Carola och Andreas föll på... Carola.

Jamen så var snart årets schlagercirkus över. Eller ne, det är den ju förvisso inte. Den kommer fortsätta även efter nästa veckas final i Globen. Förbi midsommar och förbi kräftorna. Ända in i oktober någon gång.
Musiken lever kvar. Så att säga.
Men till det jag ville säga. Igår var det skräll när Nordman gick vidare. The dark horse lyckades slå ut Carola och Andreas Johnson (Jodå, han var med. Lovar) redan i första omgången. Och i samma stund som Kristian Luuk sa att Nordman gick vidare så såg man besvikelsen i framförallt Carolas ögon. Och igår var det inte så mycket Carolas fel att de åkte ut som hennes förtjänst att Nordman gick vidare.
Det stod och föll på Carola kan man säga.
En 25 år lång schlagerhistoria har hon, den där Carola. Hatad och älskad av svenska folket genom åren. Och i år var det fördel the haters. Därav jättefiaskot. Därav Nordmans seger. Folk röstade inte på Nordman för att de var så överdrivet bra, för det var de inte, de hade en högst medelmåttig låt. Folk röstade på Nordman för att man tröttnat på Carola.
Skitsamma vilken låt hon ställt upp med. Det hade kunnat vart 2008 års version av "Främling", det hade ändå inte lyckats.
För om du byter ut namnet Carola mot Charlotte Perelli eller Linda Bengtzing så hade Nordman inte haft en chans i Kiruna. Låten "One Love" hade inte ens vart i Kiruna, den hade redan satt sig tillrätta och inväntat finalen i Globen.
Även om många inte insåg det så var Carola och Andreas låt ett jävligt slipat schlagernummer som väl förtjänade finalutrymme.
Tråkigt för Andreas som blev lidande på folkets tröttma när det kommer till Carola.
Men jag förstår det, man kan bara acceptera så många uppslitna blommor och felparkeringar. Tillslut så överskuggar "skandalerna" den egentliga talangen. Och vi är bara människor, mediernas skriverier tar överhand och vi glömmer att det egentlign är en musiktävling vi följer (bara att se på exemplet Björn Gustafsson).

Något säger mig att vi sett det sista av Carola i fenomenet Mello. Gårdagens andra chans blev en sista chans.
Skönt tycker kanske många. Tråkigt tycker andra. Men framförallt var sortin lika tung som den var jävligt orättvis.
Ingen Carola i Globen alltså. Men väl en Björn Gustafsson.

Och jag sitter förmodligen och intar en öl i Österrike vid hotellbaren.

Kommentarer
Postat av: saaaaaraaa

jag älskar henne

Postat av: L

tight och säkert lite sanning i det men du, man stavar inte Björn Gustafssons namn fel, man gör det bara inte.

2008-03-09 @ 18:42:39
Postat av: Fredrik

sara: haha :)
Louise: jag vet inte vad du talar om :P

2008-03-12 @ 20:43:39
URL: http://freddan888.blogg.se

Du tänker väl kommentera?

Ditt namn:
Glöm för fan inte bort mig!
Din E-postadress:

Din hemsida:

Dina åsikter:

Trackback