Sahlin vann debatten, med råge...

Varken Sahlin eller Åkesson var särskilt bra i debatten igår på tv4. Men Åkesson var bedrövlig när man ställer de två mot varandra. Det enda Åkesson skyllde på var invandrarna. De var tydligen roten till allt det dåliga i vårt samhälle.

Dessutom slängde han ur sig alla möjliga siffror, som inte har någon förankring i verkligheten. Och han dillade om 30 miljarder här och 50 miljarder där som tydligen skulle bekosta allt möjligt i vårt samhälle. Och summorna kunde man tydligen få fram genom att stoppa invandringen.

Helt galen inställning.

Invandring är ett måste för att Sverige ska utvecklas. Det som behövs är fler kommuner som kan tänka sig ta emot invandrare, så att alla som kommer hit inte bara körs in på samma ställe, exempelvis Rosengård och Bergsjön med fler, som fått ta emot alldeles för många invandrare.

Mona då? Tja, hon sa väl det som majoriteten av oss tycker. Inget extra.

men nog vann hon allt. Vilket är ett bevis på att Sd inte har mycket kött på benen. Tänk om de skulle komma in i Riksdagen? Jag bävar.

Kommentarer
Postat av: Pellen

Kanske Mona vann. Men sen sak vi tänka på vilken liten erfarenhet Åkesson har av sådana debatter: Ingen. Så där tycker jag han vann helt klart, dock nog inte innehållsmessigt...men jag blev ganska förvånad över att han ändå var såpass duktig som han var mot hela Sveiges Mona Sahlin.

Du skriver: "Invandring är ett måste för att Sverige ska utvecklas." Vilken utvecklaing då?

Jag tycker vi är skyldiga våra invandrare att göre att uppehål i invandringen, och inkludera de människor som redan är här og ge dessa ett bra liv och större möjligheter än som nu är tillfället. Då kanske man kan undvika problem ala Rosengård.

Postat av: Karl

Åkesson vann och du är efterbliven.

2007-04-20 @ 15:11:11
Postat av: Trött

Skulle du kunna specifisera exakt vad det är som gör att invandrarna för landets utveckling i en positiv riktning?

Jag tror ju mer på att om vi hade färre bidragstagare och lägre skatter skulle vi få ett mycket bättre fungerande land, ett land där man kan rusta upp vägnätet när det behövs, ett land där man kan ha en trygg skola, ett tryggt samhälle, en väl fungerande vård/äldrevård. Det vore absolut lättare om man då hade lägre utgifter för bidrag, kriminalvård, skadegörelse, hot i skolor/ute i samhället mm mm i all oändlighet

2007-04-20 @ 16:48:22
URL: http://här
Postat av: Maja

Suck, jag som trodde att de som läste din blogg var vettiga människor :/ Jag blir så trött på alla fördomar och inskränkta åsikter... vadå fucking uppehåll i invandringen, "Pellen"? Jo men visst, vi ber alla militärer, regeringar och religösa extremister att sluta upp med att förfölja, döda och förtrycka de människor som till slut TVINGAS FLY hit (ärligt talat, hur många människor tror ni frivilligt nämnar sina hem, släktingar, hela liv! för att komma till ett kallt och ovänligt land med ett främmande språk och människor som hoppar som grodor runt en stång på midsommar?), medan vi fixar lite bättre villkor för de som redan bor här. Jaaa, det funkar nog, det är bara att be dem ta en paus! Vi bor i en global jävla värld, det är bara att acceptera! För jag antar att DU inte skulle tycka det var lika okej det var ditt liv som stod på spel?
OCH HALLÅ, "Trött", vad fan menar du? Du säger rent ut att det är invandrarna som höjer avgifterna för kriminalvärd, skadegörelse, bidrag osv, OMG! Vad fan kan det bero på, tror du? Tänk lite.
Ojsan, det blev visst lite långt. Men jag var tvungen att protestera lite mot dina stackars braindead läsares, eh, "intressanta" åsikter. Ha en bra dag! :)

