Svår fråga...

Expressen har följande nätfråga; Vem bär ansvaret för huliganproblemet?

Följande svarsalternativ fanns:

Klubbarna.
Polisen.
Supportrarna.
Politikerna.
Medierna

Alltså, flest tycker att supportrarna bär ansvaret för huliganeproblemet. Men det känns fel, för man kan inte säga att en huligan och en supporter är likadana. Så varför lägga ansvaret på supportrarna? Tvåa var medierna. Tydligen.

Ansvaret för problemen ligger väl ändå hos huliganerna själva? Och hos deras föräldrar för hur de uppfostrades. Vill jag påstå.

Eller?

Kommentarer
Postat av: Pettan

Svår debatt det där. Klubbarna står chanslösa, de kan faktiskt inget göra mer än, så gott det går, porta vissa huliganer. Men vad jag vet så har dom inte fullt juridiskt stöd för det.
Man kan ju göra strängare lagar kring det där som man gjort in England, men vi vet ju alla hur det ser ut på läktarna där. Supporterkulturen är på väg att försvinna helt.
Polisen gör idag ett jättejobb, man stoppar flertalet uppgjorda slagsmål och det är svårt att göra mer än vad de gör just nu.
Media? Hur skulle de överhuvudtaget kunna få skulden för det här? Dessa fans är inte ute efter uppmärksamhet, de skiter fullständigt i att det står om dom eller ej.
Svårt som sagt, jag har inte en aning egentligen hur man ska kunna lösa det här.
Men hur man än vänder o vrider på det så kvarstår faktum. Vill två falanger göra upp i fotbollens namn på en öde åker nånstans så kan ingen tyvärr stoppa det.

2007-07-20 @ 16:57:58
Postat av: Jessica

Ansvaret ligger hos varje enskild individ som väljer att göra något huliganigt (ja, nu finns huligan som adjektiv tycker jag). Och på vilket sätt skulle det vara polisens fel?

Postat av: Fredrik

Oettan: Ja, en grymt svår fråga och du har rätt... det är svårt att göra något åtdet hela.. så länge som folk vill göra upp med varnadrai fotbollens namn. Det enda man kan göra är att ta avstånd ifrån det och visa att det ÄR fel opch att det INTE gynnar ens lubb när man gör sådär... Lär barnen det och håll koll på dem i tonåren då de lätt dras in i sånt där skit.
Jessica. Ja hulgianerna själva bär ansvaret. Och helt ärligt frågade jag mig samma sak, polisen liksom... :/

2007-07-20 @ 22:30:13
URL: http://freddan888.blogg.se
Postat av: SOMB

Jag håller med dej, man måste skilja på fotbollssupportrar och huliganer. Massmedia kallar detta pack för "fotbollssupportrar" och det gör mej så jäkla arg. Tack för ordet.

2007-07-21 @ 12:35:26
URL: http://www.sportochmusik.blogg.se
Postat av: Fredrik

SOMB: Precis! Tack själv!

2007-07-21 @ 21:53:11
URL: http://freddan888.blogg.se
Postat av: Lilli

Som sagt ar det en stor skillnad mellan supportrar och huliganer! En supporter ar nagot positivt, nagot ett lag behover en huligan daremot ar enbart ett negativt inslag i fotbollen! Svar fraga vem ansvaret ligger hos, skulle saga att det ar lite av alla alternativen. Polisen har ju inte mycket att satta emot, okar det sakerheten varkar ju valdet oka, Huliganerna blir provocerade av polisernas narvaro och klubbarna, vad kan de gora?
Tycker i alla fall helt klart att det inte ar supportrarnas fel! Vi supportrar alskar och stottar vart lag, inte huliganerna!
(sorry for bortfallet av de tre sista bokstaverna i alfabetet!) :P

2007-07-23 @ 16:54:13
URL: http://sandqvist.blogspot.com

Du tänker väl kommentera?

Ditt namn:
Glöm för fan inte bort mig!
Din E-postadress:

Din hemsida:

Dina åsikter:

Trackback