På tal om Fröler...

 
Bildkälla:
Expressen
Allas våran Samuel Fröler är på tapeten.
Han fick uppsöka läkare efter att ha "blivigt påkörd av buss".
Han är för övrigt aktuell i den nya Svenska filmen Exit, där bland annat kommande Bond-skurken, danska Mads Mikkelsen spelar huvudrollen.
Detta är hans första film i Sverige.
Men denne dansk har breakat utanför sitt land och blivigt stor i Hollywood.
Likaså hans landsman Viggo Mortensen (egentligen föddes Viggo i NY men hans far var dansk) som gjorde sig mest känd för rollen som Aragorn i Sagan om Ringen. Men eftersom att Viggo inte är helt dansk kanske det inte kan kallas Danmarks största skådis. Utan det är nog Mads.
Som bland annat vart med i filmen King Arthur som kom år 2004, där han spelade Tristan. I samma film spelade vår svenska stjärna, Stellan Skarsgård, den onda Cerdic. En skådisinstas som han hyllades för och blev kort sagt kritikerrosad, något som filmen i övrigt inte blev.
Stellan som är med i storfilmerna Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest och Pirates of the Caribbean: At Worlds End imponerar i USA.
Stellan Skarsgård är ju Sveriges största skådis utomlands, tillsammans med Peter Stormare. Vars karaktär lite olyckligt dog i Prison Break, det känndes tråkigt, då det var han som satte lite klass på serien, men jag följer den ändå...
I alla fall, Peter har inte gjort så mycket i Sverige på ett tag, men av det han gjort gillar jag hans roll som Hamilton i just Hamilton, år 2001. 
Helt underbar.
Där även Lena Olin hade en stor roll, även hon är ju en stor svensk skådespelare (skådespelerska?).
Hon har ju ändå gjort rollen som Irina Derevko i den amerikanska succéserien Alias. En serie som faktiskt inte slår Prison Break, men i alla fall Skärgårdsdoktorn. Eller gör den det? Jag vet faktiskt inte. Skärgårdsdoktorn måste man ju ändå gilla. Min mormor gillade i alla fall den... Och det var ju då Samuel Fröler imponerade... Man kan säga att han peakade där. Denna man som blev påkörd av en buss.
Synd om honom. Egentligen.
Men säljer han sig för lite småpengar, för att göra en tafflig Apoteket-reklam får han skylla sig själv.

Den där Fröler...


Signerat,
Fredrik

Kommentarer

Du tänker väl kommentera?

Ditt namn:
Glöm för fan inte bort mig!
Din E-postadress:

Din hemsida:

Dina åsikter:

Trackback