället vi lever i. Lär eleverna det som de behöver veta för att klara sig i samhället.
Vi är i 2000-talet. Skolan är fortfarande i 1900-talet, kring 1984 kanske. Förnyelse och anpassning behövs. Skolan måste anpassa sig.
För i grund och botten har de allra flesta ungar en positiv inställning till skolan från början, den är ju rolig. De lär sig varje dag nya intressanta saker. De träffar kompisar.
Skolan är en mötesplats människor emellan och utbytesplats av information.
Att enbart klaga på skolan är fel, vi måste även titta kritiskt på ungarna. Deras bortskämdhet förstör även den skolans roll. Dagens ungdomar vill inte anstränga sig, i skolan måste man göra det. De vill egentligen få allt serverat på ett silverfat. Som allt annat de har fått av sina föräldrar under sin uppväxt. 
Kläder, spel, leksaker och pengar.
Ungar klagar i onödan!
Maten i skolan är under all kritik, men inte är den så dålig så att det rättfärdigar att man inte äter över huvudtaget. Så dålig är den inte, det är ungars bortskämdhet som talar där. Det smakar inte som hemma, säger de.
Klart den inte gör!
Den kan INTE smaka som hemma… Men svält inte er själva bara för att den inte håller top kvalité. Ni får i alla fall mat, i andra länder får man inte ens mat i skolan…
Men visst måste maten förbättras. Att interner på Sveriges alla fängelser får bättre mat är skandal.
Barn och ungdomar borde prioriteras framför fängelsekunder. Plocka pengar från deras matbudget och lägg den på skolmaten så dess standard kan öka.
Men trots att skolmaten håller ganska dålig klass köper jag inte att man inte äter över huvudtaget, då är det något fel på människan om den avstår föda för att den inte passar, för att det är fisk och inte en köttbit.
Att flest barn och ungdomar äter då det serveras pizza och hamburgare är inte bra, fetman breder ut sig hos våra bortskämda svenska ungdomar. Att minst antal elever äter då det serveras fisk är inte heller bra. Vad är det för fel på fisk?! Bortskämdheten talar igen. Fisk anses som dålig mat.
Det är synd. Fisk är bra. Fisk är nyttigt.
Låt oss summera detta nu.
Den svenska skolan skulle bli bättre om man plockar bort läxor, lägger mer pengar på den, om elever inte var jävligt bortskämda och om skolan omprioriterar vad eleverna ska lära sig.
Det gäller att ändra ungars mentalitet när det gäller skolan och de gäller ändra lärares mentalitet när det gäller deras roll i skolan. En lärare måste anstränga sig och få med eleverna på vad den gör, den kan inte bara läsa ur en bok och sedan kräva att eleverna ska klara ett prov.
Då är en lärare helt fel ute!
Läraren måste engagera sig, göra saker som illustrerar och visar. Just nu sker en generationsväxling i skolan, de äldre försvinner och nya tar över. Detta är positivt, för nya lärare har en modernare och mer dagsaktuell syn på skolan och lärande…
I hopp om en förändring vad gäller den mentalitet som ungdomar har när det gäller skolan och dess syfte, samt en förändring av skolan i sig avslutar jag nu denna krönika. Hoppas den har lyft lite ögonbryn och kanske fått just DIG att reagera och tänka efter.
Hoppas Sverige kommer kunna fortsätta stoltsera med en av världens bästa skolor och några av världens mest välutbildade människor. 
Visst vill vi vara välutbildade?
”Be cool, stay in school” är kanske det lamaste jag hört, men det stämmer. Tänk efter, vad har inte skolan gett DIG? Kompisar, du kan läsa, du kan skriva, du kan för fan massor med saker som förenklar ditt liv. Se skolan som något positivt, kanske är den jobbig, kanske tär den på dig. Men ta dig igenom den, det kommer du inte ångra i framtiden. Det lovar jag.
Jag kanske har fel... men hoppas att jag inte har det...

//Fredrik

Dagens Smältande med extra allt

Dagens låt är "You And Me" av Lifehouse

//Fredrik

Dagens Vårpromenad

Dagens låt är "Gå ut och var glad" med Ulf Lundell

//Fredrik

An apple a day...


"An apple a day keeps the doctor away..." - Okänd

Frågan är då om detta hjälper mot fågelinfluensan?

//Fredrik

Det våras i vårt avlånga rike... Vår is the shit!

KRÖNIKA. Det våras i vårt avlånga rike, som allt som oftast kalls Sverige. Det har låtit vänta på sig länge, kanske dröjer det lite till innan våren kommer på riktigt. Men den känns som att den är på väg, det är ljusare, det är varmare och det är mindre snö på gatorna.
Sommartiden ska justeras in.
Klockan ska flyttas en timma framåt.
Vi ser FRAM emot sommaren. Alltså en timma framåt.
Mycket, mycket enkelt.
Faktiskt.
Att flytta klockan bakåt skulle innebära att vi skjuter oss helt i ofas med tidszonerna...
Man kan fråga sig hur de påverkas av våra sommar/vintertids fasoner?
Det fungerar i alla fall.
Det är vår.
Slutspel i hockey.
Färjestad utgår som segrare av rubbet. Inget annat är plausibelt. Faktiskt.
Jag sitter här och lyssnar på Magnus Ugglas lysande låt "Trubaduren". Man mår helt enkelt prima av den.
Trubadur.
Jag ämnar bli en sådan.
Vilken frihet.
Sedan kan man som Winnerbäck eller om du nu vill Lundell, sitta i en stuga vid en sjö eller vid ett hav och pilla ihop små låtar som man hyser hopp om att svenskarna ska uppskatta och slå in högst på Trackslistan.
Fast det håller man käft om.
Man är ju bara en enkel trubadur, inte fan bryr man sig om placeringar och pengar. Det handlar utåt sätt om musiken. Givetvis inifrån med, men det handlar även om pengar. Annars överlever man inte.
Eller så ska jag bli en författare och skriva ett litterärt verk. Även detta går att göra i en stuga vid en sjö eller vid ett hav.
Livet skulle vara idealisk.
Våren väcker många tankar. Våren...
Jag uppskattar våren. Inte mer än sommaren...
Men jag gillar den.

Snart fyller jag år.
Om ca: en månad.
Den 27 april, då är våren snart slut. "Mars, april har knopp i håret..." eller hur går den gamla visan som man sjöng varje musiklektion på så väl låg som mellan stadiet.
Musiklektionerna var träiga tyckte jag. 
Jag har aldrig vart musikalisk.
Inte heller lyssnat på musik.
Jag började inte intressera mig för musik förens så sent som i sjuan. Då jag var 13 år och för första gången hörde Bruce Springsteen framföra den fullkomligt geniala låten "Better Days".
Innan det var jag totalt ointresserad. Lyssnade på det som andra lyssnade på. Inga åsikter i ämnet.
Jag vet.
Springsteen nämns ofta.
men han är den artisten som betytt mest för mig.
Han och den låten.
Även om låten inte är hans bästa betyder den faktiskt mycket för mig. 
Våren får en att filosofera.
Snart börjar Fredrik och Filips nya program "Ett herrans liv".
I början på april.
Hoppas det blir intressant i Tv-rutan, lika intressant som på inspelningen.
Fredrik Wikingsson borde för övrigt göra en platta. Han kan spela gitarr så väl som sjunga.
Wikingsson är en smart man, väldigt intellektuell.
 Kanske en av de smartaste jag någonsin träffat.
Jag gillar honom. Han är ödmjuk, trevlig och vitsig.
Alltid positiv.
En hyvens kille.
Hammar är inte fy skam han heller. Men Wikingsson är den som jag har mest respekt för.
Just nu spelas Gyllene Tider. ”Flickan i en Cole Porter sång”. Detta kan vara ett tecken på längtan efter sommaren. Visst associerar man Gyllene Tider med sommar. Eller är det bara jag?
Hur som helst så är det vår nu.
Snart sommar.
Längtan dit är stor.
Men som sagt…
Nu är det vår.
Ska ta mig en vårpromenad (finns det något som heter ”vårpromenad”? Om inte, tycker jag att det borde finnas).
En behaglig och uppfriskande sådan.
Ta er en ni med, ut och andas in våren.
I alla fall den gnutta vår det faktiskt är...
Vår is i alla fall the shit.

//Fredrik

Sven Wolter var inge bra, men Lasse Bengtsson is to die for... haha

Det är lördag. Jag sitter här framför min computer... Jag är helt slut. Yesturday somnade jag tio i elva.
TIO I ELVA.
Jag var trött.
Hade ju dukat upp då klockan nio med godis, chips, dip dricka.
Jag, E och M skulle se på "Borkmanns punkt" med Sven "rosselrösten" Wolter. Alla hade cepe namn i den, inga hade vanliga efternamn... alla verkade tyskinspirerade. Det störde jag mig på...
Dessutom var den inge bra, jag somande ifrån den flera gånger. Fast detta kan ha berott på att jag var trött... men jag tänker inte spekulera i detta något närmare.
Skulle nyss länka till
IMDB så ni kan se vilken film det var.
Men.
Just denna fanns inte.
De andra två - i vad jag tror är en trilogi - fanns. Så jag länkar till "Carambole" - som är film ett i trilogin tror jag - och ber er då läsa efternamnen på rollfigurerna och uppmärksamma varför jag störde mig så under hela filmen.
Tack.
Hur som helst. Filmen sög.

Jag vaknade till Lasse Bengtssons röst i Nyhetsmorgon klockan 09:00 imorse.
Lasse är bra.
Har tagit mig en shower och städat undan sedan igår...
Jag måste ta ut sopporna som står i en påse precis vid dörren. Jag lovar er, den glor ilsket på mig så fort jag går förbi...
Jag är nästan lite rädd för den..
Så det känns som att jag inte kan skjuta upp min uppgift att ta ut sopporna längre.
Nä.
Så här får det inte vara.
Nu ska jag ta ut sopporna, sedan ska jag göra något vettigt.
Ha en bra dag.

//Fredrik


Dagens Rockrävsduett

Dagens låt är "Forever Young" med Bruce Springsteen och Bob Dylan

//Fredrik

Dylan, Springsteen, Sexsmith, Winnerbäck och Hellström...

Bob Dylan.
Bruce Springsteen.
Ron Sexsmith.
Lars Winnerbäck.
Håkan Hellström.

Detta är några av de artister jag beundrar. Samtliga bjuder på jävligt bra musik. De bör visas en hel del respekt, Dylan och Springsteen in perticular. De är verkligen kungar. Dom är the shit... Alltid!
De finns för att älskas.
De finns för att höras.
Älska dem!
Lyssna på dem!

