Glory days.

Inte ett enda förslag har dykit in. Back in the old days hade jag haft massor med kommentarer. Då när jag var "stor". Sen tog jag en bloggpaus och tappade alla. Vart tog ni vägen? Säg inte att ni gick till Blondinbella eller den där Silverfisken... Eller jo, Silverfisken får ni gå till. Han Sveriges bästa bloggare nu när Virtanen gått över till Twitter.

Kanske borde jag göra en Virto och köra Twitter all the way...

I övrigt; Robin Söderling slog ut Nadal på GRUS. Tror inte folk fattar hur stor bragd detta var.


Vad ska jag skriva om?! Ge förslag!

En givande fredag på ett rent må-bra-plan. Vakna, inte stressa till jobbet, skönt på jobbet, hållit föredrag, fixat lite annnat, åkt hem och bara slappat, käkat pizza, lyssnat på musik och umgåtts med min systerdotter.

Och nu sitter jag med Spotify på hög volym. För tillfället är det den gamla räven "Godmorgon Columbus" med Pontus & Amerikanerna. Väldigt bra låt.

Slog dock precis om till Ugglas "Trubaduren". Även den magisk.

Har lite brist på inspiration. Vad vill ni att jag ska skriva om? Ni får föreslå PRECIS vad som helst. Jag lovar att krysta fram en text om det. Kom på något kul så får vi se vad det blir.

Guten nacht.

Alla vill donera!!!

MMS

Nu står det i metro att alla vill donera organ efter Daniels transplantation. Hur vet de att alla vill donera? Dålig journalistik.


Sad Eyes.

Ja det blev ju inte 3-1 till Man U igår. Men vad gör det. Barca vann och jag tycker de är väl värda den segern. De promenerade i princip hem finalen. Riktigt dålig insats av engelsmännen!

Idag har jag klippt mig. Tror det blev bra, tog extra kort nu inför sommaren. Tror det blir bra.

Annars händer inte så mycket spännande...

Daniel Westling har fått en ny njure! Stort.

Nu; sova.


Micke tipsar dock om en riktigt fin cover på Bossens "Sad Eyes".3-1 till England.

Ikväll är det CL-final, jag tror Man United vinner. Men hoppas verkligen på Barcelona. Ser dock inte lika starka ut som engelsmännen. Tror på en jämn match, men att Man U är bättre på att låsa Barcas anfall än vad Barca är på att låsa Man Uniteds anfall.

Övrigt; kvällens karaktär är Sir Alex Fergusson. Vilken fantastisk bastard till manager!

Spekulationer, givetvis.

Ja, det är ju bara spekulationer kring Fröler. Givetvis.


Samuel Fröler sög sig (förmodligen) till reklamrollen

Åh som jag har saknat Boston Tea Party!!! Filip och Fredrik då de är som mest briljanta, faktiskt. Saknar dock Grattis Världen något oerhört. Det var utan tvekan en av mina favoritprogramserier med dem.
Jag är ju en sån som fullkomligt gränslöst älskar alla - för vissa - meningslösa diskusioner om allt och inget.

Exempelvis om Samuel Fröler är en sell out eller inte som gjorde den där "apoteks"-reklamerna. Jag hävdar ju givetvis att han ÄR en sell out i detta fallet. Förmodligen märkte han att hans stjärna höll på att dala, eller liknande. Paniken kickade in och vips så fann han sig själv suga av en medelåders reklamproducent för att få den där rollen. Eller vi kan i alla fall spekulera på att det var så.

Nå väl. Boston Tea Party, jag älskart!


De är förbannat retro-stiliga i BTP!


Heard what?Hahahahahahahahahahaaaaaaaa!

Saturday Night.

