Göran Persson är ett föredöme!

Okej, nu ska jag blir lite allvarlig och snacka lite "politik". Nu upprörs folk av att Göran Persson nyttjar, det som i folkmunn kommit att kallas, "pigavdraget". Dvs Alliansregering införande av avdrag för hushållsnära tjänster.

Jag förstår inte varför folk blir upprörda egentligen. Dubbelmoral säger ni?

Kanske det.

Men han gör faktiskt inget olagligt. Han fuskar inte. Han gör allting öppet och ärlig och redovisar för skatteverket. Det Göran Persson gör är helt rätt. Om jag hade vart Göran Persson hade jag gjort samma sak. Även om jag också anser att "pigavdraget" är ett stort slöseri av skattepengar. Men när möjligheten finns ser jag ingen anledning tilla tt inte använda den. Så nu när Göran har möjligheten, varför inte? Så länge han följer de regler som gäller.

Hade det här vart en moderat hade detta aldrig skett. För den hade betalat en städare svart och skyfflat allt under bordet. Så jag vill snarare ge Göran en eloge för att han följer de regler som gäller.

Sen att han i valet gick ut och sa att han inte ansåg att det här avdraget skulle införas är en annan sak. Nu är jag inte så insatt, men jag är övertygad om att många människor har vart emot många av de sakerna som Sossarna infört, men ändå nyttjar dem. Så ja, ni kan lägga ner nu.

För övrigt underströk Göran att det här avdraget bara skulle vara för de som hade det gott ställt. Vilket Göran har. Och bör ha efter drygt tolv år som statsminister i Sverige. Så han bevisar ju bara sin teori, som visade sig stämma.

För finns möjligheten att få avdrag, så ska man ju ansöka om det.

Annat vore idioti.

Eller det kanske bara är de som röstade för det här införandet, dvs på Allianspartierna, som får nyttja det? Verkar ju som det.

Och när vi talar dubbelmoral så ska iaf inte moderater klaga, därför att det var moderaterna som anklagade vanligt folk för att fuska i tid och otid och gick till val på att stoppa fuskarna och sätta åt dem. Men som vi alla vet så visade det sig att det i själva verket var moderaterna själva som var de största fuskarna.

Men det mina barn är en annan historia.

För övrigt så är det mest roande med allt det här att de som blir mest upprörda är inte Sossar, utan det är de som röstade på högern. Det var ju det här ni ville? Eller?

Kommentarer
Postat av: Pettan

Klart Göran gör rätt, låt honom använda vilka avdrag han vill så länge han följer lagarna. Men jag är inte beredd på att ge honom en eloge för det, då jag tycker det borde vara en självklarhet att följa rikets lagar. Tänk på hur många eloger som du o jag skulle få;)

2008-02-02 @ 10:25:16
Postat av: Fredrik

Pettan: true ;) Tänkte mest att jag jämförde politiker här. Och DÅ krävs det nästan en eloge om man abra ser till dem. Men annars har du rätt.

Postat av: Anonym

Du har ju missförstått allting. Självklart får Göran göra avdrag som vilken annan medborgare som helst, inget snack, men det är inte det saken handlar om. Har du läst artikeln själv?

Att folk upprörs är för att Persson själv vägrade införa avdragen. Han hånade det moderata förslaget om "avdrag för hushållsnära tjänster", idiotförklarade moderaterna totalt och sa att "varken jag eller svenska folket ska betala för Reinfelds städning". Idag, ett år senare, har han gjort världens kovändning och använder sig själv av det avdrag som han själv vägrade införa och öppet hånade. Han har plötsligt inga som helst problem med att svenska folket betalar hans städning, DÄRFÖR blir folk upprörda.

Så vad exakt är det som gör att du anser att Göran Persson är ett fördömme? Att han inte står för sina åsikter eller för att han trots att han har i princip obegränsat med pengar ändå vill dra av för hushållsnära tjänster för att spara några extra kronor?

Känns förövrigt konstigt att du anser att ett projekt för att göra svart arbetskraft vit är "slöseri med skattepengar".

2008-02-03 @ 18:13:03
Postat av: Fredrik

Anonym: Ja, till och börja med så tycker jag personer som är anonyma är fega. du kudne väl iaf haft fantasi nog och ljuga ihop ett namn att stå bakom?

I alla fall. Jag ser inget fel i Göran P gick till attack mot det här i valet och nu använder förmånen själv. så länge som han följer lagarna. Tänk om moderaterna inte skulle få nyttja allt det som de vart emot, men som finns idag? jag menar det finns hur mycket som helst som folk nyttjar fast de är emot det. Jag förstår görans resonemang, dvs att han ansåg att DE inte ville lägga pengar på det här utan prioritera annat. Men nu har reinfeldt prioriterat såhär och då får alla använda det. Persson gör rätt. han visar ju dessutom hur jävla sjukt det är egentligen att man ska ha det här avdraget. Som knappast gör svart arbete vitt.