Bob Dylan - 5 tips på låtar:
1. "Hurricane"
2. ”If you see her, say hello”
3. ”It's alright ma (I'm only bleeding)”
4. "Like a rolling stone"
5. "Love sick"

Bruce Springsteen - 5 tips på låtar:
1. "Born To Run"
2. "Better Days"
3. "Thunder Road"
4. "The Promised Land"
5. "Lucky Town"

Ron Sexsmith - 5 tips på låtar:
1. "God Loves Evryone"
2. ”Imaginary friends”
3. "These Days"
4. "Maybe This Christmas"
5. "Wishing Wells"

Lars Winnerbäck - 5 tips på låtar:
1. "Gråa Dagar"
2. "Där Elden Falnar (Men Fortfarande Glöder)"
3. "Med Bussen Från Stan"
4. "Kom Ihåg Mig"
5. "Stockholms Kyss"

Håkan Hellström - 5 tips på låtar:
1. "Nu Kan Du Få Mig Så Lätt"
2. "En Midsommarnattsdröm"
3. "Känn Ingen Sorg"
4. "Hurricane Gilbert"
5. "Precis Som Romeo"

//Fredrik

Dagens Försäljare, som ska ha kredd

Dagens låt är "Kom Ihåg Mig" med Lars Winnerbäck

//Fredrik

Frågor och svar om bloggande...

Hur kom det sig att du började blogga? Varför alltså?
Tja, gillar att skriva fritt... Det är kul att skriva...

Det här med blogg var ju sommarens fluga. När upptäckte du fenomenet blogg?
Japp, en fluga som jag hängde på. Mycket, mycket enkelt.

Vad handlar din blogg egentligen om?
Den frågan ahr jag ställt mig många gånger... Men jag skulle väl säga att den handlar om lite allt möjligt.

Vad vill du uppnå med ditt bloggande?
Mitt mål är att min blogg ska bli Zuing-Yang provinsens - i Kina - största "talk of the town" så att säga... eller inte! Jag har inget direkt mål... Vill väl att folk ska läsa och reagera.

Tröttnar du aldrig på att blogga? Prestationsångest?
Nja, inte direkt. Klart man kan slå huvudet i bordet bara för att man skriver lite väl mycket... haha... Prestationsångesten finns alltid med mig, men jag har lärt mig att förtrycka den... Så inga problem där.

Känner du att du har ett ansvar gentemot dina läsare att skriva bra?
Nej... Jag skriver som jag skriver. Ibland blir det bra och ibland mindre bra. Det får de ta. They will have to charish the little glimps of greatness...

Kan man skriva vad som helst i en blogg?
Ja. Allt!

Vad skriver du inte om i bloggen och varför?
Det som jag anser är ovesäntligt och onödigt så klart.

Läser du andras bloggar? Om ja varför och vilka? Om nej, varför inte?
Ja, för det mesta, inte "all the time", bara vissa dagar. Av de kända läser jag typ bara Fredriks blogg... Annars så gillar jag Writers-Edge, Soho, Hertzmanann, Spanskmannen med många fler, orkar inte länka alla bara. (Jag är lat ibland, förlåt. Hoppas ni förstår.). Titta i min lista över länkar här i min blogg meny.

Om du måste nämna en "bloggidol" vem blir det då och varför?
Det är Fredrik, helt klart... Jag har redan utnämt honom till min Idol tidigare i bloggen...

Hur många besökare har du i snitt per dag?
Kring 345 st och ca: 170 st unika,

Vilka är dina läsare?
Mina läsare är ju mina läsare... Jag vet fan inte vilka de är... Mer än mina trogna, där jag kan framhålla J.. Som propagerar sig som min främsta läsare... haha

Vilka vill du ska läsa din blogg respektive inte läsa?
Inga psykos... annars alla!

Vilka reaktioner har du fått på din blogg?
Den är svuverän... och lajbans... (har alltid velat skriva med lajbans... nu fick jag det...)

Hur länge kommer du att fortsätta blogga?
Tills jag slutar, det kan vara imorgon, om en vecka eller ett år... eller aldrig. Man vet aldrig så noga.

Hur kommer du att se tillbaka på din blogg i framtiden?
Hur ska jag kunna veta det?!

Hur kommer du att spara dina blogginlägg för framtiden?
Vet ej, jag gör inte det. Jag raderar dem just nu för att få plats med nya... Jobbigt värre.

Bloggfenomenets framtid?
Ser lite mörk ut. Det är många som bloggar. Lite för många. Faktiskt. Men den reder sig nog...

Vad har bloggen gett dig?
Tja, en del nya kontakter och massor med tillfällen att ge utlopp för min kreativtet.

Tack för mig...

//Fredrik

Jag behöver utrymme. NU!

Alltså, jag har spenderat eftermiddagen på att rensa ut gammla inlägg i den här bloggen, enbart för att den inte ska bli full. Jag behöver utrymme.
Men jag vill inte betala en massa... Jobbigt värre. Nu har jag i alla fall lite mer utrymme.
Men mer behövs.
Fan.

//Fredrik

Dagens Slentrian bjuder Lasse på...

Dagens låt är "Gråa Dagar" med Lars Winnerbäck

//Fredrik

Lite tankar just nu...

Här kommer lite tankar som flyger genom mitt huvud just nu...


 • Jag har ont i nacken. Behöver en massage...
 • Utrymmet på min blogg är snart slut. Ytterst lite kvar... Med detta meningslösa inlägg lär det bli mindre...
 • Laila borde ha avgåt för länge sen. Även om jag tycker att hon skött Mouhammed-bild historien bra.. tills dess att hon och hennes stab bryter mot grundlagen... Tja, hon var tvungen att avgå.
 • Jag har en fin haka... faktiskt. Trevligt värre
 • Undrar om det är svårt att förfalska pengar... Förmodligen and moving on...
 • Vart är gitarren... som jag funderar på att spela lite med...
 • Jag har nyss missat 15 min av Gilmore Girls... bäst jag skyndar mig. Oh, sen är det ju Desperate Housewifes och Joey... och The Office. God bless Channel Five (Kanal 5).
 • Missat ytterligare en halv minut....
//Fredrik


Dagens Prinsesstårta, fast utan marsipan (?) direkt från 80-talet

Dagens låt är "Talk Of The Town" med Tommy Nilsson och Easy Action

//Fredrik

Ahhh... Slut på kontot... fan.

Skit också.
Pengarna är snart slut.
Högst ovanligt för mig.
Jag känner mig helt naken utan mina pengar.
Haha.
Skulle ta ut 1500... beloppet var för högt.
Jag hade bara 1300... så då fick jag ta ut det...
Nu är mitt konto tomt. Fan.
Skulle betala en friend... Ingen skuld. Jag hade bara förvaltat hans pengar. (Vilket may have given me a falks trygghet om att jag hade mycket pengar fast jag inte hade det...)
Dock bara 900 till honom. Men jag köpte även två fina Springsteen album, för 238 spänn. Nu har jag kvar ca: 150 spänn...
För er kanske detta verkar töntigt av mig.
Men.
Jag har aldrig haft tomt på mitt konto. Men om typ 5 dagar kommer studiebidraget in. Då har jag lite mer.
Nice.
Nä, nu har jag distraherat er med mitt - vad många nog anser - högst onödiga oroande.
Men.
Om ni känner för att göra en donation kan ni kontakta mig på fredrik_usa@hotmail.com
Skulle sitta fint. Haha.

//Fredrik

Dagens Vänner nostalgi, är the shit!!!

Dagens låt är "We Used To Be Friends" med The Dandy Warhols

//Fredrik

Humor hehe

Rösta på årets roligaste TV-klipp! Det är den alldeles utmärkt fantastiska tidningen Aftonbladet (in my heart!!!) som presenterar klippen.
Kul.
Jag röstar på Filip Hammars skräck för Bungy-Jump...
Det är humor! Haha
"Runner-up" för mig blir Carola som kastar blommrabbater på publiken...
KUL

//Fredrik

Dagens Vinnare med majonnäs och extra allt.

Dagens låt är "Evighet" med Carola

//Fredrik

Mer Schlager så klart. Carola tog oss med storm...

Schlager.
Det handlar majoriteten av alla inlägg om, som görs just nu. Schlager är STORT.
Schlager is the shit. Verkligen.
Carola.
Vad ska man säga?
Carola är Carola. Det kommer vi inte ifrån.
Hon är en showartist. Hennes röst är en av Sveriges bästa. Dock inte idag.
Idag var det hennes karisma som tog sig vidare till Europa.
Det ska hon ha kredd för.
Jag - likt många andra skulle jag tro - tvivlade på henne där ett tag. Men förgäves, om man kan säga så, med tanke på att hon dundrade hem den här finalen.
Grattis Carola. Du tar oss till final.
Det vet jag.
Det lovar jag.

Överlägset roliagst var Fredrik Lindström. Han är en skön lirare. Strong och otroligt roligt med hans subtila dialektbaserade skämt.
MYCKET roligare än Lena Ph.
Lena Ph showade bra. Hon borde bara showa. Inte vara programledare.
Det märks att hon är artist.
Bard.
Alexander Bard. Han är en riktig lirare han. Vilken skön människa. Han och hans sedvanliga shorts. Han ser fan rolig ut.
BWO. De snubblade likt Johnson på mållinjen.
Lite synd kan tyckas. Men Carola kommer gå långt. Thank God for that, som Carola säkerligen skulle ha uttryckt det.
Peter Jhide. Honom skulle man vilja känna. Han ÄR skön. Han är en riktig TV-personlighet och han gör sitt jobb damn good. Wikegård är en riktig hockeytomte. Rolig. Han har sköna kommentarer... Men mannen med överlägset skönast röst är Pekka Heino... Han är en veteran i Melodifestivals samanhang. Han är grym...
Jürgen sög like always. Riktigt tråkig.

Som ni kanske minns så tippade jag inför finalen. Vad sägs som att titta hur många rätt jag lyckades skrapa ihop?

Slutliga finalplaceringarna - (Fredriks tips)

10. "Idag och imorgon" - Kikki Danielsson - ("Idag och imorgon" - Kikki Danielsson) RÄTT
9. "Älskar du livet" - Björn Källman - ("Night of Passion"-  The Poodles) FEL
8. "Lev Livet" - Magnus Carlsson - ( "Lev Livet" - Magnus Carlsson) RÄTT
7. "Jag ljuger så bra" - Linda Bengtzing - ( "Mama take me home" - Rednex) FEL 
6.  "Mama take me home" - Rednex - ("Älskar du livet" - Björn Källman) FEL 
5.
"Name of Love" - Magnus Bäcklund - ("Name of Love" - Magnus Bäcklund) RÄTT 
4. "Night of Passion"-  The Poodles - ("Jag ljuger så bra" - Linda Bengtzing) FEL
3. "Sing for me" - Andreas Johnson- ("Temple of Love" . Bodies Without Organs) FEL
2. "Temple of Love" . Bodies Without Organs - ("Sing for me" - Andreas Johnson) FEL
1. "Evighet" - Carola - ("Evighet" - Carola) RÄTT

Slutställning antal rätt: 4/10.
Kommentar:
Det var inte bra av mig. Men. Jag är ju i rätt områden med låtarna. Jag är godkänd. Eller? Jo det är jag. Det var inte ett enkelt fält att tippa.

