2.0

Jaha. Idag har man gjort det beryktade (?) Högskoleprovet. Det var rätt krävande, tycker jag. Men det gick nog rätt okej på det stora hela.

2.0 månne? Haha. In my dreams...

Hoppas komma över 1.0. Men det är inget jag tror.

Massör (massös?) sökes...

Jag behöver verkligen en massage! Jag känner mig apstel i ryggen och nacken. Det är i sådana här situationer man skulle ha en massör.

Eller en massös känns mer tilltalande.

Någon av er som masserar mot en billig penning månne? My back is freaking killing me! Haha... ha...

Ne nu får jag fan rycka upp mig. Ska avsluta lite här, sen ta mig till tåget och åka hem.

Skönt med helg!

Källsson? Svenström?

Det verkar som jag har lite från båda spelarna. Men egentligen så ser jag ju inte ut som någon av dem. Jag vet det. Du vet det. Vi vet det.

Men tanken att vara lite lik någon av de två killarna var ju sweet!

Men Kim och Anders is way out of my league så att säga..


Vem är jag lik?

Lite ego, men vem är jag lik egentligen? Matilda tyckte jag hade lite Anders Svensson i mig. Jag tycker lite Kim Källström i vissa vinklar.... Vad tycker ni? Nummer1

Läkerol is a sham!

Läkerol är ju helt värdelösa om man har ont i halsen. De fungerar ju inte. Alls. Egentligen så är Läkerol godis, fast utan socker. Sockerfritt godis kan man säga.

"Makes people talk", står det för övrigt på förpackningen. My ass.

De ska dock ha kredd för att de är goda, i alla fall Blue Fruits.

Så för att sammanfatta Läkerol; It's all a sham!

Jag och Kim? Önsketänkande?

Jag vill påstå att jag är lite lik Kim Källström ur vissa synvinklar.

Men det är säkert bara önsketänkande från min sida...

Realiserad Festis...

Jäklar i havet vad jag har köpt Festis. Av smaken Cactus Lime - givetvis. Det är så att Statoil rakt över gatan här vid Green Cargo i Hallsberg ska slå igen. Så nu realiserar de allt de äger. Däribland diverse drycker.

Idag hade de 40% rabatt, imorgon 50%. Helt galet. Så idag fick jag se att det bara fanns ett begränsat antal Cactus Lime kvar. Så jag köpte rubbet, i rädsla av att de skulle vara slut i morgon.. Hur många flaskor jag köpte är vid en sådan deal som jag fick ovesäntligt, men det var ett ohälsomsat antal kan jag avslöja.

Hmm... bada i Cactus Lime...
Det skulle nog vara sweet.
Fan vad störd jag är. Jag vill ju bada i princip allt (?!).
Nej. Måste. Sluta. Nu. Innan. Jag. Förlorar. All. Trovärdighet. 

Mmm festis...

Jävla idioter!

Dessa skulle jag vilja spöa upp och ned så de inte kan röra sig på minst fem år. Idioterna trakaserar en 60-årig man, genom att åka runt i bil och tuta på mannen och då filma hans reaktion. De tar även stillbilder på mannen. Dessa filmer och bilder lägger idioterna sedan ut på nätet. Detta har pågått i ett års tid.

Den äldre mannen har på en av filmerna vädjat att de ska sluta filma honom. Men då svarar dessa debila idioter med att skratta.

För det första, jävla idioter till ungdomar. De bör ju vara över 18 då de åker runt i bil. Man trodde väl att de hade mognat då, men tyvärr finns det allt för många killar (och ibland tjejer) som inte är mogna att bli myndiga.

För det andra så skulle jag vilja förlama dessa ungjävlar så de inte kan förfölja den äldre mannen. Jag blir alltid extra upprörd då det rör äldre personer. Hur kan man få för sig att förfölja en 60-årig man? Hur kan man få för sig att förfölja någon över huvud fucking taget?

Debila idioter är vad de är. De fattar nog inte ens att det som de gör i allra högsta grad är olagligt. Grip dem och skicka dem till ett ryskt fängelse. Så ska vi se om de skrattar lika mycket.  


Bada i bea, lite knark och lite om mitt självförtroeende...

Jävla blogg! Jag skrev ett galet långt inlägg. Iof med bara massa svammel, ni vet ett av mina de där störda inläggen där jag bara skriver och skriver om allt och ingeting. Men det försvann. Glömde kopiera texten innan jag skulle publicera det.

Man kan sammanfatta texten med att jag vill bada i bea. Fattar ni, bada i såsernas sås... Helt galet. Sen konstaterade jag att alkohol är något som är bra för oss. På ett sätt. Och dåligt på ett annat. Något som enbart är dåligt är knark. Och cigaretter.

Sen konstaterade jag att jag har dåligt självförtroeende gällande mitt utseende. Då jag kommit på mig själv med att städnigt oroa mig för hur folk tycker jag ser ut. 24/7. Sinnesgalet.

Just det jag konstaterade också att jag är ett miffo, på ett sätt. Men normal på ett annat. Och att begreppet "normal" borde förbjudas då ingen är "normal" för alla är unika. Very PK.

Typ det, plus lite annat smått och gått har ni missat, pga blogg.se. Klaga kan ni göra hos
Erik, en genial blogg. Han har egentligen inte hand om supportfrågorna på Blogg.se, men folk verkar ändå vända sig till honom, så varför inte följa strömmen. Haha stackarn. Nej, men skämt åsido. Bloggen buggade bort inlägget. Bara att acceptera. Och jag föreslår att ni inte klagar hos Erik. För han har verkligen inte hand om supportfrågorna på blogg.se  

Vi behöver SVT och SVT behöver oss.

Jag älskar verkligen SVT!

Jag kan inte förstå hur det finns så många negativa till SVT. De gör helt klart bättre TV än Kanal 5, TV3 och TV4. Sen att de andra kanalerna sänder mycket mer underhållning än SVT gör är ju en annan femma.

