Degerfors derby, då fick man sig sin första visitering...

Igår kväll bar det av från Örebro till brukssamhället (läs hålan) Degerfors.
Det var så klart derby mellan Degerfors (vita oh röda) och mitt beloved Örebro SK (svarta och vita).
Spänningen låg i luften
.
Detta var givetvis en högrisksmatch, i den mån en Superttamatch kan vara en högrisksmatch (Den går inte direkt att jämnföra med matcherna mellan AIK och typ Djurgården.).
20 minuter innan start anländer vi till deras hemmaplan, Stora Valla. En rätt medioker fotbollsplan, men ack så nostalgisk, trots allt. Detta är nämligen det närmast Degerfors och Örebro kommer ett derby. Örebro i Närke och Degerfors i Värmland.
I alla fall, då vi promenerar från bilen ner mot Stora Valla är det enda vi hör "Hata, hata, hata Örebro". Det är Degerforsklacken som skanderar detta oavbrutet.
Intressant tänker jag.
Spännande tänker Markus.
Vad Oskar tänkte vet jag inte.
Vi konstaterade att detta ändå var en match med hög hatstämmingingsfaktor. Vi var fjollor, de var bondejävlar. Som det alltid ahr avrt, kan man då konsatera.
N'är vi ska gå in står där säkerhetsvakter som visiterar oss innan. De tittar då efter knivar med mera.
Där stod man, med händerna utsträckta och hade en okänd människa tafsandes på mig. Haha. Jag klarade mig (Ehhh, från vad? Jag hade ändå inget att dölja...). 100 spänn gick inträdet på och vips så stod vi där, mitt i klacken. Mitt den stora Örebro klacken, vid namn Kubanerna.
Det kändes som att Örebro hade övertaget när det gällde klack. Då var ändå på bortaplan.
Vi skanderade då (för att ge igen på "Hata Örebro" ramsan) "Jag är hellre död än vit och röd, jag är hellre död än vit och röd" (för de uppmärksamma så har det redan framgåt för dem att Degerfors färger är vit och röd).
Vi skanderade även andra sånger, som jag inte orkar skriva ned.

Matchen då?
Jo, Degerfors tog snabbt ledningen på ett turm¨ål. Det var inte meningen att det skulle bli mål, utan det avr meningen som ett inlägg. Men hans träff blir så sne att den vrider sig in i målet istället. Fan tänker vi. Ja, saknderar de röda och de vita. En bakom oss, en tragisk kanske 15-16åring går löss och släpper ut alla obcena könsord han kan, dommaren får en känga, Degerfors får en känga, ÖSK får en käng... Vi konstaterar att den killen inte har ett vidare värst stort ordföråd. Att han är debil. Det är störande med sådana människor som står och skriker sådant skit när det 10 meter längre fram står en pappa med hans barn. Jag blev arg.
Han ser även för tragisk ut. Och han spottar när han skriker.
Oscar konstaterar att han inte behöver en dusch ikväll (fast det är ju just det han behöver...).
Jag försöker flytta mig bort från honom, för att slippa hans saliv som kommer flygande i och imellan hans raseriuttbrott, dvs hela tiden. Jag flyttar mig mot trumman. At safe graund at last, tänker jag och småskrattar då Oscar står och försöker torka bort/skydda sig mot salivrgenet.
Elakt? Kanske. Men ändå kul. Att se honom försöka tränga sig bort bland folket för att undkomma den debila ungens saliv (som vi inte har en ända aning om vad fan det innehåller för sjukdomar/bakterier...).
Efter matchen funderar vi alla på att gå och ta lite vaccin och testa oss mot diverse sjukdomar.
Nog om detta, tillbaka till matchen.
Degerfors har knappt någon boll och försvarar sig mest genom hela matchen. ÖSK trycker på och gör försök på försök att kvittera. Det dröjer hela mcthen. I slutet av andra halvlek stormar den nyss inbytta Krstoffer Nävfer fram och gör ett mål som liknar Degerfros. Men denna gången var det ett skott. Vi jublar. Vi är glada.
Sen på övertid forcerar vi in 2-1 målet. Nu är jublet (och vinsten) ett faktum. Det är så här. ÖSK har de senaste fyra matcherna vunnit mot Degerfros på, just det, övertid. Vi är glada, De är förbannade. Det skiter vi, vi har fullt upp att applådera vårt lag som kommer springande mot oss.
Det var en trevlig kväll. Solen lös och det är som de säger, tror jag; solen lyser alltid i Värmland.
På det stora hela var det en helt fantastisk kväll. Matchen avr inte toppklass. Men vi var lika glada ändå. Vi vann, mot Degerfors, mot "bondejävlarna" som många så fint uttrycker det.

Bilder:


Bild 1: En bild från matchen...
Bild 2: Precis då första av ÖSK-målen kommer
Bild 3: Då andra ÖSK-målet kommer på tilläggstid.
Bild 4: Spelarna är på väg mot oss i klacken...
Bild 5: Hyllande av ÖSK-spelare efter matchen...

Varmast,
//Fredrik

Kommentarer

Du tänker väl kommentera?

Ditt namn:
Glöm för fan inte bort mig!
Din E-postadress:

Din hemsida:

Dina åsikter:

Trackback