Gubbarna ska lira, mot bland annat Ekwall...

Nu: Matchen, på TV4!
Jag tror VM-laget från -94 vinner...

Update 23:06

Som jag sa. -94:orna vann.
Den tog jag på rutin. Men det var jämnt, otroligt jämnt. Lite dåligt av VM-laget faktiskt.
Matchens lirare: Matti Berenett. Han visade stor klass.
Hoppas han väljer att ta upp en proffskarriär. Men stark insats av All Stars. Johnny "Bråttom" Ekström, du är fan kung...
Och "Rolle" i VM-laget, du borde fan få åka med till VM nu i sommar. Du är bättre än både Micke Nilsson, Alexandersson och Östlundh. 

Varmast,
//Fredrik

Hahaha är han en leg-lover?

Klicka först här och läs!

När du läst det där där ovan klickar du här!

Varmast,
//Fredrik

Min journalistiska karriär är i full gång! Aftonbladet (Ungt val) publicerade min artikel/krönika!

min artikelHär kan ni läsa den första texten jag har fått publicerad i en stor tidning/stor sajt (min blogg är INTE stor haha).
Nu är jag glad.

Jag vill tacka...
Ne. Men jag är glad att den blev godtagen av Aftonbladet, som en av deras läsarartiklar.

Det är i alla fall en liten början på min framtida karriär som eventuell journalist.

Nu är det bara till att hoppas på att denna inte är den sista, utan enbart den första... så att säga.

Varmast,
//Fredrik


Dagens Fogerty är som en vänlig handklapp

Dagens låt är "Full Moon" med John Fogerty

Varmast,
//Fredrik

Avskaffa läxor? - Självfallet

NOTE: För er som redan läst detta kommer att märka att jag har förkortat hela krönikan. Skrivigt iordning den mer. Varför får ni nog snart veta... Ville bara uppmärksamma er på detta.


KRÖNIKA.  Vänsterpartiet la fram ett förslag om att slopa läxor i grundskolan. Faktiskt ett av de bättre förslagen vänsterpartiet lagt fram (De brukar inte direkt vara särskilt innovativa). Detta mötte så klart av stark kritik från många personer. Det är klart att människor blir upprörda för vad som händer med skolan, läxor dög åt dem, då borde de duga åt dagens ungdomar.
 Men.
 Det dessa inte ser är att läxor är orättvisa. Speciellt hos dem som har skriv-, läs- och koncentrationssvårigheter. De sliter sig igenom en hel dag i skolan, men det slutar inte där. För när de kommer hem är skolan fortfarande där, i form av läxor.
 Den negativa bilden mot skolan som finns bland dagens ungdomar skapas dels genom läxor som ”inkräktar” på barns fritid. Den tiden då barn ska få göra vad de vill, ta in alla dagens intryck de fått i skolan och reflektera själva.

 Somliga barn och ungdomar har lätt för sig när det gäller läxor, det har jag alltid haft. Vi gör dessa läxor på några minuter.
 Sen finns det de som inte gör dessa på några minuter.
 De som sliter en hel eftermiddag och hela kvällen. De som tycker att läxor är supersvårt och behöver hjälp. Alla föräldrarna kan inte hjälpa sina barn p.g.a vissa skäl. För de barnen blir läxan svårare och kanske rent av ett helvete.
 Läxor skapar en orättvisa i skolan som många inte ser. Jag är rädd för att vi i Sverige låser in oss i det gamla och inte vågar utveckla och förbättra skolan. Det klagas ofta på at skolan är förlegad, men nu när ett förslag på förändring väl kommer så får det oförtjänt hård kritik.
 Jag tror att många har sett läxorna som en så pass självklar del av skolan att de glömt grundsyftet med dem. Läxor var från början ett slags straff då någon har vart dålig eller bettet sig illa. Sedan dess har läxor i sig gått till att inte bara ges till de som har betett sig illa, utan även till de som missat en del skola.
 Nu är det ett obligatoriskt moment.
 För alla.
 Någonstans där blev det – enligt mig – fel. Barn och ungdomar får bland annat läxor då de ska åka på semester med familjen, för många familjer blir semestern förstörd på grund av att en stor del av tiden går åt till att göra de där läxorna. Tydligen tycker dagens skola att läxor är viktigare än en familjs välbefinnande och tid tillsammans. Jag tror - och vet – att man lär sig mer av att uppleva ett nytt land med sin familj, än att sitta och göra läxor på semestern.
 Har jag fel?
 Kan man se fördelarna med att avskaffa läxor, väger de över nackdelarna. Det är faktiskt så, släpp er gamla syn på att läxor ska finnas där, för att det hade vi och så vidare… Vissa hävdar att detta förbereder en för universitet och gymnasiet. Visst, men då föreslår jag att man enbart någon gång ibland ger barnen hemuppgifter. Där de får träna på att lära sig och klara av att arbeta individuellt. Istället för som idag, där det är massor med läxor varje vecka som stressar upp barn och tar upp all deras fritid.
 Vissa ungdomar slipper aldrig skolan.
 Aldrig.
 De har sådana svårigheter att när de väl har tagit sig igenom en skoldag och kommer hem ska de börja med ett gäng läxor som måste bli klara. Detta sätter en otrolig press på dagens barn och ungdomar. Då är det enligt mig inte konstigt att de skolkar, för att få lite fritid och slippa skolan för ett tag. Svenska ungdomar räknas till dem som skolkar mest i hela världen.
 Det är synd.

 Mitt förslag är då att man avskaffar läxorna, ger barn och ungdomar en fritid från skolarbeten. Ge dem tid till att göra det som läxorna innefattade på skoltid. Då får barn och ungdomar inte känslan av att skolan ”inkräktar” på deras fritid.
 Läxorna tar ofta barns fritid.
 Många slutar med idrott, hoppar av skolan, gråter, blir stressade, får ångest på grund av läxor.
 Jag går på en gymnasieskola (John Bauergymnasiet) där vi inte har läxor, utan vi har istället längre lektioner. Jag har aldrig lärt mig så mycket som jag gör nu. Nu har jag en lärare som faktiskt gör sitt jobb och lär mig, i skolan, där alla får samma chans att lyckas.
 Alla barn skulle må bättre om de skulle slippa läxorna, göra allt som har med skola att göra i skolan där de kan få hjälp.
 Avskaffa läxor, ge ALLA elever LIKA stor chans att klara sig.

Varmast,
//Fredrik

Jävla idioter! Varför?... Jag blir så jävla irriterad


Foto: HASSE ROSENTHAL - Aftonbladet

Slå ner en 90-årig man?! Vad är det för fasoner?! Idioter rent utsagt... Fy fan vad arg jag blir. Gå på gammla svaga människor, som inte kan försvara sig överhuvudtaget.

Varför?! Jag har för fan åkt på den här bussen ett antal gånger. Vilka jävla idioter. Att inte kunna betala 16 spänn. Och dessutom högga ner en 62 årig man. Jävla idioter!

Och han här då? Som våldtar och mördar barn. Jag blir så jävla förbannad på detta. Jag mår dåligt av att läsa allt detta. Ibland bara bläddrar jag förbi sidorna. Kanske känns nonchalant, men jag orkar helt enkelt inte läsa allt helvetesskap som förrsigår i Sverige. Förlåt.

Jag blir väldigt upprör då gamla människor och barn råkar illa ut. Då blir jag riktigt less. Det är därmed inte sagt att jag inte blir less på alla annat skit som händer, men när man går på ett barn som har hela livet framför sig är det sjukt. eller en gamal försvarslös människa som borde få en värdigare död... Samhället är sjukt.

Varmast, (i den mån det går)
//Fredrik 

Mitt första dödshot... Sorgligt.

Idag kom det. Mitt första dödshot...
Exakt tidpunkt: 13:48:39
Från en som heter "Urban".
Jag tror nog att det är ett psedonymnamn...
Lite sorgligt.
Dels att det kom.
Dels att folk önskar livet ur andra...
Jag hoppas och tolkar väl det där dödshotet mest som ironi.
Sorglig och omogen människa, den där "Urban"...

Varmast,
//Fredrik


Barn, en dag ska vi nog alla ha ett... Ronny bloggar loss om det på Aftonbladet!

Ronny är en skön bloggare. Roligt och intressant att läsa...

Varmast,
//Fredrik

Dagens Nya bildbyline

Dagens låt är "Run It!" - Chris Brown

Varmast,
//Fredrik

Mitt utlåtande blev rubrik på Ungt Val! Coolt.

Ungt Val, som drivs av Aftonbladet valde att ta med mitt utlåtande om Ronald Reagan's vallåt 1984.
Bruce Springsteen's låt "Born in The USA".
Coolt.
Jag är halvkänd nu.
Typ.
Undrar vilka sugestions I might recive nu?
Spännande.

Varmast,
//Fredrik

Bloggfritt kanske?

Det känns som att jag borde ta en bloggsemester snart... Lite time off so to speak.
Kanske.
Jag bloggar inte särskilt bra eller intressant nu känns det som...
Vi får se vilket beslut jag tar...
Jag behöver få lite ny glöd när det gäller bloggandet...

Varmast,
//Fredrik


Dagens Blå stund

Dagens låt är "Vilken härlig dag" med Ted Gärdestad

Varmast,
//Fredrik

Mat + förkylning is on it's way... Unnice... so to speak.

Farmor lagar världens bästa mat. Så är det.
Det tycker jag i alla fall.
Idag var den genialt god, som vanligt.... Det avr potatisgratäng och kött. Nice.
Vi "firade" mors dag hos farmor. Jag undrar varför det inte finns "sonens dag"? haha

Sen har det av till Superettamatchen mellan Falkenberg och Örebro. Det blev 1-0 till Örebro efter en medioker match, där målet för Örebro kom i den 86 matchminuten.
Det regnade hela jävla matchen.
Just idag, då jag inte hade sittplats.
Idag då jag hade ståplats.
Fan.
Jag kommer bli förkyld.
Vi tänkte ta med oss ett paraply. Markus och jag. Men ingen orkade släpa på det. Så då får vi skylla oss själva. Haha.

Nu: Grillat.
(Jag har nog ätit grillat varje dag nu känns det som...).

Varmast,
//Fredrik

Ps. Jag fick ett nytt skärp idag. Ett Diesel, direktimporterat från Thailand. Min kära farbror hade köpt det men tyckte var för jobbigt att ta på sig ... Så då fick jag det. Tackar sa jag och spände på mig det. Det är skönaste spännfunktionen, som ett flygplansbälte. Kreddigt. Ds.


Jag vill leva i en Pripps Blå reklam...

KRÖNIKA. Har vi inte alla en idyll av hur den perfekta sommaren skulle vara?
Jag tror det. Jag har en idyll i alla fall.
Vissa vill spendera sommaren i ett exotiskt land, andra vill campa i Sverige, vissa besöker deras sommarstuga och somliga vill enbart stanna hemma.
Jag vill leva som i de där Pripps Blå reklamerna. Jag vill att min sommar ska vara så där vackert underbar (därmed inte sagt att mina nuvarande somrar inte har vart fina och underbara…).
Alla har vi sett Pripps Blå reklamerna som stoltserar med en vacker skärgårdsidyll som ingen kan slita blicken ifrån, himlen är för bra för att vara sann, helt blå.
Likaså havet.
Vackert.
Så vill jag att min sommar ska vara.
Som en Pripps Blå reklam.
Varenda sommardag ska vara som en Pripps Blå reklam.
Enkelt, vackert och gemytligt.
Vakna på morgonen med vänner och bekanta, solen skiner, ute på klipporna sitter en kompis och spelar gitarr.
Han spelar så klart ”Dina färger var blå” med Tommy Nilsson, eller så spelar han ”Vilken härlig dag” med Ted Gärdestad inte Jill, utan Ted.… Samtidigt som han spelar gitarren seglar det förbi en vacker segelbåt utanför, med perfekt brunbrända och blå klädda vänner som stannar och hälsar, klart de är vänner, det är ju en Pripps Blå reklam.
De har med sig nybakat bröd, färskpressad juice och en massa annat gott. Det ligger så klart i en korg med en blå/vitt rutig duk över sig.
Vi tar alla plats på den stora badbryggan och hugger in.
Det är trevligt.
Vännerna som anlände i segelbåten stannar så klart hela dagen.
En dag som spenderas med att ligga och njuta i solen, läsa en bok och självfallet bada i det underbara tempererade vattnet.  
Det flyger förbi fiskmåsar i skyn, vackert är vad det är.
Till lunch har vi mackor och då går vi en bit bort på klipporna, där vi från ingenstans har en back med Pripps Blå som ligger på kylning nere vid vattenbrynet, där vågorna slår in mot klipporna.
Alla hugger in. Pratar och skrattar.
Helt plötsligt kommer gitarren fram.
Återigen hörs ”Dina färger var blå”, som sakta blir avlöst av ”Vågorna” av Uno Svenningsson. Ljudet kommer från gitarren, men deras röster hörs som från ingenstans.
Mystiskt.
Alla sjunger med.
Sen bär det av mot vår lilla fiskestuga som är så där gemytlig och klockrent vackert beläget. Där sitter hon, den där tjejen som alltid lyckas komma med. Vacker.
Alla tar sig ned till vattnet igen och badar…
Musiken hörs fortfarande, från ingenstans. Nu är det även melodin som bara finns där. Gitarren står lutad mot väggen uppe vid stugan, likaså fiskespöna som bara står där för att se fina ut.
Dagen  lider mot sitt slut, det är nu alla samlas vid det stora bordet, allt möjligt är framdukat, lax, kött, potatis, räkor med mera… Någon står och grillar… köttet och fisken blir perfekt.
Alla håller en Pripps Blå i handen… en kall sådan. Vatten dropparna rinner ned för glasflaskans kanter… kondensen är ett faktum.
Sedan sitter vi där, vi bordet, i skärgården, med en vacker solnedgång, varmt i luften och man hör någonstans i bakgrunden hur Uno Svenningsson sjunger;

Vågorna gungar mig
Under bar himmel seglar jag
Händer som gungar mig
Jag har hela världen under mig snart
Vågorna gungar mig mot det lugn jag vill ha


Nu är gitarren framme igen, alla lyssnar och skrattar. Samtalar och äter. Socialt välbefinnande.
Kameran zoomar förbi oss vid bordet ut mot solens färd ned i vattnet. Skratten hörs fortfarande. Unos stämma hörs lite mer nu än innan… och sen är dagen över.
En sommar med sådana dagar skulle vara underbara.
Helt enkelt underbara.
Jag vill helt enkelt leva i en Pripps Blå reklam under sommaren.
Ne, hela livet.
Jag vill leva i en Pripps Blå reklam hela livet.
Det känns i alla fall som så. Just nu.
I skrivande stund.