Det har vart en angenäm lördag. Segstartad dock.
Men har plockat runt i lägenheten hela förmiddagen. Surfade och kollade "Myggan" där mitt på dagen. Kollade även på fotboll vid 16-tiden. Sen grillning hos syster. Vi såg även Robinson. Nu sitter jag och väntar på filmen "The Rock" på fyran. Typ. Och dricker öl.
---
Hammarby fick 1 pinne. De var värda 3.
---
Mariestads är en god öl. Stormare är iskall i reklamen.
---
Fy fan vad trött jag är på Alexander Rybak och hans jävla skitlåt! Den har inget som tilltalar mig. Överhypad snorunge. Som dessutom inte kan sjunga.
---
Free Krister!!!
---
Varför visar TV4 den braiga filmen "The Rock" sent av helvete? Dåligt!
---
Jag saknar New York ikväll. Ge mig en biljett och lite fickpengar så jag kan sätta mig på Elaines och ta mig ett järn.
---
Milow är mer än bara "Ayo Technology". Mycket mer.
---
Jarmo är utan tvekan den största överlevaren i Robinson. Och vilket fall sen han gjorde! Fy fan. Roligast; rubriken att han dödat en spädgris.
---
Örebro SK lyckas fan aldrig ta tag i bortaspelet. Kom igen nu! Och en annan sak jag blir förbannad på är att Tommy Söderberg inte plockar med Michael Almebäck till U21 EM. Dåligt.
---
Visst mår man bra ute nu? Allt är så grönt och fint. Extra skönt är det nu med de ljusa fina kvällarna. Doft av grillat och glada människor. Älskar sommaren!
---
Anna Lindh i Robinson imponerar också stort. Jävligt cool tjej. Dessutom sjukt söt.
---
Linda Isaksson kan fan inte så i någon annan pose än med händerna på höfterna, som om hon luftar armhålorna. Ser sjukt kul ut.
---
Jordnötsringar är gott. Punkt.
---
Jag älskar Twitter. Jag älskar Spotify.
---
Till sist; tack för att ni håller fast i bloggen. Trots att jag suger på att skriva i den. Men det kommer något bra ibland.. Lovar.

Påfrestande.

Det var lite jobbigt att skriva inlägget nedan.

Ber om ursäkt för eventuella slarvfel i stavning med mera.

Men de får vara där.

Att gråta blod - att gråta av lycka.

Jag kan inte säga att jag har rätt tidsuppfattning i det jag ska berätta. Jag har väldigt fragmenterade minnen av mycket ni ska få läsa nedan. Så ni vet.

Hela min uppväxt har vart skonsam. Fruktansvärt skonsam, om tänker på hur den hade kunnat varit. Barn är alltid barn som man brukar säga. Men jag kan såhär i efterhand konstatera att jag haft förmånen att gå i skolan med fantastiska klasskompisar. Med några få undantag, givetvis.

Vad är det nu han försöker säga, undrar ni...

Men den 27 april 1988 så föddes det en liten gosse tidigare än planerat, en liten pojke som fick kämpa för att komma till världen. Utan krafter så fördes han genast med illfart efter födseln till en kuvös för att få syre.
Där spenderade han några dagar.

Samma pojke föddes med vad som skulle visa sig vara en synnedsättning och ögonsjukdom. Wikipedias svenska sida vill inte förklara det tillräckligt bra, tyvärr. Men den heter Nystagmus. Ni hittar engelsk förklaring
här.
För er som inte orkar läsa det som finns bakom länken så ska jag ge er en kort förklaring. Det är en sjukdom som gör att ögonen rör på sig ofrivilligt. Oftast en nervskada som påverkar musklerna kring ögat.
Så kallad "normal" nystagmus får man exempelvis av att åka karusell eller att ta droger (så som alkohol). Dvs då man på något sätt försvagar det centrala balanssinnet och nervsystemet.

I alla fall. Pojken vi pratar om är ju givetvis er älskade (nåja) skribent (!).

Nej, min värld skakar inte. För mig är det jag ser normalt. Givetvis, det är vad jag vuxit upp med att se och kommer fortsätta leva med. Min hjärna spenderar oerhört mycket energi på att kompensera. Så gott det går.

När jag var mindre så var sjukdomen mycket mer framträdande än nu, vilket delvis beror på att det blivit bättre med tiden.

Jag är bland annat mycket närsynt, men klarar mig ändå utan glasögon. Faktum är att glasögon gör inte att jag ser så mycket bättre. De gör dock att mina muskler kring ögat och min hjärna kan slappna av mer och inte bli så ansträngda. 