Tio tankar om Schlagerfinalen:
- Jürgen borde skjutas. Förlåt. Men jag gillar inte han!!!
- Kikki MÅSTE hängt på sig ett tält. För så är det ju, eller? Men väldigt gullig i sin mormorsroll.
- Scenen är proffsig. SVT-proffsig.
- Mickrofonstativet saknades. Lite. Kanske. Eller nej.
- Carola har botox i fejset!
- Magnus Carlsson har genomgått hårtransplantationer.
- Det är ungar som ligger bakom Rednex sjätteplats.
- Fredrik Lindström är en jävel på dialekter. Älskar honom.
- Björn Källman sjöng out of tune ett antal gånger. Nervös frågetecken.
- Carolas låt var tusen gånger bättre på engelska. Vi vinner i Athen.

I längtan på Eurovision Song Contest önskar jag er en trevlig kväll.

//Fredrik


Fredrik tippar Schlagerfinalen

Här följer mitt tips om hur det går ikväll:

10. "Idag och imorgon" - Kicki Danielsson
9. "Night of Passion" The Poodles
8. "Lev Livet" - Magnus Carlsson
7. "Mama take me home" - Rednex 
6. "Älskar du livet" - Björn Källman
5. "Name of Love" - Magnus Bäcklund
4.  "Jag ljuger så bra" - Linda Bengtzing 
3. "Temple of Love" . Bodies Without Organs
2. "Sing for me" - Andreas Johnson
1. "Evighet" - Carola

Kommentarer:
10. Kicki orkar inte ta sig ända fram. Inte fram över hudvudtaget. det sjungande tältet slår upp sig på en tiondeplats.
9. Dessa små filurer får se sig själva som en possitiv överaskning. Men de får glädja sig med att ta sig förbi tältet och hamna på en niondeplats.
8. Mr Carlsson går inte längre. Han har föresten transplanterat hår!!!
7. Jag gillar personligen inte den här. Det är en jobbig låt. Ren tur att den hamnade här. Jäkla ungar som röstar. Haha.
6. Den här var en trevlig överaskning. Väldigt mycket oschlager. Men lite för finsöt och ohållbar för att ta sig in på Top 5. En sjätteplats.
5. Helt enkelt värd en femma. Inte mer. Inte mindre.
4. Linda går hit på rutin. Samt att låten är jobbigt svängig. Grattis.
3. Låten är okej. Men det är framförallt BWO som gäör allt. Deras proffsighet tar dem till en tre. Alexander Bard gör det mesta.
2. Skicklig artist som har en kanonlåt. Svängig. Men den klarar inte Europa. Den är som Stenmarcks låt förra året.
1. CAROLA!!! Behöver jag ens motivera?!

//Fredrik

Dagens McTell är dagens Schlagerlängtan-lugnande

Dagens låt är "Streets of London" med Ralph McTell

//Fredrik

Stockholm, stan som har allt...

När man sitter på ett tåg och rullar in på Stockholm Central känns det nice. Det känns jävligt skönt. Trots att den är full med stressade människor och uteliggare som tar skydd där inne.
Det är Centralen.
Så är det på Centralen.

Att det är vinter och snöigt gör inget. Stockholm behåller sin charm. Även om den är vackrare på sommaren. Men det är alla städer...
Att gå där på Sthlms gator och mötas av Metro-människor och de som gör alla till metromänniskor - Metroutdelarna - är en syn för ögat.
- Ska du ha dig en Metro, frågar en Metroutdelare... som bryter på sitt hemspråk... (Det gör faktiskt alla Metroutdelare)
Väldigt Internationellt.
Känns som det.
Härligt med storstadsmentalitet. Även om de med utländskbrytning känns överrepresenterade på de där Metroutdelar jobben, som för övrigt är väldigt oglamorösa jobb.
- Ne, jag har en Aftonbladet, svarar jag. Som alltid, suger jag i mig det som good old "Bladet" skriver före alla andra tidningarna.
Får ett suckande till svar.
Jag skyndar mig till Björn Borg-butiken. Den har lite klass över sig. Klass och höga priser. Det är jag och några Lidingö-ungar där. Väldigt Stockholmskt, alltihoppa. De talar med deras speciella i-ljud.
Lidingö i:et.
Efter att ha - på ett väldigt Stockholmskt sätt -  införskaffat mig ett par Björn Borg-kalsonger lämnar jag butiken. Den och gruppen med Lidingö-ungar.
Nu känner man sig mer världsvan. Med en påse från BB-butiken i handen.
Nu känner man sig Stockholmsk.
Detta tills dess att man inser hur jävla långt ifrån Stockholmsk man är och tänker tillbaka på livet i Örebro.
Fast det förtränger jag. Nu är jag Stockholmare.
Jag ska agera 08. Inte nog med det en överklass 08:
Bästa sättet är att åka Taxi. (Anledningen är att jag - som de flesta andra från "landet" - inte riktigt förstår mig på tunnelbane- och busstrafiken i Sthlm som är en svårtolkad värld. Det är ju den orsaken som gör att jag går från att försöka agera 08 till överklass 08)
Tar en taxi från stationen till Filmhuset vid Gärdet. Betalar min taxiresa kontant och avnjuter sen det som Sthlms mediavärld bjuder på.
Filip och Fredrik.
Beställer en taxi för tillbakaresan mot centralen. Jag inser att jag är i Sthlm. En stor och internationell stad då min taxi står utanför within 3 minutes.
Coolt.
Betalar taxin och uttrycker mig så här:
- Det minsta jag har är en femhundring...
Där kände jag mig väldigt överklass 08:ig.  
Fast Sthlm är dyrt. Dyrt som stryk!!! Och lite skitigt.
Men jag bryr mig inte.
Jag älskar vår huvudstad.
Stockholm.
Allt som den erbjuder.
Plattan.
Gärdet.
Slottet.
Stureplan.
Djurgården (Inte laget).
Gröna Lund.
Globen.
Aftonbladet.
Allt!
Stockholm är vacker, på sitt eget lite efterblivna sätt. Fråga inte hur eller varför. Det bara är så.
En dag i Sthlm är grymt.
Jag bokar "sista minuten"-biljetter.
Sen bar det av hemmåt och sakta intog jag min vanliga 019 roll.
Back in Örebro.
Fast en sak är säker.
I´l be back.
Stockholm is the shit!

//Fredrik

Jag ska fan lära mig spela gitarr...

Vem skulle inte vilja spela gitarr?!
Gitarr är coolt.
Gitarr är status.
Kunna dra fram guran och köra en  "Trubaduren"-inspirerad grej skulle ju sitta fint...
Ni vet Uggla låten...
Någon som vill lära mig?
Hmm... min käre farsgubbe har en gitarr, men vart kan den vara...
Hmmm... är det svårt och lärsa sig spela gitarr tro... jag har inte direkt tänkt igenom detta känner jag.
Lite mycket impuls över det här besutet..
Vi får se hur det gå.
Tanken känns fin i alla fall.

//FredrikEn insikt...

Jag är väldigt konflikträdd...
Alltså, jag har svårt att hantera en konflikt.
Jag vill inte ha konflikter.
Om någon alltså blir sur eller arg på mig, vet jag inte riktigt hur jag ska hantera det.
Det får jag jobba på...

//Fredrik

Dagens Cash nostalgi

Dagens låt är "Ring of Fire" med Johnny Cash

//Fredrik

Hello, I am Johnny Cash...

Älskar den killen ännu mer nu.
Såg nyss klart filmen.
Walk the line.
Bland det bästa jag har sett...
Johnny är störtskön....
Har ni inte beskådat den här filmen bör ni göra det snarast. Jag skojar inte.
Johnny Cash fan eller inte ett Johnny Cash fan... se den...
Jag är fortfarande i ett euforiskt tillstånd... (Nu låter jag väldigt wierd... haha)
So long for now...

//Fredrik

Filmen är fixad... tack, tack...

Nu har jag lyckats få filmen att fungera.
Nu: "Walk the line"
Tack
Anna och Louise för hjälpen, snacka om girl-power...
Jag kan inget om sådant där...
Så tack, tack

//Fredrik

Dagens Filmstrulshjälp = Tack tjejer...

Dagens låt är "Carrie" med Europe

//Fredrik

Åh, Ronnie, du är fan Sveriges bästa krönikör, tillsammans med Fredrik...

Ronnie Sandahl.
Mannen som skriver som en fucking gud.
Ursäkta min svordom.
Men.
Han är verkligen sjukt duktig.
Virtanen och han är Sveriges bästa.

//Fredrik

Nej, jag förstörde det... kanske... eller? Strul med filer...

I natt lät jag min dator stå igång för att ladda ner en grej... vi kan kalla den för "Walk the line". Filmen då. Nu skulle jag se på den här grejen...
Då "packar" jag upp filerna, men det är ingen film där..
Det är något IMG-format. Jag kan inget om format, men ska det inte vara avi-format?
Dålig som jag är tror jag att det är något fel i filerna jag fick ner från Internet.
Alla filerna är i RAR-format utom en... Jag får för mig att döpa om den till RAR-format... för att se om det fungerar nu.
Det gjorde det inte.
Fan.
Jag kommer heller inte ihåg vilket format den filen var i innan jag fick för mig att döpa om den...
Jag har förstört allt!
Inte vet jag hur jag fixar det... det blir ingen film för mig...
Jag skiter i det här.
I guess I dont were cut out to download stuff. Synd.
Jag får vänta på DVD:n. Så dålig är jag.
Fan.

//Fredrik


Dagens Gåva, från en Fredrik till en annan...

Dagens låt är "God Loves Everyone" med Ron Sexsmith (Såååå vacker låt!!!)

//Fredrik

Dagens TV-programsinspelningsmiljö med Fredrik och Filip

Dagens låt är "Good People" med Jack Johnson

//Fredrik

Det där var Ett Herrans Liv, Fredrik och Filip...

Filip och Fredrik går ihop på scen, vinkar in i kameran och säger något i stil med: ”Hej då, vi ses igen nästa vecka”.
Allt gick snabbt.
De två timmarna och tjugo minuterarna flög förbi. Under dessa har jag alltså suttit och sett på inspelningen av Filip och Fredriks nyaste programidé.
”Ett herrans liv”.
Så heter det. Det är en remake av Lasse Holmqvists gamla åttiotalssuccé ”Här är ditt liv”, där han intervjuade en gäst. Hela grejen handlar om att de pratar om den här stjärnans liv. Som då förhoppningsvis – och rimligen - har haft ”ett herrans liv”.
Idag var det Tommy ”Kolanäsan” Körberg som gästade Studio 4 i Filmhuset i Stockholm. När man som publik kommer dit – ca: 30 minuter innan – får man instruktioner om hur allt går till. Det bjöds även kolsyrat vatten och små chipspåsar.
Väldigt professionellt. Väldigt SVT.
Fredrik och Filip springer fram och tillbaka som två skolpojkar på uppåttjack och hälsar glatt på alla.

studioNär vi sitter där, jag och de andra redan anlända publiken utanför studion i korridoren kommer det en skolklass indundrande.
En gymnasieklass. Tippar: År 1.
Fan.
Lugnet är brutet. Det blir högljutt och stökigt. De klagar på att de måste sitta i en studio och se på en ”jävla” inspelning. De undrar när de får sluta.
Jag blir förbannad. Inom mig.
Otacksamma skolungdomar.
För fan. Här ser skolan till så att de får uppleva hur en inspelning av ett TV-program går till och de bara klagar. Sen när man frågar (rent allmänt alltså) varför de inte gillar skolan är det för att den är ”tråkig”. Så att åka på inspelning av ett TV-program med Fredrik och Filip är tråkigt. Bara för att det tar lite tid?!
Bortskämda ungar.
Jag ignorerar dem. Starkt.
Nu kommer den trevliga studiotjejen och ber oss ta plats. Det är i en liten men ack så cool studio vi sätter oss. Det står stolar på rader när man kommer in och en ”scen” längst fram med ett bord och tre stolar på. Riktigt fin dekor.
Proffsig även den. SVT-proffsig
Nu kommer Filip in. Alla är spända. Alla utom ett gäng ungar, de sitter och tittar på en mobilskärm. Men de lägger snabbt ner detta när Filip tar till orda. Han förklarar att Fredrik är på toaletten och att han ska dra lite snabbt hur det går till.
När han är klar och har test kört oss på hur vi skrattar och applåderar kommer Fredrik in, tillsammans med Tommy Körberg. De hälsar glatt.
Vi i publiken hälsar tillbaka.