Vågorna vågorna Vågorna
Vågorna gungar mig
Under bar himmel seglar jag
Händer som gungar mig
Jag är del av en underbar dag
Vågorna gungar mig
Under bar himmel seglar jag
Händer som gungar mig
Jag har hela världen under mig snart
Vågorna gungar mig
och sakta bär dom mig hem

Varmast,
//Fredrik

Grattis, mamma!

Idag är det mors dag. Då får man ju säga grattis till sin mamma.

Grattis, mamma!

Varmast,
//Fredrik

Dagens Helt enkelt

Dagens låt är "Your call" med The Conreates

Varmast,
//Fredrik

Drömmar om guld, är vackert, lika vackert som Helltröms "Vem kysste Elin"-strof...

 En lördag av chill... (Tänk att jag använder sådana uttryck som chill..)
Läst lite i boken "I huvudet på Zlatan" av Simon Bank och diverse andra filurer där ibland Filip Hammar.

Såg på DVD:n "Drömmar om guld" som släpptes inför VM 2002... Vilket varckert VM 94 var alltså. Jag fick ryssningar då jag blickade på TV:n's vackra uppprojekterade bilder av hur Henrik Larsson fintar bort målvakt och försvare. Och den fina straffräddningen Ravelli gör. Hoppas årets VM blir lika framgångsrikt. Vi har ungefär samma slagläge. Med ett lyckat EM bakom oss och med en relativt stabil trupp.

Håkan Hellström sipprar fram ur hötalarna just nu.

Vackert.
Melodiskt.
Kreativt underbart.

"Vem kysste Elin
bakom ryggen på Marie,
var e den store poeten
som hon va förälskad i
Fanns de en plats
i hennes värld för två?
Snälla skicka ett vykort
för ja undrar så"

Håkan Hellström - "Nu kan du få mig så lätt"

Vackert alltså.

Nu ska jag slänga mig in i duschen, sen bär det av till trevligt folk för att äta grillat och diverse annat. Trevligt värre alltså...
Solen skiner. Trevligt vackert så där på kvällen, med en blå himmel.

Varmast,
//Fredrik

Dagens Efterlängtade prinsessa

Dagens låt är "Hey Princess" - Popsicle

Varmast,
//Fredrik

Idioter finns, eller hur Virre?

Virre skriver idag en krönika om hur många idioter det finns som inte kan ta saker han skriver med ro, om hur många människor det finns som skriver otroligt sjuka kommentarer till hans blogg (Klicka på bilden till vänster). Jag tycker som Virre. Idioter, som man tycker synd om.

Det hela urartade nog mest kring den här incidenten som jag skrev om i min blogg.

I hop om lite mer diicent kommentarer från er alla till oss all så får ni ha en bra dag.

Varmast,
//FredrikHåkan Hellström minns allsången. SVT1 klockan 20:00!

Ikväll klockan 20:00 kopplar Hellström in sig i tv-apparaterna.
I TV-programmet ”Ord och några allsångsvisor” på SVT1.
Missa inte detta.
Håkan alltså, Ikväll klockan 20:00 på SVT1.
Skön kväll med Håkan hellström.

Varmast,
//Fredrik


45 låtar som är tokigt fina och bra. Fredriks Absolute Music, typ.

Här kommer en lista på tips till låtar som är fina, bra och/eller underbara...

The Concreates - "Your call"
Tracy Chapman - "Fast car"
The Smiths - "Panic"
Ulf Lundell - "Öppen väg öppen bil"
Magnus Uggla - "Trubaduren"
The Concreates - "On the radio"
Gnarls Barkley - "Crazy"
Magnus Uggla - "IQ"
Uno Svenningsson - "Vågorna"
The Perishers - "Trouble Sleeping"
REM - "Shiny Happy People"
Popsicle - "Hey Princess"
Oasis - "Wonderwall"
Joh Foghery - "Full moon"
George Michael - "Faith"
Bruce Springsteen - "Born To Run"
Tommy Nilsson - "Dina färger var blå"
Tom Petty and the Heartbrakers - "Free Fallin'"
 Håkan Hellström - "Nu kan du få mig så lätt"
Cue - "All the time in the world"
Cajsa Stina Åkerström - "Fråga Stjärnorna"
Håkan Hellström - "Hurricane Gillbert"
Albert Hammond - "The Free Electric Band"
Counting Crows - "Sullivan Street"
Lars Winnerbäck - "Stackars"
Bob Dylan - "Hurricane"
Son of a Plumber - "Jo-Anna says"
Moneybrother - "Joanna"
Carola - "Invincible"
Lars Winnerbäck - "I Stockholm"
U2 & REM - "One"
Mary J. Blige feat. REM - "One"
Thomas Ledin - "(Vad Gör Du Med Mig) Louise"
Ted Gärdestad - "Sol, vind och vatten"
Linda Bengtzing - "Jag ljuger så bra"
Robbie Williams - "Angels"
Bryan Adams - "Summer Of ´69"
Black Crowes - "She Talks To Angels"
Ron Sexsmith - "Strawberry Blonde"
Jack Johnson - "Good People"
Bruce Springsteen - "The Rising"
Bob Dylan - "Blowing in the wind"
Chris De Burgh - "Lady in Red"
Ron Sexsmith - "God Loves Everyone"
REM - "Nightswimming"

Det blev en del låtar. 45 stycken. Jag rekommenderar samtliga. Alltså. 45 bra, fina och/eller underbara låtar är listade här. Leta reda på dem, lyssna och bedom. Njut eller tjut (Ehhh). Du väljer.

Varmast,
//Fredrik

Tröttman tar kontroll över klämdagen. Fan.

Klämdagen.
Det är så den här fredagen kallas.
Skönt att vara ledig. Riktigt skönt faktiskt.
Så jag ska inte klaga.
Även om jag är trött.
Jag borde inte vara trött för jag har sovit väl de senaste två nätterna. Trots det är jag helt slut. Kanske beror det på vädret, att det är mulet och småregnigt. Jag vet inte.
Idag har i alla fall tröttman legat över mig som ett täcke, har dock inte sovit utan enbart tagit det lugnt. Tagit dagen som den har rullat förbi... Rätt lukrativt ändå.
Läst Virres bok "Olyckligt kär i ingen speciell" som en tok. Den baseras på hans blogg. Eftersom att jag följt bloggen känner jag igen en hel del, eller typ allt, sorgligt nog, kanske.
Så boken blev igenomplöjd här idag.
Den var bra.
Den var fin.
Den väckte minnen.
Jag borde ha gett mig iväg på en joggingrunda då regnet och molnen var iväg för att fika ett tag och solen, värmen och den blå himlen avlöste dem. Tröttman sa nej. Vips så var molnen och regnet tillbaka från sin coffeebreak.
Fan.
Tröttma.
Det är jobbigt.
Snart: Iväg och äta lite hos en bekant, alltid trevligt. Mat är gott.
Ska nog cyckla dit.
Om inte tröttman tvingar mig på en buss.
Nä, så lat är jag INTE.
Jävla tröttma, sluta finnas. Jag vill vara pigg och glad, som jag alltid är annars.
Hmm, undrar vad det är för mat som kommer bjudas... det har jag ingen aning om.
Spännande.

Varmast,
//Fredrik

Dagens Gbg:are gör det hela billigare för mig och L...

Dagens låt är "On the Radio" med The Conretes

Varmast,
//Fredrik

Köp en Virtanen för 3,50 Euro

 
Foto: Ronnie Sandahl Källa: Virres blogg

Kul!
 Kredd till Ronnie som köpte den dessutom. Fina lirare de där två. Riktigt geniala skribenter dessutom.

Varmast,
//Fredrik

2 sekunder av interagerande... Ett hej. Ett leende. Inget mer, inget mindre. Stackars människa.

På väg hem till syrran - där vi skulle spela lite kort - efter bion (som var rätt dålig...) mötte jag en man som de flesta skulle ha vänt bort blicken ifrån.
Kanske tänkte jag också göra det, men hann inte... 
Jag gick åt väster, jag och en liten ström av olika människor.
Han gick åt öster, hans steg mötte mina och strömmens. Hans relativt tunga och släpande steg som hördes från långt avstånd.
Där gick han, åt öster, med en cykel, en Systemet-påse, en flaska i handen och i trasiga slitna skor som knappt såg ut att existera.
Han var lite småfull. Vem kan klandra honom? Han såg inte ut som en man livet vart snällt mot. Absolut inte, med betoning på absolut.... Absolut Vodka. Så stod det på flaskan han höll i.
Han mötte våra blickar, våra blickar som flakade bort från honom. Blickar som blundade för vad de såg.
Han sa hej till varenda person han mötte. Ingen sa hej tillbaka.
Jag gick där och mötte honom.
Han sa hej.
Jag sa hej.
Trots att jag ville, precis som alla andra, vända bort blicken och blunda för vad som kom gåeendes...
För socialfallet.
Det låter kanske hemskt, men så var det.
Men jag sa hej. Det är jag i skrivande stund stolt över. Om det är något att vara det över vet jag inte. Kanske borde det vara en självklarhet.  Men jag är ändå det. Stolt.
När min mun formade ordet "hej" och släppte det mot honom blev han först paff.
Förvånad.
Sen log han mot mig...
Ett leende som tyvärr speglade att han med största sannolikhet inte vart hos tandläkaren på¨många år...
Jag log tillbaka.
Sen gick jag vidare åt mitt håll och han åt sitt.
Jag åt väster och han åt öster. Mot helt skillda förutsättningar och helt skilda världar. Han mot sin och jag mot min.
Vårt interagerande tog 2 sekunder.
Inte mer.
Inte mindre.
2 enkla sekunder som gav hohom en bekräftelse. Vad den nu kan vara värd... en bekräftelse från mig... en unge som har det jävligt bra.
Han forsätter bortåt... och säger hej till de som går bakom mig. Jag hör inga svar, bara hans ensamma hej... till människor som jag gissar vänder bort blicken. Gör det jag ville göra, men inte gjorde.
Jag är glad att jag sa hej.
Det hade jag velat om jag vore mannen med Systemet-påsen.
Stackars människa tänkte jag när jag i efterhand reflekterade över det hela...
Stackars människa.

Varmast,
//Fredrik

Olof Mellberg löser av golfen, sen är det Tom Hanks som löser av Mellberg. Nice.

Var iväg och slog lite bollar på min kära golfklubb... Tyvärr regnar det, vilket gör det hela lite tråkigt... så kan det vara. Vi hade en puttingtävling. Jag kom delad tvåa. Det var en besvikelse. Jag tog snabbt ledningen men tappade den dock. Puttiningen som brukade vara min starka sida. Snacka om att den faller bort på typ ett halvår utan spelande.

Nu: Väntar på att andra halvleken av mtachen mellan Sverige och Finland ska börja. Synd att Sverige inte ställde A-laget på planen. Nu körs B-laget. Jag hade gärna sett Henke efter dels det här... och det här. Zlatan är på bänken. Onödigt, han kommer förmodligen inte att spela något. Mitt tips på matchen är 2-0 till Sverige. Just nu: 0-0.

Efter matchen blir det bio. Ska äntligen se vad det här är för film. Se om kritiken är befogad. Da Vinci Koden verkar ju bra.

Varmast,
//Fredrik

Dagens Puttingtävling

Dagens låt är "Dreaming Of You" med The Coral

Varmast,
//Fredrik

Lordi is invading the Internet....

Titta här alla Lordi nördar.... Hoppas detta är ett plåster på såren för att jag total sågade dem... haha Kanske har ni redan vart där... Hypa upp deras hemsida nu, lika mycket som de överdrivs hypades under ESC...

Varmast,
//Fredrik

Ps. Här  är Carolas hemsida, rätt uppenbar hemsida faktiskt... haha Ds.

