En störning i trafiken.

 Jag satt på tåget hem igår och när vi kom fram till Örebro Södra (stationen innan Örebro Centralstation), så meddelade de att de skulle bli stående på Södra ett tag. Det hade inträffat en olycka en bit norr om Örebro. Detta vid en järnvägsövergång som ligger precis i den lilla delen av Örebro där jag bor.

Jag och alla andra som skulle till Centralen suckade. Vi jämrade oss. Vi muttrade över att tåget skulle bli stående i en halvtimma.

Vi var allämt sura för att SJ aldrig kunde få flyt på sina turer.

Dörför fick vi kliva av på Södra och gå sista biten. Jag går omvägen till bussen och åker hem. Väl hemma meddelas jag av vad som har hänt. Det är någon som har blivit påkörd vid järnvägsövergången. Personen hade gått längs med spåren en bit in...

Det var brandmän som spolade rent spåren från allt blod. Tydligen hade ett godståget kört över en människa som vandrade omkring på spåren. Det var lite olustigt allt det där. Hur de spolade bort människoblod från spåren.


Jag fick genast skuldkänslor eftersom att jag hade blivit så sur på tåget över att vi skulle bli försenade. Över att tåget stannat i 30 minuter så de kunde spola bort blodet från spåren.


Så jävla respektlöst av mig. Även om jag då inte visst detta så kände jag det ända in i märgen. Jag skämmdes över min brist på respekt. Gör det fortfarande.

Det var förmodligen självmord. En människa som av någon anledning tog livet av sig.

I tidnngarna (som oftast inte skriver om självmord pga etiska skäl) stod det olycka.

Det kan ha vart ett barn. Det kan ha vart en vuxen. Jag vet inte.

Det var skolstart nu i måndags här i Örebro, kanske var det en unge som inte orkade leva för att han/hon hade ett helvete i skolan. Kanske var det en människa som hade ett trasigt liv. Vart med om något hemskt och inte orkade leva.

Det får vi aldrig veta.

Men man slås av hur sorgligt det är. Om någon bara hade hjälpt personen hade detta säkerligen kunnat undvikas. Kanske hade man kunnat hjälpa personen.

Men inte då. Ingen såg.

Istället hände detta. En människa begick självmord för att han/hon mådde dåligt.

Det gör mig illa berörd.

Det mest olustiga är att jag förmodligen känner till personen som dog. Det är ofta så att man känner till alla som bor i samma lilla "förort" som man själv bor i, speciellt då vår är väldigt liten. Det är jävligt olustigt.

Som ni kanske vet så jobbar jag "på" järnvägen. Bokar ju tågtransporter. Därför får vi i mejlkorgen små meddelanden om alla eventuell störningar i trafiken.

Imorse när jag kollade inkorgen låg det där.

Ett mejl där det stod att olyckan skett. Det var en "störning" i traffiken. Ett så kallat "Störningsmejl".

Jag stirrade på mejlet rätt länge imorse. Och insåg hur sjukt jäkla stört det var. En person begår självmord. Och vi får ett mejl om det där det står;

"Störingsmeddelande; trafikstopp på grund av olycka norr om Örebro. Meddela berörda kunder. Följande åtgärder har vidtagits..." osv...

Företaget förlorar pengar.

Men någon annan förlorar en bror, syster, mamma, pappa eller bästa kompis kanske.... 

En lokförare får förmodligen sitt liv förstört.

Men enligt mejlet är det bara en störning i frafiken.
En simpel störning i trafiken.
Det är vad det var.

Och skuldkänslorna sköjer över en...

Fy fan.


Kommentarer
Postat av: eremo

man får skriva om självmord, men oftast gör vi det inte pga etiska skäl. MEN det finns de tidningar som gört.
Otäckt är det i vilket fall som helst.

Postat av: eremo

ska lära dig en grundregel lille man :)
Det heter: att ta livet av sig & begå självmord.
man kan inte ta självmord.
Dagens läxa.
Puss

2007-08-23 @ 22:56:12
URL: http://eremo.blogg.se
Postat av: Sara

Ah... fy fan!

2007-08-23 @ 23:57:41
URL: http://gibsoon.blogg
Postat av: Niklas

Har läst din blogg ett tag, med beundran, utan att ha givit mig in i kommentarerna (risken alltid är att man ger sig in i en klubb man inte är välkommen i) men nu kunde jag inte låta bli. Briljant skrivet, verkligen, om ett ämne som är grymt svårt att skriva nåt vettigt om. När jag återupptar min egna blogg kommer jag länka till din, fram till dess - och efteråt - fortsätter jag läsa och kommer kanske kommentera ibland. Oavsett det - det här berörde, på många plan. Tack för det.