SVT behövs för att få mångfald i det svenska TV-utbudet. Jag fullkomligt älskar SVT.

Anders och Måns.
Så ska det låta.
Världens modernaste land.
Svenska dialektmysterier.
Värsta språket.
Vita Huset.
Kvarteret Skatan.
Stockholm Live.
Playa Del Sol.
Jultv.
Alla BRA barnprogram för barn.
Mello.
På spåret.
Dokumentärer.
Updrag Granskning.
Antikrundan.
Enturage.
Musikbyrån.
Alla bra dramer som gått genom åren (Svensson Svensson, Poliser, Mäklarna, Rederiet mm).
Vetenskapens värld.
HippHipp
Sportspegeln
OS
VM i fotboll.
EM i fotboll.
Diverse andra VM och EM.
Nip/Tuck.
Julkalendern.

Fattar ni hur sinnesmycket SVT har bidragit med!

Vad har Kanal 5 bidragit med, egentligen? Lite CSI, OC och även dokumentären om "Världens största penis", som de nog sänt en miljon gånger. Och självfallet, Filip och Fredrik.

Jag gillar Kanal 5. Men jag skulle inte klara mig utan SVT. Det är väl det jag vill ha fram. SVT behövs för att hålla upp nivån på svensk tv. de har något för alla. Dessutom slipper man reklamen!

Jag kommer gladerligen betala min TV-licens, då jag ska börja betala den. För utan SVT skulle svensk tv vara jävligt fattig.


For the record, kära Sthlmare

Jag har inget emot Stockholmare. Jag gillar Stockholm.

Med risk för att trampa många läsare på tårna...

.. men visst är Stockholmare ett skällsord ute i landet, även här i Örebro... Gärna i kombination med valfri svordom. "Jävla Stockholmare" är populärt. Alternativt "Jävla 08:a", fast det sistnämnda tror jag nog dog ut i början av 2000-talet.

Detta används då man blir sur/irriterad på någon som tror sig vara extra "fin" eller bättre än alla andra. Eller egentligen, det används mot folk som är rent utsagt dryga.

Det används även om man blir sur på en ifrån Stockholmsområdet. Personen ifråga behöver då inte vara dryg, utan det räcker att man ifrån vår huvudstad för att det ska vara legitimt att säga det. Eller tja, särskilt legitimt är det ju inte men ni vet vad jag menar.

Nu vet ni hur det ligger till.


Staty i all ära...

men Mauro Scocco kan vi, nej - borde vi, adla. Vilken människa!


Fredrik Virtanen

Haha. Skapa en staty i den mannens ära!


I rest my case...

image112

Kåt på Zlatan?

image110

Detta borde inte få kallas journalistik. De skriver ju enbart om Zlatan. Jag som vill läsa om Sveriges EM-kvaluppladdning.

Fiskebåt

Drömde inatt. Minns bara en liten del av drömmen. Jag satt på en klippa vid, vad jag skulle tro var, väskusten. Samtidigt satt Ted Gärdestad bredvid och spelade piano.

"Ute till havs styr en fiskebåt, längs en fri horisont"

Det var väldigt trevligt vill jag minnas. Sen vaknade jag.

Helt sinnes!


Mauro och Orup är värda lite kredd!

image109

Orup -
Regn Hos Mig
Mauro Scocco - Sarah
Orup - Stockholm
Mauro Scocco - Jackie


Dessa två är helt klart jävligt geniala artister.

Tjyvåka

Som ni kanske vet (?) så pendlar jag mellan Örebro och Hallsberg varje dag nu när jag praktiserar på Green Cargo i Hallsberg.

Då åker jag hem med Falun-tåget.

Jag brukar alltid lägga ifrån mig mina handskar på sätet bredvid. Detta gjorde jag även idag. När jag kom hem upptäckte jag att jag inte hade mina handskar med mig.

Utan vidare förklaring så förstår ni nog att de ligger kvar på sätet. Om inte en snäll tågmänniska tagit upp dem.

Eller om någon har snott dem. Hmm.

Jag får nog aldrig mer se de handskarna. Och jag som gillade dem!

Mina handskar, de tjyvåker till Falun. Med betoning på det okorrekta y:et, i tjyvåker..

Fan.


Vinterjacka

Fan. I natt kom det snö!! Helt galet...

Så jag fick ta vinterjackan idag. Trots att vårjackan såg mer inbjudande ut, tills dess att jag såg ut genom fönstret. Då såg vinterjackan genast mycket mer apellerande ut.

Så idag fick det bli vinterjackan. Sad, but true.

Karies och... Persbrandt, med is!

Var hos tandläkaren imorse och lagade ett hål. Samt gjorde en avgjutning på min käft.

Det gjorde inte ens ont att laga. Helt galet skönt.

Fast fan vad bedövad jag är.... Känns som om man fått en galet svår fläskläpp. Av typ... en Mikael Persbrandt full på sherry. Och något glas whiskey också, med en isbit i - så klart. Så känns min läpp.

Jag vet. Helt galet.

De borde ha skjutits!

Såg nyss scener från 2001 års demonstration i Gbg.

Hur idioter kastar gatsetenar mot poliser. Hur de helt omotiverat slår sönder fönsterrutor, bilar och dylikt. Jag kan inte förstå hur man tänker om man gör så. Jag kan inte förstå det alltså.

En del av mig vill att polisen skulle plocka fram tjänstevapnet och skjuta ner varenda en som kastar gatsten och förstör.

En annan del tycker mest synd om demonstranterna, hur de kan vara så debila och fullkomligt rubbade i skallen att de gör som de gör.

Men mest att de borde skjutas.

Sen förstår ju även jag att det inte är bättre det, men man blir ju så förbannad på omotiverad galenskap. Poliserna skulle i alla fall ha belägg för att skjuta dem, nämligen för att inte få en gatsten i huvudet och dö.

Bildt är så jävla dålig!