ThesetNu är det dags att börja och Filip, Fredrik och Tommy går ut för att sedan göra entré. Först får vi se på ett najzigt intro till programmet. Som är grymt bra gjort. Nu ”springer” F & F in och presenterar allt. Vi applåderar och är glada. Sen presenteras Tommy med en video, där de låtsas råna honom… Allt är givetvis mycket uppgjort men kul ändå. Var efter Tommy ”Kolanäsan” Körberg kommer in och tar emot våra applåder.
Nu börjar allt, de tar plats och börjar med att fråga ut Körberg om lite bilder och händelser. De tar bland annat upp; Ugglas låt rad om Körberg, Körbergs ”hippieperiod” och hans problem med droger och alkohol, även hans fängelsetid diskuteras.
Att Tommy är en man som upplevt ett riktigt händelserikt liv kan vi alla konstatera efteråt.
Under programmets gång dyker det in små inslag av ”sketcher” med Tommy, för att sätta lite humor i allt.
De är riktigt roliga.
Bland annat kör de leken ”Radiostyrd” – som ni kanske minns från ”Ursäkta röran (Vi bygger om)” – där Tommy och hans son, Anton Körberg (som för övrigt satt bredvid mig) är utklädda till poliser som styrs av Filip och Fredrik. De får kommandon som de ska utföra, genom en mobiltelefon, bland annat ska de arrestera en man för att han bär stickad mössa.
Dessa inslag är extremt roliga.

filmhusetTiden rinner på och vi får reda på mycket juicey stuff om Tommy och hans liv. Intressant, roligt och beundransvärt är vad hans liv är. Fredrik och Filip, samt Körberg själv skojade friskt och drog skämt som vi alla skrattade åt – men bara en del av publiken fattade dem. Resten skrattade för att vi andra gjorde det. Vissa skrattade när de inte borde ha skrattat.
Det stör mig…
Men jag överlever. För de timmarna som jag spenderade i Studio 4 på Filmhusit i Stockholm var några av mina mest välspenderade timmar.
Mycket roligt.
Tommy avslutade med att framföra en Ron Sexsmith låt helt brilliant. Det ska även tilläggas att Filip och Fredrik framförde en låt till Tommys ära, fast detta långt mycket tidigare i programmet. Varefter de frågar Tommy vem som sjunger bäst.
Tommy har svårt att svara.
Men efter en liten diskussion och påtryckningar från Fredrik och Filips sida om att han måste säga, säger han Fredrik.
Detta firar Fredrik genom att snurra ett varv på stolen och ge Filip en ”In.-your-face”-blick. Filip hävdar dock att Tommys val berodde på att han sjöng fel när de framförde låten. Detta förnekades av Tommy och ansågs som högst orelevant av Fredrik.
Hur som helst.
När Tommy framfört sin låt kommer Fredrik och Filip upp på scen. Går ihop på scen, vinkar in i kameran och säger något i stil med: ”Hej då, vi ses igen nästa vecka”. Vi publiken donar ut en applåd och alla slappnar av. Killarna med kamerorna som flängt runt och filmat allt slappnar av och säger något i stil med ”That´s a rap, people”. Hela publikmassan strömmar ut - detta med tanke på att nästan 80 % var skolelever som ville hem och inte alls hade haft någon lust att sitta där i två och en halv timma.
Jag stannade kvar en stund.
Fick en pratstund med Filip och Fredrik, dessa två trevliga killar. Fredrik visste vem jag var. Vi har korresponderat via E-post ett tag..
Sedan i höstats tror jag närmare bestämt.
Han var lika glad som i breven. Vilket inte kom som någon överaskning... Han var even more amazing in real life.

Innan jag var tvungen att gå lyckades jag få till ett kort på oss. Där jag stod i mitten och hade armarna på de bådas axlar. Med stora leenden och konstiga frisyrer fastnade vi på bild. En bild som jag valde att vara nöjd med. Inga autografer för mig. En bild säger mer än tusen ord – och mer än två autografer.
Fredrik ber om ursäkt för att han är så "flipprig", men de måste skynda sig att göra i ordning för nästa gäst.
Han tackar mig och jag han.
Vi kommer överens om att höras via E-posten. Jag instämmer och försvinner iväg. Jag tar en  taxi från Filmhuset på Gärdet i Sthlm till nyss nämnda stads tågstation.
Jag åker hem. Nöjd och glad.
Med ett par kalsonger från Björn Borg-butiken, en Aftonbladet-penna (Frågade om jag kunde få den när jag på stationen fyllde i en tävling om Schlagerfestvialen som de hade. Jag fick den.) och en upplevelse som jag sent kommer glömma i bagaget.  
Thank you Stockholm, thank you Fredrik Wikingsson och Filip Hammar.
Ni kommer kunna se “Ett herrans liv” i Kanal 5, premiär i april. 
 
//Fredrik

Tomorrow blir det Sthlm

Tomorrow blir det Sthlm för min del. Ska se på F&F. Sthlm is the shit. Likaså Fredrik och Filip. Det är deras nyaste program "Ett herrans liv" jag ska på. Alltså inspelningen av det. Kul ska det bli. Nu ska jag boka biljetter till Sthlm. Tåg is also the shit... Snart åker jag in till stan och bor hos syrran. det underlättar när jag ska till stationen imorgon. Det kommer givetvis bli ett fint inlägg om min lilla utflykt imorgon.

Må MYCKET bra, denna dagen (och imorgon), molnig eller ej.

//Fredrik


Dagens Dubbla endorfin-kick!

Dagens låt är "Sing For Me" med Andreas Johnson alternativt "Evighet" med Carola... de går hand i hand idag, bara att välja...

//Fredrik

Säg vad fan ni tycker...

Saken är den att jag är väldigt ego och intresserad av vad fan folk tycker om min blogg, skulle ni kunna ta lite av er dyrbara tid till att göra denna - väldigt trevliga - undersökning. Den handlar om min blogg... Ni behöver bara svara på några frågor. Mycket, mycket enkelt... Jag vill helt enkelt höra vad ni tycker om min blogg... När ni gjort den kan ni gärna kommentera här hur i tyckte att den var. Men bara om ni vill..

Tackar på förhand

//Fredrik

Ps. Känn ingen press, ni kan givetvis - som i seriösa och stora undersökningar - vara anonyma... haha Ds.

Spinning ÄR jobbigt...

Spinning. Ni vet det som man gör på till exempel ett gym.
Cycklar till musik...
Det är jobbigt... Jobbigt som fan. Speciellt om man som jag körde järnet.
För er som inte redan listat ut det. Jag körde spinning idag.
Vi höll på i nästan en timma, femtio minuter tror jag närmare bestämdt. Från 13:10 till 14:00... Jag var helt slut, efteråt - lite äckligt, men ack så naturligt - rann svetten...
Men.
Det var så sjukt skönt att göra det. Ska eventuellt köra på fredag igen. Nice.
Så här i efterhand mår man som bäst. Just nu. Ca: 1-2 timmar efteråt. Nu pumpar min kropp ut sin egen motsvarighet till morfin...
Endorfin.
I feel good. All drugged up. Det kan jag lova. Känner mig belåten med min prestation (Ha!)
Det är imorgonon jag kommer ha ont i arslet. Detta kommer jag få känna av när jag ska sitta som publik hos F&Fi ca: 2-3 timmar.Men det går nog bra.
När F&F kör igång kommer jag inte ha tid att tänka på hur ont jag har i arslet...  Nä, nu ska jag försöka fixa lite inför morgondagen.
Må MYCKET bra nu, denna dag, molnig eller ej.

//Fredrik

Skriva några rader...

Jag skulle vilja skriva en låt... Men jag kan varken spela instrument eller sjunga. Fan. Jag får lägga ned de planerna då. Lite tråkigt... Jag får väl luta mig tillbaka och lyssna på andra som kan... andra som kan skriva delikata textrader... andra som Bruce Springsteen till exempel.

These are better days baby
Yeah there's better days shining through
These are better days baby
Better days with a girl like you


-Refrängen från låten Better Days, Bruce Springsteen.


//Fredrik

En "To-do-list" för mitt liv

 • Skaffa mig en utbildning. (Det är superviktigt. Vill gärna göra det i USA och Sverige)
 • Leva och arbeta i USA. (Ja tack! Vilken freaking awsome upplevelse!)
 • Besöka England, Australien, Nya Zeeland, Australien, Frankrike, Canada, Sydafrika, Egypten, Thailand och Japan. (Jag älskar att resa...)
 • Skriva minst en bok. (Skulle vara kul)
 • Få minst en bok publicerad. (Ja, det får man ju ha som mål)
 • Intervjuva Bruce Springsteen. (Åhh... A dream come true)
 • Hoppa Bungy-jump. (Läskigt värre, men säker kul som fan)
 • Hoppa fallskärm. (Även detta läskigt värre... men säkerligen kul som fan det också...)
 • Lära mig flyga (Skulle vara kul... Alltså ett flygplan... No Superman-fantasies here!)
 • Ha haft en månadsinkomst på minst 45 000 i månaden någon gång under mitt liv. (Jaha? Varför just 45 000?!)
 • Starta ett eget företag inom mediabranchen. (Detta kommer vara något av det jobbigaste jag kommer ha upplevt i mitt liv. Men det skulle vara värt det...)
 • Träffa någon person att dela mitt liv med (Det är självklart...)
Detta är ett axplock av alla de sakerna jag vill göra... Dom presenteras in no specific order. Listan kanske fylls på efterhand...

//Fredrik


Stockholm Media Week

Detta är något som jag vill gå på.
Stockholm Media Week.
Förhoppningsvis kanske man kan få göra det. Skulle inte sitta fel att få åka till Sthlm och se och höra på diverse föreläsningar...

//Fredrik

Tål att tänkas på...

"There are always two choices. Two paths to take. One is easy.
And its only reward is that it's easy."
- Okänd

//Fredrik

Dagens Ledin är dagens bästa

Dagens låt är "(Vad gör du med mig) Louise" med Tomas Ledin

//Fredrik


Carola är Schlagerdrottning! Dessutom fick jag alla rätt!

