Han kan få mig att börja gråta, visst är jag patetisk, det har jag alltid vart...

Hur kan en person jag aldrig har träffat ha en sådan stark effekt på mig? Hans låt ”Better Days” spelas i dvd-spelaren som jag använder som cd-spelare. Mest på grund av det bättre ljudet, med tanke på att det är surroundsound inkopplat till den. Detta gör att musik blir otroligt mycket mer påtaglig och på sätt mäktigare.
Han som sjunger är en av de få som kan få mig att gå från skratt till tårar på en handvändning och vice versa. Denna man som jag tycker är otroligt bra. Han är ”en folkets man”, det är i alla fall vad de i USA säger. Hans texter och melodier är otroliga. Han får alltid en sådan kraft och mening med dem. Meningsfulla och faktiskt riktigt vackra låtar som ”American Skin (41 Shots)” och ”Land of hope and dreams” kan få mig att gråta, visst är jag patetisk, det har jag alltid vart. Låtar som ”Dancing in the Dark” och ”Glory Days” kan få mig att skratta och skina av glädje, även detta visar hur pass påverkad jag blir av hans sånger. Denna lätt skrovliga röst men som ändå har en klarhet som ingen annan har. Jag ryser när han kommer till refrängen på ”Better Days”… ”These are better days, baby. It’s better days shining through. These are better days, baby, better days with a girl like you”. Han får ett otroligt tryck på orden i den här refrängen. Det får han på alla refränger, det känns i alla fall som det. The Boss. Det är vad han kallas. För visst är han The Boss. Han är och kommer alltid att förbli The Boss i mina ögon.

Just nu spelas ”Streets of Philadelphia” i bakgrunden, denna Oscars-belönade sång. Den skrevs till filmen Philadelphia. Låten är lugn, den är bra och framförallt berörs man av sången. Har man sett filmen Philadelphia så vet man varför… jag låter resten vara osagt. Han är lika bra på att framföra en lugn låt som ”Streets of Philadelphia” som att köra en med mer tryck, power och rock i sig, så som ”Murder Incorporated” Jag gillar detta. Att hans låtar varierar så mycket mellan varandra, från lugn till fartfylld och slagkraftig. Det är bra, det är som livet, man går mellan olika faser. För mig har han betytt mycket. Hans låtar har vart med mig i så väl jobbiga som lätta tider. Det känns tryggt. Det känns bra. Det känns skönt att veta att han finns där. Att hans musik hjälper. Alla har vi någon artist vars musik vi gillar mer än allt annat. En artist som vi lyssnar på när vi är extra glada eller ledsna. Han är i alla fall min artist. Han är The Boss.
Han är Bruce Springsteen…

//Fredrik

Kommentarer
Postat av: mange

Härligt, du skriver bra :) håller just nu på ladda ner några låtar från din playlist som du listade i nån blogg

2006-02-12 @ 03:51:49
Postat av: Fredrik

Till Mange:
Jo, tack. Jag tycker nog att jag skriver rätt så bra själv. I alla fall när jag lägger ner lite tid och tanke bakom det jag skriver... Kul att du laddar ner lite av mina låt tips... hoppas du blev nöjd med dem...

Idol-Sebbe var ju inte så dålig på "Life On Mars" men inte bättre än orginalet, detta är alltså ett svar på din andra kommentar i Idol inlägget...

Ha det


Du tänker väl kommentera?

Ditt namn:
Glöm för fan inte bort mig!
Din E-postadress:

Din hemsida:

Dina åsikter:

Trackback