En Carrey i högform lockar till massor av skratt.


Briljant carrey sjunger ut i Yes Man

Yes Man (4/5)

Regi: Peyton Reed
I rollerna: Jim Carrey, Zooey Deschanel, Rhys Darby, John Michael Higgins och Bradley Cooper.
Biograf: Filmstaden

Jag hinner knappt torka tårarna mellan alla skrattanfall. Hela filmen kör på med full fart och det blir egentligen aldrig tråkigt. Det är till och med så att många i salongen börjar applådera när filmen är slut och det var ett tag sedan jag upplevde det i en svensk biosalong.

Filmen handlar om Carl (Jim Carrey), en rätt sliten och tråkig man, som efter en separation gått ned sig totalt. Han kommer på de mest fantastiska bortförklaringarna för att slippa umgås med sina vänner och på jobbet som långivare, på en bank, så nekar han alla som söker lån. Hans liv är rätt trist kan man säga.

Men allt förändras då han genom en gammal bekant får kontakt med en grupp människor som går på självhjälpsmöten. Carl, som entrar det här mötet mycket skeptiskt, får snart stöta på den karisamtiska livsgurun Terence Stamp, som övertalar "nej-sägaren" Carl att göra som de övriga i gruppen, dvs att börja säga ja till alla möjligheter som än dyker upp. Carl upptäcker snart att hans nya levnadsregel gör hans liv oändligt mycker mer spännande, inte minst träffar han Allison (Zooey Deschanel), en kvinna han förmodligen aldrig vågat ta kontakt med tidigare.

Filmen bjuder till många skratt och Carrey -  i högform! -  vrider varje scen till sin spets. Detta är i min mening Jim Carreys stora återkomst till vita duken efter några år i frysdisken med halvtaskiga komedier som "Fun With Dick and Jane" och "The Number 23". 

På frågan om ni bör gå och se den här underhållande filmen så har jag bara ett tydligt svar att ge; yes!

Kommentarer
Postat av: Angelica Lindvall

Läs boken istället, den är bättre! :) Sann historia dessutom. ;)

Postat av: Fredrik

angelica: I will :)

2008-12-31 @ 12:31:55
URL: http://freddan888.blogg.se/

Du tänker väl kommentera?

Ditt namn:
Glöm för fan inte bort mig!
Din E-postadress:

Din hemsida:

Dina åsikter:

Trackback