Barn kan vara förskräckligt hårda, det vi alla. Men jag har egentligen bara fått höra glasögonorm en gång och vid ett par tillfällen blivit kallad "skakers" av en debil människa. Då blev jag givetvis ledsen. Men så här i efterhand förstår ju även jag att de barnen hade stora problem själva.
Som barn hatade jag glasögonen, de var i vägen och jag satt ändå på golvet framför tvn. Detta är något jag gör än idag. Ibland medvetet men väldigt ofta omedvetet. Jag kan komma på mig själv med att ha satt mig i skräddarställning på golvet nedanför tvn och käka min mat.  
I alla fall. Jag använde knappt mina glasögon och egentligen gjorde inte så mycket för min syn.
Jag har dock haft förmånen av att både pappa och mamma jobbar på Sveriges enda skola för synskadade med tilläggshandikapp. Den ligger i Örebro.
Det blev naturligt att jag slussades in i sjukvården och har fått studerats av många experter.
Hjälpmedel har jag haft gott om. Fått böcker på ljudbok, dator i skolan, fickminne, förstroingsglas, glasögon (så klart) osv. Jag hade till och med på mellanstadiet och högstadiet en "förstroingsmaskin". Du la en bok under en lins, vilket gjorde att du fick upp det på skärmen framför dig i större storlek och då kunde du läsa boken utan problem. Många av mina skolbäcker fick jag inmatade på datorn.

Visst är jag tacksam för all hjälp jag haft under min uppväxt.

Men jag har aldrig gillar att ha alla hjälpmedel.

Det är oundvikligt att andra barn frågar och ifrågasätter varför jag hade en laptop i högstadiet. Varför det var så mycket special för mig. Varför det satt en grej på whiteboarden som läste av det läraren skrev och skapade exakta bilder av detta i en dator. 

Det får man förstå. Jag hade undrat samma sak. 

Och jag gjorde ofta medvetna val att inte ta hjälp av alla de saker jag fått att tillgå. Enbart för att vara ett "normalt" barn. Vara som alla andra. Ibland gick det bra. Ibland inte alls.

När vi hade lektioner i klassrummen där jag inte kunde få det som skrevs på tavlan infört i datorn så struntade jag i att ta med mig datorn. Jag jobbade med bok och penna. Som alla andra. Trots min förmån. Konstigt? Kanske. Men tänk er själva att plocka upp en laptop på spanskalektionen. Special-boy. Hemskt men sant!

På låg- och mellanstadiet satt vi i rader med våra bänkar. Då satt jag alltid längst fram.

På högstadiet satte jag mig med kompisarna (som alltid ville sitta långt bak). Kunde jag styra dem att sitta långt fram var det bra. Men annars så fick jag klara mig ändå. Oftast genom att gå fram och vässa pennan, då jag samtidigt (och egentligen helt och hållet) fokuserade på att memorera ALLT som stod på tavlan.

Ursäkter för att komma nära tavlan var guld värda.

Det värsta var när det kom frågor som grundade sig på vad som stod på tavlan och läraren bara pekade utan att säga vad som stod.

Hallå hur dum får man vara, säger ni. Sätt dig nära om du ser dåligt.
Säg det till en kille som vill sitta med sina kompisar precis som alla andra.
Det är inte så lätt.

Inte ens när ungen har alla hjälpmedel man kan tänka sig.

Det kan låta som att jag var efterbliven eller blind, som fick så mycket hjälpmedel. Men även om jag egentligen inte var så svårt drabbad som många andra och faktiskt klarade mig genom skoldagarna ibland utan alla saker som fanns att ta hjälp av (dock till följd att jag inte orkade göra något efter skolan, eftersom att jag var så trött efter all ansträngning som jag gjort i skolan för att hänga med) så är jag tacksam att jag fick stöd och hjälp. Detta hade förmodligen kostat min familj skjortan om vi inte bott i Sverige.

När jag var 14 år fick jag göra något som jag också är oerhört tacksam för. Och detta hade kostat fruktansvärt mycket pengar.

Det jag lider av finns det inget bot mot.

Men det kommer ständigt nya metoder och framsteg inom allt. Det gjorde det även för det jag lider av.

Jag tror det var i februari eller mars (jag minns inte så noga) 2002 så körde vi ner till Göteborg. Efter många besök med specialläkare och en kirurg i Uppsala så var det dags. Kirurgen som skulle utföra det planerade ingreppet flyttade i sista stund till Mölndals sjukhus söder om Göteborg. Därav att vi rullade ner till västkusten. Hur som helst.