Men! Sluta vara idioter!

Varför visar man ut en femåring?! Idiotiskt. Se till och visa ut de som missköter sig istället. Det är dem vi vill ska lämna landet, inte små barn, skadade, sjuka och trevliga personer som invandrat hit. Idiotsikt. Varför visar de ut FEL personer igentligen?! Irriterande...

Varmast,
//Fredrik

Virre får händerna fulla. Men fatta ironin, jag gjorde det i alla fall.

Virre har ungefär samma åsikter som jag kring Lordis vinst. Fint att höra. Men det verkar som en del läste in för mycket i Fredrik's relativit ironiska inlägg. Undrar vad det beror på... om de är debila eller... kanske något annat. Eller så är de personer som tar ALLT seriöst. Det är jobbigt.

Fredrik fick till och med gå ut och förklara sig... stackarn, man tycker folk borde fatta ändå. Det är ju ändå Virre som skriver.

Varmast,
//Fredrik

Dagens Hemkomst från the capital med stort S

Dagens låt är "One" med U2 feat. Mary J. Blige eller Mary J. Blige. feat. U2... haha välj själva.

Varmast,
//Fredrik

Back in Örebro, thank you Sthlm, I had a great time...

Tillbaka idag. Skönt, på sitt sätt. Sthlm har vart otroligt trvligt.  Älskar "Gamlastan"'s charm... Det är fint. Och Södermalm ser ju grymt fint ut... där skulle jag INTE tacka nej till en lägenhet... Här nedan följer lite bilder från the City of Sthlm:Bild 1: Oldtown (haha)
Bild 2: Gränd
Bild 3: Slottet...
Bild 4: Vy mot statshuset från riksdagshuset.
Bild 5: Skylt, vid Slussplan.

UF.mässan gock fin fint. Vi vann dock inte, men är grymt nöjda ändå. Det var kul, intressant och ofantligt idéväckande. Nice. Här nedan är lite bilder från mässan:Bild 1: Invigning
Bild 2: Vy över mässa... ehhh
Bild 3: Montrar
Bild 4: En monter

Resans inköp gjordes på NK. Där inhandlade jag Fredrik Virtanen´s bok baserad på hans blogg för ca: en halv hundralapp.

Varmast,
//Fredrik

Dagens Morgondagslåt är trubaduren himself....

Dagens (Måndagens) låt är "I Stockholm" med Lars Winnerbäck

Varmast,
//Fredrik

Stockholm, here I come!

Imorgon, måndag, åker jag till Sthlm. Ska deltaga i den nationella UF-mässan på Älvsjömässan i Sthlm.... Kul. Vi ses på nog på onsdag igen... om vi inte ses på mässan montro... leta efter mig om ni är där... jag ser ut som en Fredrik haha Nä, men ni har ju bilden uppe i hörnet.

Varmast,
//Fredrik

Grattis Sverige!Grattis Sverige, till GULDET! Kul att ni vann. Jag kan dock inte säga att mitt intresse har vart på topp... Men så kan det vara...

Jag tycker att det här laget visar att Sverige inte behöver en massa NHL-proffs. De ahr en laganda som inga NHL-spelare kan tillföära. Kul för Jönsson, Jörgen då, som nu, med den här meriten är Sveriges mest meriterade spelare genom tiderna. Grattis Jörgen.

Grattis Tre Kronor!

Varmast,
//Fredrik

Dagens Springsteen på Hovet skulle vart grymt att se!

Dagens låt är "The Rising" med Bruce Springsteen


Varmast,

//Fredrik


Igår frös helvetet till is!

Tack, Louise, my dear friend :), för att du påminnde mig om den här fina listan! :) Hade nästan glömt att den fanns.

* 15°C - Det blir inte varmare än så här i Finland, så vi börjar här; spanjorerna tar på sig mössor, vinterjackor och handskar.
Finländarna solar.

* 10°C - Fransmännen försöker förgäves starta upp centralvärmen i sina hus.
Finländarna planterar blommor i trädgården.

* 5°C - Italienska bilar vägrar att starta.
Finländarna cruisar i cab.

* 0°C - Destillerad vatten fryser.
Vattnet i Vanda ån blir lite tjockare.

* -5°C - Folk i Kalifornien håller på att förfrysa.
Finländarna grillar den sista korven före vintern.

* -10°C - Engelsmännen sätter på värmen i sina hus.
Finländarna tar på sig en långärmad tröja.

* -20°C Australienarna flyr från Mallorca.
Finländarna slutar fira midsommar, hösten har kommit.

* -30°C - Folk i Grekland dör av kyla och försvinner från jordens yta.
Finländarna börjar torka tvätt inomhus.

* -40°C - Paris krakelerar sönder i kylan.
Finländarna köar vid korvkiosken.

* -50°C - Isbjörnarna börjar evakuera nordpolen.
Finska armén flyttar sin vinteröverlevnadskurs till senare i väntan på riktig vinterväder.

* -60°C - Korvatunturi förfryser.
Finländarna hyr video och stannar inne.

* -70°C Den falska jultomten flyttar söderut.
Finländarna blir frustrerade eftersom det inte går att lagra Kossu (Koskenkorva) utomhus. Finska armen drar ut på vinteröverlevnadskurs.

* -183°C - Mikroberna i maten överlever inte.
De finska korna klagar över att mjölkarnas händer känns kalla.

* -273°C - ALL atombaserad rörelse stannar.
Finländarna börjar säga till varandra "Perkele, vad kallt det känns ute idag".

* -300°C - Helvetet fryser till is.
Finländarna vinner Melodifestivalen.

 
Varmast,
//Fredrik

Confessions of a Fredrik, not so much of a dramaking...

Seven confessions - Ida Annie utmanade mig att lista sju confessions:

1.
Jag ser ner på människor som ofta säger fel... alltså, jag saknar förstålelse för att de kan ha fel..
2. Jag - tro det eller ej - började inte intressera mig för musik förens jag var 13-14 år...
3. Jag snodde en världsatlas från skolan... på lågstadiet... har kvar den än haha (Mest glömde kvar den hemma...)
4. Jag indikerar att jag är sämmre på spanska än vad jag igentligen är.
5. Jag brukar döma folk efter deras utseende... Förlåt.
6. Jag köper böcker som jag sedan inte läser. De bara står där, för ståendets skull...
7. Jag ljuger för telfonsäljare och undersökningar om att jag inte är den jag är... utan att han de söker (jag) inte är hemma.

Kanske inte de bästa av confessions, men va fan, ta det för vad det är!

Jag utmanar: Emma, Spanskmannen och Sanne. (Förlåt, jag var tungen att välja några :P)

Varmast,
//Fredrik

Oh my Lordi vilket jävla fiasko! Fuck the ESC! Carola, du var bäst!.


Carola borde ha vunnit! Lordi kan ta sig på ställen jag inte ens vill nämna.

Vad i helvete hände för ett tag sedan?
1. Folk är dumma i huvet
2. Folk är tondöva
3. Folk är okunniga
4. Folk råkade slå fel nummer när de skulle rösta på Carola
5. Alla ovanståeende...

Fy fan. Lordi är det sämsta jag har hört i hela mitt jävla liv. Jag tycker att ESC har spårat ur totalt. Inte nog med att Carola inte fick en enda tolva... hon fick massor med nollor! Vad är det för idioter som sitter ute i Europa...

Iaktagelser jag gjort under kvällen, här följer några punkter jag vill ta upp:

- Carola är en av världens bästa artister. Vilken show hon bjöd oss på!
- Jag älskar Albanien. De gav oss en tia (det högsta Sverige fick!) och Lordi NOLL. Precis som det ska vara, en nolla till nollor! Tack Albanien...
- Lordi kan gå och ta sig själva på ställen jag inte ens tänker yttra mig om.
- Varför snackar de jävla programledarna så mycket?
- Det avr nära att Litauen slog oss... LITAUEN! Vilken pajas grupp de var. Sallad... sallad... sallad!
- ESC har spårat ur... Alla länder där upp på top fyra var ju SALLAD! Sjukt att de tog sig dit.
- Varför får ungar som spelar WoW rösta? Kan de inte sklaffa sig ett liv istället för att spela datorspel och rösta på Finland bara för att de ser ut som de orcherna som de nyss dödade i spelet...?
- Lås in alla som slösade pengar på att rösta på Lordi.
- Alla länder "där nere" röstar ju bara på varandra.. sjukt.
. Men det är bra att Finland ändå fick vinna det, hellre att det hålls i Finland än i Ryssland.
- "Masen" som skötte fläkten gjorde ett bra jobb.
- Pekka Heino är lite irriterande.
- Varför fick Turkiet så många 12:or? Hon sög ju... jävla suuuperrrstarrr-kvinnan med betoning på r:en.

Tack för mig, nästa år bojkottar vi ESC tycker jag, eller så skickar vi en salladsskål iförd ett headsett som får sjunga. Hela ESC har i och med årets utgångsresultat blivigt en riktig jävla salladstävling.

Till sist: Tack Carola. Du gjorde en fantastisk insats. Du är BÄST, du borde ha vunnit, tyvärr finns det för många pajar som röstar som en döv och A-Ö-sjukdomsinnehvande människa. (Dont take it personligt så att säga.., jag är mest irriterad...)

Varmast,
//Fredrik

Dagens Skönaste tonartshöjning med extra allt!

Dagens låt är "Invincible" med Carola

Varmast,
//Fredrik

Heja Carola!

Carola.... för oss till vinst!

Varmast,
//Fredrik

Ps. Hennes tonartshöjning 02:20 in i videon är ju gudomlig. Jag får fan rysningar. Ds.

En djupdykning...

Här kommer en djupdykning in i mig, nästan... haha.. Jag vet, listor är inte något som jag prioriterar, men nu har jag inget att göra... Hittade den någonstans.

Skulle du kunna tänka dig att delta i en dokussåpa?
Nja, typ Expedition Robinsson skulle vara kul... men ingen annan.... jag vill inte bli en Klubb Goa-karaktär.. haha
Vilken årstid tycker du bäst om?
Sommaren. Älskar den.
Brukar du sjunga i duschen?
Jo, det händer... faktiskt. Men jag sjunger så uselt så det är tur att jag abra sjunger i duschen.
Vilken sport tycker du är roligast att se på tv?
Fotboll! Älskar den.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
Ja, of course... annars vora jag väl en idiot?
Vad är viktigast för dig?
Att min familj och mina närmaste har det bra.
Laddar du hem musik och film från internet?
Ja, det blir en del musik kan man säga. Men inte farligt mycket.
Vad skulle du göra om du vann en miljon kronor?
Jag skulle resa till USA... och sedan leva upp resten genom att unna mig små treats a long the road of my life typ.
Vad är det bästa med julafton?
Allt!
Tänker du mycket på ditt utseende?
tja, en del blir det... sen om jag blir särskilt mycket snyggare vet jag inte.
Vad får dig att slappna av?
Ligga i en soffa och lyssna på Springsteen-låtar i bakgrunden.
Har du haft sex senaste veckan?
Nej.
Är du mörkrädd?
Nej, aldrig vart och kommer nog inte bli.
Bär du glasögon eller kontaktlinser?
Jag ahr läsglasögon, har även vanliga som jag inte abnvänder (fy på mig!). Ska dock införskaffa mig ett par nya... vardagsglasögon. Ni vet, Wikingsson-stilen med tjocka bågar haha.
Vilken färg är snyggast?
Lila. Den är fin... och lite navyblå.
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder?
Ne, man ska ha kläder man trivs i...
Vad skulle du helst vilja vinna i en tävling?
Pengar. Så kalrt, money makes the wrold go around.
När går du upp ur sängen en typisk helgmorgon?
Kring 09:30.
Tycker du rökning/snusning borde förbjudas i lagen?
Nej, men jag tycker att det är äckligt.
Hur många gånger har du fuskat på ett prov?
Inte många.
Bor du utomlands?
I wish...
Hur länge varade ditt längsta förhållande?
Oj...mitt minne är inte vad det en gång var... haha
Bråkar du och dina syskon ofta?
Nja... ibland, som alla andra syskon.
Läser du ofta böcker?
Japp. Det är skönt att läsa böcker. Ska köpa Virres bok, "olyckligt kär i ingen speciell".
Vad föredrar du för sorts filmer?
Bra filmer., Gärna med Michael Douglas i dem.
Vill du ha barn?
Ja, men inte nu.
Låser du toalettdörren även om du är ensam hemma?
Det gölr jag nog, ja.
Är du bra på att laga mat?
Tja... jag tycker det... (Killen som fick MVG i hemkunskap, det ni!)
Var badar du helst?
I en pool vid ett hotell i ett varmt och fint land.
Vilka djur är du mest rädd för?
Jag är en riktig kärring när det gäller getingar och andra kryp. Men det står jag för.
Vilken musikstil tycker du bäst om?
Rock och pop. Och poprock... haha
Vilka språk kan du?
Svenska, engelska och någon form av inavels Spanska.
Har du någon gång skadat dig allvarligt?
Nej, det ahr jag inte. Har dock blivigt påkörd av en cyckel. Det gick rätt illa. Men jag lever.
Gillar du att dansa?
Ja, jag gilalr det, men jag suger på det. Så det kommer inte för sig så ofta.
Vad har du för klädstil?
Tja ni, trend och egen. haha
Är du flygrädd?
Nej. Jag älskar att flyga. Start och landing är bäst och roligast.
Vad tycker du om rökförbudet på krogen?
Jo, det är superbra.
Hur vig är du?
Varför finns ens denna frågan?! Jag är lika vig som ett kvastskaft.
Vad dricker du helst när du är törstig?
Water, my friends... just water... (eller det som finns till hands).
Vilket kaffe sörplar du helst?
Sörplar inte kaffe... (Slå mig inte!).
Vill du gå ner i vikt?
God no! Jag väger 65, det får duga.
Vad har du för personlighet?
Min personlighet är öppen, glad och snäll.
Har du varit deprimerad?
Nepp. Det tror jag inte.
Tycker du om sushi?
Nja... ibland.
Tror du på livslång kärlek?
Ja, faktiskt. Kanske är det naivt, men vad fan, annars är det ju ingen idé att tro på kärlek ölver huvud taget!
Lever dina föräldrar tillsammans?
Japps.
Skulle du vilja träna någon typ av kampsport?
Nej. Det lockar INTE.
Är du en morgon eller kvällsmänniska?
Morgon...  Jag mår bra på morgonen.
Hur ofta motionerar du?
Från och till. Springer en del.


