Jag blir självgod av goda gärningar...

Igår var det landskamp på TV3. Kikade på första halvleken, sen slog jag över till SVT och tittade på Entourage istället. En serie som verkar väldigt bra, hoppas den inte tappar under sässongen.
Sen slog jag tillbaka till matchen. Okej spelat av Sverige. 2-1 får vi vara nöjda med. Jag tippade 5-1 här på bloggen till oss, men det ska sägas att jag tippade då jag redan visste att det stod 1-1, vilket gjorde att jag kompenserade med en 5a för att jag redan visste att det stod 1-1. Annars skulle jag tippat 2-1 till oss. Lovar.
Somnade in någon gång efter Frasier på femman. Kelsey Grammer är ju genial. Jag tror jag konstaterade det minst fem gånger igår, då mina ögon var tunga och ville sova. Sagt och gjort. Jag somnade.
Sov gott hela natten  utom när jag vid halv två vaknade av Jay Leno på TV:n. Jag kan tyvärr inte påminna mig vem som intervjuades... Jag bara slog av TV:n and went back to sleep så att säga...
Klockan ringde vid 06:50. Som en chock för mig. Knappen Snoze fick användas och sen ringde den 10 minuter senare. Jag använde förutnämnda knapp igen. Fram tills 07:20. Då han den där nissen i Gomorron Sverige på TV:n snackade med några i soffan.
Jag kikade flyktigt på det, vilket kan vara orsaken att jag inte minns vad de snackade om. Det handlade säkerligen om ministerfusket. Vilket jag tycker är relevant. En kulturminister måste ju betala TV.-licens. Men det jag bklir mest förbannad på är att hon bara inte erkänner att hon faktiskt vägrade betala för att hon inte ville. Istället kommer dåliga bortförklaringar om att hon inte hade råd. Men att hon tjänat över 3,5 miljoner och hennes man 12 miljoner under den här TV-licensfria perioden verkar hon inte vetat om. För det känns som att man bör ha råd med TV.licens då.
Men vad vet jag?
Varken jag eller min familj har så mycket pengar. Som samtliga av våra ministrar verkar ha. De lever säkert ett hårt liv med sina pengar och klarar inte att betala TV-licensen, de har ju för sjutton villor på Lidingö, Djursholm och allt vad det nu är de ska betala.
Dåligt av dem. Faktiskt. Har vi råd bör de ha råd.
I alla fall. Klockan slog iväg mot 08:00 och jag drar på mig jackan, plockar upp väskan och ger mig ut mot bussen. Den kom in kring fem över åtta och jag satte mig ner i den frammre delen (dock inte på min favoritplats, den var upptagen). Mycket folk trängdes och fler och fler klev på. Jag dök ner i min vackert röda Sony Ericsson k610i istället och grävde runt och letade vad jag hade för låtar. Slog snabbt på "Sarah" av Mauro Scocco och slöt ögonen. Jag insåg plötsligt att vi9 inte har ett 7-eleven i Örebro. Så inte fan kan jag möta något i hörnet.
Lite synd.
När jag återvänder från min slutna dvala så upptäcker jag att en äldre tant har klivit på, står och håller i sig. Bussen skumpar och är inte särsklilt vänligt mot hennes - förmodligen - svaga leder. Jag tittar runt. Ingen har erbjudit henne sin plats. Trots att massor med unga sitter och lätt skulle klarar att stå lättare än hon. Jag blev sur och reste mig, tog mig två platser fram där hon stod och frågade om hon vill sitta på min plats. Det ville hon. Jag fick ett tack.
Dagens goda gärning. Tyvärr blir jag så självgod av sådant här. Det är nästan farligt.
Samtidigt som jag överlämmande min plats till den gamla tanten så såg ju hur många tittade skamset ner i backen. De insåg kanske att de borde frågat själva.
När jag blir gammal och måste åka buss och mina leder sviker så hoppas jag att den ungdomen som finns då kan ha vett att resa sig och låta mig sitta.
Väl framme i skolan plöjde vi religion i tre timmar. Islam var offret för vårt lärande. Intressant. Faktiskt. Nu kan jag allt om Shiamuslimer och om Sunnimuslimer.
