Allsvenskan är slut - Grattis IFK Gbg!

Ja, det var väl ingen större skräll, inte sett till slutstriden i Allsvenskan. Men det är en riktig skräll om man ser till inför säsongen. Inte fan trodde jag på IFK Gbg då inte. Men jag gillar deras nya stil, låt de unga spela. De är smart och det gav resultat. Onekligen. Att plocka in halvtaskiga spelare från Afrika, Sydamerika och dyligt håller inte. Man måste satsa på våra egna unga talanger. Kredd till Änglarna.

Örebro då? De förlorade hemma ikväll med resultatet 1-2 mot Geffle. Men vad gör det, vi spelar i Allsvenskan även nästa år och då jävlar! Eller något... Dock utan Lars "Dansken" Larsen som tackade för sig. Skorna åker upp på hyllan för "den gamle dansken" som alla kommentatorer envisas med att säga. Som om det inte är allmänt känt vid det här laget att Lars Larsen är dansk. Man blir så trött på vissa saker.

Jag fick i alla fall värma mig med äckligt kaffe. Och se på ett målfyrvereri. Jag talar givetvis om Helsingborgs sköna vinst mot Halmstad. Hade de gjort ett till mål hade det stått 0-0 på scoreboarden. Det säger en del om hur ovanliga sådana där siffor är i högsta divisionen. Eller också säger det en del om Örebros scoreboard, vad vet jag...

I alla fall så kan jag konstatera att jag älskar Allsvenskan. Den håller inte alls samma klass som Europas toppligor, men va fan, jag vill inte att den ska göra det. För vad är klass egentligen? Allsvenskan kan ju i princip vinnas av vilket lag som helst. Och det är DET som gör den så levande, så smutsigt vacker. Den har spännande gräsrotsfotboll helt enkelt.

För övrigt; nästa år tror jag att fler lag tar efter IFK Götelaborg. Med all rätt.

Kommentarer

Du tänker väl kommentera?

Ditt namn:
Glöm för fan inte bort mig!
Din E-postadress:

Din hemsida:

Dina åsikter:

Trackback