2007-04-20 @ 17:11:22
Postat av: Trött(höll på att glömma Göran Persson som skådis)

Men inskränkta Maja då...vad ger dig rätten att avgöra vem som är vettig? Kasta gärna skit på andra, men använd då inte samma eller en mer infantil retorik än dina motståndare, det gör dig enbart löjlig och föga trovärdig.(mycket likt Mona S och de flesta andra socialister)
Jag vill gärna klargöra att jag ogillar alla bidrag och således alla bidragstagare(eller för att tala klarspråk, tärande individer) oavsett härkomst.
För att återknyta till din fråga Maja. Ja jag säger rent ut att de faktiskt bidrar till detta, obs bidrar, inte är allena skyldiga till kostnaderna, vi har ju en del mindre skötsamma individer i vår egen befolkning oxå.
Hade dessa invandrare som bidrar till att höja kostnaderna för tex kriminalvård, skadegörelse, bidrag inte kommit hit hade vi inte haft den kostnaden. Väldigt elementärt. Jag tar aldrig någon hänsyn till sk mänskliga rättigheter(då jag inte anser att det finns några sådana), enbart ren ekonomi.

2007-04-20 @ 18:35:47
URL: http://här
Postat av: mqlin

bäva går ju, men tyvärr lär de ju garanterat komma in i riksdagen nästa val... tyvärr.

2007-04-20 @ 22:25:37
URL: http://mqlin.blogg.se
Postat av: Fredrik

Jag tycker det är synd att det finns en sån otroligt negativ in ställning till invandring och att man bara ser de negativa sidorna... Ja, självfallet har vi människor som kommer hit och kostar pengar. Men vi har mer som kommer hit och faktiskt börjar jobba och betalar skatt. Och influerar vår kultur med nya saker och hjälper oss att utveckla vårt samhälle.

De som tror alla invandrare är bidragstagare och inte jobbar är idioter. De som tror att alla invandrare jobbar och följer lagar är också idioter. Det finns alla sorters människor, även bland invandrare. Jag personligen har inget emot att det finns folk som vill komma hit och jobba. Folk som vill komma hit och hjälpa oss utveckla vprt samhälle. Sen ÄR jag emot de som kommer hit och inte ens anstränger sig för att komma in i det svenska samhället. Jag är emot de som kommer hit och begår brott. DE kan jag gärna vara utan, men att vara så naiv och dum i skallen att man tror att alla ivandrare är ohederliga är så ignorant att jag spyr.

Jag kan hålla med om att vi tagit in för många, än vad vi kalrar av att slussa in... I alla fall sett till att vi placerat de flesta på samma ställen, klart det blir kostnader då. Jag personligen tror att man hade tjänat på att sprida ut invandrana, inte bara sätta alla i förorter som Rosengård eller Bergsjön. Det är då oroligheter uppstår, speciellt då man tror att så många nya människor ska få jobb på ett och samma ställe. Hade fler kommuner var öppna för att ta emot så hade vi fått en större spridning på de invandrarna som finns i Sverige. DET hade vart bra. Då hade de som det inte gått så bra för haft större chans att integreras med jobb och så.

Men visst, jag kan tycka att de som flyttar till Sverige och inte sköter sig egentligen kan slängas ut. Så att vi istället kan ta emot de som faktiskt vill bo här och följa våra lagar och regler, även så att vi kan ta emot fler som verkligen behöver komma hit.

Men som sagt, tycker det är väldigt naivt att tro att invandrarna är roten till alla problem i vårt samhälle.

2007-04-22 @ 22:29:53
URL: http://freddan888.blogg.se

Du tänker väl kommentera?

Ditt namn:
Glöm för fan inte bort mig!
Din E-postadress:

Din hemsida:

Dina åsikter:

Trackback