Förkyld...

Tror jag börjar bli förkyld.

Faaaan.

RIP - Bergman.

Jag blev lite sorgsen då jag läste att Ingmar Bergman gått bort. Visst, jag kände honom inte, men det känns synd att ett geni som han ska gå bort. Men det var väl med ålderns rätt antar jag.

Jag vill bara lyfta på hatten och tacka för filmerna han gett os. I synnerhet Fanny och Alexander som råkar vara en av mina favoritfilmer. Hur speciell filmen än må vara. För det ska ju sägas att jag har full förståelse för de som inte ser hans storhet, då många av hans filmer är helt otroligt konstigt mörka och svårförståliga.

Men jag vill påstå att han var ett geni, den där Bergman. Det märks inte minst på vilken inverkan han haft på filmens utveckling under 1900-talet runt om i hela världen. Bara det faktum att hans död är en världsnyhet visar hur stor han var.

Nog om smicker. Nu låter vi honom vila i frid.

Måndag igen.

jaha. Så var det måndag igen då. Helgerna går fan alltid för snabbt. Visst känns det som att tiden på helgen går tre gånger snabbare är vardagarna. Någon borde göra lite undersökningar kring det där och se om det ändå inte finns lite substans i den tanken. Kanske någon universitets-nisse som kan göra en avhandling eller något på det.

I alla fall, imorse var det att gå upp och pallra sig iväg till jobbet. Trött som en annan så satte jag mig på bussen och såg att semestrarna börjar ta slut då det var fler som klev på bussen än förra veckan. Nya ansikten. Vilket iof var rätt skönt då man har sett samma människor kliva av och på varje morgon. Det blir nästan lite så att alla har koll på alla och om någon inte dyker upp en dag så sitter man där och funderar på vad som kan ha hänt. Varför var han/hon inte med på bussen? Tandläkaren? Sjuk? Ledig?

Egentligen tankar som för mig r helt onödiga. Men ändå sitter man där och tänker dem. Exakt så var min morgon på bussen och även tåget, kort där efter. Sjukt egentligen.

Snart har en arbetsdag flytit förbi. Sitter här och bokar lite på sista versen innan jag kan gå hem.

Och jag kommer säkerligen så några av mina morgonpigga medpassagerare på eftermiddagsbussen hem. Och de mig. Samtidigt som vi konstaterar att allt är som vanligt.

Spännande konstigt sånt där. Men samtidigt så obetydligt.

Nä, nu ska jag boka klart och gå till tåget.

Skal är blä.

Skal på äpplen är blä.

Moi och min nya hårfärg, tagen med en usel mobilkamera.

image128

Notes:

När jag är ute på krogen och ska kommunicera med mina kära kompisar på dansgolvet så skriver jag alltid meddelanden i antecknings-funktionen på mobilen. För de brukar aldrig höra vad man säger då musiken spelas.

Jag tenderar att eenbart använda mig av anteckningarna ju mer kvällen lider, har jag märkt. Vilket är något många stör sig på.

I alla fall. Dessa anteckningar sparas oftast och jag tänker dela med mig av dem till er.

Här kommer ett urval av mina konversationsanteckningar från igår kväll/natt.

---
"Mina jeans kostar 1900. Jag vill bara göra er uppmärksamma på det! JL".
---
"Jag är klädd i enbart märkeskläder. Fy fan vad töntigt av mig! Vad är det för fel på HM? Jag har ju HM också.. men inte ikväll".
---
"Hmm värdet av min klädsel ikväll är dryga 3000".
---
"Jag köpte en propplösare, en fyra. Det är billigare och räcker lika länge som en sexa. Jag är så sjukt smart".
---
"Ja, jag har din garderobsbricka... Tror jag...".
---
"Varför väljer man att ställa sig sådär och dansa? Titta bakom dig".
---
"Förlåt, jag ska sluta skriva allt".
---
"Man märker vilka som är 89:or här...".
---
"Örebros uteliv är väldigt ostureplanigt har jag kommit fram till. Och det är ju bra på många sätt".
---

Nu är ju många av de här anteckningarna tagna helt ur sitt sammanhang och det ska ju sägas att jag inte är i helt nyktert tillstånd när de skrivs och jag vill helst inte kännas vid några av de där.

Men va fan, vi - jag och ni - har ju lekt så länge nu så sånt här är inget jag slkämms över.

Nu kan ni börja dra slutsatser om hur jag är som person utifrån de där raderna om ni vill. Det går säker och många brukar göra det. Tro sig veta hur jag är som person efter att de läst ett inlägg alltså.

Allt från genial till helt IQ-befriad. Visst är det härligt?

Det här inlägget blev plötsligt väldigt osammanhängande. Kan det vara en retroaktiv berusning?

Nu reder vi ut det här...

Okej, jag skrev den här texten. Och sen denna, för att förtydliga den första. Det hela började med att Karolina Fjellborg på Aftonbladet skrev den här krönikan. I den så menar hon på att SVT har gett framträdande TV-jobb till enbart män och att de i allmänhet anställer för få kvinnor. Öch att de borde anställa flera kvinnor.

Jag håller helt och hållet med henne om följande:

1. Det är för få kvinnor i framträdande programledarroller på SVT.
2. SVT borde anställa fler kvinnor, då fördelningen mellan könen verkar helt osannolikt hög, vöf ratt det skulle bero på en så stor kompetensskillnad.