Jag var spänd av förväntan. Rädsla. Glädje. Oro. Ja, det flesta känslorna flög genom kroppen. Det var jag, mamma och pappa. De hade tagit ledigt för att följa med mig. Jag var hemma från skolan. 
Vi var hos doktorn som berätta hur allt skulle gå till. Han visade, förklarade och visade lite till. Sen undersökte han mina ögon, noggrant och utförligt. Jag var fortfarande inte helt säker på vad han skulle göra. Men jag nickade då han frågade om jag förstod. De skulle spänna åt muskelfästena som håller ögat lodrätt. Detta skulle minska de ofrivilliga rörelserna enormt trodde man. Detta skulle dock göra att jag fick svårare att titta åt sidan, utan att vrida på huvudet.

Några månader senare skulle jag opereras.

Vi åkte ner till Göteborg igen. Jag, mamma och pappa.

Nu skrevs jag in.

Mamma och pappa fanns med hela dagen. 

De var med mig på alla undersökningar.

Vi fick åka iväg en stund på kvällen. Vi åt mat på en resturang på Avenyn. Det var svinkallt och blåsigt. Göteborg var ogästvänligt den veckan.  Mamma frågade om jag var nervös. Det var jag inte, sa jag. De såg glada ut för min skull, efter all tid de lagt ut på att underlätta för mig så skulle de äntligen få se mitt tillstånd bli bättre. Eller de hoppades på det. Vi hoppades på det. Operationen hade inga garantier. Men utsikterna var goda, sa läkaren.

När vi ätit upp åkte vi till sjukhuset. Jag var mest tyst.

Jag fick sjukhuskläder.
Sen duschade jag och tvättade mig med specialmedlet för att blir helt ren.
Kändes som dessinfektionsmedel 
Det kändes konstigt.

Mamma och pappa fick åka hem. Mamma frågade om jag skulle klara mig.

Dagen därpå kom de igen. Jag skulle opereras senare på kvällen.

Vi gjorde lite undersökningar. Åt mat på sjukhuset tillsammans i patsientmatsalen.

Jag åt inte så mycket.

Eftermiddagen kom och mamma och pappa fick åka igen.

Mamma undrade igen om jag skulle klara mig.

Och det skulle jag ju.

Vi kramades. Vi skulle inte ses förrän morgonen därpå. Då skulle jag vara nyopererad.

Hej då. Sa vi. Och kramades hårt.

Sen kom en mörkhårig sköterska in och satte i infarten som jag skulle ha i armen. Sen fick jag ta lite tabletter. Det gick fort tills jag somnade. Jag väcktes av en snäll syster på kvällen som berättade att det var dags för operation snart. Sen sprutade hon i mer lugnande i mig genom infarten som den mörkhåriga systern satt i tidigare.

Jag fördes iväg i min säng. Dörrar och korridorer avverkades. Vi åkte hiss.

Jag var trött och avslappnad.

Ovanför mig fanns plötsligt en stor lampa och runt mig stod några i gröna kläder. De hade instrument och pratade med mig. De berättade att jag skulle få andas i en mask. Jag skulle räkna till tio.

Vid tre sov jag.

Morgonen därpå vaknade jag upp. Med bandage för ögonen och med bara hörseln som hjälp. Jag hörde allt på uppvaket. Låg länge och lyssnade på sköterskor som gick runt och kollade till oss som låg där.

Jag vågade inte riktigt visa att jag vaknat. Jag var lite rädd men fortfarande drogad.

En sköterska frågade stilla om jag var vaken, efter att jag legat och rört på mig ett tag. Hon lugnade mig och berättade att jag snart få rulla ner till rummet.

Tiden gick. Har ingen aning om hur länge. Tio minuter. Tjugo. En timma.

Sen rullades jag ner till rummet. Jag såg fortfarande inget.

Han som opererade mig kom och tittade. Han kände och tryckte lite på kring ögonen.

Vi tog bort ögonlapparna. Jag kunde knappt se. Det var ljust. Och sved. Tårarna rann.
Jag la mig ned och blundade.

