Jack Nicholson är briljant!

Jag satt och småsåg lite på Idol förut, det var rätt bra framträdanden. Sen har jag suttit och väntat på Senaste nytt med Ulf Kvensler i Fredag hela veckan, men missade just det. Hur surt är inte det på en skala? Ulf Kvensler som är så genialt underbart skicklig. Det minspelet är priceless! Precis som David Schwimmers, får har ett minspel som den mannen. Helt underbart lysande och han visar det otaliga gånger i Vänner.
Men nog om det.

Just nu på SVT (åh I löööööv SVT!) så visar de Livet från den ljusa sidan, eller som den på sitt orginalspråk heter; As Good As It Gets. Jack Nicholson och Helen Hunt är båda svårt bra i den här osannoligt välspelade och underhållande filmen. Speciellt Nicholson som är lite smått briljant i sin tolkning av den griniga OCD (Obsessive Compulsive Disorder) drabbade författaren Melvin Udall . Han är dock alltid briljant...  Han gör bara roller som han får kredd för, som framhäver hans kapacitet. Det är det som gör honom så respekterad.

Sedan As Good As It Gets spelades in 1997 har han bara gjort sex stycken filmer. Om man jämför med Brad Pitt (som för övrigt peakade i Se7en), som har gjort sjutton stycken filmer. Eller Richard Gere som gjort tretton stycken filmer sedan 1997. Till och med - den något överreklamerade, men ack så älskvärda - Woody Allen har gjort hela elva filmer sedan 1997. Så man kan lätt konstatera att Jack enbart gör bra filmer. För bland de där sex filmerna han gjort sen As Good As It Gets så är det titlar som The Departed, Something's Gotta Give, About Schmidt och den oförglömligt skojiga Anger Manegment!

Det hela är mycket imponerande.

Annars så måste jag även hylla Alec Baldwin lite, han är alltid genial... Men har inte samma känsla som Nicholson har. Men fortfarande one of the finest...

Ingen kan dock tävla med Michael Douglas. Han är obestridlig kung.
Så genial och samtidigt så riktig.

Kommentarer
Postat av: Frida

Jack Nicholson är kungen :D

Postat av: Fredrik

Frida: han är good :D

2007-11-18 @ 11:36:20
URL: http://freddan888.blogg.se

Du tänker väl kommentera?

Ditt namn:
Glöm för fan inte bort mig!
Din E-postadress:

Din hemsida:

Dina åsikter:

Trackback