Tomt.

Det var tomt på fler tankar igår. Eller så fanns det inte tid att skriva.

Säkert lite av båda.

Så ni vet.

Lite intressanta tankar den 28/7...

Det här inlägget uppdateras kontinuerligt idag.

Jag är blek som ett elfenben.
---
SR är standard nu på jobbet. Grymmaste radion ever... Typ.
---
Klimatsystemet har lagt av här. Det är smäll kvavt! Jag döööör...
---
Det känns bra inför kvällens match mot Hammarby. ÖSK vinner. Det känns så.
---
Lägenhet på g, kanske. Får se. Kan bli en med riktigt bra läge. Gött.

What does not kill you, makes you stranger!

Åh! Åh!! ÅH!!! The Dark Knight var heeeelt undeeerbaart lysande!
Ni förstår inte hur bra den faktiskt var... Och! Heath Ledger är genial i sin gestaltning av the Joker. Visst, det är en väldigt colorful character, som bara tack vare det lyfter sig lite över de andra, men det är solklart att Ledger lyfter rollen till en ny dimension. Sen är filmen så oerhört genomtänkt i varje detalj att man ryser. Storyn håller hela vägen och blir abra bättre och bättre, samtidigt mer och mer oväntad. Och när man som mest trodde att filmen skulle ta slut så hände något nytt.

Regissören Christopher Nolan kan vara nöjd med det han skapat.

Christian Bale är för övrigt mycket accurat i sin roll som Batman och känns förvånansvärt trovärdig. Jag var nämligen inte helt övertygad om hans insats i förra filmen. Sen ska det ju sägas att Aaron "Thank You For Smoking" Eckhart är lika lysande som han alltid är.

Filmen får utan tvekan 5/5 brödrostar.


Na na na na na na na... Batman!

Ikväll är det The Dark Knight som står på filmtapeten!

Senast i helgen var jag på Hancook som S-Ö-G... Den var en riktig besvikelse... och får inte mer än 2/5 brödrostar. Inte ens Will Smith (som jag tycker har tappat stinget) kunde göra filmen intressant.

Så. Jag hoppas innerligt att Batman är bättre än Hancook.

Sommarsvacka...

Likt övriga bloggare så så har även mitt bloggande gått ned nu under sommartider. Det blir ju så lätt så. Det är varmt och skönt ute. Eller nja, det har väl egentligen vart rätt uselt väder här i Örebro senaste tiden... Men man har iaf inte samma blogglust som man har under vinterhalvåret. Så är det ju.

Men jag vet att ni som läser fortfarande kikar in i samma usträckning. Och jag försöker verkligen få inspirtation till att skriva något fyndigt, intressant och roligt.

Jag lovar.


Much ado about nothing...

Jaha. Var det alltså det här alla på Öland hetsade upp sig över? Skulle det där alltså ha varit fatalt för ölands alla kvarnar?

Herregud.

Jag tycker Ernst gjorde det bra.

Ölands kvarnföreningen verkar vara tjuriga jävlar.

Älskar det här klippet!!!


Information.

Jag kom för övrigt in på Informatörsprogrammet i Växjö. Men ska efter mycket om och men faktiskt tacka nej, för den här gången.

Nästa år så ska jag dock läsa. Så är det.

Om jag kommer in då.

Mamma Mia!

I torsdags var jag och såg den nya musikalfilmen Mamma Mia. Den var oerhört bra enligt min mening. Fantastiskt rolig film som lockade till många skratt mest hela tiden faktiskt. Och framförallt är det några riktigt vassa insatser i filmen, bland annat gör Maryl Streep en brutalt bra insats som mamma Donna. Även Amanda Seyfried var övertygande i rollen som Sophie.

Sen kan vi ju inte komma ifrån att vi hade tre riktigt skickliga skådespelare som gestaltade "the fathers". Pierce Brosnan, Colin Firth och Stellan Skarsgård, givetvis. De lyfter faktiskt filmen till en högre nivå. För att inte tala om musiken som gör filmen till en av de bästa musikalfilmerna på länge!

Mamma Mia får 4/5 brödrostar.I demand answers!

Sådär! Nu har jag tagit tag i min lathet och svarat på era kommentarer.

Förlåt för dröjsmålet.

Getingar.

Okej, jag vet att de gör nytta och så vidare...

Men.

Jag hatar dem fortfarande. Och ja, jag är oerhört rädd för dem.

Samma sak med sprutor...

Men jag har bara regn hos mig...

Snacka om skitväder vi har här i hjärtat av bergslagen.

Det regnar. Svårt mycket.

Ölprovarkväll.

Man köper många olika sorters öl. Sen testar man dem helt enkelt. Det är vad som sker ikväll. Här nedan ska jag försöka hålla er uppdaterade med vad jag kommer fram till.

1. Red Stripe 4,7 % - En mycket välsmakande jamaicansk öl.
Betyg: 4/5

2. San Miguel 5,4% - Ett spanskt öl som alltid fungerar.
Betyg: 3/5.

3. Staropramen Premium Lager 5,0 % - Detta tjeckiska öl är smakrikt och gör en aldrig besviken.
Betyg: 4/5. 

4. Mariestads Sommarbrygd 5,3 % - Detta var inte direkt överdrivet gott om man jämnför med vanlig Mariestads. Men om det kniper i sommartider så går det ner.
Brtyg: 2/5.