Sen kom mamma och pappa. Att höra deras röster var enormt skönt.
Jag kunde knappt se dem när jag kisade. Men de verkade glada.

Allt hade gått bra.

Jag fick ett paket. Det var en skiva. Jag ansträngde mig för att se vad det var. Men det gick knappt. Mina ögon svämmade över av tårar. Jag bad om ursäkt att jag grät, varför vet jag inte. Mamam och pappa sa att det gör inget.

Jag skulle senare få förklarat för mig att det jag trodde bara var tårar även var blod.  Men de ville inte säga det då. Jag kunde få tro att det var tårar.

Huvudsaken var att jag var opererad och allt hade gått bra.

Mamma kramade mig länge. Pappa också.

Jag är oerhört tacksam för att jag fick den där operationen. Den har underlättat mycket.
Även om jag fortfarande inte har tillräckligt snabb reaktionsförmåga för att ta körkort, så är mina små ögonrörelser inget man tänker på. Speciellt inte de i min närmaste krets.
I juni 2007 tog jag studenten med höga betyg. Trots att jag genomförde gymnasiet med vesäntligt mindre hjälpverktyg än innan.
Jag ser fortfarande inte bra. Men idag har jag börjat använda glasögon. Kanske har jag mognat och tycker det är rätt snyggt nu eller så fungerar de bättre när ögonen inte rör sig så mycket längre. Vad vet jag.

Jag vet i alla fall att jag är så gränslöst tacksam för att jag har så fantastiska föräldrar som jag har. Är även tacksam till alla som hjälpt mig under min uppväxt.

Tack!

Skivan? Det var "18 Tracks" med Bruce Springsteen.

Detta var i samband med att jag precis börjat älska Bruce.

Jag grät av lycka.

Jag grät blod.


Green Day överraskar!

Green Days
nya platta "21 Centuary Breakdown" är mycket bra. Den har blivit svårt hyllad av landets recensenter och jag kan bara stämma in i deras lovsång.

De får fem bananer av fem möjliga!
Ryder Jones.

Niklas tipsade mig om Ryder Jones. Och herregud vad bra han var.

Ni hittar hans musik
här.

Lyssna, njut och förälska er.

Tack, Niklas.

Spam.

När folk kommenterar blir jag glad. Men när jag ser att det bara är något jävla dolt spammande blir jag förbannad.

Som detta:

"Hej tänkte tipsa dig om min tävling där du kan vinna
En snygg väska och ett presentkort på 500 kr"

Jag klarar mig utan dina tips och väskor. Jag kommer inte att klicka mig in på din blogg så du får lite mer annonsintäkter. No way José.

Så om ni vill vara så vänliga, spamma inte. Tack.

Taggar Stadion 4e och 5e juni - Bruuuuuce!

Skönt med ledigt idag! Behövdes verkligen. 4-dagarsveckor is the shit faktiskt. Har precis blandat iordning lite flädersaft åt mig själv i en karaf. Den står på kylning as we speak. Sjukt gott.

I alla fall, fint väder idag. Jag gillart. Soligt ute! Men med inslag av moln, som tyvärr verkar bli fler och fler. Tänkte ta en promenad till Konsum. Känns väldigt arbetare. Dessutom har jag ju Coop-kort. Jösses, vuxenpoäng?

Snart Bruce på Stadion i Sthlm!!! Är så SJUKT taggad! Sitter och lyssnar på senaste plattan "Working on a dream". Man vill ju kunna sjunga med, givetvis.Radioskugga!

Det blir mycket Twitter. Det är så enkelt. Och jag är ju lat av naturen, så kika gärna in där; www.twitter.com/fredrikstengarn

I alla fall. Har fastnat något oerhört för radio - igen. Och lyssnar i princip enbart på Mix Megapol. Lite trist musik ibland, men ack så fina program de har. Äntligen morgon är ju så bra alltså. Timell, Schulman och Alsing är förbannat roliga.


Sen har vi ju Pär "Free Krister" Lernström på eftermiddagen, även han en rolig kille.


När Mix Megapol tryter så duger P3. De överraskar faktiskt ibland.


Till saken. Jag måste ha mobilen på min vänstra sida här vid skrivbordet. Min högra sida ger bara brus!!! Det är någon form av radioskugga på min högra skrivbordsyta. Galet ju!

