Va fan, ingen Zlatan, Ljungberg eller Henke i VM och EM! Jävla klubblag som vill förstöra VM/EM drömmarna!

Nu är det så här att en stor twist inom fotbollen har hmnnat överst på agendan! Denna otroligt viktiga fråga som kan avgöra om Sverige kommer kunna ställa upp i några fler mästerskap i framtiden... i alla fall om vi kan ställa upp med den bästa truppen. Twisten är som följer:

Tvistens huvudkärna är enkel:
Ska klubbarna även i fortsättningen behöva släppa sina spelare till landskamper utan löneersättning och försäkringsskydd från de nationella förbunden?

 • På ena sidan:
  Lilla belgiska klubben Charleroi, uppbackad av den mäktiga G14-koalitionen, som består av världens 18 största klubbar. Som vill att det ska vara ersättning.
 • På andra sidan:
  Internationella fotbollsförbundet, Fifa. Som inte vill att det ska vara ersättning.

 • Om dom faller som så att Förbunden blir skyldiga att ersätta alla klubbar som man lånar spelare ifrån under EM och VM så kommer det svenska fotbollsförbundet inte kunna ge oss det bästa landslaget till framtida VM och EM mästerskap. Sverige har ca: 20 miljoner att spendera, och detta räcker ju för fan inte långa vägar, med spelare som ahr ca: 500 000 i veckan ska spela. Om Sverige då skulle ersätta alla klubblag för lån av en VM eller EM trupp så kommer ju detta kosta mer än de ynka 20 miljonerna som SvFF ahr att förfoga över. För SvFF får inte inn mer än ca: 20 miljoner under sommarens stora VM! Hur fan ska man då kunna ha de största stjärnorna i laget? Det kommer inte att gå... VM och EM drömmar kommer att spräckas om beslutet att de Internationella förbunden ska ersätta klubbarna för den tid som de tar spelarna!

  I mars faller dommen i EU-dommstolen...

  Jag hoppas att FIFA får rätt, annars så är Sveriges VM och EM drömmar krossade!

  //Fredrik

  Kommentarer

  Du tänker väl kommentera?

  Ditt namn:
  Glöm för fan inte bort mig!
  Din E-postadress:

  Din hemsida:

  Dina åsikter:

  Trackback