Varför fyller jag ens i denna? Vem ÄR genuint intresserad av detta? Tja, nu när den är gjord kan jag likagärna visa er den.

Varmast,
//Fredrik

Inför ESC-finalen hänvisar jag er till...

... Spanskmannen. Jag tycker han har skrivit en bra text om det. Varför ska jag skriva något då det redan finns decent text ute om det. Alltså. Besök Spanskmannens blogg för Mello info.

Varmast,
//Fredrik

Division fyra är INTE vidare värst bra...

Var iväg på en division fyra match... såg på när Tånged mötte något salladslag, Tånged är en bit utanför Fjugesta... Men vilken horribel match. Sallad, sallad, sallad allting var sallad. Dommarn sög, lagen sög, vädret sög.... deras speaker sög. Men Tånged vann med 1-0 genom mål i slutet. Men jag supportade min syster sambo som är målvakt i Tånged, han var duktig...

Lite bilder:


Bild 1: En fin bild på matchen... haha
Bild 2: Sallad! varför kan inte målvakter göra egna utsparkar?! Det känns mest onödigt att dra ned en spelare för att göra en utspark, dessutom så var denne spelaren inte ens bra på det. Sllad, sallad... Det är för övrigt inte min syrras sambo som är målvakten på bild, det är salladslagets målvakt...
Bild 3: En fin närkamp om bollen!

Varmast,
//Fredrik

Ps. Tacka vet jag Örebro SK, de är fina att se på när de spelar (Även om de förlorade mot "jävla" Visby i Svenska Cupen... "fan ta er" Gotlänningar... :P). Ds.

De små jävlarna kan man föräta sig på...

godisTitta på bilden. TITTA PÅ BILDEN. Det är remmar. Goooda remmar. Åhhh... gooot. Införskafafdes idag, den var värd varenda krona 45 SEK. Det är 150 st i den och de kostar typ 1 spänn styck i affärer. Men nu har jag min egen låda av de små jävlarna. Stackars mig. Jag kommer föräta mig...

Varmast,
//Fredrik


Dagens Ekvation är George

Dagens låt är "Faith" med George Michael

Varmast,
//Fredrik

Carola ÄR i final!

 
Carola är i final! Foto: Aftonbladet

Carola ÄR i final! Det känns ju skönt.
Otippade: Belgien gick INTE vidare!!
Men på lördag, då kör Carola hårt igen och vi hoppas nog alla på en vinst för Sverige. Visst vill vi ha tävlingen ytterligare ett år?!
Grymt bra, Carola. Grattis!

Varmast,
//Fredrik

Ronnie Sandahl

Ronnie Sandahl. Jag säger inte mer än så. Tack för mig. :)

Varmast,
//Fredrik

Dagens Porche 911 på öppen väg med en skönhet i passagerarsätet!

Dagens låt är "Fast Car" med Tracy Chapman

Varmast,
//Fredrik

En kväll med Carola och... Runar! Familjeåterförening frågetecken

 
Fredrik Wikingsson Fotot:
Kanal5 Carolasmframträdande i ESC går av stapeln ikväll! Foto: Aftonbladet

Ikväll är det så väl Eurovision Song Constest och Ett Herrans Liv. För min del blir det en del zappande, men mest på ESC, Ett Herrans Liv kan man se på repris, eller ehh ladda hem (som jag INTE gör he.. he).


Just ja. Hur OC-generationen är du? Skamligt nog prickade jag in full pott... How can this be?! Men jag är ju iof OC-genreationen... haha.

Varmast,
//Fredrik

Henrik Larsson - En Gud utan dess like.


KRÖNIKA. Henrik Larsson.
Så heter den mannen som – enligt mig och många andra – vände Champions League-finalen på egen hand. Vilket absolut INTE är någon som helst överdrift. Hans inhopp var avgörande.
Henrik Larsson.
Han är inte bara en inhoppare.
Han är inte bara en fotbollspelare som gjorde två geniala passningar.
Han är inte bara en 30+:are som fortfarande spelar på världsklassnivå.
Han ÄR en Gud. Ingen tvekan om den saken.
En Gud som snart lämnar ”Gudarnas hem”. Lämnar Barcelona.
Han lämnar Barcelona, för Helsingborg. Han lämnar himlen i La Liga, för en skitklubb (ursäkta.. men ni fattar…) i en serie som kallas Allsvenskan. Är han helt såld i skallen då? För det kan väl även en Gud vara?
Kanske lite.
Men om man ser till Henrik Larsson karriär, har han uppnått det mesta en fotbollspelare kan uppnå. HAN är nog nöjd. Det tror i alla fall jag… dessutom tänker han på familjen och tar med sig dem till Sverige så hans son får gå i en svensk skola. Få samma uppväxt som han.
Vill JAG att han ska stanna i ”Gudarnas hem” ytterligare ett år? Självklart. Något annat vore fullständigt korkat.

Men jag är trots allt glad… nej, jag är lycklig över att Henrik Larsson fick vinna det här… vinna Champions league innan han lämnar sin karriär som internationellt proffs.
Larsson är värd hela sin vikt i guld. Henrik Larsson är Sveriges bästa spelare genom tiderna. Ingen kan fan ta det ifrån honom. Absolut ingen.
Som sagt, Henrik Larsson är Sveriges fotbollsGud.
Jag älskar dig. Har alltid gjort och kommer givetvis alltid att fortsätta älska dig.
Gårdagskvällen var din. Absolut din och du glänste. Inte Ronaldinho, inte Etoó, ingen annan glänste som du.
Mr. Larsson var stjärnan på Stade de France. Det tyckte även Henry. Barcelona gör en stor förlust nu när Larsson lämnar dem, men Larsson kommer förmodligen alltid ha en bit Barcelona i sitt hjärta.
Igår då klubben som mest behövde honom, då fanns han där. Som en klippa i stormen. En stabil spelare som vänder matchen åt Barca. Han gjorde Barcelona sin sista tjänst och den var storslagen.
En sådan spelare är ovärderlig… nej, en sådan GUD är ovärderlig.
Tack, för fantastisk fotboll Henrik.
Tack för allt.
Grattis Barca.
Grattis Helsingborg.
Efter VM kommer ni ha en Gud i er trupp.
En Gud vi alla älskar.
En Gud vid namn Henrik Larsson.
Svensk fotboll kommer få vänta länge på en liknande spelare.
Eller vem vet... kanske blir vår nästa Gud...
... Jordan Larsson?
Henrik Larssons son.
Guds son.
Vem vet?
Men just nu finns det bara en Gud.
Henrik Larsson.

Varmast,
Fredrik

Henrik Larsson mot Fredrik Ljungberg. Coolt. Champions League.final ikväll!

 

Ikväll smäller det som sagt.
Två otroligt starka lag ska mötas i Champions League-finalen... Stort.
Att det sedemera är tv svenskar som ska mötas ÄR ännu större. Coolt (ett ord jag överanvänder).
Jag tror att Barcelona vinner.
Med 2-1.
Jag hoppas även att Barca vinner. Igentligen spelar det ingen roll, de är båda min favoritlag när det gäller Europa. Men Henrik Larsson ÄR värd en CL-merit innan han lämnar proffsfotbollen. Faktiskt.
Fredrik får fler chanser. Det "nya" Arsenal kommer bli sjukt farligt.
De är på gång.

Missa INTE finalen ikväll. 20.45. TV6.

Varmast,
//Fredrik

Dagens Slängdänga med en glasyr av glädjeyra

Dagens låt är "Crazy" med Gnarls Barkley

Varmast,
//Fredrik

Dagen i punktform, typ.. med allt och ingenting som innehåll.

Idag regnar det. Det var ett tag sedan känns det som... Men som vi optimister säger; efter regn kommer solsken. Nice.

Ikväll är det Champions Leahue-final!!! Henke mot Freddie, Ronnie mot Therry, Barcelona mot Arsenal. Coolt! Längtar redan. Jag hoppas att Barca vinner, mest för Henriks skull. Han är värd en CL-merit.

Sverige vann i hockey. 6-0 mot USA... i kvarten. Känns ändå obetydligt. VM är en flopp... en kanon flopp, när det gäller intresset. Hoppas fotbolls-VM blir en dunder succé... (vilket är rätt självklart...)

Jag har ont i fötterna. Gick sjuhelvetes långt igår... Trevligt med promenad... Men det känns. Just ja. Note to myself: Ut och springa i helgen innan Sthlm-besöket.

Freddans bok är ute! Nice... Den ska lugnt införskaffas... för nu har ju ett VISA-kort haha (Som om det gör någon skillnad?! ).

Lyssnade på Äntligen morgon idag (som vanligt), Adam Alsing är fan den skönaste på jorden just nu. Så klockren imorse... Då han ringer till ett 7-eleven i Norge, men det är ju stängt pga deras nationaldag... Det verkar inte så kul nu, men imorse avr det faktiskt kul... haha

Och till sist, grattis Norge...

Varmast,
//Fredrik

Zlatan kan trixa han... med så väl bollar som tuggummin!

Tuggummitricket... Eller vad man ska kalla det. Zlatan kan det i alla fall. Coolt...Se till att göra lite mål också så blir du coolare!

Varmast,
//Fredrik


VISA-kort är livsfarliga men ändå sjukt nice!

Fick mitt VISA-kort idag.
Danke.
Gracis.
Thank you.
Merci.
Tack.
Men. Det är livsfarligt. Jag har redan använt det. På H&M. Köpte ett par byxor och det var så enkelt och skönt att bara sticka fram ett kort och sen skriva en namnteckning.
Det är för lätt.
Fatta att man kommer handla mer meed ett jävla kort.
Med ett VISA-kort.
Tja, det får man räkna med. Jag är still nöjd med att jag har ett VISA nu. Känns bra.

Varmast,
//Fredrik

Dagens 1969'a är dagens förälskelse, typ...

Dagens låt är "Summer Of ´69" med Bryan Adams

Varmast,
//Fredrik

Born To Run – Bruce Springsteen

Bruce Springsteen som slog igenom med albumet av samma namn år 1975. Albumet som snabbt blev kritikerrosat och älskat. Detta var ett album som Bruce visste var tvunget att bli bra. Hans två tidigare album; “Greetings From Asbury Park, N.J .” och “The Wild, The Innocent & The E Street Shuffle” hade även de blivigt kritikerrosade, men de hade tyvärr inte salt i några stora mängder, vilket var och fortfarande är viktigt I den här branschen. Det gällde att albumet ”Born to Run” blev en hit och sålde bra. Detta var även Springsteens sista försök att verkligen slå igenom som artist… Efter mycket arbete med albumet och en del problem vid inspelningen lyckades ändå Bruce få ihop ett album med åtta stycken låtar. Albumet blev genast en succé, albumet la sig på plats nummer 3 i Topplistan. Dessutom gav albumet Springsteen sin allra första etablerade fanbas. Genialiteten i albumet framhålls och det är självfallet därför han lyckades etablera många fans just efter detta album. Jag skulle vilja säga att albumet är som en blandning av Roy Orbison och Bob Dylan… en lukrativ och generös mix. Detta album sköt igång Springsteens karriär, det sägs även vara hans absolut bästa album. Där är jag beredd att hålla med, det är ett genialt album.

Den absolut största låten från albumet blev låten på 4 minuter och 30 sekunder, låt nummer 5. Detta är så klart signaturmelodin Born To Run. Låten handlar om att bryta sig ut, om att ge allt man och har och bli någonting. Detta kan främst urskiljas från raden, “We gotta get out while we're young, 'cause tramps like us, baby we were born to run”. Själva låten är I sig skriven ur en förstapersonsvinkel, vilket jag tycker ger låten en mycket mer personlig känsla och ger den lite extra kraft och styrka. Låten är i sig ett slags kärleksbrev till en tjej vid namn Wendy. Bruce, som i låten ber Wendy att låta honom komma in i hennes värld, och låta honom vaka hennes hop och visioner. Att hon ska följa med honom, i hans färd mot de stora höjderna, mot ett bättre liv. Bruce Springsteen har själv sagt att den enkla kärnan i låten är väldigt enkel; att lämna Asbury Park, där Springsteen bodde under tiden han spelade in albumet.

