Operaschlagern kommer vinna i Moskva!

Jaha. Vomeringsreflexen var stor igår. Men såhär dagen efter så får jag väl erkänna att Malena Ernmans operaschlager "La Voix" kommer bli udda och synnerligen spännande ute i Europa. Vi får väl se vad en av våra största musikaliska artister kan förmå i Moskva.
Men som jag sa tidigare, detta var den mest jämna, starka och bästa finalen på flera år. Inte ett enda bolibompa-bidrag. Egentligen. Eller jo, möjligtvis den internationella juryns val "Alla". Vilken smörja. Kan bero på att jag är så nordisk som det går när vi talar musik.
Jag hade nog faktiskt skickat iväg Måns "Mums-Mums" Zelmerlöv till Moskva, med tanke på att hans schlager.pop-dänga är förbannat bra. Från start till slut. Refrängen sätter sig ju redan innan man hört den.
Annars måste jag ekänna att jag gillar "Snälla Snälla", Caroline Af Ugglas var årets skönaste skräll. Utan tvekan. För om vi tänker efter så var inte "La Voix" så mycket av en skräll.
Jag trodde faktiskt att schlageroperan skulle ta hem hela kalaset. Den är udda och sticker ut. Kanske det mest faschinerande vi skickat ut i Eurovision någonsin. Till och med mer udda än Roger Pontares gamla "När vindarna viskar mitt namn". Och visst har Mello kommit en lång väg sen den tiden, jag menar Roger är ju i skuggan av hela årets finalfält, bortsett från "Alla".
Nä, nu pluggar vi i våra iPods och laddar över årets Melodifestival-platta.
Jag tror jag kommer ha mest spelningar på "Mums-Mums", Af Ugglas och Ernman!
Bara ett år kvar nu. Sen drar hela cirkusen igång igen.
Och även om vi lovar oss att aldrig se "skiten" igen, så kommer vi likt förbannat sitta där nästa år.
Tillsammans med vänner och familj, för att beskåda spektaklet.
Vet ni varför? Jo, därför att Mello berör och för folk samman. Likt en folkfest, fast vi själva får välja vilka vi ska fira den med. Vilket passar oss svenskar ypperligt.

Hatten av för Mello -09

Kommentarer

Du tänker väl kommentera?

Ditt namn:
Glöm för fan inte bort mig!
Din E-postadress:

Din hemsida:

Dina åsikter:

Trackback