Jag håller inte med om de alternativen för vilka kvinnor hon tycker borde få mer framträdande jobb som hon anger längst ned i krönikan. Det är DÄR jag hakar upp mig, att de skulle få mer framträdande jobb för att de är kvinnor. Ingen av dem är enligt mig tillräckligt bra på det som de gör idag för att ta ett större jobb. Förutom, som jag skrev i första inlägget, Anna Mannheimer. Även Gunnarsson kan jag tycka borde få mer framträdande jobb. Men övriga, exempelvis Sanna Bråding är INTE tillräckligt bra för ett större jobb. Vilket vi kunde se i Idol.

Så det jag vill ha sagt är att de nuvarande kvinnliga programledarna på SVT som i så fall skulle avra aktuella för ett större jobb än de har idag, är för dåliga. Därmed inte sagt att det inte finns dåliga manliga programledare också, som inte heller borde få ett mer framträdande jobb.

Men om man skulle ge exempelvis Sanna Bråding ett större jobb, som Karolina föreslår i sin krönika, så skulle det ju innebära att hon får jobbet enbart för att hon är kvinna. Då hon absolut inte är tillräckligt bra egentligen. Och DET tycker jag är fel. Man ska inte ge någon ett jobb för att de är varken män eller kvinnor, de ska få jobben för att de är tillräckligt komptenta och de gäller så väl män som kvinnor. Och man kan inte - som Karloina vill - ge större jobb till de nuvarande kvinnliga programledarna på SVT, då de är för dåliga. Och de som är bra har redan stora och framträdande positioner på SVT. Alltså, in med nytt blod om ni vill hitta nya lysande stjärnor. Och det gäller på så väl dam som herrsidan. Anledningen till att det blev fokuserat på kvinnorna var enbart för att jag utgick ifrån Karolinas krönika (mest hennes sista del om vilka som borde få bättre jobb)  som handlade om det.

Så alltså, SVT måste hitta nya unga lovande programledare, så väl kvinnor som män, om de vill få en jämnare fördelning mellan könen. Det är det som är det grundläggande problemet. Och kvotering löser inget, vilket håll det än må gälla.

Nu hoppas jag vi kan lägga detta bakom oss. För nu VET ni att jag INTE är emot kvinnliga programledare på något sätt. Inte manliga heller. Det enda som spelar roll är att de är bra.

Jag ber om ursäkt om det var svårt och förstå mina första inlägg om detta, även om jag har svårt att se varför.

For the record:

Jag är alltså INTE emot att fler kvinnor släpps in i tv-branschen. Jag vill se fler kvinnor i TV-branschen. Fler kvinnor borde släppas fram som programledare, ja.

Det jag menade var att man inte kan ge programledarerollen till någon i stora satsningar bara för att de kvinnor. Utan de ska ju också kunna klara av det. Och detta ska de ju visa om de kan eller ej i mindre program. Och det gäller för de programledarna att bli bättre än vad de är, för många av de nuvarande kvinnliga programledarna som inte redan har framträdande jobb imponerar inte på mig. Till exempel Sanna Bråding. Så det jag ställer mig emot är INTE att vi inte skulle välkommna fler kvinnor att bli programledare, utan att man ska ge stora jobb till en bara för att hon är kvinna och egentligen inte är kvalificerad för uppgiften.

Förstår ni?

Sen ska det sägas att SVT är usla på att hitta kvnnliga talanger. Till skillnad mot många av de andra kanalerna som har många duktiga kvinnor i programledaryrken.

Järnvägstjänsteman.

Det är jag det. Eller i alla fall det epitet som mitt yrke går under.

Det var ju några av er som undrade vad jag egentligen jobbar med... man kan säga att jag sitter inomhus hela dagarna och bokar godstransporter på järnväg. Så jag är kundmottagare på företaget Green Cargo kan man säga. Har kontakt med kunder och gör transportbokningar.

Spännande va?

Haha.

Människor som skrämmer mig, del 2: Sanna Bråding


Varning för gubbväldet på SVT

Herregud, kan alla sluta vara så jobbiga i strävan efter jämnställdehet. Ja, vi ska ha jämnställdhet. Alla ÄR lika värda, män som kvinnor. Men ibland går det till överdrift. Läs Aftonbladets Karolina Fjellborgs krönika om hur SVT har för många män som framståeende TV-profiler.

Okej, ska vi enas om att problemet ligger inte i att det är för många män. Problemet ligger i att det finns för få kvinnor som faktiskt är riktigt bra programledare. Absolut inget ont om kvinnor med det uttalandet, jag ser gärna att det kommer fler kvinnor i framstående programledarjobb på SVT. Men då måste de vara bra också.

För om sanningen ska fram så finns det absolut väldigt få bra kvinnliga programledare. De som är bra har redan framstående programledarjobb, helt enkelt.

Det roligaste är alternativen hon lägger fram för vilka kvinnor som borde få mer framträdande roller. Bara en av dem kan jag instämma i och det är Anna Mannheimer. Det som gör mig mest irriterad är att hon på allvar föreslår Sanna Bråding... Smaka på det. Sanna Bråding av alla människor... Ni minns hon som tillsammans med Mogge ledde Idol här om året. Ni vet hon som var så usel att man övervägde att stänga av tvn... Mm precis, hon.