5. Spaten 5,2 % - En mycket ljus tysk öl som tyvärr gör en lite besviken. Flaskan ger en mycket falska förhoppningar om ölet. Det är med lite besvikelse man dricker det.
Betyg: 2/5.

6. Heiniken Premium Beer 5,2 % - Ett helt okej öl. Duger alltid och gör en aldrig besviken, men heller aldrig lyrisk.
Betyg: 3/5.

7. Carlsberg Sort Guld 5,5 % - Guuuuld!
Betyg: 4/5.

8. Carsberg Hof 4,2 % - Klassiker.
Betyg: 3/5.

9. Spendrups Mellanöl 4,2 % - Inte helt övertygande. Faktiskt det sista jag skulle jag välja av dessa nio öl. Och tja, det blev ju det sista.
Betyg: 2/5.

Over and out. NU är jag vääääldigt rusig.

Twist And Shout IS the stadium breaker....


"This is the stadium breaker!"

I pity the fools! I really do... Alla som inte befann sig på Ullevi i lördags kväll missade något helt enormt. Ja, det går inte ens att beskriva faktiskt. Alla superlativ saknar tillräcklig kraft för att ens snudda vid vad jag - och övriga 58 619 personer - fick uppleva på lördagskvällen den 5e juli 2008.

Bruce gav oss mer än en konsert, han gav oss 3 timmar ren och skär njutning från första till sista tonen. Hela E Street Band hade enorm glöd igår. Inget kunde stoppa dem från att fullkomligt pumpa fram mästerverk efter mästerverk. Och med en glädje och intensitet som man bara kan förundras över.

Klockan var strax efter nio och Bossen entrar. Det går ett öronbedövande jubel genom publiken. Och med ens smäller han igång med "Night". En minst sagt välslipad och inte minst välplacerad öppningslåt. Och där och då förstod jag att det här var ingen vanlig kväll. Bara två av de tio första låtarna återfanns i set listen från kvällen innan. Tonerna är mer exakta och rena än någonsin. Och när vi som minst anade det så börjar det fantastiska tonerna från "Hungry Heart" ljuda. Exstas. Hela Ullevi exploderar, givetvis. När han sen väljer att följa upp den här kärleksklassikern med en perfekt version av "Summertime blues" och en storartat framförd "The Promised Land" så vill jag bara dyka ner i det enorma publikhavet nedanför mig. Nedanför Bruce. Jag vill stå där framme och ryckas med i tonerna, kärleken och magin som det är att stå vid scenkanten. Även om det ska sägas att vi på sittplats kokade av glädje vi med. Men still, ståplats är alltid ståplats.

E Street Band strålar av lycka. Och Bruce, han ser också lycklig ut. Stundtals står han och de andra på scen och bara skakar på huvdet åt det enorma gensvar de får från publiken. För det var det verkligen, gensvar då. Hela Ullevi sprudlade av glädje. Glädje till musiken. Till Bruce.

Och konserten trummar på i ett rasande vackert fyrverkeri.

När han "avslutar" med "Badlands" så så finner jag längre inga ord. Jag är inne i andra andningen. Allt känns helt sjukt jävla underbart bra.

Extranummren är ren magi.

Och när han kört den här turnens sedvanliga konerstextranummeravslutare "American Land" så finns det nog ingen som kan säga att de mått bättre. Det känns som att Bruce och bandet redan nu går på någon form av glädjeenergi med tanke det tempot de håller. Den irländska finalbomben slår ner som en komet och hela Ullevi skakar av eufori och glädje. När musiken lagt sig så står bruce där. Helt slut. Han ahr gett allt till en publik som älskar det. Och en publik som vill ha mer. En publik som älskar varenda ton han tar. Och bruce vet detta. Han älskar oss lika mycket tillbaka för detta.

Jag minns inte exakt... Jag var uppe bland molnen, men jag tror det var ungefär så här...

Bruce får se en "Twist And Shout"-skylt. Alternativt att någon skriker det till honom.. Hur som.. Bruce skrattar samtidigt som han och de andra i bandet visar att de är helt slut. De pustar och stönar. Med glimten i ögat, givetvis. Bruce tittar ut över en helt superladdad publik som vill få chansen att explodera en sista gång.

- We are not allowed to play this song, skriker Bruce, samtigt som han skrattar.

Gensvaret från publiken blir enormt.

- We can't play it. They have told us not to....

Vi vet alla att han retas med oss. Han skrattar och tittar på bandet som lyser av glädje. Och sen känns det som att de av ren och skär kärlek dundrar igång "Twist And Shout".

- Okey, this is the stadium breaker!, proklamerar Bruce, precis innan de ger oss sitt allt.

Ullevi bubblar tillslut över av eufori. Och hyllningarna från publiken vill inte dö ut när Bossen och ett slutkört E Street Band lämnar scenen.

Jag står och blundar en stund. Jag kan inte förstå att vad jag vart med om.

Det hela är... ja, just det; Magi!


3/7.

Heeeej mina små vänner!

Idag är det torsdag och datumet är den 3/7. Och Aurora har namnsdag.

Lite intressant kuriosa kan vara att det polarskepp som Tintin färdades med i
Den mystiska stjärnan bar just namnet Aurora. Så, då vet ni det.