2007-08-24 @ 00:09:07
Postat av: Padawan

Eremo: Jävligt moget att rätta grammatiska missar när han behandlar ett så känsligt ämne. Särskilt när man märker att han faktiskt är ganska tagen av det. Jävla amatör..
Vad betyder förresten "gört"?

2007-08-24 @ 00:31:33
URL: http://padawan.blogg.se
Postat av: eremo

Men visst...jag var säkert lite klumpig.
Förlåt för det Freddan, men jag tror att läget är lugnt mellan oss.
Kram

2007-08-24 @ 01:54:38
URL: http://eremo.blogg.se
Postat av: Angelica Lindvall

Jag tycker inte att du ska ha dåligt samvete. Det var en idiot som begick självmord. Hur i helvete kan man vara så jävla egoistisk och förstöra en lokförares liv på det sättet? Om man nu vill dö så kan man väl för fan ta livet av sig på ett bättre sätt, TYP SJÄLV DÄR INGEN SLIPPER SE SKITEN. Ursäkta, men jag blir bara så jävla förbannad. Och innan ni börjar kritisera min kommentar, min pappa tog livet av sig och han gjorde det tack och lov i sin ensamhet.

2007-08-24 @ 10:21:25
URL: http://angelica1987.blogg.se
Postat av: emelinaaaa

Hemskt!

2007-08-24 @ 16:22:55
URL: http://monkeybooobie.blogg.se
Postat av: Jessica

Hemskt såntdär..

2007-08-24 @ 20:02:50
URL: http://jessipessi.blogg.se
Postat av: Miss Jurist

Så bra skrivet av dig! Det som är så stort för någon/några blir bara till en flyktig "bagatell" för andra. Kall värld vi lever i.

2007-08-24 @ 20:52:56
URL: http://missjurist.blogspot.com
Postat av: JOhanna

Fan vad hemskt! :O

2007-08-24 @ 23:08:34
URL: http://sayitall.blogg.se
Postat av: eremo

ja jag är nog en av de kalla kan jag tro, får jag skylla på yrkesskada? min morfar tog sitt liv, min morbror hittade honom när han bara var ett barn. jag tycker att självmord är fegt, jag kan inte hjälpa det. det värsta är när man gör det tex framför ett tåg. lokföraren har inte valt att behöva leva med det hemska minnet resten av sitt liv.

2007-08-25 @ 01:22:42
URL: http://eremo.blogg.se
Postat av: Angelica Lindvall

Eremo, vilken klok kommentar! Självmord är en otroligt feg och egoistisk utväg. Fast somliga är nog inte menade att leva. Tyvärr.

2007-08-25 @ 10:45:22
URL: http://angelica1987.blogg.se
Postat av: Pia

Vem har någonsin sagt att någon vill ta självmord för att vara modig? Ibland är det kanske den enda vägen ut ur allt lidande? Människor som säger annat förstår inte hur det faktiskt känns när ingenting längre är någonting värt. När allting bara handlar om att stå ut, dag in och dag ut. När allting bara handlar om att försöka överleva sin ångest. Då tänker man knappast på om man är modig eller feg när man väljer att ta sitt liv...

2007-08-25 @ 15:29:55
Postat av: eremo

Pia: Jag vet Pia, du har helt rätt! Jag förstår inte, och på nåt vis så är jag glad för det. Det innebär ju att jag inte har varit så djupt nere i mörkret.

2007-08-25 @ 22:35:28
URL: http://eremo.blogg.se
Postat av: Fredrik

Eremo: lurre :)
Sara: mm :/
Nicklas: oj, tack... hoppas du fortsätter läsa och kommentera också :) Det är sånna här kommentarer man älskar!
Padwan: "Gört" är ett sammansatt ord från "gör" och "det". Det vill säga talspråksord, då man säer något så snabbt att det flyter ihop. "Gör det!" blir då "Gört!".
Angelica: Det är svprt att inte få lite dåligt samvete, jag menar när någon tvingas till att ta livet av sig så känns det som att samhället misslyckats. Ledsen att höra om din pappa :/
Emelina: Ja som fan :/
Jessica: Japp :/Missjurist: Tack! mm kall som fan!
Johanna: mm :/
Pia: Egentligen borde inte människor inte få sjunka så långt ned, det är så sorgligt... :/

2007-08-26 @ 10:35:03
URL: http://freddan888.blogg.se

Du tänker väl kommentera?

Ditt namn:
Glöm för fan inte bort mig!
Din E-postadress:

Din hemsida:

Dina åsikter:

Trackback