Förmodat terrorattentat i självaste Ystad sätter Wallander på spännande prov


Wallander som precis köpt ett hus vid vattnet ställs inför något som tros var terroism...

Wallander - Hämnden 3/5
Regi: Charlotte Brändström
I rollerna: Krister Henriksson, Lena Endre, Sverrir Gudnason och Nina Zanjani
Biograf: Filmstaden

Den ständiga Kurt Wallander (Krister Henriksson) är tillbaka, men den här gången blir han vapendragare med lite nya ansikten. Manusförfattare Hans Rosenfeldt har så klart förnyat och piggat upp serien lite genom att skriva till lite nytt blod, något som absolut behövs om vi ska kunna ta oss igenom tolv nya Wallander-filmer.

Mitt i stundande sprängattentat och en serie mord så dyker två nya unga poliser in i handlingen, Pontus (Sverrir Gudnason) och Isabelle (Nina Zanjani). Likaså Stockholmsåklagaren Katarina (Lena Endre) som flyttat ned till Ystad för lugn och ro. Något hon inte får första dagen på jobbet. Och till Wallanders stora missnöje börjar hon geanst styra och ställa hur Kurt och kollegorna ska sköta sina jobb.

Wallander och hans kollegor jobbar mot teorin att sprängdåden och morden är kopplade till en starkt religös utställning som hålls i Ystad. Och när det hela eskalerar så tar det inte lång tid innan terrorist-tankar far genom huvudet på befolkningen i Ystad. Något som får millitären, Säpo och självaste försvarsministern att rycka in. Plötsligt har Ystads gator förvandlats till en krigzon.

Hämnden håller spänningen och blir aldrig ointressant, även om den tyvärr är lite för förutsägbar som de flesta svenska kriminalfilmer är. Exempelvis så var det inte svårt att lista ut vem som var the bad guy. Men trots det så är det en stabil och välgjord film.

Dessutom gör Krister Henriksson som vanligt en klockren insats i rollen som Kurt Wallander, en roll han vuxit in i med beundransvärd förmåga.

Kommentarer

Du tänker väl kommentera?

Ditt namn:
Glöm för fan inte bort mig!
Din E-postadress:

Din hemsida:

Dina åsikter:

Trackback