Så för att knyta ihop det här så kan vi väl enas om att det absolut behövs fler kvinnor, men då får de se till att faktskt bli bättre på sina jobb. För jag väljer i alla fall Anders Lundin på Allsången tre miljoner gånger hellre än Sanna Bråding.

Och att hon ens föreslår att kvinnor ska sluta betala TV-licensen i protest är enbart skrattretande.

Tack för mig.

Drogbaronen...

Idag har inte mycket hänt... Det har vart en väldigt ointressant dag ur en bloggs point of view.

Dagens höjdpunkt kan ha vart då en mycket trevlig arbetskamrat överraskade oss med lite eftermiddagsfika i form av Wienerbröd. Typ.

Noterade dock en intressant sak i Aftonbladet. Tydligen
en man i Mexico som hade hela 207 miljoner dollar i kontanter - hemma. Jag kommer osökt att tänka på Joakim Von Anka, en av mina förebilder som liten. Bara det faktum att veta att man har så mycket pengar att man skulle kunna bada i dem måste ju vara enormt tillfredställande, eller hur? Sen kan man ju disskutera om hur vida det är särskilt sanitärt att göra det men men...

Mannen går dessutom under epitetet "drogbaronen"... Det låter ju givetvis mycket häftigare än vad det är. För det är ju inte häftigt någonstans med droger. Men att på ett eller annat sätt kallas för någon sorts baron tycker jag känns lukrativt. Jag skulle gärna kallas för bloggbaronen, eller något i den stilen...

Men som sagt, i övrigt har dagen vart rätt trist.

Polis polis potatismos...

Jäklar vad jag egentligen skulle kunna tänka mig att bli polis.

God morgon!

Jaha. Så vaknade man en morgon till då.

Och kliva upp lyckades man med dessutom.
Hjärnan sa; du måste.
Kroppen sa; vill inte.
Och som vanligt så vann hjärnan striden efter fem minuters utdraget sträckande i sängen och illvilja att kliva upp.

Ute är det regnigt. Här inne är det stressigt. Folk som springer runt med papper och annat roligt. Och så måste jag ringa samtal till personer som är sura och tråkiga.

Der är nu man önskar att kroppen vann lite oftare...

Never the less, god morgon på er!

Freddie lämnar The Gunners...

Vilken skräll! Helt klart ett av de mest oväntande beskeden inom fotbollsvärlden på ett tag nu...

Tyvärr är jag skeptisk till hans val av klubb...

Henriksson in action... Ibland saknar man fan Rederiet!


Några år efter...

Jag har precis börjat lyssna på Harry Potter och Fenixordern! Kännde att det var dags att ta sig igenom den och Halvblodsprinsen nu, så jag kan läsa den sista boken.

Det bästa med CD-böcker är att man kan luta sig tillbaka och lyssna. Krister Henriksson som läser är lysande och det känns som när man var liten och pappa läste böcker för en innan man skulle gå och sova.

Nu fick jag plötsligt en längtan tillbaka till då jag var liten och pappa låg bredvid och läste ur bokserien "Tvillingdetektiverna". Det är något som är ett starkt minne från min barndom. Att pappa alltid tog sig tid, varje kväll, att läsa för mig. Det är tack vare detta som jag har fått mitt stora intresse för böcker, vilket jag är otroligt tacksam för.

Sen till alla ni som anser att det är lite efterblivet att lyssna på böcker och inte läsa själv (ja, det finns tydligen de som tycker det... Helt sick) så vill jag säga att det är ni som går miste om något inte jag.

Nä, nu ska jag koncentrera mig på Krister Henrikssons berättande.


Jonzon.

Jag är helt såld på Kristoffer Jonzons album EGO ända sedan jag hörde låten "Vi". Det var då jag var i Sthlm och besökte Gröna Lund mitt under Sommarkrysset, då han och Mikael Wiehe framförde den låten.

Jonzon beskriver sitt album så här;
-Inga gitarrer, ingen rock! Bara piano, bara pop!


Och det finns inte en enda gitarr med på hela skivan. Bara piano och diverse andra instrument, vilket jag tycker är lite spännande att han har motstått frestelsen att ha med ett sånt prominent instrument som just gitarren.

Albumet varierar lite men det finns ett par riktigt bra låtar med. Bland annat "Astrnaouten", "Kyssen vid Rosenlund" och som sagt, låten "Vi" är riktigt bra.

Så det som spelas just nu är alltså Jonzons album EGO. Hur bra som helst.


Leka.

Gud vad jag vill leka. Har bara legat och degat hela dagen för mig själv i en soffa och sett på film. Så just nu vill jag verkligen leka. Behöver göra något. Och ja, man kan säga leka även om man är över elva år, fast detta inser man inte förens efter tonåren, då man inte längre bryr sig - om vad någon tycker om att man undrar om någon vill leka - längre.

Någon som vill leka med mig? I'm up for pretty much anything!


Kontoret.

Just nu ser jag första säsongen av amerikanska The Office.

Så sjukt underhållande. Jag skrattar hela tiden.

Haha.Människor som skrämmer mig, del 1: Martha Stewart


Tre sätt att inte bära strumpor på.

Okej... Snälla ni, jag är för att man ska få klä sog som man vill och har sällan anmärkningar på hur man klär sig. Men när det kommer till strumpor så måste jag säga det här. Detta gäller främst killar.

