Sthlm över en helg...

Ja ni, små vänner... Stockholm är allt en bra vacker stad och vilöket väder vi fick där till på lördagen. Helt sjukt jäkla oslagbart fint, knallblå himmel och varmt som aldrig förr (eller i alla fall inte sen någon månad tillbaka..).

Hotellet vi bodde på var beläget vid Ringvägen på söder. Hotell Clarion hette det och var riktigt fint, med av mitt livs finaste badrum. Det är stort bara det. Om det är något jag älskar i Stockholm så är det just söder. Alla kåkar där är så jävla fina och det är så vackert när man blickar ut över Mälaren mot söder och ser grönskan och alla husen som lyser i solen. Oslagbart.

Jag vurmar starkt för Stockholm kan jag säga. Det är absolut en av världens vackraste städer och jag blir lika lyrisk varje gång jag är där. Just därför att den är så fin och har allt.

Nu vet ju jag att ni Stockholmare tycker jag är lite knäpp, men det är ju föra tt Stockholm är ju er vardag. Ni borde stanna upp och njuta mer av staden.

Men. Ni får minus för två saker.

1. Lisseberg ÄR bättre än Gröna Lund. Det är för trångt på Gröna Lund. Man kan inte trycka in attaktioner utan att utöka ytan. Liseberg slår er där, så väl utrymmesmässigt som attraktionsmässigt. Men, det ska sägas att Grönan är fint.
2. Detta är det som gör mig mest besviken. Varför är ni väldigt stöddiga för? Ni Stockholmare... Jag har rest runt och vart i MÅNGA av Sveriges alla städer men ni är de som är minst trevliga. Visst, ni är ju inte rakt igenom otrevliga men man får känslan av att ni känner er enormt överlägsna oss som bor ute i landet. Man får inte alls den känslan i låt oss säga... Göteborg. Som också är en stor stad. Tråkigt att det ska vara så. Det är möjligtvis Malmö som kan utmana er. 
Ska ju dock sägas att detta inte gäller alla Stockholmare.
Som tur är...

Trevligaste staden i Sverige som JAG vart i är helt klart Karlstad. Dels därför jag älskar Värmland så mycket som jag gör.

Nu kanske det är bara jag som tycker det här, men för mig så är det så här och om ni tycker något annat så får ni göra det.

I alla fall, helgen i Sthlm var grym.
Tack vår kära huvudstad för några trevliga dagar med promenader genom söder och centrala Sthlm.
Shopping i stan och i Barkaby.
Förlustande på Grönan.
Besök på trevliga resturanger och caféer.

Tack, tack. Jag kommer tillbaka. Det lovar jag.

Kommentarer
Postat av: Laura

Det är fint, det är det. Och vissa av oss (typ jag) njuter faktiskt av staden även om det är vår vardag :).
Och på punkt 1: Ja, Liseberg (ett S Fredrik, ett S) är bättre. Det är en nöjespark. Gröna Lund är på sin höjd en nöjesplätt alterativt nöjesparkering.
Punkt 2: Alla stocholmare är inte stöddiga. Det finns trevliga och otrevliga personer i alla städer. Och vågar nog tycka att inflyttade stockholmare är svåra att dra över samma kam som den infödda. Men det är ju bara hur jag ser det :).

Postat av: Sara

jag är värmlänning:) hiii... nice! Kul med helg i sthlm. lust att ta en fika någon dag i höst? Då har jag tid:) och du förresten. om jag ska vara hjälptränare till damlaget i örebro till säsongen kan du väl följa med på en borta match i sthlm? BRA!!!

2007-07-16 @ 15:06:30
URL: http://gibsoon.blogg.se
Postat av: Fredrik

Laura: Ja precis, Gröna Lund är ju en Nöjespark och Liseberg ett Nöjesfält :). Jag vet att man inte kan dra alla över en kamm, men tyvärr är det sthlmarna som är otrevligast :/ av de städer jag avrt i... Men jag VET att alla INTE är otreliga :). Plus jag gillar sthlm ändå...
Sara: Jag vet ;)Mm sthlm var grymt fiiint! :). Jadå, visst kan vi ta en fika om du nu vill det. Say when and where :) Ska du?? fan vad kul att vara tränare :) hjälptränare förvisso, men ändå grymt! grattis! Nu blöev jag glad. och jovisst kan jag kanske följa med på en sån.. gillar ju så väl hockey som sthlm ;P. ha det bra kram... nu ska jag springa till tåget...

2007-07-16 @ 16:14:28
URL: http://freddan888.blogg.se
Postat av: En Södertäljebos Liv II

Clarion är superfint! Jag och sambon bodde där när det var nybyggt, eller det var nog inte helt färdigt för det hade inte varit invigning än... vi hade också superfint badrum och hörnlägenhet med fin utsikt.

2007-07-16 @ 18:09:52
URL: http://massablaj.blogspot.com
Postat av: She Is Electric

Vi stockholmare njuter av sthlm, ska du veta. Men mest på sommaren. Men att vi är dryga kan jag faktiskt hålla med om. Fast det tycker jag gäller de flesta svenskar. Svenskar överlag är dryga.
Men men, jag gillar din blogg. Äntigen hittar jag en kille som kan blogga! Är så himla trött på alla modebloggar.

2007-07-17 @ 12:33:29
URL: http://sheiselectric.blogg.se
Postat av: Angelica Lindvall

Ja, stockholmare är ett drygt och överlägset folk trots att deras intelligensnivå är lägre än övriga folket. Hehe. Både Karlstad och din hemstad Örebro äger som stad. =)

2007-07-17 @ 12:56:08
URL: http://angelica1987.blogg.se
Postat av: Fredrik

En Söder: Treeevligt ju :) jag tycker det var ett av de finare jag ahr bott på iaf. Och det var en världsbra frukostbuffé :).
She is electric:
haha bra att ni njuuter :) Men att svenskar skulle vara så dryga vill jag inte hålla med om..
Det finns faaar drygare folk än vi... Tack, jag gör mitt bästa fölr att blogga bra :) hoppas du fortsätter läsa!
Angelica: haha. Örebro och Karlstad är fina städer :)

2007-07-17 @ 18:21:30
URL: http://freddan888.blogg.se
Postat av: Amanda

1. Gröna Lund är ett skämt. Det luktar kräks och känns bara väldigt b och jag har nog inte varit där på säkert 5 år nu...
2. Jag vet, usch förlåt oss. Grejen är bara att just den här tiden på året kommer det så extreeeeemt mycket turister hit och vi gillar inte turister. Turister går långsamt, 10 i rad. Sen kan jag väl iofs inte hävda att Stockholmare är trevliga annars heller men det kan nog, tyvärr, bero på att allt är så mycket snabbare och stressigare här. Om någon frågar om någonting eller står i vägen blir vi irriterade för att vi inte kommer fram. Jag var i Säffle för ett tag sen och höll på att få spel på hur långsam personalen var på McDonalds. Att jag reagerade på att de GICK mellan pommes friten och kassan istället för att kuta säger en hel del om hur speedat det är här. Förlåt för att vi är otrevliga men vi får vårt straff snart med för högt blodtryck skulle jag tro.

2007-07-17 @ 23:55:33
URL: http://mopinginstyle.blogspot.com

Du tänker väl kommentera?

Ditt namn:
Glöm för fan inte bort mig!
Din E-postadress:

Din hemsida:

Dina åsikter:

Trackback