Alla som har läst tidninagrna och sett första delen av dokumentären om Göran Persson vet att Persson inför valet 1998 sa följande om Bildt:

"Klart det gynnar mig att Bildt är så jävla dålig".

Och nu tycker folk att Persson är en gris som säger så om Carl Bildt. Hur kan man säga så om en person?

Men saken är den, Persson sa aldrig att Bildt som person är jävla dålig. Persson syftade på hur Bildt var som opositionsledare i valet 1998 och efteråt.. Dvs, jävla dålig.

Efter valet 1994 så stannade Bildt kvar som partiledare för Moderaterna och i samma veva blev han opositionsledare. Istället för att stanna i Sverige och driva oposition så distanserade sig Bildt från Sverige och var runt i Europa, men stannade kvar som opositionsledare. Detta gjorde att Bildt tappade massor i de inrikespolitiska frågorna och han drev ingen bra oposition.

Carl Bildt fick svidande kritik från de egna partimedlemmarna för att han var ute i Europa och inte hemma i Sverige och drev oposition.

Persson uttalar sig alltså om hur Bildt var som opositionsledare, inte som människa. Så när Göran säger "Klart det gynnar mig att Bildt är så jävla dålig" syftar ju Göran på att det är klart det gynnar honom inför valet när Bildt är så jävla dålig som opositionsledare och inte har koll på det inrikespolitiska och försöker driva oposition från utlandet. Vilket inte går.

Man kan kort sagt säga att media har verkligen vinklat Perssons uttalande från att vara ett uttalande om Bildts insats som opositionsledare till att bli ett uttalande om Bildt som person.


Jag håller med Göran, Bildt var jävla dålig då. Som opositionsledare kan man inte lalla runt ute i Europa och tappa greppet om det inrikespolitiska. Klart det gynnade Göran och Sossarna.


Åh, visst är den bra?


One Step Up - Bruce Springsteen

Något jag behöver göra...

Hej.

Tänkte bara meddela att jag nog inte kommer skriva så mycket här på ett tag. Då jag känner mig rätt sliten och trött. Och då jag inte heller tror att jag har något att tillföra här på ett tag.

Det finns lite jag behöver göra nu, kort sagt.

Vi får se när jag bloggar igen.

Kramar och ryggdunkar
//Fredrik

Life is good...

... when you eat smörgåstårta.

And you know what? Jag äter as we speak...

Mmmmmh mmmmh

Mona Sahlins första tal.

Jag måste säga att jag är imponerad av Mona Sahlins första tal som partiordförande. Det var ett bra tal som tog upp viktiga frågor och angelägenheter.

Jag hoppas verkligen hon kan bära upp posten som partiordförande och leda Sossarna till valseger 2010. Och jag tror nog faktiskt att det är möjligt.

Detta gör mig glad:

?Vi måste förstå bättre vad som driver våra entrepenörer. Deras verksamhet är fjärran toppdirektörer och guldkantade optionsprogram. Drivkraften är att få vara egen att slippa underordna sig, tjäna pengar och få förverkliga din dröm.
Företagaren behöver precis som vi andra trygghet att våga satsa mer. Vi kan bli entrepenörernas parti, för är det någon som tror på människans förmåga och idéer så är det vi. Det behöver inte piskas fram. Vi tar med oss entrepenörerna in i framtidsdiskussionen om jobben. Det är min bön till er.?


Det där är precis det som jag hoppades Mona skulle säga. Jag vet att om någon kan göra det bra för entreprenörer i Sverige så är det Mona. Hon har den rätta inställningen.

Det känns bra, den lilla skepsis som fanns hos mig har lagt sig. Skönt.

Nu hoppas vi att Mona kan ta Sossarna in i tiden. De behöver en renovering.

Men något som gjorde mig glad är att Wallström är tillbaka på en betydande post inom partiet. Och att Jan Eliasson också ska vara med och driva arbetet inför nästa val tillsammans med Margot. Man kan väl säga att mona trumfa lite då hon pressenterade dessa två. För de är, så klart, sossarnas ess i rockärmen.

Men som sagt, 2010, ett nytt och fräsht Sosseparti - med solidaritet som grund, tar hem valet.

Adlad = het!

De två mest prominenta Bondaktörerna genom tiderna.
De är lätt de två som vart hetast som James Bond.
Dessutom är de adlade, Sir Roger Moore och Sir Sean Connery.
Och det säger ju allt. Egentligen.

Pierce Brosnan har inte en chans. Han kan inte ens titulera sig Sir.

Vem är er favorit av de som gestaltat den charmiga brittiska MI6-agenten, dvs Bond, James Bond?

Stina Lundberg Dabrowski

Alltså. Hon är en riktigt cool kvinna! Stina imponerar mig, hon är skicklig.

Jag kommer i alla fall följa hennes program "Stina" som har
premiär ikväll klockan 20:00. Hon möter bland annat Hugh Grant och Perez Hilton. Vilket i sig är helt grymt! Plus en rad andra prominenta gäster.

Så hatten av för en av Sveriges främsta, Stina Lundberg Dabrowski.

Turnin' heads...

Hmm. En sak jag kom och tänka på. Då man är ute och går och möter en - i mitt fall - snygg tjej, då vänder man ju på huvudet och tar sig en extra titt, fast bakifrån då. Eller hur?

Är det väldigt killigt att göra? Alltså, att killar oftare vänder på huvudet än tjejer gör. Eller tjejer kanske inte gör på det sättet... att vända på huvudet och ta en extra titt. Hmm... aldrig reflekterat över det i alla fall.

Men.

Många tjejer märker ju att man tar en extra titt. Och då kommer helt enkelt min spontana fråga, tar ni tjejer det som en komplimang eller som att man är ett äckligt as?

Eller beror det på hur killen som vänder på huvudet ser ut?

Jag vänder ju på huvudet av ren reflex. Inget jag egentligen reflekterar över. Ser man en snygg tjej så vänds ju huvudet automatiskt, nästan.