1. Ha INTE strumpor i sandalerna!

2. Ha INTE strumpor i skorna om du har shorts. Du kan ha korta strumpor, dvs strumpor som är skurna vid skokanten.

3. Ha INTE byxorna instoppade innanför strumporna.

Tack.

Glädjande iaktagelser.

Idag fick jag beröm för min nya hårfärg och mitt utseende i största allmänhet!

Då blir man glad.

Svår fråga...

Expressen har följande nätfråga; Vem bär ansvaret för huliganproblemet?

Följande svarsalternativ fanns:

Klubbarna.
Polisen.
Supportrarna.
Politikerna.
Medierna

Alltså, flest tycker att supportrarna bär ansvaret för huliganeproblemet. Men det känns fel, för man kan inte säga att en huligan och en supporter är likadana. Så varför lägga ansvaret på supportrarna? Tvåa var medierna. Tydligen.

Ansvaret för problemen ligger väl ändå hos huliganerna själva? Och hos deras föräldrar för hur de uppfostrades. Vill jag påstå.

Eller?

Nu väntar vi på en artikelserie om "farliga" Västerås...

Jävla idiotsamhälle vi lever i där folk utan hjärna går och mördar människor. I Västerås blev en 19-åring mördad för att han repade en bil. Nu skulle de två mötas för att "göra upp" tydligen. Debila människor, båda två.

Idioti!

Nu väntar vi på att tidningarna ska göra en artikelserie om hur "Västerås är en tickande bomb av oroligheter som väntar på att smälla..." och att det är en stad "fylld av sex och fylla varje helg där folk dessutom träffas för att göra upp". Ursäkta att jag är ironisk.

Men jag tycker fortfarande att tidninagrna vinklar för mycket i vissa artiklar de skriver.

I alla fall, nu hoppas vi idioten som mördade Västeråsaren döms till fängelse...

Sunny Beach

Vad ska jag säga. Allt det här som skrivs om SB vet jag inte hur jag ska ta till mig. Då jag inte alls kännde av det där då jag var i Sunny Beach för någon månad sedan. Vad vet jag, kanske är jag för liberal mot att folk dricker... Men jag vill inte tro det.

Visst, det finns ju givetvis mycket saker som händer, men att det skulle vara signifikativt för Sunny Beach justvill jag inte vara den som säger, för det tror jag inte. Jag tycker att det var väldigt tryggt då jag gick själv genom staden på kvällarna. Och alla jag träffade på var enbart trevliga. Sen ska man ju inte sticka under stolen med att några blev lite väl redlösa, men det var inte alls så farligt ändå, som texten i Expressen vill få det till.

Hela artikelserien som har florerat nu i Aftonbladet och Expressen om hur farligt Sunny Beach är känns tills tor del helt främmande för mig, vad gäller min syn på hur det var där nere och flera andra som jag pratat med som också vart där känner heller inte igen sig i hur det beskrivs där nere.

Vad vet jag, det kanske är tidningarna som gräver fram grädden av det värsta och då blir det ju givetvis ett farligt ställe. Jag stödjer givetvis inte mord och tycker att det är helt sjukt att han har blivit mördad i Bulgarien. Men jag tror att det är av den anledningen de gräver fram så mycket nu om hur "farligt" Sunny Beach är. Det som inte framgår är vad som var orsaken till händelsen.

I alla fall så hoppas jag att de löser det där mordet och att polisens agerande utreds (vad det nu skulle hjälpa...). Men jag tycker det är synd om folk väljer att inte åka till Sunny Beach nu, bara för det som skrivs. Jag personligen hade en av mina bättre semestrar där.

Det enda man bör tänka på är att det ÄR mycket alkohol som flödar, likaså annat jox. Men om man inte går runt och tigger om stryk, så får du inte stryk.

Nu måste jag springa till tåget.

I väntan på Bengt.

I skrivande stund lyssnar jag på... klassisk musik, av okänd kompositör.

Det gör att man vill att
Bengt ska svara ännu snabbare än han gör.. Men den jäveln sitter tydligen i telefon och har gjort det ett bra tag.. Jag säger då det...

Nu svarar han. Äntligen!

Svenskt musikgeni.

Pappa köpte ett samlingsalbum med Ted Gärdestads låtar. Ett album jag och han kollade på i Sthlm. Men jag sa att jag nog inte skulle köpa det. Så det slutade som sagt med att han köpte det. Nöjd som ett svin var han, då det var så prisvärt.

Just nu är det inte pappa som lyssnar på det albumet. Det är jag som snott det...Ted Gärdestad är en svensk musikskald utan dess like. Han lyckades verkligen fånga livet i sina texter tycker jag.

"Jag ska fånfa en ängel, fånga en ängel,..."

Min kära far är för övrigt lite sur på mig, då han anser att jag lika gärna kunde köpt det där albumet själv om jag nu skulle lyssna så mycket på det.

Haha.


Skyfall.

Jaha. Imorse när man klev av tåget i Hallsberg blev man tvärblöt.

Äntligen börjar det torka...

Men håret ser helvete ut...

Hey, where did that guy in "yellow-brown" hair go?

Har precis färgat håret, från typ brungult (!) - på hrund av den förbannade solen som fullkomligt massakerade mitt stackars hår och dess gamla färgning med blonda slingor - till en brun färg. Lite mörkare sådan.

