"Svensk fotboll förstörs, av våra egna, av Lagrell och Co!"

Nu har SvFF tappat all heder! Att de över huvud taget föreslår att man ska skriva om reglerna så att IFK Göteborg och Elfsborg inte flyttas ned till Superettan om de fälls för skattebrott är ju helt otroligt dumt! Att som SvFF försöka rädda kvar klubbar i Allsvenskan, svenska fotbollsfinrum är inte bra. Dels för att det kallas favorisering, samt att det är som att tillåta klubbar begå ekonomisk dopning! Vad hände med ”fair play”? Gäller inte det så väl på planen som utanför? Att IFK Göteborg och Elfsborg ska ned en division är ju självklart, om de fälls det vill säga.


Fotbollsförbundet har som argument att de inte kommer fällas förens efter många år, efter alla överklagningar m.m. Men att säga så är ju helt sjukt! Då tillåter alltså SvFF svenska elitlag för ekonomisk dopning! Detta påverkar spelet i allra högsta grad. Om dessa klubbar kan köpa bättre spelare tack vare deras skattefusk så påverkar ju det deras spel, påverkar det spelet så påverkar det resultat, påverkar det resultat så påverkar det svensk fotboll. Det är det som Lagrell gillar, att svensk fotboll blir bättre tack vare skattefusk. För om Sverige får fler stora och bra klubbar som kan konkurrera ute i Europa så kommer ju Sverige få en mycket högre status. Det är därför Lagrell inte vill att lagen ska kunna flyttas ned. Även om det är så att de inte kommer flyttas ned förens flera år efter det att det fällts så måste man ände slänga ut dem, klubben ska ta ansvar, det spelar ingen roll vem som var ansvarig, som klubb ska man ta ansvaret.


Hade det vart så att desa fusk inte påverkade spelet så tycker jag att klubbarna inte borde flyttas ned, men nu påverkar det ju som sagt även spelet. Det som gör mig irriterad är att Lagrell tillåter det, han vill ju till och med hjälpa klubbarna att stanna kvar i Allsvenskan! Innan årets säsong så tvångsnedflyttades Örebro SK på grund av att de låg back 500.000 kronor. Detta missöde påverkade inte Örebros spel, inte rent sportsligt så att säga. Men de flyttades ändå ner, hade Örebro bara fått en vecka till på sig innan beslutet fattades så hade man haft en positiv ekonomi igen. Då kommer min fråga, en fråga som jag har tänkt på länge. Vad är värst, vilket av följande alternativ ska man tvångsnedflytta, ni får bara flytta ner ett av dem!


  1. Ett lag som har hamnat i en ekonomisk kris, de ligger back ca: 500 000 kronor. Klubben kan få fram pengarna men beslutet om att de ska tvångsnedflyttas kommer ca: en vecka förtidigt för att de ska få fram pengarna. Denna ekonomiska kris har inte påverkat spelet, alltså inte det sportsliga. Laget har spelat bra och hamnar i mitten av Allsvenskan. Vi kan kalla laget Örebro SK! SvFF ser ingen anledning för att hålla kvar klubben i Allsvenskan, de har begråt ett ekonomiskt misstag!

  1. Ett lag fifflar med skatterna, på så sätt så tjänar de pengar. Dessa pengar går åt till att köpa bra spelare, dessa spelare får spela. Laget hamnar högt uppe i Allsvenskan, mycket tack vare dessa spelare som klubben har köpt in för svarta pengar. Nu vill SvFF rädda kvar den här klubben, eftersom att den är bra för svensk fotboll, trots att den har brutit mot reglerna, och begått skattebrott! Vi kan kalla laget för IFK Göteborg!

Nå? Nu är det mycket möjligt att båda borde tvångsnedflyttas, men om Alternativ 1 tvångsnedflyttas och inte Alternativ 2 så är det fel! Att dessutom SvFF anser att Alternativ 2 är lindrigare och vill dessutom rädda laget kvar är för jävligt! För i min mening så är Alternativ 2 mycket värre än Alternativ 1!


Nu står det klart att SvFF med Lars-Åke Lagrell i spetsen anser att IFK Göteborg är mer värd än ett tråkigt mittenlag som Örebro SK, visst det må vara så att IFK gynnar svensk fotboll mer, men ska det verkligen vara så att man förlorar allt som svensk fotboll står för, enbart för att rädda ett lag kvar? För mig var svensk fotboll: Rent, sportsligt, rättvisst och framför allt ärligt. Om SvFF får som de vill, alltså regelverket omskrivet så att IFK och Elfsborg bara behöver böta och slipper att åka ner till Superettan så kommer svensk fotboll i mina ögon stå för: Falskhet, favorisering, oärlighet och framför allt så kommer svensk fotboll vara ett stor jävla skämt, där Lars-Åke och de andra på SvFF för diktatur! De vill offra allt för att få fram de bästa, men att det ska vara ärligt spelar ingen roll, SvFF håller på att göra Allsvenskan, fotbollens finrum till en håla där bara de som är oärliga och starkast kan spela, inte de lag som kämpar och är ärliga! Kommer vi att kunna kalla Allsvenskan för finrum i framtiden? Om ändringen i regelverket går igenom så är tyvärr svaret nej… Svensk fotboll förstörs, av våra egna, av Lagrell och Co!


//Fredrik


Fotnot: SvFF = Svenskafotbollsförbundet


Kommentarer
Postat av: Spanskmannen

Jag tycker att både Elfsborg och Blåvitt ska få flera miljoner i skadestånd av staten för att vårt land har världens genom tiderna sjukaste skattesystem. Hur f*n ska lagen kunna veta när dom ska betala skatt? Håkan Mild köpte nya strumpor, ska dom skattas? Anders Svensson bjöd laget på pizza är det skatt på det också? Jag tycker att alla utredningar ska läggas ner omgående sen ska svensk fotboll ransaka sig själva och fundera på varför alla vill "fuska" med skatten. Varför flyr alla bra svenska spelare landet? Varför får vårt bästa lag stryk av nåt Schweiziskt alpgäng? Varför heter allsvenskans brassarna som kommer till allsvenskan Cesar, Elvis och Piracaia? Varför vill inga bra spelare spela i Sverige? Du kunde tagit upp varför klubbarna är anklagade. I Elfsborgs fall är läget typ såhär: Anders Svensson flyttade och fick typ en miljon i bonus. Denna skulle han inte skatta på eftersom han bodde i England och spelade i England. Men nån ful gubbe med jävligt mycket fritid på skattemyndigheten spårade tillbaka att Anders hade en lägenhet i Sverige och vips så bodde plötsligt han i Sverige och skulle skatta fast han spelade för Southampton. Elfsborg har rent mjök i sin påse!

Postat av: Joel

Jag tycker det är helt solklart att Göteborg ska ned MINST en serie man har köpt spelare för svarta pengar och det är OLAGLIGT men enligt SvFF iaf vad man får för uppfattning av det dom säger/skriver så är det OKEY och det bara för att laget är ett utav topplagen...! Detta är sjukt och borde inte förekomma. Och vad det gäller ÖSK så tycker jag att SvFF's tvångs nedflyttning är ett skämt.

Tack för ordet.

2005-12-07 @ 14:01:28
URL: http://www.quickpoint.blogg.se

Du tänker väl kommentera?

Ditt namn:
Glöm för fan inte bort mig!
Din E-postadress:

Din hemsida:

Dina åsikter:

Trackback