Då var de klart. Carola gick till final. Tillsammans med Björn Kjellman. Rednex och Pontare till Andra chansen. Detta innebär att jag fick 4/4 rätt! Är jag schlagertipparkungen eller?! Det gick ju precis som jag ville. Fast Rednex hade kunnat stanna hemma, faktiskt...

//Fredrik

Kan det bli bättre? Melodifestival och smörgåstårta

Nu ska jag avnjuta Melodifestivalen.
Det är dags att se Carola vinna.
Störa sig på Lena Ph.
Vilja skjuta Jürgen.
Helt enkelt en Melodifestivalskväll så här i mitten på mars. Säga vad man vill om schlager, men den är fan för fin. Got to love Melodifestivalen.

Detta avnjuter jag med en delikat - och kanske alldeles för stor bit - smörgåstårta med massor av gott joks på. It´s like heaven.
Jag mår bra.
Jag har smörgåstårta...
Jag har schlager...
Kan det bli bättre? Nej, inte just nu i alla fall.
Ch-h-h-heers

//Fredrik


"Jungfrubröst?! Näää vad säger du farfar, de heter ju geléhallon din toker!"

Sitter här och äter godis. Ni vet det där röda gelégodiset täkt med socker. Ni vet dom där som är goda. Men om man äter för många vill man spy. Ni vet dom heter geléhallon. När jag var liten (6 år kanske) fick jag sådana hos farmor och farfar. Så här gick det till:

Jag: Har ni inget godis hemma?
Farmor: Jo, jag köpte faktiskt hem lite bara för din skull.
Jag: Gjorde du?
Farmor: Ja, här (Räcker över en påse geléhallon)
Jag: Tack.
Farfar: Nämen fick du en påse med jungfrubröst?
Jag: Va?
Farfar: Ja, du fick ju en påse jungfrubröst av farmor.
Jag: Jungfrubröst?! Näää vad säger du farfar, de heter ju geléhallon din toker!
Farfar: Jasså gör de, vad bra att du berättade det för mig då. Vad tokigt det hade vart annars...
Jag: Jaaa, så här tokigt (Visar ett avstånd med händerna utsträckta i luften...)

Så här i efterhan vet ju jag att de faktiskt kallades jungfrubröst förr. Men jag tycker fortfarande det är lite kul hur jag reagerade på att jag visste något som - jag trodde att - min farfar inte visste. Nu vet jag ju att han alltid har vetat att det också heter geléhallon. Men att han gjorde som de flesta vuxna när ett barn berättar något, lät förvånad och imponerad över vad jag kunde.

//Fredrik

Vadå Schlagerfestivalen? I kväll är det Carolafestivalen

Carola is back in the game. I kväll sjunger hon för hela svenska folket. Låten heter "Evighet" och är väldigt bra. Eftersom att alla redan vet att Carola kommer dundra hem kvällens delfinal behöver jag inte tippa. I kväll är det Carolafestivalen. No question about it. Odds är 1,01 om hon vinner. Ha. Det kan bli den bästa delfinalen hittills, bara inte Carola börjar med sitt Jesus- och Gudssnack... Stay with the singin´, stay away from the jesus-mumbo-jumbo...

//Fredrik

Ps. Just ja, det är två som går vidare direkt till final. Då blir det Kjellman eller Roger "Pompare" - som en liten kompis till mig kallar honom - som följer med till finalen i Sthlm. Men Kjellman känns lite tyngre... Förloraren av de två - förmodligen Pontare - går till andra chansen med typ Rednex... Ds.

Dagens 102-åriga insikt, Louise...

Dagens låt är "I Don't Think I'll Ever Get Over You" med Colin Hay

//Fredrik

Dagens Cassidy är gårdagens Smörgåstårta

Förlåt. Jag missade att pressentera "Dagens låt" igår. Därför kommer den här.... Lyssna och njut.

Dagens låt är "Time After Time" med Eva Cassidy

//Fredrik


Grattis "Morfar", 75

Grattis morfar.... Han fyller 75 och vi ska hela familjen hem till dem för att fira honom.
Det kommer nog vara massor med jobbiga människor där, men det är bara att bita ihop, le och nicka instämmande till vad de nu än må säga.
Haha.
Nä, nu var jag elak mot äldre människor. Sorry. Hur som helst, snart, 75-årskalas...

//Fredrik

Låtar: Top 3

  Top 3... detta är möjligen ett - mediokert - försök att fasa in lite skräp (?) i den här bloggen. Alltså. jag presenterar mina just nu "Top 3" låtar... Kanske blir det bara just this once, kanske blir det fler gånger... Det vet man inte så noga.

Låtar: Top 3,  just nu är:

1. "American Girl" - Tom Petty
2. "Colorblind" - Counting Crowes 
3. "Penny Lane" - The BeatlesTom Petty, Counting Crows och The Beatles

//Fredrik

Ett möte i New York. Jag och en världsartist...

Det är sommar. Det är varmt i luften och jag går längs med 5th Ave. Jämnsides med Central Park. Det är en klarblå himmel som reflekterars i de förbipaserande människornas solglasögon.
Tittar upp.
Ser den då med egna ögon, den klarblåa himlen som sträcker sig över New York. Gatorna vimmlar av folk som ska till jobbet. Själv går jag där med en Starbucks Coffee helt lugnt och stilla. Iaktar andra människors stress... Jag tittar på klockan. Den är kvart i nio. Jag är i extas, dock behärskad. Om tjugofem minuter har jag en intervjuv med en världsartist.

Knallar sakta på. Tar mig över till andra sidan gatan. Blir halvt överkörd och är nära att spilla ut mitt kaffe. Jag mummlar ett par svenska svordommar... Ingen fattar... De tror förmodligen att jag är crazy. Det skiter jag i. Idag är jag glad. Jag promenerar på och svänger in på 72nd Street.
Där ligger det.
Ett litet café. Ska tydligen vara The Boss´ favoritcafé. The London Coffeehouse heter det. Jag ser mig om efter en papperskorg. Det finns en överfull sådan tio meter längre fram. Slänger min Starbucks kopp. Det är nästan att allt välter ut, men med en räddande hand undviker jag  - vad som skulle vara - en olycklig fadäs. Det skulle kännas fel och gå in på det lilla caféet med en Starbucks-kaffe i handen. Klockan är nu fem i nio. Om en kvart kommer han. The Boss. Jag kliver in i caféet, där möts jag av en servitris som frågar vad det får lov att vara. Jag svarar kort och gott:
- "Suprise me", med en lite svängig ton på rösten.
Detta kan tyckas vara lite fjantigt... Jag bryr mig inte. Men det kändes som att jag redan innan jag sa det visste att jag skulle få en vanlig svart kaffe. Det fick jag. Men med en munk till. Jag pekade på munken och sa att det räckte med kaffet. Hon svarde då med ett leende:
- "The doughnut is on the house, sir".
Jag tackade och ägnade en tanke åt hur trevligt New York är på sommaren. Innan jag kom på varför jag var här och plockade fram mina anteckningar.

Efter tio minuter öppnas dörren. Där är han. Bruce himself. Jag reser på mig och går fram till honom. Sträcker fram min hand och presenterar mig. Han tar av sig sina solglasögon, ler och presenterar sig själv som Bruce Springsteen. Som om jag inte visste vem han var. Men jag sa bara:
- "Bruce, I´l try to remember that name" lite humoristiskt.
Han ger ifrån sig ett skratt och jag visar honom mitt bord. Servitrisen skyndar fram och frågar vad den nyss anlände stjärnan ska ha. Han svarar:
- "The usual, please".
Han får ett snabbt och tydligt svar från servitrisen som för övrigt heter Cathy:
- "Of cours, sir".
Sen skyndar hon iväg. Nu sitter han där. Artisten jag lyssnat på sen mina tidiga tonår. Min idol. Livs levande framför lilla mig. En svensk reporter från Aftonbladet. Jag är salig. Han verkar glad och frågar om jag vill fika färdigt innan vi börjar eller om vi ska slå ihop de båda delarna. Jag frågar vad han anser är bäst, försiktig som jag är. Han tycker vi ska fika klart först.  Jag nickar instämmande. Servitrisen kommer in med hans "vanliga". En svart kaffe och en ost smörgås.
Han ler och frågar mig om jag smakat dem.
Det har jag inte.
Men jag lovar att jag ska göra det nästa gång, då jag har lite större aptit. Bruce skrattar och vet att jag förmodligen inte kommer göra det. Man vet aldrig. Kanske besöker jag "The London Coffeehouse" igen en vacker dag. Troligtvis. Under tiden som vi fikar berättar Bruce om hur mycket han gillar Sverige. Den svenska midsommaren och snapsen. Anledningen till att jag träffar honom är för att han nyligen släppt ett album. Kanske hans sista som artist. men det kan man inte så noga veta. Man vet aldrig när en artist lägger av... det bara är så. Han har även byggt ett hus i Sverige. Detta är något som de svenska medierna skrev långa och utdragna artiklar om när det offentligjordes. Nu handlar det inte om huset. Det handlar om musiken.

Efter en timma av samtalande och skratt tar jag de sista bilderna som behövs till artikeln. När jag knäppt av den sista bilden av en avslappnad Bruce reser han på sig. Tar på sig sin tunna jacka - som känns onödig med tanke på att det är sommar - och tackar för sig. Jag tackar givetvis han för att han tog sig tid till en intervju. Han svarar lugnt och sansat:
- "You are welcome"
Jag sträcker fram min hand, han möter upp den. Med vördnad skakar jag för andra gången hans hand. Handen som skapat massor med lysande musik. Vi säger hej då. Han vänder sig om, drar på sig solglasögonen och försvinner ut. Jag ser min tonårsidol försvinna iväg längs med 72nd Street... Jag sätter mig ner igen. Jag är i extas... Jag fattar knappt vad som nyss hände. Men jag vet att det var det största ögonblicket i mitt liv...

Två dagar senare får Aftonbladets nöjesredaktion in ett mail. Där finns det en intervjuv med Bruce "The Boss" Springsteen bifogad, kombinerad med en artikel om honom. Rubriken på artikeln är: "The artist, the legend, The Boss".

---

Detta har givetvis inte hänt och är helt och hållet en fiktiv återberättelse av ett möte som aldrig har ägdt rum. Givetvis skulle det som ni nyss ha läst med största sannolikhet ha vart den största dagen i mitt liv.
Att få göra en intervjuv med Bruce Springsteen är och kommer förmodligena att förbli min högsta önskan... Jag hoppas givetvis att jag en dag kommer få promenera där.
Längs 5th Ave.
På väg mot ett café.
För ett möte med min favorit artist.

//Fredrik
Dagens Roling Stones är dagens uppvaknande!!!

Dagens låt är "Start Me Up" med Roling Stones

//Fredrik

Dagens Glädjefnatt

Dagens låt är "In My Heart" med Moby

//Fredrik


Förändring är ett måste, inse det!

