Allt flyter tar oss inte på djupet, men väl över kanten


Grabbar kring fyrtio testar konstsim.
Allt Flyter 3/5
Regi: Måns Herngren
I rollerna: Jonas Inde, Amanda Davin, Benny Haag, Paula McManus och Andreas Rothlin Svensson
Biograf: Filmstaden

Tyvärr blir inte filmen riktigt vad den hade kunnat bli. Idén är suverän, men någonstans tappar filmen den utlysta komedi-stämpeln och bli någonting mitt i mellan. Aldrig riktigt rolig, men heller aldrig tråkig eller ointressant.
Tanken med ett gäng innebandykillar precis inom zonen för fyrtioårskrisande som spelar innebandy, men tvingas hitta på något annat att göra då de blir av med sina fasta träningstider är lovande. De slutar med att de sadlar om till konstsim och får smak för det faktum att de kan bli bra på det. Plötsligt satsas det mot VM i konstim och den ständige ledare Fredrik (Johan Inde) driver på killarna för att förverkliga det hela. Fredrik som samtidigt får ställa om sitt leverna helt då hans tonårsdotter Sara (Amanda Davin) tvingas flytta in hos honom.

Måns Herngren gör ett bra försök i Allt flyter med att ta fram nojor och olika fobier och visa det absurda i dem. Exempelvis bögnoja och grejen med manlig vänskap. Det känns inte alls så uttjatat som kunde förväntat sig. I övrigt så blir filmen aldrig riktigt en fullpoängare då man slits lite väl mycket åt olika håll diverse spår där bara en handfull följs upp som man förväntar sig.

Jag vill alltså inte säga att Måns misslyckats, men kanske hade den kunna tagit steget lite djupare och hållit sig borta från den grunda delen av bassängen.

Kommentarer

Du tänker väl kommentera?

Ditt namn:
Glöm för fan inte bort mig!
Din E-postadress:

Din hemsida:

Dina åsikter:

Trackback