I låten har Springsteen verkligen lyckats att skriva en text som så väl berör som ger ett skönt sound. Texten är en genial komposition och visar The Boss i sitt esse. Musiken i låten är något som jag beundrar och verkligen uppskattar, för den är väldigt noga genomtänkt, med massor av olika ljud ihopsatta till en perfekt blandning, låten är magisk att lyssna på och ger en rysningar långt ned för ryggraden. Som låt skulle jag vilja säga att den mycket väl är en av världens 25 bästa låtar (Vilket den också är). Då syftar jag på den som låt och bedömt ur en strikt musikaliskt synvinkel, inte i musiksmak som i vanliga fall skulle spela in.

Låten har prisats i massor och slagit sig in på mängder av listor. Den blev bland annat placerad på plats 21 i den åtråvärda listan The 500 Greatest Songs of All Time, gjord av magasinet The Rolling Stones. Där den blev slagen av andra geniala låtar, så som ”Blowing In the Wind” med Bob Dylan och ”Hey Jude” med The Beatles.

Varför älskar jag då den här låten?
Därför att den får mig att vilja någonting, den når fram till mig, att jag själv ska försöka bryta mig ut ur - i mitt fall - Örebro och bli någonting stort. Dessutom ahr jag aldrig hört en mer perfekt sammansatt låt, den är underbar och det är INTE en underdrift. Den här låten spelas otroligt ofta i spelaren och kommer givetvis fortsätta att spelas. Detta är en låt jag kommer ta med mig genom mitt liv... Så bra är den. Tack Bruce Springsteen, för att du skapar låtar som kan jämnföras med de finaste ädlestenarna på jorden!

Born To Run - Bruce Springsteen

In the day we sweat it out in the streets of a runaway American dream
At night we ride through mansions of glory in suicide machines
Sprung from cages out on highway 9,
Chrome wheeled, fuel injected
and steppin' out over the line
Baby this town rips the bones from your back
It's a death trap, it's a suicide rap
We gotta get out while we're young
'Cause tramps like us, baby we were born to run

Wendy let me in I wanna be your friend
I want to guard your dreams and visions
Just wrap your legs 'round these velvet rims
and strap your hands across my engines
Together we could break this trap
We'll run till we drop, baby we'll never go back
Will you walk with me out on the wire
'Cause baby I'm just a scared and lonely rider
But I gotta find out how it feels
I want to know if love is wild
girl I want to know if love is real

Beyond the Palace hemi-powered drones scream down the boulevard
The girls comb their hair in rearview mirrors
And the boys try to look so hard
The amusement park rises bold and stark
Kids are huddled on the beach in a mist
I wanna die with you Wendy on the streets tonight
In an everlasting kiss

The highway's jammed with broken heroes on a last chance power drive
Everybody's out on the run tonight
but there's no place left to hide
Together Wendy we'll live with the sadness
I'll love you with all the madness in my soul
Someday girl I don't know when
we're gonna get to that place
Where we really want to go
and we'll walk in the sun
But till then tramps like us
baby we were born to run

"Just wrap your legs 'round these velvet rims and strap your hands across my engines" är min favorit strof. Vacker, vacker, vacker och åter igen vacker! Betyget kan inte bli annat än 5F av 5 möjliga

Varmast,
//Fredrik

Dagens Vackraste tjej

Dagens "Jersey Girl" med Bruce Springsteen

Varmast,
//Fredrik

Nightswimming - REM

Detta är en låt som jag fullkomligt älskar. Den har allt, genialt pianospel, en av världens bästa sångröster, skickligt skriven text, ett underbart sound och framförallt är den som helhet genial.

REM som gjort den här låten bildades 1980 i Athens, Gerogia, USA av Michael Stripe (Sångare), Bill Berry (Trummor), Peter Buck (Gitarr) och Mike Mills (Bas). Jag skulle vilja säga att REM's geniala musik är till väldigt stor del influerad av gruppen The Byrds gamla musik. The Byrds som bland annat gjort (Hey Mr. Tambourine man). REM var och ÄR fortfarande ett av världens mest respekterade rockband, där jag skulle tro att respekten låg som högst någon gång i början av 1990-talet. År 1997 lämnade Bill Berry bandet på grund av personliga skäl och REM fortsatte som en tremannagrupp. Två av REM's största hits är; "Everybody Hurts" och "Losing my religion"

Låten "Nightswimming" kom år 1992 på deras album "Automatic for the people" (Som sägs vara den bästa plattan de gjort). Texten som är skriven av Michael Stripe var klar redan inför deras album "Out of Time" år 1991, men de hade ingen musik till texten, detta gjorde att låten fick vänta tills 1992. Det sägs att "Nightswimming" är den enda låten som har fått sin text skriven innan musiken kom till av alla REM's låtar.

Texten handlar om en vuxen man som ska nakenbada. Men som när han får syn på ett foto taget för många år sedan inser att han inte kan göra det, eftersom att tiderna förändrats sen han var ett barn. Vuxna kan ju inte visa sig nakna. Detta leder till att han tack vare det där fotografiet börjar tänka tillbaka på saker han gjorde och människor han kände back in the days. Och att på den här "quiet night" summerar och tänker tillbaka på alla dessa minnen han har av människororna från förr. Han drar i slutet av låten slutsatsen att de människorna han trodde att han kände  - då han var barn och kunde "nattbada" - inte alls är de som han trodde. Att han över huvudtaget inte alls känner dem.

Nightswimming - REM

Nightswimming deserves a quiet night.
The photograph on the dashboard,
taken years ago,
turned around backwards so the windshield shows.
Every streetlight reveals the picture in reverse.
Still, it's so much clearer.
I forgot my shirt at the water's edge.
The moon is low tonight.

Nightswimming
deserves a quiet night.
I'm not sure all these people understand.
It's not like years ago,
The fear of getting caught,
of recklessness and water.
They cannot see me naked.
These things, they go away,
replaced by everyday.

Nightswimming,
remembering that night.
September's coming soon.
I'm pining for the moon.
And what if there were two
Side by side in orbit
Around the fairest sun?
That bright, tight forever drum
could not describe
nightswimming.

You, I thought I knew you.
You I cannot judge.
You, I thought you knew me,
this one laughing quietly
underneath my breath.
Nightswimming.

The photograph reflects,
every streetlight a reminder.
Nightswimming deserves a quiet
night, deserves a quiet night.

Den här är enligt mig REM's bästa låt, av mig får den 5F av 5 möjliga

Varmast,
//Fredrik

Lagrell ÄR en riktig salladspajas!

Lars-Åke Lagrell ÄR en pajas! Han borde avsättas... Jag har aldrig sett någon göra ett så dåligt jobb som han. Slääääng ut honom, eller ännu bättre vi kan ju göra så som han brukar göra, tvångsdegradera! Vi degraderar honom till rännstenen. Vilken salladsperson han är. Idiot!

Varmast,
//Fredrik

Dagens Frulle outside

Dagens låt är "The Great Beyond" med REM

Varmast,
//Fredrik

En text om barns språkutveckling...

 NOTE: Tänkte skriva några rader (Oj! Vilka plattityder jag tar till! Förlåt) innan själva texten börjar. Nu är det så här... Jag har nu av någon anledning fått för mig att publicera den här texten jag har skrivit ihop... om barns språkutveckling. Det är väl ett försök att verka kreativ och inovativ, samt fasa in lite substans i min annars rätt så mediokra blogg.Läs den om ni vill... annars kan ni strunta i det. Jag tycker personligen att detta var rätt intressant.

Barnens språkliga utveckling – Att göra sig förstådd

Vi i Sverige talar alla ett eller flera språk, varav vi har ett grundspråk. Alltså det språket vi uppfostrades och lärde oss först. Alla har vi lärt oss detta, sen vi var små. Men hur går det till? Hur utvecklar ett barn sitt språk? Hur ska man göra för att barnet ska utvecklas på bästa sätt? Dessa frågeställningar ska jag försöka besvara här i artikeln.

Låt oss börja där allt startade, vid födseln. Barnet kan inte tala vid födelsen. Men den kan skrika och använda sig av olika miner. När barnet till en början försöker förmedla vad den vill till sin mamma använder den då olika ansiktsuttryck och skrik. Barnet upptäcker att skrikandet är ett perfekt sätt att göra sig förstådd med. Varje gång han eller hon skriker, märker de att de får uppmärksamhet och något händer. Detta gör att barnet nu inser vilken slagkraft ljudet har. Att barnet nu inspireras till att utveckla detta för att styra mer är något som ligger i barnets logik. Den skapar olika skrik för till exempel hunger, bli ompysslad eller har ont i magen. Utvecklingen har bara börjat vid det här stadiet. Den börjar lyssna på hur vuxna i dess omgivning låter och talar, sedan börjar barnet härma dessa läten. Detta brukar ske efter ca: en månad. Det är alltså nu barnet börjar jollra, alltså härma de vuxnas - framförallt sin mammas - språk. Till en början är detta bara härmande, men efter ett tag blir det ett sätt att få kontakt med omvärlden.

När barnet väl
har börjat jollra dröjer det inte länge tills det utvecklar sina första ord. Detta sker under samspel mellan barn och dess mamma eller pappa. Det är oftast därför de första orden är ”mamma” och ”pappa”. Eftersom att dessa är de första orden barnet kopplar samman, alltså ord med sak/person. Det är alltså härmandet tillsammans med viljan att göra sig förstådd som driver ett barn till att utveckla sitt språk. Om det bara var härmande skulle språket med största sannolikhet inte utvecklas särskilt mycket och bli väldigt fast i sin nuvarande form.

Barnets ordförråd utvecklas
allt eftersom barnet växer, om barnet varje gång hör sin mamma eller pappa säga ordet ”boll” då barnet ges en boll att leka med börjar barnet koppla samman det runda föremålet med ordet boll. Barnet nöjer sig med att kalla runda saker för boll, eftersom att den kan göra sig förstådd med det ordet. Ofta kallas alla kvinnor barnet kommer i kontakt med för ”mamma”, eftersom att de liknar barnets mamma. Att barnet ofta nöjer sig med ett ord för flera saker är tillfälligt, den lär sig efter ett tag att förstå att ”samma” saker heter olika.

Ett ord kan
även betyda hela meningar för barnet, ordet ”bil” kan betyda ”där är en bil” så väl som ”jag vill ha en bil”. Barnet klarar sig på ett ord, men när barnet når tvåårsåldern utvecklas dess förmåga och de kan nu sätta ihop två ord. Till exempel ”boll rund” och ”katt fin” är ”meningar” som barnet använder. Det är nu som språkutvecklingen slår till på allvar. Det går snabbt fram och barnet lär sig ändvända fler än två ord. Så som ”katt är fin” och ”gå sova nu”. Snart lär sig barnet att böja orden, alltså ta in och lära sig grammatik. Barnet upptäcker att ”boll” och ”bollar” inte är samma sak, utan betyder två olika saker. Barnet har ännu inte lärt sig att skilja på olika ändelser då han/hon böjer ord. Heter det ”bollar” borde ju ord som ”bok” böjas till ”bokar” eller ”päron” till ”päronar”. Detta beror på att barnet vid det här laget använder sin logik. Och logiskt sätt borde det vara så här som barnet tänker.

När barnet blir
fem år klarar han/hon oftast att bilda hela felfri meningar. Nu är grunden för språket lagd och barnet lägger bara till ord till sitt nu relativt stora ordförråd. Barnets språkutveckling avstannar oftast efter puberteten. Då sker ytterst små förändringar i barnets språk. Mycket inspiration till ovanstående text kommer från boken ”Ekengrens svenska” av Hans-Eric Ekengren, boken är från år 2004. 

Men hur ska du som förälder agera och göra för att hjälpa ditt barn med dess språk utveckling?

Detta kan vara mycket svårt att veta, de flesta pratar mycket med sina barn och visar ett föremål eller handling med ett ord till. Detta är givetvis rätt, att lära barnet nya ord och uttryck. Det underlättar för barnet om den kan bolla fram och tillbaka med sina föräldrar, detta är bra för barnet.

Men om barnet
säger fel får ofta många för sig att rätta barnet och säga ”Nej, så där säger man inte, man säger…” Detta är fel. Man måste ha i minnet att barnet utvecklar sitt språk för att göra sig förstådd, inte för att prata grammatiskt korrekt. Om barnet säger en mening som är fel, men du förstår vad barnet menar så har barnet uppnått det som han/hon ville.  Om barnet säger ordet ”skärde” vilket är fel, men ni uppfattade vad han/hon menade så har barnet då nått en framgång, det gjorde sig förstådd. Detta är något positivt, tyvärr tenderar många vuxna att vända detta till något negativt och rätta barnet och säga att det är ordet ”skar” som ska vara istället. Men detta är att underskatta barnet, barn har genom alla tider lärt sig tala korrekt utan hjälp från vuxna eller skolan. Att barnet gjorde sig förstådd ska man se som en framgång. Att sen ordet var fel är något som är en ytterst liten del av lärande. Barnet lär sig i sinom tid att ordet ”skärde” är något som inte många säger och att ordet ”skar” passar bättre. Då byter barnet bara ut ordet, inget mer med det. Skillnaden är att nu har barnet upptäckt och förstått själv att ordet ”skärde” var fel. Att rätta sitt barn kan lika gärna få motsatt effekt, det kan stoppa barnet i sin strävan efter utveckling och göra sig förstådd med språket. Varför ska barnet fortsätta att utveckla sitt språk om han hon lyckas göra sig förstådd men ändå blir rättad hela tiden? Barnet vill bara göra sig förstådd, förstå ni ett vad ett barn menar så är det nog, låt barnet lära sig själv att vissa ord passar bättre och används av flera personer än andra. För det gör han/hon, ingen tvekan om den saken. Det går att läsa mer om barnens språkutveckling och om deras sätt att tänka på kapitel sex ”Hur lär sig barn egentligen språk?” i Fredrik Lindströms bok ”Världens dåligaste språk” från år 2000.