Varför fattar inte personer att man måste förändra?
Sluta klaga på nya Bingolotto, Jeopardy, Så ska det låta och allt vad det nu är. Förändring behövs.
Rickard Olsson, Adam Alsing och Peter Settman gör lysande jobb. Klaga inte.
Visst.
De är inte samma personer som Leif "Loket" Olsson, Magnus Härenstam och Peter Harrysson. Men det är ju positivt. Att säga efter en nypremiär av ett program: -"Åh vad dålig han var, så där gjorde inte Härenstam" är ju som att säga att Alsing ska vara exakt som Härenstam. Det är klart han inte kommer vara exakt. Det är nya tider.
Saker och ting förändras. Vi kan inte ha människor som står och mossar till sig, samt växer fast. Att Rickard Olsson tog över Bingolotto var ett genidrag. Rickard är bra, han har lyft Bingolotto ett snäpp. Bingolotto kommer med största sannolikhet att läggas ned men Olsson är kanon.
Jag känner i alla fall på mig att det kommer att plockas ur TV-tablån. 
Adam Alsing har lyft även Jeopardy. tack Adam! Inte alls lika gaggit och stelt som när Härenstam höll i det...
Samt tack för att SVT tog bort Harrysson...
Jag är evigt tacksam, jag vill inte höra om hans mamma eller hur "Olidligt spännande" det är. Jag vill fan lyssna på artisterna. Det är Harrysson som skrämt bort mig från Så ska det låta.
Settman var kanon, han höll sig i bakgrunden och förde programet, inte tog över det som Harrysson gjorde. Äntligen får artisterna plats i Så ska det låta...
Tackar för förändringar, de behövs!
Sluta klaga och tänk på allt positivt istället. Programen utvecklas och vi får in nya TV-profiler i våra vardagsrum. För om sanningen ska fram, är nog alla rätt trötta på alla dessa gamla stofiler.
Men.
Vi är rädda för förändringen. Svenskar är i största allmänhet rädda för nya saker... Men just this once, trust me.
Det är förändringar som räddar TV, det är förändringar som får TV att rulla på.
Tack.

//Fredrik


Filip och Fredrik LIVE!

Då var det bestämt, jag åker på tisdag nästa vecka till Stockholm. Där ska jag och E medverka som publik under inspelningen av Filip och Fredriks nyaste tv-program, "Ett herrans liv". Det ska bli sjukt kul. "Ett herrans liv" är lite som Lasse Holmqvists succéprogram "Här är ditt liv"... De kommer ha kända gäster med mera... Ska som sagt bli sjukt kul... Det roliagste kommer avra att få träffa Filip och Fredrik...

//Fredrik

Dagens Solskensskapare

Dagens låt är "Imaginary friends" med Ron Sexsmith

//Fredrik

Huvudvärk suger! (Nehä?! Skojar du med mig?!)

Ja, detta tycker väl alla. Men jag vaknade imorse med det. En sprängande huvudvärk.
Alltså.
Jag stannade hemma idag. Den är bättre nu. Mycket bättre, nästan obifintlig. Drog i mig två Alvedon direkt på morgonen. Har känt mig däven hela dagen. Men nu börjar jag må bättre och huvudvärksfri.    
Det är nice.
Thank you Alvedon!!!

//Fredrik

"Jag är en sån som bara vill ligga med dej"

Detta är alltså Fredrik Lindströms andra skönlitterära verk. Hans första släpptes 2001. Det var "Vad gör alla superokända människor hela dagarna?". Som ni kanske minns var den boken lite av en succé. Den här är tyvärr inte det. "Jag är en sån som bara vill ligga med dej" är lite som Lindströms TV-program, Värsta språket. Men ändå inte. Den här boken är full av harmoniska texter, dikter och prosadikter. Den går ner lika lätt som et glas hallonsaft i mitten av juli.

Allt berättas av Fredrik Lindström själv, i denna CD-bok jag lyssnat på. Med korta "kapitel" och sköna texter måste man gilla den här boken. Även om Fredrik ibland framstår som lite knäpp. Om man lyssnar på hans berättarstil märker man att han står för vad som skrivs. Han berättar på ett lugnt, nästan bedövande sätt. Största delen av innehållet är bre, ibland kommer det en utstikare som man undrar varför han ens tagit med i sin bok. Om du tar boken för vad den är, ett skönlitterärt verk fylld med texter, dikter och prosadikter så kommer du uppskatta den. Även om den kan verka lite speciell.

Bokens betyg: 3F av 5F
Min kommentar: Fredrik framhäver här hur djupt han faktiskt tänker, det kan vara på de minsta sakerna i vår värld. Men han får det att verla storslaget. Att boken går ner är det inget tvivel om. Läs den, den kan ge dig mycket...

Information:

Titel: "Jag är en sån som bara vill ligga med dej"
Författare: Fredrik Lindström
Förlag: Whalström och Widstrands
Antal sidor: 112
Utgiven år: 2005
Kategori: Lyrik

//Fredrik

Jag är miljonär!!! Eller? Detta är logikens fel...

Köpte mig en till trisslott. Jag förlorade ju på den som jag köpte förut idag. Men nu!!!
Jag vann 1 miljon kronor!!! Helt sjukt bra.
Jag är miljonär!!!
Nä, nu ljög jag.
Förlåt.
Jag har inte vunnit 1 miljon. Men jag vill.
Fan.
Varför vinner man inte?! Det här med lotter och spel. Det är en sådan minemal chans att man vinner. Det är nästan inte värt att spela. Chansen att vinna stora summor är lika stor som att man skulle störta med ett plan.
Alltså. Inte stor. Men varför köper vi lotter då? Vi vet ju att det faktiskt är en minimal chans. Så liten att den nästan är obefintlig.
Är det girighet?
Nepp.
Det är logik som får och köpa dem. Omvänd logik. Vi anser att eftersom vi har förlorat så många gånger måste ju chansen att vinna ha ökat. Alltså, tror man att man har mycket större chans än vad man har. En nitlott borde göra att man inte vill köpa en ny, eller inse att chansen till vinst är väldigt liten.
Men.
Detta får omvänd effekt. Detta är människans logik i ett nötskal. Därför vi kalkulerar in att vi vet hur liten chans vi har att vinna, detta gör att vi kan bortse från hur liten chansen faktiskt ÄR.. Istället ser vi då hur stor chansen faktiskt BORDE vara. Detta får vi leva med. Vi värderar ur den synvinkeln som ger oss bäst chans. 
Men.
Det finns ett undantag. 
Om du är pessimist! Då värderar du allt ur sämsta synvinkeln... Dessa kommer troligtvis aldrig vinna. Varför?
Därför de köper aldrig en lott...
Nu ska jag kanske inte klaga. Jag har faktiskt vunnit en ansenlig summa. För länge sen.
10 000 kronor.

//Fredrik 

Dagens Farande

Dagens låt är "Rain King" med Counting Crows

//Fredrik

Den 78:onde Oscarsgalan gick av stapeln natten till idag...

Skulle ju se Oscarsgalan. Jag trodde att jag fkatiskt skulle orka det. jag hade smäll fel! Jag somnade. Vaknade mitt i galan.
Somnade igen.
Fan.
Vaknade av att Kanal 5 stod på imorse. Jävla barnprogram. Högt ljud och allt. Irriterande.
Jag är besviken på mig själv. Skulle ha sett galan. Men det var skönt att sova. Det kan jag lova.

Som några av er kanske minns, gjorde jag ett försök till att tippa några av de priser som delades ut. Här nedan följer en lista över hur det gick i galan. Där kan ni se hur jag tippade och hur det faktiskt gick.

Film: ”Crash”
Regi: Ang Lee ”Brokeback mountain”
Huvudroll: Reese Witherspoon ”Walk the line” (Mitt tips: Reese Witherspoon)
Huvudroll: Philip Seymour Hoffman ”Capote” (Mitt tips: Joaquin Phoenix)
Biroll: Rachel Weisz ”The constant gardener” (Mitt tips: Michelle Williams)
Biroll: George Clooney ”Syriana” (Mitt tips: George Clooney)
Manus: ”Crash” (Mitt tips: "Crash")
Manus efter förlaga: ”Brokeback mountain” (Mitt tips: "Brokeback Mountain)
Foto: ”En geishas memoarer”
Musik: ”Brokeback mountain”
Sång: ”It´s hard out here for a pimp”
Icke engelskspråkig: ”Tsotsi”
Klippning: ”Crash”
Animerad: ”Wallace & Gromit - varulvskaninens förbannelse” (Mitt tips: ”Wallace & Gromit - varulvskaninens förbannelse”)
Dokumentär: ”Pingvinresan”
Kort dokumentär: ”A note of triumph”
Animerad kortfilm: ”The moon and the son”
Kostym: ”En geishas memoarer”
Smink: ”Narnia - berättelsen om häxan och lejonet”
Scenografi: ”En geishas memoarer”
Sound mix: ”King Kong”
Sound editing: ”King Kong”
Specialeffekter: ”King Kong”
Kortfilm: ”Sixshooter”

Av de tippsen som jag gav hade jag två fel. Det är inte dåligt. Faktiskt. Hoppas ni längtar tills nästa års Oscarsgala som jag gör. Då ska jag fan inte somna.

//Fredrik

Badhuset, hem, posten, hem... Det har vart min eftermiddag,...

Efter lunchen idag åkte jag till badhuset. Gustavsvik (Nordens största badhus!). Där simmade jag i en timma. Från klockan 13:00 till 14:00. Trevligt. Framför allt skönt. Sen klockan 15:20 kom jag hem. Bara för att hämta upp min min paketsuthämtningsavi.
På bussen igen.
Till närmaste postombud. Coop Forum. Detta innebar att det var fullt med folk där inne.
Åh, jobbigt.
Fick ut mitt paket (
Full med roliga böcker...). Och unnade (unnade?! Ha!) mig en trisslott. Vann inget.
Fan.
Klockan 16:07 skulle bussen gå hem. Nehä. Ingen buss. Vart är bussen? Klockan 16:25 kommer den. Sen as hell. Men nu sitter jag här med mina böcker. Alla utom en. Den ska tydligen komma senare. Jävla AdLibris. (Länkar inte eftersom jag är irriterad.. moahaha).
Nu: Skriva Oscarsgala-inlägg...
Samtidigt: Lyssna på Fredrik Lindströms "Jag är en sån som bara vill ligga med dej"... Intressant.

//Fredrik


I natt är det Oscarsgalan. Vem vinner vad? (Fredrik tippar)

I natt är det dags för en av årets finaste tillställniungar. Det är Oscarsgala. Vem tar hem den åtråvärda statyetten? Svaret får vi i natt. Kanal 5 sänder denna filmfest live. Tackar. Men hur tror jag att det går? Läs och reagera. Tack.