Jag skulle nog ta det som en komplimang... Unless orsaken till vridningen var att jag såg ful ut.
Herregud! Det har jag inte ens tänkt på...
Jag - personligen - vänder ju inte på huvudet åt de som jag inte tycker ser särskilt bra ut, för de intresserar ju inte mig. De, tyvärr kanske, bara flyter förbi. Obemärkta. I alla fall för mig. Men hur är det där? Vänder man på huvudet bara för att se på en snygg person? Eller även för en som ser udda ut?

Eller man kanske mer öppet vänder på huvudet när någon ser bra ut. Och kanske liksom smygtittar på någon som ser annorlunda ut. Hmm.

Låter jag störd? Jag vet inte... Men det är öppet för debattering nu...

Anynone?

"Steve Jobs" presenterar: The iRack!


1. En av killarna i publiken har samma tröja som jag på profilbilden uppe till höger...
2. Detta är en rätt rolig parodi på Steve Jobs presentation av iPod-produkter...

Springsteen på ettan!

Åh! Bossen spelar på ettan nu!
I loooove him.
Finns förmodligen ingen bättre artist...

Lökhumor!

Haha! Nu skulle Anna Blomberg äta 100 ruttna lökar på en halvtimma!
Jag dör lite av skratt.
Anna Blomberg är alltså, för er som inte är tillräckligt upplysta, hon som spelar Kristina i Kvarteret Skatan.

Kul tjej. Lätt.

Korvhumor!

Haha! Såg nyss ett sjukt kul inslag i TV4:s humorsatsning Hjälp!.

Anna Blomberg ska slå världsrekord i att äta 20 less-fat korvar samtidigt som en kille utan handskar slår henne i magen. Haha. Så jävla kul.
 
Hon faller efter ett slag, sen ligger hon på golvet och skriker att han måste ge henne korvarna och att han ska slå henne. Haha.

Helt min humor.

Rena rama Lasse!

Åh jag börjar känna mig frisk. Mest lite småhosta och halsont kvar.
Annars är det bra.
Vilket är bra i sig. Så klart.

Jag sitter här och ser Let's Dance... Vad ska man säga? Lasse är ju helt otroligt skön. All kredd till den mannen alltså... Jag minns honom fortfarande som Rolf, i "Rena rama Rolf".. Ett av tv-historiens roligaste tv-program.

Jag saknar verkligen det programmet...

Åh! Inga mer gröna bilar!

Idag gjorde jag en upptäckt. En väldigt viktig sådan faktiskt. Ahlgrens bilar finns nu uppdelade i olika påsar efter färgen på bilarna!

Fattar ni hur bra det här är? Inga mer gröna bilar! Vi köpte rosa och vita bilar.
De är godast.
Lätt.

Fast mest de vita.

Och alla som hävdar att de olika färgerna har samma smak kan ju äta mig.

De vita är iaf överlägset godast.

Jag rodnar som en skolpojke...

När jag läser bloggar brukar jag alltid titta i deras länklistor... och så fort det står Fredriks Blogg eller liknande så kollar jag alltid om det är min . Oftast inte. Men ibland är det ju fkatiskt min. Då rodnar jag. Jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen.

Varför länkade han/hon till mig?
Vad gör min blogg så värdig?
Varför länkar inte jag till den här bloggen?

Jag skämms nästan för att jag hittar min egen blogg i en annans länklista. Jag vet att jag det verkar wierd, men så är det. Jag kan verkligen inte ens fatta att jag har så pass många läsare som jag har (några hundra... ca...). Jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen då jag hittar min blogg hos er, ni som betyder något, ni andra bloggare (även ni läsare som inte bloggar betyder ju givetvis precis lika mycket).

Men ni ska veta hur mycket jag uppskattar det! Verkligen!

Tack snälla alla ni som länkar till min blogg. Jag älskar er. På riktigt.

Även om ni får mig att rodna som en liten skolpojk som nyss fått en puss av en söt flicka.

Tack. Igen. Puss på er!

Tjejen han dansar med är Courteney Cox-Arquette


Dancing In The Dark - Bruce Springsteen

Ett jäkla pussel...

Min ekonomi...

Sjuk

Jag är sjuk.

Nu vet ni.

Wikingsson talar norska

Haha. Fredrik Wikingsson talar norska i 100 Höjdare just nu.

Det går helt okej. Men det är en väldigt basic norska.

Mer svensk-norska.

Och det låter kul.


TAW, dagens Mellosaknad i Evighet


Evighet - Tomas Andersson Wij

Bulgarien

Bulgarien verkar sweet.

Det blir Bulgarien i sommar.

Lätt.

Mauro in my heart!

Åh, Mauro Scoccos nya singel "Taxi" är så jäkla bra!


Följande tio Mellolåtar kommer jag lyssna mycket på...

The Ark - The Worrying Kind
Magnus Uggla - För Kung och Fosterland
After Dark - När Ni Tar Saken I Egna Händer
Uno och Irma - God Morgon
Måns Zelmerlöw - Cara Mia
Anderson och Gibson - Anything But You
Marie Lindberg - Trying To Recall

Sarah Dawn Finer - I Remeber Love

Andreas Johnson - A Little Bit Of Love
Sonja Alden - För Att Du Finns


Het Ola går före skavig Andreas

Ola Salo avgjorde nog gårdagens Mello. Helt förtjänt seger för övrigt. Och Andreas Johnson fick se sig besegrad. Stackaren, och han är 36 år, det trodde jag inte. Han ser inte ut att vara mer än 30 kanske.

Men hans kläder igår var ju inte att leka med. Skinn är tydligen inne. Men ack så skavigt... Men hans skinnutstyrsel räckte inte till seger...

Ola är het. Som en ilröd kamin. Fast snyggare än en kamin...
 
Sinnesjukt het. Egentligen. Bara han kan vara utan tröja på scenen och komma undan med det. Så är det och så kommer det alltid förbli. Ola Salo gav The Ark vinsten igår.