Tillbaka till grunden
och vad man ska ha i åtanke när ens barn växer upp och utvecklar språket. Ett barn utvecklar språket för att göra sig förstådd, just det är den absolut viktigaste drivkraften i barnets språkutveckling, låt barnet utvecklas fritt, om barnet gör sig förstådd är detta ett tecken på att barnet går åt rätt håll i sin språkliga utveckling, vilket definitivt ska uppfattas som något positivt. Att barnet ska utvecklas språkmässigt på ett positivt sätt är nog något som alla vill att deras barn ska göra…

Text:
Fredrik

Vad tycker ni då? Skulle min text kunna puibliceras i en infobok... haha Nä, så bra är den inte. Detta är för övrigt ett Svenskaarbete jag ahr gjort... så jag har Copyright © på den!

Varmast,
//Fredrik

Friskolor...

Ja, till friskolor!

Nej, till religöst inriktade friskolor!

Varmast,
//Fredrik

Ps. Varför har min jävla meny buggat ner sig lääängst ned?! Jobbigt värre! Ds.

Sjuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuukt!

Sjukt! - Så jävla sjukt.... vad är detta för samhälle!

Sjukt! - Tja... sjuukt!

Sjukt! - Så synd... sjukt att det behöver hända...

Sjukt! - Pengar som kan gå till annat... sjukt!

Sjukt! - Att det inte finns ett hjärta... stackars barn.

Sjukt! - Alltså... vad hände med att ta reda på risker?

Sjukt! - Och äckligt... vilken idiot.

Nä, världen är sjuk. Sverige är sjukt. Nu orkar man inte läsa mera sådant här.

En lite fundersam,
Fredrik


Dagens Morgonsol på fönstret så skiten syns...är ändå vacker

Dagens låt är "Sullivan Street" med Counting Crows

Varmast,
//Fredrik

Sommar = Bra musik!

Tänkte ge mig på ett försök att delge er med vad fan jag lyssnar på just nu. Givetvis pressenterar jag "Dagens låt" varje dag... Men här kommer ändå en lista på låtar jag skickar in i mina öron som godis!

 • "Lady in red" med Chris De Burgh
 • "Nightswimming" med REM
 • "Stackars" med Lars Winnerbäck
 • "Blowing in The Wind" av Bob Dylan
 • "Hotel California" med The Eagles
 • "My Star" med Brainstorm
 • "The Weight" med Marshall Tucker Band
 • "Hips dont lie" med Shakira
 • "You can´t hurry love" med Phil Collins
 • "Sullivan Street" med Counting Crows
 • "Brimful Of Asha" med Cornershop
 • "Panic" med The Smiths
 • "Kung Av Sand" med Gyllene Tider
 • "Nu Kan Du Få Mig Så Lätt" med Håkan Hellström
 •  "I Don't Think I'll Ever Get Over You" med Colin Hay
 •  "Time After Time" med Eva Cassidy
 • "Wonderwall" med Oasis
 • "Penny Lane" med The Beatles
 •  "Dina färger var blå" med Tommy Nilsson
 • "Thunder Road" med Bruce Springsteen
 • "Astrologen" med Magnus Uggla
 • "The Sweetest Thing" med U2
 • "Stranded" med Agnes Carlsson
 • "Invincible" med Carola
 • "Jag ljuger så bra" med Linda Bengtzing
 • "Free Fallin'" med Tom Petty 
Lyssna och njut nu! För hä'r ovan har ni läst min nuvarande play-list. Sommaren är fan här på riktigt... då ska det finnas musik. Som ni ser har jag enbart en låt från varje artist... För att få variation... tänk på det ni.

Varmast,
//FredrikFråga...

Är det positivt eller negativt att man ser snygg ut när man cycklar? Jag vet inte riktigt hur man ska tolka det. Antingen ser man ful ut då man inte gör det... eller så.. tja... ser man kanske mindre snygg ut utan... Vem vet... jag kanske får släpa runt på en cyckel hela mitt liv.. se till att alltid cyckla haha... Typ:

Okänd: "Ska vi gå på bio?"
Jag: "Nä, jag tror vi borde cyckla..."

Varmast,
//Fredrik

Dagens Finaste, utan att överdriva...

Dagens låt är "Lady in redav Chris De Burgh


Varmast,
//Fredrik

”Måste bryta av dina ben”! Aj, aj, aj fy fan vad aj!

Aj, aj, aj, aj... Det kanske är dags att lägga av Foppa. Ta och slänga rören på hyllan. Det skulle jag gjort. Bara av att läsa rubriken i Sportbladet så får man ju onte i hela kroppen. Jag hade lagt av och njutit av alla mina pengar.

Varmast,
//Fredrik

Persson mot Reinfeldt... Fredrik och Filip... mot "Lill Babs"

 
Göran och Fredrik! Foto: Aftonbladet - Filip och Fredrik! Foto: Gefle Dagblad

Ikväll blir det en TV-kväll, med start 20:00 på SVT1.
Ska faktiskt lägga tid på partiledardebbaten.
Det känns som att jag måste göra det nu när man ska upp och rösta snart. Den blir nog spännande.. om de är lite mer lediga i debbaten...
Sen.
Höjdpunkten..
Ett Herrans liv.
Fredrik och Filip har Barbro "Lill Babs" Svensson som guest in the show. Intressant.
Det blir nog en kul historia.
Kanal 5. 21:00.

Varmast,
//Fredrik

Dagens Solglasögon med spegling

Dagens låt är "Nightswimming" med REM

Varmast,
//Fredrik

Sandahl ÄR kung!

Ronnie skriver finemang as usual!

Varmast,
//Fredrik


Örebro. Gamla fina Örebro.

 
Örebros mittfältskung Lars Larsen styr och ställer unde matchen mot Umeå. Foto: NA

Var iväg på Superettamatchen Örebro mot Umeå. Det blev 5-1 till mitt kära Örebro. Jag säger som Ledin "Vi är på gång". Snart är de svart-vita back in Allsvenskan. Där vi hör hemma. Nu leder ÖSK tabellen med 4 vinster av 4 möjliga. Hyfsat fint. Det ÄR helt sjukt fint att gå match. Solen ligger på, det är skönt i luften. Laget spelar för en gångs skulle bra. Det är sommar det. Man mår bra när man sitter där på Behrn Arena och tittar på sina svart-vita spelare nere på planen. Detta är livskvalité!

Cycklade över stan till matchen. Det är ju så jävla trångt alltså.. och folk går för fan överallt. Jobbigt. Varför går de på cyckelbanan?!

Varmast,
//Fredrik

Jaha... så drog man hem 45 000 spänn bara så där!

Tidning

Som ni kan se på min halvtaskigt inskannade bild så har man gått och vunnit pris.
Sweeeeeet!
Jag blev chockad!
Men va fan, 45 laxar säger man ju nej till... Trevligt värre.

Varmast,
//Fredrik

Ps. 
Klicka här! Samt notera stavfelen i artikeln, så går det när man slarvar.... Ds.


Dagens Örebromatch med ett lager av florsocker

Dagens låt är "Jag ljuger så bra" med Linda Bengtzing

Varmast,
//Fredrik

Håller med Sandelin. Östlund har sina brister - men är ersättarna så mycket bättre?

 
"Salle" petades... konstigt... Foto: Aftonbladet

Hela den här Alxeander Östlund-pteningen känns lite irriterande. För som Sandelin skriver i dagens Sportbladet så är varken Micke Nilsson (Inte ens på bänken i klubblaget!) eller Alexandersson särskilt bra som ytterbackar och kan inte ersätta "Salles" hårdhet och framåtanda i högerbacken.

Jag tycker Sandelin slår huvudet på spiken i sin krönika. Jag är irriterad på att Östlund petades. Det var ett av de sämsta besulten som har gjorts. Ett av de bättre är att de lät John Alvbåge (som ahr gjort succé i sitt danska klubblag Viborg) följa med.

Varmast,
//Fredrik

Intressant VM-trupp, Lasse...

Idag avslöjades den VM-truppen som Sverige tar med ner till Tyskland. Lasse Lagerbäck och Roland Andersson har valt ut 23 spelare som ska representera Sverige. Jag gjorde inför detta en liten egen uttagning, läs om det här.

Den VM-truppen som Lars Lagerbäck och Co avslöjade idag:

Målvakter:
  Andreas Isaksson, 24 år, Rennes
  John Alvbåge, 23 år, Viborg
  Rami Shaaban, 30 år, Fredriksstad

Kommentar:
Bra målvakter. Jag tycker att Alvbåge ska vara andremålvakt. Jag trodde faktiskt på Eddie här.. men tja...  Rami är bra han med. Har lite mer erfarenhet.

 Försvarare:
  Erik Edman, 27 år, Rennes
  Petter Hansson, 29 år, Heerenveen
  Teddy Lucic, 33 år, Häcken
  Olof Mellberg, 28 år, Aston Villa
  Mikael Nilsson, 27 år, Panathinaikos
  Fredrik Stenman, 22 år, Bayer Leverkusen
  Karl Svensson, 22 år, IFK Göteborg

Kommentar:
Intressant. Ingen Östlund. Han blev alltså totalpetad. Synd. Jag gillade faktiskt Östlund. Trots hans humör. Men Karl Svensson fick komma med. Det var kul tycker jag. Även Stenman och Nilsson, båda bra, men jag hade hellre sett Östlund istället för Stenman.
  
  Mittfältare/forwards:
  Nicklas Alexandersson, 35 år, IFK Göteborg
  Marcus Allbäck, 32 år, FC Köpenhamn
  Daniel Andersson, 28 år, Malmö FF
  Johan Elmander, 25 år, Bröndby
  Zlatan Ibrahimovic, 24 år, Juventus
  Mattias Jonson, 32 år, Djurgården
  Kim Källström, 23 år, Rennes
  Henrik Larsson, 34 år, Barcelona/Helsingborg
  Tobias Linderoth, 27 år, FC Köpenhamn
  Fredrik Ljungberg, 28 år, Arsenal
  Markus Rosenberg, 23 år, Ajax
  Anders Svensson, 29 år, Elfsborg
  Christian Wilhelmsson, 26 år, Anderlecht

Kommentar:
En fin uttagning. Men... Vart är Marcus Lantz?! Det ÄR en besvikelse att han inte fick vara med. Han har verkligen visat vad han går för i klubblaget. Dåligt tycker jag, han hade vart perfekt avbytare till Linderoth. Annars ser det helt okej ut. Jag blir helt glad av att se Henrik Larsson där... Han är fan värd ett VM.guld. I alla fall en VM-medalj.
  
  Reserver på hemmaplan:
  Bengt Andersson, IFK Göteborg
  Christoffer Andersson, Lilleström
  Kennedy Bakircioglü, Twente
  Fredrik Berglund, Esbjerg
  Mikael Dorsin, Rosenborg
  Tobias Hysén, Djurgården
  Daniel Majstorovic, Basel
  Max von Schlebrügge, Hammarby
  Alexander Östlund, Southampton

Kommentar:
Väntad back-up. Utom att Stenman skulle vart där istället för Östlund. Det är synd att Lantz inte ens finns med här. Fan. Att de valde Bengt istället för Eddie beror enbart på rutin.

Truppen är sammanställd av Aftonbladet

Varmast,
//Fredrik

Banken mitt i solen... oj, oj, jo... säger jag bara...

Hur kul var det på en skala från 2-8?!
Att behöva släpa sig till fucking banken när solen skiner som mest och lusten att inte gå till banken var som störst.
Men jag drog mig till banken.
Skaffade mig ett internetåtkomligt konto... eller vad fan det kallas. Samt ett VISA.
Ett VISA!
Fattar ni var det innebär.
Jag är VISA-användare!
Helt galet.
Det var inte så många på banken, det var heller inte särskilt varmt där inne... Det var inte varmt överhuvud taget om jag ska vara ärlig. För det var oändligt svalt och skönt.
Jävla bank.
Har världens bästa temp...
I alla fall... efter banken åkte jag och E och köpte oss en varsin mjukglass...Det är sjukt fint med mjukglass när värmen ligger på och solen lyser som en tok.
Skönt att banken är avklarad nu. Har dock INGET kort nu i en vecka. Mitt nuvarande kort är spärrat i väntan på mitt VISA. Skulle ta drygt en vecka...
Nä, nu ska jag suga upp solen som är kvar innan den förvinner ner i väst... och hinner dyka upp i öst... eller något.

