Mer tanke bakom klappen än att ge en Soda Streamer.

Usch, det är torsdagskväll och jag är helt slut. Mycket på jobbet just nu. Skönt att det bara är imorgon kvar, sen jävlar är det iaf ledigt i några dagar. Jobbar dock mellandagarna. Men är ledig sen igen de sista tre dagarna efter nyårsdagen.

Men iaf, trött är vad jag är. Det börjar synas där. De där påsarna under ögonen. Och jag kan inte sluta tänka på hur otroligt sliten jag har blivit på den här hösten. Upp tidigt. Hem sent. Sova sent.
Och nej Sanna, det är inte ditt fel! Haha.
Iof får jag väl skylla mig själv att jag väljer att somna sent. Men vill ju hinna med andra saker än bara jobb och det viktigaste.

Och nu ska jag hinna köpa fem julklappar innan julafton. Har dock avsatt tid för att strosa runt på stadens gator på lördag med en vän. Hoppas det ska lösa sig då. Det måste lösa sig då.

Är ni klara med era julklappar då? Det är ni säkert, era jävlar!... Nä, nu ska jag inte vara sån! Det var ju faktiskt tänkt att jag skulle avklarat det här förra veckan då jag faktiskt var ledig. Men icke då. Som den lata gnu jag är så fortsatte jag peta fram det. Och det skulle inte förvåna mig om jag står där på söndag och fortfarande har någon julklapp kvar att köpa.

Det är ett jävla påhitt det här med julklappar.

Men jag gillar dem. I alla fall när man faktiskt lägger lite tanke bakom dem och inte bara köper första bästa Soda Streamer. Även om jag iof inte skulle bli ledsen om jag fick en Soda Streamer.. Jag kanske är en hycklare vad vet jag. Dessutom är jag ju egentligen skeptisk till den colan. Den kan inte smaka gott. Men oh my lord vad mycket bubbelvatten jag skulle sörpla (surpla?) i mig. Bara för att det är så tillgängligt.

Håller för övrigt på att bli sådär småförkyld så att man ändå kan fungera normalt i vardagslivet, men ändå så jävla mycket så att man störs av det. Snörvlande och snytande i tid och otid. Hoppas jag blir frisk till jul, skulle vara så nedrigt att vara sick at christmas eve!

Problemet är att jag - även här - får skylla mig själv. Jag har en mössa. En fin mössa. En rätt dyr mössa. Men tror ni jag använder den? Ne precis. Så hela den här miniförkylningen är svårt mycket självförvållad.

Som mycket annat.

Sen har jag ju de där mindre problemen i min vardag. Som att mina små öronsnäcksskydd till min Ericsson-telefons öronsnäckor har försvunnit. Puts väck. Nu är de där jävla lurarna för små! Och ramlar ut hela tiden. Det är så oerhört störigt. Dessutom går bussarna och tågen i osynk. Det ger mig 25 minuter dötid då jag kliver av tåget på Örebro Central för att sedan ta bussen hem. 25 jävla minuter som jag kunde spenderat till annat.

Vi väntar bort våra liv. Likt ett barn väntar på julafton. Fast barnens väntan är ju i det här fallet mycket mer meningsfullt.

Men. Snart är den här ju. Julafton. Årets härligaste kväll.
För många. Och årets värsta för andra.
Det är sad att det är så många barn som får spendera julafton med sina alkoliserade föräldrar utan julklappar eller kärlek. Och i ett hus lite längre bort så får ETT barn tjugofem julklappar. Leksaker som kommer ligga och damma kring annandag jul. Och förmodligen även massa kärlek. Men det är klart, det finns ju även barn som får saker, men ingen kärlek. Sadness is the word. Sen för att inte tala om  alla människor som inte har familj, släkt eller vänner att vara hos. De som äter Findus frysta julbordstallrik i sin stilla ensamhet. På julafton!

De är helt ensamma på freaking julafton. Hemskt!

Men så är julafton. Och jag är tacksam att jag får spendera min med min familj och mina nära. Personer som jag respekterar och älskar. Och som respekterar och älskar mig.

Några får en vacker jul. Andra får en tragisk kväll fylld av besvikelse.

Och sen har vi de som dessutom får en Soda Streamer.

Kommentarer
Postat av: Sara

fattar inte den sista meningen....

Postat av: Fredrik

Sara: det var mest en återkoppling. till ovan nämnda soda streamer. lite att är det verkligen en soda streamer julen handlar om... typ.

2007-12-20 @ 22:42:24
URL: http://freddan888.blogg.se
Postat av: Sanna

Haha, jag vill lätt ha en soda streamer i julklapp! Men jag har glömt att önska mig en!

Tror du jag ens köpt någon mössa iår? Nej. Kanske vantar? Nej. Bor jag i norrland? Ja. Bra ekvation det där.

2007-12-21 @ 09:28:49
URL: http://sannaoo.blogspot.com
Postat av: Babyfood

Du verkar ha ungefär lika mycket julstämmning i kroppen
som jag...:P
Men den dyker väl upp, i sista minuten, med andan i halsen och någon kass ursäkt...

Men jag kan inte låta bli att undra när tiden började gå snabbt i december...den månad som alltid var så EVIGHETSLÅNG!?

PS. Är inte "jultallriken" det sorgligaste som finns? Blir lite nedstämd varje gång den reklamen går på tv...

2007-12-23 @ 00:20:56
URL: http://babyfood.blogg.se
Postat av: Amy

Hahah, julen ja. På sätt och vis är del väl lite värdelös på så vis att ingen jävel tror på nån jesus kristus längre, ändå firar man julen i hans namn. Nog för att det är en trevlig händelse.. Julen är för barnen, därför gör vi så i vår familj att småbröderna får julklappar av alla. Vi äldre (mor, far, storebröder och deras flickvänner och systern) lottar i november om vem man ska köpa till. Var och en får en julklapp. På så vis hinner man läga mer tanke och omsorg till vad man ger =)

2007-12-29 @ 11:22:09
URL: http://amynylander.blogg.se/
Postat av: Fredrik

Sanna: haha du är så rolig! och ett riktigt mattegeni I might add.
Babyfood: i år gick december fort.. galet. Och JA den är tragisk.
Amy: nejdå inte värdelös då den har gått från jesus kristus till en tid för familjen. typ. även om det är lite tragiskt att vi ska ha en speciell högtid för att vara extra omtänksamma.

2008-01-02 @ 13:10:04
URL: http://freddan888.blogg.se

Du tänker väl kommentera?

Ditt namn:
Glöm för fan inte bort mig!
Din E-postadress:

Din hemsida:

Dina åsikter:

Trackback