Nu får vi se hur Europa tycker om vårt lilla schlagerpalindrom...

Hejsa Sverige!

För övrigt vill jag ge en nallebjörnskram till Sarah Dawn Finer. Vilken röst, vilken artist och framförallt vilken diaboliskt stor skräll av henne! Sånt gillar vi, dessutom är hon folkligt rund.

Hej hej... hemskt mycket hej!


Så här borde starfältet ikväll sett ut:

Sarah Dawn Finer
Magnus Uggla
Måns Zelmerlöw
Uno och Irma
Sebastian
The Ark
Sonja Alden
Andreas Johnson
Anna Book
Jimmy Jansson

Eller något sådant. Kanske att Tommy borde få vara med...

Mellofinal och palindromet Ola Salo vinner...

1. The Ark.
2. Måns Zelmerlöw.
3. Sarah Dawn Finer.
4. Andreas Johnson.
5. Sonja Aldén.
6. Sebastian.
7. Sanna Nielsen.
8. Marie Lindberg.
9. Tommy Nilsson.
10. Anna Book.

Bingo Ringo...

Jag brukar inte skriva om tillfällen då jag tagit in alkoholhaltiga substanser i mig. Eller skriva under inverkan av dem, för den delen.
Men.
Igår, var Bingo Rimér ute i Örebro.

Han var fan en pain in the ass. Tillsammans med sina två mediokra filmande tjejer. Varför tillåter vi dessa c-kändisar att ens få yttra sig och att hypas så jävla mycket?

Nästan gång ni ser Bingo så kan vi väl bara ignorera honom. Ska vi säga så?

Bra.

Kvinnor: 1. Män: 364?

Vilket jäkla samhälle vi lever i. Där vi måste ge kvinnorna en egen dag. Varför ska man egentligen behöva ge kvinnor en egen dag? Borde inte män ha en egen dag?


Nej, männen ska inte ha en egen dag.


Vi har ju tydligen 364 dagar om året. Så då kan vi väl avvara en dag åt er. Ni tjejer. Ni kan få en helt egen dag. För att visa att vi respekterar er. Så ger vi er en egen dag. Er alldeles egna. Yupp, all yours. En dag. På ett helt år. Känns det bra?


Om jag vore kvinna skulle jag inte vilja ha en dag, som ska vara kvinnornas dag. Förlåt om jag låter radikal nu. Eller kanske låter nedvärderande mot kvinnor. Men jag har full respekt för kvinnor. Utan kvinnor skulle världen falla samman.


Men. Om jag vore kvinna skulle jag som sagt inte vilja ha en dag. Jag skulle fan vilja dela de 365 dagarna med männen. Inte bara ha en.


Visst respekterar jag er den här dagen. Precis lika mycket som jag respekterade er igår. Och som jag kommer göra imorgon. Jag respekterar er precis lika mycket idag som jag gör de övriga 365 dagarna. För det tycker jag känns bättre. Att man visar respekt för kvinnor hela året, istället för att man bara har en dag då man på något sätt ska vara extra "snälL" mot kvinnor/tjejer.


För kvinnor är precis lika värda som män. Vi behöver varandra.


Män behöver kvinnor och kvinnor behöver män. In one way or another.


Rätta mig om jag har fel, men borde vi inte fokusera på att se till så vi inte behöver en Internationell Kvinnodag? Att det ska vara en självklarhet att man visar samma respekt mot kvinnor som män. Att vi är lika värda.


Men vill ni ha en egen dag, så visst, kör i vind! Personligen tycker jag det är lite nedvärderande mot så väl män som kvinnor att vi tvingas ha en speciell dag för något som borde vara en självklarhet, varje dag.


Det tycker i alla fall jag.


Utmanad av Angelica och Maria!

Maria och Angelica har vid olika tidpunkter utmanat mig, men samma utmaning. Så det är väl bäst jag gör den. Man vill ju inte att de ska bli besvikna, speciellt inte på den Internationella Kvinnodagen.  So here it goes...

Reglerna:
Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir utmanade ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Bloggaren väljer sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter att det är gjort skriver bloggaren en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit utmanade och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

  • Jag tilldelar alla jag lär känna en låt, dvs alla jag känner har en låt jag har kopplat ihop dem med. It's all in my head, då...
  • Jag ångrar nästan 90 % av alla inlägg jag gör.
  • Jag känner mig bättre än alla andra då jag går själv och lyssnar på iPoden samtidigt.
  • Jag pratar ofta på engelska och drar ofta fraser, uttryck och ord på engelska.
  • Jag får panik av aatt simma under vattenytan.
  • Jag är kär i rollfiguren (inte skådespelaren som gör rollen) Dr Gregory House.

Nu ska jag ju lista sex nya bloggare... men alltså, jag säger så här istället; alla som vill göra detta, gör det! Och länka till min blogg också, så klart...


Höj ett glas och hylla...

... alla kvinnor idag! Vad vore världen utan er?

Förmodligen jävligt usel. Så tack för att ni finns!

Recension av Sandahl.

Stefan "Tjurgubben" Spjut recenserar i dagens SvD Ronnie Sandahls nya bok, "Vi som aldrig sa hora".
Eller nej, det gör han inte.
Han recenserar inte alls.
Han bara spyr galla över att Ronnie Sandahl - enligt honom - är för ung för att få ge ut bok. Vilket jag tycker är helt bananas... Stefan borde inte få skriva om han inte kan hålla tillbaka sitt agg mot unga författare och koncentrera sig på själva boken.

Kom när du har någon form av substans gällande boken i dina recensione, Stefan.

Han ger sig dessutom på Virtanen i samma text. Helt omotiverat.

Mika, dagens Scissor Sisters-sing-a-like...


Grace Kelly - Mika

Krystat Limbo...

Fan vad krystade Limbo-inslagen i Förkväll är...

"Oj nu slog vi Limbo-rekord, vi är över fyratusen!"...

