Film, fotboll och... fullbordande?

Var iväg och såg filmen "V for Vendetta" idag. Riktigt bra. Det är bröderna Wachowski - de bakom Matrix - som står för filmen. Dock är denna film mer talför än Matrix, alltså det ligger mer fokus på vad karaktärerna säger.
I Matrix var det mest action, här gäller det att man orkar med mycket prat, men den tapapr aldrig sin spänning. Personligen vill jag kategorisera denna mer som en Action-Thriller än som bara simpel Action. Det är fantastiskt skådespeleri i filmen, av bland annat Natalie Portman och speciellt av den maskföresedde hjälten "V" som spelas av Hugo Weaving.

Själva filmen utspelar sig i england, mer exact i London. England är ett land som styrs av en kansler, en man som man skulle kunna dra paraleller till Hitler med. Engelsmännen är totalt styrda av denna mannen, en man som för bort bland annat muslimer och homosexuella till läger där de de mördas och expimerenteras med. Vår maskföresedda hjälte, "V", ska hämnas för något som hände 20 år bakåt i tiden, han ska även få folket och inse att de styrs och genom att bland annat spränga en byggnad (avslöjer vilken) försöker han få folket i London, så väl som england att inse vad de måste göra. Sluta styras och vara rädda för deras regering.
Se den! Den får 4F av mig.

Snart ska jag se på El Classico, Barcelona mot Real Madrid. Stor match!
För övrigt så är det grymt skönt att det är ljust riktigt länge numera. Våren är på väg, hoppas den kommer snart, helst redan imorgon.
Dags att luta sig tillbaka och låta lördagen sjunka in, imorgon blir det... IKEA.
Då är helgen fullbordad...

//Fredrik

Kommentarer
Postat av: Michaela

Barça lyckades inte vinna ;/

Postat av: Danne

Jäklar vilken press av Barca utan mål. Måste vart frustrerande för laget!

2006-04-02 @ 09:16:06
URL: http://writers-edge.blogspot.com
Postat av: Fredrik

Till Michaela:
Ja, det avr synd. Men as long as Real inte vinner är man nöjd.

Till Danne:
Ja, väldigt frustererande ju. Synd om henke att han missade.

Må PRIMA

2006-04-02 @ 17:26:57
URL: http://freddan888.blogg.se

Du tänker väl kommentera?

Ditt namn:
Glöm för fan inte bort mig!
Din E-postadress:

Din hemsida:

Dina åsikter:

Trackback