Varmast,
//Fredrik


En vanlig tisdag...

Det är tisdag.
Solen skiner. Himmlen är blå. Gräset börjar bli grönt, likaså träd och buskar.
Sommaren kryper sig på. Det är trevligt.
Slutade tidigt idag. Skönt.
Det känns som att jag borde stekas lite i solen nu. Det känns helt rätt.
Men först ska jag bara fylla i er lite här.

Dagens införskaffande: Ny tröja (En blårandig T.shirt från H&M)
Dagens maträtt: Kyckling med pasta.
Dagens konversation:
Jag: "Kan du, så kan jag"
J: "Men jag kan ju inte"
Jag: "Jaha... men.. du.. jaha.. ... fan"
Inför det engelska nationella provet. Jag klarade det galant! :) Men om J gjorde det förtäljer inte historien...
Dagens citat: "Jag vill aldrig mer ha vinter!" - L
Dagens glada överaskning: Sportbladets
VM-sektion är öppnad! :)
Dagens spontana tips: Njut av musik så länge ni kan. Här finns det tips så det räcker och blir över...

Låt i örat just nu: "På promenad genom stan" med Per Gessle
Spontana tanke: Tänk om man kunde vara på promenad genom stan, precis som i Gessles låt.. bara njuuuta.
Nu: Solstolen...

varmast,
//Fredrik

Dagens Nya blåarandiga T-shirt i majsolen

Dagens låt är "Varmt igen" med Per Gessle

Varmast,
//Fredrik

Titta hit Lagerbäck! Här ÄR den truppen du ska ha med ner till landet med öl och prostituerade vi alla känner som Tyskland!

 
Potensiell VM-startelva kanske? FOTO:
Aftonbladet

Snart är det fotbolls-VM. Det är gött.
Jag klängtar redan mer än någonsin. Helt sjukt kul det kommer bli. Det ÄR sommarens absoluta höjdpunkt. Men vi ska ju ha med oss lite spelare ner till Tyskland.
23 närmare bestämt.
En trupp på 23 spelare kommer att pressenteras av Lars Lagerbäck på tisdag, då vill nog de flesta av Sveriges lovande och redan etablerade spelare stå med. 
Men givetvis kan inte ALLA göra det.

Här är min trupp till VM:

Startelva:
Andreas Isaksson, mv - Han är given. Stabil och otroligt duktig.
Alexander Östlund, b - Han ÄR hetlevrad. Men han ska fan med. Jag har en slags hat-kärlek till honom.
Olof Mellberg, b (k) - Kapten Mellberg är given. Stabil och rutinerad.
Teddy Lucic, b - Teddy är en riktig backklippa!
Erik Edman, b - Erik är genial. Honom gillar jag skarpt.
Anders Svensson, m - Anders ÄR duktig. Har gjort ett stabilt jobb i Elfsborg. Han ska vara med!
Tobias Linderoth, m - Stabil. Är alltid där och får oförskämt lite hyllningar.
Kim Källström, m - Killen dominerar i sitt lag i franska ligan. Klart han ska få vara med.
Fredrik Ljungberg, m - Freddie är given. Han är otroligt viktig för laget. Han lyckas alltid skaffa fram frisparkar och är en smart spelare.
Zlatan Ibrahimovic, f - Killen kan göra vad som helst när som helst.
Henrik Larsson, f - Han SKA vara med. Jag älskar Larsson. Min absoluta favoritspelare genom alla tider. Han är alltid smart på planen och jobbar alltid stenhårt.
----

Övrig trupp:
John Alvbåge, mv
- Ska enligt mig vara andremålvakt. Har vart duktig i Viborg och är en stor talang.
Christoffer Andersson, b - Har imponerat enormt. In med killen!
Petter Hansson, b - Han är en relativt stabil ersättare.
Niclas Alexandersson, b/m - Han är duktig. Kan spela så väl back som mittfältare. Kan ta Östlundhs plats om han misslyckas totalt.
Christian Wilhelmsson, m - Duktig och teknikinriktad spelare. Han ska med.
Marcus Lantz, m - Har vart duktig i klubblaget. Varför skulle han inte kunna lyckas i landslaget?
Mattias Jonsson, f - Är rutinerad och stabil. Han kan komma in och avgöra matcher.
Johan Elmander, f - Duktig. Han är ett framtidslöfte.
Marcus Allbäck, f - Rutin. Är stabil i sitt spel.
Markus Rosenberg, f - Imponerande ung kille. Har lyckats genialt bra i Ajax. Han SKA med.
Karl Svensson, b - Tycker jag allts ka få en plats. Är duktig.
Eddie Gustafsson, mv - Den bästa av de resterande målvakterna. Det är mellan han eller Johan Wiland enligt mig.

Varmast,
//Fredrik

Intressant, Svennis...

Sven-Göran Eriksson har gjort ett intressant val alltså. Mycket intressant. Jag tror personligen inte att han kommer få spela något, men ändå intressant...

//Fredrik

Dagens Värmebölja

Dagens låt är "Stackars" med Lars Winnerbäck

//Fredrik

Kanske är Winnerbäck en av de mest geniala låtskrivarna i Svensk historia.

KRÖNIKA. Det känns som att jag har vart rätt efterbliven. I alla fall lite.
Jag syftar på att det tog mig många år att upptäcka Lars Winnerbäck. En av Sveriges bästa låtskrivare.
Han undgick mig totalt under den perioden då tydligen alla upptäcker honom, alltså högstadiet. Då det tydligen var inne att gilla honom. Men jag lät det där flyta förbi, likt ett löv på ytan av vattnet i bäcken.
Lars. Winnerbäck.
Winnerbäck. Lars.

Han är en skön lirare. Ingen sallads-artist.
Jag har med åren börjat lyssna mer på texterna och läsa in saker i musiken jag hör. Det gjorde man inte som barn. Då lyssnade man bara. Kanske var det bättre, vad vet jag…
Men när jag lyssnar på Winnerbäcks texter inser jag sakta att de är geniala. Han skriver om sådant som man vill höra om, han skriver om aktuella men ändå avlägsna saker och ting.
Han är någon mån Sveriges svar på Bruce Springsteen. Även om jag nu kanske hypar upp Winnerbäck en del genom den kommentaren.
Men.
Jag vill i någon viss mån och ur något perspektiv säga så.
Båda skriver fina och geniala texter.
Springsteen och Winnerbäck.
Winnerbäck och Springsteen.

Detta är dock ingen text där jag ska göra en detaljerad och träig jämnförsle mellan de två.
Den ska handla lite om Winnerbäck.
Om hans sätt att skapa musik.

”Och stackars dom som stänger in sig
Hundra dagar utan heder
Stackars dom som lever så
Stackars dom som tittar på
Hur märkligt kan man må”


Den där strofen som är aktuell, men ändå så avlägsen. Hämtad från Winnerbäcks
”Stackars”, en genial och vacker sång.
I de där raderna får Winnerbäck det ack så aktuella ”Big Brother” att låta avlägset och obigbother:igt.
Han är genial i den strofen. Där han tar upp hur sjukt det är att stänga in sig i huset i 100 dagar och slänga bort sin heder.
För den försvinner i samma stund som man kliver in. Innanför den där tröskeln.
I samma stund som kamerorna börjar filma ens liv.
Och gör det tillgängligt för omvärlden.
Då är det synd om en.
I samma stund som man lägger tid på att se människorna som kamerorna följer.
Då är det synd om en.
För han har rätt. Lägga tid i ett hus. 100 dagar av ens korta liv.
Stackars människor.
Att lägga tid på att iaktta de stackars människorna i huset gör även iakttagarna till stackars människor.
Stackars människor som man frågar hur märkligt kan man må?
Jag har lagt tid på att titta.
Stackars mig.
Ja du. Winnerbäcks låtar.
Magiskt fina texter och uppbyggnader i dem.
Han får ”Big Brother” att låta… nästan poetiskt. Han får mig att må bra. Jag tycker att Lars Winnerbäck är genial.
Precis som jag tycker Bruce Springsteen är genial.
De är båda geniala.
Vad försöker jag säga med den här texten då? Han jag någon form av substans i den här texten? Har jag någon poäng?
Kanske har jag inte det.
Kanske behövs det inte.
Kanske ville jag bara skriva lite.
Kanske är det så.
Men jag kanske faktiskt ville förmedla Winnerbäck. Visa er hur han kan göra små och relativt världsliga saker till några av de finaste textraderna som skrivits.
Kanske misslyckades jag med det.
Kanske är det jag som är blind och är den enda som tycker detta. Nu när jag är smått förälskad i Winnerbäcks texter.
Kanske ville jag ge BB en pik. Kanske inte.
Man vet aldrig så noga.
Kanske är mitt ”kanske” en slags paradox parallell till Winnerbäcks ”stackars”.
Kanske vill jag vara Winnerbäck.
Kanske är det stackars mig.
Eller är det kanske stackars dig? Jag vet inte.
Men vad jag vet, är att jag har skrivit den här krönikan. Där Winnerbäck figurerar. Ta den för vad den är. Jag ber även om ursäkt till er som tycker att detta var en kryptisk text. Men kanske var det meningen.

//Fredrik

Benbrott i solen.

Dagen har spenderats utomhus. Varmt som fan. Det har vart uppåt 28 grader i dag här i Örebro. Grymt skönt.
Älskar värmen.
Jag har intagit en relativt röd färg. Förhoppningsvis övergår den till smått brun... annars blir jag lite vrong.
Haha.
Var iväg och såg på när laget där vi bor spelade träningsmatch. Då bröt en i motståndarlaget foten.. Aj, aj, aj. Det small verkligen till. Läskigt värre.
Han fick åka plingplångtaxi till plåsterhuset. Alltså ambulansen kom. Det var en sådan där ny modell som ser ut som ett rymskepp. Typ.
Jag gick innan matchen var slut. Men jag förutspår en tvåsiffrig seger för oss. Vi var totalt överlägsna det andra laget.
Det är skönt med fotboll, att kunna gå ner och kolla på ett division-6-lag som suger. Men det gör inget, för det är ju skönt att sitta i solen. Och sakta inta en rätt så olukrativ röd kräftfärg...
Nu vill jag gå på Örebro-matchen på onsdag mot Umeå.

Varmast,
//Fredrik

Jag säger inte vår längre, jag säger sommar!

I går var jag ute nästan hela dagen. Helt enkelt sjukt skönt med all sol. Sen i går kväll grillade vi.
Grillat ÄR the shit.
Jag kommer föräta mig på det i sommar... eller ne, det går INTE att föräta sig på grillat.

I dag ska jag också försöka vara ute hela dagen, det känns ju som sommar alltså. Jag säger inte vår längre, jag säger sommar.
Det ÄR sommar, eller hur?!
Nu: SOL!

Varmast,
//Fredrik

Dagens Morgonsol som träffar fönstret

Dagens låt är "At My Most Beautiful" av REM

Varmast,
//Fredrik

Solen here I come!

Vad fan sitter jag här för?! Nu går jag ut. Ut genom dörren och njuter av solen...

"Äntligen på väg
Jag förlänger mina steg
Luften smakar som en jordgubbspaj
En solig dag i maj"


- Håkan Hellström, "Äntligen På Väg"

Varmast,
//Fredrik

Va... är det VM.. i hockey?

Jag ber om ursäkt men jag har typ inte uppmärksammat hockey-VM.
Det känns kallt. Lika kallt som isen de åker på.
Efter OS känns nästan all landslagshockey kall. Dessutom är Jönsson skadad. Jag får se om jag slänger ögonen på någon av matcherna.
Men förvänta er inget.
För hockey-VM är i mina ögon totalt stelfruset.
Sorry Sweden, you'll have to get by without me...

//Fredrik

Dagens Klarblåa himmel med extra allt och lite till...

Dagens lår är "Sarah" med Mauro Scocco

//Fredrik

Sugen på lite nya bloggar?

Titta i min länklista längre ned i menyn till höger. Där finns länken "Random". Genom att klicka där slumpas du till en blogg.
Bara att klicka på!

//Fredrik

En sagolik dag, en sagolik låt och en sagolik... hmmm.. Danne?

Detta är sjukt hur varmt det är! Det ÄR lika varmt som en sommardag.. typ. Underbart väder alltså. Jag har spenderat eftermiddagen (läs från 12:00 till nu...) med att läsa lite bok, lyssna på musik och sola, allt utomhus.
Vackert värre skulle man kunna säga om den här blåa himmlen sommsträcker sig över oss.
Sen har jag även vart så pass hurtig att jag var ute och sprang alldeles nyss. Det ÄR skönt, speciellt nu, när kroppen belönar mig.
Med endorfin!
Typ, kroppens motsvarighet till morfin.
Det är skönt som fan...
Just nu spelar "Blowing in The Wind" med the Bob the Dylan my ladies and gentlemen... En sagolikt vacker låt, som Dylan själv har filat iordning. Han är bra och duktig han. Dylan.
Just ja.. läs Dannes recension på Springtseens senaste album i hans
blogg!
Han är bra och duktig han. Danne. Nästan lika bra som Dylan.
De börjar båda på bokstaven D i alla fall... även om Dylan heter Bob i förnamn.. Skitsamma...