Och väldigt u-land.

Ikväll spelar ÖSK mot Malmö FF, borta förvisso.
Men jag tror på vinst. 2-0. Till närkingarna. Lätt!

Över och ut.


Försummad.

Jag hade nästan glömt this old thing... Men bloggen SKA komma till liv. Lovar.

www.twitter.com/fredrikstengarn

En viktig länk för er att spara bland favoriterna!

Eurovision goes Oslo 2010.

Alexander Rybak ÄR överskattad. Så enkelt är det och bevisligen KAN en hel kontinents invånare ha fel. Och nej, jag tycker inte Sverige hade ett bättre bidrag. Jag tycker Island skulle ha vunnit. Riktigt söt tjej som verkligen kunde sjunga.

Men efter all den här schlagerinhaleringen så sitter jag i skrivande stund och lyssnar på riktigt bra musik. På Spotify (jag äääälskar Spotify!!!).

Rod Stewart lämnade nyss över till Tommy Nilsson. "Dina färger var blå", där har ni en riktigt bra svensk låt.

Och nu; Bruce Springsteen med The "Wrestler". En låt jag är kär i.

Men "Jag hugger i sten" som min vän Sara "Den glada Dansken" Olsen fått höra trubaduras för henne ikväll är ändå en favorit utan motstycke.Lasse W är grym.

God natt.

Eurovision!

Ikväll blir det schlager, det blir Eurovision Song Contest närmare bestämt. Jag har inte följt något nu inför Eurovision och är inte insatt alls. Jag tycker egentligen att det bara är Mello som är intressant. Speciellt nu när östisarna tagit över hela spektaklet.

Men jag hoppas ju givetvis att La Voix går raka vägen in i europernas hjärta. Det ska dock sägas att jag inte var mycket för den här operaschlagern första gången jag hörde den. Helt ärligt tyckte jag den var förkastlig. Much like Mackan Larsson på Bladet tyckte. Tror dock att detta kan vara det där udda men ändå fungerande bidrag som vi måste skicka för att ha chans till vinst. Det här blir succe eller också går det käpprätt åt... ja ni vet.

I övrigt tycker jag inte att Norge är så jävla bra. Faktiskt. Rybak har blivit hypad så det skriker om det.

Över och ut.

Ps. Stöd Free Krister! - vi måste få honom fri! Ds.

Ett rättsövergrepp utan motstycke i modern tid. Han är oskyldig!

free_krister

We still love you Krister!

Trots att Krister "Wallander" Henriksson åkt dit för snatteri i Norge så gillar jag honom. Jag väljer att helt gå på Kristers version av händelsen, dvs att det var ett misstag och att han inte hade uppsåt att snatta.


James Lipton gör imaginär utfrågning av mig.

Ja, som ni nog kanske borde förstå så tyckte jag att James Liptons närvaro i Söndagsparty var enormt cool. Så för att hylla honom och hela idén att ta med James i kvällens avsnitt kommer här mina svar på hans, vid det här laget, kultförklarade frågor.

Gå nu in med tanken att detta är James Lipton som ställer mig frågorna. Detta är en imaginär intervju.

James Lipton: - Hi, I'm James Lipton. Welcome to this special mini-episode of Inside the actors studio with the much talented and up coming actor, bloger and writer Mr. Fredrik Stengarn!
Jag: - Hi! Oh my god, this is so cool. I have dreamt about this since I was a kid.
- Well, it's not a dream anymore. Let's begin right away... You're a bloger... how's that going for you?
- Great, I have... some readers hehe. Well, I have started cheating now, James.. I don't blog as often as I used to. I blame my twitter. It's my mistress!
- Yea, I was getting to that.. You're such a good bloger, and yet you suite for micro bloging, such as Twitter?
- Yea, I'm an information junkie. Everything new in information, I must try it!
- So it seems... What about you're up coming book?
- What about it?
- Touché. It seems interesting, tell us about it, please.
- Of course, it's about my childhood and my way to where I am today. I'm so greatfull for what I've got. Truely are.
- I have read it. And I must say that I was supprised that you at this young age can write with such security and so called "know how". So dont miss Fredriks book "Fredrik - me journey from a swedish small town to New York City". Great book. 
- You're to kind James. Much to kind. 
- And everyone has a copy of the book under thire chairs!

