Rör fan inte brevlådan, inte heller skidorna!

Har ni tänkt på att det knappt är några rån mot brevlådor? Trots att det idag skickar saker av värde med posten mest hela tiden.

Det är som att brevlådorna är förbjudna att röra, som en oskriven lag. En hederskodex, ungefär. Att man går fan inte och tar andra människors post. Detsamma gäller ju skidorna. Tänk när man är och åker skiror och ställer dem bara sen i ett skidställ. Gör det man ska och sen när man återvänder står de kvar där i skidstället. Även det en oskriven lag bland skiåkarna, att man tar inte andras skidor.

Jag finner det hela mycket intressant.

Kommentarer
Postat av: Denise

Jag råkade faktiskt ut för skidstöld för ett par år sedan men det är ovanligt. Det är egentligen väldigt konstigt med tanke på hur mycket pengar som faktiskt bara lämnas utan tillsyn.

2007-09-27 @ 19:51:33
Postat av: Fredrik

Denise: ja, men det är mkt ovanligt, eller hur... Wierd...

Postat av: Babyfood

Det kan ju bero på att man måste ha hyfsat med pengar för att kunna befinna sig där skidorna finns? I alla fall oftast. Och då kanske man inte behöver stjäla?
Vi hade för övrigt en brevlådetjuv som härjade i området för något år sedan...han var smart och tog bara sådant som hade med kontouppgifter att göra...
Så det händer, men det är ovanligt.

2007-09-30 @ 12:33:00
URL: http://babyfood.blogg.se
Postat av: Fredrik

Babtfood: ja kalrt det händer, men jävlar vad ovanligt det är...

2007-09-30 @ 22:24:50
URL: http://freddan888.blogg.se

Du tänker väl kommentera?

Ditt namn:
Glöm för fan inte bort mig!
Din E-postadress:

Din hemsida:

Dina åsikter:

Trackback