Pirat "Partiet" tog ett mandat, jag säger då det...

Well, well, well... Piratpartiet tog sig in med ett mandat. Visst är det väl bra att många unga går och röstar.
Men att ett parti som man egentligen inte ens borde kunna klassa som parti tar sig in är ju ett skämt.
Jag menar det här är ett parti som egentligen bara engagerar sig i EN fråga. Övriga frågor vet vi inte hur de kommer agera. Det är ju på sätt och vis livsfarligt, att rösta på något där man bara vet vad man får i EN fråga. Ingen vet ju vad för personliga åsikter de kan föra fram i övriga frågor. Känns obehagligt.

Känns ju även lite sorgligt att unga egentligen inte engagerar sig i sånt som välfärd, jobb, ekonomi med mera. Utan det krävs att man lägger sig i deras internetvanor för att de ska ta sig till valurnorna.

Min röst föll i alla fall inte på PP. De känns för ohållbara utanför deras område.

Kommentarer
Postat av: Pirat

Hur kan du kritisera 7 procent av svenska folkets röster? Hur kan du då skriva igår att alla borde rösta? För många är detta med internet och allt vad det innebär en otroligt viktig fråga och den frågar ligger i tiden. Är viktigt att EU får upp ögonen för vad vi människor tycker! OM du ska klaga på att folk röstar på PP så får du klaga på dom som röstar på MP också, dom står egentligen bara för en sak och det är miljön, som även den ligger rätt i tiden. Men den kanske du tycker är viktigt, och då klagar du inte? Vi människor är olika politiskt insatta men du är på hal is om du sågar svenska folkets röster så som du gör. Den yngre generation är inte alla intresserade av alla tusen valfrågor, dem kanske riktar in sig på en fråga som är viktig för dem? För dem vet att skola osv löser sossarna eller moderaterna i alla fall.

2009-06-08 @ 22:36:26
Postat av: Adam

Piratpartiet handlar om så mycket mer än EN fråga. Och som det sagts av t.ex Engström, måste piratpartiet ta ställning i andra frågor, så görs det med bästa åtanke mot integritet, medborgarfrihet och yttrandefrihet. Om det innebär att man måste gå över några lik på vägen för att göra detta, inte mig emot iaf. Det är det som är problemet med andra partier, de kompromisar med sina viktiga frågor för att kunna ta ställning i annat.Andra partier fungerar på liknande sätt i sin grundtanke egentligen. Piratpartiet är väldigt nytt och inte lika utvecklat. Vi får väl se varhän det hela tar vägen i slutändan. Viktigt för mig är att de inte kompromissar!

2009-06-09 @ 17:03:28
Postat av: Anonym

Pirat: se ditt svar i bloggen.

Adam: Tänk om ingen någonsin kompromissade. Snacka om uselt samhälle vi skulle ha. Och enkeltspårigt.

Men vi får väl se om PP tar fram en bredare plattform. Tycker fortfarande som jag skrev till svaret till Pirat här i bloggen; dvs att det är obehagligt att ett parti fick så mycket röster, då man egentligen inte vad de står för fullt ut.

2009-06-10 @ 10:33:01
Postat av: Fredrik

Det var jag som svarade er nyss.


Du tänker väl kommentera?

Ditt namn:
Glöm för fan inte bort mig!
Din E-postadress:

Din hemsida:

Dina åsikter:

Trackback