---
Bästa kvinnliga skådespelare

Nominerade: Judi Dench (Mrs Henderson presents), Felicity Huffman (Transamerica), Keira Knightley (Stolthet & fördom), Charlize Theron (North country), Reese Witherspoon (Walk the line)

Mitt tips: Reese Witherspoon
Kommentar: Många bra. Men Reese är den som tar hem det... hon är bra.
---
Bästa manliga skådespelare

Nominerade: Philip Seymour Hoffman (Capote), Terrence Howard (Hustle & flow), Heath Ledger (Brokeback mountain), Joaquin Phoenix (Walk the line), David Straithairn (Good night and good luck)
  
Mitt tips:
Joaquin Phoenix
Kommentar: Talangfull, kommer gå långt.
---
Bästa kvinnliga biroll
  
Nominerade: Amy Adams (Junebug), Catherine Keener (Capote), Frances McDormand (North country), Rachel Weisz (Constant gardener), Michelle Williams (Brokeback mountain)
   
Mitt tips 
Michelle Williams
Kommentar: Hon gör en bra insats. Möjligen att Weiz kan ta detta...
---
Bästa manliga biroll
  
Nominerade: George Clooney (Syriana), Matt Dillon (Crash), Paul Giamatti (Cinderella man), Jake Gyllenhaal (Brokeback mountain), William Hurt (A history of violence).
   
Mitt tips: 
George Clooney
Kommentar: Han är outstanding. Gillar han skarpt...
---
Bästa manus efter förlaga
  
Nominerade: "Brokeback mountain", "Capote", "Constant gardener", "A history of violence", "München".
  
Mitt tips:
"Brokeback mountain"
Kommentar: En film om homsexuella cowboys... Den slår bra. Rör om regält.
---
Bästa manus

Nominerade:
"Crash", "Good night and good luck", "Match point", "The squid and the whale", "Syriana".
  
Mitt tips:
"Crash"
Kommentar: Även Match Pont kan ta denna, känns det som.
---
Bästa animerade film
  
Nominerade: "Corpse bride", "Det levande slottet", "Wallace & Gromit: Varulvskaninens förbannelse".
  
Mitt tips::
"Wallace and Gromit"
Kommentar: Såg en förhandsvisning och var impionerad över den. Bra gjord. Lika bra som de tidigare filmerna.
---
Bästa utländska film
  
Nominerade: "Las bestia nel cuore" (Italien), "Joyeux Noël" (Frankrike), "Paradise now" (Palestina), "Sophie Scholl" (Tyskland), "Tsotsi" (Sydafrika".
  
Mitt tips:
---
Kommentar: Vet ej. Är inte insatt what so ever... sorry.

//Fredrik

Dagens Fjädersnöande

Dagens låt är "Winter" med Josh Radin

//Fredrik

Gårdagskvällen - Tankar och anekdoter (?)

I går var jag inte hemma, var hos E och M. Vi gjorde två pizzor. Från grunden. Egen deg och allt. Vi gjorde en med ost och skinka, samt en med köttfärs och ost. Den sistnämnda blev riktigt stark vi hade på paprika och chillipeppar.. De blev alldeles sjukt goda. Kan man säga så?

Vi såg även på "Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö" den var riktigt bra. Trodde inte att den skulle vara så bra, men jag hade fel. Det är inte mer med det. Den får 4F av mig. Den var lika bra som boken. Håkan Nesser är en suverän författare.

Melodifestivalen
Hur fan gick The Poodles vidare igår?! haha Lite spännande att de gick vidare faktiskt. De kanske kan röra om i grytan. Att BWO gick vidare var ju ingen vidare överaskning. Ingen alls. Jag fick i alla fall två rätt från
mitt tidigare tips. Isaksson och BWO, då. Men Lena är irriterande. Nu är hon snart lika irriterande som freaking Carin Hjulström-Livh. Då är man irriterande, det kan jag lova.

//FredrikSka bort ikväll...

Ska bort. Äta pizza och eventullt spela poker. Blir nog kul... Åker redan nu...

Ha det bra

Tankar inför kvällens Melodifestival

Ikväll är det Melodifestivalen. Med stort M. Tänkte delge er med lite tankar inför kvällens Melodifestival. Som om ni bryr er om vad jag tänker på, men skit samma. I will give it to you anyway. Läs, reflektera & kommentera. Tack.

Hur går det i kväll?

Till final: Bodies Without Organs och Jessica Andersson. Inget snack. I alla fall inte när det gäller BWO. De är favoriter och lär ta hem det hela.
Andra chansen: Svenska folket kommer sända Patrik Isaksson och Kayo... tror jag nog. Jo, så blir det.

Tre tankar inför kvällens program:

- Snälla, håll för öronen när det är "Mi Amor" med Gregor
- Ingen jävla Jürgen tack! Jobbigaste....
- Hoppas Lena Ph inte är lika dålig som förra gången, samt gången innan det.

Må bästa bidrag vinna...

//Fredrik

Dagens Bris av frisk luft

Dagens låt är "Wonderwall" med Oasis

//Fredrik

"Så ska det låta" - inte segt och Harrysson:skt...

Igår var det premiär för den nya sässongen av "Så ska det låta". Ett program med ett bra koncept. Tackar för att ni gjorde er av med Harrysson. Han tog upp all plats (Då menar jag verkligen all!). Settman var kanon. han höll sig i bakgrunden. Väldigt bra. Väldigt proffisionellt.
Tog inte över.
Han lät artisterna göra det som de ska. Sjunga. Inget jävla "Olidligt spännande"-crap. Nya "Så ska det låta" är mer anpassat till en yngre publik. Nya pianister var nog in the long run ett genidrag från SVT:s sida. Wells och Berglund var bra.
Men uttjatade.
Nytt och fräscht är synonymt med nya "Så ska det låta". Bra program som kommer kunna fylla upp tomrummet efter bland annat "Let´s Dance". Där hoppas jag att Anna Book vinner.

//Fredrik

Carin Hjulström-Livh borde förbjudas!!!

Carin Hjulström-Livh.
Ni vet hon som var programledare för Carin: 21:30 i SVT. Nu ahr hon tagit över efter Kattis Ahlström. I TV-huset. 
Vem var det som godkännde detta? Va? Vem?!!
Ni som har sett Carin: 21:30 vet hur jobbig hon är. Otroligt jobbig. Nu ahr de valt att sätta henne i ett större prgram. I SVT´s TV-huset.
Inte smart.
Nu kommer hon förstöra även detta. Det har redan börjat.
Läste - som alltid - Fredrik Virtanens
krönika i Aftonbladet. Längst ner har han en "Veckans"-lista. "Veckans jobbiga" var lustigt nog precis det som jag tänkte på när jag såg henne i Carin: 21:30. Hon läppsyynkar till sina gäster, när de pratar. Fredrik syftar då på att hon gör det i TV-huset.
Men.
Hon gjorde det även i sitt Carin: 21:30!
Sluta läppsynka.
Hon drar ner kvalitén på de TV-programmen hon deltar i.
Tyvärr.
Jag säger inte detta för att vara elak. Jag säger det för att det är så. Carin Hjulström-Livh borde inte få göra TV. Inte enligt mig i alla fall.

//Fredrik

För fan, skriv en vecka istället! Jäkla, AdLibris

I lördags var jag ute på AdLibris.se.
Köpte böcker.
Det står 2-5 vardagar. Det är leveranstiden.
Då uppfattar jag det som att den ska vara levererad inom 2-5 dagar. Eller?
Men nu har det gått 5 vardagar, den femte var idag. Men inte har de kommit.
Alltså. Ingen post during the weekend.
Då drar jag slutsatsen att de kommer på måndag. Detta innebär ca: en veckas väntan för att få böckerna. Eller 8 dagar och 6 vardagar.
Irriterande.
Jag vill läsa. Men har inga intressanta böcker.
På måndag ska de vara här. Annars kan AdLibris vänta sig ett brev av en irriterad kund (Ahh, vi blir så rädda... typ...).
Ja, jag vet att jag överreagerar.
Men jag har - sjukt nog - abstinbens på att läsa en bra bok. Jag säger inte mer än så, mest för att minimera risken att verka wierd.

//Fredrik


En kille att beundra! Ny länk!

Nu har en ny länk kommit upp i min lista med länkar. Den som har fått äran att ha sin blogg´s länk där är Danne. Hans blogg Writers-edge är genial och otroligt bra. Han skriver som en kung, nästan lika bra som Ronnie och Virre... haha. Han är kanon. Han borde vart länkad mycket tidigare men somehow it has slipped my mind. Grattis Danne, du är nu medlem i Freriks lista över bra länkar. Det är lite som att hamna i Hall of Fame. Faktiskt. Haha.

Vi har tyvärr inte lyckats få tag på Danne för en kommentar. Men det kommer nog inom en snar framtid.

//Fredrik

Dagens Wikingsson obsession är Håkan H

Dagens låt är "Precis Som Romeo" med Håkan Hellström

//Fredrik

Grattis Joanna...


Joanna, 18 år.

Igår fyllde roliga bloggaren 
Joanna 18 år. Det är hon väldigt stolt över. Nu, under påtryckningar från hennes sida, nämner jag att hon är 18 även i min blogg. Mest för att inte rasera hennes ego, även för att jag hoppas on the same treatment on my brthday.

//Fredrik

Ps. Jag vet...  Detta är ett inlägg gjort i brist på inspiration (Alltså... ja, ni fattar...) Ds.

Ronnie har gjort det igen, vilken kille alltså...

Nu har Roinnie Sandahl skrivit en ny krönika, lika bra som vanligt. Jag gillar honom.
Den där Ronnie.
Han skriver bra. Han skriver roligt. Han skriver som en kung.

//Fredrik

Minnen från i sommras... En match, en arena och en hjälte...

Solen skiner. Det är varmt och jag går där. Sommaren 2005. På väg mot Behrn Arena. fast vi säger fortfarande Eyravallen. Det nya namnet har inte riktigt satt sig och Eyravallen är vad man alltid hsr sagt. Örebro SK ska möta Ljungskile. ÖSK ligger långt ned i tabellen och behöver verkligen vinna. Lite som ÖSK oftast behöver. Jag intog min sittplats på den gamla läktaren.
Eyravallen (Behrn Arena) ser mycket grymmare ut om man sitter på den gammla läktaren och ser ut över planen, bort mot den nya stora läktaren. Precis innan jag gick in och tog min plats lät jag mig köpa en bilpåse och en Pepsi. 40 spänn.
Dyrt.
Men vad gör man inte för att stötta laget?

Matchen startar. De gammla gubbarna som - alltid - sitter bakom mig gnäller. Redan. Inte ens 1 minut in i matchen. De gnäller alltid. Men en sak är säker, de stöttar sitt lag. Även om deras gnällande mest känns jobbigt, kan jag förstå dem. ÖSK har underpresterat och har saknat en målskytt. Jon Lundblad var den här gången med i truppen. Han hade nätat i föra matchen när han kom tillbaka från en svår skada och gett ÖSK en vinst med 1-0 mot Brommapojkarna om jag inte minns fel.
Jon var fräsch och ny, han gav ÖSK en vindpust av framgång. Nu när de som mest behövde den.. Vi hoppades nog allihoppa att han skulle visa vad han går för även denna dagen. Tydligen gjorde gubbarna bakom mig det, även om de klagat på att Jon såg trött ut redan vid upvärmningen. Men jag tycker han såg fin ut. Där han sprang och visade att han var tillbaka från sin skada.