Är nöjd. Kanske lägger upp en bild imorgon eller då jag får tid.

God natt på er!

Det är skillnad på Bengt.. och Bengt...

Ringer upp en kille som heter Bengt nere i Helsingorg för att fråga vart han vill skicka några av deras tomma tåggodsvagnar.

"Ringer"

Telefonväxeltjej:
Välkommen till xxxx, vem söker du?
Jag: Bengt xxxx
Hon: Okej då kopplar jag.
Jag: Tack.

"Klassisk musik spelas" (Vivaldi kan jag meddela).

Bengt:  Bengt xxxx...
Jag: Hej. Bengt, Fredrik  i Hallsberg här
Bengt: Hej hej
Jag: Jag sökte den andra Bengt, kan du koppla?
Bengt: Ja. Då gör jag det.

"Kopplas" (mer musik).

Bengt: Bengt
Jag: Hej det är Fredrik i Hallsberg här...
Bengt: Va fan... jag koppla till mig själv.. Jag lär mig aldrig det här...
Jag: Hehe, okej..
Bengt: Vi försöker igen...

"Kopplas" (mer musik).

Kent: Kent här
Jag: ... Hej Kent, Fredrik i Hallsberg här.. Bengt kopplade nog fel.. kan du koppla mig till Bengt xxxx?
Kent: haha, ja, det kan jag...Stackars bengt, han blev helt förtvivlad då det började ringa här nu när han försökte koppla... Jag kopplar vidare.

"Kopplas" (mer musik) 

Bengt: Bengt xxxx
Jag: Hej, Fredrik i Hallsberg här.. Äntligen har jag kommit rätt! har några vagnar i KAS som jag behöver beordring på...
Bengt: Det är inte mig du ska prata med det är andra Bengt...
Jag: Jaha.. Är du snäll och kopplar...
Bengt: Absolut kan jag göra det.

"Kopplas" (Inte Vivaldi längre. Okänd nu)

Bengt: Bengt här!
Jag: Hej igen, Fredrik i Hallsberg här...
Bengt: Men va fan, koppla jag fel igen?
Jag: Nej då, det var tydligen dig jag skulle prata med.
Bengt: Jaha, vad gällde det då?
Jag: Två vagnar i KAS...
Bengt: Jasså de där.. De ska till Göteborg... Rep där...
Jag: Tack!
Bengt: Ingen orsak, du ska inte kopplas någonstans då? Höhö.
Jag: Ne, jag tror jag klarar mig på ett tag.

"Klick"

Det är inte lätt det där, med namn och att koppla...

Zzzz...

Idag ska det köpas en ny säng. Den förra är så välanvänd och urliggad (eh kan man säga så? Och hur uppfattas det egentligen? haha.). 

En ny säng är välkommet. Har haft en 80-säng (!!!) och nu blir det en 120-säng. 

Trevligt.

Här ska sovas! 

Fredrik

Fredrik, mansnamn av germanskt ursprung. Av fred och rik. Betydelsen är ungefär 'fredsfurste'. Smekformer av Fredrik är Fred, Fredde, Freddie, Feffe, Frippe, Fidde, Freddy, Fegge, Tedde, Froppe och Freddan.

Noterbara människor med namnet Fredrik:
Fredrik Wikingsson
Fredrik Reinfeldt
Fredrik Virtanen
Fredrik Ljungberg
Fredrik Lindström
Fredrik Strage
Fredrik Belfrage
Fredrik Nyberg

Och jag, så klart.


Varför nu denna info? Jo, för idag är det min namnsdag, även de som heter Fritz får vara lite extra stolta denna dag, 18 juli 2007. Det är jag och massa fruntimmer som har namnsdag denna veckan... Jag säger då det..

Tack,
Maria, för påminnelsen!

Vad är det som får er att läsa, tjejer?

Herregud, vart kommer ni ifrån? Igår var det en besöksbomb rakt ned i bloggen.

Jag misstänker att någon har länkat hit, men man vet ju aldrig.

Så nu är ni många nya som kikat in, kan jag tänka mig. Det mräks inte minst på alla nya kommentarer jag ahr fåt, dvs från läsare jag aldrig stött på förut. Kul att ni läser och kommenterar!

Det verkar dessutom bara vara en massa töser (Töser!!) som har kommenterat. Det är ju kul på sitt sätt och av vad jag erfar (precis som Expressen alltid skriver; efar) så är min största läsargrupp i huvudsak töser, tjejer, kvinnor, damer,.. ja ni fattar.
Och det kan jag inte ens förstå varför.
Varför? Läser ni, alltså.

Men ni har väl era motiv.

Så jag skriver vidare. Något måste jag ju göra rätt, eftersom att ni läser.

Åh, pure bliss!

Jag fullkomligt älskar Van Morrison!

Jag vet att jag tjatar om det hela tiden... men fy faaaan vad jag gillar honom och framförallt hans musik.

Beställde två av hans album från cdon.com (reklam!!) och idag hade de kommit... Det försa jag gjorde var att ta albumet Moondance och köra låten med samma namn på högsta volym och bara njöt av hela låtens perfektion.

Can I just have one a' more Moondance with you, my love
Can I just make some more romance with a-you, my love

Att prioritera i tidsnöd...