Haha.


For the record...

Nu har jag bytt bild.

Åh Ronnie!

Ronnie Sandahl nyss på förkväll! Vilken otroligt trivsam kille... Han verkar jävligt medveten och smart.
Tycker jag.

Men jag kan ärligt säga att jag faktiskt känner igen mig själv i honom. Han är en mer framgångsrik och snyggare jag.

I alla fall... han är en jävligt charmant man!

Världens sötaste tjej.

Jag har nyss sett Gilmore Girls. Jag tycker den serien är så otroligt bra, så det finns egentligen inte ord för det. Jag fullkomligt älskar Lauren Grahams sätt att ge snabba kommentarer och jag fullkomligt avgudar dialogerna i serien. Hela serien bygger egentligen på dialogerna.

Och sen ska vi väl inte sticka under stolen med att Alexis Bledel kanske är världens sötaste tjej.
Jag tycker i alla fall det.
Och ordet söt passar verkligen in på henne...
 
Söt is the shit!

Nu börjar i alla fall House. Sweet...

Hej, jag vet att jag vart dålig...

Jag vet. Jag suger på att svara på era kommentarer och på att kommentera i era bloggar. Jag läser nästan allas bloggar, av de som ger mig en kommentar.
Och vissa fastnar jag för.

Jag borde kommentera era bloggar mera.

Förlåt.

Och jag är grymt tacksam för alla kommentarer jag får. Utan kommentarer skulle jag lägga ned mitt bloggande. Now a days skriver jag nästan uteslutande för att få kommentarer och höra era åsikter.

Så don't stop... Please?
Jag ska försöka hinna svara mer på era kommentarer.
Lovar.
Och kommentera i era bloggar.
Lovar.

Tack för uppmärksamheten, nu kan ni gå tillbaka till era vardagliga sysslor.

HEJ ROBERT!

Robert Aschberg på dagis...


Sallad

Expressens nya layout på webbupplagan.

Lika som bär - i framtiden

Är det så här jag ser ut när jag blir "stor"?


Som en jävla spegel!

Silverfisken skriver så bra, så bra...

Jag ser mig själv i stora delar av hans texter.

"För någonstans har jag varit alla de där killarna.
Att spela rollen som populäraste killen i skolan kan bli tufft, men jag ger det gärna en chans. Jag läste ju trots allt dramaestetisk linje på gymnasiet. Så spela teater ska jag väl kunna göra. Om något. Mina vänner var de som fick alla tjejer, medan jag blev kompis med dem. Med er.
Men visst, om ni vill så kan jag väl leva mig in i rollen. Jag kommer ihåg hur jag tittade på er när ni tittade på dem när jag mest av allt ville att ni skulle titta på mig. Så det ska nog gå bra. Jag var kär i dig, trots att du berättade för mig att du undrade om jag kunde hjälpa dig att få min bästa vän. Inga problem, sa jag, eftersom det åtminstone betydde att jag fick prata med dig."

Hade jag vart kände hade ni gillat detta = ligga?

Det är söndag. Precis som för en vecka sedan. Vilket iof inte är så konstigt då en vecka består av sju olika dagar. Och sen börjar de om igen.

Eller de är i alla fall namngivna med sju olika namn, för dagarna i sig är ju aldrig lika. Dagen blir - givetvis - vad man gör den till. Det är upp till var och en hur man väljer att spendera sin dag. Då spelar det ingen roll om det är söndag eller kanske en jobbig måndag eller en efterlängtad fredag. Eller vem vet, kanske är det måndagen som blir efterlängtad för att du gör den till en efterlängtad dag.

Eller något. Ja, ni fattar väl? Bra.

Gårdagens Mello-fiasko (ja) känns fortfarande lika starkt som min träningsvärk, som även den orsakades igår genom tusen meter frisim. Sonja och Uggla borde vart vidare. Och Uno och Irma. De tre låtarna förtjänade finalen. Jag tycker det är skit att alla de tre låtarna inte är i final. Men vad ska vi göra? Pistolhota Björkman? Förmodligen inte en smart idé. Nu får vi svälja detta och heja fram Måns och hans Cara Mia till vinst om drygt en vecka.

I alla fall. Söndag. Eftermiddag. Jag är trött som ett djur ska ni veta, tror det har med vädret att göra. Grått, trist och slaskigt. Jag vill ha vår nu. Nu kan vintern gärna få gömma sig tills vi hypar den i höst igen. Känns som hela Sverige behöver lite vår, lite sol och framförallt allt det som våren står för. Något nytt. Men nu ska jag inte snöa in på våren för mycket, speciellt då snö är något jag tycker vi ska lämna till vintern.
Efter vår kommer i alla fall sommar. Det är den jag sitter här och tänker på.

Denna söndagseftermiddag.

Hur mycket vill man inte ha sommar nu? Men jag vet inte vad jag ska göra i sommar. Egentligen borde man inte planera redan. Men det gör jag ändå. Just det, dumma mig. Jag ska ju faktiskt till Bulgarien i sommar, en vecka.
Härligt.
Efter studenten - så klart.

Studenten ja, hur kommer den bli? Vi hoppas väl på rolig. Även om jag just nu, i skrivande stund (gud vilken uttjatad plattityd), helst vill att den ska vara avklarad så jag kan få börja mitt liv. Alltså, mitt liv är ju redan igång. Men mitt riktiga liv så att säga.
Det livet jag vill leva.
Det livet jag inte kan leva nu.

Det livet.

Hur det ska se ut vet jag inte riktigt än. Men det klarnar nog allt eftersom. Hoppas vi i alla fall.

Idag är det söndag, som sagt. Imorgon måndag. Och jag sitter här och skriver massor med nonsens. Ni får ingen direkt valuta för era pengar. Eller tja, ni betalar ju inte öre för att läsa den här smörjan till blogg. Vilket är helt rätt, så klart.