Tydligen får inte muslimer dricka sprit. Ändå vet jag många som säger att de är muslimer och ändå dricker.
Dubbelmoral.
Jaja. Jag ska inte bry mig om vad de gör. Det känns för "hej-jag-ska-allt-visa-er-att-ni-bryter-mot-koranen"-aktigt. Det orkar jag inte. Behöver jag inte och vill jag inte.
Kom även fram till att jag vid en "måste-välja"-situation skulle välja Buddhism. Det verkar så lugnt. Meditera och promenera. Detta är givetvis en generallisering, så jag har ju ingen aning om vad jag talar om. Får fråga Claes Malmberg... och Agneta Sjödin.... Det finns även spekulationer kring att Susane Reuter är buddhist. Men det är som sagt bara spekulationer.
Efter denna långa lektion fick vi ledigt från efterföljande lektion (läs: fick en hemuppgift). Detta skapade så klart en viss glädje hos oss och vi kom fram till att det skulle vara gott med Tacos. Något som skolan inte tillhandahöll i matsalen. Det var någon sorts fisk som vi inte kunde placera någonstans eftersom att ingen av oss hört talas om rätten. 
Jag, D och J åkte upp på stan och tog oss till ett matställe jag tyvärr inte minns vad det var namngivet.
In där i alla fall och äta tacosbuffe, något som var väldigt gott. Fyllde en tallrik med tacos (chips, gurka, majs, köttfärs, gräddfil, guacamole, vitlökssås, ost, sallad och några kycklingbitar). Sen åt vi. Så klart. Gott.
Klockan hade nu letat sig till 13:00 ungefär. Jag svängde snabbt in på H&M, kikade, hittade lite, men köpte inget. Snål som jag bara jag kan vara ibland. Detta trots att jag har råd...
Jaja.
In på pressbyrån och inhandla svindyr Loka! Varför har de typ 100% dyrare än alla andra? Och dum som jag är så köper jag där... Det blev en med björnbärssmak. Detta efter några minuters dividerande med mig själv. Även citron och naturell var med i förhandlingarna. Men björnbären came out on top som man brukar säga. Slängde med en Aftonbladet att läsa på bussen och ett paket Extra, whitening så klart. Som vi alla vet inte fungerar men yet we buy it... I alla fall jag..
Sen väntade jag på bussen i tjugofyra fucking minuter... Så jag han läsa Aftonbladet då. Bussen dök upp och jag trängde med andra som skulle på. Jag hamnade bredvid en tant. Inget fel med det. Men hon luktade handkräm. Och hennes händer såg handkrämiga (?) ut. Alltså, har man inte tagit för mycket handkräm då den doften slår ut doften av hennes tantparfym? Förlåt, nu generalliserade jag på ett fördomsfullt sätt.... inte tantparfym, utan bara parfym så klart. Förlåt. Jag försökte förtränga doften och slängde in mina hörlurar. Sen var det musik hela vägen hem. Tog kanske 20 minuter.
Väl hemma kikade jag igenom posten. Mycket reklam. jag hatar reklam. Fast inte den på som går innan biofilmerna. Den älskar jag. Vet inte varför. Det bara är så... Men sådan här brevlådereklam, dvs direktreklam. Den vill jag spy på. Den gick rakt ned i pappersåtervinningen.
Inga roliga brev annars till mig.
Sen satte jag mig här vid datorn och kollade runt lite och började skriva på den här. Och tja. Sitter här, ska publicera och har "Martha" på i backgrunden. Denna spännande människa i USA s0m ahr gör matlagningstv. Det går på fyran om ni vill se. Nu är ni ikapp mig. Nu vet inte jag vad som kommer ske. Det får ni läsa i nästa inlägg kanske.

Plus att ni är störda som läste hit. Haha. Jag är lika störd som ens tror att någon läst hit. Men ni vet att jag älskar er alla. Keep reading. Tack för att ni har överseende med eventuella slarvfel i ovanståeende text.

Signerat,
Fredrik

Kommentarer
Postat av: Emilie (Kamikazefilosof)- Vintertroll

Jag läste nästan enda ner dit xD

2006-10-15 @ 18:46:08
Postat av: Fredrik

Emilie (Kamikazefilosof)- Vintertroll:
Haha :P Kul!

Må BRA


Du tänker väl kommentera?

Ditt namn:
Glöm för fan inte bort mig!
Din E-postadress:

Din hemsida:

Dina åsikter:

Trackback