Mitt tåg snart. Och jag borde springa nu, men istället bloggar jag om att det är sent och att jag borde springa...

Missar jag det nu är det ert fel... Era små monster! haha.

He...hehe... nu MÅSTE jag springa.

Sthlm över en helg...

Ja ni, små vänner... Stockholm är allt en bra vacker stad och vilöket väder vi fick där till på lördagen. Helt sjukt jäkla oslagbart fint, knallblå himmel och varmt som aldrig förr (eller i alla fall inte sen någon månad tillbaka..).

Hotellet vi bodde på var beläget vid Ringvägen på söder. Hotell Clarion hette det och var riktigt fint, med av mitt livs finaste badrum. Det är stort bara det. Om det är något jag älskar i Stockholm så är det just söder. Alla kåkar där är så jävla fina och det är så vackert när man blickar ut över Mälaren mot söder och ser grönskan och alla husen som lyser i solen. Oslagbart.

Jag vurmar starkt för Stockholm kan jag säga. Det är absolut en av världens vackraste städer och jag blir lika lyrisk varje gång jag är där. Just därför att den är så fin och har allt.

Nu vet ju jag att ni Stockholmare tycker jag är lite knäpp, men det är ju föra tt Stockholm är ju er vardag. Ni borde stanna upp och njuta mer av staden.

Men. Ni får minus för två saker.

1. Lisseberg ÄR bättre än Gröna Lund. Det är för trångt på Gröna Lund. Man kan inte trycka in attaktioner utan att utöka ytan. Liseberg slår er där, så väl utrymmesmässigt som attraktionsmässigt. Men, det ska sägas att Grönan är fint.
2. Detta är det som gör mig mest besviken. Varför är ni väldigt stöddiga för? Ni Stockholmare... Jag har rest runt och vart i MÅNGA av Sveriges alla städer men ni är de som är minst trevliga. Visst, ni är ju inte rakt igenom otrevliga men man får känslan av att ni känner er enormt överlägsna oss som bor ute i landet. Man får inte alls den känslan i låt oss säga... Göteborg. Som också är en stor stad. Tråkigt att det ska vara så. Det är möjligtvis Malmö som kan utmana er. 
Ska ju dock sägas att detta inte gäller alla Stockholmare.
Som tur är...

Trevligaste staden i Sverige som JAG vart i är helt klart Karlstad. Dels därför jag älskar Värmland så mycket som jag gör.

Nu kanske det är bara jag som tycker det här, men för mig så är det så här och om ni tycker något annat så får ni göra det.

I alla fall, helgen i Sthlm var grym.
Tack vår kära huvudstad för några trevliga dagar med promenader genom söder och centrala Sthlm.
Shopping i stan och i Barkaby.
Förlustande på Grönan.
Besök på trevliga resturanger och caféer.

Tack, tack. Jag kommer tillbaka. Det lovar jag.

Äntligen lite sol...

Äntligen är det soligt ute och blå himmel.
Har ju bara regnat och vart allmänt surt senaste tiden.
Nu håller vi tummarna för att detta ska hålla i sig. Läääänge.

Det värsta är att man har ett jobb där man sitter inne, dagar som denna...


Sthlm.

Helgen ska tillbringas i Sthlm. Min kära familj ska dit med några och först var det inte tänkt att jag skulle följa med. Men sen blev det plats över och då tänkte jag att jag fan kunde ta den.

En helg i Sthlm är liksom aldrig fel. Älskar den staden, fast det vet ju redan alla ni som läst här ett tag. Får väl shoppa lite och njuta av staden, samt gå på Grönan. Någon utgång blir det nog inte då jag inte har en suck om hur utelivet är i Sthlm, dessutom lockar det inte att gå ut själv haha.

Men i alla fall.
Sthlm.
Nu i helgen.

Nice.


Antagen schmantagen....

Jaha. Jag blev antagen till Marknadsföringsprogrammet i Växjö.

Känns bra.

Är dock osäker på om jag ska läsa vidare eller jobba i ett år...

U2

Idag har U2 spelats i iPoden för hela slanten.

Världens bästa grupp.

Punkt.


Om förra inlägget...

Jag bryr mig egentligen inte om de mejl och kommentarer jag fått gällande att jag skulle "sno " Ronnie och de andras sätt att skriva. Jag ville bara påpeka att det är omöjligt att inte låta sig influeras av det man tycker är bra.

Och jag vet att ni gillar det jag skriver, annars skulle ni ju inte läsa! :) <--(Mycket ovanligt att jag använder smileys i mina texter).


Känns falskt.

Jag tycker moderaterna pendlar i deras åsikter. Först Borg och nu Littorin...


Ingen tvingar er att läsa.

Kan ni lyssna riktigt noga nu? Tack! Jag blir stup i kvarten beskylld för att "försöka vara Ronnie Sandahl" när det gäller hur jag skriver. Jag börjar faktiskt bli rätt trött på att höra det.

Jag försöker inte vara Ronnie Sandahl. Varför skulle jag försöka vara Ronnie Sandahl?

Jag kan däremot öppet säga att jag har låtit mig inspireras i mitt skrivande av just honom. Ronnie Sandahl alltså, då jag tycker han är en av Sveriges mest lysande skribenter och uppskattar hans texter mycket. Jag tycker han skriver bra kort sagt.