Jag har även noterat ett ras av läsare. Jag förstår dem. Som har rasat då. Eller alltså, de läsarna som har försvunnit. För visst har jag tappat färg? Jo det har jag. Jag borde helrenoveras. Eller så borde jag stänga igen. Egentligen. Nu känns det mest som att jag ångar på i halvfart. Och sitter här och skriver ett stort inlägg med bara dravel. Vad fan finns det för substans i det här inlägget?Inte en enda tillstymmelse. Det är fan för jävligt.

Och samtidigt lyssnar jag på She talks to angels med The Black Crows. Länge sedan jag lyssnade på dem. Faktiskt. But you could?nt care less, could you?

Tja. Har jag något mer jag vill säga? Förmodligen inte. Men jag har tråkigt så vi kan väl låta den här charaden fortsätta? Tack.
Det där var lite skitzo men va fan. Klart jag tackar mig själv.

Ibland pratar jag till och med för mig själv. Eller tänker högt. Det är samma sak. Det gör väl ändå ni också ibland? Pratar med er själva? Och sedan insett att ni gör det och genast börjar titta er omkring efter att någon ska ha hört det och ringt männen i vita rockar.
Männen? Varför är det just män i vita rockar som ska hämta en? Vad är det för samhälle där bara manliga doktorer tar hand om psyksjuka? Helt galet.

På tal om psykiska störningar. Jag fick nyss lite ont i hjärtat. Just nu, mitt i skrivande stund. Fan vad läskigt. Nu känner jag hur min hypokondri sätter in. Den är livsfarlig, jag inbillar mig ju att jag har allt möjligt. Nu gick det onda över. Läskigt. Så väl att jag fick ont, som att jag fortsatte att skriva during the attack.

Tänk den som läser min blogg för första gången nu. Den kommer ju tro jag är påverkad eller något när jag skriver. I alla fall under skrivandet av det här inlägget. Jag kanske inte borde publicera detta. Detta är trots allt i viss mån jag, som sitter och samtalar med mig själv. Eller med er, fast ni inte finns. Inte här i alla fall. Ni finns ju där ute, framför era egna skärmar. Och läser det här snart.

Är inte det lite coolt? Ni kan läsa det jag har skrivit snart.
Det är fan coolt.
Precis som att Paris Hilton fick släppa en skiva. Det är ju coolt. På sitt egna sätt. Dessutom att den är söndermixad och datagjord är ju också coolt.

Hur fan blir man känd för ingenting, egentligen?Jag vill bli känd. Fast lagom känd. Inte så känd så jag inte kan leva ett normalt liv. Jag vill bli svenskmellankändis-känd. Eller ne, jag vill bli a-celeb. I Sverige.
Eller ne, det vill jag fan inte.
Jag klarar mig. Egentligen.
Även om kändisskap skulle ha sina fördelar. Bara man är känd så blir nästan i nio fall av tio snygg. Så om jag blev känd kanske jag skulle kunna klassas som snygg. Med lite tur. Eller så kanske man skulle vara det där tionde fallet. Som förblir fult. Fast man är känd. Det är läskigt det där.
Känd = snygg.
Oftast.

Man får i alla fall ligga som känd. Även om man är ful. Det är väl positivt. På ett sätt. Och mindre på ett annat.
Hmm.
Är man känd och smart så blir man ju genast extra älskad.
Exempel: Fredrik Lindström. Alla vill ligga med honom.
För han är smart. Och han är känd. Och han blir automatiskt snygg på grund av att han är smart och känd. Men mest genom att han är smart.
Om han vore känd, men inte smart skulle han fortfarande få ligga, men han skulle inte vara älskad. Och skulle han vara smart men inte känd, ja, då faller han rätt platt. Tyvärr. Hemska värld. Han skulle nog kunna få ligga, men inte i samma utsträckning.

Oj, vad jag började spekulera kring detta. Nu får jag ge mig.
Sluta.
Nu.
Fredrik.

Som sagt, det är söndag. Jag är trött. Åt för övrigt lasagne förut idag. Älskar verkligen lasagne. Inte lasang.  För det finns det inget som heter. Utan lasagne. Lär er det. Annars borde ni förbjudas att äta den rätten. På livstid.

Nu tror jag att jag ska gå och kolla på Beck. För övrigt ser Mikael Persbrandt så jävla ung ut i de första Beck han gjorde. Han har mognat sedan dess. Kan jag i alla fall tro och spekulera i. Jag vet ju iof inte om han gjort det, då jag inte känner honom personligen. Men det känns som så. Att han har mognat.
Det är bra. Mogna är bra.

Fan vilken tråkig söndag. Vasaloppet var ju iof spännande. Jag ska nog åka det innan jag dör. Eller ne, jag vill ju inte dö. Och om jag åker det, i egenskap av att jag lovat mig själv att åka det innan jag dör, så har jag ju spikat i den sista spiken då. Om jag inte åker det, fast jag lovat mig att åka det innan jag dör, så kan jag ju inte dö. Det innebär att så länge som jag inte åker Vasaloppet så kommer jag leva. Eller något.

Undrar vem av er som läst ända hit? Förmodligen ingen. Då ni säkerligen två rader in på den här texten (nåja) insåg att det bara var crap. Förlåt. Jag borde skärpa mig.

Hade jag dock vart känd hade ni säker älskat den här texten. Bara för att jag var känd. Och ni hade säker velat ligga med mig. Nu är jag ju inte känd. Så texten blir dålig och inget ligga ser ut att bli av.

Fan.

Mina tanker under kvällens Mello...

Här är mina tankar. precis som förra gången från kvällens Mello. Men nu skriver jag in dem direkt och publicerar i det här inlägget. Coolt va?

---

Krister Björkman är en kossa. Eller ne. Förlåt. Men en kalv i alla fall. 

Luuk lyckas igen? Kul inledning. Snyggt klädd. Carinas val?

