Färjestad ÄR Svenska mästare! Fy fan vad vi är bra!

 
Färjestads BK äntligen Svenska mästare. FOTO: Aftonbladet

ÄNTLIGEN!
Fjärde gången gilt för Färjestad, efter tre raka finalförluster tog äntligen Färjestads BK SM-GULD i ishockey.
Klockan 22:18, tisdagen den 18 april, 2006 blir FBK mästare. Det är då slusignalen i den sjätte finalseriematchen ljuder i ett kokande Löfbergs Lila Arena.
Vargarna från Värmland kan vara nöjda.

Matchen börjar med ett otroligt tryck från FBK som trummar på hela poerioden igenom. Resultatet av denna attack är en ledning på 3-1.
I andra perioden är det Frölunda som pressar Karlstadslaget. Men Färjestad och framförallt Daniel Henriksson i FBK-kassen håller tät, det är istället Färjestad som vinner perioden med 1-0 och totalt leder de nu med 4-1.

I sista perioden ÄR det Färjestad som tar upp sitt spel och spelar ut hela perioden, men efter en del press i slutet från Frölundas håll blir slutresultatet 5-3. Guldet är ett faktum, hela kaffeburken i Karlstad kokar. Per-Erik Johnsson, färjestads tränare slänger ur sig: - Fy fan vad gött. Det här känns helt otroligt. Han högst berörd av vinsten och hyllar sina grabbar.

Ska man framhålla en enda spelare i Färjestad som har betytt mest är det Jörgen Jönsson. No question about it. Men själfallet finns det andra spelare att lyfta fram, som Radek Hamr, Thomas Rohdin, Jesper Matsson, Daniel Henriksson.. tja hela Färjestads lag är att framhålla. Trots ett dåligt seriespel lyckas Färjestad med sina nya tränare spela hem GULDET. Det är en stor bedrift.

Men dock inte att förglömma, Frölunda kämpade bra. Inte minst den spelaren som jag vill ge extra plus, Tommy Salo. Han har verkligen spelat inspirerande under det här slutspelet. Kredd till honom. Ska vi glömma hans tabbe mot Vitryssland?... Näää Den kommer han alltid få leva med. Så är det.

Per Ledin då? Ska vi glömma det han sa... Nä, inte glömma, men vi får inte låta det gå till överdrift. Böterna han fick (20.000) är lagom. Ledin är trots allt en snäll pöjk.

"Guldpöjkera" kan vara nöjda. Men det skönaste som sagts under den här finalserien är - trots att jag är Färjestadare - "Kåbergs flickvän heter Per Ledin". Det är humor, på hög nivå, till och med Kåberg tycker att detta avr kul. Det visar på att Kåberg trots allt är en snäll kille... Och om jag inte har helt fel så tror jag att Emil Kåbergs flickvän faktiskt heter Cecilia.

Grattis Färjestads BK till titeln som Svenska mästare år 2006!

//Fredrik

Kommentarer
Postat av: danne

Ibland har man tur :)

Postat av: Berga

Skål!

2006-04-18 @ 23:45:39
Postat av: Matte

Ja. Hrm. Grattis då. Eller nå't. (Ja, jag är lite bitter...)

Får vara glad över Barcelonas sköna bortavinst i går i stället. Och i kväll. Seger för Arsenal =)

2006-04-19 @ 07:25:08
URL: http://glennswebblogg.blogspot.com
Postat av: v

Ja va ska man säga.. Milan - barcelona var jättebra.. trallallala...
Sen är det väl baa att säga grattis antar att du är fbk faan... Men varför kalla folk för tjockisar? tillochmed Claes i Ztv skojjade om det igår.. MUhahah, Nååå några outfit bilder här kanske?
ta et lungt med festandet nu ;)


yeh right serger för aresnal idag.. WiHoO!

2006-04-19 @ 08:57:17
URL: http://adnav.blogg.se
Postat av: Fredrik

Till Danne:
Haha. Ne, INTE tur.. det är skicklighet, främst i spelare som Jönsson, Hamr, Henriksson, ledin, Matsson, Rohdin.. tja, jag kan hålla på tills jag nämnt hela laget typ...

Till Berga:
Ja, cheers! Fy fan vad vi är bra!

Till Matte:
Tack, väldigt storsint av dig. Det uppskattas. Jo, Barca gjorde ju en fin match.. jag zappade lite imellan kanalerna. Synd att Henke inte kunde spela.

Till V:
Jo, hörde att matchen avr kanon, såg även lite på den, zappade... Fint mål. Hopaps de vinner finalen sen... haha Nä, inga mer sådana bilder haha... Jag tar det lugnt jag lovar.

Må BÄST

2006-04-19 @ 16:14:56
URL: http://freddan888.blogg.se

Du tänker väl kommentera?

Ditt namn:
Glöm för fan inte bort mig!
Din E-postadress:

Din hemsida:

Dina åsikter:

Trackback