 *Crowd goes wild* 

- Now, we have to round off. I have ten questions for you Fredrik. Are you ready?
- Shoot!

- What is your favorite word?
- Magical. A fantastic word.

- What is your least favorite word?
- Ok. Such a dull word.
- What turns you on [creatively, spiritually or emotionally]?
- Bruce Springsteen singing about hope. Of course.

- What turns you off?

- I would say the commercial about diarrhea. 
- What is your favorite curse word?
- Fuck. You can use it in so many ways...

- What sound or noise do you love?
- When you pour any kind of beverage into a glass filled with ice cubes, you get that lovley cracking sound from the ice cubes.

- What sound or noise do you hate?
- The sound of phones. Hate it.

- What profession other than your own would you like to attempt?
- Journalist.

- What profession would you not like to do?
- Oh probably taxi driver. Or any kind of driving job acctually.

- If Heaven exists, what would you like to hear God say when you arrive at the Pearly Gates?
- IF it exists I would love for him to say; Hey, heres a bottle of whiskey, join in!


- It was a pleasure having you Fredrik. Such a cool, smart and brilliant actor.
- No, thank You for having me! It's been an honor.
- See you next week, when we'll have Mickey Rourke here. Don't miss it. But give it up one last time for Fredrik Stengarn everybody!

*Crowd goes crazy*


Den magiska James Lipton!Söndagsparty goes Inside the actors studio med supercool James Lipton!

Jaha. I skrivande stund tar Ryssarna precis VM-guld. Grattis. Men Sverige ska ha kredd för en fantastisk insats. Jag är imponerad av våra kronor. Speciellt Kenny Jönsson. Brons är absolut fint! "Bengan" ska sitta kvar, utan tvekan.
Men, nog om hockeyn nu. Det är maj. Och vi vill ha sommar. Så enkelt är det!

Har för övrigt precis sett Söndagsparty med Filip och Fredrik. Det är ju suveränt bra. Det är bara första avsnittet som vart kass. Egentligen.
Men dag, Zach Braff, stort.
Mikael Persbrandt, stort.
James Lipton, superstort!
Petter, inte så stort.
Synd att Mikael är så "dålig" på engelska. Trodde han skulle vara bättre.
Men vi gillar dig ändå Micke. Givetvis.

I övrigt har jag och
Sara J bestämt oss för att göra en gemensam resa. Kul! Vi får se vart. Jag vill till New York, så klart. Jag är förälskad i den staden. Fullkomligt förälskad!

Imorgon ska jag;
Boka tågbiljett till Göteborg.
Ringa vår informationschef på jobbet.
Se Örebro krossa HammarbyBehrnabeu!
Ha den bästa dagen i hela mitt liv. Kan vi ju i alla fall hoppas.

Nu; diska. Har nordens hög med disk i hon. Fy fan!

Puss.


Briljant Söndagsparty!Dancing in the dark.


Tegen And Sara - Dancing in the dark

Sjung för min själ som ett långsamt farväl...

Jag sitter här klockan halv tolv på natten och lyssnar på Peter LeMarc. Han sjunger så vackert så man knappt kan tro det. Låten "Little Willie John" är så galet fin att man får gåshud. Och LeMarc sjunger rakt in i ens själ.
LeMarc bryter dessutom loss på engelska i slutet, det hele är magisk. Jag kan lyssna på den här låten hur många gånger som helst.
Little Willie John är inte så dålig han heller. Men ikväll är det Peter som gäller. Denne man som inte massproducerar musik, utan dyker upp när man minst förväntar sig det med ett nytt album. Han blir i och med detta förväntningarnas man. Jag tror ingen annan svensk artist har så höga förväntningar på sig som Peter inför ett skivsläpp.
Men han besvar dem varje gång. Och jag tror det beror på att han tar sig tid och skriver bara när han verkligen vill. Och det gör att slutresultatet blir så oerhört mycket bättre än Per Gessles lite panikartade satsningar åt så väl höger som vänster. Inget ont om Gessle egentligen. Han är Sveriges pop-pappa. Så klart. Men han känns urvattnad.