Men jag inspireras också av Fredrik Virtanen. Jag tycker Fredrik skriver begåvat och intressant. Just därför har jag låtit lite av hans säött att skriva inspirera mig.

Och den tredje och sista som jag har inspirerats av är Silverfisken. Bloggaren, ni vet. Han har väldigt smarta och fyndiga meningsuppbyggnader som jag gillar. Och han kan verkligen leka med ord, som jag finner roande.

Dessa tre personer har skapat mitt sätt att skriva kan man säga. Jag är jävligt ung och är förhoppningsvis bara i startgropparna av mitt skrivande. Jag läser mycket för att hitta nya sätt att uttrycka mig med orden. Det är oundvikligt att jag inte ska till mig av andras sätt att skriva, då jag själv tycker dessa personer skriver helt sjukt bra.

Men att försöka vara någon av dem är inget jag strävar efter. De är alla unika och skriver lysande med en retorik som få har. Jag vill däremot att jag en vacker dag ska vara i samma liga som dem. Visst, det är inte något enkelt mål. Det inser jag också. Men jag ska försöka.

En del i mitt lärande, till att bli en bättre skribent, är att försöka hitta en egen stil. Men att hitta en helt unik stil just nu, i den åldern jag är i, känns svårt. Jag upptäcker nya sätt att leka med ord varje dag och tar så klart till mig dessa sätt. För att kunna utveckla dem och sätta en egen prägel.

Sen att jag har tagit till mig mer av just Ronnie, Virre och Fisken har med att jag har dem som stora förebilder vad gäller skrivandet. Och jag förstår inte varför jag inte få skriva som de gör? Jag skriver ju inte EXAKT som någon av de gör. Jag skriver på mitt sätt. Ett sätt som har kommit till under inflytande av andras sätt att skriva.

Hur skulle det se ut om man inte fick ta till sig av andra? Då skulle vi sitta här med skolsvenskan och skriva exakt likadant istället. Hur kul hade det vart? Det är alltid någon som börjar med något. Och är det uppskattat så är det oundvikligt att inte folk ska ta till sig det.

Jag ser det inte som att jag snor deras sätt att skriva. Jag ser det som att jag lär mig av deras sätt att skriva. Då jag är i ett stadie av mitt eget skrivande där jag försöker hitta hur just jag ska skriva. Jag är i skrivandets tonår. I jakten på att hitta vem jag är så är det oundvikligt att jag inte ska låta mig influeras av andra.

Inse det.

Ronnie är Ronnie. Jag är jag.

Sluta tro att jag sitter och tänker; "hur kan jag göra den här texten riktigt Sandahlsk" så fort jag skriver en text, för det gör jag absolut inte. Sluta tro att jag VILL vara EXAKT som Ronnie Sandahl. Det vill jag inte. Jag VILL hitta en egen still som ska bygga på roliga, intressanta och talangfulla sätt att skriva. Just Ronnie, Virre och Fisken har roliga, intressanta och talangfulla sätt att skriva.

Det är som att försöka baka en fralla, men jag får inte använda mjöl. För det har den som bakade en baguette redan använt. Mission impossible, typ.

Men det ska sägas att jag ständigt jobbar på att hitta ett eget sätt att skriva på. Jag försöker att tona ner så mycket det går av Ronnies, Virres och Fiskens skrivsätt i mina texter, just därför att jag vill försöka få en egen knorr på texterna så mycket det går.

Och till sist; ingen tvingar er att läsa det jag skriver.

Punkt.


Inspirationen är på semester och berusar sig...

Jag vill skriva något bra. En sjukt jävla bra text.

Jag försöker. Men det vill sig inte.

Jag har bara bloggat korta små inlägg om min vardag på senaste tiden. Det var länge sen jag verkligen skrev något bra. Och jag kan faktiskt inte förstå varför ni fortsätter läsa. Men givetvis uppskattas det att ni läser vidare, även om det mesta jag skrivit är skit.

Känns lite slitet att använda ett uttryck som; "den som väntar på något gott..." Men det passar - tyvärr kanske - väldigt bra in på den här bloggen.

Jag skriver givetvis bara för mig själv och det innebär ju att jag kan skriva vad jag vill. Men det känns som att jag börjar bli skyldig er något bättre än vad jag gett er på sistone.

Tyvärr har min inispiration legat på latsidan. Den har tydligen gått på semester, givit sig av till en söderhavsö för att dricka Margaritas och dega i en hängmatta uppspänd mellan två palmer, som lutar lite sådär snyggt ut över stranden. Så där ligger den - min inspiration - och berusar sig i solen, med avbrott för att svalka sig i det klarblå (gröna?) vattnet.

Han har lämnat mig här att dö.

Den jäveln.

Jag försöker skriva. Skriver ibland ett halvt till ett A4 med text, för att sedan kasera hela alltet, bara för att jag inte gillar vinkeln jag gjort på texten. För att det känns platt, tråkigt, trist, dåligt, oläsligt, flummigt, straffbart uselt, sugigt, pinsamt, ja helt oinspirerat helt enkelt.

Det är för jäkla jobbigt. Hoppas den kommer tillbaka snart, jag menar hur kul kan det vara att ligga i en hängmatta och dricka drinkar och bara njuta av söderhavet, då den kan vara här och skriva med mig?

Fan...