2008-02-03 @ 20:45:54
URL: http://freddan888.blogg.se
Postat av: Spanskmannen

Först och främst så hade jag ingen som helst avsikt att skriva ett anonymt inlägg. Jag fyllde i mitt namn men blev tvungen att gå tillbaka och ändra i texten innan jag skickade. När jag sedan gick tillbaka för att skicka så hade namnet försvunnit, vilket jag upptäckte först nu när du kallade mig feg. Jag har inget problem att skriva mitt namn eftersom jag, tillskillnad från Göran Persson, står för mina åsikter.

Gällande ditt svar så kan jag bara tolka det som att du fortfarande inte förstått det som folk upplever som ett problem med det hela. Göran Persson ansåg för ett år sedan att "pigavdraget" var skamligt och förkastade det offentligt samtidigt som han idiotförklarade moderaterna. Idag har han plötsligt vänt kappan efter vinden. Självklart så ska Persson, som vem som helst, få använda avdraget men då ska han inte stå inför svenska folket och säga att det är ett skamligt och värdelöst förslag.

Han sade också ordagrant att han inte tyckte att han och svenska folket skulle betala för Reinfeldts städning. Idag tycker han att det är helt okej att svenska folket betalar för Perssons hushållsnära tjänster. Har karln ingen moral eller?

Sedan betvivlar jag att du kan presentera någon statistik som visar på att svartarbetet ökat för hushållsnära tjänster. Jag är ganska övertygad om att det minskat, och även om det bara minskat med en liten del så är det en förbättring.

Däremot så kan jag inte hindra dig från att älska hycklare och svartarbete. Var och en får ha sin åsikt, är det din så ska jag inte hindra dig.

2008-02-03 @ 21:18:29
Postat av: Fredrik

Spanskamnnen: easy mister! jag ahr abra svårt för folk som är anonyma hela tiden. känns så larvigt. Men jag förstår hur du menar. Men det var perssons åsikt att han och hans regering inte skulle lägga pengar på att städa sådana som reinfeldts hem, dvs på de mer välbergade. Men de vann ju inte valet, utan det gjorde alliansen och de valde att lägga på sånt. det får de stå för. och nu ahr göran all rätt att använda det. Ser ingen dubbelmoral mer äna tt han som ledare för socialdemokraterna sa att de inte ville lägga pengar på ett avdrag för städning. Sen att alliansen införde det är en annan sak. och göran ahr rättena tt använda det precis som alla andra utan att känna sig dubbelmoralistisk. Då han enbart framförde vad sossarna ansåg om det här avdraget om De skulle få lägga en budget. nu fick de aldrig lägga en budget och då behöver göran inte bry sig. han får göra vad han vill. förstår vad folk hetsar upp sig för men inte varför.

2008-02-03 @ 21:28:35
URL: http://freddan888.blogg.se
Postat av: Spanskmannen

Hur kan du inte anse att det är dubbelmoral att stå inför hela svenska folket och förkasta en sak fullständigt för att sedan ett år senare, i smyg dra nytta av det?

Persson har all rätt i världen att använda avdragen, men det är som sagt INTE det som folk retar upp sig på. Folk reagerar på att Göran ljugit - han har sagt att någonting är extremt dåligt bara för att sedan använda det själv. Hade Göran innerst inne tyckt att förslaget var värdelöst så hade han inte använt sig av det. Han får jättegärna dra av för hushållsnära tjänster, men då ska han inte stå inför hela svenska folket och påstå att det är något förkastligt som inte borde få finnas.

Persson sa rakt ut att han INTE tyckte att svenskarna skulle betala för Reinfelds städhjälp - samtidigt så tycker han uppenbarligen att det är okej att svenskarna betalar hans hjälp. DET är inget annat än hyckleri och dubbelmoral, ingen människa kan påstå något annat. Och det är DET som folk inte tycker om.

Om t.ex. Reinfeld höll ett tal inför folket där han sa "Public service är det viktigaste vi har, och det är härligt att få bidra till detta genom tv-licensen" och det sedan kom ut att Reinfeld INTE betalar tv-licens, hur hade du uppfattat honom då? Vill man bli tagen på allvar kan man inte säga en sak och göra en annan på det sättet som Persson gjort.

