Iaktagelser och intryck...

Det finns en sak jag tycker är väldigt intressant, rogivande och framförallt underhållande. Det är då man en fin sommardag tar en enkel promenad genom stan och bara är. Köper sig en nytryckt tidning, förslagsvis Aftonbladet samt en kaffe (med mjölk). Sen går man och sätter sig någonstans vid ett torg på en bänk och bara njuter.

Solen lyser och värmer på en och man känner hur man sakta får en skaplig bonnbränna, samtidigt som man surplar i sig lite kaffe och vänder upp Bladet. Strosar med ögonen genoma rtiklarna. Läser om vädret; hur varmt det ska bli kommande helg, men att efter det ja då jävlar ska det regna.

Så muttrar man lite för sig själv åt det. Istället för att glädjas åt allt det fina vädret.

Det är artiklar om den senaste händelsen; ett mord, en kidnappning eller rånarliga. Och lite ströartiklar om värdelöst vetande.

Man känner hur deprimerad man blir av tidingar, då det som står bara handlar om hemskheter, eller om Lindsay Lohans senaste nip-slip eller fyllekörning. Men man läser vidare och tittar upp mellan artiklarna på människorna runt omkring en.

De är alla på väg någonstans. De har alla ett mål de ska till. Så väl stora som små mål.

Det är faschinerande.

Det ringlar en liten glasskö full med ungar och föräldrar. Barnen beställer det största. Man riktigt ser hur ögonen tindrar som på julafton då de små liven får sina glassar. Sånt är intressant. För man vet att tio minuter senare så får pappa äta upp mer än halva glassen som är kvar.

Man surplar lite kaffe till och kikar på vad krönikören tyckte om allsången. Anders får höga betyg, nästan varje gång. Han är en älskad man, den där Anders. Tänk att de hittade en efterträdare till Lasse som azlade manteln så fort. Helt otroligt.

Två mammor med varsin barnvagn kommer framskridandes och ivrigt disskuterandes om vilka blöjor, barnmatsburkar och klädbutiker som är bäst. De är med stor sannolikget på väg mot ett café. För att njuta av sin mammaledighet.

Vid busshållsplasten står människor och väntar. De pratar inte med varandra. De står bara där. Förutom EN som sitter på bänken, ena hörnet av bänken dvs. Ingen annan sätter sig på bänken då någon annan sitter där. Man kan riktigt se det typiskt svenska; jag vill inte stöta mig med hans inegritet.

Ett leende smiter fram på ens läppar.

Och i samma stund kommer ett gäng på fyra killar dragandes. Tre som tar lite ledningen och en som släntrar lite. Varav en av de tre främre pratar högt och markerande mot de andra. Man kan riktigt se att han tror sig, samtidigt som de andra killarna håller med. Utan att ens ifrågasätta vad han säger, hur tvivelaktigt det än låter.

En klunk kaffe till.

På tv:bn går bara repriser konstaterar man då man läser tablån i tidningen. Repriser av gamla serier, vars avsnitt och rollkaraktärer man glömt. 

En bit bort skriker en unge att han SKA ha den senaste leksaken och mamman försöker uppgivet förklara att han inte kan få den. Det blir mer och mer irriterat från båda sidor, fast på två helt olika sätt.

Sånt är intressant. 

En gamal dam vandrar över torget med sin rullator och Ica-kasse fylld med varor och annat krimskrams till billiga priser. Man ser hur hon tar en liten omväg för att undvika killgänget som apsserar förbi.

Vid slutet av torget går det en tjej och en kille med händerna i varandras och småpratar och ler.

Från Mc Donald's flyter det in och ut flera hundra människor. Som man vet är mätta, men kommer bli hungriga om en timma sen igen.

Sväljer det sista kaffet.

Ögonen fortsätter registrra alla människor som myllrar över stan, nya ansikten hela tiden och nya blickar som letar sig från folks ansikten på allt och alla.

Där sitter man bakom sina solglasögonen och bara tar in folk.

Det är gratis underhållning. På hög nivå och mycket mera riktigt än tv.

Kaffemuggen slänger man i en papperskorg i närheten, sen rullar man ihop sin tidning och går vidare.

Mot ett nytt mål. Full med intryck från dagens alla iaktagelser.

Helt underbart.


Kommentarer
Postat av: Sara

Nu är du fri! Där har du din text..helt underbart !

Postat av: Sara

vacker vardagsbetraktelse du lyckats pränta ner med känsla!

2007-08-20 @ 21:39:37
URL: http://saratapper.blogg.se
Postat av: Ebba

Jag ääälskar kaffe med mjölk.

2007-08-21 @ 02:11:55
URL: http://ebbaolivia.blogg.se
Postat av: Annelie

Det låter helt underbart att bara kunna sitta och betrakta allt i ens omgivning. Hade varit kul om man hade kunnat göra det i Gällivare också, men det är på tok för litet så man vet redan vilka alla är och man ser inget nytt eller intressant. Nej, jag längtar verkligen tills jag kan ta mitt pick och pack och flytta till en större stad!

2007-08-21 @ 15:29:46
URL: http://anneliten.blogg.se
Postat av: Fredrik

Sara: Underbart indeed :)
Sara: oj ,tack tack :)
Ebba: Jag med haha :D ;)
Annelie: ja, det är nice... hoppas du får flytta snart då :)

2007-08-21 @ 17:56:54
URL: http://freddan888.blogg.se
Postat av: Sara

Underbart. Helt enklet underbart.

2007-08-21 @ 18:39:05
URL: http://kohlmark.blogspot.com
Postat av: Findus

Dina texter är inspirerande! Tack :)

2007-08-21 @ 22:11:44
URL: http://tigerlove.blogg.se
Postat av: Fredrik

Sara: hehe jasså? :P
Findus: oj, tack! :)

2007-08-22 @ 18:10:20
URL: http://freddan888.blogg.se

Du tänker väl kommentera?

Ditt namn:
Glöm för fan inte bort mig!
Din E-postadress:

Din hemsida:

Dina åsikter:

Trackback