Nästa gång är det jag som sticker och han som får sitta kvar med skrivångest.


Milstolpe.

Jag kan meddela att jag gått över 70-strecket nu. Vågen visade klart och tydligt 70+ när jag besteg den, inte ens mina försök att stå på ett ben fungerade. Jag har nått 70.

Helt jävla galet.

Fast räknar man bort kläder och att jag nyss ätit så är jag ju under 70 igen.

Allt är relativt så att säga.

Plus jag har ju mest muskler, de väger ju en del ;) hehe.

Extra Drops.

Jag är helt fastkrokad, för att uttrycka mig lite platt.

Extra Drops är de där hallstabletterna (läs godiset) som är "bra för tänderna".

Jag har nu smakat alla smaker som finns och kan konstatera att de är fasiken bland det godaste som finns just nu, jag äter mer än jag borde av de här. Och nej, jag har inte läst va de har för bieffekter, så jag får vara beredd på att något kanske kan ske.

Men tills vidare knaprar jag på mina Extra Drops.

Det finns fem smaker - i alla fall som jag har kännedom om. Jag skulle rangoprdna smakerna enligt följande, där den första är den godaste:

1. Wild Fruit
2. Lemon Mint
3. Watermelon
4. Pear Mint
5. Licorice

Det finns även en som har en vanlig minstsmak... Men den känns för vanlig, inte så revolutionerande, som alla de här andra är. Om ni förstår vad jag menar, det är inte så mycket godis över den.

En resa genom USA...

Alltså, det kan nog ha vart bland det bästa jag hört, någonsin.

Fredrik och Filips sommarpratare-program då. Fy i helvete vad jag älskade det. Har nog aldrig hört så bra musik, som de spelade.

Love it.

Happy b-day, America!

Idag lyssnar vi på låten 4th of July (Sandy) med Bruce "The Boss" Springsteen.

Ulf "Uffe" Lundell har för övrigt gjort en svensk version av den, den heter Sanna.

En annan bra låt denna dagen till ära är 4th of July med Shooter Jennngs.


Plura bloggar svart!

Min cdon.com-beställning har dykt ner. Guldigt värre.

Har redan lyssnat igenom Eldkvarns album Svart Blogg. Jag kan med stor glädje konstatera att det är ett helt lysande album som borde hyllas svårt mycket.
Plura kan vara nöjd.
Jag rekommenderar er att köpa det albumet.

Bästa låt; Fulla för kärlekens skull

Millennieskifte.

Detta är inlägg 2000.

Trevligt.

Dilba är en idiot!

Snacka om idiot!

Men vad förväntar man sig av någion som har en felstavad krydda i namnet...

Guldigt, Björkman!

Björkman mot ny titel!

Läs
här och njut.

Björkman är kunglig, likaså Söderling.

Jag är fan såld på tennis. Jag borde blivit ungdomsproffs i tennis, kan jag konstatera så här i efterhand... Det ska dock kanske sägas att jag aldrig spelat tennis seriöst och kan hantera bollen ungefär lika bra som en elefant.

Men trevligt skulle det vara.

Proffs i tennis. Kan väl inte vara så svårt..

Vart la jag nu mit racket?


Vill.

Fan. Jag vill så mycket.
Det finns egentligen ingen gräns i hur mycket jag vill just nu.
Det är galet.

Jag vill resa. Jag vill jobba. Jag vill plugga. Jag vill ha massor.

Jag vill. Jag vill. Jag vill. 

Jag. Vill.

Vill.

Inarbetat varumärke.

O'learys. Herrejävlar alltså.

Björkman klockan två.

Snart börjar en av mina absoluta favoriters, Jonas Björkman, match i Wimbeldon 

Spännande!

Virre är på rätt spår...

Läs hans sista krönika innan hans semester här. Han skriver lysande om Chevy Chase, bland annat...

Oj, det blev lite mycket kanske.. Hehe.

Sommarrea på cdon.com...

Beck - Roseanna

Beck - Brandbilen som försvann (utgående)
Beck - Stockholm Marathon
Beck - Mannen på balkongen
Beck - Polismördaren
Beck - Polis polis potatismos
Scocco Mauro - Ljudet Av Tiden Som
Morrison Van - Moondance
Lundell Ulf - Danielas Hus - Det Bästa 84-94 (2CD)
Morrison Van - Astral Weeks'
Lundell Ulf - Venus & Jupiter - Det Bästa 95-05 (2CD)
Winnerbäck Lars - Winnerbäck Live För Dig
Eldkvarn - Svart Blogg
Simon & Garfunkel - Greatest Hits
Andersson Wij Tomas - Tomas Andersson Wij

Här ska svullas i hederliga gamla Beck-filmer!


"Äntligen fredag, då är det snart måndag igen så man får börja jobba!"

Har vart fullt upp i helgen.

I fredags var det utgång, det blev en sen kväll... eller ska man säga tidig morgon?
Hehe.
Trött hela lördagen. Det hela blev inte bättre av att min morbror hade 50-årskalas på lördagen. Jag hade måttligt svårt att vara social där kan jag meddela, typ halvsov på stolen...

Och idag har jag vart på min systerdotters kalas. Hon fyllde ju ett i onsdags...

Så nu är jag trött och vill sova, för imorgon ska jag jobba igen.

Helger sägs vara till för att vila upp sig, jo tjena...