"The answer my friend, is blowing in the wind,
the answer is blowing in the wind"

//Fredrik

Dagens Våg av välbehag i dubbel-edition

Dagens låt är "Blowing in The Wind" av Bob Dylan alternativt med Bruce Springsteen. (Båda versionerna är lika bra... )


//Fredrik


Dr. Alban var en besvikelse i Ett Herrans Liv

Dr. Alban var ju dötrist! Han var otroligt disstanserad och ville inte bjuda till någonting.
Vilken jävla flopp.
Filip och Fredrik försökte förgäves att få igång doktorn, men lyckades inte.
Men låten "Alla vi" var mean i akustisk tappning! Fredrik Wkingsson kan fan sjunga. Han ÄR bra. Tycker jag i alla fall, mycket bättre än Filip... och Dr. Alban.
Hur som helst, dagens avsnitt var en flopp.

//Fredrik

Dagens Bloggproblem

Dagens låt är "Öppen väg, öppen bil" med Ulf Lundell

//Fredrik

Måste nämna lite fotboll nu känner jag...

 
Örebro vann över Sundsvall! Foto: Sundsvalls tidning

Örebro leder Superettan! Fy fan vad fint! I år tar vi hem hela serien och så ses vi i Allsvenskan nästa år.

Elfsborg spelar bra i Allsvenskan. Jag hoppas de vinner.

Henrik Larsson tog ligatiteln i Spanien. Fint gjort Barcelona. Nu tycker jag att Henrik ÄR den sötrsta fotbollsspelaren vi har haft... Varför åker han hem?!

AIK suger!

Etoó är en jävla diva!

Kim Källström BÖR få starta i VM.

Sverige vinner gruppen i VM. Solklart.

England har STORA problem.

Brassilien ÄR världens bästa lag. De vinner VM. Tror jag.

Bollen är rund som man brukar säga...

//Fredrik

Ronnie is the man, trots hans småstadsrötter...

En småstad... Tja, du har många tankar Ronnie... och du ÄR fan kung på att printa ned dem...

//Fredrik


Solen förgyller dagen... tillsammans med Springsteen.

Solen skiner. Fint.

Nu vill jag befinna mig i Sthlms skärgård, med solen strålandes ned på mig.

Och en hängmatta. Uppspänd mellan två träd.

Jag vill ligga där i hängmattan och höra tonerna av en Bruce Springsteen-platta.

While I play along with the guitarr...

Bara njuta.

Åh, ge mig...
Sommar.
Sol.
En hängmatta.
En Bruce Springsteen-platta spelandes utan att man vet vart ljudet igentligen kommer ifrån.
En skärgårdastomt i Sthlm.
En gitarr.
Skillsen som krävs för att spela gitarr.
Och en helt underbar klarblå himmel...

Ger någon mig detta ska jag vara evigt tacksam.

I alla fall tills jag dör.

Dör i hängmattan. Med solen strålandes ned på mig från en klarblå himmel och till tonerna av en Bruce Springsteen-platta. Helst The Rising.

Så vill jag dö en vacker dag. En väldigt vacker dag.

Väldigt fint.

Hmmm.. Undrar om man kan justera volymen på Bruce Springsteen-låtarna som spelas från ingenstans... det skulle ju onekligen vara bra...

//Fredrik

Etoó ÄR överskattad, självisk och dålig som fotbollsspelare!

Etoó din jävla själviska unge! Passa för F-A-N!
Du kan INTE ta skott från halva planen!
Du kan INTE ta skott i varje situation.
Du kan INTE sluta passa bara för att du vill vinna skytteligan!
Du kan INTE vara en sådan jävla självisk diva!
Just nu hatar jag Etoó, han är INTE en profissionell fotbollspelare. Jag tycker att han är en överskattad jävla sopa. En sopa som inte kan spela i ett lag.
När till och med Mr. Henrik Larsson visar missnöje över Etoós förbannade inställning till att ta skott från alla möjliga håll och vinklar är det illa.
Mycket illa!

//Fredrik

I mitt kära Örebro finns det folk som är rädda för jävlar...

Haha. Detta ÄR lite roligt. Stackars gubbe, men man vet ju aldrig. Min hemstad, Örebro, brukar ju krylla med "riktiga" jävlar...

//Fredrik


Filip och Fredrik snart tillbaka med nya upptåg...

Filip och Fredrik spelar in ny sässong av "100 Höjdare"!
FOTO: MATS STRAND

Fredrik Wikingsson och Filip Hammar tar det aldrig lugnt. Just nu är de aktuella i programserien "Ett Herrans Liv" på Kanal 5 och snart börjar de spela in en ny sässong av "100 Höjdare"...
Fin fint.
Här kan ni även läsa min intervju med Fredrik Wkingsson som jag gjorde inför starten av "Ett Herrans Liv".
En intervju jag blev hyfsat nöjd med. Kommentera gärna in era åsikter kring den i dess kommentarsfunktion.
Läs väl.

//Fredrik


En öppen väg i en öppen bil...

"Han sa: Tänk inte så förbannat!
Jag sa: Vad pratar du om?
Han sa: Dags att starta eget nu
ta dina talanger och kom
Det blåser en vild vild vind
genom träden idag
Du kan dra av dej den där skjortan
det är dags att må braTio för dom stora och fem för dom små
Svalorna skriker och himlen är blå
Hälsa din skapare och säj: Var har du hållt hus?
Ge mej en förälskelse nu, ge mej ett rus!
Och sjung. Oooooo oooo oooo
på en öppen väg i en öppen bil
Oooo oooo oooo
en öppen väg i en öppen bil."

ur "Öppen Väg, Öppen Bil" av Ulf Lundell


//Fredrik

Dagens Sandahl-hyllning!

Dagens låt är "Trouble Sleeping" med The Perishers

//Fredrik

Ronnie Sandahl uttalar sig om sin tredjeplats i "Slaget om Aftonbladet"!

 Tidigare uttalade sig Fredrik Virtanen om sin vinst. Nu uttalar sig Ronnie Sandahl officiellt om sin slutplacering som trea i "Slaget om Aftonbladet".

...

Ronnie Sandahl, den eviga trean skulle man väl kunna säga?

Svar: Ja, jag brukar komma trea i såna här. Men att nämnas i samma
andetag som Bjurre och Virren. Stort.

Hur känns det att återigen sluta som trea i en omröstning, är det
jobbigt eller tar du det hela likt Zlatan, med en klackspark?

Svar: Jag siktar på att klättra uppåt.

Du hade tuff konkurrens, vad tycker du om Fredrik Virtanen som vann,
var han värd vinsten?


Svar: Ja, han är väl nummer ett. När han är som bäst, då är han nog
bäst.

Vad vill du helst av allt just nu?

Svar: Semester, skägg, självdistans, flickvän, en riktigt jävla bra
krönikeidé Ungefär i den ordningen.

Tack, Ronnie! Och grattis till din bronspeng…

Namn: Ronnie Sandahl
Yrke: Journalist
Inkomst: Typ 30 000 i månaden.
Familj: Mor, far, syster, bror.
Ronnies egna kommentar: Chorizo.

//Fredrik

Ps. Nu hoppas vi alla på ett uttalande från Per Bjurman som kom tvåa... Ds.

Fredrik Virtanen uttalar sig om sin vinst i "Slaget om Aftonbladet"!

Alltså, Fredrik Virtanen vann "Slaget om Aftonbladet". Nu har han gjort sina officiella uttalanden.

...

Grattis till vinsten i ”Slaget om Aftonbladet”, hur känns det?
 
Svar: Utsökt.

Trodde du att du skulle kunna slå dina fellow medkrönikörer?
 
Svar: Ja, faktiskt.
 
Per Bjurman var närmast att komma förbi dig, tycker du han var ett värdigt hot?

Svar: Om Per hade haft en blogg hade han vunnit.
 
Vem hade du röstat på av de 10 som gick till final?

Svar: Jan Guillou.
 
Hur kommer du fira segern i denna minst sagt mediokra omröstning?

Svar: En påse micropopcorn. Färdigsaltade.  

Vad vill du helst av allt just nu?

Svar: Tack, Fredrik!
 
Tack för din tid Mr. Virtanen
 
Namn: Fredrik Virtanen
Yrke:
Journalist
Inkomst: ???
Familj: ???

//Fredrik

Ps. Det kommer eventuellt även uttalanden från Bjurman (Tvåa i omröstningen) och Sandahl (trea i omröstningen) Ds.

Snudd på utopi? Intressant reportage!

Är det kanske snudd på utopi?
En av mina favoritkrönikörer - Ronnie Sandahl - gör ett
reportage om Fredrik Wkingsson och Filip hammar.
Intressant!
Genialt!

//Fredrik

En simpel update på lite allt möjligt kring mig just nu...

Äntligen skiner solen! Det ÄR fint!

Idag har jag ätit mat hos farmor och farfar. Det avr fin fint. Slapp man laga mat! På tisdagar slutar jag nämligen redan 11:30. Vilket är grymt skön. Maten var makaroner och köttbullar.
Lagom.
Gott.
Välbehövligt.

Sedan tog jag mig med min syrra upp på the city! Där inhandlade jag en tunn långärmad tröja som var typ. brun och banangul-randig. Det låter som en glasssort nu, men den var fin.
Jag lovar.

Kvällen kommer ägnas åt att skriva det sista på mitt fina tal. Jag hoppas det blir bra... Samt Grey's Anatomy

Nu ska jag nog gå ut och ta mig en promenad i solen. Iförd mina pilotbrillor (som kan skådas på bilden längst upp till höger i bloggen...)

Fan. Solen har gått i moln. Promenaden ÄR inställd. Vad ska jag nu göra?.

//Fredrik


Dagens Lunch med extra allt

Dagens låt är "Tretton" med Håkan Hellström

//Fredrik

Persbrandt ÄR läskig!

Varför känns det läskigt att Mr. Persbrandt är "voice-over" i "Världens Humorkväll" på TV4?!

//Fredrik

Slaget om Aftonbladet är avgjort!

Då var framröstningen av Aftonbladets bästa krönikör klar. Det är ni som röstat och nu har jag fått fram slutresultatet. Totallt har 100 personer deltagit, vilket är positivt. Här nedan följer resultaten av era röster:

Finalisterna var:
 
Carlos Rojas: 1 röst(er) = 1% 
Belinda Olsson: 2 röst(er) = 2%
Fredrik Virtanen: 34 röst(er) = 34% (The Winner!)
Ronnie Sandahl: 15 röst(er) = 15% (Bronspengen)

Simon Bank: 10 röst(er) = 10%

Johan Hakelius: 2 röst(er) = 2%
Per Bjurman: 28 röst(er) = 28% (The Runner up)
EvaEmma Andersson: 3 röst(er) = 3%
Jan Guillou: 2 röst(er) = 2%
Lasse Anrell: 2 röst(er) = 2%

Totalt antal röster: 100

 - Det är jag som har vart jury och utsett dessa tio finalister, ni har röstat fram vinnaren...
- Vinnaren får äran att vara Aftonbladets bästa krönikör... + ett fint diplom...

Det ÄR alltså FREDRIK VIRTANEN som vinner "Slaget om Aftonbladet". Stort grattis till Mr. Virtanen. Han kommer meddelas om sin vinst nu under veckan.

//Fredrik - A Blogg On the Rocks

Magiskt, Bruce!

The Boss har haft storslagen premiär på sin turné.
Han är kung.
Bjurre har fan inte fel. Det måste ha vart storslaget alltså. Just nu önskar jag att jag haft biljetter till Springsteens spelning på Hovet den 21 maj..
Det är alltså hans nya skiva - "We Shall Overcome: The Seeger Sessions" - som han reser runt och promotar.
Den är magisk.
Han gör en otrolig tolkning av Pete Seeger...
"Jävla" Bjurman som får resa runt i USA och lyssna på storslagna Springsteen-konserter.

//Fredrik


Nytt ansikte för bloggen!

Nu finns jag på bild uppe till höger och försöker väl genom detta mediokra sätt gestalta hur personen bakom bloggen ser ut. Alltså, det ÄR jag på bilden i ett par pilotglasögon... Det finns en strimma av sommarlängtan i bilden skulle jag vilja påstå....
Se och njut!
Eller ni kan ju se i alla fall...

//Fredrik

Dagens Springsteen, blir första maj-talet

Dagens låt är "O Mary Dont You Weep" med Bruce Springsteen

//Fredrik

Ny dag, nya möjligheter och en känga åt slappa parents...

 
En ny dag vid havet... (Nej, jag befinner mig inte vid havet, men bilden är fin)

Jaha, då var det en ny dag. Detta innebär nya möjligheter.
Gårdagen (Som tog slut för typ 13 minuter sedan) var trevlig.
Jag mår inte ett dugg dåligt, men jag slängde ju inte i mig hur mycket skit som helst heller... Även om de där "jävla" Bacardi Breezer's slinker ner som Coca Cola... De är farliga.. fast det har jag ju redan sagt...
Sorry.
Men de är gioda.
Det är synd att så mycket skit händer under Valborg.
Alla dessa ungar som inte är mogna att dricka.. och får i sig "lite" för mycket. Sedan slåss de och allt möjligt.
Störande.
Föräldrar som köper ut ÄR idioter. På något sätt tycker jag det... (Om detta beror på att jag är 18 nu förtäljer inte storyn...)

//Fredrik