Nu sprang han där ute... Jon. Efter 6 minuters spel slänger mittfältaren Joel Riddez upp en boll på Ricardo "Köttbullen" Costa (Han kallas så för att han är fet!) som direktskarvar till just Jon. Inget misstag. Bollen slås in och ÖSK leder. Ljublet går inte att ta miste på och alla ropar glädjerop till Jon. Fotbollen är skön i dessa lägen, när ens lag har gjort mål.
Då mår man toppen...
Speakern skriker ut Jons namn med en överexalterad stämma. Nästan lite läskigt exalterad. Kan Jon vara våran räddare i nöden?

Men bara 1 eller kanske 3 minuter senare kvitterar Ljungskile. Fan. Alla är tysta och lite irriterade. Så där som det brukar vara när motstånadarna gör mål. Speakern har inte alls samma stämma när han annonserar att Ljungskiles Vad-han-nu-heter har gjort mål. Inte alls like överexalterad som när Jon nyss gjorde mål.
Det förstår jag.
Det gillar jag.

Matchen är jämn och väldigt viktig att den vinns. Någonstans i mitten av andra halvlek slår Jon Lundblad in bollen i mål. 2-1. Alla ljublar. Speakern är överexalterad igen. Man hör knappt vad han säger och publiken - däribland jag - skriker ut Jons namn.
Matchen tar slut ca: 20 minuter efter målet.
Alla är glada.
Äntligen vinner ÖSK igen. Då fanns hoppet. Och Jon. Vilken lirare. 3 mål på 2 matcher. Detta var super bra.
Det var en kul fotbollsmatch som jag minns.
En fotbollsmatch jag vill se igen. För den glädjen som både Jon, speakern och publiken visade var otrolig. Jag längtar till sommaren. Till fotbollsässongen. Till Superettan. Till Behrn Arena (Som vi säger nu). Till en fotbollsmatch med ÖSK.
Jag kan för övrigt meddela att Jon gjorde totalt 11 mål på 18 matcher förra året. Han såldes efter sässongen till ett franskt lag tror jag... Vem som ska fylla hans tomrum vet jag inte. Jag vet bara att ÖSK ska kämpa sig upp igen.
Till Allsvenskan.
För det räkte inte,. ÖSK slutade fyra. Under kvalplatsen och vi var besvikan alla var besvikna. Nog sagt om det. Men de där matcherna som Jon gjorde oss glada var värda alla kronor man la ut på ÖSK.
Snälla, ge mig en sässong full av sådana där matcher. Det skulle uppskattas.
Mycket.
Varför jag ens skriver om detta kan verka konstigt. Jag vet. Men va fan. Jag var tvungen. Jag längtar tills ÖSK ska spela sig tillbaka till Allsvenskan. Att få uppleva det där som jag fick uppleva i sommras. Det är så sällan man upplever sådana matcher. Ta tillvara på dem!
Jag vill ha sommar nu!

//Fredrik

Ps. Detta kan vara ett av mina mest ointressanta inlägg ur en läsares synvinkel, någonsin... Ds.

Dagens Andraplats

Dagens låt är "Förgyll Vad Du Kan Förgylla" med Magnus Uggla

//Fredrik

En dag på mässa...

Idag spenderade jag dagen på Örebro Universitet. Vi hade med vårat UF (Ung Företagande) Företag på Örebros UF-mässa. Det var rätt jobbigt att vara där.
Men kul.
Jag var all dressed up med en nice skjorta med ett par ljusblåa jeans till...
Efter en dag av pratande, ståeende och gåeende är jag slut. Helt slut.
Vi hade en monter där vi presenterade vårt företag för besökare. Det gick väldigt bra och jag tyckte vi klarade oss bra.
På eftermiddagen var det prisutdelning (mellan klockan 16:00 och 17:00). Vi kom tvåa. I kategorin "Bästa tjänst". Det var riktigt nice och samtliga i vårt företag blev aningens suprised.
Vi vann 1000 kronor. Detta täckte de utgifterna vi hade haft (Även skulderna vi hade... men det ska vi inte prata om...)
En bra dag helt enkelt. Bra men slitsam.

/7Fredrik

Ehhh... Var det där vårat VM-lag?!

Förlust med 3-0. Det sa jag inte! Jag sa vinst med 3-0.
Jaha...
Ingen blir godkännd. Ingen!
Ingen kämparglöd what so ever...
Dåligt av dem, riktigt dåligt.

//Fredrik

Fågelinfluensan och galnakosjukan - En olycka kommer sällan ensam?!

Fan.
Nu måste man väl snart ha på sig ett munnskydd och heltäckande skyddsdräkt bara för att gå utanför dörren. Inte kul.
Att fågelinfluensan skulle komma visste vi nog allihoppa, trots att vi önskade att den stannade utanför vårat avlånga lands gränser. Men detta var så klart önsketänkande.
Nu är den i alla fall här. Inte ensam heller för den delen.
Den trevliga (Ironi) sjukdomen som nötkreatur är smittbärare till har tydligen också tagit sig in i Sverige.
Fan.
Galnakosjukan och fågelinfluensan...
Det är nog ingen fara med något av dem. Inte än.
Galnakosjukan är jag inte orlig för, det är ett fall, hopaps de löser det där.
Sen den där fågelinfluensan, den verkar inte särskilt hotande. Man ska tydligen göra något av följande för att vara i riskzon:
- Pilla på döda fåglar
- Äta döda vildfåglar
- Äta tillagade döda vildfåglar
- Inhalera fågelavföring
- Konsumera fågelavföring
- Skaka hand med Carl Bildt...
Okej, jag ljög. Du får inte fågelinfluensan om du skakar hand med Carl Bildt. Han förnekar i alla fall det...
Vad säger ni? Ska vi lägga skulden för allt detta på Laila Freivalöds? Allt verkar tydligen vara hennes fel. Eller tja, det var kanske förra året allt var hennes fel. I år känns det som att Lena PH får ta skulden. Hon känns väldigt nära till hands...
Det är alltså Lenas fel att fågelinfluensan och galnakosjukan har invaderat Sverige. Kanske är det fåglarna och kossorna som gör sitt för att få Lena utbytt som programledare för Melodifestivalen?
Vem vet...
Inte jag.
Men jag spekulerar och fantiserar gärna.
Det har jag inga problem med.
First thing in the morning ska jag försöka köpa mig lite Tamiflue.
Tips på vart man kan få det till ett bra pris?
Undrar om det hjälper mot galnakosjukan också?
Hoppas, hoppas, hoppas...

//Fredrik

Sweden - Rep. of Ireland - Enkelt som en... plätt?!

Ikväll är det träningslandskamp mellan Sverige och Irland. Sverige vinner, med 3-0.
Enkelt som en plätt... Eller lätt som en plätt heter det.
Larsson två må.
Ljungberg är skadad. Big Suprise...
Zlatan byts ut efter första halvlek till förmån för Markus Rossenberg som sätter 2-0.
Sverige dominerar spelet. Enkelt som en plätt...

//Fredrik

What if...

Ja, tänk om... det säger man ofta. Eller? Så fort något gick bra eller dåligt. så säger man det. Mest för påpeka vad som faktiskt kunde ha hänt... Vad kunde ha hänt då? Nu ska jag ta med er på vad som skulle kunna - och som faktiskt - kallas en djupdykning inom området: "Tänk om" eller om ska vara lite mer internationell "What if"...

Tänk om...

... Coca-cola inte skulle finnas?
Då skulle förmodligen inte "cola" som dryck finnas, hur skulle detta då påverka världen? Jo, om inte Coca-cola skulle finnas skulle med största sannolikhet inte Pepsi finnas (Eftersom att Pepsi har baserat sitt recept på Coca-colas orginal, i alla fall så nära de kunde (Detta är något sok inte är bekräftat och ska tas med en nypa salt tills det är bekräftat)). Detta skulle påverka bland annat Beckham som dragit in massor med pengar från Pepsireklamer, likaså Britney Spears. Alltså, skulle inte Coca-cola finnas skulle inte de som redan är rika vara ännu rikare. Sen kan man ju dra en kortare slutsats, utan Coca-cola skulle inte drycken Rom och cola finnas. Möjligtvis med en billigare cola, som förmodligen inte skulle heta cola, inte heller smaka cola. Dessutom hade Bin Ladin inte dragit in lika mycket pengar, Coca-cola köper en speciell indigriens från ett företag som Bin ladin sägs vara delägare i, men detta säg även vara en myt. Man vet ju aldrig. Alltså, Coca-cola har en stor inverkan på världen.

... Geena Davis inte hade injucerat botox i sitt ansikte?
Då hade man i alla fall hört vad fan hon sa i Commander in Chief..

... George W. Bush inte skulle vara president för USA?
Då skulle det stora underskottet i den amerikanska ekonomin vara betydligt mindre, men vi skulle ha Saddam Hussein vid makten. Det är bara att välja...

... Backstreet Boys inte hade funnits?
Om det skulle vara så, kan vi konstatera att världen skulle ha sluppit det sämsta inom musik någonsin, oj, jag glömde ju att Darin finns... då hade det inte spelat någon roll, vi hade fortfarande fått uppleva det sämsta inom musik någonsin. (Darin, ta detta inte personligt... Snälla stäm mig inte...)

... Sverige hade vart ett språk nästan alla kunde och fick lära sig, lite som engelskan är idag?
Detta är något som faktiskt kunde ha hänt. Vikingarna var på väg att erövra england men det tog stopp när någonstans. Det sägs att vikingarna fick nog när engelsmännen bjöd dem på té och började fråga vad de tyckte om scones. De klarade inte detta och åkte hem. Men det sägs att de gillade sconsen... Detta är så klart bara indicer och obekräftade historier. Hur som helst, om alla talade Svenska skulle vi ha aroganta fransmän som vägrade prata det... samt att amerikanska filmer inte skulle kännas lika coola...

... Finland hade tillhört Sverige?
Vi hade med störst sannolikhet försökt sälja bort det... Vem vill ha ett folk som badar bastu nakna (Precis, Fredrik, du badar ju abstu fullt påklädd...) och piskar varandra med granris? Dessutom så har finnarna välidgt lätt för att utveckla alkoholism. Med främts följden av detta skulle vara att Finlandfs båtarna inte skulle kallas för Finlandsbåtar. Då försvinner liksom hela grejen med att åka "Finalndsbåt"... faktiskt... 

... Sverige hade haft Norges oljetillgångar?
Då hade vi vart lika rika som Norge... 

... Bert Karlsson skulle ha kommit till makten?
Denna är helt orimlig, vi behöver inte ens "tänka om". Det är för otroligt... Han får hålla sig till dåliga temaparker av alla dess slag... och TV-program som leds av "Soffipropp". Det räcker, mer Bert är skadligt... Ohyggliga tanke på att se han vid makten.

.. inte bloggar funnits?
Då hade ni inte kunnat läsa detta... vilket förmdoligen skulle vara bäst för oss alla... jag skulle inte heller lägga ned tid på krystade inlägg som dessa...

//Fredrik

Ps. Kanske var detta inte roligt, kanske borde det tas bort ur kategorin "Skoj"... men det orkar jag inte ändra... deal with it! Ds.

Dagens Fotbollsyra

Dagens låt är "Everything's Not Lost" med Coldplay

//Fredrik