2008-02-03 @ 22:34:57
Postat av: Fredrik

Han ansåg det förkastligt för att han ansåg att man kunde lägga penagrna på annat. Att det var en onödig sak att lägga skattepengar på. och att om sossarna vunnit så hade pengar inte löagts på detta utan annat. Nu vann inte vänstern. utan högern. och de lägger pengarna på detta. och göran kan inte påverka det. nu är han en vanlig person som får göra vad han vill. han sa abra vad hans partis åsikt var i frågan, efter vad de ansåg att det var bäst att lägga pengarna på. nu blev det inte så som han ville och vad ska han göra åt det? han använder sig abra av de sakerna som alliansen valt att lägga pengar på. Och han ahr inte smygit med det eftersoma tt han redovisat det kära du. tillskillnad från alla otaliga moderater som har oredovisade städare i hemmet.

och ditt exempel faller på att Renfeldt hade fuskat. och det gör inte persson. därför är reinfelds mer dubbelmoral än persson. som abra sa vad han och hans parti ville lägga pengarna på. han förbjöd inte folk att använda städhjälp

2008-02-03 @ 23:24:51
URL: http://freddan888.blogg.se
Postat av: Spanskmannen

Du menar alltså att Göran Persson under sina år som statsminister stått inför svenska folket och lagt fram förslag och presenterat åsikter som han absolut inte håller med om? Kan du inte förklara i sånt fall varför Göran Persson är socialdemokrat, om det nu inte är hans åsikter som han fört fram? Bevisligen så tycker han att förslaget om avdrag för hushållsnära tjänster var lysande, ska man tolka det som att han röstade på moderaterna i senaste valet?

Du frånser hela tiden från fakta och sakfrågan och upprepar bara samma saker hela tiden, saker som inte har någonting med sakfrågan att göra. Och som sagt, nu när det blev som det blev så får Göran gärna utnyttja tjänsterna men då ska han inte ha stått i svensk tv och förkastat det. Det kallas för dubbelmoral vare sig du vill det eller ej (tycker förresten inte du ska använda ordet dubbelmoral då du inte tycks veta innebörden).

Mitt exempel med Reinfeldt handlade inte om ifall det var lagligt eller ej. Det handlade om att stå upp och säga en sak till svenska folket och sedan göra precis tvärtom. Det är precis vad Göran Persson har gjort, hur gärna du än önskar att han inte gjort det. Det handlar om fakta och inte åsikter, så sådant kan du inte förklara bort hur gärna du än vill.

Kan ta ett annat exempel då, om än lite väl absurt:
Sverige har en folkomröstning FÖR stöld, alltså att man lagligt ska få stjäla saker i butiker. Du tycker det hela är förkastligt och röstar absolut NEJ till förslaget då du tycker att det är helt sjukt. Trots ditt nej så röstas förslaget igenom och stöld blir lagligt. Det första du gör efter lagändringen är att du går ut och stjäl en tv och tre datorer, med motiveringen "Jag var inte för förslaget, men nu är det ju som det är och då får man ju passa på...". Låter det rimligt? Exemplet är förstås knäppt, men det är exakt samma sak som Göran Persson gjort enligt dig.

2008-02-04 @ 00:34:15
Postat av: Fredrik

Spanskamnnen: men herregud, kära du. Det Persson gjorde i valet var att säga att de INTE ville PRORITERA avdrag för städning i DERAS budget, då de ansåg att det var FÖRKASTLIGT att man inte prioriterade ANNAT. Återigen, det handlar om prioriteringar. Nu prioriterade alliansen annorlunda. och då får göran och vi andra finna oss i det. Och jag ser inte dubbelmoralen i att han ville prioritera annat än rikas städning men nu när hans förlsag inte gick igenom så använder han sig av det. Tänk om politiker inte kunde få prioritera bort något utan att bli kalalde hycklae om någon annan prioriterar det ochs ena tt politkern använder det.

Du måste ju inse att Persson i valet enabrt la fram att OM sossarna vann så skulle inte avdraget införas för det fanns anant att pioritera. ANNAT. Förstår du? Han sa inte att det var förkastligt i sig med att göra avdrag för städning som sak. Han ansåg abra att så som ekonomin såg ut nu så tänkte de iaf INTE prioritera avdrag förs tädning då de ansåg att anant borde prioriteras före och som han sa, han ville inte att man la penagr på Reinfeldt städning då det fanns mer akuta saker att lägga penagran på.

Nu kan Göran inte rå på vad som sker i ekonomin och vad man väljer att prioritera. Han ahr alltså ingen dubbelmoral, det enda han har fått göra är att inse att svenska folket tydligen prioriterar avdrag för städning framför skola, vård och omsorg.