Elin Lanto. Min syster heter Elin. Ingen koppling i övrigt. Elin har bula på huvudet, i form av hår. Hårspray! Sort? Övrig fundering: hur går tjejer i höga klackar? Fotont? Fotvård är poppis. Koppling? Gillar inte låten. 

Jessica Andersson. Glittrig! Känns stabilt. Räcker det? Hoppas det. Låten handlar indirekt om sex. Som ca: 80% av världens alla låtar? 

Jessica vidare. Enkelt. Bra gjort av henne. Hon kan nog falla mot Jimmy Jansson? Som jag tror går vidare i nästa heat? 

Tomas Gson är läskig!!

Jimmy är heltänd! Han ser fan inte ut som 15. Mer 14. Amanda hette en tjej jag en gång gillade. Kul va? Anarkist A på Amanda-texten. Spännande. Nu knappar fjortonåringarna som galningar på nallarna. Jimmy till semi. Lätt. 

 Haha. Luuk är så jävla rooolig! I wish I was a punkrocker with flowers in my hair?


Sannas låt är ju inte bra? Lika krystad som Jimmy Janssons unge. Tonsäker my ass.

Stackars Jimmy. Sanna borde åkt istället. Nu gråter Jimmy, ropar på mamma? Oförtjänad vinst av Sanna.

Åh, Unos röst är som silke för fan! Fan att han inte kör Bono-style igen, egentligen. Den var snygg. Snygga kläder också. Va fan, hela Uno är snygg. Irma not so much. Förlåt. Fan vad de lyckas i den här låten.

Snoja står mest och skakar på huvdet. Men fan vilken röst. Gillar den. Snyggt ljusspel! Dock lite tråkig låt faktiskt. Får se hur det går.

Nu unnar jag mig en cider... Så ni vet.

Haha salamimackor!! Åh, ibland så är det nästan så man önskar man var Carina Berg...

Hoppas på Uno och Irma faktiskt, mest för att. Men Sonja tar nog detta. Faktiskt.

Tråkval att Sonja gick vidare, men ack så värd det. Uno är fortfarande kung. Då han gjorde Vågorna så låste han den titeln.

Åh Uggla mot Nanne. Kvällens hetaste fight! Uggla MÅSTE vinna.

Ingela "Pling" forsman är i sig värd kvällens största applåd. Vilket geni. Egentligen.

Nanne ser ju för fan psyksjuk ut! Riktigt läskigt... Varför håller hon på i en ställning? Jobbig låt, Ingela till trots. Partisk mot Uggla? Pyttsan.

Luuk visar bilder på Pops. Det coolaste medianamnet. Lätt. André Pops. Kan du popa mig lite popcorn, till en pop-låt, André Pops... Ja ett p.. hihi.

Åh, Uggla leker! Han ser så lättsam ut. Så relaxed. Han har kul, det ser man. Så bra, så bra. Älskar denna låten. Verkligen. Jag är nog lite partisk. Men det låtsas vi inte om. Okej? Han SKA vidare!

Fan vad Nanne piper under massagen! Läskigt. Uggla är skön. Very cool. Vad kort Uggla är... Insåg jag nu.

Jaaaa! Uggla! Så jävla bra!!!

Nu sjunger Jessica igen. Jag tar mig tid då att gå på toa..

Jessica psikar Sanna! Lätt. Sannas låt har bara en bra reff. Allt annat suger. Som Monica Lewinsky då hon var intern hos Bill...

Sonjas låt är ju så jäkla tråkig. Men väldigt fin, så klart. Men jag hoppas verkligen på Uggla. Som ni nog redan listat ut. Hoppas på Uggla. Vet inte vad jag tror. Hetsäter Pringles (som bara är skit! Det är ju inte ens äkta potatis...).

Inslaget om Bingo Royal bara förstärker mitt hat mot det programmet.

Hihi. Uggla artikulerar och förstärker po-LACK....

Bra finalfält ju. Kom jag fram till nu när vi fick se alla finallåtarna. Häftigt. Inte alls så uselt som alla "kritiker" sa i början.

Grattis Sanna Nielsen! Vad fan ska man säga? Synd om Jessica. Eller ne.

Grattis Sonja Aldén! Grattis.

Jag ville helst sett Uggla vidare, tillsammans med Uggla. Men man kan inte alltid få vad man vill ha. Synd.

Nu ser vi fram emot nästa veckas final. Nu ska jag lyssna på mer Uggla.


Uggla och Jessica till final. Sonja kan dock skrälla...


Jag är för snabb...

Ibland är det ju bra att vara snabb och ibland not so much... Men det ska vi inte tala om här. Utan det jag syftar på är ju - givetvis - att jag simmar för snabbt. Ja, då jag motionssimmar på helgerna då.

Jag har simmat i den delen där man simmar lite lugnare. Bland pensionärerna. Var iväg och simmade imorse... Sen inför de sista hundra metrarna så la jag i full växel och i princip plöjde fram och snirkla mig förbi alla andra i poolen. När jag simmat de 50 metrarna fram och tillbaka snabbt, så var jag helt slut. Bara hängde vid kanten.

Då kommer han fram. Badvakten.

Han säger att jag är för snabb. Först fattar jag inte riktigt, tills han klargör att man inte simmar snabbt i den delen. Men i banan bredvid så går det bra att simma snabbt. Jag var alltså för snabb för pensionärsbanan...

Jaja. Jag strechade lite sen gick jag och bastade. Den var inte särskilt varm och jag gjorde några tappra försök att få upp värmen, men det gick sådär.

Så jag gav upp, duschade och åkte hem.


Skivor och Beck!

Nu har jag massor med nya skivor samt Beck-boxarna kom idag. Sweet! Det kommer bli en go' helg känns det som. Ska Becka sönder mig.

En av skivorna är Keith Urbans "Days go by", som är helt jävla otroligt grym. Lyssnar på den nu.

Han är mycket underskattad artist. Må jag säga. Jag tackar den som fick mig att börja lyssna på honom. Du vet vem du är, så klart.