Gyllene Tider förkroppsligar den Svenska sommaren – De är större än ABBA!

KRÖNIKA. Tänk om…
 Vågar man verkligen hoppas på att något så stort ska ske igen i vårt lilla land, det lilla landet vi allt som oftast kallar Sverige?
 Nej.
 Jag syftar i alla fall på Gyllene Tiders turné in the summer of 2004, då de slog publikrekord runt om på Sveriges arenor. Dessutom blev turnén - med en publik på totalt 492 252 personer - den näst största i hela Europa den sommaren.
 Det är stort.
 Bara GT kan klara en sådan sak här i Sverige. Inget annat band eller någon annan artist hade kunnat klara av att göra samma sak och dra lika mycket folk. Kanske ABBA… Men ABBA är inte aktuella och vi vet alla att ABBA aldrig skulle kunna återförenas. Så för en gångs skull skiter jag i ABBA.
 Det får en att inse… 
 Den turnén som GT gjorde sommaren 2004 kan mycket möjligt bli en av Sveriges största genom tiderna. Just nu känns det inte som att något Svenskt band eller någon svensk artist kan hota den turnén som GT gjorde 2004.
 Det är synd att vi inte har något mer band som är lika folkkärt, ingen artist heller för den delen.

 Skulle GT göra om en sådan här turné då?
 Nej.
 Klart de inte skulle. De är inte några retards. Det var EN jubileumsturné. Detta är något vi får inse och svälja.
 Men skulle inte Per Gessle kunna köra en soloturné?
 Jo, det skulle han. Men den skulle inte bli lika bra eller stor som GT´s 2004. Det skulle inte bli samma sak. Gyllene Tider är bäst tillsammans.
 Det var liksom Gyllene Tider som drog all publik, det var inte Gessle… Det var alla minnen, alla somrar och alla låtar som just Gyllene Tider får en att tänka på, som drog all den där publiken och skapade den stämningen.
 I Sverige är det ingen sommar utan en Gyllene Tider-platta som spelar.
 Ingen sommar utan Gyllene Tider.
 Gyllene Tider förkroppsligar Svensk sommar. 
 Gyllene Tider ÄR alltså Svensk sommar.
 Man kan alltså helt enkelt dra en slutsats, det kommer dröja otroligt länge tills den dagen vi får skåda en sådan här succé. För som vi har setts krävs det att bandet eller artisten som ska klara av att dra runt en lika stor turné har ett lika stort inflytande som Gyllene Tider har haft i Sverige.

 Det är GT och de stora internationella stjärnorna som kan dra sådana här turnéer. Gyllne Tider, Bruce Springsteen, Bob Dylan och Robbie Williams…
 Gyllene Tider ÄR Sveriges absolut största band genom tiderna, kanske inte internationellt men nationellt. Och det är stort bara det!
 Skit i ABBA, Gyllene Tider ÄR ett bättre band och det kan ingen ta ifrån dem!
 När mår man som bäst? När man hör Gyllene Tider dra igång Sommartider i ens högtalare en varm sommar, eller när ABBA pressar fram Mamma Mia? Precis!
 Svarade du ABBA så lever du i förnekelse.
 Gyllene Tider förkroppsligar Svensk sommar, det är därför de är de enda som kan dra runt en enorm halvmiljonpubliksturné.
 Det kan ingen ta ifrån dem!

//Fredrik


Kommentarer
Postat av: Berga

GT och FBK då är det bara att njuta!

2006-04-13 @ 22:23:14
Postat av: Fredrik

Till Berga:
Japp! Håller helt och hållet med alltså.. Fy fan avd FBK spelade bra alltså.. jävla Salko som var stördt bra i mål.. haha Men Jrögen är en klippa.. Älskar honom...

Må FINT

Postat av: Lina

Du har så rätt. Utan Gyllene Tider vore den svenska sommaren inte samma sak :)

2006-04-14 @ 10:57:16
Postat av: Fredrik

Till Lina:
Japp. Ingen sommar utan GT.. Så är det bara...

Må FINT

2006-04-14 @ 15:37:57
URL: http://freddan888.blogg.se
Postat av: Trampe

Stort band så tillvida att det är uppskattat av folk? Javisst. Men jag har banne mig aldrig förstått deras storhet eller kvaliteten i deras musik. Men så har jag aldrig haft någon sommarnostalgi att relatera till. Gillade du "Ett herrans liv" med Frank? Det var mycket jobb med det, så hoppas att fansen uppskattar det :)

2006-04-16 @ 22:57:45
Postat av: Fredrik

Till Trampe:
Självfallet gillar INTE alla Gyllene Tider. Men jag anser i alla fall att de är så pass proffsiga och älskade av Svenska folket att de ska ha kredd... Jo, Ett Herrans Liv är ett sjukt bra program, det med Frank avr intressant... Själv ser jag fram emot det med Tommy Körberg, för då avr jag publik haha. Dessutom är Tommy en jävligt intressant person... Vadå? Jobbade du med "Ett herrans Liv" eller?

Må OTROLIGT fint

2006-04-16 @ 23:01:44
URL: http://freddan888.blogg.se
Postat av: Trampe

Ja, jag jobbade med researchen, stillbilderna och videoklippen som är med i programmet rotade jag fram djupt ur gömmorna hos främst SVT och Aftonbladet. Kul som fan att du gillar programmet, det med Körberg var väl min favorit under inspelningen, men även Frank och Göran var godingar, det var i alla fall inget program som kändes dåligt under inspelningen, men vi får väl se hur allt blir ihopklippt.

2006-04-20 @ 23:39:03

Du tänker väl kommentera?

Ditt namn:
Glöm för fan inte bort mig!
Din E-postadress:

Din hemsida:

Dina åsikter:

Trackback