Ditt exempel är bara löjligt och enormt absurt då det ALDRIG skulle inträffa.

Låt mig ta ett anant exempel: Sossarna vill ha fri tandvård för alla. Reinfeldt går ut och säger att nej, det är förkasltigt att vi lägger penagr på det, varöfr de ska betala allas tandvård. De vill prioritera annat före tandvården (likt Persson ville prioritera annat före städningen). Tandvårdsförslaget går igonom. Det blir fri tandvård för alla. Ska då inte reinfeldt få fri tandvård? För att han och hans parti ville prioritera annat? Är det då dubbelmoral av Reinfeldt att ta del av en förmån som finns, bara för att hans parti och han ansåg det dålgit att lägga penagr på tandvård till alla? Jag tycker inte det. Precis som jag inte tycker att Persson gör fel som använder "pigavdraget". Man måste få vara emot saker i politiken, men ändå få nyttja dem om de går igenom. Annars skulle politiken falla om man alltid måste vara för allt man ska nyttja.

2008-02-04 @ 08:58:31
URL: http://freddan888.blogg.se
Postat av: Spanskmannen

Säkerligen handlade det om prioriteringar, men det är fortfarande inte därför folk blir upprörda på Persson. Inte för att han inte prioriterade avdrag för hushållsnära tjänster i valet, utan för sättet han sågade förslaget.

Om han nu tyckte att det var en sån oerhört dålig prioritering så hade han kunnat säga "Vi prioriterar inte förslaget om hushållsnära tjänser, även om det är ett bra förslag" (att det är ett bra förslag har han ju visat att han tycker genom att använda sig av det). Nu uttryckte sig inte Göran så. Han dömde ut förslaget som om det vore helt värdelöst och påpekade att "han inte tänker betala för Reindeldts städning". Återigen så är det dubbelmoral. Återigen så står han och säger en sak för att sedan göra precis tvärtom. Det är FAKTA och även om du inte vet vad det ordet betyder så är det något som man inte kan bortse ifrån.

Mitt absurda förslag var förövrigt utmärkt. Självklart skulle det aldrig inträffa, till och med du kunde dra den slutsatsen, men det var inte det jag ville visa på. Det var en exakt identisk situation där en person var starkt emot något för att sedan, så fort ändringen var gjord, säga "Äh vafan jag var emot, men nu är det som det är och då kan jag ju lika gärna passa på..."

Ditt exempel om fri tandvård fyller för övrigt ingen funktion då det är en väsentlig skillnad mellan det och Perssons avdrag: Det med Persson HAR HÄNT, det du nämner är ett exempel som aldrig har hänt. Skulle det hända (vilket jag betvivlar) så kan vi diskutera det då. Persson HAR SAGT att han inte tänker betala för Reinfelds städning, medan Reinfeldt aldrig sagt något i stil med "Jag tänker inte betala för Perssons tandvård" och jag tvivlar på att Reinfeldt skulle säga något sådant eftersom han oftast tänker innan han talar.

När man sedan läser dina sista meningar så kan man bara konstatera att du fortfarande (helt jävla otroligt) inte fattat vad detta handlar om. Persson gör inget fel i att använda sig av hushållsnära tjänster, och det är det heller ingen som tycker. Felet han gjorde var att han (hans parti vars åsikter också är Perssons åsikter) sågade och hånade förslaget inför hela svenska folket, bara för att sedan använda det. Jag tror inte att någon har något emot att han drar av för hushållsnära tjänster, men då ska han som sagt inte stå och säga att det är ett värdelöst avdrag och att folk inte ska betala för varandras städning. Det är hyckleri vare sig du vill eller inet.

2008-02-04 @ 10:50:42
Postat av: Fredrik

Spanskmannen: jadu vi kan hålla på länge. Vi är iaf överens oma tt han inte gjort något fel. Det vi jsut nu tvistar om är hurvida det är hyckleri eller ej.

Ditt exempel var värdelöst. Då var tandexemplet mer trovärdigt. Men varken ditt stöldexempel eller ditt tv-exempel har heller hänt så vi kan aksta alla exempel om man ska gå på din linje.

Jag anser att det hade vart hyckleri om Sossarna vunnit valet och DÅ infört det här avdraget, dvs om Persson ahde infört det och börjat nyttja det. DÅ hade det avrt hyckleri. Nu ahr han inte infört det han var bara emot den prioritering under valet.

2008-02-04 @ 16:25:09
URL: http://freddan888.blogg.se

Du tänker väl kommentera?

Ditt namn:
Glöm för fan inte bort mig!
Din E-postadress:

Din hemsida:

Dina åsikter:

Trackback