Men Peter LeMarc är utan tvekan en av Sveriges bästa artister. Alltid klass på hans plattor.


Åh, låt mig höra den en sista gång.
Spela hennes älsklingssång med Little Willie John.
Sjung för min själ, som ett långsamt farväl.
Spela upp en sorgsen sång med Little Willie John.


Peter LeMarc - Little Willie John

Otrogen.

Ja, jag vet. Jag har försummat bloggen. Jag har vart och legat med min Twitter istället. Twitter är min älskarinna. Twitter är det nya unga fräscha som dykt upp. Eller hur man ska beskriva det.
Men lovar, jag ska blogga vidare. Och förhoppningsvis mer och bättre.

Men hittar ni inget nytt här så kanske ni hittar det på Twitter:

http://twitter.com/fredrikstengarn


Det räcker nu Aftonbladet!

Vad fan.. såg precis att Aftonbladet har en "Biodlarblogg"... Har det inte gått för långt nu? Ingen annan tidning har sån inflation på bloggar som Bladet.

There's something in the air...

Heeeej hej hej heeej!
Jag är lite speedad vilket ni nog märker, tror det beror på att jag är high just nu.
Ja alltså en sugar rush, inget annat.
Meeeen. Det händer en hel del nu faktiskt. Knappt att jag kan tro på det hele själv.
Idag har jag inlett något stort. Eller det kommer bli stort och jag är glad över det. After all. Men det kommer bli läskigt. Jag återkommer när det är final så att säga!
Annars så kommer jag göra en svinkul grej. Jag ska på studiebesök till informationschefen på mitt jobb. Kul som fan! Jag skrev ett e-post (det heter så!) och frågade om jag kunde få komma och se vad de gör och jobbar med. Det gick alla tiders tyckte han. Jag är taggad.
Det är just informationschef jag vill bli en vacker dag.
 
I övrigt så har dagen bjudit på en genomblöt Fredrik. Yes box. Jag var blöt inpå skinnet. Helt sjuuukt. Att cykla i spöregn är kort sat INTE att rekommendera.

Ikväll är det hockey!

Över och ut.


Hahahahaha! Jag dör av skratt varje gång. Det här är ju bland det roligaste på UTuben!


Drömduo i På spåret!


It's a crime, sjunger Oasis.

Okej.. Mitt tips gick väl inte hem för fem öre ens kan man väl säga. Men det ser ut att bli 2-0 iaf! Till Man U förvisso, vilket inte är så kul. Vad är det för loserlag jag håller på?? Först Örebros förlust igår och nu Arsenals högst förväntade förlust.

Jag har det inte lätt ska ni veta...

Men!

Jag har genom Kändis-Lina hittat en fantastisk låt med Oasis. "It's a crime". Den är oerhört lik "Let there be love" som kom långt senare. Låtarna ska icke förväxlas som samma.
 
Hur som helst. Lyssna!


Oasis - It's a crime

Idag vinner The Gunners. 2-0.


Ben Sherman.


Mitt senaste inköp hos
Ben Sherman!

We love you Fröler!

Hej hej hej!
Jag hade det kanonbra i Göteborg, vilket ni sett på bilderna hoppas jag. Jag gillar allt med Gbg just nu. Är inne i en Gbg-period. Förmodligen blir det en Stockholms-period i början av juni sen... Då jag hypar allt med Sthlm.
Men. Nu är vi back i gängorna. Jobb, jobb och jobb.

Roligast idag är ju givetvis att "Skärgårdsdoktorn"
blir film!

Samuel Fröler i våra hjärtan. Eller nåt.

Klockan är fyra och vi har redan k

MMS

Klockan är fyra och vi har redan knäppt söndagens första cider i bilens baksäte!


Gubben har funnit sin kärring!

MMS

Gubben har funnit sin kärring!


Min favoritaffär! Älskar Benny...

MMS

Min favoritaffär! Älskar Benny...


Dancing in the dark!

MMS

Dancing in the dark!


Nu ska denna åkas!

MMS

Nu ska denna åkas!


Känn ingen sorg för mig Göteborg...

Idag är det Göteborg för hela slanten. Älskar Göteborg.
Det blir en fin helg det här. Det tror jag det.

Ni följer mig givetvis här på bloggen på
Twitter och min Facebook.